Zaštitarski posao

poruka: 18
|
čitano: 15.613
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Zaštitarski posao

Posao zaštitara u zadnje vrijeme postaje sve popularniji, često vidim te ljude kako stoje kod neke banke i mislim si ja kako je njima lijepo, gotovo ništa ne rade, ali im je glava u torbi. Mislio sam da je to odličan posao i da su ljudi zadovoljni, ali na žalost kad sam porazgovarao sa jednim zaštitarom uočio sam hrpu problema.

Za posao koji rade njihova je plaća  malena, oko 2800 kuna dobiju, s tim da im prekovremeno i nije baš nešto plaćeno, život im je na kocki, svakog trena im se netko može stvoriti ispred očiju i povuči okidač, rade čak i po 48 h. Ako radite noćnu, već ujutro možete očekivati poziv da trebate nekoga mijenjati tako da vam produže radno vrijeme do navečer.

Što mislite o ovome poslu? Ja mislim da bi zaštitarima trebalo povećati plaću bar na 5000 do 6000 kuna, ali i to je premalo za posao koji rade.

Idem na faks kako bi bio pametan, a ne zato što sam pametan...
17 godina
RE: Zaštitarski posao

Zaštitarski posao ti se uopće ne isplati!
Zašto? Pa zato što ugrožavaš svoj život za šta? za mizerij od 2800kn. Ako baš nemaš nikavog posla tj. nemožeš naći nikakav posao...rađe odi radit u konzumu tamo ti je plača puno veća i nemoraš se brinut za svoju glavu.Ljudi koji se prijavljuju na taj posao jer ga vole su ljudi koji vole kontrolirat druge ljude da oni rade sve po njihovom,takvi su ti ljudi najčešće oni koji uživaju mlatiti druge pucati po neprijateljima... u biti oni koji su se od malena igrali zaštitnici pravde.Ne pljujem ja sad po onima koji rade taj posao naprotiv ja ih potićem da daju otkaz!! da onaj peder sokol marić ostane bez svega a pogotovo ferraria to nije ćovjek to je obični lihvar koji krade tuđi novac a radnicima da tek toliko da prežive. Ali tamo se netreba samio brinuti za svoj život već i posao kada si zatitar prijete ti tuće a ako ti neko slomi nešto velike su vjerovatnosti da će ti dati otkaz i zaposlit nekog novog. Ako baš želiš ekome prašit tur s AK-47, rađe odi u mirovne snage u čad ili kosovo tamo dobivaš plaću kao hrvatski prijetsjednik a netrebaš ništa konkretno radit.

poenta: izaberi bilo što drugo, samo ne budi zaštitar!

Viva la vida
17 godina
neaktivan
Zaštitarski posao

A ako voliš pucat, odi u Afganistan. Tamo je plača još veća, ali je i rizik desetorostruko veći.

17 godina
neaktivan

moje mišljenje je da je posao totalna banana. rizik, malo para i previše vremena za razmišljanje gdje skužiš da ti je život u banani.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2008 16:40 (MRK 22).
17 godina
Zaštitarski posao

potpisujem gornji post. Nađe se i koja iznimka.

hcsc
17 godina
neaktivan
Zaštitarski posao

pozdrav ljudovi........

svaki je posao za radit.........to nema dileme.............

moj stari radi u jvp(javna vatrogasna).isto je posao rizican (jest da on to voli).......po mojem misljenju placa je dobra.iako bi trebli imat jos vecu(u jvp zaposlenici imaju oko 5-9 000 kn.zavisi o cinu

a jbg rizicno je ....ali je jos bolje ak se tam neko ugura ko vozac.........vozaci imaju 6000 kn placu a samo voze kamione na intervenciju.(normalno da su i oni odgovorni ak se kamionu kaj desi...........

svaki posao je dobar ak ga neko voli radit............i svaki posao je za radit.................

a to da zastitarima treba dat puno vecu placu slazem se 200% .........

svim takvim poslovima trebalo bi dat takvu placu oko 10000 kn........................

Cool

kak zivot malog covjeka malo vrijedi a sabornici zarade 90 000 kn za 50 dana(izvor dnevnik na nova-tv) a ima jedan covac koji se nijedanput nije javio z arijec

sramota kaj rade od nas u ovoj nasoj drzavici.................

trebalo bi revoluciju i sve to rastjerat................

no to je off-topic

rekel sam kaj sam htel

pozzdrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv(pozdrav kraceBelji se)

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
imaš pravo ali nitko nije rekao da je to sramotno zanimaljne već rizićno rađe bi bio kao vatrogasac ilipolicajac umjesto zaštitara.
A ako bi bioo policajac još bi si više zaradio na jednom meni poznatom raskršću :)
Viva la vida
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
imaš pravo ali nitko nije rekao da je to sramotno zanimaljne već rizićno rađe bi bio kao vatrogasac ilipolicajac umjesto zaštitara.
A ako bi bioo policajac još bi si više zaradio na jednom meni poznatom raskršću :)
.mislis da vatrogasci nisu rizicno zanimanje.........Iznenađen
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
        .mislis da vatrogasci nisu rizicno zanimanje.........Iznenađen
 Je ali ne toliko koliko zaštitarski posao
Idem na faks kako bi bio pametan, a ne zato što sam pametan...
17 godina
neaktivan

a ak tak mislis......................Plač

17 godina
Zaštitarski posao
Ima li život smisla,ako ne vraćaš kredit?
16 godina
neaktivan
torrente kaže...
  ....sramota,stvarno je mala,ja radim ko ćuvar i imam oko 6000,ali ustvari to je isto,on radi 180 sati a ja 360 mjesećno,više neznam ni šta je svetac,nedjelja,praznik,jel to uopće postoji....
17 godina
Zaštitarski posao

Svašta se zapošljava u toj struci,ali ima puno normalnog svijeta koje radi paralelne poslove na crno. Moj frend zakrpi kraj s krajem s ovom plaćom instalirajući windowse smrtnicima kojih je srećom puno i nemaju blage veze o pc-u.  100 kuna po 100 kuna i preživi uz ovu plaću.

17 godina
neaktivan
Zaštitarski posao

Sve gore navedeno uglavnom su poluistine.

1.Nije istina da su zaštitari ljudi koji se vole iživljavati na drugima pa su zato u zaštiti, većina ekipe radi taj posao zato jer za drugo nisu sposobni ili kvalificirani.A dosta ih radi taj posao dok si ne nađe nešto bolje, jer bolje je i to raditi nego biti doma nekom na grbi.

2.Plaća je mala od 2700-3500 barem kao osnovica za klasičnog zaštitara (nije nadzornik, intervent ili u novčanoj pratnji).Eh, sad se tu spominje kako bi za takav posao bila adekvatna plaća od 5000 do 6000 kn, ali realno to je nemoguće, jer zaštitarski posao je NKV zvanje ili nekvalificirana radna snaga (ko da imaš osnovnu školu).Sem toga doktor opće prakse kod nas ima oko 6000-7000 kn, pa moš mislit koliko bi učitelji odmah zatražili plaće da zaštitarske dignu na 5000-6000 somova.Realno bi bilio za radni fond sati oko 4500 kn.Uglavnom, koliko školske spreme toliko muzike.Znam dosta primjera gdje ljudi sa srednjom školom obavaljaju i bitniji i opširniji posao od onih sa faksom, i to u istoj firmi, pa ove sa faksom bolje plaćaju, to je u našoj državi tako, relikti socijalno komunističke ostavštine, gdje nije bitno koliko i što radiš, već imaš li papirnati list koji se zove diploma, ili ga nemaš.Vani je ipak bolja situacija, možeš imat pet diploma ako neznaš ili nečeš radit, vani neće poslodavac zaposliti još jednog dodatnog radnika da bi izvlačio onog sa diplomom koji je nekvalitetan.A kod nas je postala bolesna situacija, svi poslodavci bi najradije nekoga sa fakultetom, pa čak i ako je u pitanju vrsta posla koja uključuje vitlanje metlom po krugu, jer zašto bi kod mene meo neko sa osnovnom školom kad to može puno pametnije i sa stilom raditi diplomirani inžinjer strojarstva, ha, ipak se čovjek puno bolje razumije u tehniku, pa kad krepa kakav usisavač ili pukne štil metle, ipak onda imaš stručnjaka koji se razumije u tehniku, ne.Poreski obveznici plaćaju obrazovni sustav, koji proizvodi fakultetski naobrazovane ljude koji onda rade posao koji sa njihovim naobrazovanjem nema nikakove veze, pa tako deset godina, nakon čega zaborave naučeno sa faksa.Pa kad dobiju pedalu onda jao majko, za što smo školovali do dvadesetosme, da bi na kraju sa tridesetosam profesionalno billi u banani.Znam takvih primjera barem deset, onak iz glave.

3.Zvanje zaštitar je dead end job.Šanse da napreduješ su virtualno nikakve, ili mizerne.Raditi ga sa  tranzicijskim stavom,maksimalno dvije tri godine, a ako nisi uspio doć barem do voditelja smijene, putuj, pod mus, makar slijedećih šest mijeseci na pilani brusio zube na reznoj ploći, dok se ova još kreće.Jer ako se na tom poslu ukopaš, proći će deset kuki, i di si onda, e onda si ne samo zaštitar po zanimanju već i po životnom uvjerenju, a to nije dobra stvar.Stvarno nije.

4.Slijedeća istina je činjenica da zaštitarski posao ne mora biti opasan, postoji more mjesta u zaštitarskoj djelatnosti koja su opasna isto kao i mjesto trgovca u konzumu, i takvih je 90%.A čine ga razna portirska mijesta, čuvarska mijesta na raznim objektima gdje uopće nemaš kontakta sa ljudima, ili ga imaš minimalno.Pa čak i ako si na mjestu gdje radiš red, čak  i tada se može izbječi 99% konfliktnih situacija ako je čovjek smiren i ima nešto u glavi, svaka od tih situacija ima nenasilno riješenje, a onih 1% situacija gdje je nasilje jedini zlaz, i to se da izbjeć u većini slučajeva, jednostavno je, stvarno, ako netko nešto razbija ili imaš grupu ljudi koji se tuku, nazoveš 92 i čekaš na sigurnoj udaljenosti, jer samo budala se ide tuć ili nedaj bože pucat, ili da neko puca po tebi, za 3000 kn, prvo, uglavnom u večini situaciji gdje ćeš nekog istuć to će ti se na sudu obit u glavu, jer, uvijek se nađe barem pet svjedoka sa strane koji kažu da je glupi primitivac od zaštitara taj koji je kriv (takvi su ti ljudi, razmišljanje ti je slijedeće, ma kaj si on misli kaj je on neki frajer, ma glupi zaštitar, kog će on tuć.Nema veze što je čovjek na dužnosti i što se u večini slučajeva brani, treba njega kazniti, treba on leć i reči, ajde gazi me, baš sam za to danas došo na poso, i na kraju mijeseca ću za 220 sati dobit 3000 kn, pa naravno da je u to uračunata i fraktura nosa sa pomakom, pa kaj, lječničko to i tako pokriva).

Poanta je slijedeća.Ako si več zaštitar, pa nemoj onda raditi u pratnji novca, pusti to nadobudnim dečkićima koji to vole,neka oni nose pancirke od 15 kila na +40 celzijusa, nek oni riskiraju kad već hoće,neka oni idu sa pištoljem na kalašnjikov,ti budi pametan pa nemoj, jer da je razlika tri, četiri tisuće onda hajde, nosim glavu u torbi ali znam zašto, a ovako, za razliku od 500 do 1000 kuna da neko puca po meni, ma daj zaboravi.Ti se fino ubaci na kakovu mirniju portu ili čuvarsko mijesto i oladi, čitaj, spavaj, gledaj televiziju, igraj preferans il što god. Slijedeća stvar več gore navedena, ako vidiš da se sprema sranje, i da je na rasporedu fizikalno naprezanje, prepusti to ekipi sa 92, zato ih i plačamo, nisu zaštitari niti obućeni niti spremni za fizičke obračune (vidih zaštitara koji nebi ni svoju sjenu mogli zastrašiti, a ispljuskala bi ih svaka življa osoba iz bilo kojeg doma za straije osobe), a iskreno niti za obračune vatrenim oružjem (ispuca se jedanaest metaka, svake dvije godine, pa vi sami zaključite na kojoj je razini spremnost korištenja vatrenog oružja u zaštitara.)

4.A najjača mi je ekipa koja radi 360 sati, i dobije 6000 kn, ja mislim da je to super, i treba dati prijedlog uredu predsjednika da se za njih izmisli kakva lenta ili orden  sa nekim dodatkom, tipa "Hrvatski rob sa lentom izgubljenog razuma".Kad mi netko kaže da radi takvu ili sličnu satnicu za takve ili približno takve novce, uvijek se sjetim jednog filma o retardiranom dječaku, gdje mama nježno kaže deseetogodišnjem sinu, honey you are not slow, you are special (sine nisi ti spor, ti si poseban :) eh, pa kad vam netko tako nešto kaže vi mu samo odgovorite gore navedenom rečenicom.(kao on je frajer koji može izdržati drvlje i kamenje, a mi ostali smo valjda picice kojima čim fond pređe 200 sati, plaču.Isto se odnosi i na one kaj rade 48 i više u komadu.)

Ako već moraš jesti govna sa ostalom ekipom, i to sa žlicom.A onda barem koristi čajnu žličicu, neka drugi koriste onu za juhu.  :)

Baotica Baot
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 10:01 (Baotica).
17 godina
Zaštitarski posao

Vidiš..sve bi bilo dosta pristojnije da nam ne vode državu baš ti iz filmskog citata (Forest Gamp).

Nitko iole oszbiljan ne traži 6000, dapače radi se o iznosu cca. 3800 kuna.

Istim načinom ponižavajuće percepcije možemo svesti i pekare na level luzera koji su spešel ,te odrađuju 31-dnu noć u mjesecu puta osam ili devet sati.

Dakle rintaju cca.350 sati mjesečno da bi ti mogao močit svoj visoko kvalificirani kruh u toć od teletine.

Zaboravio si na ljude koji su po prirodi lijeni...ima ih jako puno u zaštitarstvu, govore po dva strana jezika i vjerojatno će na mensinom testu uništiti nas obojicu. Ljudi čisto kokošare jer im se ništa ne radi.

17 godina
Zaštitarski posao

Eh, zaboravih napomenuti...taj isti NKV zaštitar ne treba pcekspert ili BOL , jer sve drži u malom prstu, a u HG Spota mu se ne radi za 3500 (provjereno),

rađe leži na nekoj porti za 3100.

17 godina
neaktivan
Zaštitarski posao

Joj kojih tu teza ima.....Izlanuo se

Evo vam moj primjer:

Radim kao vatrogasac i zaštitar u jednom.

12 sati dan,12 sati noc, 2 dana slobodan.

U jednoj firmi direktno zaposlen.Ne u zaštitarskoj firmi.

Šta mi fali?

Nosim 4-5k kuna doma bez da imam puno prekovremenih.

Svi moguci dodatci(prekovremeni,praznici,nedjelje,božicnica........ima toga dosta)

Mjesta za napredovanje ima.

Zasad sam samo zamjenik voditelja te službe.

On ce za par mjeseci postati šef sigurnosti za cijelu firmu a ja voditelj.

Naravno onda ce i placa biti još veca i radno vrijeme po 8 sati pon-pet.

I šta fali sad tome?

Kužim se u hardver to je.

Ali zašto bi cijeli dan šarafio po hardveru u HG-šrotu?

Za tolko malo love?

Ne hvala

C2Q Q9550@3825mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin XP 2x2gb@1066mhz 5-5-5-15 Gainward radeon HD 4870,WD320gb+WD640gb-AAKS
17 godina
neaktivan
Zaštitarski posao

Svi pričaju o radu u HG Spotu ili Ve-milu ko da ovi djele poslove bilo kome,sam tako.Ne djele.

Sem toga loša ti je usporedba. Ovo je realnija : Hg-spot oko 168-180 sati = 3500 kn, a zaštitarstvo oko 200-230 sati = 3100 kn.

Baotica Baot
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice