Znam to, ali su bolje perf. Ako ti je bitnija pumpa, onda se slažem s tobom:
Pumpa>CPU>Radijator>Pumpa.
e a kaj misliš ovak
radijator1 -pumpa -radijator2 - GPU -radijator1
Znam to, ali su bolje perf. Ako ti je bitnija pumpa, onda se slažem s tobom:
Pumpa>CPU>Radijator>Pumpa.
e a kaj misliš ovak
radijator1 -pumpa -radijator2 - GPU -radijator1
Nije loše, ali trebaš 2 radijatora. Isplativost=?
Kada bih hladio samo CPU da li je dosta 120mm radijator da cpu bude hladan za razliku od stock kulera
Kada bih hladio samo CPU da li je dosta 120mm radijator da cpu bude hladan za razliku od stock kulera
Ako nije neki overclockirani six-core sa naponom povišenim za 50%.... 120 mm radijator bi trebao biti sasvim dovoljan za hlađenje CPU-a. Uz odgovarajući ventilator na radijatoru, naravno.
Ovo je potpuno točno. A ako imate zaseban rezervoar, najbolje je i njega staviti prije pumpe dakle ...-radijator-rezervoar-pumpa
el ima gdje ođe kupit kompletno gotovo rješenje jer sam mamlaz za šarafanje. Za grafiku.
Zahvaljujem
el ima gdje ođe kupit kompletno gotovo rješenje jer sam mamlaz za šarafanje. Za grafiku.
Zahvaljujem
Bi ti pasao ovaj blok?
http://www.virtual-hideout.net/reviews/Thermaltake_TMG_ND3/index.shtml
Ma sve štima, jasno je ali što manje dijelova za spojit to bolje, u protivnom, poznavajuci sebe, imati cu lijepi akvariji da tranzistori mogu plivati a ne PC :)
Nego, vezano za tvoj odgovor, u biti meni treba nekakva referenca za trgovinu gdje mogu nabaviti, prioritet je HR a za dalje cemo vidjeti.
Hvala na odgovoru btw.
E u biti tako nešto, znači, gotovo rješenje za idiote. :)
Da vam ne trolam previše po temi, treba mi tako nešto kompatibilno sa GTX 470 (gigabyte) pa ako netko zna gdje što i kako, da je dobavljivo u HR bio bih zahvalan.
Hvala unaprijed.
E u biti tako nešto, znači, gotovo rješenje za idiote. :)
Da vam ne trolam previše po temi, treba mi tako nešto kompatibilno sa GTX 470 (gigabyte) pa ako netko zna gdje što i kako, da je dobavljivo u HR bio bih zahvalan.
Hvala unaprijed.
Ako želiš...
Mislim da ti ne treba ovaj mounting kit jer isti bi trebao dobiti s blokom. I moja topla preporuka da si uzmeš compression fitinge jer fakat ljepše izgledaju i ja se osjećam nekak sigurnije s njima, problem je kaj su dosta skuplji :(
Upitao sam ih preko support servisa, mogu reći da su uistinu brzi.
Što me je ugodno iznenadilo.
Da. monuting kit ne treba.
Ali tebi hvala svejedno.
Anyways, sve je naručeno.
Čeka se da stigne.
nema.
Eh, nekad dok su Vemil i HgSpot bili još aktualni bilo je toga.
Kako su se oni raspali vodeno hlađenje imaš samo u Linksa ili naručivanje izvana.
Za 1000-1200Kn iz Slovenije naručiš kompletno vodeno hlađenje u dijelovima.
Evo, slozio sam i ja sebi jedno vodeno pa da provjerim kod BUG-ovaca dal je sve kompatibilno jedno s drugim i uravnotezeno
EK-Supreme HF Acetal+Nickel - 64€
EK-FC5970 Acetal+Nickel - 129€
EK-FC5970 RAM Backplate - 19€ (dali ovo vrijedi što)
EK-Multioption 250 - 34€
EK-FB Kit GA X58 Acetal - 104€ (kolike dobitke imam sa blokom na maticnoj, je ipak kosta 800kn)
EK-Coolstream RAD XT240 - 49€
EK-Coolstream RAD XT360 - 61€
7x Xigmatek XLF Blue - 7x 7€
Laing DDC-1T - 64€
20x EK-PSC Fitting 10mm G1/4 - 20x 3€ (znam da ih je par previse, ali od vika glava neboli)
Tube MasterKleer 13/10mm UV-white - 3€ cijena je po metru, koliko mi metara treba? i dali pasu dimenzije sa fitinzima
AT protect UV Blue 1000ml - 9€ koliko mi treba tekucine da nemoram brinuti o novoj sljedecu godinu-dvije
AC MX-3 - 8€
sve to bi islo u
Corsair 800D - 2.103kn (protis)
UKUPNO: 4730kn (ugrubo preracunato)+ 2103kn
Jako fini setup! Backplate za grafu i blokovi za matičnu ti nemaju ne znam kakvog efekta osim kaj će sve ljepše izgledati(pogotovo backplate za grafu).
Preporučam da si uzmeš jaču verziju pumpe ddc-1t plus i da uzmeš top za nju, jer ipak će to biti veliki setup s ubijanjem protoka.
Crijeva i fitinzi bi trebali odgovarati ja imam iste takve. Kaj se tiče tekućine najbolja solucija su ti srebrne trakice ili pt nuke, s destiliranom vodom.
Ja trenutno imam destiliranu + antifriz, ali ću nabavit srebro i pt nuke. Uglavnom bolje jača pumpa s topom nego backplate i blok za ploču.
P.S. u taj setup odokativno ide oko 1L tekućine.
sa backplateom za grafu mozes postici veci colock memorije na njoj, bolje je hladjenje VRAM-a...... backplate uzmi svakako.....
Ako narucujes postom nemoj uzimat tekucinu jer dosta podize cijenu transporta koji se placa po kilogramu......
pozdrav!
čitam o vodenim hlađenjima kompa /procesora koji su uglavnom oc-ani/ u jednoj od tema, pa pitam slijedeće:
naime, dolaze /opet/ velike vrućine, a nemamo svi baš coolere po 500-> kn /imam yasyu, ali je na granici pod opterećenjem proca koji je oc-an, u ljetnoj toploj sobi bez klime/, pa se vodeno hlađenje ipak nameće kao puno bolji izbor, ali...
sva tvornička uglavnom dolaze sa nekim malim rezervoarom i vrlo ograničenom količinom tekučine za hlađenje, pa... je li netko na forumu napravio "proširenje" sustava, tj. proširio rezervoar, ubacio dodatni, ulio više tekućine /tu mislim na barem 1 litru, ako ne i više/ ili na sličan način poboljšao postojeće performanse?
svi tvornički sustavi zapravo dolaze sa malim radijatorima i malim kapacitetima volumena /osim zalmanovog reseratora/, pa tobože da izbjegnemo buku venta na cpu-u - prisiljeni smo slušati buku venta koji radi na 100% da ohladi radijator vodenog hlađenja i tekućinu u njemu... razumjete što mislim reči?
ako imate kakva iskustva u "preradama" postojećih sistema za vodeno... napišite koju riječ... ako nije bed, naravno!
svi savjeti i iskustva dobrodošla!
Neisplativo, kad bi stavio jaci rezervar trebala bi ti jaca pumpa pa bi radiator bio bottleneck i tako dalje i tako dalje...
Količina vode u sustavu ti nema puno veze s performansama vodenog osim što će se velika količina vode duže zagrijavati, ali opet tu toplinu treba nekamo i odvesti. Najbitniji dijelovi vodenog hlađenja su vodeni blok i naravno radijatori. Treba spomenuti i pumpu, ali nema neke prevelike potrebe za ekstremnim protocima.
pozdrav!
čitam o vodenim hlađenjima kompa /procesora koji su uglavnom oc-ani/ u jednoj od tema, pa pitam slijedeće:
naime, dolaze /opet/ velike vrućine, a nemamo svi baš coolere po 500-> kn /imam yasyu, ali je na granici pod opterećenjem proca koji je oc-an, u ljetnoj toploj sobi bez klime/, pa se vodeno hlađenje ipak nameće kao puno bolji izbor, ali...
sva tvornička uglavnom dolaze sa nekim malim rezervoarom i vrlo ograničenom količinom tekučine za hlađenje, pa... je li netko na forumu napravio "proširenje" sustava, tj. proširio rezervoar, ubacio dodatni, ulio više tekućine /tu mislim na barem 1 litru, ako ne i više/ ili na sličan način poboljšao postojeće performanse?
svi tvornički sustavi zapravo dolaze sa malim radijatorima i malim kapacitetima volumena /osim zalmanovog reseratora/, pa tobože da izbjegnemo buku venta na cpu-u - prisiljeni smo slušati buku venta koji radi na 100% da ohladi radijator vodenog hlađenja i tekućinu u njemu... razumjete što mislim reči?
ako imate kakva iskustva u "preradama" postojećih sistema za vodeno... napišite koju riječ... ako nije bed, naravno!
svi savjeti i iskustva dobrodošla!
ako mislis na pravo vodeno hladjenje budi spreman izdvojiti minimum 2000kn, ova gotova rijesenja su djecije igracke naspram pravih vodenih sustava.... 1x120 radijator pa sto to moze ohladit, nije ni cudo sto hlade losije nego neki bolji zracni hladnjaci....
ako ne mislis uzimati pravo vodeno, radje ostani na yasyi a pare utrosi u nesto drugo...
da, mislim na pravo vodeno, jer sam i napisao manjkavosti koje se i više nego očituju u tvorničkim, "jeftinim" rješenjima /prvo i osnovno - buka ventilatora i mali kapacitet spremnika/. :-) pare za sada još nemam, barem svotu koju si spomenuo da je nekako potrebna za pravo vodeno, ali skupljam iskustva ljudi i gledam studiozno, pa je ideja ipak sve bistrija i bistrija.
svakako, hvala na mišljenju i savjetu, očekujem i druge da se jave sa svojim riječima.
kapacitet spremnika i neigra toliku ulogu koliko veci i efikasniji radijator.... bit spremnika je da pumpa uvjek ima dovoljno vode za povuci....
imas ovdje Configurator pa se mozes malo pogledati dijelove za vodeno hladjenje