Više zvučnika spojeno.Hoće li radit?

poruka: 15
|
čitano: 1.867
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Hitno
pitanje
prihvaćeno rješenje

de mi recite jel može biti šta računalu ako na njega spojim još jedne zvučnike koje sam sam pravijo ...to jest spojijo sam više zvućnika u jednu cjelinu i spojijo ih preko nekih starih zvućnika od raćunala... pa me sad zanima jel može  šta da se pokvari  ako ih uštekam u raćunalo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2009 16:57 (LUXX).
17 godina
neaktivan
RE: Hitno

ne

Prodajem jednotipkastu tipkovnicu. Povoljno!
17 godina
Hitno

svijet ce se poceti okretati na drugu stranu i nestat ce sunca, zezam se, nemoze pregorjeti ili tak nekaj

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
16 godina
neaktivan
autorov komentar

znaći kompu nemože biti ništa a jel mi može izgoriti zvučna kartica ...

16 godina
neaktivan
Hitno

Ja nekako sumnjam da ce ti to radit kako treba, jer ako koristis pojacalo koje je ugradeno

u stare zvucnike, nevjerujem da ce imati dovoljno snage da pogoni zvucnike koje su

veci, jaci ( ili ih je vise) u odnosu na one koje su bile ugradene.... tj. zvuk ce ti biti pretih...

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
17 godina
matej2204 kaže...

a cujes sad, ja sam liniju spojil na svoju zvucnu i pojacal jedanput do kraja dok sam sam doma bil(normalno da nebudem dok je jos neko tu) malo su se zidi i pod stepali zbog bassa, ali nist nije pregorelo
People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ma ja imam logitechove zvučnike nove i dosta su jaki ....al sad sam si napravijo neku kutiju i u nju stavijo par zvućnika i nju spojijo na stare znućnike ... tako da meni nije bitna jaćina tih drugi zvućnika nego da sa tim drugim zvućnicima dobijem koliko toliko podjednak zvuk u cjeloj sobi.

16 godina
neaktivan
matej2204 kaže...

Ako nisi napravio neke kratke spojeve, zvucnoj nece nista biti, ali ako se bojis za
zvucnu, zasto ne probas najprije spojit na neki mp3 player ili diskman, kasetofon ili
sto vec imas doma
All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ok.ma znam to kak isprobat al mene brine da nebi na zvućnoj bilo neko opterećenje pošto na njoj ima spojeno na oba izlaza zvućnici .....

16 godina
neaktivan

U teoriji može, jer ako u paralelu spojiš više zvučnika, otpor istima pada, pa iz pojačala vuku više struje, pa je u teoriji moguće skuriti pojačalo.

Eh sad što se u praksi može desiti ...

17 godina
neaktivan
Više zvučnika spojeno.Hoće li radit?

gle niš ti neće bit. ak ti progori evo svi cemo skupit novce i kupiti ti novu zvucnu. jel moze kolege forumasi?

Prodajem jednotipkastu tipkovnicu. Povoljno!
16 godina
protjeran

nema ti kruva od toga samos se zajebavat a neces dobit nista korisnog dakle bolju zvucnu sliku ili sl, ali ako te volja mos spajat sta oces i kako oces nebi tribalo nista bit, kod tako malih pojacalca ni mali otpor nebi triba smetat dakle 3-4 oma u slucaju da pospajas u paralelu

nu, glamac, djava ga odnija
16 godina
neaktivan
matej2204 kaže...

ok.ma znam to kak isprobat al mene brine da nebi na zvućnoj bilo neko opterećenje pošto na njoj ima spojeno na oba izlaza zvućnici .....

Zvucnoj je sasvim svejedno, ona ce uvijek raditi unutar svojih ogranicenja, a i njezin izlazni signal je jako slab, tj sav posao radi
pojacalo koje je spojeno na zvucnike, jer zvucna ne salje signal zvucnicima nego pojacalu

17 godina

jednostavno strpaj sve sta pusta muziku u svoju sobu kao ja i dobis 11.1 sustav :)), kucno kino, hi-fi liniju, i zvucnike od kompa

amd athlon64 x2 5400+ @ 2,8 Ghz ASRock ALiveN570SLI-eSATA2 2x2gb Kingmax 800 Mhz XFX 9600 GT 512 MB GDDR3 xxx-edition
16 godina
neaktivan

Ne boj se, sto se toga tice ti mozes spojiti 10000 zvucnika, opet se nista nece desiti zvucnoj niti kompu, jer kako drugi kazu, zvucna salje signal koliki moze bio 1 ili 1000 zvucnika, ona salje odredjeni signal do pojacala, a pojacalo je to koje regulira snagu tvojih zvucnika. Jedino sto ti se moze desiti je da ti pregore zvucnici ili pojacalo ako negdje nisi dobro spojio kablove, ili ako se pojavi prevelik otpor koji moze stetiti pojacalu i zvucnicima. Ali sve u svemu jos 2-4 dodatna zvucnika male snage nemogu napraviti toliku razliku da se ista opasno po zvucnike ili pojacalo desi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice