Overclociranje geforce 7300 GT

poruka: 4
|
čitano: 2.732
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozz ljudi, zanima me dali se moze overclocirati geforce 7300 GT graficka? Ako moze da mi neko objasni kako, sa kojim programom itd...

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Overclociranje geforce 7300 GT
crossfire kaže...

Pozz ljudi, zanima me dali se moze overclocirati geforce 7300 GT graficka? Ako moze da mi neko objasni kako, sa kojim programom itd...

Hvala unaprijed!

Možeš, sa riva tunerom (http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163)

Kad ga skineš instaliraj i sačekaj da popuni registar...

I sad, na slici "1. mogućnost" vidiš što kod starih rva tunera trebaš upriti da bi došao do taktova (moguće da je i kod starih grafički)

na slici "2. Mogućnost" vidiš gdje se upre ako ti su upiranjem na dugmad na slici 1. m ne otvori sadržaj sličan slici taktovi.

Probaj i jedno i drugo, jedno će ti otvoriti prozor vrlo sličan onomu na slici taktovi.

kad otvoriš prozor sa taktovima, posluži se slikom i ovim tekstom za uputstva,

1. trebaš staviti kvačicu na "Enable Driver Level Hardware overcolcking" (označeno crvenom bojom) te pored njega staviti "peformace 3d" (označeno crvenom bojom)

2. sad možeš OC-ati, Zelenom bojom su ti označeni taktovi jezgre i memorije (core clock i memory clock), ti samo trebaš "vući" ono dugme da bi povisivao ili znižavao taktove (lijevo ti piše točni takt koji si nariktao) (isto zeleno) na kraju upri apply ili ok.

3. takt shadera, sumljam da ćeš ti imati ovu opciju, a ako imaš samo označi "link clocks" (ožnačeno žuto) i takt shadera ću biti povezan sa taktom jezgre.

4. ventilator, važno je da ti se grafa ne pregrije, a riva tuner može kontrolirati brzinu vrtnje ventilatora. na slici ventilator ti je to sve objašnjeno, da bi mogao ubrzati ili uspriti ventilator prvo trebaš odabrati direct control (označeno crvenom bojom), te isto kao kod taktova samo "povući" gumb koliko ti treba (na ljevo ti piše na koliko se % brzine vrti vent) (označeno zeleno) i nakraju upri apply ili ok.

5. ne pretjeruj (bar ne u početcima) nemoj previše povisivati taktove za početak max nekih 10% (u zmeš trenutni takt i izbaciš zadnju brojku).

6. gotovo i sretno

PS nemoj NIKAD ić priko 25% jer sam ja svoju ASUS GF 7300 GS doslovno spžio sa 29% povišenim taktovima IAKO JE RADILA STABILNO TJEDAN DANA SVE DOK NIJE ODJEDNOM...

1. mogućnost 1. mogućnost
2. mogućnost 2. mogućnost
Taktovi Taktovi
ventilator ventilator
IRebic
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 23:54 (IRebic).
17 godina
neaktivan

jesi proba???

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Overclociranje geforce 7300 GT
IRebic kaže...

jesi proba???

Ee jesam, uspio sam, hvala ti puno, digao sam je za mozda 10%, pa cu vidjeti jos... ako izgori neka gori :) pozz

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice