Upaljena klima po noći

poruka: 32
|
čitano: 28.453
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

Smijem li klimu držati upaljenu po noći, zašto "da" i zašto "ne"?

Hvala.

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

Ja živim u malom gradiću pa klimu ugasim preko dana jer se temperature spuste po noći, ali otvorim prozor (po zimi se grijem na drva tako da ne koristim klimu). Osobno ne bi preporučio klimu upaljenu preko noći

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30mm f1.4, FL-50R, HLD-4
16 godina
RE: Upaljena klima po noći
dein kaže...

Smijem li klimu držati upaljenu po noći, zašto "da" i zašto "ne"?

Hvala.

Smiješ,samo nemoj da puše direktno u tebe ili nekog drugog.I drži temperaturu na nekih 23 stupnja.
17 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

ne zato jer ces potrosit previse para....osim ako si dobro financijski potkovan.

da zato jer ce ti bit ugodno spavat....

drugih razloga nema..

Odi na google i upiši SEARCH...:)
17 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

Moj je prijatelj oboilio zbog klime koja je direktno puhala u njega,bio je na antibioticima mjesec dana.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
16 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

smiješ,ali ako imaš mogućnost otvoriti prozor zašto bi je držao upaljenom..buči,troši struju a da je pretjerano zdrava i nije..

moljac
17 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

Novije klime imaju nocni Eco mod, kada samo rapiruju zrak, ali ga ne rashladjuju ili to rade u vrlo maloj mjeri. Ipak, spavati u istoj prostoriji gdje radi klima nije preporucljivo, ali ako se radi o istoj sobi, gledaj da klima ne puse direkt u tebe. Pozdrav.

17 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

Pa ako otvorim prozor, komarci me IZJEDU cijeloga, a prilično je vruće jednako kao da je i zatvoren (vrtim se i znojim non stop). Sobu imam pod krovom... tako da možete zamisliti vrućinu... VEĆ SAD JE VRUĆE!Mršti se

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
Upaljena klima po noći

Kod mene bude gadno kad temperature dođu na +35°C, na 4. zadnjem katu s ravnim krovom. Otvoreni prozor ne pomaže. Par puta sam ostavio upaljenu klimu preko noći na najslabije i ujutro obavezno šmrkajne...

Uopće nemam ideju kako bi se stan mogao polagano rashladiti bez hladnog puhanja na bubreg... Neodlučan

I'm silicon-based life-form
16 godina
neaktivan
dein kaže...

Pa ako otvorim prozor, komarci me IZJEDU cijeloga, a prilično je vruće jednako kao da je i zatvoren (vrtim se i znojim non stop). Sobu imam pod krovom... tako da možete zamisliti vrućinu... VEĆ SAD JE VRUĆE!Mršti se

Stavi mrežicu protiv komaraca na prozor.
17 godina
neaktivan
Pudge kaže...

Novije klime imaju nocni Eco mod, kada samo rapiruju zrak, ali ga ne rashladjuju ili to rade u vrlo maloj mjeri. Ipak, spavati u istoj prostoriji gdje radi klima nije preporucljivo, ali ako se radi o istoj sobi, gledaj da klima ne puse direkt u tebe. Pozdrav.

Hvala na odg. Ja sam mislio da se uopće ne smiju paliti po noći. Eco mod, ha? ...zanimljivo.

17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
dein kaže...

Stavi mrežicu protiv komaraca na prozor.
 A kako ćeš riješiti problem da se ne znojim? SmijehNamigiva
17 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

Hvala SVIMA na odgovorima. Ja bih zaključio temu.Namigiva

17 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

pa stavi kliu na full 20 min, a onda ne budi u njoj (sobi), a kad  se rashladi, na spavanac, i necee ti bit vruce, moci ces zaspati, a poslije ti nije ni bitno kad zaspis, otusiraj se u jutro...

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

Prije spavanja operi se 10-ak minuta jako hladnom (najhladnijom) vodom. TO je prije kod mene palilo

17 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

...i fino zaradis upalu pluca, mozga i jos mnoge upalice!

17 godina
neaktivan
dein kaže...
Pudge kaže...

Hvala na odg. Ja sam mislio da se uopće ne smiju paliti po noći. Eco mod, ha? ...zanimljivo.

Da, Eco mod, slicno kao u automobilima, kompresor se skoro ugasi, a zrak samo prolazi, oznacava ga kapljica vode na daljinskom upravljacu od klime. Mod predvidjen za nocne uvijete i uzima u obzir da netko tu spava i da je potreba za rashladjivanjem manja.
16 godina
protjeran
Upaljena klima po noći

ako je klima sa  inverterom onda neces potrositi puno struje ako je standardna bez inverera onda ces potrositi mnogo vise TO JE STO SE LOVE TICE

A STO SE ZDRAVLJA TICE najbolje je nikako ne paliti s tim da je glupo sto ti bas ja pricam ovo da je ne treba paliti kada i kod mene radi od 0 do 24 h

16 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

Pa stavi si na automatski.

Neka ti temp. bude 23 i onda kada dosegne tu temperaturu isključit će hlađenje i ventilirati zrak i kada temp. naraste opet će se uključiti (kao i kod hladnjaka).

17 godina
Oly_E3 kaže...

Prije spavanja operi se 10-ak minuta jako hladnom (najhladnijom) vodom. TO je prije kod mene palilo

Ovo nemoj radit ni po koju cijenu, nakon malo vrimena bit će ti još vruće >.<
Ljudi su ti već napisali, da smiš ali ako nepuše direkt u tebe. Ja bi ti preporučio da raspališ klimu, izađeš iz sobe i nakon 5min se vratiš i utrneš klimu. Bit će ti taman dovoljno dok nezaspeš a kasnije nije ni važno.
Bar je tako kod mene palilo.  :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 15:14 (Vakaka).
17 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

Mozda sam ja lud, ali zar nema klima svaka (vise manje) sleep mode? U kojem ti radi ventilator i održava temperaturu (staviš na 25 sto je ugodno kada je zrak bez vlage).

Pozdrav!

p.s. nemoj da puše u tebe direktno

16 godina
neaktivan

Može ti klima bit upaljena po noći ionako je temperatura ista kao vani, bitno je da ti izviče vlagu iz sobe pa možeš spavat.

Ako imaš sleep mod automatski ti se diže temperatura prema jutru tak da se na kraju skroz isključi.

17 godina
El Maniachi kaže...

ne zato jer ces potrosit previse para....osim ako si dobro financijski potkovan.

Ma ne trosi klima nis vise struje od jedne high end Quad-SLI/Cross konfiguracije... Nevinašce
Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
El Maniachi kaže...

Ma ne trosi klima nis vise struje od jedne high end Quad-SLI/Cross konfiguracije... Nevinašce
 ...osim kad se koristi za grijanje u cemu nije bas najuspjesnija.
16 godina
neaktivan

Za grijanje je najbolja peć na drva. Za potrošnju klime dok hladi nemam pojma

fotoforum.forumotion.net
17 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

Ja iskreno nisam za to. Kada spavam ili kada me nema doma gasim sve. Sve je to divno i super, ali tehnički kvarovi sa raznoraznim zapaljenima su stalna. I ona Doma u Osijeku je po najnovijem izgorila zbog upaljene klime tijekom noći. Al ko voli, nek izvoli... Rade se malo vrtim zbog vrucine, nek zbog raznoraznih misli...

16 godina
neaktivan
Pudge kaže...

...i fino zaradis upalu pluca, mozga i jos mnoge upalice!

Upalu mozga ne možeš 'zaraditi' izlaganjem na hladnoći.

Usput - energetska efikasnost.
16 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

Prilagodi se situaciji, odfukaj klimu, ja ju izbjegavam i po danu, sje*e ti organizam...

Do prije par godina su se svi znojili prije spavanca po ljeti i svi su živi, a jednom kada se

navikneš na klimu, puno više ćeš se znojiti u svim ostalim situacijama....

Znojenje je dobro, zdravo i prirodno, samo se operi ujutro!

Mudar ko čovjek-jesetra!
17 godina
kowach kaže...

Kod mene bude gadno kad temperature dođu na +35°C, na 4. zadnjem katu s ravnim krovom. Otvoreni prozor ne pomaže. Par puta sam ostavio upaljenu klimu preko noći na najslabije i ujutro obavezno šmrkajne...

Uopće nemam ideju kako bi se stan mogao polagano rashladiti bez hladnog puhanja na bubreg... Neodlučan

Jesi pročitao na txt-u na rtl-u u magazinu kako je neki lik ofarbao krov kuće u bijelu boju kojom ovi likovi crtaju zebre i linije po cesti. E tako i ti ofarbaj krov, pa javi dojmove. Možda upali. Ma i 2-3 stupnja celzijeva su olakšanje Bogataš
iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji
16 godina
neaktivan
Upaljena klima po noći

Zato arapi imaju bjele kuće

fotoforum.forumotion.net
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice