Kako sam u bug.u za 12 mjesec citao o mbo za socket 1156 i namjeravam kupiti gaming konf jedino sto me muci je to dali bi sa mbo gigabyte p55 ud5 (bila je na testu)mogao O.C i5 na otprilike 4 ghz i dali ta ploca podrzava 3x sli dvoumiom se između asusove koja je bila Bug-ov izbor i UD5 i sto mislite o ploci koj aje bila Best Buy dali se cini isto sposobna za O.C do 4 ghz (jedino sto me smeta je iszotanak podrske za 3 sli)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako sam u bug.u za 12 mjesec citao o mbo za socket 1156 i namjeravam kupiti gaming konf jedino sto me muci je to dali bi sa mbo gigabyte p55 ud5 (bila je na testu)mogao O.C i5 na otprilike 4 ghz i dali ta ploca podrzava 3x sli dvoumiom se između asusove koja je bila Bug-ov izbor i UD5 i sto mislite o ploci koj aje bila Best Buy dali se cini isto sposobna za O.C do 4 ghz (jedino sto me smeta je iszotanak podrske za 3 sli)
Ja osobno ima P55-UD5 i ploča je baš onakva kakvom je u BUG-u opisuju.QPI zid je na nekih 215Mhz uz VTT voltažu na 1.45v.
Največa prednost ove ploče je svakako njeno hlađenje.Pod punim opterečenjem svih komponenta temperatura matične neide iznad 35 stupnjeva.
Ima velik broj konektora od kojih se najviše ističu SATA II(njih čak deset).Jedna od mana je loš raspored PCI-e x1 utora.Prvi je blokiran od starne hladnjaka koji je postavljen na mijesto nepostoječeg northbridgea,a drugi je postavljen pored PCI-e 16x što znači da grafe sa dvoslotnim coolerom blokiraju i taj utor.Također mi se ne sviđa previše raspored tropinskih konektora za ventove.
3xSLI je za sada podržan samo na jednoj ploči koje nema za kupit u hrvatskoj,pa ako ti je to važno moraš se usredotoćit na X58 platformu koja je dakako podosta skuplja.Naime implemetacija grafičkog kontrolera u sam CPU rezultirala je sa drastično manjim brojem PCI-e stazica(njih samo 16) što znači da u slučaju sastavljanja SLI-a ili CF-a oba dva PCI-e slota rade sa polovičnom propusnošću(8x).
Ja osobno ima P55-UD5 i ploča je baš onakva kakvom je u BUG-u opisuju.QPI zid je na nekih 215Mhz uz VTT voltažu na 1.45v.
Ploča sigurno ide više. Max takt BCLK-a (ne QPI-a) ne ovisi o VTT-u nego o procesoru. Tako da, ili te procesor koči (u što sumnjam) ili jednostavno neznaš više postići.
Ploča sigurno ide više. Max takt BCLK-a (ne QPI-a) ne ovisi o VTT-u nego o procesoru. Tako da, ili te procesor koči (u što sumnjam) ili jednostavno neznaš više postići.
Ok BCLK.Od temeljnog radnog takta se također generira brzina QPI-a(U mojem slučaju DMI-a) naravno uz pripadajuče množitelje(32x i 36x).A VTT napon utiječe na QPI/DMI takt te takt memorijskog kontrolera.
A pošto se QPI/DMI takt generira iz BCLK-a u jednom trenutku QPI/DMI pa samim time niti BCLK neče ič više ak ne staviš veči napon na VTT-u.
Znači max temeljni radni takt ovisi prvom redu o ploči,pa o procesoru,a onda o VTT naponu.Ja mogu bez beda ič na 5.0Ghz sa ovim procom no dal ti kao stručan OC-er mi možeš garantirati da ja taj proc neču skuriti?Najmanji je problem povečati Temeljni takt,Radni takt RAM-a,Postavljanje latencija,Povečanje napona n Vcore-u i povečanje napona na VTT-u.
Mene nit koči proc nit me koči moja znanje,jer ne trebaš pobrati cijelu pamet svijeta da bi dignuo taktove.Mene u prvom redu koči ne adekvatno hlađenje na procesoru.Znači za veče Voltaže koje su potrebne trebam imat vodeno hlađenje,a ja imam zračno.I nemoj se pravit previše pametan samo zato što imaš EX verziju i7-ice.Uostalom EX je daleko lakše OC-at nego obične verzije koje nemaju fleksibilne množitelje poput tvojeg ljubimca.Ajd mi pošalji CPU-z validaciju gdije imaš BCLK na 215Mhz ili više pa se onda pravi pametan.
Izvolio:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=802801
Doduše, bilo je na staroj ploči (Foxconn Bloodrage sa napravljenim hard modom) i sa i7 920, ali je preko 215MHz. Na trenutnoj Asus R2E sa trenutnim 975 sam došao do 225MHz čisto iz znatiželje dokle otprilike ide. Nisam uzimao validaciju jer nisam imao potrebe, ali ako hoćeš mogu uzet pa ti postam ovdje.
Mogu se sad praviti pametan? Ok.
Pričaš gluposti. BCLK wall ovisi najprije o procesoru, a onda o matičnoj ploči. Ima primjeraka procesora koji jedva dođu do 210MHz BCLK-a. Tvoja ploča sigurno nije kočnica jer su ljudi na njoj bez problema postizali 230+ MHz. Jesu ti sad neke stvari jasnije?
Izvolio:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=802801
Doduše, bilo je na staroj ploči (Foxconn Bloodrage sa napravljenim hard modom) i sa i7 920, ali je preko 215MHz. Na trenutnoj Asus R2E sa trenutnim 975 sam došao do 225MHz čisto iz znatiželje dokle otprilike ide. Nisam uzimao validaciju jer nisam imao potrebe, ali ako hoćeš mogu uzet pa ti postam ovdje.
Mogu se sad praviti pametan? Ok.
Pričaš gluposti. BCLK wall ovisi najprije o procesoru, a onda o matičnoj ploči. Ima primjeraka procesora koji jedva dođu do 210MHz BCLK-a. Tvoja ploča sigurno nije kočnica jer su ljudi na njoj bez problema postizali 230+ MHz. Jesu ti sad neke stvari jasnije?
Kao što rekoh daj validaciju.
Ja sam uspio dignut BCLK na 220Mhz,al to ništa ne znači kad moram staviti množitelj na 19x i onda mi je proc 4.1Ghz.
A prek 4.4Ghz neide na 1.45Vcore.I gdije sam ja napiso da je moja ploča kočnica?
Zar ti neznaš čitati?
Ja sam napiso da je moje hlađenje na procu kočnica,a ne proc,matična ili RAM.
A nisam lud da mu na zraku dam 1.5v na Vcore-u.
Također BCLK neide iznad 220Mhz ako VTT napon ne stavim na 1.45v.
Al dobro vidim da se tebi neke stvari nedaju obijasnit.
Malo si čitaj BUG broj 205 gdije su među ostalima testirali i moju matičnu.Pa ako ti ja nemogu pojasnit neke stvari onda čitajući taj broj možda možeš skužit neke stvari.
A zbog čega bi morao staviti množitelj procesora na 19x kad ideš tražit max BCLK ploče?
Što misliš sa čime sam ja hladio procesor kad sam na Bloodrageu došao do 232MHz? Pogledaj koliki sam vcore davao procesoru kad sam tražio max BCLK.
EDIT:
Evo samo za tebe:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=940966
Sa naponima za 24/7 rad.
Tu pise da imas gtx 360 sa direct x 11 sumnjivo mi je nešto tu mene jos samo zanima dali je moguce nabaviti sata 6 gb kontroler i sb 3.0 da ga uglradim u plocu pomocu pcix1
Tu pise da imas gtx 360 sa direct x 11 sumnjivo mi je nešto tu mene jos samo zanima dali je moguce nabaviti sata 6 gb kontroler i sb 3.0 da ga uglradim u plocu pomocu pcix1
O čemu ti?