Turpijanje

poruka: 14
|
čitano: 9.165
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Turpijanje(HITNO)

Trebao bi više teksta za turpijanje moram napraviti prezentaciju pa mi treba dosta teksta,gledao sam na google al nisam našao,ako netko može naći nek stavi ovdje,,znači nasjeci turpija,izvođenje itd.sam da je detaljno opisano... HVALA!

Q6600 2,4 Ghz 2GB RAM DDRII(667Mhz) ATI Radeon x1950pro 512 segate 320 gb
16 godina
protjeran
Turpijanje(HITNO)

Turpijanje je postupak kojim se odvaja visak alata turpije....To znam jedino napamet...Ucili to ima pola godine.

Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz, 2MB Cache, MBO BIOSTAR G31-M7 TE, 2GB RAM Kingmax 800Mhz, Club3D Radeon HD4550 512DDR3, HDD 320GB Hitachi
16 godina
protjeran
RE: Turpijanje(HITNO)

A dobro to znam i ja al treba mi dosta detaljnije....

17 godina
Robi959 kaže...

A dobro to znam i ja al treba mi dosta detaljnije....

neznam dali nas zezas ili sta (ako ne oprosti), ali koliko detaljno bi se moglo opisat turpijanje...mislim da se sve moze reći u dvije rečenice
Bolje ispasti budala nego iz aviona.
16 godina
protjeran

Moram napraviti prezentaciju za tehnologiju obrade i montaže... i 100% vas ne zezam,jer mi treba dosta teksta zato što profa zahtjeva detaljniji opis ...

16 godina
neaktivan
Turpijanje

brijem da je to teh. obrade i montaže, nađi netkoga tko je svijže izašao iz EMŠC-a, tj. strojarsko-tehničke škole...

Turpijanje je proces obrade materijala gdje alatom odrstanjujemo višak čestica ili materijala s nekog predmeta, vjerovatno postoji ručno i strojno; ručno se obavlja tako da se turpijom turpija po predmetu u jednom smijeru jer ako bi vraćali nazad, vraćali bi nazad i čestice koje smo odrstranili i radili si dupli posao...

toliko ja znam...ak išta pomaže

La lucha continuada...
17 godina
Turpijanje

nabavi negdje udžbenik tehnike spajanja, taj mi imamo iz radioničkih ( 1. razred). Imaš malo o tome tamo. A i ako ti baš treba, mogu ti skenirati bilježnicu, mislim da ima 3 stranice o turpijanju, ali po mojoj brzini, to će vjerojatno biti za tjedan dana Smijeh

iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2009 20:18 (denix).
16 godina
protjeran
RE: Turpijanje

Ma ne treba snaći ću se...Hvala!

17 godina
Turpijanje

evo, malo na engleskom

turpija

iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji
16 godina
protjeran
RE: Turpijanje

Nemorate tražiti našao sam u nekoj enciklopediji... Hvala!

16 godina
protjeran
Turpijanje

kad nešto nađeš onda to podijeliš sa drugima tražiš pomoč

onda kaži i gdje si našao to je smisao foruma Smijeh

bez zamjerke

16 godina
neaktivan
Turpijanje

Mogo bih ti prepisat cijelu znanost o turpijanju iz svoje bilj iz prvog razreda iz radioničkih. Ima sve od broja poetza u minuti pa još dosta toga smao je previše za pisat. Stavi neki ili se javi na pm pa ti nekak pošaljem moglo bi ti pomoć...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Turpijanje

Evo nadam se da sam pomoga

Turpijanje je operacija kojom se odvaja višak materiala pomoću alata turpije.

Turpija-je alat sa višestrukim nasjecima izrađenih na jednom profilu od zakaljenog čelika.Glavni djelovi turpije su :tjelo s nasjekom,dio za dršku,drška i prsten.

Tjelo sa nasjekom je radni dio turpije na kojem se nalaze obje strane profila zubi,a nasjeci se često nalaze sa strane.

Drška se nalazi navučena na rep turpije i ojačana je metalnim prstenom koji sprječava cjepanje drške.

Djelovi turpije

A-tijelo s nasjekom

B-dio za dršku

C-drška

D-prsten

Podjela turpija po finoći:

0  vrlo grube turpije  4-6 zubi po 1 cm

1  grube turpije  5-14 zubi po 1 cm

2  polugrube turpije  8-22 zubi po 1 cm

3  polugrube turpije  11-31 zubi po 1 cm

4  fine turpije 22-45 zubi po 1 cm

5  vrlo fine turpije 35-63 zubi po 1 cm

Prema standardu turpije mogu biti

1.Plosnate -koje imaju pravokutni oblik sa ili bez vrha, raznihdimenzija, sa ili bez nasjeka na bočnim stranama ili sa nasjekom samo na jednoj strani.

2.Kvadratne turpije-imaju kvadratni prjesjek. Prijmenjuju se za obradu otvora i pravokutnog oblika, za bočnu obradui sl.

3.Polukrugle turpije-imaju polukružni presjek i služe pri vrhu.Primjenjuju se za obradu udubljenih površina.

4.Trkutaste turpije-imaju trokutasti presjek. Primjenjuju se za oradu unutarnjih površina, kutova, oštrenja pila.

5.Nožaste turpije-imaju presjek noža .Primjenjuju se za obradu, unutarnjih površina i kutova.

6.Okrugle turpije-imaju kružni presjek. Primjenjuju se za obradu okruglih i zaobljenih površina.

SAD SAM CRKNUT SUTRA ĆU SLIKAT UĐBENIK PA ĆU TI STAVIT NA TEMU

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
16 godina
neaktivan
Turpijanje

evo ako ti je mutno pa osježi na picasi ili nećemu drugome Izlanuo se

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice