Vanzemaljci da li postoje? zaključana tema

poruka: 491
|
čitano: 97.259
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Vanzemaljci da li postoje?
vjeko kaže...
3mix3 kaže...

mislim da se djeca u skolama uce gluposti kaj se tice svega toga i da nas vladajuci ljudi ovozemaljske kugle zavaravaju u mnogim stvarima, a mozda 50% tih stvari nije ni istina...

Opet neke teorije zavjere...Huh!
 Nije to opet neka teorija zavjere, vec je vise vjerojatno da mi vise neznamo nego znamo opcenito o svemu.
Po tvome misljenju danasnje znanje fizike je vrh i vise se nikaj novog nece otkrit, te se iz tog razloga sve sto se kosi
s time nije moguce.
Nekad se mislilo da je zemlja ravna i da se sunce vrti oko nas, jel?
Onaj koji bi rekao suprotno proglasen bi bio ludakom.
Nije sve tak, kak izgleda.
Naravno ovo je moje misljenje :-)
EVE ONLINE http://www.afk-wrecking.com/ (EVE kanal "ELITC") http://cro4life.freehostia.com/ Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
Vanzemaljci da li postoje?

Wtf?

On je samo komentirao 3mix3ovu izjavu, koja je, slažem se, glupa. I da, naravno da znanost ima još mnogo toga za istražiti ali ovakve gluposti joj neće pomoći.

17 godina
neaktivan
Horagio kaže...
Kak se onda veli za bakterije koje nisu razvijene?
 Nisi promislio, ha? Ajd promisli.
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
SOS kaže...
Horagio kaže...
 lol, pa reci onda. Izvanzemaljci=> bića izvan Zemlje, znači da nisu na Zemlji. Stvarno ne znam na kaj misliš XD, vjerojatno ne znaš niti ti kad si to sve izmislil.
Deal with the facts and live with them.
17 godina
neaktivan
Horagio kaže...
SOS kaže...
Horagio kaže...
 lol, pa reci onda. Izvanzemaljci=> bića izvan Zemlje, znači da nisu na Zemlji. Stvarno ne znam na kaj misliš XD, vjerojatno ne znaš niti ti kad si to sve izmislil.
O čemu ti pričaš? :S
17 godina
neaktivan
Horagio kaže...
 Izvan (...), zemaljci- misli se na ljude ("inteligentna" bića). Kada se kaže da su otkrivene bakterije... Izvan Zemlje, kaže se "otkriven život na npr. Marsu"....
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
SOS kaže...
Horagio kaže...
 Izvan (...), zemaljci- misli se na ljude ("inteligentna" bića). Kada se kaže da su otkrivene bakterije... Izvan Zemlje, kaže se "otkriven život na npr. Marsu"....
 Kad to kažu, poslije navedu da je to bakterija. Zašto se misli na inteligentna bića? Izvanzemaljci-izvan Zemlje, ne mora značiti da su inteligentni.
17 godina
SOS kaže...
Horagio kaže...
Ne mogu govoriti o nekim pravilima, ali pri spomenu riječi 'vanzemaljci' pomislim na inteligentni oblik života u smislu osobe, konstruktivnog člana po mogućnosti neke veće zajednice (iako ne nužno). Dakle, samosvjesne jedinke.

Ipak, čini mi se pogrešno reći 'ljude', jer ljudi su stanovnici Zemlje. Izvan planeta Zemlje možemo govoriti o humanoidima, dvonošcima, četveronošcima, glavonošcima, insektima, i slično. Ili ribama, zašto ne? ;)
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan

Cijela Zemlja, skupa sa svim njenim stanovnicima, (ako ne uzmemo u obzir kreacionisticku teoriju), je nastala nizom slucajnosti. U svemiru postoji jako puno planeta, pa je s time i jako velika vjerojatnost da se i negdje drugdje dogodi "isti niz slucajnosti". Zato ja vjerujem da postoje vanzemaljci, ali ne u onom alien smislu, vec u smislu nekog nama nepoznatog oblika zivota, jer je nemoguce da negdje budu bas identicni uvjeti kao na Zemlji, pa se s time mora razviti i drukciji oblik zivota.

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Posebno mi je zanimljiv (mogući) oblik života na Jupiteri, o kojem je govorio i Sagan, evo link za više informacija: http://www.daviddarling.info/encyclopedia/J/Jupiterlife.html

17 godina
neaktivan
Assassin kaže...

Cijela Zemlja, skupa sa svim njenim stanovnicima, (ako ne uzmemo u obzir kreacionisticku teoriju), je nastala nizom slucajnosti. U svemiru postoji jako puno planeta, pa je s time i jako velika vjerojatnost da se i negdje drugdje dogodi "isti niz slucajnosti".

Možda i jesi u pravu, ali šanse za to su minimalne (2%(?)), a i količina plinovitih planeta koje u svakom slučaju nadmašuju možda 0.1% planeta sličnih Zemlji.
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
SOS kaže...
Assassin kaže...

Cijela Zemlja, skupa sa svim njenim stanovnicima, (ako ne uzmemo u obzir kreacionisticku teoriju), je nastala nizom slucajnosti. U svemiru postoji jako puno planeta, pa je s time i jako velika vjerojatnost da se i negdje drugdje dogodi "isti niz slucajnosti".

Možda i jesi u pravu, ali šanse za to su minimalne (2%(?)), a i količina plinovitih planeta koje u svakom slučaju nadmašuju možda 0.1% planeta sličnih Zemlji.
 Ti postotci su zapravo ogromni ako uzmes u obzir velicinu svemira
17 godina
neaktivan
Horagio kaže...
SOS kaže...
Assassin kaže...

Ti postotci su zapravo ogromni ako uzmes u obzir velicinu svemira
 Upravo sam to mislio reci! 2% je jaaaako, jaaaako puno!
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

0.02 x 100%=2, što znači 2 od 100, ili 2% od 1000000.... Koliko ono sustava ima u galaksiji?  Nije baš to ogromno, čak je i možda netočno, ali svejedno su šanse male da se taj isti niz opet ponovi.

Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
SOS kaže...

0.02 x 100%=2, što znači 2 od 100, ili 2% od 1000000.... Koliko ono sustava ima u galaksiji?  Nije baš to ogromno, čak je i možda netočno, ali svejedno su šanse male da se taj isti niz opet ponovi.

Pa sad.... Možda se dogodil/događa se/događat će se ili se nikad nije dogodio, ali nitko ne može sa 100% sigurnošču reći da sam ja u krivu, ali niti da si ti u krivu. Svemir je malo zeznut, ne znamo puno o njemu, a čovječanstvo treba još puuuuuno toga istražiti i otkriti ako želi potvrditi nešto od navedenoga.
17 godina
neaktivan

Slučajnost zapravo i ne postoji. Ona je utemeljena od logičkog ishoda. Logika zapravo spriječava slučajnost i takvo postojanje iako to ne znači da je sve već predviđeno, nego se svijet prilagođava s novim vanjskim utjecajima. Svaka se anomalija prema logici može objasniti, ali svejedno ne postoji takva slučajnost, jer se uvijek nepostojeća savršenost mjenja u suprotnost zbog anomalija

Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
SOS kaže...

Slučajnost zapravo i ne postoji. Ona je utemeljena od logičkog ishoda. Logika zapravo spriječava slučajnost i takvo postojanje iako to ne znači da je sve već predviđeno, nego se svijet prilagođava s novim vanjskim utjecajima. Svaka se anomalija prema logici može objasniti, ali svejedno ne postoji takva slučajnost, jer se uvijek nepostojeća savršenost mjenja u suprotnost zbog anomalija

O čemu ti to? O vjerojatnosti nastajanja istih evolucijskih procesa na nekom drugom planetu? Slučajnost nastajanja istih evolucijskih procesa i vjerojatnost nastajanja istih evolucijskih procesa su zpravo različite stvari. Slučajnost postoji. Npr. ako nosiš čašu, ona padne, znači da to nije bilo slučajno? Pa nisi ju valjda bacio namjerno. Ako se svijet prilagođava anomalijama, onda je zapravo sve predviđeno, jer su i anomalije predodređene, i sam si rekao da se daju logički objasniti, u svemu postoji neka proporcionalnost, pa tako i u anomalijama.
17 godina
neaktivan
Horagio kaže...
 O čemu ti to? O vjerojatnosti nastajanja istih evolucijskih procesa na nekom drugom planetu? Slučajnost nastajanja istih evolucijskih procesa i vjerojatnost nastajanja istih evolucijskih procesa su zpravo različite stvari. Slučajnost postoji. Npr. ako nosiš čašu, ona padne, znači da to nije bilo slučajno? Pa nisi ju valjda bacio namjerno. Ako se svijet prilagođava anomalijama, onda je zapravo sve predviđeno, jer su i anomalije predodređene, i sam si rekao da se daju logički objasniti, u svemu postoji neka proporcionalnost, pa tako i u anomalijama.
 Pisao sam o "šansama" da se pojavi neka vrsta mutacije kako bi se razvio inteligentan mozak...Nisi shvatio. Slučajnost ne postoji. Slučajnost ne može postojati jer se prema načelima logike "uništava". Ovaj primjer s čašom ti je jako loš. To što ti je čaša pala znači da su se poklopili neki vanjski utjecaji te uzrokovali ishod. Da ne bi bilo zabune, mislim točno na načela logike... Anomalija se stvara čim se dostigne položaju kojemu se "ništa" više ne može promjeniti, pa se baš zbog toga javlja anomalija. Svijet nije predviđen (nema pravi smisao (moje mišljenje)). Problem je u tomu što ti ne znaš što znači anomalija.
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
SOS kaže...
Horagio kaže...
  Pisao sam o "šansama" da se pojavi neka vrsta mutacije kako bi se razvio inteligentan mozak...Nisi shvatio. Slučajnost ne postoji. Slučajnost ne može postojati jer se prema načelima logike "uništava". Ovaj primjer s čašom ti je jako loš. To što ti je čaša pala znači da su se poklopili neki vanjski utjecaji te uzrokovali ishod. Da ne bi bilo zabune, mislim točno na načela logike... Anomalija se stvara čim se dostigne položaju kojemu se "ništa" više ne može promjeniti, pa se baš zbog toga javlja anomalija. Svijet nije predviđen (nema pravi smisao (moje mišljenje)). Problem je u tomu što ti ne znaš što znači anomalija.
U svemu ima pravilnosti, pa čak i u anomalijama. Bez brige, znam kaj je anomalija. Procesi kod anomalija se odvijaju prema nekoj pravilnosti, ali ne po istoj kao i većina. Zbog toga jesu anomalije. U vezi čaše : utjecaji se nisu posložili namjerno tako, nego slučajno. Zbog toga i jest slučajnost. To je dok se nešto dogodi bez tvoje volje, nenamjerno. 
17 godina
neaktivan

Krivo! Anomalija je neobjašnjiva posljedica, problem....

Ozbiljno...
16 godina
neaktivan
SOS kaže...

Dečko...kolko je tebi godina?
...malo mi brljaš previše...a da se okaniš filozofiranja...u redu s anomalijom...ali ovo prije...

...Dakle...vanzemaljci ako i postoje su bića na višem stupnju svijesti...mi ih ne možemo percepirati...rade budale od nas...
...a može biti i ovako...sve je to maslo amera...koji u svojem području 51(area 51) razvijaju brodiće i onda s vremena na vrijeme puste jednog da mediji podignu prašinu temeljenu na nekoj amaterskoj snimci.

17 godina
neaktivan
SOS kaže...

Pa, onda su anomalije paranormalne pojave. 
17 godina
neaktivan

Svemir je toliko velik....da kada mi s nase planete gledamo planet koji je udaljen 300-400 milijuna vjetlosnih god....-uzimajuci u obzir da su ljudi postupno evoluirali u 75 milijuna(od pada asteroida-ne od pojave života) godina... Mi gledamo proslost tih planeta koji su sada na vecem stupnju razvoja ngo mi...jer je nama trebalo 5000 godina da od piramida dodjemo do danas ove tehnologije(samo 5000god) tj. sada bi negdje bili 300milijona-75milijona 5000 godina=235milijona godina ispred nas...a posto je po zakonu "nase fizike" nemoguce se kretati brze od svjetlosti oni neznaju za nas a ni mi za njih...a i da imaju takav pogon trebalo bi im 300milijona godina...a za tih 300milijona godina nebi uspjeli doci jer bi  im trebao toliki brod da uzdrzi sve te narastaje od kojih 10 na 1000000.....sto je nemoguce.......Sto se tice postojanja vjerovatno postoje...

3200+2.01 1024 DDR1 ATI Radeon x1950GT
16 godina
protjeran

ovako pocnimo od prije 15 milijardi godina kada se dogodio od prilike veliki prasak pa do danas se svemir siri ja zelim istaknuti da je velika vjerovatnost da ima zivota puno prije nego je poceo na zemlji samo uzmite u obzir da u svemiru ima oko 1011 galaksija u svakoj otprilike 10zvijezda to je jako puna sansi da postoji slicna planeta nasoj ali to nije opce bitno sami znamo da su bakterija jako prilagodljive moguce da su se prilagodile drugackoj atmosferi,,,

a sta se tice vanzemaljci mogu reci da je moj stari jednom prilikom s prijateljm prije nekih 20 godina vidio "leteci tenjur" koji se kretao sporo i odjedanput ubrzao a poslije par dana jedan covjek nasao materijal velecine 50x50cm koji je moga izguzvati u cista malo kuglicu a kada bi bacio opet bi bila ravna ploha, koliko znam da je vojska odma izasla i da je zataskala kao navodno "meteorološki balon" nesto u tom smislu mos mislit kako,,, ja se dam kladiti da americka vojska ima nesto i odg na ta pitanja,,,, znate ono TOP SECRET....

17 godina
neaktivan
kris_marko kaže...

a sta se tice vanzemaljci mogu reci da je moj stari jednom prilikom s prijateljm prije nekih 20 godina vidio "leteci tenjur"

Optička iluzija. Ima mali milijun stvari koje je to moglo biti.

kris_marko kaže...

koliko znam da je vojska odma izasla i da je zataskala kao navodno "meteorološki balon" nesto u tom smislu mos mislit kako,,, ja se dam kladiti da americka vojska ima nesto i odg na ta pitanja,,,, znate ono TOP SECRET....

Gledaš previše filmova ;)
16 godina
protjeran

moguce da je bila opticka iluzija ali za meteoroloski balon je istina,,,,

gledas previse filmova, hahaha jako smijesno

intel P4 2.4, ati 9200se, maxtor80 GB HDD, albatron PX845E,,,, periferija razer lachesis, microsoft, canyon...
17 godina
neaktivan
3200+2.01 1024 DDR1 ATI Radeon x1950GT
17 godina
neaktivan
kris_marko kaže...

moguce da je bila opticka iluzija ali za meteoroloski balon je istina,,,,

gledas previse filmova, hahaha jako smijesno

Ajmo iskreno, odkud ti te ideje?

Problem je što ljudi za svaku glupost koja se savršeno ne uklapa u svijet otpužuju inteligenciju iz nekog drugog dijela svemira. Ako vidiš nešto čudno na nebu, puno je vjerojatnije da je optička varka, nešto u atmosferi (npr. izgarajući meteor), nekakva refleksija, ili nešto ljudske izrade (između ostalog i met. baloni :D).
17 godina
neaktivan
 LOL! Alieni imaju dva pixela umjesto očiju?
17 godina
neaktivan

Ofc!

A kao što vidimo, i jako se vole slikati u mračnim sobama, u čudnim pozama. Tako ćemo i mi za koju tisuću godina, pohoditi nerazvijene civilizacije i slikati se u njihovim kućama. To je općenito najveći ideal strane civilizacije. -.-'

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice