Tumacenje shakespearovog junaka Hamleta

poruka: 20
|
čitano: 15.353
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
tumacenje shakespearovog junaka Hamleta

Pozz svima bio bi zahvalan kad bi mi neko mogao naci ili dati svoje misljenje o ovom djelu znaci treba za skolu da napisem misljenje

unaprijed hvala svima Smijeh

Bboy
16 godina
neaktivan

refresh     fkt hitno treba

Bboy
17 godina
neaktivan

droga je unistila hamleta, al totalno...Namigiva

to napisi, imas 5 zagarantirano...

EDIT:pa je*emu, jel imas google, malo si daj truda kad vec nisi pročitao...Viče

Psssssst Zecovi spavaju
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2009 22:02 (angel of fire).
16 godina
neaktivan
RE: Tumacenje shakespearovog junaka Hamleta

Hahahaah nasmija me

Smijeh

hvala:D

Bboy
17 godina
Znao sam da je nesto za skolu, ma procitaj knjigu, nekih 100 str... mozes za 1,5 h... :)
[url=http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1247167] [img]http://bularca.ro/erep_tools/signature/1247167.png[/img] [/url]
16 godina
neaktivan

hehe ma knjiga je procitana al treba necije strucno misljenje neko ko ima smisla da pise :D

i ako ima neko nekakvih linkova za ova s*anja (ono filozofskih komentara) nek postavi :D

Bboy
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2009 22:15 (Bboying).
16 godina
neaktivan
Bboying kaže...

hehe ma knjiga je procitana al treba necije strucno misljenje neko ko ima smisla da pise :D

kažeš da si pročitao ,kako glasi hamletovo poznato pitanje?
nije šala,kako točno ide.?

16 godina
neaktivan

biti ili ne biti

Bboy
16 godina
neaktivan
Bboying kaže...

biti ili ne biti

ma dobro to,a dalje?ovaj drugi dio?

17 godina
neaktivan
RE: tumacenje shakespearovog junaka Hamleta
Bboying kaže...

Pozz svima bio bi zahvalan kad bi mi neko mogao naci ili dati svoje misljenje o ovom djelu znaci treba za skolu da napisem misljenje

Ama kakvo tumačenje Hamleta!

Hamlet je bio razmaženi tinejđer koji je bio uplakan zbog babine smrti , te je tu njegov amiđa ugrabio priliku da psotane funkcioner i oženi njegovu mater , što je hami teško palo (imo je edipov kompleks) , a onda ostalo je telenovelaCool

LOL. Znači otprilike ovako: sve što je navedeno gore , jer sam ga tak svatio.

16 godina
neaktivan

hamlet je poznat po svom pitanju, biti ili ne biti, odnosno zivjeti ili umrijeti, tj ubiti ili oprostiti, ali to se odnosi na biti ili ne biti

i ajd ako nenamjeravas pomoci nemoj nista ni pisati

fkt mi treba ovo

Bboy
16 godina
neaktivan
Bboying kaže...

hamlet je poznat po svom pitanju, biti ili ne biti, odnosno zivjeti ili umrijeti, tj ubiti ili oprostiti, ali to se odnosi na biti ili ne biti

fkt mi treba ovo

zato te i pitam..ovo što si napisao je točno..
pitanje u orginalu glasi:" to be or not to be,that is the question"

naši su godinama prevodili: biti ili ne biti,pitanje je sad 
a ispravno je: biti ili ne biti,to je pitanje!

a to ima bitno drugačije značenje..

17 godina
neaktivan
Bboying kaže...

fkt mi treba ovo

Dobro salim se! Evo pokušaću ti pomoći. Bez šale:

Hamlet je živio dobrim životom prije smrti svoga oc. Nakon njegove smrti , normalno kao svaka osoba , se osjećao izgubljeno , ranjivo. To mu se još više pogoršalo kada mu se majka udala za njegovog strica. Tu Hamlet u sebi misli da je svako sjećanje na njegovog oca otišlo. Zbog toga ima previđanja svoga mrtvogoca u kome mu on govori o njegovom ubojstvu. Tu vidmo naglo pogoršavanje njegove psihe zbog navedenih događaja. Hamlet je predstavljen kao narod (bilo koji) , a ujak kao veliki oligarh , tiranin. DA skrtima njegova smrt znači pogibiju naroda u cjelosti , odnosno smrt njegovog očuha smrt tiranima. Dakle na kraju : Iako u teškim vremenima narod se nikad neće predati.

Subjektivno

16 godina
neaktivan

a:D

pa dobro al jos uvijek mi treba to neko misljenje :(

Bboy
16 godina
Bboying kaže...

-zašto onda traženje tuđeg mišljenja? Upravo je cilj tog (i svakog drugog) učenja, da znaš doči do svojeg mišljenja (u suprotnom si gljiva ili ovca...).

Napiši nešto svoje, profesori i to znaju cijeniti/ocijeniti. Namigiva

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2009 23:14 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
Bboying kaže...

-zašto onda traženje tuđeg mišljenja? Upravo je cilj tog (i svakog drugog) učenja, da znaš doči do svojeg mišljenja (u suprotnom si gljiva ili ovca...).

Napiši nešto svoje, profesori i to znaju cijeniti/ocijeniti. Namigiva

znaju oni kukija...

samo sto vise naseres gluposti, to bolje prolazi...

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina

Priviđa mu se duh vlastitog oca (shizofrenija) koji mu govori da ga osveti. Ovaj kao kakav mesar ide okolo naokolo i kolje. Unesreći djevojku (otjera u tešku depresiju do samoubojstva), ubije joj oca (nehotice, kao)...

Luđak jbt.

16 godina
neaktivan

hahahh legende:D

Bboy
16 godina
neaktivan

Hamlet sa svojim biati ili ne biti, stavlja na kušnju svakog pojedinca, da preispita svoju postojnost na Majci zemlji. Ja to tumačim ovako!

Za biti trebaš imati.

Imati možeš ako uzmeš od stvorenoga  (GRUPA PARAZUITA) ili

ako sam stvoriš (GRUPA STVARAOCA)

U početku je Stvoritelj dao na dar sve na Majci Zemlji, te to stavio na raspolaganje bićima u tom ambijentu.

Jasno je da vreća neće stajati, ukoliko se iz nje stalno uzima - znači treba je nadopunjavati - čime ne drugo, ako ne stvaranjem.

Što po meni znači, da ta kušnja drži vodu, što dokazuje stanje klimatskih uvjeta daljnjeg opstojanja na Majci Zemlji.

Ašto ukoliko se poremeti gravitacija, koja će u određenom momentu položaja planeta istu oslovoditi i dozvoliti da vode izgube kontrolu.

A, možda i nije slučajno, da se sadašnja konferencija o klimatskim pro mjenama održava u Danskoj.

Ima još toga oko pitanja učenja "A zašto smo uopće TU"?

Cromot

Cromot
17 godina
neaktivan
Cromot kaže...

Hamlet sa svojim biati ili ne biti, stavlja na kušnju svakog pojedinca, da preispita svoju postojnost na Majci zemlji. Ja to tumačim ovako!

Za biti trebaš imati.

Imati možeš ako uzmeš od stvorenoga  (GRUPA PARAZUITA) ili

ako sam stvoriš (GRUPA STVARAOCA)

U početku je Stvoritelj dao na dar sve na Majci Zemlji, te to stavio na raspolaganje bićima u tom ambijentu.

Jasno je da vreća neće stajati, ukoliko se iz nje stalno uzima - znači treba je nadopunjavati - čime ne drugo, ako ne stvaranjem.

Što po meni znači, da ta kušnja drži vodu, što dokazuje stanje klimatskih uvjeta daljnjeg opstojanja na Majci Zemlji.

Ašto ukoliko se poremeti gravitacija, koja će u određenom momentu položaja planeta istu oslovoditi i dozvoliti da vode izgube kontrolu.

A, možda i nije slučajno, da se sadašnja konferencija o klimatskim pro mjenama održava u Danskoj.

Ima još toga oko pitanja učenja "A zašto smo uopće TU"?

Cromot

kako molim????Iznenađen

Psssssst Zecovi spavaju
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice