Zabrana rada Z1 televizije zaključana tema

poruka: 76
|
čitano: 8.443
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Zabrana rada Z1 televizije
m77 kaže...

Aha, a kako komentirati ne reagiranje civilnih udruga koje kao promiču toleranciju na, sad već višegodišnje, vrijeđanje bivšeg premijera koji sve koji ne misle kao on naziva ustašama i filonacistima, zašto se ne reagira kad predstavnici nacionalnih manjina vrijeđaju himnu i ostala obilježja države.

Prema tome, teoriju kaosa raspiruju baš ovi anti anti udruge, jer se mora o nečemu pričati, u protivnome bi se svakome otvorile oči, pa bi se shvatilo da financiranje takvih udruga nema nikakve logike...to je kao da imaš udrugu za borbu protiv izvanzemaljaca.

Stoga je razumljivo ogorčenje velikog dijela građana.

Na kraju krajeva, i sama kažeš ''Prosvjedujte protiv nejednakih kriterija...''

Pa dobro daj mi objasni tko ti brani da prosveduješ? Jesam ja igdje rekla da neka strana ili osoba zaslužuje protekciju?? Prosvjeduj protiv udruga i anti udruga.  Buni se i prijavi ono što smatraš vrijeđanjem. 

Ali onda budi dosljedan i osudi svaki oblik vrijeđanja a ne birati koji ti odgovaraju a koji ne.

Prosvjed nije bio zbog nejednakih kriterija već zbog toga što je dotični novinar bio u pitanju. 

Da je on ili netko od prosvjednika rekao "je za*ebao sam ali i drugi rade isto i ne kažnjava ih se, želimo da ih se kazni" prosvjed bi bio ne samo opravdan već i koristan. Ali ovaj igrokaz. Ovo nema veze s ničim.

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
17 godina
m77 kaže...

Aha, a kako komentirati...

-jednostavno, otvoriš odgovarajuću temu. vidi naslov ove..

to su također pravila, foruma, problem pridržavati ih se?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ddarknessfairyy kaže...
m77 kaže...

Aha, a kako komentirati ne reagiranje civilnih udruga koje kao promiču toleranciju na, sad već višegodišnje, vrijeđanje bivšeg premijera koji sve koji ne misle kao on naziva ustašama i filonacistima, zašto se ne reagira kad predstavnici nacionalnih manjina vrijeđaju himnu i ostala obilježja države.

Prema tome, teoriju kaosa raspiruju baš ovi anti anti udruge, jer se mora o nečemu pričati, u protivnome bi se svakome otvorile oči, pa bi se shvatilo da financiranje takvih udruga nema nikakve logike...to je kao da imaš udrugu za borbu protiv izvanzemaljaca.

Pa dobro daj mi objasni tko ti brani da prosveduješ? Jesam ja igdje rekla da neka strana ili osoba zaslužuje protekciju?? Prosvjeduj protiv udruga i anti udruga.  Buni se i prijavi ono što smatraš vrijeđanjem. 

Ali onda budi dosljedan i osudi svaki oblik vrijeđanja a ne birati koji ti odgovaraju a koji ne.

Prosvjed nije bio zbog nejednakih kriterija već zbog toga što je dotični novinar bio u pitanju. 

Da je on ili netko od prosvjednika rekao "je za*ebao sam ali i drugi rade isto i ne kažnjava ih se, želimo da ih se kazni" prosvjed bi bio ne samo opravdan već i koristan. Ali ovaj igrokaz. Ovo nema veze s ničim.

Budite kolegice toliko dobri, pa mi pojasnite ovu poboldanu rečenicu, obzirom mi tu puno toga nije jasno?! 

Ako sam "ja" neki "crni" i svojedobno sam se borio protiv "njega" koji je "crveni", zašto bih ja uopće uzimao pod mogućnost razmatranja dali je njegovo polazište ispravno, onako na prvu, poslije svega, ipak sam se ja protiv "njega" borio zbog nekog velikog, bitnog, krucijalnog razloga, zar ne?!

Osobno smatram da sam po nekim pitanjima društva i društvenog uređenja Deeeeeebeeeeeeelo KONZERVATIVAN, ali to ne znači da baš uvijek razmišljam strogo pravolinijski! 

Opet osobno za ogledni primjer, smatram da je za moje novce najbolja kupnja Apple gadgeta, a da pri tome nemam niti najmanju namjeru omalovažavati ili na bilo koji način vrijeđati vlasnike mobilnih gadgeta drugih OS-ova ili brandova! 

E sada, kada oni, u najčešćem slučaju iz samo njima poznatih razloga, oni počnu udarati protiv mene i meni sličnih, ja bih po vama trebao to prešutiti, ili nekako drukčije, možda odreagirati?! 

Ova digresija sa mobilnim gadgetima je preneseno značenje, koje se vrlo lako može protumačiti u političkom kontekstu, ali onda imamo plus još jednu dvije nepoznanice, ili poznanice! 

Pitam se pitam, koji je smisao postojanja udruga, tipa koje se bore za pazi sad "rodna prava", gdje nije naglasak na samom rođenju ljudskog bića, već zakukuljeno zamumuljeno pretakanje iz šupljeg u prazno, i izmišljanje toplih voda u ovo doba globalnog zatopljenja?!

U principu, neka tih udruga, kada bi se iz njihovog postojanja moglo uočiti neki boljitak u ovoj državi, a ne da bruse i šilje samo jezik, lošu negativističku retoriku, i pokušavaju postati vlast nad vlašću, izglasanom na parlamentarnim izborima, dok su oni, nus proizvod razvoja društvene inteligencije i kulture, zbog koje pati najmanje 75% ostale populacije?! 

Još nešto, nisam niti za segregaciju, izolaciju nultog stupnja i slična ponašanja u tom i takvom stilu, sve dok živiš kao "parazit, nametnik" u ovom društvu! Kada neka udruga, kao recimo udruga uzgajivača češnjaka, a svi znamo da je u Hrvatskoj češnjak deficitarna "roba", ovoj državi i ovom društvu doprinosi konkretno na krajnje konkretan način, ONI MOGU, I MORAJU tražiti i zahtijevati sva svoja prava za boljitak proizvodnje, povećanje resursa i svega što će sigurno poboljšati fiskalnu situaciju u Hrvatskoj! 

A kada neka udruga traži svoja prava, samo iz razloga da mogu OPSTATI, za takve smatram da me vrijeđaju po nekoliko elemenata, prije svega zdravog razuma i njihovo takvo prereravanje apsolutno ne želim dopuštati, sve dok prelaze granice nekih realnih zahtijeva, ne kruha preko pogače! 

Što se tiče prosvjeda i samog pojma prosvjeda, u globalu ne podržavam takav oblik komunikacije! 

Svojedobno, prije nekih desetak dvanaest godina, seljaci Slavonije su protestirali i zatvarali ceste, jer im nisu isplaćeni poticaji, umjesto da su se posvetili uređivanju svojih imanja, cesta oko njih i kanala koji ih navodnjavaju!  

Na jesen, došlo je do velikih kiša, nakon toga do poplava, pa je opet bio prosvjed kako kanalima se ne može odvesti nagomilana voda, jer su neke kritične točke u sustavu bile začepljene! 

Da su tijekom ljeta očistili one kritične točke, ne bi u jesen došlo do takvih problema. 

Ali, i opet moram ponoviti, batina ima uvijek dva kraja, pa ću tako kazati kako se tu nije pokazala niti "ova država", govorim o eliti na vlasti, koji da su imali malo sluha, takta, da su pokušali shvatiti situaciju dugoročno, ali ne, samo fight fight fight fight, i dok netko prvi ne pukne, a to je običan narod, kao vi kolegice i kao ja! 

ATJ Lučko
13 godina
ddarknessfairyy kaže...
m77 kaže...

1. Pa dobro daj mi objasni tko ti brani da prosveduješ? Jesam ja igdje rekla da neka strana ili osoba zaslužuje protekciju?? Prosvjeduj protiv udruga i anti udruga.  Buni se i 2.prijavi ono što smatraš vrijeđanjem. 

3.Ali onda budi dosljedan i osudi svaki oblik vrijeđanja a ne birati koji ti odgovaraju a koji ne.

4.Prosvjed nije bio zbog nejednakih kriterija već zbog toga što je dotični novinar bio u pitanju

1. Nitko mi ne brani da prosvjedujem, ali domaći velikodostojnici bi me vrlo lako mogli proglasiti fašistom ili nacistom

2. Gotovo isti savjet bih i ja tebi mogao udijeliti s obzirom na niz točaka koje si navela na prethodnoj strani, koje ti stvaraju nelagodu ili strah

3. Osuđujem svaki oblik vrijeđanja, no ne vidim da to isto rade udruge koje su za to plaćene.

4. Gledajući isječke s prosvjeda vidio sam mnoge koji su prosvjedovali baš zbog dvostrukih kriterija pri određivanju govor mržnje/sloboda govora koji traju već par godina, stvoren je veliki disbalans uslijed čega je i došlo do ove, ajmo ju tako nazvati, eskalacije.

12 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Budite kolegice toliko dobri, pa mi pojasnite ovu poboldanu rečenicu, obzirom mi tu puno toga nije jasno?! 

Ako sam "ja" neki "crni" i svojedobno sam se borio protiv "njega" koji je "crveni", zašto bih ja uopće uzimao pod mogućnost razmatranja dali je njegovo polazište ispravno, onako na prvu, poslije svega, ipak sam se ja protiv "njega" borio zbog nekog velikog, bitnog, krucijalnog razloga, zar ne?!

Osobno smatram da sam po nekim pitanjima društva i društvenog uređenja Deeeeeebeeeeeeelo KONZERVATIVAN, ali to ne znači da baš uvijek razmišljam strogo pravolinijski! 

Opet osobno za ogledni primjer, smatram da je za moje novce najbolja kupnja Apple gadgeta, a da pri tome nemam niti najmanju namjeru omalovažavati ili na bilo koji način vrijeđati vlasnike mobilnih gadgeta drugih OS-ova ili brandova!...

Nisam ja u onom podcrtanom dijelu tražila od njega da on uzima pod razmatranje da li je polazište "crvenog"(karikiram kao i ti) ispravno ili ne. Već da ukoliko ukazuje na korupciju/govor mržnje/vrijeđanje "crvenog" da isto tako osudi i takvo djelovanje svojih "crnih".

Nitko ne kaže da kad te Androidovci ili drugi korisnici vrijeđaju moraš šutjeti, već da ukoliko si javna osoba(što je ovdje slučaj) postoje norme ponašanja u medijima kojih se treba pridržavati. Privatno se ti možeš s dotičnim osobama izpichkarati na mrtvo ime, ali na televiziji treba zadržati profesionalnost i ukazati na njihova podbadanja i vrijeđanja tvog Apple proizvoda na pristojan način. Time sebi daješ dostojanstvo. Ako se spustiš na razinu da i ti na vulgaran način govoriš o Androidu uz završnu riječ da bi njegovi korisnici mogli pobit sve koji koriste Apple time svodiš činjenicu njihovog prostačkog ponašanja na nivo koškanja između dvoje djece. Ne daješ mu važnost koju bi trebalo imati.

Novinar nije tu da nameće svoj osobni stav, već da upozna javnost s činjenicama i pusti tu istu javnost da zaključuje. Koliko si samo puta psovao Dragu Ćosića kad na utakmici počne kenjariti o nekim svojim viđenjima igre? Svaka emisija (uživo ili snimljena) se prethodno priprema, ni jedan novinar ne dođe na set i iz glave vadi riječi. Znači da je i taj voditelj svoju završnu riječ prethodno pripremio i svjesno, znajući da će time se spustiti na razinu tih popova izgovorio te riječi. Zato je taj čin sporan. I opet naglašavam, privatno te emocije mogu navesti da takvo nešto izgovoriš, ali ne kao profesionalca "novinara".

To je odprilike kao(opet karikiram) da ja u bolnici skočim za vrat nekoj osobi zato jer me na hitnom prijemu pod utjecajem alkohola/droge napala, bacila infuziju u glavu i  psovala majku. Kao profesionalac ja takvu stvar moram odkontrolirati, smiriti, prijaviti i nastaviti profesionalno raditi i pružiti mu pomoć. Ukoliko ga dunem šakom u glavu i ja i on smo odgovorni za nedolično ponašanje.

Kod nas je bit udruga da postoje same za sebe. Kao što si mogao primjetiti nisam ih nigdje opravdavala jer opravdanja za njih nema, od udruga za ravnopravnost spolova, B.a.b.a, žaba i svih ostalih. Sve te udruge svjesno krše prava druge strane. Al tu je opet stvar loše postavljenih zakona koji to dopuštaju. Banalan primjer...ne podnosim ni jednu udrugu za ženska prava- zašto? Zato što vidim i ja a i svatko s pola mozga da svjesno krše muška prava. Ne rade na tome da budemo jednake već "jednakije". Ne pokušavaju nas izjednačiti s muškarcima već ih pokušavaju podčiniti da bi došle do svog cilja. Ne mogu ih podržati, osuđujem njihove postupke i smatram da s time što rade bacaju ljagu na sve dobro što su možebitno uradile. 

Upravo o tome cijelo vrijeme govorim, ne trebaju ljudi hvaliti drugu stranu koju smatraju "lošom", već biti dovoljno fer da i na svojoj strani osude ono što ne valja.

Što se tiče prosvjeda u Slavoniji, sjećam ga se jako dobro jer to nije bio prosvjed za prava, već čisto nadmetanje dvojice čelnika udruga seljaka tko će biti bolji(zar je stvarno prošlo 12 godina od tad?). 

Najveći problem nas(a i seljaka) je to što puno vičemo za svojim pravima i tražimo ta ista prava a nemamo muda počistiti prvo u svom dvorištu. Ne možeš očekivati da će ti država sve dati na pladnju, da bi nešto dobio treba nešto i dati. Samo što je kod nas onima koji daju u 90% slučajeva država maćeha a onima koji sjede na cesti i urlaju krasna majka.

m77 kaže...

1. Nitko mi ne brani da prosvjedujem, ali domaći velikodostojnici bi me vrlo lako mogli proglasiti fašistom ili nacistom

2. Gotovo isti savjet bih i ja tebi mogao udijeliti s obzirom na niz točaka koje si navela na prethodnoj strani, koje ti stvaraju nelagodu ili strah

3. Osuđujem svaki oblik vrijeđanja, no ne vidim da to isto rade udruge koje su za to plaćene.

4. Gledajući isječke s prosvjeda vidio sam mnoge koji su prosvjedovali baš zbog dvostrukih kriterija pri određivanju govor mržnje/sloboda govora koji traju već par godina, stvoren je veliki disbalans uslijed čega je i došlo do ove, ajmo ju tako nazvati, eskalacije.

1) Kao i ljudi mene ovdje komunjarom dođe ti na isto 

2) A zašto misliš da nisam?

3) Pa osudi onda udruge 

4) Možda, ali glavni ogranizatori prosvjeda to nisu naveli i te ljude nitko više ne doživljava kao borce za pravdu već borce za opravdavanje guzice jednog čovjeka. To ti je slično kao kad odeš na nekakvi dernek, dvojica se pomlate, umješaju se svi, ti dobiš šakom ni kriv ni dužan i onda vas policija potrpa sve u maricu a oni koji su se prvi pomlatili šute ko pi*de 

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 21:04 (ddarknessfairyy).
17 godina
Zabrana rada Z1 televizije

Ovo se razvilo u žustru raspravu. U načelu se slažem sa ovim što piše ddarknessfairyy. Jasno je da onakav završni govor nije primjeren, ali stvar je u tome da dosta nas ovdje želi ukazati na licemjerje i tzv. dvostruke standarde. Ne razumijem se u politiku i slabo je pratim, ali ono što vidim je prilično agresivno ponašanje "ljevice" prema svojim neistomišljenicima. Ponajviše kroz medije. U zadnje vrijeme (u biti od kada je SDP bio "zasjeo" na vlast krajem 2011. godine) vidim često prozivanje i napadanje "desnice" i ljudi skloni njoj. No, ne primjećujem toliko napade medija na "ljevicu". Vjerojatno zato jer oni su držali i još drže određene medije ili medijske kuće.

I onda tko se tu agresivno ponaša? Ne tvrdim da nema loših ljudi među samim braniteljima primjerice, ali tko skoro konstantno napada njih (branitelje) i prešućuje i umanjuje "grijehe" i loše postupke ljevice i liberala. Jedva čekaju da neki branitelj "pukne" i napravi ili kaže nešto loše pa da započnu paljbu po braniteljima i HDZ-u (ne volim ga, da se razumijemo). Pa izvlačenje riječi iz konteksta, preuveličavanje, izvrtanje... Uh, čega svega nema. Ovo zadnje se odnosi i na "ljevicu" i na "desnicu". No, novinari u "službi" ljevice redovito izvrću i preuveličavaju stvari.

Onda, izbjegava se spominjati npr. migrante i izbjeglice u kontekstu nereda (naravno da ne možemo cijele skupine ljudi kriviti za loše postupke određenih pojedinaca, iako brojnih). Sve do nedavno je bilo nezamislivo da će naši novinari išta napisati protiv imigranata. Tj. spomenuti loše događaje koji su se počeli javljati od njihovog dolaska. No, kada je stvar uzela maha, e onda nemaju izbora jer se više ne može kriti.

Evo, ovaj zadnji događaj, napad grupe Roma na čovjeka u Karlovcu. Rijetko koja stranica piše da su napadači Romi. A da je bivši branitelj to napravio, pogodite kakvi bi onda bili bombastični naslovi. Činjenica da je bio branitelj nije važna, ali novinarski lešinari i prodane duše bi to na sva zvona razglasili. Ma, nije toliko bitno ni što su to Romi napravili ili možda nije ni nebitno s obzirom da se zna da Romska populacija je problematična. Jasno, ima i tu itekako svijetlih primjera. Važno je da se bude dosljedan i činjenica iznosi kakva je. Ako nećeš pisati da je pripadnih Romske populacije napravio to, onda nemoj ni spominjati da je napadač bivši branitelj.

Slična stvar je i kada se radi o vjernicima. Koliko puta sam vidio naslov tipa: "Izrazito religiozni ljudi napravili ovo ili ono" ili pojedinci. Čemu to naglašavati? Iz toga je jasno da se na takav način želi pod svaku cijenu ocrniti branitelje i vjernike. Je li vi vidite kakva su vremena došla? I je li to u redu? Nije u redu niti će ikada biti. Doduše, nije to samo kod nas. I drugdje u Europi se događa slično.

Ne događaju se dobre stvari. U kakvom smjeru će to na kraju otići - ne znam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 22:26 (Izzy).
17 godina

u načelu se slažem, ali ..

koja divna formulacija.

svi se u načelu slažemo (osim onih irelevantnih) ali se ne možemo oko toga složiti, kako se složiti i tak to..

ne uvoditi druga (ne)djela, talibane itd u konkretnu (ovaj put Z1) temu, tad se možda složimo. (o talibanicima se složimo i o lopinama i o .. ali).

ili postoji neki 'paket slaganja', slaganje s A uvjetuje pristanak na B?

17 godina

Obično kada se raspravlja o osjetljivim temama kao što je ova, ljudi skrenu na druge teme koje se vežu na temu o kojoj se raspravlja. Moj razlog širenja i govora o drugim problemima je upravo prisutnost dvostrukih mjerila u našem društvu. Svi smo mi ljudi i manje ili više smo podložni vanjskim utjecajima (a ima ih masa). Što se tiče političara, rekao bih da puno ljudi u Hrvatskoj uvijek ima nešto reći loše na rad određenih ljudi u politici, ali treba imati na umu da je politika u biti bitna. Netko mora voditi brigu o državi, a mi ovdje u našoj zemlji očito nemamo sreće, pa uvijek problemi i nezadovoljstvo.

Država nam je stvarno lijepa (to nikako nije dovoljno) i vjerujem da imamo velike potencijale za rast i napredak u industriji, gospodarstvu, pa i sigurno bi se moglo započeti nešto dosta veliko na polju moderne tehnologije. Imamo stručne ljude i vjerujem da bi se moglo napraviti nešto po pitanju informatičke tehnologije kod nas. Nešto veliko (posebno ako se uzme u obzir sadašnje stanje). Zašto ne bismo mogli pokrenuti proizvodnju smartphona (navodim kao primjer). Ne mislim na ona Vivax smeća. Jasno, ne mislim ni na samostalni razvoj procesora (tj. SoC-a), ali da se nešto pokrene. I za početak to prodavati u regiji, a nastojati i šire. To ne moraju biti smartphoni, može biti nešto drugo, a da ima veze sa ICT-om (ili neka druga grana industrije - svejedno, neka se proizvodi i ima posla). Proizvoditi u Hrvatskoj, a ako bude potražnja rasla onda otvoriti tvornicu/e u Kini. Ovo je možda smiješno, ali zašto ne? Mlad sam, pa ne znam točno, ali što se u Jugoslaviji nisu proizvodili integrirani krugovi? Ili kalkulatori? Zar moramo biti š***k Europe i sprdnja svima ostalima? Ne moramo! Pa ako treba i napraviti revoluciju u zemlji i podaviti kriminalce u ruhu određenih političara, a i inače svesti kriminal na što manju količinu (tj. istrijebiti) - može! Ako je to smetnja napretku i boljitku svih nas - MOŽE! Opće je poznato da su razdoblja mira i napretka dolazila (na žalost) nakon krvavih nemira - stoka se ne predaje tako lako. No, nije dovoljno ovako pisati - treba se pokrenuti!

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 23:31 (Izzy).
17 godina
Izzy kaže...

..ljudi skrenu na druge teme...

prisutnost dvostrukih mjerila u našem društvu. ..

No, nije dovoljno ovako pisati - treba se pokrenuti!

- tako se ništa ne napravi, relativizira.. i postane nemoguće 'popraviti sve'.. korak po korak.

- svatko za sebe, tvoja mjerila? konkrtna tema? karikirjamo da-ne?.. korak po korak.

- bez gornja dva reda, možeš i trčati, pogrešan smjer.. moraš znati što, kako itd. i tad napraviti, uz gornje dvije crtice koje moraju biti pravilo, ne izuzetak.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 23:45 (ihush).
15 godina
Izzy kaže...

Obično kada se raspravlja o osjetljivim temama kao što je ova, ljudi skrenu na druge teme koje se vežu na temu o kojoj se raspravlja. Moj razlog širenja i govora o drugim problemima je upravo prisutnost dvostrukih mjerila u našem društvu. Svi smo mi ljudi i manje ili više smo podložni vanjskim utjecajima (a ima ih masa). Što se tiče političara, rekao bih da puno ljudi u Hrvatskoj uvijek ima nešto reći loše na rad određenih ljudi u politici, ali treba imati na umu da je politika u biti bitna. Netko mora voditi brigu o državi, a mi ovdje u našoj zemlji očito nemamo sreće, pa uvijek problemi i nezadovoljstvo.

Država nam je stvarno lijepa (to nikako nije dovoljno) i vjerujem da imamo velike potencijale za rast i napredak u industriji, gospodarstvu, pa i sigurno bi se moglo započeti nešto dosta veliko na polju moderne tehnologije. Imamo stručne ljude i vjerujem da bi se moglo napraviti nešto po pitanju informatičke tehnologije kod nas. Nešto veliko (posebno ako se uzme u obzir sadašnje stanje). Zašto ne bismo mogli pokrenuti proizvodnju smartphona (navodim kao primjer). Ne mislim na ona Vivax smeća. Jasno, ne mislim ni na samostalni razvoj procesora (tj. SoC-a), ali da se nešto pokrene. I za početak to prodavati u regiji, a nastojati i šire. To ne moraju biti smartphoni, može biti nešto drugo, a da ima veze sa ICT-om (ili neka druga grana industrije - svejedno, neka se proizvodi i ima posla). Proizvoditi u Hrvatskoj, a ako bude potražnja rasla onda otvoriti tvornicu/e u Kini. Ovo je možda smiješno, ali zašto ne? Mlad sam, pa ne znam točno, ali što se u Jugoslaviji nisu proizvodili integrirani krugovi? Ili kalkulatori? Zar moramo biti š***k Europe i sprdnja svima ostalima? Ne moramo! Pa ako treba i napraviti revoluciju u zemlji i podaviti kriminalce u ruhu određenih političara, a i inače svesti kriminal na što manju količinu (tj. istrijebiti) - može! Ako je to smetnja napretku i boljitku svih nas - MOŽE! Opće je poznato da su razdoblja mira i napretka dolazila (na žalost) nakon krvavih nemira - stoka se ne predaje tako lako. No, nije dovoljno ovako pisati - treba se pokrenuti!

Generalno se slažem sa vašim postom kolega, ali postoji jedan ali sa veeeeelkim A na početku! 

Uz sadašnje stanje kada jedan radnik izdvaja za jednog umirovljenika, tko će proizvoditi hranu za tog vašeg IT radnika, plus onog umirovljenika?! 

Ako budemo ostali na recimo McDonald'su, ili nekim gotovim jelima za mikrovalne pećnice, što nije proizvod našeg gospodarstva, i zarada ne ide u naš proračun, onda smo ga najebali i ja, i ti, i mi, i oni, i zapovjednik, i svi mi zajedno!!!! 

Dok se ne uredi da recimo pet radnika plaćaju za mirovinu jednog umirovljenika, i dok IT radnici ne budu jeli jela od isključivo Hrvatskih namirnica, a da se politika distancira od privrede i ekonomije, poljoprivrede, samo pokrenuti se neće biti nikako dovoljno! 

Kriminal je samo omugućeno nezakonito poslovanje, na bilo koji način bilo kojim resursima onima koji žele obogatiti se na brzaka, a da ih pri tome apsolutno ne pere briga za ljude, kao i recimo onog tajkuna iz Velike Gorice, Žužić ako se ne varam, čiji je sin ubio jednog dečka i njegovu curu učinio velikim invalidom! 

Bitno je da je "mali" sin iz ugledne i dobrostojeće obitelji, do čega su došli preko koliko "žrtava", i opet nije bilo bitno, na žalost! 

ATJ Lučko
11 godina
protjeran
Izzy kaže...

Obično kada se raspravlja o osjetljivim

Za sve to što si nabrojao potrebna je neovisnosti koju mi nikad nečemo imati i ako je ganjamo već 1000 godina.Sve dok nam joe biden bude govorio kako čemo i šta čemo nema tu providna dana.

Glavni preduvjet za samostalnu državu je da ima razvoj biološkog,kemijskog ili nuklarnog naoružanja.Bez toga ako ne slušaš(kao saudijska arabija) završiš kao vijetnam,libija i sirija,(to be continued) dođe demokracija po tebe bombama ili u najboljem slučaju sankcijama/embargom.U sjevernu koreju bi davno došla demokracija ali oni imaju pametnog debeljucu.

Još jedan problem koji imaju hrvati(i ostali balkanski narodi) je autodestruktivnost, u prijevodu ako je meni crkla krava neka crkne i susjedu.Znaći do mentalnog sklopa je problem.Kada židov iz hrvatske dođe u tungusku i traži pomoć od tamošnjeg židova on ga primi ko svog člana obitelji.Kada hrvat ode iz hrvatske u autriju i zatraži pomoć od svog hrvata ovaj ga gleda oguliti ko bananu.

Za hrvatsku i sve balkanse prostore da bi bilo ikakvog reda potrebna je diktatura,ali ne ona bivša kamilica nego ona iz svjeverne koreje,pa neka onda neko stisne farbati tunele 20 puta i prodavati tenkove iz vukovara kuvajtu za vrijeme rata.

Treba jednostavno prihvatiti da smo takvi, ko prihvati ostaje ko ne prihvati ide.

18 godina
PzKpfw kaže...

Aha znači ako drugi rade onda se i mi na isti način moramo ponašati? 

Ne, mi se ne ponašamo tako. Naši katolički crkveni vjerodostojnici ne pjevaju ustaške pjesme.

Život nije *ebena nogometna utakmica pa da si ili za jedan klub ili za drugi.

Pa,  i nije, život je borba.

Hm, pa mi shvaćamo život kao borbu, zato smo se borili i pobijedili.

Vijeće je dobilo puno prijava, jer su raznorazne udruge puno prijavljivale Juriča. A, za emisiju prije kada je isto tako provocirao, nije stigla ni jedna prijava.

Tako je moglo biti i za ovu, da se šutjeli. Sami sebi napravili deset tisuća Hrvata u Zagrebu na tom prosvjedu.

Da, su šutjeli puno ljudi ne bi ni čulo za tu emisiju i tog voditelja.

Ovaj slučaj treba povezati sa nervozom određenih udruga građana koji više neće od države i hrvatskog narod moći dobivati obilata financijska sredstva, kako bi isti taj narod i državu vrijeđali, ismijavali, radil parodiju i tome slično, nego će morati si naći posao u privatnom sektoru.

Zato i stvaraju slučaj od Zlatka koji će doći u Ministarstvo kulture.

Nema više para i života na tuđoj grbači.

Da to bi fakat bilo ono debeli šljus, da naši svečenici pjevaju ustaške-jurišne budnice i uz to pred kamerama jel.Meni nikako nije janso, di je tom pravoslavnom popu bila pamet možda u čarapi?Kaj je on mislio da se video snima, ali eto kasnije se taj video sam automatski obriše i nikad ga više niko neče vidit.

Kak bi to zgodno objasnili, kad crvenim zmijama prjeti gladovanje onda moraju počet grist na sve strane.S obzirom da je viječe za elektroničke medije odavno kompromitirano(slučaj KN Televizije=korupcija), a tu su i loši zakoni u banana državi onda imaš to kaj imaš.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/zabrana-rada-z1-televizije/235322.aspx?page=0&jumpto=4913963&sort=asc&view=flat

Opet ponavljam za određeni provokativni monolog na nekoj televiziji, u normalnoj državi se ne gasi televizija to sigurno.Nema veze kaj kaže trenutni zakon, jer zakon je loš i smrdljiv i zato ga treba mjenjat.Sve zakonske mjere su ok pod uvjetom da ih treba primjenit, ali nikako i nikada gasit neku TV, bilo to na tri ili kaj ja znam nekoliko dana.Loše zakone treba mjenjat, ali ko če to kod nas napravit na pravi način eh to je pravo pitanje.

Jura iz druge galaksije kaže...

U zadnjih 30-tak godina samo su 2 televizije dobile zabranu emitiranja. Prva je legendarna OTV (omladinska tv) kojoj je emitiranje zabranio ondašnji drug Radman jer je namjeravala prenositi misu polnoćku 1989.godine.Druga je ova trenutna zabrana, 2016.godine. I sada je "gospodin" Radman ponovno na čelu televizije na kojoj se slobodno etiketiraju sve koji ne misle isto kao oni koji su ga instalirali. E, to je dozvoljeno. Ali ukazati na neke zabrinjavajuće pojave to ne. Da parafraziram izjavu iz legendarnog filma "Maratonci trče počasni krug": Drugovi, malo ste se za**bali!

Da to je poznata vrlo nezgodna činjenica, ali za nju mlađi forumaši nikad nisu niti čuli to sigurno.Šta drugo reč nego eto nažalost banana država, kad je danas na čelu HRT-a taj isti gosn Radman, uh koji je to apsurd da te mozak zaboli fučkaj ga sad.Oko toga bi čak i Monty Python ekipa brzo složila jednu odličnu epizodu.

Prije jedno dva tri mjeseca tu negdje, opet u jednoj Z1 emisiji poznati hrvatski umirovljeni genera Lošo izrešetal je i svoju izjavu.Kolko sam ja primjetil hm, niko sa srpske strane nije imal prigovora jer realno nema potrebe za negodovanje.Lošo je to izrešetal ovako, "HRT nije hrvatska televizija to je zapravo Televizija Srpske Republike SAO krajine."

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
17 godina
neaktivan
safemode kaže...
Izzy kaže...

Obično kada se raspravlja o osjetljivim

Za sve to što si nabrojao potrebna je neovisnosti koju mi nikad nečemo imati i ako je ganjamo već 1000 godina.Sve dok nam joe biden bude govorio kako čemo i šta čemo nema tu providna dana.

Glavni preduvjet za samostalnu državu je da ima razvoj biološkog,kemijskog ili nuklarnog naoružanja.Bez toga ako ne slušaš(kao saudijska arabija) završiš kao vijetnam,libija i sirija,(to be continued) dođe demokracija po tebe bombama ili u najboljem slučaju sankcijama/embargom.U sjevernu koreju bi davno došla demokracija ali oni imaju pametnog debeljucu.

Još jedan problem koji imaju hrvati(i ostali balkanski narodi) je autodestruktivnost, u prijevodu ako je meni crkla krava neka crkne i susjedu.Znaći do mentalnog sklopa je problem.Kada židov iz hrvatske dođe u tungusku i traži pomoć od tamošnjeg židova on ga primi ko svog člana obitelji.Kada hrvat ode iz hrvatske u autriju i zatraži pomoć od svog hrvata ovaj ga gleda oguliti ko bananu.

Za hrvatsku i sve balkanse prostore da bi bilo ikakvog reda potrebna je diktatura,ali ne ona bivša kamilica nego ona iz svjeverne koreje,pa neka onda neko stisne farbati tunele 20 puta i prodavati tenkove iz vukovara kuvajtu za vrijeme rata.

Treba jednostavno prihvatiti da smo takvi, ko prihvati ostaje ko ne prihvati ide.

ahh pisao sam dugu poruku ali sam odustao,pa ću skratiti, trkeljaš gluposti... Baš je super živjeti u SJ. Koreji i da, treba nam nuklearka jer bez nje ne možemo živjeti....

--------------------------------------------------------------------------------------------
13 godina
Zabrana rada Z1 televizije

ahhh, kad je "društvena" tema čvrsto zaključana, onda moram ovdje postat

zavario sam se od smijeha  

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 0:46 (picajzla0707).
17 godina
ATJLučko kaže...
Izzy kaže...

Generalno se slažem sa vašim postom kolega, ali postoji jedan ali sa veeeeelkim A na početku! 

Uz sadašnje stanje kada jedan radnik izdvaja za jednog umirovljenika, tko će proizvoditi hranu za tog vašeg IT radnika, plus onog umirovljenika?! 

Ako budemo ostali na recimo McDonald'su, ili nekim gotovim jelima za mikrovalne pećnice, što nije proizvod našeg gospodarstva, i zarada ne ide u naš proračun, onda smo ga najebali i ja, i ti, i mi, i oni, i zapovjednik, i svi mi zajedno!!!! 

Dok se ne uredi da recimo pet radnika plaćaju za mirovinu jednog umirovljenika, i dok IT radnici ne budu jeli jela od isključivo Hrvatskih namirnica, a da se politika distancira od privrede i ekonomije, poljoprivrede, samo pokrenuti se neće biti nikako dovoljno! 

Kriminal je samo omugućeno nezakonito poslovanje, na bilo koji način bilo kojim resursima onima koji žele obogatiti se na brzaka, a da ih pri tome apsolutno ne pere briga za ljude, kao i recimo onog tajkuna iz Velike Gorice, Žužić ako se ne varam, čiji je sin ubio jednog dečka i njegovu curu učinio velikim invalidom! 

Bitno je da je "mali" sin iz ugledne i dobrostojeće obitelji, do čega su došli preko koliko "žrtava", i opet nije bilo bitno, na žalost! 

Točno. Bez imalo sumnje. Poljoprivreda i prehrambena industrija je također u lošem stanju. IT industrije sam se uhvatio najviše iz razloga što je ovo IT forum. Kod nas je nažalost puno toga na rubu ponora. Toliko da je potreban jedan sveobuhvatni plan gospodarskog i ekonomskog oporavka i razvoja. Meni to nije struka, pa se ne razumijem u to, ali ima ljudi koji su tu stručni. I te sposobne (gledati da su i pošteni, spremni sebe dati kroz posao) ljude bi trebalo nekako progurati i dati im vlast.

safemode kaže...
Izzy kaže...

Da, nažalost to je tako. A vojna neovisnost i snaga je nekakav preduvjet za uspješan razvoj svega ostalog u državi. Čini mi se nažalost, da je u tome jedan od ključnih razloga relativno dobre pozicije bivše Jugoslavije u svijetu. Kažem nažalost iz razloga što Hrvatska vojno može opstati sa velikim igračima samo u savezu (vrlo bliskom) sa drugim državama. A kada se razjedini država, vojska, ljudi - pada sve u njoj. I to se dogodilo Jugoslaviji.

Ovo već ima prizvuk teorije zavjere, ali nipošto nije nemoguće. Prije par tjedana sam negdje vidio članak na temu raspada Jugoslavije gdje piše da se izvana nastojalo raspirivati podjele. U biti, nešto što se vidi u zadnjih nekoliko godina iz primjera tih zemalja koje ste nabrojali.

Evo, to je ovaj članak.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 1:23 (Izzy).
11 godina
protjeran
zerocool12 kaže...

Baš je super živjeti u SJ. Koreji i da, treba nam nuklearka jer bez nje ne možemo živjeti....

Ako je tebi draže da budeš bečki konjušar to je tvoj problem.Ljudi su kroz povijest pravili tvrđave da se zaštite i budu neovisni.Oni koji ih nisu imali i uzdali se u tuđu pomoć nisu dobro prošli.Danas to više nisu tvrđave vec WMD oružja.Povijest se ponavlja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice