HD4770 Flashanje Asus Biosa na VTX

poruka: 7
|
čitano: 2.018
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav :)

Razmišljao sam o nekom overclocku svoje kartice (VTX3D Radeonka HD4770), budući da je dosta hladna inače a i ne bi škodilo izvući još malo soka iz nje. Pa sam tako pokušao prvo RivaTuneri, međutim zbog nedostatka konfiguracijskog filea morao sam improvizirati te se javljaju neki čudni bugovi, da recimo kartica šteka na sasvim normalnim postavkama. I onda mi je palo na pamet flashanje biosa, jer sam naletio na sljedeći članak:

http://sobitza.com/portal/content/view/704/32/1/1/

Gdje piše kako se Asusov bios može flashati i na normalnu non asus hd 4770 karticu. Eh sad, je li to sigurno, koliki je rizik, je li najbolje iz dosa i je li to istina (za asus bios na non asus grafu)?

(Flashanjem Asusovog biosa dobio bih mogućnost clockanja, nekog zadovoljavajućeg, iz Catalysta te malo povišenje napona u startu.)

www.blockz.org - www.stanasoft.co.cc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima li netko kakvu ideju? Savjet?

I da, u slučaju bad flasha, dalo bi se replaceat bios tako da se ponovno flasha pravi, tako da ovu piknem u drugi utor, a neku drugu u prvi utor na matičnoj (PCI-E) i onda samo flasham?

BTW: http://www.techpowerup.com/vgabios/51508/ATI.HD4770.512.090501.html ovdje piše da referentna HD4770 ima isti bios kao i vtx-ica, a na sobitzi na onom članku piše da se svaka referentna da flashati asusovim biosom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 21:42 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Skini MSI Afterburner i OC-aj bez muke..Vrlo jednostavno ti je..

Steve Jobs..Hvala ti!!...Bez tebe nebi imali ono što sad imamo...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pokušao sam, ali ima limit isto kao i CCC, gotovo nemoguće išta ozbiljnije postić, a i powered je by RivaTuner...

Ali hvala na odgovoru :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 15:43 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja sam dok sam imao sapphire 5770 vaporx odmah nakon par dana stavio asusov bios i otključala mi se voltaža i mogao sam postaviti veće taktove u asus smart doctoru nego sa afterbournerom.

Misli da nebi smjelo biti problema.

Smrt fašizmu, sloboda narodu.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 16:00 (Anti-fa).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Probao, flash prošao bez problema i sad radi :) Hvala svima

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HD4770 Flashanje Asus Biosa na VTX
Anti-fa kaže...

Ja sam dok sam imao sapphire 5770 vaporx odmah nakon par dana stavio asusov bios i otključala mi se voltaža i mogao sam postaviti veće taktove u asus smart doctoru nego sa afterbournerom.

Misli da nebi smjelo biti problema.

Pa otkljucaj vece clockove u MSI config file.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice