Teorije zavjera - uzduž i poprijeko zaključana tema

poruka: 2.315
|
čitano: 488.593
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Teorije zavjera - uzduž i poprijeko
Ma kakvo se zeljezo rastali u betonu??? Sta pricas ti? Beton uvik ostane stajat, zajedno sa armiranom strukturom. Padne samo krov, koji je obicno na drvenim gredama koje kad izgore ne mogu podnijet opterecenje i pucaju pod tezinom. Upravo radi svoje visine od 400+ m WTCovi nis mogli past "u svoje temelje", vec na stranu, ali posto je kontrolirano rusenje, onda su pali.
ptspclan.com | visit us ^^
15 godina
neaktivan
sardax kaže...
Ma kakvo se zeljezo rastali u betonu??? Sta pricas ti? Beton uvik ostane stajat, zajedno sa armiranom strukturom.

Da, naravno. Beton se uvijek drzi priljepljen za armaturu i nije krut i ne puca. Nikakav snazan udarac ne bi mogao otpiriti beton sa armature i ostaviti ju golom... -.-'

Naucimo nesto i o dizajnu WTC-a.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 15:49 (rustweaver).
16 godina
protjeran
sardax kaže...
Ma kakvo se zeljezo rastali u betonu??? Sta pricas ti? Beton uvik ostane stajat, zajedno sa armiranom strukturom. Padne samo krov, koji je obicno na drvenim gredama koje kad izgore ne mogu podnijet opterecenje i pucaju pod tezinom. Upravo radi svoje visine od 400+ m WTCovi nis mogli past "u svoje temelje", vec na stranu, ali posto je kontrolirano rusenje, onda su pali.

Cekaj,jesi ti kad bio u zgaristu? Znas ti o cemu pricas? Svo zeljezo u betonu (armirani beton ima željezne šipke ili pak mrežu da se ne raspada - 6. razred osnovne škole - tehnička kulutra) se rastali, bez problema...I da, beton se može toliko zagrijat da se rastali željezo unutra, ne treba biti golo...

Straight Edge
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 15:48 (netko,netkovic).
16 godina
neaktivan
Re: 11.9. zastrašujuće činjenice :O
mbaksa kaže...

A što to sve si ti rekao u tehničkom smislu? Uzmi tu sliku u punoj rezoluciji, gdje se jasno vide neravnine i viši busenovi trave, pa se igraj s krivuljama ili kontrastom/svjetlinom pa ćeš vidjeti da igranje s krivuljama naglašava razlike između različitih vrsta terena ili između razlike u visinama (sjene postaju dublje, ono izloženu suncu pobijeli) i da se upravo na taj način može prepoznati razlika u visini između dvije stvari.

Rekao sam ono što stoji; razlika u boji predmeta na fotografiji ne dokazuje njenu poziciju u prostoru. Možeš imati crni i bijeli predmet u istoj ravnini i izrazitu razliku u boji, a potpuno isti položaj po z osi. Isto tako možeš imati svijetliju i tamniju travu kojima ćeš ti onda krivuljama i kontrastom naglasiti razliku između boja, pa ćeš zaključiti da je ta razlika nastala radi neravnine ili drugačijeg položaja u prostoru. Potpuno si pogrešno postavio problematiku, bazirajući svoje dokaze na pretpostavci, koja je ionako majka svih zajeba. Vidim da ću ti morati eksperimentalno dokazati da je tako.

Shvaćam tvoju poantu, što želiš reći zašto se sjena ne vidi. I pohvala za trud, osobito cijenim taj pristup osobnog angažmana. Mada si mogao i realnije napraviti taj izbačaj materijala, a ne dio koji baca sjenu koju želiš sakriti 5 puta tanjim od drugog. Hajde, shvatiti ću to kao karikiranje za naglasiti poantu. U svakom slučaju respect, premda se ne slažem s tom teorijom.

Ne vidim te razlike u visini terena, niti mogu odrediti da je u drugoj slici to što ti percipiraš uopće sjena od tog predmeta. Ako je, i ona bi trebala biti šira na jednom dijelu, a ti si ga tako i naglasio u svom crtežu, dok je na fotografiji upravo suprotno. Osim toga takvih 'sjena' - crta ima po cijelom travnjaku, ne vidim zašto bi neke trebale predstavljati nešto što druge ne predstavljaju?

Zapravo ne trebam dokazati da je travnjak ravan. Trebam samo dokazati da nije moguće izvući tu informaciju iz postojećih fotografija. Da je to samo tvoja pretpostavka, odnosno da se vodiš u dokazivanju istim obrascem kao i opozicija. I da je moja pozicija da sumnjam apsolutno legitimna. Ne umišljam si da ću dokazati neku urotu iz jedne fotografije, niti mi je to cilj. A i simpatično mi je kako se mjenjaju stavovi (lim okrenut na oštricu pa nema sjene, kamera lupa ekspozicijom 1 sec,...), premda se navodno ta skupina vodi isključivo dokazima. Elem, dokazati ću ti eksperimentalno i teorijski da nemaš elemenata za zaključivanje da je uzrok nedostatka sjene brdašce, već je to samo tvoja pretpostavka. Kad lupim koju fotku..

16 godina

Što je najsmješnije (ili žalosnije, zavisi kako gledaš), tamo prije kojih 10-tak stranica je već bilo utišana teorija o termitu.

http://www.skeptic.com/eskeptic/11-09-07/

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Pa naucimo sto je termit.

Sada mi je pala na pamet jedna luda ideja koja bi mogla objasniti tragove termita na mjestu rusenja WTC-a.

Dakle svi znamo da su kosturi zrakoplova nacinjeni od aluminija, dok je armatura zgrade celicna, tj. vecinski sacinjena od celika. Dakle imamo i aluminij i zeljezo i kisik i visoke temperature, sav potreban miks da bi se mogli stvoriti tragovi termita, a mozda cak i neka kolicina termita koja bi imala utjecaj na rusenje

Naučimo da aluminij i aluminij u prahu nije ista stvar. Aluminij se topi pri duplo manjoj temperaturi nego željezo, a kada se ispitivaju uzorci, ne traže se tragovi termita, već osnovnih elemenata, tj. gleda se struktura tih materijala. I ne, nije moguće da se iz kostura zrakoplova i željezne konstrukcije stvori termit. Da ne misliš da ja mislim da je korišten termit, već ti jednostavno luda ideja ne stoji..

15 godina
neaktivan
bed kaže...

Naučimo da aluminij i aluminij u prahu nije ista stvar.

Zapravo kemijski jesu, a uslijed snaznog udarca dio aluminija se pretvori u prasinu. Plus prah nije kljucan za reakciju, dva su materijala u prahu samo zato da bi se dobila bolja smjesa.

bed kaže...

Aluminij se topi pri duplo manjoj temperaturi nego željezo

Ovo znam, i nebitno je za moju teoriju.

bed kaže...

I ne, nije moguće da se iz kostura zrakoplova i željezne konstrukcije stvori termit.

Prilicno hrabra i definitivna izjava. Tim vise sto je samo izjava, nisi pruzio nikakav razlog za tu tvrdnju osim "nije moguce".

No ja sam se krivo izrazio. Neces dobiti termit onakvog kakvog ga kupujes u trgovini, nego ces dobiti redukciju zeljeznog oksida sa aluminijem, istu reakciju kakvu stvara klasicni termit, vjerojatno slabiju jer je cijela stvar oneciscena drugim spojevima i reakcija nastaje samo na povrsini udarca, ne koristi se sav materijal.

Ipak me jos uvijek nesto sluzi sjecanje na redoks procese iako ih nisam bas volio...

P.S

Ni ja ne tvrdim da je termita bilo, samo da bi ovo moglo objasniti neke termitne reakcije koje su se mogle dogoditi tamo. No ono sto je bukva linkao pruza puno bolje objasnjenje...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 18:23 (rustweaver).
17 godina
pazi ti bezocne samodopadnosti na par stranica. ajde, normalan covjek bi ih i pustio da zvacu po onom pentagonu i raketiranju istoga....ali na miniranju blizanaca su najjaci. oni su sve, pirotehnicari, arhitekti, piloti, inzinjeri..ma nema falinke...da nasa zatrazi savjet za slijetanje na mars, odmah bi oni uskocili.
svaka vam cast. blazi oblik retardacije, nista drugo.
ova dvojica makar suvislo pretresaju cari i mogucnosti foto objektiva te prijelome kuteva sjenki.
ostalo...toliko degutantno, da se ne isplati vise citat temu.
3000 obitelji sigurno ima lijepo misljenje o tim indijancima, sto svrljaju bedastoce diljem neta.
3000 obitelji bedaka jucer na ceremonoji sjecanja,sa vlastitim naruciteljima smaknuca. milina.
15 godina
neaktivan
torrente kaže...
oni su sve, pirotehnicari, arhitekti, piloti, inzinjeri..ma nema falinke...

Ja sam kemicar, broji li se to? {#}

15 godina
neaktivan
Teorije zavjera - uzduž i poprijeko

Ajde ljudi dosta svađe, bilo je to prije dosta godina, a nema smisla gubit živce zbog toga ili oko toga tko ili što je za to kriv/o. Mislim da su neki malo previše gledali dosje x pa su im se teorije zavjere zavukle u glavu.

pero_HR
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 19:06 (peroko).
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Zapravo kemijski jesu, a uslijed snaznog udarca dio aluminija se pretvori u prasinu. Plus prah nije kljucan za reakciju, dva su materijala u prahu samo zato da bi se dobila bolja smjesa.

Prilicno hrabra i definitivna izjava. Tim vise sto je samo izjava, nisi pruzio nikakav razlog za tu tvrdnju osim "nije moguce".

Ipak me jos uvijek nesto sluzi sjecanje na redoks procese iako ih nisam bas volio...

Imaš neki dokaz da se aluminij pri udarcu pretvara u prah? Plus prah je izrazito bitan za reakciju, što je čestica manja to je reakcija burnija i obratno. Radi se o mikronima. Ne znam točno koliko čestica mora biti velika da nema više takva svojstva, ali sam siguran da ako uzmeš komad od par cm alu lima i željeznog lima, da nećeš uspjeti napraviti reakciju. A ti probaj.. Osim toga što bih trebao dokazivati, pa prva rečenica na wiki je da je termit pirotehnička kompozicija metalnog PRAHA i metalnog oksida. Upravo i je fora u tome da su male čestice s velikom specifičnom površinom, pa su zato izrazito kemijski aktivne.

Da se podsjetiš školske kemije uzmi komad aluminija i željeza, stavi ih zajedno i lupaj po njima, pali ih, radi što hoćeš i javi jesi li uspio dobiti reakciju. Mislim biti će ti malo lošija smjesa, ali to i nije tako bitno po tebi.. :o)

17 godina
Darky kaže...
NiđoVobra kaže...

jel ovakav celicni stup moze unistiti zamor materijala??? ja mislim da ne...... ovo je jedino moguce sa thermitom koji se korsti za brzo rezanje i zavarivanje a na ovoj slici se vidi jasno vidi da je stup prerezan pod kutem i jos se vidi celik kako je  curio.......

o da, dok je zgrada gorila tipvi su ispod rezali temelje kao drvosjeće????

ma daj

eksploziv ne može napraviti ravni rez nikada

a ovo na slici je čisto pucanje

kad se gornji dio raspao sve se počelo urušavati prema dolje i onda je gotovo i zdravi djelovi pucaju od te silne težine koja nekontrolirano pada

Eksploziv može itekak napraviti ravni rez, ali ne obican Ekxploziv neče izgleda ravan ko odrezano pilom ali ravno je od oka ravno i gotovo.{#} Kak objašnjavaš one razne Eksplozije koje su se čule, na raznim katovima Tornjeva pa i u podrumu zapravo svi su ih culi itekak pogotovo Vatrogasci koji su izvukli živu glavu o čem se tu radi zapravo Eksplozivni Pudinzi možda?{#}{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/teorije-zavjera-uzduz-poprijeko/8534.aspx?page=28&jumpto=2258838&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
neaktivan

Jeste li već prošli onu teoriju zavjere sa sletanjem na Mjesec ili to još nije bilo na dnevnom redu ?

Ima ih još:

-recimo lice s Marsa

-eksperimentiranje sa telepatijom u svrhu špijunaže

-CIA i droge, LSD isl.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
17 godina

mjesec je davno prožvakan, bila je ogromna tema.. treba je pronać negdje u arhivi.. jedna od boljih tema na forumu

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
nixass kaže...

mjesec je davno prožvakan, bila je ogromna tema.. treba je pronać negdje u arhivi.. jedna od boljih tema na forumu

mjesec je iseciran ovdje na samo 36 stranica, ova tema ima izgleda da ga šišne po duljini....

ah nisam skužio ima i nastavak

edit

evo nešto hrane za ljubitelje urota 

sad više ni prdnuti nećete moći a da se to ne bude unaprijed znalo {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 19:34 (Darky).
15 godina
neaktivan
bed kaže...

Imaš neki dokaz da se aluminij pri udarcu pretvara u prah?

Da, nastaju sitne strugotine jer ce udarac biti pri razlicitim kutovima, nece se cijela povrsina samo zgnjeciti. Mislim da to nije tako tesko za zamisliti. Aluminij je mekan metal, kontakt sa betonom i celikom ce ga fino istrugati. Sto mislis kako KE penetrator ubija posadu tenka? Jer realno gledajuci, on ipak izbusi samo malenu rupu na oklopu (hint: jos se nesto dogada pri prolasku kroz oklop)

bed kaže...

Plus prah je izrazito bitan za reakciju, što je čestica manja to je reakcija burnija i obratno. Radi se o mikronima...

Nije bitan. Zaboravljas da su ovdje sile pritiska od vise tona u igri. Vec je sam sudar dva komada metala pri tim silama dovoljan da se temperatura lijepo podigne. Sitnije cestice ce olaksati pokretanje reakcije, zbog bolje izmjesanosti dva materijala i smanjene velicine cestica (manje im treba da se zagriju). Ali si smetnuo sa uma cinjenicu da je ovdje rijec o nenormalnim uvjetima.

Ono sa wiki je definicija termita a ne sastojaka potrebnih za reakciju, ne definira velicinu cestica potrebnih za reakciju zato jer ne postoji gornji limit velicine cestica potrebnih za reakciju. Kako velicina cestica raste tako raste i temperatura potrebna za zapaljenje. Zato termit dolazi kao fini prah. Da bi ga lakse mogao zapaliti.

EDIT: i ne, ja necu uzeti dva komada metala i lupati jednim o drugog nego cu biti pametniji od toga i shvatiti da ne mogu stvoriti dovoljne sile kakve bi stvorio sudarajuci zrakoplov, te cu fino izbrusiti oba metala da dobijem potreban prah koji cu lakse zapaliti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 20:20 (rustweaver).
14 godina
protjeran
tnakir kaže...

Bas iz razloga sto su niske. Manje naprezanje. Manje materijala padalo po nizim etazama i slicno. Ako vec mislis sudjelovati  u raspravi onda podebljaj znanje iz fizike, mehanike, materijala i slicno.

ajde sada lijepo ukljuci mozak i pogledaj sta je kontrolirano rusenje ne trebas biti nikakav fizicar 

evo ti jos

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 20:12 (NiđoVobra).
14 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...

Jeste li već prošli onu teoriju zavjere sa sletanjem na Mjesec ili to još nije bilo na dnevnom redu ?

Ima ih još:

-recimo lice s Marsa

-eksperimentiranje sa telepatijom u svrhu špijunaže

-CIA i droge, LSD isl.

..e to...to majstore, tzv gledanje na daljinu, pa bi mogli ubacit i Zlatka Sudca, jer on hoda po vodi, ima sposobnost bilokacije, astralna projekcija je za njega goli k**, i to još dragi gledatelji nije sve.

Zlatko i levitira, spika starohebrejski bez dlake na jeziku, ima stigme i što već ne,,,,, {#}

sjaši Kurta da uzjaše Murta
14 godina
protjeran
rustweaver kaže...
bed kaže...

Imaš neki dokaz da se aluminij pri udarcu pretvara u prah?

Da, nastaju sitne strugotine jer ce udarac biti pri razlicitim kutovima, nece se cijela povrsina samo zgnjeciti. Mislim da to nije tako tesko za zamisliti. Aluminij je mekan metal, kontakt sa betonom i celikom ce ga fino istrugati.

bed kaže...

Plus prah je izrazito bitan za reakciju, što je čestica manja to je reakcija burnija i obratno. Radi se o mikronima...

Nije bitan. Zaboravljas da su ovdje sile pritiska od vise tona u igri. Vec je sam sudar dva komada metala pri tim silama dovoljan da se temperatura lijepo podigne. Sitnije cestice ce olaksati pokretanje reakcije, zbog bolje izmjesanosti dva materijala i smanjene velicine cestica (manje im treba da se zagriju). Ali si smetnuo sa uma cinjenicu da je ovdje rijec o nenormalnim uvjetima.

Ono sa wiki je definicija termita a ne sastojaka potrebnih za reakciju, ne definira velicinu cestica potrebnih za reakciju zato jer ne postoji gornji limit velicine cestica potrebnih za reakciju. Kako velicina cestica raste tako raste i temperatura potrebna za zapaljenje. Zato termit dolazi kao fini prah. Da bi ga lakse mogao zapaliti.

EDIT: i ne, ja necu uzeti dva komada metala i lupati jednim o drugog nego cu biti pametniji od toga i shvatiti da ne mogu stvoriti dovoljne sile kakve bi stvorio sudarajuci zrakoplov, te cu fino izbrusiti oba metala da dobijem potreban prah koji cu lakse zapaliti.

rađe uzmi auto i zabi se u aluminijski stup i mozda uspijes napraviti temit i auto pretvoriti u tekucinu{#}

15 godina
neaktivan
NiđoVobra kaže...

ajde sada lijepo ukljuci mozak i pogledaj sta je kontrolirano rusenje ne trebas biti nikakav fizicar

Tocka 3

15 godina
neaktivan
NiđoVobra kaže...

rađe uzmi auto i zabi se u aluminijski stup i mozda uspijes napraviti temit i auto pretvoriti u tekucinu{#}

Osjecam li ja to frustraciju? Cemu? Ne vadim podatke iz guzice nego na osnovi naucenog za vrijeme svog skolovanja...

14 godina
protjeran
rustweaver kaže...
NiđoVobra kaže...

Osjecam li ja to frustraciju? Cemu? Ne vadim podatke iz guzice nego na osnovi naucenog za vrijeme svog skolovanja...

a koja to tocno skola???

14 godina
protjeran
rustweaver kaže...
NiđoVobra kaže...

Tocka 3

zasto da ja citam te americke idiotarije???

Ni jedna celicna zgrada nije pala zbog vatre a taj dan su 3, alooooooooooooooooo{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 20:33 (NiđoVobra).
15 godina
neaktivan
NiđoVobra kaže...

a koja to tocno skola???

To je privatna informacija. Uostalom nista ne mijenja. Mogao bih ti jednako tako slagati ime skole...

Morat ces mi jednostavno vjerovati.

NiđoVobra kaže...

zasto da ja citam te americke idiotarije???

Pa bez problema si citao ostale americke idiotarije koje su govorile ono sto zelis vjerovati. Pruzi jednaku sansu i ovim idiotarijama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 20:35 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
NiđoVobra kaže...
Ni jedna celicna zgrada nije pala zbog vatre a taj dan su 3, alooooooooooooooooo{#}

Selektivno citanje? A da procitas sve?

Though it is true that no tall steel frame buildings ever collapsed due to fire alone prior to 9/11, since then, other tall steel framed buildings have. On May 13, 2008, a large part of the tall concrete-reinforced steel architecture tower at the Delft University of Technology in the Netherlands caught fire and thereafter had a very fast, nearly straight-down collapse mostly into its own footprint.

A sada procitaj i tocku 3. Po mogucnosti cijelu.

14 godina
protjeran
rustweaver kaže...
NiđoVobra kaže...

Selektivno citanje? A da procitas sve?

Though it is true that no tall steel frame buildings ever collapsed due to fire alone prior to 9/11, since then, other tall steel framed buildings have. On May 13, 2008, a large part of the tall concrete-reinforced steel architecture tower at the Delft University of Technology in the Netherlands caught fire and thereafter had a very fast, nearly straight-down collapse mostly into its own footprint.

A sada procitaj i tocku 3. Po mogucnosti cijelu.

ne zelim uopce citati te idiotarije.... amerikanci da su pametni nebi sada bili u afganistanu i ubijali nevine.....

kako objasniti ovu sliku?? to juzni toranj na polovici svoje visine.... zelenom bojom su oznaceni ostaci koji padaju, a crvenom granica vala unistenja.... znaci val unistenja ide brze od same gravitacije i toranj pada bez ikakvog otpora a katovi ispod su neosteceni.......i onda meni solite pamet o fizici itd.

slika slika
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 20:53 (NiđoVobra).
17 godina
moderator
Re: 11.9. zastrašujuće činjenice :O
bed kaže...
Zapravo ne trebam dokazati da je travnjak ravan. Trebam samo dokazati da nije moguće izvući tu informaciju iz postojećih fotografija. Da je to samo tvoja pretpostavka, odnosno da se vodiš u dokazivanju istim obrascem kao i opozicija. I da je moja pozicija da sumnjam apsolutno legitimna. Ne umišljam si da ću dokazati neku urotu iz jedne fotografije, niti mi je to cilj. A i simpatično mi je kako se mjenjaju stavovi (lim okrenut na oštricu pa nema sjene, kamera lupa ekspozicijom 1 sec,...), premda se navodno ta skupina vodi isključivo dokazima. Elem, dokazati ću ti eksperimentalno i teorijski da nemaš elemenata za zaključivanje da je uzrok nedostatka sjene brdašce, već je to samo tvoja pretpostavka. Kad lupim koju fotku..

Da, upravo ti trebaš dokazati da je travnjak ravan. Imaš jednu sliku na kojoj se vidi cijela sjena, drugu na kojoj se vidi veći dio sjene. Do takve situacije dolazi kad travnjak nije ravan. To je prirodno objašnjenje - em u teoriji štima, em u simulaciji štima. I koliko ja vidim, štima i u praksi. Dobro, ti to ne priznaješ - tvoja tvrdnja o smrdljivoj slici ima smisla samo ukoliko je travnjak ravan - dakle, to tek moraš dokazati.

S obzirom da ti tvrdiš da se manipuliralo s onom prvom slikom (to je ona famozna "izvenredna situacija"/extraordinary claim), ti si taj koji mora dokazati da je bilo manipulacije. Prvi korak k tome je da dokažeš da ta fotka nije mogla nastati normalnim fotkanjem situacije na terenu - a preduvjet za to je da je travnjak u tom dijelu ravan - i to zaista ravan, jer na simulaciji jasno vidiš da je dovoljna vrlo mala udubina u koju će pasti sjena ili vrlo malo izbočenje ispred sjene pa da sjena nestane s fotografije. Bez da dokažeš da je travnjak ravan, ne postoji razlog za ikakvu sumnju da je tu bilo manipulacije. Ti iznosiš izvanrednu tvrdnju, ti je moraš dokazati. Extraordinary claims require extraordinary evidence.

I ne trebaš ti mene pitati dal da ti to ideš dokazivati ili najavljivati da ćeš to dokazati - jednostavno DOKAŽI! Ako ne možeš dokazati, onda pokaži intelektualno poštenje i to priznaj. Može tebi slika i dalje smrditi, ali ako ne dokažeš da je travnjak ravan, nemaš ikome drugome pravo tvrditi da je slika izmanipulirana.

15 godina
neaktivan
NiđoVobra kaže...

kako objasniti ovu sliku?? to juzni toranj na polovici svoje visine.... zelenom bojom su oznaceni ostaci koji padaju, a crvenom granica vala unistenja.... znaci val unistenja ide brze od same gravitacije i toranj pada bez ikakvog otpora a katovi ispod su neosteceni.......i onda meni solite pamet o fizici itd.

Prvo ne toranj nije padao bez ikakvog otpora, nije cak padao niti brzinom gravitacije a ne brzom. Objasnjenje za komade koji lete na sve strane kao da ih je eksplozija ispucala imas tu:

tocka 4.

Ovi konkretni komadi su ocito ispucani u zrak potisnuti kompresiranim zrakom kojeg je tlacio pritisak zgrade koja se rusi. Dokaz za to je cinjenica da ne padaju u ravnini zgrade nego pored zgrade, znaci da ih je nesto potisnulo u stranu...

17 godina
moderator
rustweaver kaže...
NiđoVobra kaže...

Prvo ne toranj nije padao bez ikakvog otpora, nije cak padao niti brzinom gravitacije a ne brzom. Objasnjenje za komade koji lete na sve strane kao da ih je eksplozija ispucala imas tu:

tocka 4.

Ovi konkretni komadi su ocito ispucani u zrak potisnuti kompresiranim zrakom kojeg je tlacio pritisak zgrade koja se rusi. Dokaz za to je cinjenica da ne padaju u ravnini zgrade nego pored zgrade, znaci da ih je nesto potisnulo u stranu...

Pa isto tak bi letjeli van da je unutra baš u tom trenutku eksplodiravao eksploziv! Hihihiihi

No, u tom slučaju bi trebala biti riječ o "običnom" eksplozivu, s obzirom da termit reže metal, a ne eksplodirava ko obični eksploziv koji bi mogao izbiti stakla.

Dakle, tkanjem teorije zavjere ista se još dodatno komplicira. Dragi zavjerničari, trebate objasniti ne samo kako su postavili termit oko nosivih cijevi, a da nitko to ne primijeti, nego objasniti kako su uspjeli po cijeloj zgradi postavljati "obične" eksplozive i kako su ih sve uspjeli umrežiti tako da ekplodiravaju taman ispod granice rušenja. To je bilo daljinski kontrolirano? Kaj, znači netko je dan ili tjedna dana prije išao pouključivati prijamnike da bi se mogli daljinski aktivirati? I kakav su to sustav imali da je sve to tako sinkronizirano opaljivalo?

Svakom dodatnom nebulozom teorija zavjere se značajno komplicira. Na kraju dolazimo do toliko komplicirane teorije zavjere (za koju, usput rečeno, nema NIKAKVIH dokaza! niti materijalnih, niti svjedoka!) da izvođenje takve zavjere prkosi zdravoj pameti.

14 godina
protjeran

Ja sam novi u temi.
Šta mislite o zgradi 7 i njezinom rušenju-ima u temi?, jer puno je 34 stranice pilat.

SENAID
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice