Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 201.351
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
chromadef kaže...

Meni su starci rekli neka ja odaberem sto ce zaokruziti na referendumu u nedelju, posto ja jos nemogu izaci na njega (maloljetan jel). "Mi smo generacija na zalasku, vi mladi cete imati puno vise koristi od EU nego mi" - tak su mi rekli.

Procitao sam ovu cijelu temu, otkad se otvorila i moram reci da sam ovdje procitao toliko gluposti da me glava zaboljela u nekim trenucima. Najbolji su mi veliki 'rvatine koji ne zele u nikakvu novu Jugoslaviju (takve slusam svaki dan u skoli i e.g. oni glupi letci u Krapini). Ako vec govorite da cete zaokruziti protiv, dajte neke pametne argumente (ne one glupe facebook copypejsteve i razne debilne blogove). Kada i ako udemo, nece nam biti bolje no nece nam biti ni puno gore. To neki ljudi nemogu shvatiti. Takoder, puno kolega iz razreda i opcenito ljudi na internetu govore da cemo propasti jer cemo dobiti Euro, cijene ce rasti, place ce ostati iste itd. EU != Eurozona i to neki ljudi takoder ne shvacaju. 

Maloprije sam takoder na Vecernjaku citao koji ljudi daju potporu EU

Iznadprosječnu potporu Uniji daju visokoobrazovani, s plaćom od 6000 kuna naviše, menadžeri, službenici, Zagrepčani, Istrani i Primorci.[1]
To me ne iznenaduje jer, koliko sam pricao sa ljudima, svi koji su rekli da su protiv su bili nekakvi krkani i 'rvatine koji nose narukvicu sa Marijom na ruci a u slusalicama im se vrte Sasa Matic, Ceca i ekipa. Naravno ne kazem da su svi koji su protiv ulaska u EU takvi.
Ovaj post je neka vrsta ispusnog ventila meni, jer vise nemogu slusati gluposti oko sebe.
I eto ako nekog zanima, rekao sam starcima da zaokruze ZA na referendumu, jednostavno je moje neko stajaliste da u poziciji kakvoj jesmo EU nam treba, a ocito trebamo na neki nacin i njoj posto, eto, 10 godina pokusavamo uci.

Neće nam biti puno gore kada uđemo gledajuči unaprijed sljedećih par godina. No dugoročno gledajući 7-10 godina osjetit ćemo posljedice ulaska u EU. Naselit će nam se razna "bagra" u državu. Više nećemo imat naše tajkune nego neko strano nepoznato ime kojeg još više boli ona stvar za RH. Vjerujem da će se u roku od 5-8 godina(ako ne i prije) pojavit strani "europski ulagači" koji će privatizirat sve ono što valja. Vrlo smo mlada država i imamo potencijala. Netreba nam nitko solit pamet i sve ćemo kroz vrijeme naučit sami. Taman kad se desila čistika u državi i kad se nešto pokreče mi ulazimo u novu zajednicu.

13 godina
odjavljen
Đapa club kaže...
chromadef kaže...
...

Neće nam biti puno gore kada uđemo gledajuči unaprijed sljedećih par godina. No dugoročno gledajući 7-10 godina osjetit ćemo posljedice ulaska u EU. Naselit će nam se razna "bagra" u državu. Više nećemo imat naše tajkune nego neko strano nepoznato ime kojeg još više boli ona stvar za RH. Vjerujem da će se u roku od 5-8 godina(ako ne i prije) pojavit strani "europski ulagači" koji će privatizirat sve ono što valja. Vrlo smo mlada država i imamo potencijala. Netreba nam nitko solit pamet i sve ćemo kroz vrijeme naučit sami. Taman kad se desila čistika u državi i kad se nešto pokreče mi ulazimo u novu zajednicu.

Ovo je jedan od onih sto bi bilo kad bi bilo. Cijenim svaciji odgovor, no mi ne mozemo znati sto ce se dogoditi za 7-10 godina. Stos se razne bagre tice, vjerojatno mislis na radnu snagu. Drzava moze odrediti period neulaska novih radnika (valjda svi kuze sto zelim reci) i moze odrediti kvotu izdavanja radnih knjizica. Takoder, koliko sam citao, tek 2% stanovnistva radi u nekoj drugoj drzavi. Ne znam koliko je to tocno, no cak i da nije taj postotak vjerojatno nije nesto veci. Sto se tajkuna i ostalih tice, vjerojatno nebi dolazili u RH da ne vide nekakv potencijal za novi posao u njoj, te s time nova radna mjesta itd. A za europske ulagace i privatizaciju, ne ide ni nama bas privatizacija od ruke.

Sigurno cemo kroz vrijeme naucit nesto sami, no bolje je da ucimo od onih koji vec znaju. Sumnjam da ce nama netko soliti pamet tek toliko, i kada udemo u EU, mi gradani necemo nista niti osjetiti onako na prvu.

Katawa Shoujo - GOTY 2012
14 godina
protjeran
chromadef kaže...

Meni su starci rekli neka ja odaberem sto ce zaokruziti na referendumu u nedelju, posto ja jos nemogu izaci na njega (maloljetan jel). "Mi smo generacija na zalasku, vi mladi cete imati puno vise koristi od EU nego mi" - tak su mi rekli.

Starci su rekli, oni su rekli, ovi su rekli?????

Problem je sto se informiras na mainstream medijima, umjesto da kad vec imas dostupan internet,  ne budi lijen, vec sam istrazi sto te zanima, pocni kriticki

razmisljat i donesi sam svoju odluku, pa bila kakva bila, tvoja je.

13 godina
odjavljen
Bugzapper kaže...
chromadef kaže...

Problem je sto se informiras na mainstream medijima, umjesto da kad vec imas dostupan internet,  ne budi lijen, vec sam istrazi sto te zanima, pocni kriticki

Vjerojatno me nisi shvatio, ja se jesam sam informirao preko interneta i sam sam donio svoju odluku.

Katawa Shoujo - GOTY 2012
15 godina
chromadef kaže...

Vjerojatno me nisi shvatio, ja se jesam sam informirao preko interneta i sam sam donio svoju odluku.

Ne troši vrijeme i živce uzalud, njemu ne možeš ništa objasniti a ni ne trebaš se opravdavati.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
14 godina
neaktivan
Đapa club kaže...

Naravno Hrvati bogom dani narod. 

Pa 'ebote čim uđemo migracije u hrvatsku brojat će se u stotinama milijona. Od kineza do britanca, svi su samo čekali za priliku da uđu u tu državu koja je nešto najbliže raju na zemlji. A tek Šveđani, čovječe kakvi oni i ona njihova bijeda od države. Samo su čekali priliku uletjet u Hrvatsku da nahrane svoje obitelji koje umire od gladi.

Pa čovječe toliko nam je dobro da ljudi rade za đabe čisto da im ne bi bilo dosadno kod kuće. A i vidi se tome da 17% ljudi ni ne treba raditi da bi uživali u životu. Šta reć, nego socijalno osviješteni pa su prepustili radna mjesta drugim potebitijim narodima jer oni su se već nakupili love pa da uživaju u životu.

O Hrvatska državo blagostanja, meda i mlijeka.

16 godina
neaktivan
Ulazak u EU - za ili protiv?

Slažem se s kolegom gore u slovo, samo bih nadodao, da i kojom igrom slučaja ekipa odasvud bane na ove prostore nebi mi nikako smetali, samo da se izmješa ovaj primitivni balkanski narod ( većina, ne svi naravno ), radije bi da mi za tridesetak, četrdesetak godina kinez ženi kćer nego neka seljačina s ovih prostora.

When you're young you don't mind being pretentious, but it gets a little bit embarassing as you get older - Graham Coxon.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 22:15 (thuglife).
13 godina
odjavljen
thuglife kaže...

Slažem se s kolegom gore u slovo, samo bih nadodao, da i kojom igrom slučaja ekipa odasvud bane na ove prostore nebi mi nikako smetali, samo da se izmješa ovaj primitivni balkanski narod ( većina, ne svi naravno ), radije bi da mi za tridesetak, četrdesetak godina kinez ženi kćer nego neka seljačina s ovih prostora.

I da joj radno mjesto uzme. {#}

16 godina
neaktivan
Đapa club kaže...

Da ,svi su ludi za Hrvatskom ,uletit će ,sve uzet ,a nas rvate poslat u roblje! {#}

Čistka? Najveći lopovi (Todorić ,Pavić ,Bandić ,Kerum ..... you name it!) i dalje ''rade'' punom parom.

Ali dobro ,i ovdje se barem vidi ''informiranost'' ''NE u EU'' bratije!! {#}

Jedino kaj se može dogodit da Hrvati sjebu cijelu EU ,ko i sve dosada!! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 22:44 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
thuglife kaže...

Ako je bolji radnik od neke vel'ke hrvatne neka dođe,ovakav narod je također djelomično kriv za ovo stanje, ako je dobra nitko joj neće uzeti mjesto, ako postoji bolji neće ga dobiti, bio on odavde ili sa Marsa.

Ti bi znači svom sunarodnjaku radi prepustio radno mjesto jer je to ono što pravi hrvat radi, ili?

When you're young you don't mind being pretentious, but it gets a little bit embarassing as you get older - Graham Coxon.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 22:20 (thuglife).
14 godina
protjeran
chromadef kaže...
Bugzapper kaže...
chromadef kaže...

OK, postujem tvoju odluku iako se ne slazem, ali sam uvjeren da si preslabo informiran.

Vidim da sam neke piknuo u ego, ali i to je normalno.

Uzivajte.

15 godina
neaktivan
Bugzapper kaže...

Što bi to trebalo značiti?Da postoje "underground" mediji?

13 godina
odjavljen
thuglife kaže...

Ako je bolji radnik od neke vel'ke hrvatne neka dođe,ovakav narod je također djelomično kriv za ovo stanje, ako je dobra nitko joj neće uzeti mjesto, ako postoji bolji neće ga dobiti, bio on odavde ili sa Marsa.

Ti bi znači svom sunarodnjaku radi prepustio radno mjesto jer je to ono što pravi hrvat radi, ili?

Bravo, ti češ sigurno zaokružiti DA zbog studiranja vani ( bježanja )...

17 godina
neaktivan

za. defitivno. poslušala i one za i one protiv i odlučih. 

impossibru!!
13 godina
odjavljen
Zašto DA?
17 godina
neaktivan
Camalus kaže...

Mi smo iznimno bogata država: pljačkaju na 20 godina a još nisu sve odnesli.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
15 godina
Diplomat kaže...
Zašto DA?

Pa di ćeš to pitati jednu damu.{#}

F1-IVO kaže...

Mi smo iznimno bogata država: pljačkaju na 20 godina a još nisu sve odnesli.

I što je najbolje ima onih koji ništa nebi mjenjali.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
neaktivan

Ajmo ovako.

Većina vas se slaže da sadašnje stanje u Hrvatskoj nije dobro, zar ne? I da će stanje teško popraviti političari, bilo domaći bilo strani ako nešto sami ne poduzmemo, zar ne?

Niti sam ZA, niti PROTIV ulaska u EU. Zaista.

Ali zar ne bi bilo uzaludno zaokružiti NE a onda sjediti na guzici i čekati da se stvari same poprave? To sam htio reći.

16 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
thuglife kaže...

Bravo, ti češ sigurno zaokružiti DA zbog studiranja vani ( bježanja )...

To se tebe ne tiče.

Ja sam te lijepo pitao, nemoj mi se praviti, bili ti, hrvatino moja, drugu svomu hrvatskome ustupio radno mjesto koje si ti mogao dobiti, jer je Hrvat?

14 godina
protjeran

Kak je lijepo kaj su Hrvati tolki demokrati!

Bili su i Amerikanci dok nisu osjetili moć pozitivne diskriminacije,sad su tolko daleko došli da grade ogradu uz granicu sa Meksikom

Bili su i Danci pa su počeli zatvarat granice i odbacivati šengen

Bili su i Francuzi pa su strance kao stoku(ko Njemci židove)počeli trpat na brodove i slat u P.M.

i naši susjedi Talijan također koji su raspodjelili brodove da bi pazili na imigrante za vrijeme granatiranja Libije

P.S.

Baš ljepo od tebe(thuglife) što imaš takvo mišljenje al ono će ti bit kratkog vijeka

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 23:25 (roseman).
13 godina
odjavljen
thuglife kaže...
To se tebe ne tiče.

Ja sam te lijepo pitao, nemoj mi se praviti, bili ti, hrvatino moja, drugu svomu hrvatskome ustupio radno mjesto koje si ti mogao dobiti, jer je Hrvat?

Izgleda da Anaška pojam nema zašto da, valjda ko i ti zbog škole vani. LoL Da zaposlio bi brata Hrvata i tek nakon kaj on nebi dobro radio svoj posao ( a bi jer su Hrvati dobri radnici lol ) zaposlio bi Kineza.

16 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
thuglife kaže...
To se tebe ne tiče.

Izgleda da Anaška pojam nema zašto da, valjda ko i ti zbog škole vani. LoL Da zaposlio bi brata Hrvata i tek nakon kaj on nebi dobro radio svoj posao ( a bi jer su Hrvati dobri radnici lol ) zaposlio bi Kineza.

Vidim da te bodem u sridu i da boli, pa ću ti se smilovati :), ajd nema veze, sve ok {#}.

14 godina

Tokom dana, pitali smo dijete malo od 3 i pol godine, što kažeš, treba li Hrvatska ući u Europsku Uniju, i svaki put je dijete reklo NE. Ja sam isto prije tog rekao 99% ću zaokružit NE. Zasad, meni EU ne igra nikakvu ulogu, a bio bi sretan da je 56% glasova za NE, a 44% za DA, no kako stvari stoje, po meni realno izgleda 60-70% NE, 30-40% DA.

★★★★★
14 godina
protjeran
DiRT kaže...

Tokom dana, pitali smo dijete malo od 3 i pol godine, što kažeš, treba li Hrvatska ući u Europsku Uniju, i svaki put je dijete reklo NE. Ja sam isto prije tog rekao 99% ću zaokružit NE. Zasad, meni EU ne igra nikakvu ulogu, a bio bi sretan da je 56% glasova za NE, a 44% za DA, no kako stvari stoje, po meni realno izgleda 60-70% NE, 30-40% DA.

U vražju mater pa djete valjda zna!

Ajde sad BUG nam svima plaća vopi,pa ćemo u nedelju reći NE!

I živjeli tako svi sretno i zadovoljno!

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
16 godina
neaktivan

Ooops! Nestalo pola strane..

Ljudi može jedna smjernica? Svatko ima pravo na svoje mišljenje i da glasa u skladu s njime. Ima pravo ako želi iznjeti svoje stajalište i argumentirati ga. Ali pozivati druge da glasaju u skladu s svojim mišljenjem, nije ok. Kao niti omalovažavati tuđi izbor. Svi glasači imaju svoju glavu, neka svatko donese odluku po svojoj savjesti. To ide i one za i protiv..

DiRT kaže...

bio bi sretan da je 56% glasova za NE, a 44% za DA, no kako stvari stoje, po meni realno izgleda 60-70% NE, 30-40% DA.

Mislim da si debelo fulao postotak i da si sud donio na osnovu internet anketa..

Kad već gatamo (je'l ima klađenja na ovo? :P), ja bih rekao da će biti 62% za, 38% protiv.

16 godina
chromadef kaže...

Procitao sam ovu cijelu temu, otkad se otvorila i moram reci da sam ovdje procitao toliko gluposti da me glava zaboljela u nekim trenucima. Najbolji su mi veliki 'rvatine koji ne zele u nikakvu novu Jugoslaviju (takve slusam svaki dan u skoli i e.g. oni glupi letci u Krapini). Ako vec govorite da cete zaokruziti protiv, dajte neke pametne argumente (ne one glupe facebook copypejsteve i razne debilne blogove). Kada i ako udemo, nece nam biti bolje no nece nam biti ni puno gore. To neki ljudi nemogu shvatiti. Takoder, puno kolega iz razreda i opcenito ljudi na internetu govore da cemo propasti jer cemo dobiti Euro, cijene ce rasti, place ce ostati iste itd. EU != Eurozona i to neki ljudi takoder ne shvacaju. 

Maloprije sam takoder na Vecernjaku citao koji ljudi daju potporu EU

Iznadprosječnu potporu Uniji daju visokoobrazovani, s plaćom od 6000 kuna naviše, menadžeri, službenici, Zagrepčani, Istrani i Primorci.[1]
To me ne iznenaduje jer, koliko sam pricao sa ljudima, svi koji su rekli da su protiv su bili nekakvi krkani i 'rvatine koji nose narukvicu sa Marijom na ruci a u slusalicama im se vrte Sasa Matic, Ceca i ekipa. Naravno ne kazem da su svi koji su protiv ulaska u EU takvi.
Ovaj post je neka vrsta ispusnog ventila meni, jer vise nemogu slusati gluposti oko sebe.
I eto ako nekog zanima, rekao sam starcima da zaokruze ZA na referendumu, jednostavno je moje neko stajaliste da u poziciji kakvoj jesmo EU nam treba, a ocito trebamo na neki nacin i njoj posto, eto, 10 godina pokusavamo uci.

na faksu s kim god pricam je protiv eu, to sta pise u novinama mozes okacit macku o rep, oni nisu u proteklih 5 godina napisali 2 clanka protiv eu, u saboru je velika vecina za eu, trenutna vlast nema pojma sta uciniti, ako ne uđemo u eu, već 10 godina se samo planira taj usrani ulazak, e pa bas zato bi ga odbio na prvom referendumu, vjerojatno ce za godinu dana bit opet

17 godina
neaktivan
roseman kaže...

Ti znaš da smo u pretpristupnim pregovorima izvukli mizeran novac(par penija)u odnosu na kolko smo mogli.

Vjerojatno znaš da su hrvatski političari(vlada)znali za te fondove i nisu se baš pretrgli da ih "uberemo"

Znali su i sve kaj su trebali napraviti je napisati elborate i studije o pojedinim projektima i staviti ih u ladicu da ćekaju dan kad će mo ih predati,

zašto onda misliš da će mo se bolje ponašati sa fondovima kad uđemo(po meni smo dokazali da neznamo ni uzet novac)

Što se tiće ruralnog razvoja to je samo do nas

Zaštita potrošaća tu se slažem i tu bi se mogle stvari poboljšati

Što se tiće većeg izbora roba i njihovih nižih cijena nemoj puto očekivati je je tu ipak stvar ekonomije-veća tržišta su važnija

meni je bitna mogućnost ,dakle da MOŽEMO (ako smo dovoljno sposobni) da izvućemo taj novac. koja je alternativa? i pogledaj tko nas je vodio zadnjih nekoliko godina - eto zašto nismo iz predpristupnih fondova izvukli koliko smo mogli. HDZ-ovcima je bitna demagogija, najlakše je prodavati maglu zatucanoj raji...IMAMO HRVATSKU....jeeej...ekipa se pali na te priče jer to je najbitnije, a gospodarstvo-nezaposlenost-neobrazovanost nisu bitni. vodili su nas nesposobni ljudi. sada vjerujem da se situacija promijenila jer je nova vlast u igri koja nije toliko korumpirana kao ona bivša...kako su i mogli brinuti o povlačenju novaca iz fondova - ta trebalo se baviti zataškavanjem osobnih korupcijskih afera. 

impossibru!!
17 godina
neaktivan
lovranac kaže...

daj ajde, di vi zivite, ovo su samo tvoja nagađanja, tržište od 500 mil potrošača, a šta mi to imamo za ponuditi tom tržištu, smanjenje korupcije - zar misliš da će naši političari otić sa vlasti

jedina prednost je u vezi nekakvog postdiplomskog koji kostaju oko 100 k eura, pa bi to bilo puno jeftinije kad bi bili u eu

po tvome najbolje je biti tu gdje jesmo...ne micati se sa mrtve točke i šta? bravo.

impossibru!!
16 godina
Camalus kaže...
Đapa club kaže...

Naravno Hrvati bogom dani narod. 

Pa 'ebote čim uđemo migracije u hrvatsku brojat će se u stotinama milijona. Od kineza do britanca, svi su samo čekali za priliku da uđu u tu državu koja je nešto najbliže raju na zemlji. A tek Šveđani, čovječe kakvi oni i ona njihova bijeda od države. Samo su čekali priliku uletjet u Hrvatsku da nahrane svoje obitelji koje umire od gladi.

Pa čovječe toliko nam je dobro da ljudi rade za đabe čisto da im ne bi bilo dosadno kod kuće. A i vidi se tome da 17% ljudi ni ne treba raditi da bi uživali u životu. Šta reć, nego socijalno osviješteni pa su prepustili radna mjesta drugim potebitijim narodima jer oni su se već nakupili love pa da uživaju u životu.

ko je rekao da će doći šveđani, odi u singapur i pogledaj tko tamo obavlja teške fizičke poslove, nisu sigurno ovi iz singapura, svi dolaze iz okolnih zemalja i rade za neku sitnicu i spavaju tko zna kuda i šalju sve novce kako bi prehranili obitelj jer se s tim sitnišem u njihovoj zemlji da preživit, ako ne vjeruješ odi svojim očima vidjet

17 godina
anshika05 kaže...
roseman kaže...

Evo ja te pitam!

Dali zato što si iz Rijeke?

Dali su ti oni Separatisti iz IDS-a isprali mozak?

iz Zagreba sam..IDS....koga briga za njih? mene ne.

zašto u EU?

zbog fondova iz kojih izvlačimo više para nego što ćemo davati, ruralni razvoj, bolja zaštita potrošača, veći izbor roba i usluga, sloboda kretanja i studiranja, tržište od 500 mil. potrošača, smanjenje korupcije...i rađe da smo u tom društvu nego u društvu sa Srbijom, BiH, Aljbanijom itd.

Anči ne bude ti se ništa korupcija, baš previše smanjila ulaskom u EU to je nula bodova takve stvari su ukorjenjene jako duboko sa i bez EU.{#} Pogledja recimo Italiju oni su poznati, po svojoj Mafiji na razne načine iza koje se vuče debela korupcija ko stonoga na sve strane. Oni su odavno su u EU pa opet brdo problema u Italiji, a istočne države, ko Rumunjska i Bugarska da ne spominjem isti jarac sa ili bez EU uglavnom korupcija koja i stvara veliki dio problema ide dalje.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice