- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jutro.
Valjda su se Moderatori zaželjeli crnih kartona.
Ma bila je neka tema, pobuna, ko obično.
Cekam taj BF3...
Nego, di u Splitu ima neki PC shop? Mislim, ima ih dosta di god okrenem, ali trebam kupit podlogu za mis, kvalitetnu. Nesto kao Razer Goliathus...
Links?

Nego, di u Splitu ima neki PC shop? Mislim, ima ih dosta di god okrenem, ali trebam kupit podlogu za mis, kvalitetnu. Nesto kao Razer Goliathus...
Links?
Mislim da još imaju u Algoritmu rezerve Razerove ProSolutions ProPad podloge.
@NiramX, hvala za objašnjenje, google is my friend too.
504 posta! Kako je to moguće?
@NiramX, hvala za objašnjenje, google is my friend too.
Nisam koristio Google. :)
Nee nisam tako mislio ja sam googlao, zaista nisam znao a sad znam kako ima i zračna luka s tim imenom.
E decki moze jedno pitanje
Dali je "ATA" isto sto i "PATA"
Jep.
PATA ti je paralelni ATA, a SATA ti je serijski ATA.
ATA je ATA...PATA ne postoji!!...to je izmišljeno naknadno za označavanje Paralelnog ATA,kad je došao SATA ;)
Dobro jutro!
Nema škole danas, dan škole je :D
Već sam složio jedan komp od starih djelova, skidam sad puppy linux za njega(AMD Athlon XP 2800+, ASUS A7NBX, 256MB DDR RAMa, 400W Coadgen, 60GB Maxtor HDD-disk koji je star 9 godina, a nema niti jednog bad sectora), sve to prije doručka :D
Fala decaci ;)
A da li je isto IDE, EIDE, ATA-2 i ATA-3 ?
ATA je ATA...PATA ne postoji!!...to je izmišljeno naknadno za označavanje Paralelnog ATA,kad je došao SATA ;)
Postoji, to se tako mora kazat ak naprimjer kad kupuješ hard disk a kad kupiš prodavač će te pitat je trebaš za PATA ili SATA? Isto vrijedi i za dvd pržilicu.
EDIT: Uf nisam pristojan kad nisam rekao:
Dobro jutro!
E tako sad sam ispravio.
A da li je isto IDE, EIDE, ATA-2 i ATA-3 ?
Zapravo jesu jer dijeli isti kontroler za IDE.
Hej Nello pa zar tebi u 10h dobro jutro?tu nešto ne štima.
Postoji, to se tako mora kazat ak naprimjer kad kupuješ hard disk a kad kupiš prodavač će te pitat je trebaš za PATA ili SATA? Isto vrijedi i za dvd pržilicu.
EDIT: Uf nisam pristojan kad nisam rekao:
Dobro jutro!
E tako sad sam ispravio.
..lijepo sam napomenuo da je izmišljen nakonadno,nakon dolaska SATA protokola(standarda). Dakle, PATA kao standard NE POSTOJI!! ..a to ako će me neki trgovac pitat,onda nije stručna radnja i nemam tamo šta tražit!
Hej Nello pa zar tebi u 10h dobro jutro?tu nešto ne štima.
Kako ne štima? jutro vrijede do 11.59. a u podne 12.00 tad kažemo dobar dan
Da, u principu. IDE se više koristi
Jutro!
..lijepo sam napomenuo da je izmišljen nakonadno,nakon dolaska SATA protokola(standarda). Dakle, PATA kao standard NE POSTOJI!! ..a to ako će me neki trgovac pitat,onda nije stručna radnja i nemam tamo šta tražit!
Odi u informatički dućan pa će ti reć ko i ja. Davno dok je bio ATA dok sata nije bilo SATA sve dok nije došao S-ATA a S-ATA pa se pretvori u riječ SATA, a ATA pa su stavili PATA radi lakše izgovaranja. Kod kupovine bilo hard disk ili optički čitač, a trgovac ćete pitatkoji utor trebaš, jel na PATA ili SATA? Kao što kolega rekao da Pata je paralelni a SATA je serijski. zato kažemo P je paralelni a S serijski. Nije isti priključak Sad kužiš?
Nisi mali da tati da kažeš ATA.
Odi u informatički dućan pa će ti reć ko i ja. Davno dok je bio ATA dok sata nije bilo SATA sve dok nije došao S-ATA a S-ATA pa se pretvori u riječ SATA, a ATA pa su stavili PATA radi lakše izgovaranja. Kod kupovine bilo hard disk ili optički čitač, a trgovac ćete pitatkoji utor trebaš, jel na PATA ili SATA? Kao što kolega rekao da Pata je paralelni a SATA je serijski. zato kažemo P je paralelni a S serijski. Nije isti priključak Sad kužiš?
Nisi mali da tati da kažeš ATA.
..ne kužim ...ti si zaista ubjeđen da postoji PATA? hahahahaha
Na Wiki jesi vidio šta ti piše deblji slovima PATA ? Vidiš da postoji. Samo krivo razmeš.
Ima ko pumpu za bicikl?
Ima ko pumpu za bicikl?
Benzinska puma :D
@epos malo smiri strasti nema potrebe za tim polako sve će biti u redu.
Na Wiki jesi vidio šta ti piše deblji slovima PATA ? Vidiš da postoji. Samo krivo razmeš.
..da,ali je IZMIŠLJEN kao naziv,da se takvi kao vi ne zbunite,zbog pojave SATA standarda!..dakle,PATA je "izmišljotina".odnosno promjena naziva ATA standarda...uglavnom,nebitno...pa nije bed...ne možete vi sve znat! :p
@epos malo smiri strasti nema potrebe za tim polako sve će biti u redu.
Jesi za kaladont?