LOL Da ziher.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sve ti je to danas povezano to sigurno, EU nepravda na kubik usput rekla si da bi ipak htjela u Španjolskoj živit onak recimo jel. Samo pazi oni tam imaju največu stopu nezaposlenosti mladih, u cijeloj EU ak to nisi znala znači sretno onda ili totalni đumbus bez greške.
a ja sam negdje napisala da bi htjela živjeti u Španjolskoj? nope.
To drži vodu kao istraživanje da žene imaju manji mozak od muškaraca što ih čini neiteligentnijima
...and what about your mother?
To drži vodu kao istraživanje da žene imaju manji mozak od muškaraca što ih čini neiteligentnijima
...and what about your mother?
ista ko i svi s kojima sam raspravljao o eu, na kraju počnu pričat gluposti jer vide koliko zapravo malo znaju, nema veze nisam ni mislio da će netko uspjet dokazat da je ulazak u eu bolji
ista ko i svi s kojima sam raspravljao o eu, na kraju počnu pričat gluposti jer vide koliko zapravo malo znaju, nema veze nisam ni mislio da će netko uspjet dokazat da je ulazak u eu bolji
tako nešto sam ja mogla reći i za tebe. a nisam. također nisam ni mislila da mogu promjeniti tvoje ili bilo čije tuđe mišljenje. tako da mi se više neda raspravljati. nadam se da će referendum proći isto koliko se ti nadaš da neće. rasprava bi mogla pomoći jedino neodlučnima da odluče. ako to nisi shvatio onda...jbg.
tako nešto sam ja mogla reći i za tebe. a nisam. također nisam ni mislila da mogu promjeniti tvoje ili bilo čije tuđe mišljenje. tako da mi se više neda raspravljati. nadam se da će referendum proći isto koliko se ti nadaš da neće. rasprava bi mogla pomoći jedino neodlučnima da odluče. ako to nisi shvatio onda...jbg.
i što bi oni trebali shvatiti iz ovoga, jedino kako vi nemate pojma za što glasate, glasate na temelju nekog optimizma bez da ste prije toga razmislili uopće o svemu tome, a kao drugo ne znam zbog čega bi ti mogla tako nešto reći za mene, kad ja sam taj koji nije dobio tvoju povratnu informaciju, niti si darthvaderu odgovorila, naravno kad jedino što možete napisat: "mi tonemo već 20 godina, kradu nas od 91. i di ćeš veću korupciju od ove koju trenutno imamo" LOL
Ne ulazimo izravno u Eurozonu već u EU, tako da je teško dati realnu procjenu.
i što bi oni trebali shvatiti iz ovoga, jedino kako vi nemate pojma za što glasate, glasate na temelju nekog optimizma bez da ste prije toga razmislili uopće o svemu tome, a kao drugo ne znam zbog čega bi ti mogla tako nešto reći za mene, kad ja sam taj koji nije dobio tvoju povratnu informaciju, niti si darthvaderu odgovorila, naravno kad jedino što možete napisat: "mi tonemo već 20 godina, kradu nas od 91. i di ćeš veću korupciju od ove koju trenutno imamo" LOL
ubio si mi svaku želju za raspravom. kao većina ljudi koji su protiv ulaska. vama se ne da išta dokazati. prejadno. ograničeni umovi koji ne vide dalje od neke jadne demagogije. moja rasprava s tobom je završena. ne vrijedi ti odgovarati-citirati-štaveć jer odgovoriti NEĆU. više koristi ću imati sad kad odem napraviti neke kućanske poslove. glupost što sam uopće krenula raspravljati s tobom...a lijepo su mi rekli...s ........ ne valja raspravljati, trošenje vremena. keep on trollin' baby.
Cura na forumu, mmmm, i to živa.
Cura na forumu, mmmm, i to živa.
ŠŠŠŠŠŠ, nemoj širiti to, da Don Kihoty ne vidi!
Tebi LOL. Zar to nije istina? Bas se nitko od euroskeptika ne sjeca ili zeli spomenuti u zadnjih deset godina koliko traje cijeli proces pristupanja EU, da nam je ta EU nametnula odnosno zahtjevala velike promjene i reorganizaciju pravosudja. Najvise zbog korupcije, dobro su oni znali u cemu je nas najveci problem (http://hr.wikipedia.org/wiki/Pristupanje_Hrvatske_Europskoj_uniji#Prepreke_i_problemi). Vec i prije ulaska Hrvatske u EU vide se pozitivni pomaci. Da toga nije bilo, ne bi dan danas vidio toliko nasih "postenih" politicara protiv kojih su podignute optuznice zbog korupcije. Sta je najbolje tome se bas i ne nazire kraj, tek smo na pocetku. Ja si ne mogu ni zamisliti sta bi danas bilo da nije do toga doslo. Valjda bi Smranader i ekipa imala sav kapital Republike Hrvatske.
http://www.jutarnji.hr/korupcija-u-hrvatskoj--hrvatska-treca-najkorupmiranija-drzava-na-balkanu--ispred-su-jedino-bih-i-albanija/946989/
Neki od vas kao da doslovno zive u tv spotovima "TU PRIPADAMO".
EU je luda za nasim prsutom i vinom.Samo cekaju da udjemo u EU i da onda navale sa kupovinom,(upitajte se tko im sada brani da kupuju vagone prsuta i vina i voze u EU)
EU ucilista cekaju samo na nase studente.
EU svemirski program kasni za americkim i ruskim samo zato sto nisu imali nas da im pravimo svemirske brodove.
Dajte molim vas probudite se.
Ako ulazimo kao socijalni slucaj onda ce nas i tretirati tako.
Probajmo na osnovu realnih informacija donijeti odluku.
Tebi LOL. Zar to nije istina? Bas se nitko od euroskeptika ne sjeca ili zeli spomenuti u zadnjih deset godina koliko traje cijeli proces pristupanja EU, da nam je ta EU nametnula odnosno zahtjevala velike promjene i reorganizaciju pravosudja. Najvise zbog korupcije, dobro su oni znali u cemu je nas najveci problem (http://hr.wikipedia.org/wiki/Pristupanje_Hrvatske_Europskoj_uniji#Prepreke_i_problemi). Vec i prije ulaska Hrvatske u EU vide se pozitivni pomaci. Da toga nije bilo, ne bi dan danas vidio toliko nasih "postenih" politicara protiv kojih su podignute optuznice zbog korupcije. Sta je najbolje tome se bas i ne nazire kraj, tek smo na pocetku. Ja si ne mogu ni zamisliti sta bi danas bilo da nije do toga doslo. Valjda bi Smranader i ekipa imala sav kapital Republike Hrvatske.
http://www.jutarnji.hr/korupcija-u-hrvatskoj--hrvatska-treca-najkorupmiranija-drzava-na-balkanu--ispred-su-jedino-bih-i-albanija/946989/
@anshika05 - nećemo se spuštat na tu razinu, ako se vratiš stranicu natrag vidjet ćeš da ono nije direktna uvreda, već usporedba koja je trebala pokazati ti da ono tvoje, ekonomisti znaju još manje o ekonomiji nema nikakvog smisla. to je također kao da kažeš da npr. ti koja ideš primjerice na pmf, ne znaš zbrojiti dva i dva.
Mislim da bi trebali svesti ovu raspravu na: koje su dobre strane EU,koje su loše , valjano argumentirat, potkrijepiti linkovima kao što je to napravio Tallahasee i onda zaključiti valja li ili ne, jer to je jedini način na koji ti možeš pridobiti nečije da(ili ne) , uključujući lovrančevo pa i moje, a tako i drugih.
EU bi bila prihvatljiva kada bi bila stabilna, i citirat ću jedan rad sada za kraj : "Hrvatska prije konvergira nerazvijenijim zemljama,
poput Rumunjske i Bugarske, odnosno više Bugarskoj koja nas je također prešla.
Njezin ukupan DCEI iznosi 59 bodova, a najviše zaostaje u realnoj konvergenciji.
Ima nizak BDP po stanovniku, visoku stopu nezaposlenosti i visok udio poljoprivrede
u BDP. Rumunjska je jedina od promatranih zemalja koje je još uvijek iza nas sa
42 boda8. Rumunjska daleko najviše zaostaje na području fi skalne konvergencije.
Ima izrazito visoku stopu inflacije, kamatnu stopu, nestabilan devizni tečaj i izrazitu
ekspanziju kredita." izvor je iz 2004. , dakle danas je inflacija pala na 2,6 posto , konstantan rasta nezaposlenosti , glavni je problem kreditna ekspanzija, te visoke kamate i diskriminacija u usporedbi sa matičnim zemljama.Devizni tečaj se ne smije dirat .Špekulira se da bi turizam mogao profitirati od EU, što se i slažem , ali postoji i tamna strana koje se pribojavam, a ta je kupovna moć građana. Znajući da smo još slabi i težimo lovi da bi preživjeli, ko garantira da neće pokupovat pola jadrana? Mislim da nas je depresija dotukla( jer ovo nije recesija, recesija bi bila eufemizam) i da će izvjesno vrijeme biti potrebno da stanemo na noge. Vjerujem da ljudi glasuju iz razloga što smatraju oni će nam pomoć , ali pomoć se mora potražiti kod nas samih. Znam da ćete na ovo reć da smo prepušteni sami sebi osuđeni na propast, ali svaki novac koji recimo možemo povuć iz eu nije bespovratan, nemojmo se zavaravati, nema đabe ni za babe. ono što nama treba leži u postupcima restrukturiranja koju bi trebala provesti naša vlada, koja nažalost to nije sposobna ,toliko je sposobna da misli da će povečanje poreza spasiti budžet haha. ako je to način poticanja potrošnje građana onda sam ja papa
"To je tzv. 'talijanski fenomen'. Zašto je potpora Europskoj uniji u Italiji oduvijek tako visoka? Zato što Talijani vjeruju da su njihovi političari korumpirani, a da su europske institucije i europski političari neusporedivo uspješniji." I ja vjerujem, u ostalom to sam vec napisao.
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/171496/Bila-bi-velika-stvar-ako-bi-Hrvatska-glasala-protiv-EU.html
Najparadoksalnije društvo u EU, ako mene pitaš..Talijani.
Bilo je vec filmova,i tekstova jos od pocetka teme.
Neki su se kasno ukljucili i nisu procitali sve od pocetka pa im treba neke stvari ponovo prezentirat.
Za sve one koji sanjaju o europskom carobnom stapicu za rjesavanje problema.
Evo kakva je situacija u Sloveniji i kako je rijesena korupcija poslije ulaska(odnosno nije rijesena).
Oni koji znaju da je bolje u Sloveniji nego sto nas susjed govori neka prvo pogledaju film pa onda stave TD.
Italija neće predugo biti u krizi po meni, industrijski je razvijena i izvuči će se bez EU.
Pozitivna stvar EU je recimo približavanje Europi, eventualna promjena mentaliteta balkanskog, sa pravnog aspekta nekakve promjene i slično ( da ne ispadne da samo se*em protiv),al nekako kad sve stavim na vagu i dalje me povlači ona misao da krivo tempiramo ulazak
@tadic- ispricavam se ako postam vec postane linkove
Najparadoksalnije društvo u EU, ako mene pitaš..Talijani.
Aha, zar postoji paradoksalnije od naseg? Mi ne vjerujemo HDZu pa ga skinemo s vlasti, velika vecina vjeruje koaliciji ali im ne vjeruje kad propagiraju ulazak u EU. Pa na kraju ne zelimo u EU i netko bi od Hrvatske trebao izgradit novu Svicu. Tko? Opet ovi kojima ne vjerujemo. LOL Balkan sindrom yeah \m/
Oni su bar svoj HDZ banirali sa političke scene, a kao updejtiranu verziju dobili bunga-bungu .
Evo da skratimo raspravu i izjašnjavanje :)
http://www.bug.hr/anketa/jeste-clanstvo-republike-hrvatske-europsko/94446.aspx
Starci su rekli, oni su rekli, ovi su rekli?????
Problem je sto se informiras na mainstream medijima, umjesto da kad vec imas dostupan internet, ne budi lijen, vec sam istrazi sto te zanima, pocni kriticki
razmisljat i donesi sam svoju odluku, pa bila kakva bila, tvoja je.
Što bi to trebalo značiti?Da postoje "underground" mediji?
Alternativni news portali:
nezavisni i nadstranacki portal o EU
Naravno preporucam procitati i te portale, te tada sami donosite odluke tko je u pravu, a tko nije.
EDIT:
@jakovp
TD mi ne smeta, ali me zanima s kojim dijelom mog komentara se ne slazes?
Jel mi neki link ne radi, ili smatras da su i to mainstream mediji, ili mozda ipak samo spamas posto si proEU?
Zanimljiva mi je i cinjenica da si TD stavio 5 minuta poslije mog komentara, sto bi znacilo da se niti ne trudis saznat drugu stranu price, jer
za 5 min se ne moze procitat nista relevantno!
Je li itko od vas ovdje razgovarao sa osobom koja živi u EU 365 dana u godini?
Jeste brus. Jer da jeste,bili bi protiv.
Ako doista uđemo,smijat ću se ljudima kada se za godinu dana budu lupali u glavu. Ja idem u Australiju,a vi živite u svojoj uniji.
To je to od mene za ovu temu.
Da, imam rodbine u zemljama EU. Zato sam za. I sretan put.
Imam ja rodbine svugdi i strina mi je profesorica na faxu u udinama pa kaže da je koma a i strica u australji zašto se nebi spojili sa australijom heheh....
Tokom dana, pitali smo dijete malo od 3 i pol godine, što kažeš, treba li Hrvatska ući u Europsku Uniju, i svaki put je dijete reklo NE. Ja sam isto prije tog rekao 99% ću zaokružit NE. Zasad, meni EU ne igra nikakvu ulogu, a bio bi sretan da je 56% glasova za NE, a 44% za DA, no kako stvari stoje, po meni realno izgleda 60-70% NE, 30-40% DA.
Ako radi nicega drugog, bit ce mi drago da udjemo u EU radi ovakvih komentara :)
Jedino mi je malo zao sto ce biti pusto na forumu, posto je hrpa clanova najavila emigraciju u daleke zemlje ako udjemo u EU. :)
Edit - Anketa Ipsos pulsa - 61% za, 28% protiv, ostali neporedjeljeni. Link
Evo da skratimo raspravu i izjašnjavanje :)
http://www.bug.hr/anketa/jeste-clanstvo-republike-hrvatske-europsko/94446.aspx
Eto ga sad na sve su upropastili tvrdoglavi Bugovci, pa sad ne idemo u EU i nema isplata penzija i slično jel. Ok nije tak štrašno ali kad dojde MMF, penzija če bit samo budu išle 20% prema dole a onda živili pa se nakrivili od nezadovoljstva.
TD mi ne smeta, ali me zanima s kojim dijelom mog komentara se ne slazes?
Jel mi neki link ne radi, ili smatras da su i to mainstream mediji, ili mozda ipak samo spamas posto si proEU?
Zanimljiva mi je i cinjenica da si TD stavio 5 minuta poslije mog komentara, sto bi znacilo da se niti ne trudis saznat drugu stranu price, jer
za 5 min se ne moze procitat nista relevantno!
Više ,manje
i
JESU mainstream!
A ovo uopće nisu news portali
nezavisni i nadstranacki portal o EU .
,iako je news portal, više sliči nekom kršćanskom časopisu ,kojeg objektivnim i točnim može nazvati samo neki jehovac ili slični krćanski fundamentalist!!
Eto ,zato TD ,sad i od mene!!
Eto ga sad na sve su upropastili tvrdoglavi Bugovci, pa sad ne idemo u EU i nema isplata penzija i slično jel. Ok nije tak štrašno ali kad dojde MMF, penzija če bit samo budu išle 20% prema dole a onda živili pa se nakrivili od nezadovoljstva.
E dragi ,za razliku od Bug-a ,u nedjelju mogu glasati samo stariji od 18!! A to i je najbitnije!
Zbilja su nevjerojatne ove priče oko ulaska u EU.
Izgubit ćemo ovo ili ono!!!!
Što to još možemo izgubit,u čemu smo mi toliko dobri da ne moramo ući u jednu takvu asocijaciju kao što je EU.
Nitko se ne buni što smo već prisutni skoro svagdje,UN,NATO,WTO,i sve ostale asocijacije.
Hoću referndum o nato-u i njima plaćamo pozamašnu svotu svake godine.
Da ponovimo gradivo;
Mainstream media
From Wikipedia, the free encyclopedia
Mainstream media (MSM) are those media disseminated via the largest distribution channels, which therefore represent what the majority of media consumers are likely to encounter. The term also denotes those media generally reflective of the prevailing currents of thought, influence, or activity.[1]
Large news conglomerates, including newspapers and broadcast media, which underwent successive mergers in the U.S. and elsewhere at an increasing rate beginning in the 1990s, are often referenced by the term. This concentration of media ownership has raised concerns of a homogenization of viewpoints presented to news consumers. Consequently, the term mainstream media has been widely used in conversation and the blogosphere, often in oppositional, pejorative, or dismissive senses, in discussion of the mass media and media bias.
Ljudi pa oni su nas več stavili u EU.Teško da če se naši glasovi uvažavati,ili bude kao u Irskoj (mislim da je Irska) referendum ponovljen 3 puta zbog toga jer je više ljudi reklo ne nego da.Onima gore bude dobro zbog toga jer im se plača povisuje na 15 000 eura mjesečno. Oni če svoje guzice ljepo grijati u foteljama i još k tome dobiti fensi ured,a mi čemo patiti u krizi,izači čemo van na ulice i slično.Ako neko nađe u bilo kojim novinama nešto gdje piše protiv EU nek ovdje stavi ili na televiziji ili bilo gdje drugdje...Takvo što ne postoji jer nas samo pumpaju dobrim informacijama a negativne ne govore,i to je onda demokracija?
Neki od vas kao da doslovno zive u tv spotovima "TU PRIPADAMO".
EU je luda za nasim prsutom i vinom.Samo cekaju da udjemo u EU i da onda navale sa kupovinom,(upitajte se tko im sada brani da kupuju vagone prsuta i vina i voze u EU)
EU ucilista cekaju samo na nase studente.
EU svemirski program kasni za americkim i ruskim samo zato sto nisu imali nas da im pravimo svemirske brodove.
Dajte molim vas probudite se.
Ako ulazimo kao socijalni slucaj onda ce nas i tretirati tako.
Probajmo na osnovu realnih informacija donijeti odluku.
Spotovi jesu jednoobrazni i glupasti no strucnjaci za marketing uvijek se vode po egzaktnim pokazateljima da je u Hrvatskoj jako malo visokoobrazovanih i puno ispodprosjecno inteligentnih ljudi, pa takve spotove i prave.
Nemojte se zavaravati i misliti da su te spotove pravile neznalice i da su ih radili tukci.
Sto puta je receno i to svak i malo normalan zna da EU nas NE TREBA no ne zeli nas ni ekonomski POKORITI i "unistiti" kao sto kao sto eurofobi neprestano laprdaju.
Realna informacija jest da je vecina svjetskih zemalja u recesiji pa i Europa.
Realno jest da smo trebali uci u tu EU negdje 2004 godine pa bi danas bili bez afera Sanadera, Polanceca, te raznih drugih kriminalnih radnji nasih vrhunskih politicara jednostavno zato sto takvih velikih pljacki vlastite drzave u EU nema..
Da smo usli 1997-98 god ja cvrsto vjerujem da bi danas bili u plusu s BDP-om barem 3-4 % na godisnjoj razini unatoc recesiji jer mi smo narod koji hoce, voli, zna raditi samo nam treba netko oprati usi, povuc nas za nos i istuci nas po guzici.
Vjerujem da bi danas vecina japanskih i korejskih proizvodjaca automobila imale kod nas tvornice a ne u Ceskoj, Poljskoj, Slovackoj jer imamo bolje geografske uvjete od tih zemalja (more, luke).
Danas bi na nasoj predivnoj obali bilo stotinjak elitnih Casina od kojih bi drzava uzimala masne naknade od poreza.
Danas bi Brijuni bili Las Vegas a ne okupljaliste "elitnih" pijanaca koje nam dovede Rade Serbedzija jednom godisnje..
Danas ne bi bilo raznih Keruma, Bandica, Mamica, Markvica, Sirica, Djedovica, Sanadera te ostalih mediokriteta kojima ovakva zatucana Hrvatska odgovara jer oni samo u smradu mogu disati, cist zrak ih ubija.