Bios ne prihvaca oc postavke

poruka: 15
|
čitano: 2.233
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pokusavamo oc-at burazov komp sa slijedecim komponentama:
C2D 2160 @ 1.8Ghz sa stock coolerom

MBO Gigabyte GA-G31M-2L

2x1 Gb Nanya 667 Mhz DDR2

imam slijedeci problem:

u biosu podesim FSB, mozitelj C2D je lockan na 9. ovisno o visini FSB-a podesim mnozitelj memorije, voltazu ostavim da se automatski podesi jer za pocetak ne idemo bas previsoko pa mislim da tu ne bi treba bit problem. i uglavnom krenem na "Save & Exit" opciju u biosu i tu pocinju problemi. nekad se uopce ne zeli komp restartat, onda ga resetiramo na dugme i sve je na defaultu - a u onim slucajevima kad se restarta, opet na POST screenu prikaze brzinu proca na 9x200 Mhz, bez obzira sto u BIOS-u stoje postavke npr. 9x210...

uglavnom, nikako natjerat proc da radi brze od defaultnih 1.8 Ghz! a ako smanjim mnozitelj proca i povecam FSB npr na 8x250 - ono spremi postavke i na post screenu ispise 8x200 - 1600 Mhz.... pa sad ti budi pametan!

unaprid hvala na svim savjetima!

Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ima li itko bar nekakav savjet bar? ne ide mi u glavu nikako... :(

Mika Hakkinen, Spa 2000: ...and it was great, great overtaking, i loved it! but im not sure if the Michael did...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bios ne prihvaca oc postavke
probaj stavit 9x201, jel ide tako?
addicted to HD :)
15 godina
neaktivan
benko kaže...
probaj stavit 9x201, jel ide tako?

stavio, evo screenshot postavki u biosu, mozda neko vidi neku gresku...

btw, sad bi memorija trebala radit na 670Mhz sto je 3 Mhz vise od defaulta, odnosno zanemarivo... a probali smo i smanjivat mnozitelj memorije al nista ne pomaze da se fsb digne sa defaultnih 200

Mika Hakkinen, Spa 2000: ...and it was great, great overtaking, i loved it! but im not sure if the Michael did...
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 22:12 (FaceOff1984).
15 godina
neaktivan
Evo i ja imam isti problem sa istim biosom, ali ja sam prje godinu dana svoj C2D E4300 1.8 GHz bez ikakvih problema clockao na 3.06 GHz, sada kad povećam FSB sa default 200 MHz na 205 vraća mi na stare postavke. Primjetio sam da otkad sam stavio novu grafu nemogu clockat, pa sam se malo raspitao dali je to moguće da ona zajeb... pa su mi rekli da dignem PCI Express di je grafa sa 100 do 105 MHz, ali to nije pomoglo. Oće li flashiranje biosa što pomoći?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cevi kaže...
Evo i ja imam isti problem sa istim biosom, ali ja sam prje godinu dana svoj C2D E4300 1.8 GHz bez ikakvih problema clockao na 3.06 GHz, sada kad povećam FSB sa default 200 MHz na 205 vraća mi na stare postavke. Primjetio sam da otkad sam stavio novu grafu nemogu clockat, pa sam se malo raspitao dali je to moguće da ona zajeb... pa su mi rekli da dignem PCI Express di je grafa sa 100 do 105 MHz, ali to nije pomoglo. Oće li flashiranje biosa što pomoći?

a ja sam cili dan po forumima njuskao i nsao sam da treba iskljuciti odredjene opcije u Advanced bios tabu -  C1E, CPU EIST, TM2. i jos jednu iznad tih sad se tocno ne sjecam - uradim to i opet isti problem... na drugom sam forumu nasa za istu plocu da je potrebno clear CMOS napravit i da to mozda rijesi problem - ovaj je savjetovao do 20 min bez baterije i sa clear cmos jumperom stavljenim sad cekam da vidim...
mislim da ne bi trebao bit bios u pitanju, postavke su tu i mista za oc ima al ne prihvaca nikakve fsb postavke preko 200....

15 godina
neaktivan
To sa čišćenjem cmosa meni nije pomoglo, problem kod mene je da nemogu niti ispod 200MHz jer mi bios opet vrati stare postavke. Ja sam više poludia sa tim, dođe mi da kupim novi procesor, ali opet nisam ništa riješia sa tim jer će opet doći vrime kad ga budem mora clockati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cevi kaže...
To sa čišćenjem cmosa meni nije pomoglo, problem kod mene je da nemogu niti ispod 200MHz jer mi bios opet vrati stare postavke. Ja sam više poludia sa tim, dođe mi da kupim novi procesor, ali opet nisam ništa riješia sa tim jer će opet doći vrime kad ga budem mora clockati.

nije tu do proca problem - mora da je neki zez kod maticnjace.... nesto steka i to je to... proc radi kako mu mbo naredi :D

15 godina
neaktivan
Cevi kaže...

Nije problem u CPUu, nego vjerojatno u maticnoj!   Probaj staviti najnoviji bios.

Pravi programeri programiraju binarno!
15 godina
neaktivan
ma znam ja to nego sam puka oko svog ovog neuspjelog clockanja, pa bi rađe stavija novi proc nego clockira, a da ne govorim da triba matićnu prominiti, eksplodira bi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

rijesio problem kod sebe ;)

istekao sve iz struje, stavio jumper na clear cmos - izvadio bateriju i ostavio pola sata tako - vratio sve nazad i sad slusa :D

15 godina
neaktivan
Blago ti se, da je bar meni tako jednostavno. Ja ću sutra opet probati sa čišćenjem cmosa, ako to ne upali, onda ide flashiranje biosa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i ja imam slican problem - maticna je gigabyte ep35ds3 i proc pentium dual core e5200.. namjestim na 3.33ghz, napon na 1.375v, mnozitelj 12.5, memorija na 800 i nes sitno mhz... sve radi kad namjestim, ali kad npr. nestane struje ili istekam komp iz struje, pri sljedecem paljenju prvo se zapali, nakon sekunde ugasi, pa upali, pa nakon sekunde ugasi, pa opet upali i tada su sve postavke vracene na default.. neki put se to resetiranje dogodi i kod nekog paljenja a da nije bio komp iskopcan iz struje...

jel mozda netko zna u cemu je problem?

15 godina
neaktivan
Cevi kaže...
Blago ti se, da je bar meni tako jednostavno. Ja ću sutra opet probati sa čišćenjem cmosa, ako to ne upali, onda ide flashiranje biosa.

probaj ovako ko i ja, al ostavi ga bez baterije i sa jumperom zatvorenim jedno 20-tak min - mozda upali ;)

16 godina
neaktivan

Možda MBO ne podržava,možda BIOS je stari.Trebalo bi gledat pod CPU Configuration da li ima overlock mode,pa staviti CPU,PCIE na Asyincronise da bi uopće mogao podešavat manualno overlock,jer inače stoji na ili Auto ili Syncronise.Možda pomogne samo se treba malo zagledat koje postavke nudi...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice