Meni su starci rekli neka ja odaberem sto ce zaokruziti na referendumu u nedelju, posto ja jos nemogu izaci na njega (maloljetan jel). "Mi smo generacija na zalasku, vi mladi cete imati puno vise koristi od EU nego mi" - tak su mi rekli.
Procitao sam ovu cijelu temu, otkad se otvorila i moram reci da sam ovdje procitao toliko gluposti da me glava zaboljela u nekim trenucima. Najbolji su mi veliki 'rvatine koji ne zele u nikakvu novu Jugoslaviju (takve slusam svaki dan u skoli i e.g. oni glupi letci u Krapini). Ako vec govorite da cete zaokruziti protiv, dajte neke pametne argumente (ne one glupe facebook copypejsteve i razne debilne blogove). Kada i ako udemo, nece nam biti bolje no nece nam biti ni puno gore. To neki ljudi nemogu shvatiti. Takoder, puno kolega iz razreda i opcenito ljudi na internetu govore da cemo propasti jer cemo dobiti Euro, cijene ce rasti, place ce ostati iste itd. EU != Eurozona i to neki ljudi takoder ne shvacaju.
Maloprije sam takoder na Vecernjaku citao koji ljudi daju potporu EU
Neće nam biti puno gore kada uđemo gledajuči unaprijed sljedećih par godina. No dugoročno gledajući 7-10 godina osjetit ćemo posljedice ulaska u EU. Naselit će nam se razna "bagra" u državu. Više nećemo imat naše tajkune nego neko strano nepoznato ime kojeg još više boli ona stvar za RH. Vjerujem da će se u roku od 5-8 godina(ako ne i prije) pojavit strani "europski ulagači" koji će privatizirat sve ono što valja. Vrlo smo mlada država i imamo potencijala. Netreba nam nitko solit pamet i sve ćemo kroz vrijeme naučit sami. Taman kad se desila čistika u državi i kad se nešto pokreče mi ulazimo u novu zajednicu.