Zašto "Glupi Amerikanci"?

poruka: 122
|
čitano: 45.480
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

U četvratk treba gledati provjereno u 21:00 na novoj tv, govore o tome kako procjenjujemo čovjeka iz kraja kojega dolazi.

16 godina
neaktivan

često i ja generaliziram s izjavom glupi amerikanci,iako pri tom ne mislim (kako sam već rekao) na običnog i prosječnog amerikanca,pa čak ni nato da su uistinu glupi nego je to izraz odbojnosti prema njihovoj politici i onima koji ju podržavaju,a zapravo je to možda krivi izraz.evo zašto,ako vidimo da oni manipuliraju svijetom i rade tako suptilne prevare i obmane (zadnji primjer je oscar) kojih večina ljudi nije čak ni svjesna,onda je teško reči kako su glupi,već naprotiv da su jako pametni kad su u stanju tako manipulirati s ljudima,no opet se ne može generalizirati jer nisu svi toliko pametni niti to rade i žele čak.pa ako ćemo to gledati kroz obrazovanje ili opče znanje,oni niti su prvi ni zadnji po tom pitanju inteligencije jer dovoljno je pogledati afriku,šta bi onda za njih trebali reči?obrazovanje nula bodova,smisao života mladih u mnogim državama je biti ko reper s tv-a a opče znanje je baš na toj razini,i stalni ratovi i pokolji,šta bi za njih onda trebalo reči?mislim da taj izraz glupi amerikanci često dolazi od tog animoziteta prema onom što predstavlja amerika a ne od činjeničnog stanja,kod mene je upravo takav slučaj.

više anarhije i osobnosti,i svima bi bilo bolje!
17 godina
neaktivan
RE: Zašto "Glupi Amerikanci"?
Jack Sparrow kaže...

U četvratk treba gledati provjereno u 21:00 na novoj tv, govore o tome kako procjenjujemo čovjeka iz kraja kojega dolazi.

možda nije previše povezano s amerima, ali je s ljudskim mentalitetom inače. naime, kolega mi je isao u Tanzaniju nedavno i donio zanimljive spoznaje... kao prvo da li se itko sjeća (dodusše i  ja slabo jer sam bio klinac i nisam ozbiljno kužio stvari) rata, kako su ameri i ostali "belosvetski" humanitarci dolazili ovdje s razmišljanjem kako smo mi jadni zaostali i primitivni... e kaže on s istim takvim pristupom "mi" dolazimo tamo i igramo se više inteligencije i civilizacije... daleko od toga da tamo nema siromaštva i bolesti, ali oni njihov mentalitet je takav da oni žive jedan usporeni neobavezni život... jedu rukama...wow! jedu jer im je to kulturološko nasljeđe, djeca hodaju poderana i polubosa jer im odjeća smeta i nema baš veliku važnost u životu, klinci kada im se spava zaspu na mjestu na kojem se trenutno nalaze itd. i sada "mi" dolazimo sa zapada kao neki spasioci da im donesemo naš način života. tamo je rijetka televizija i malo tko ima tv, ali jedna strašna nuspojava toga je da ljudi komuniciraju, da zamislite, pričaju po cijele dane jedni s drugima, i kada sretnu stranca na ulici pozdrave se i popričaju i svatko nastavi svojim putem... nema nervoze i napetosti, jaaaako mala stopa kriminala i to najviše po gradovima...

ali zapanjaci tamo dolazi kako bi se oni osjećali bolje i zapravo rijetki idu tamo iz pravih razloga, i onda kada ne mogu preći kulturološki šok jedenja rukama i hodanja bosi smatraju da je ta zemlja ultra zaostala i da joj treba baš njihova pomoć...

uf, sad sam skužio da sam malo odužio i da ovo vjerovatno nitko neće pročitati, hehe.... al eto... što bi rekao megacar rambo: predrasude...

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina

Ma dobro tema će biti predrasude, a prozivati neki narod kao amere glupavima a skoro ništa ne znati o njima isto je predrasuda.

Neki zovu amere glupi, čudaki itd, a niko ne kuži da je to sasvim drugi kontinent sasvim druga kultura, imaju sasvim drugaćije standarde od nas europljana i pogotovo azijaca. Ko znam isto kao što mi osuđujemo amere čudnima i glupima zato jer su drugačiji narod od nas, isto tako možda i oni nas tako osuđuju pa mi to ni neznamo. Zato bolje uvjek upoznati ljude, čovjeka iz tog kraja jer svako je drugačiji i nemožemo svi biti isti, ali to nije razlog da se nekoga nazove glupim samo zato jer je čovjek drugačiji od nas.

Eto to je moje mišljenje.

17 godina
neaktivan

Da su nešto specijalno glupi nisu, al glupasti jesu. Da smo mi pametniji od njih... nismo.

Ameri  i njihova djeca postali su robovi modernog vremena i klasični primjer šta donosi način na koji današnji svijet funkcionira. Ima milion dokumentaraca o tome i posljedicama koje nosi kultura koju provodi zapad.

Evo baš neki dan gledam da su nakon ne znam koliko godina izbacili iz osnovnih škola aparate za one njihove sočine i čokoladice, te su zapravo počeli u menzama djeliti djeci pravu organsku hranu(zamisli... sad su oni nadošli:D)

Jes da ovakvih i sl primjera ima svugdje, al stvarno im ne mogu oprostiti neke stvari... da u osnovnoj školi od 20 učenika u razredu nijedan nije prepoznao Isusa na slici ili poznate američke predsjednike, a svak je ko iz topa ispalio "MCDONALDS" kad je izvukao sliku onog klauna...

U principu oni nisu glupi niti smo mi pametniji, samo što kod nas nije došla ona glupoća što je zapad gura, pa nam se čini da nešto znamo, a brzo ćemo biti još i gori od njih.

17 godina
benito kaže...

...Jes da ovakvih i sl primjera ima svugdje, al stvarno im ne mogu oprostiti neke stvari... da u osnovnoj školi od 20 učenika u razredu nijedan nije prepoznao Isusa na slici ili poznate američke predsjednike, a svak je ko iz topa ispalio "MCDONALDS" kad je izvukao sliku onog klauna...

U principu oni nisu glupi niti smo mi pametniji, samo što kod nas nije došla ona glupoća što je zapad gura, pa nam se čini da nešto znamo, a brzo ćemo biti još i gori od njih.

A pokaži u našim osvnovnim školama sliku Tita ili Tuđmana pa gledaj koliko će učenika prepoznat. Daj im sliku Muhameda... Misliš li da naši učenici neće prepoznati McDonalnds klauna ?

Prepoznavanje nekih "poznatih" ličnosti ili ličnosti iz opće kulture nema veze sa inteligencijom. Je li po tebi profesor povijesti koji zna sve povijesne osobe na balkanu, a recimo ne zna višu matematiku inteligentniji od

prefesora matematike sa obrnutim karakteristikama ?  Prema podacima iz 2001. godine u hrvatskoj je katoličanstvo zastupljeno skoro 90%, pa je s toga Isus opća kultura, dok u Amera

je negdje 1/4. A sad di su oni proveli to istraživanje i kakva je osnovna škola u pitanju.

Koju to glupoću zapad gura ?

16 godina
protjeran

..i definitivno su glupi u smislu da imaju bisere koje nitko nije prvi provalio....

negdje na net.hr-u je objavljeno da je ženska brijala picu,dok je vozila auto..ma gdje tko još ima osim u amera..e po tome se vidi koji su nivo...površni u svakodnevnom životu da ne mogu biti površniji...to niti našoj simonici ne bi palo na pamet...

17 godina
neaktivan

Pričaš gluposti.

Takve i slične stvari se događaju i u Rusiji,Njemačkoj,Francuskoj itd

17 godina

To je obični multitasking :) Ne možeš dokazat da netko prije nje to isto nije radio samo što nije uhvaćen na djelu.

I mi smo imali par bisera koji su išli gledat da li imaju benzina u autu (za neke nije veselo završilo ) sa upalajčem po noći... pa nikom ništa. Nasmiješ se i ideš dalje.

neki primjeri

http://www.24sata.hr/news/upaljacem-provjerio-kantu-s-gorivom-pa-zapalio-auto/86891/

http://www.index.hr/vijesti/clanak/upaljacem-provjeravao-curi-li-mu-benzin-iz-kanistera-pa-je-spalio-bratov-automobil/408085.aspx

Je li to možda pametnije nego se brijat dok voziš ?

17 godina
neaktivan
Space kaže...
benito kaže...

...Jes da ovakvih i sl primjera ima svugdje, al stvarno im ne mogu oprostiti neke stvari... da u osnovnoj školi od 20 učenika u razredu nijedan nije prepoznao Isusa na slici ili poznate američke predsjednike, a svak je ko iz topa ispalio "MCDONALDS" kad je izvukao sliku onog klauna...

A pokaži u našim osvnovnim školama sliku Tita ili Tuđmana pa gledaj koliko će učenika prepoznat. Daj im sliku Muhameda... Misliš li da naši učenici neće prepoznati McDonalnds klauna ?

Prepoznavanje nekih "poznatih" ličnosti ili ličnosti iz opće kulture nema veze sa inteligencijom. Je li po tebi profesor povijesti koji zna sve povijesne osobe na balkanu, a recimo ne zna višu matematiku inteligentniji od

prefesora matematike sa obrnutim karakteristikama ?  Prema podacima iz 2001. godine u hrvatskoj je katoličanstvo zastupljeno skoro 90%, pa je s toga Isus opća kultura, dok u Amera

je negdje 1/4. A sad di su oni proveli to istraživanje i kakva je osnovna škola u pitanju.

Koju to glupoću zapad gura ?

Samo mala digresija.

Postoje opisi, ali ne postoji nikakva slika, fotografija ili slično koji prikazuje Muhameda, tako da ga nitko nebi ni prepoznao, niti bi mogao pokazati, osim ako se ne radi o nekakvoj maštariji i izmišljanju.

It's good to be smart - It's smarter to be good
16 godina
Danny_HR kaže...

Često puta na forumima, uključujući ovaj naletim na ljude koji vole Amerikancima prišiti atribut 'glupi'.

Baš sam danas naletio na jedan i moram priznati da me ta vrsta generaliziranja prilično smeta, pogotovo ako uzmemo u obzir količinu gluposti koju svakodnevno vidim kod nas.

Je li teško shvatiti da ne postoji glup narod, samo glupi pojedinac.

Mnogi se pozivaju na razne mutave uratke na youtubeu kako bi pokazali glupost Amerike, ali žalosna je istina da je dovoljno prošetati se svojim kvartom ili gradom i da ćete vidjeti jednaku količinu gluposti.

Amerikanci mogu biti neinformirani o nekim stvarima, jer im je školstvo formirano kako jest. Što ne znači da su glupi.

Uz to, pogledajte oko sebe koliko je neinformiranih, pa i same sebe zapravo.

Sigurno je da postoji velik broj bitnih informacija koje ni sami ne znamo, čini li nas to glupanima? Ne bi rekao.

Zato se suzdržite od komentara tipa 'glupi Amerikanci' jer i sami živite u društvu koje nije ništa 'pametnije'.

Postoje video uraci sa primjerima zašto su Ameri glupi, ali isto postoji i za Hrvate, Srbe, Britance i ostale.

Siđite malo s nebesa i shvatite da niste dio najpametnije nacije na svijetu jer takvošto ne postoji.

što nam znači da naši đaci i maju više informacija od amerikanaca,kad su to nepotrebne informacije u svakodnevnom životu,amerikanci imaju znanje koje im je potrebno u karijeri i u svojo struci su usko specijalizirani,za razliku od nas gdje u školama uče masu informacija,a fakulteti su nam na zadnjim mjestima u svjetu

isti dan otkaz i žuti
17 godina
boxer kaže...

Samo mala digresija.

Postoje opisi, ali ne postoji nikakva slika, fotografija ili slično koji prikazuje Muhameda, tako da ga nitko nebi ni prepoznao, niti bi mogao pokazati, osim ako se ne radi o nekakvoj maštariji i izmišljanju.

"Islam's prophet Muhammad ibn Abd Allah. Representations of the Prophet are well known from early on, but are not very common. While some Muslims hold beliefs that it is against Islam to make images of the Prophet, others have more relaxed attitudes, and among Shia Muslims, such pictures are common, and much liked."

Sa ovog linka di je i slika http://www.hf.uib.no/religion/popularikonografi/exhib02.html

No to nije poanta mog posta. Da učenicima daš sliku HALO spartanca vjerojatno bi ga odma prepoznali tko je, šta radi i di ga se može naći jer vjerojatno deru HALO ko ludi.

Poanta je da prepoznavanje osoba nea veze sa "glupoćom naroda". Da se tvoj slika stavi u svaku prostoriju svake javne ustanove i te kako bi te ljudi/djeca znali.

Kolega forumaš benito je napisao da ne može oprostit neke stvari, kao što je poznavanje njima relativno bitnih povijesnih osoba, ili općenito poznatih povijesnih osoba.

Ali nije navea da li je u tom istraživanju provedeno i ispitavanje kako oni svoje vrijeme provode, čime se bave, šta ih zanima, da li su uopće dolazili u kontakt sa

medijima koji bi im omogućili prepoznavanje tih ličnosti. Kad sam ja iša u osnovnu bilo je učenika koji su znali sve države Europe, a bilo je i onih koji su znali sve pokemone.

Ali to nije pokazatelj koliko je netko inteligentan, već samo šta ga zanima...

Naravno da ne postoji fotografija proroka iz 6,7. stoljeća.

17 godina
neaktivan
Space kaže...
boxer kaže...

Samo mala digresija.

"Islam's prophet Muhammad ibn Abd Allah. Representations of the Prophet are well known from early on, but are not very common. While some Muslims hold beliefs that it is against Islam to make images of the Prophet, others have more relaxed attitudes, and among Shia Muslims, such pictures are common, and much liked."

Sa ovog linka di je i slika http://www.hf.uib.no/religion/popularikonografi/exhib02.html

No to nije poanta mog posta. Da učenicima daš sliku HALO spartanca vjerojatno bi ga odma prepoznali tko je, šta radi i di ga se može naći jer vjerojatno deru HALO ko ludi.

Poanta je da prepoznavanje osoba nea veze sa "glupoćom naroda". Da se tvoj slika stavi u svaku prostoriju svake javne ustanove i te kako bi te ljudi/djeca znali.

Kolega forumaš benito je napisao da ne može oprostit neke stvari, kao što je poznavanje njima relativno bitnih povijesnih osoba, ili općenito poznatih povijesnih osoba.

Ali nije navea da li je u tom istraživanju provedeno i ispitavanje kako oni svoje vrijeme provode, čime se bave, šta ih zanima, da li su uopće dolazili u kontakt sa

medijima koji bi im omogućili prepoznavanje tih ličnosti. Kad sam ja iša u osnovnu bilo je učenika koji su znali sve države Europe, a bilo je i onih koji su znali sve pokemone.

Ali to nije pokazatelj koliko je netko inteligentan, već samo šta ga zanima...

Naravno da ne postoji fotografija proroka iz 6,7. stoljeća.

Samo da budem dosljedan u onome što sam rekao.

Ne postoji (prava i realna) slika poslanika Muhameda... osim ako se ne radi o nekakvoj maštariji i izmišljanju.

Na linku odmah ispod tog citiranog teksta također piše:

"such portraits should not be considered "real" portraits of the prophet Muhammad."

Islam strogo zabranjuje bilo kakvo idolopoklonstvo, tako da je iz toga i proizašlo "ne pravljenje" bilo kakvih slika, što bi kasnije moglo poticati idolopoklonstvo i njegovu personifikaciju božanstva, što on i nije. Čak se Muhamed ne smatra niti "svetim", nego običnim čovjekom iz naroda (Božiji rob) koji je odabran da prenese Objavu, ali prema njemu gaji ogromno poštovanje.

Bez obzira na gore navedeno, mislim da se razumijemo.

Iskreno tema mi i nije nešto zanimljiva, ali kad smo kod ovoga:

"Poanta je da prepoznavanje osoba nea veze sa "glupoćom naroda".

"Ali to nije pokazatelj koliko je netko inteligentan, već samo šta ga zanima..."

Naravno, mada je pokazatelj elementarne (ne)obrazovanosti (u tom slučaju ako je istinit), što u uobičajenom riječniku koji se upotrebljava navodi da se radi o "priglupima".

17 godina
neaktivan

"što nam znači da naši đaci i maju više informacija od amerikanaca,kad su to nepotrebne informacije u svakodnevnom životu,amerikanci imaju znanje koje im je potrebno u karijeri i u svojo struci su usko specijalizirani,za razliku od nas gdje u školama uče masu informacija,a fakulteti su nam na zadnjim mjestima u svjetu"

Takvi ljudi se zovu "fah-idioti" i to je jedna od odvratnijih posljedica američanskog sustava edukacije.

Po čemu su naši fakulteti na zadnjim mjestima? Daj neki izvor,link...

17 godina
boxer kaže...

Samo da budem dosljedan u onome što sam rekao.

Ne postoji (prava i realna) slika poslanika Muhameda... osim ako se ne radi o nekakvoj maštariji i izmišljanju.

Na linku odmah ispod tog citiranog teksta također piše:

"such portraits should not be considered "real" portraits of the prophet Muhammad."

Islam strogo zabranjuje bilo kakvo idolopoklonstvo, tako da je iz toga i proizašlo "ne pravljenje" bilo kakvih slika, što bi kasnije moglo poticati idolopoklonstvo i njegovu personifikaciju božanstva, što on i nije. Čak se Muhamed ne smatra niti "svetim", nego običnim čovjekom iz naroda (Božiji rob) koji je odabran da prenese Objavu, ali prema njemu gaji ogromno poštovanje.

Iskreno tema mi i nije nešto zanimljiva, ali kad smo kod ovoga:

"Poanta je da prepoznavanje osoba nea veze sa "glupoćom naroda".

"Ali to nije pokazatelj koliko je netko inteligentan, već samo šta ga zanima..."

Naravno, mada je pokazatelj elementarne (ne)obrazovanosti (u tom slučaju ako je istinit), što u uobičajenom riječniku koji se upotrebljava navodi da se radi o "priglupima".

Pa ne postoji ni prava i realna slika Isusa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Depiction_of_Jesus

Skinhedi se bune kad netko spomene da je bia "malo tamniji"...

I dao sam taj link... di se objašnjava zašto nema toliko slika Muhammeda, dok za Isusa iako slike relativno nisu točne su zastupljene u velikim količinama sa priblžno istim elementima.

Ako ti nikad u životu nisi vidio sliku Einsteina niti da si čuo za njega, i da tebi netko donese njegovu sliku i da te pita tko je to, bi li to bio dokaz da si ti priglup ?

Ne bi, ali bi se istražilo zašto ti ne znaš za njega. Što u ovom slučaju za američke osnovnoškolce nije navedeno.

Da li su oni imali nastavu o tim osobama pa zaboravili, to je već druga priča.

Konkretno, nama u osnovnoj su jednom proveli anonimnu anketu da li znamo išta o životu nekog pjesnika. Od 30 ljudi... možda je dvoje znalo napisati dvije tri rečenice.

I to je utjecalo samo na to da smo imali pitanje više na usmenom/pismenom ispitu. Razlog zašto nismo znali ništa o pjesniku je bio to što nas nitko nikada nije o tom pitao

niti nam je bilo rečeno da se informiramo.

17 godina
Loz kaže...

Takvi ljudi se zovu "fah-idioti" i to je jedna od odvratnijih posljedica američanskog sustava edukacije.

Po čemu su naši fakulteti na zadnjim mjestima? Daj neki izvor,link...

Za fakultete

http://www.webometrics.info/rank_by_country.asp?country=hr

Fakultet koji ja pohađam je na 4876 mjestu!

17 godina
neaktivan
Space kaže...
boxer kaže...

Pa ne postoji ni prava i realna slika Isusa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Depiction_of_Jesus

Skinhedi se bune kad netko spomene da je bia "malo tamniji"...

I dao sam taj link... di se objašnjava zašto nema toliko slika Muhammeda, dok za Isusa iako slike relativno nisu točne su zastupljene u velikim količinama sa priblžno istim elementima.

Ako ti nikad u životu nisi vidio sliku Einsteina niti da si čuo za njega, i da tebi netko donese njegovu sliku i da te pita tko je to, bi li to bio dokaz da si ti priglup ?

Ne bi, ali bi se istražilo zašto ti ne znaš za njega. Što u ovom slučaju za američke osnovnoškolce nije navedeno.

Da li su oni imali nastavu o tim osobama pa zaboravili, to je već druga priča.

Konkretno, nama u osnovnoj su jednom proveli anonimnu anketu da li znamo išta o životu nekog pjesnika. Od 30 ljudi... možda je dvoje znalo napisati dvije tri rečenice.

I to je utjecalo samo na to da smo imali pitanje više na usmenom/pismenom ispitu. Razlog zašto nismo znali ništa o pjesniku je bio to što nas nitko nikada nije o tom pitao

niti nam je bilo rečeno da se informiramo.

Pa Space nije valjda da moram sam sebe citirati.

"Bez obzira na gore navedeno, mislim da se razumijemo."

Što se tiče slika sve OK. Ono je bio samo jedan osvrt, te ne treba da skrećemo u OfT.

Izgleda da me baš i nisi najbolje shvatio.

Rekao sam:

"Naravno, mada je pokazatelj elementarne (ne)obrazovanosti (u tom slučaju ako je istinit), što u uobičajenom riječniku koji se upotrebljava navodi da se radi o "priglupima"."

Gledaj, slažem se da to nije pokazatelj inteligencije (u tom smislu), to sam rekao sa "naravno".

Međutim, za današnje pojmove ne vidjeti sliku npr. Isusa (jer ste ga naveli) i istog ne prepoznati, znači elementarnu neobrazovanost, ako se uzme u obzir da se radi o Americi, a ne o npr. plemenu u Uzbekistanu.

U današnje vrijeme kada nebih mogao prepoznati da se radi o slici Isusa ili Einsteina, bilo bi pokazatelj moje elementarne neobrazovanosti, a ne nužno dokaz da sam priglup u doslovnom smislu te riječi. Zato sam i rekao da se ljudi koristeći uobičajeni riječnik, u takvim slučajevima isti nazivaju "priglupima". Uglavnom mislio sam reći da stavljaju znak jednakosti između tih pojmova, zato imamo slična razmišljanja.

Da se razumijemo, ne podržavam tezu "Glupi Amerikanci", jer je takav način za mene veoma relativno gledanje. Ja mogu sresti 10 glupih Amerikanaca i donijeti zaključak da su glupi, a ti možeš sresti 10 pametnih i donijeti zaključak da pametni. Po meni veoma relativno gledanje, i nešto mi baš i nije za raspravljanje u ovoj temi.

Također postoji i teza da su Židovi najpametniji narod na svijetu.

Među Balkancima također postoji stereotip da su Bosanci glupi, Crnogorci lijeni itd. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.3.2010 21:40 (boxer).
17 godina
neaktivan

Netreba generalizirati, ali da je puno Amera ludih za pucanjem i da oružje smatraju svojim igračkama to stoji.

Razumijem i podržavam  streljaštvo kao disciplinu i sport , ali ovo dole je malo previše i preopasno.

Poslije se svi čude kada netko pobije pola studenata na fakultetu.

Video postaje "zanimljiv" negdje od sredine., (hickok45)

baster
16 godina
neaktivan

Ma kakvi ameri... Pogledaj kod nas - koliko ima takvih PTSP-ovaca, pune ormare oružja imaju. Pogotovo u seoskim sredinama, pretraži 10-ak kuća i u svakoj drugoj ćeš naći bar jedno vatreno oružje. 

I onda još na svaki Božić, Uskrs ili neki "ustaški" blagdan se iz njih puca u zrak, nikom ne pada na pamet da će ti meci pasti na tlo i možda ubiti nekog.

15 godina
neaktivan
Re: Zašto "Glupi Amerikanci"?
betmen kaže...

Ma kakvi ameri... Pogledaj kod nas - koliko ima takvih PTSP-ovaca, pune ormare oružja imaju. Pogotovo u seoskim sredinama, pretraži 10-ak kuća i u svakoj drugoj ćeš naći bar jedno vatreno oružje. 

I onda još na svaki Božić, Uskrs ili neki "ustaški" blagdan se iz njih puca u zrak, nikom ne pada na pamet da će ti meci pasti na tlo i možda ubiti nekog.

Ustaski blagdan!? Son i'm dissapoint! Nije mortar shell da se ikoga ubije, dokazano je da nemoze nista ako se opali u zrak, ali da primitivno je to pucanje u zrak.

Gamers Don't Die, They Respawn.
16 godina
neaktivan
betmen kaže...

Pojasni ovo malo kakav ustaski blagdan?

(=XII=)SandMan_CRO....
16 godina
neaktivan

Hoću reći bilo kakav hrvatski blagdan, pogotovo ovi koji imaju veze s ratom.

Čim se pojavi takav blagdan, hrpi primitivaca padne na pamet ga ga je najbolje proslaviti pucanjem u zrak.

Što kažete da to nije opasno? Može neki link?

16 godina

SAD je skup mnogo naroda i kultura tako da kad se kaze da su oni glupi moze se rec i da su svi ti pojedini narodi glupi i tu glupost su samo nakupili u jednu zemlju. Moje misljenje je da kao narod nisu glupi samo sto su pojedinci koji dovode glupost do ekstrema prisutniji u medijima. Naravno ima i inteligentnih pojedinaca, ali koga zanima sto netko zeli poboljsati svijet svojim otkricima kad se na TV-u prikazuje neka zvijezda koja ne zna sta bi sama sa sobom pa se razvali od koke i baca sise u kameru. Bas takvo drustvo dovodi do toga da oni nisu informirani jer zasto bi ja znao sto je teorija struna ako ce me neko zbog toga u skoli maltretirat svaki dan (to je standardno u njihovim skolama da se pametna djeca maltretiraju).

Ali njihovi fakulteti su barem prema mojem misljenju dobri jer ako ides u skolu i opredjelis se za neku struku to bi trebao nauciti kako treba. Ja npr. nakon sto zavrsim srednju skolu za geodeta mogu odmah ici raditi, ali prakticki ne znam nista o tom poslu jer 90% stvari koje ucimo nije potrebno zbog razvitka tehnologije (iako mislim da se te stvari moraju uciti jer trebam ipak znati na kojem principu radi instrument kojeg koristim u svom poslu, ali ipak se previse posvecujemo tome), a isto je i kad zavrsim geodetski faks.

Danas neiformiranost i zaludjenost zvijezdama nije prisutna samo kod amera nego i kod nas. Moja sestra npr. zna kad je rodjen Justin Bieber, koliko je visok, koja mu je omiljena boja, ne bih se cudio da zna i koje je krsno ime njegove čukunbabe, ali nikad nije cula za Ghandija, Mandelu, a da ne govorim o tome kako u ce sad osmi razred, a jedva zna zbrojiti 2 razlomka. A i vecina njezinih vrsnjaka danas je takva. Bitno je subotom se satrat od alkohola i ostalih droga samo zato jer drugi to rade i tako u krug sa svakom generacijom.

Zakljucak je da je 4chan kriv za sve

16 godina
neaktivan

Ili je plavuša, ili su ameri stvarno glupi ko k...

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
16 godina
protjeran
_Dangerous_Lickz_ kaže...

Ucim svoju sestru glavne gradove 5 godina. Ne bi ni ona znala... 14 godina ima.

Oni ovo uce u trecem razredu? Normalno da dijete od 9 godina neces uciti tome.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 10:54 (Mentalist).
16 godina
neaktivan

Nekom Bog da pamet, nekom ljepotu, a nekom oboje {#}

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
16 godina
woodgamesfx kaže...

Nekom Bog da pamet, nekom ljepotu, a nekom oboje {#}

Al ona je ovom malom trebala dat pi*ke nakon ovog

13 godina
neaktivan

Zato što: Moja sestra trenutno radi u dubrovniku (turizam) te joj dođe amerikanka da ju pita gdje se nalazi Hotel Dubrovnik adresa Ljudevita Gaja, Zagreb, Croatia

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
12 godina

Vrhunski primjer. {#}

15 godina
protjeran

A hrvati kao pametni {#}

23 godine nas guze i pljačkaju političari, sitni kriminalci iz emigracije na vlasti, a mi sebe smatramo pametnima.

Jadni "glupi" amerikanci su 100 godina ispred nas u demokraciji, a i svemu ostalom.

Ad astra peronospora
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice