FSB:DRAM-5:6...jel to okej ili da mjenjam?

poruka: 6
|
čitano: 3.380
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
omjer fsb:dram-5:6?!jel to ok?

jel to okej ili da mjenjam....

imam dual core E6500 sad sam ga podigao na 3.66 ghz...al memoriju sam ostavio na 800 mhz...pa ono da ju dignem na 1066 ili da ostavim ovako...ili da spustim proc na manje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: omjer fsb:dram-5:6?!jel to ok?

U mene je DRAM:FSB 2:3 (RAM-i na 500MHZ, FSB na 333MHz) odnosno frekvencija je nakon što sam clockao procesor išla na 9x333 ili 2,997MHZ za procesor, a RAM DDR2 je sa 800 dignut na 1000MHz jer sam stavio AUTO u advanced pa mi je sam BIOS postavio omjer. Tako da je kod tebe isto OK!:) Mis da je čak poželjno ne dizati takt memorije da ne bi došlo do system failure ili da ne moš podići windowse:S

loss of interest question wonder ways of fear they pull me under
17 godina
neaktivan

Uvijek ti se preporuca da omjer bude 1:1 ili sto blize tome. Ako uspijes natjerati memoriju da radi u 1:1 odlicnu, ako ne i ovako je dobro.Namigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: FSB:DRAM-5:6...jel to okej ili da mjenjam?

evo taman si testiram proc sa primeom podigo  sam ga 1333 mhz...to jest 11*333...al sam memoriju ostavio na 800 mhz...i sad sve ovo vrijem razmišljam dal dadižem memoriju na 1066...na 1333 vjerovatno nebi mogao ju podić...bez hladnjaka...a vjerovatno ni sa time...

15 godina
neaktivan

Ajd ovo je donekle prikladna tema, pa me zanima vaše mišljenje. Uzeo sam danas G.Skill Ripjaws 1333mhz 7-7-7-21 . Prvi boot mi je očitao 1333 i latencije 9-9-9-24 te sam morao ručno smanjiti i sada gledam ovaj omjer FSB:DRAM i piše 3:10 . Pisali ste da bi bilo najpoželnije što bliže 1:1 , kako da ja do toga dođem ? Konfiguracija u "moj pc" . Hvala

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ne brini se sve je ok.

kod ddr3 na tim cpu-z, everestima i ostalim sranjima ne očitava nikom normalno FSB.

meni pokazuje 2:10 a realno je 1:1 !

još DDR2 očitava kako treba al DDR3 zaboravi.

Sinu sam dao ime ŠOKRE ! Sad mu je u školi nadimak KREŠO.
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice