aj ti sad u krajnosti oko NLO
interesantno je da teoretičarima zavjera samo pašu snimke i linkovi koji govore u prilog zavjeri, a sve ostalo je zavjera
radiš mi, vi, oni™ logičku pogrešku
EDIT: ispravio si se
aj ti sad u krajnosti oko NLO
interesantno je da teoretičarima zavjera samo pašu snimke i linkovi koji govore u prilog zavjeri, a sve ostalo je zavjera
radiš mi, vi, oni™ logičku pogrešku
EDIT: ispravio si se
jel ovakav celicni stup moze unistiti zamor materijala??? ja mislim da ne...... ovo je jedino moguce sa thermitom koji se korsti za brzo rezanje i zavarivanje a na ovoj slici se vidi jasno vidi da je stup prerezan pod kutem i jos se vidi celik kako je curio.......
o da, dok je zgrada gorila tipvi su ispod rezali temelje kao drvosjeće????
ma daj
eksploziv ne može napraviti ravni rez nikada
a ovo na slici je čisto pucanje
kad se gornji dio raspao sve se počelo urušavati prema dolje i onda je gotovo i zdravi djelovi pucaju od te silne težine koja nekontrolirano pada
Celik se doslovno otopio od vrucine.I kad je konstrukcija pocela padat samo je povukla ostatak.
Nebitno, jer uopce ne razmisljas svojom glavom, vec dokazujes neku tvrdnju istinitom jer je bilo na Dnevnik-u?
kako je to nebitno, izbaci svoj kontra argument ili šuti
ja samo na tvoje mogu reči da si troll
Hmmm, kaj se pjenis ako se netko s tobom ne slaze, ili te mozda boli istina?
ISTINA = Ja Darky tvrdim da je to istina jer je bilo na Dnevnik-u
Pokusavam ti rec da se ne oslanjas 100% na jedan izvor u mediju, vec istrazis informaciju na vise mjesta i tada probaj donijet zakljucak bez da nekog uvjeravas u istinitost nkog dogadaja na osnovi jednog medija.
Jel pratis mozda tiskane verzije dnevnih novina u HR (Vecernji, Jutarnji, 24 sata)?
Ako da, onda mora da si primjetio kako se aktualni dogadaji u politici (tipa ostavka Sanadera i sl.) drugacije prezentiraju, a u biti se radi o istom dogadaju.
Zasto?
Pa zato jer ZNA SE ciji je Jutarnji list, pa koje je boje Vecernji itd.
EDIT:
@zoharbizo
Ucini nam uslugu i ucini slijedece:
1.saznaj na kojoj temperaturi se topi celik
2.od kakvog su celika bili napravljeni blizanci i na kojoj temp se tali njihov celik
3.saznaj koju maksimalnu temp. moze postic kerozin
4.usporedi moze li ta temp. sagorijevanja otopit taj metal
Nije bitno otapanje, vec celik gubi svojstva pri nesto visim temperaturama. Dakle nije potrebna temperatura na kojoj bi se celik otopio, vec je dovoljna ona na kojoj gubi svoja svojstva.
Baci oko: http://www.mfkg.kg.ac.rs/index2.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=842&Itemid=27
jel ovakav celicni stup moze unistiti zamor materijala??? ja mislim da ne...... ovo je jedino moguce sa thermitom koji se korsti za brzo rezanje i zavarivanje a na ovoj slici se vidi jasno vidi da je stup prerezan pod kutem i jos se vidi celik kako je curio.......
ma daj
kad se gornji dio raspao sve se počelo urušavati prema dolje i onda je gotovo i zdravi djelovi pucaju od te silne težine koja nekontrolirano pada
alo ovo je thermite koji se uostalom koristi za kontrolirano rusenje zgrada, a ne eksploziv......
alo ovo je thermite koji se uostalom koristi za kontrolirano rusenje zgrada, a ne eksploziv......
Kako ti znas da je to termit?
ma daj
Celik se doslovno otopio od vrucine.I kad je konstrukcija pocela padat samo je povukla ostatak.
jel ti koristis mozak???? celik se otopio od vrucine??? aj sad izadi na dvoriste i zapali vatru i probaj otopit celik.... ako uspijes otopiti celik na otvorenoj vatri mozda dobijes nobelovu nagradu
Hahahahha kerozin je jednak vatrici,sjedi,zaradio si peticu.
jel ti koristis mozak???? celik se otopio od vrucine??? aj sad izadi na dvoriste i zapali vatru i probaj otopit celik.... ako uspijes otopiti celik na otvorenoj vatri mozda dobijes nobelovu nagradu
ma daj evo pogledaj mali auto je to napravio jednom metalnom stupu (a to je samo auto ispod tone), sad tome dodaj avion od 100 tona koji ide 700 na sat i ima 30+ tona zapaljivog kerozina
imaš temperaturu preko 1000 C i imaš udar koji lomi strukturu
kako sam znaš te zgrade nemaju zidova već su samo knauf i avion se upravo zaustavio u jezgri gdje je eksplodirao i slomio je jezgru.
postoji službeno izvješče američke vlade o slaboj točci ovog nebodera koje je upravo na mjestu gdje su udarili avioni
jednostavno... formula thermita je Fe2O3 + 2Al ( mjesavina zeljeznog oksida i aluminija) dovoljne su 2 sec da se temperatura digne preko 2500 stupnjeva, drugi produkt thermite reakcije je da dobije otopljeni celik i Al2O3 ( aluminijev oksid) koji je vidljiv kao bijeli dim gdje se jasno vidi kod stupova..... evo ti slika wtca kak gori imas razliku između obicne vatre i otopljenog celika..... evo i video kako thermite gori
drugi produkt thermite reakcije je da dobije otopljeni celik i Al2O3 ( aluminijev oksid) koji je vidljiv kao bijeli dim gdje se jasno vidi kod stupova.....
To je jedini način da dim bude bijel? Znači termit se loži kad biraju papu, uvijek sam se pitao šta hajcaju...
Moja reakcija na neke postove.
dakle lista najvećih obmana, bog postoji, čini se da nisi dobro shvatio, dakle pod tim mislim i na sve njegove kreacije, anđele i demone, ljudi su naravno kreirani u procesu evolucije a djed božičnjak iliti djed mraz je sekularni oblik, izvedenica iz kršćanskog sveca svetog nikole koji daruje djecu poklonima... dakle svetost nikole je također izmišljena a božičnjak koji je inače nezaposleni čiko sa biroa a pojavljuje se tijekom kršćanskih blagdana u crvenoj obleki i bradi od plastike a trbuha od pive ili također umjetnih materijala po trgovačkim centrima također
evo kao uvod pogledajte ovaj film priča o 1993 i prvom napadu posebno na kraj filma i zaključak
a onda ovdje imate i službeno izvješče vatrogasaca o istom događaju
Hahahahha kerozin je jednak vatrici,sjedi,zaradio si peticu.
vecina kerozina se zapalila pri udaru aviona gdje se jasno vidi velika vatrena kugla u trenutku udara....... a pazi ovo sada zgrada u madridu je 20 sati kao u paklu i kad su je ugasili ostala je na svom mjestu cak je i dizalica na krovu ostala gore, a sad si zamisli 20 sati pakla sa 90 min dima..... svi znamo da vatra ne gori kad ima dima tj. nema dovoljno kisika....... i nikad nije zabiljezeno da se celicna zgrada srusila zbog vatre.....
jednostavno... formula thermita je Fe2O3 + 2Al ( mjesavina zeljeznog oksida i aluminija) dovoljne su 2 sec da se temperatura digne preko 2500 stupnjeva, drugi produkt thermite reakcije je da dobije otopljeni celik i Al2O3 ( aluminijev oksid) koji je vidljiv kao bijeli dim gdje se jasno vidi kod stupova..... evo ti slika wtca kak gori imas razliku između obicne vatre i otopljenog celika..... evo i video kako thermite gori
Bijeli dim? A da to nije prasina od betona, gipsanih ploca i slicno?
drugi produkt thermite reakcije je da dobije otopljeni celik i Al2O3 ( aluminijev oksid) koji je vidljiv kao bijeli dim gdje se jasno vidi kod stupova.....
To je jedini način da dim bude bijel? Znači termit se loži kad biraju papu, uvijek sam se pitao šta hajcaju...
Moja reakcija na neke postove.
ne volim vrijedat ali ti si bas debos..... oni koji su cistili rusevine pricali su da je i nakon 2-3 tjedna nakon rusenja bilo ispod rusevina otopljenog metala i da je vatra gorila....
...
...
ocito tebi puno toga nije poznato zato jer su blizanci izgradeni da izdrze udar aviona u bilo kojoj tocki, a zasto zato jer se 1945 bombarder zaletio u empire state building i konstruirani su sa pretpostavkom da bi moglo doci do udara mlaznog aviona...... cak bi mogli izdrzati i visestruke udare mlaznih aviona..... ali nisu samo bili izgradeni da izdrze udar aviona nego da izdrze vjetar koji tijekom zime zna puhat brzinom od 220 km/h a udar aviona nije bio jaci od udara vjetra....... a ako cemo po tvojoj teoriji da su popucale zakovice i da sve sve u trenu sruslio sta je onda sa jezgrom od 47 celicnih stupova???? zar oni nebi trebali ostat???
Il nije bilo nikakvog aviona i zgrada je srusena namjerno, il je neko s nasih prostora konstruirao zgradu pa pokro sav celik :D
tocno tako.... experti za kontrolirano rusenje kazu " zgradu razbijes u milijune komadica i pospremis je u vlastiti podrum kao kod wtc 1 i 2 i 7"
vecina kerozina se zapalila pri udaru aviona gdje se jasno vidi velika vatrena kugla u trenutku udara.......
Trenje je sila koja se protivi relativnom gibanju ili tendenciji prema takvom gibanju dvaju površina u kontaktu. Nije osnovna sila, već je sačinjena od elektromagnetskih sila među atomima. Kad se površine u dodiru gibaju relativno jedna u odnosu na drugu, trenje između dvaju objekata pretvara kinetičku energiju u toplinsku energiju, ili toplinu.
ti jednostavno IMO nemaš pojma o fizici, kao ni ja (međutim neki osnovni uvid i koncepte razumijem, ti čini se niti to), količina topline se ne određuje veličinom vatrene kugle, temperature paljenja različitih kemijskih spojeva su različite, kao i temperature taljenja, preporučam za točniji uvid u tematiku pogledati vikipediju
A što to sve si ti rekao u tehničkom smislu? Uzmi tu sliku u punoj rezoluciji, gdje se jasno vide neravnine i viši busenovi trave, pa se igraj s krivuljama ili kontrastom/svjetlinom pa ćeš vidjeti da igranje s krivuljama naglašava razlike između različitih vrsta terena ili između razlike u visinama (sjene postaju dublje, ono izloženu suncu pobijeli) i da se upravo na taj način može prepoznati razlika u visini između dvije stvari.
Rekao si da ti ne vidiš brežuljke i da nije normalno očekivati ih. A i sam vidiš da je teren neravan (ako zaista ne vidiš, onda je vrijeme da si kupiš naočale i IPS monitor)! Posebno je problematična ova druga tvrdnja - da nije normalno očekivati ih, što pobija mnogo slika tog terena, uključujući te koje si gledao! Iz dotičnog kuta dovoljna je razlika u visini tla od 5-10 cm nekoliko cm ispred sjene (ili da sjena pada po tlu koje je 5 cm niže od ostatka) pa da se sjena iz tog kuta više uopće ne vidi! Osnove optike, ne?
Onaj desno artefakt, snimljen iz dva kuta, jasno pokazuje da je teren neravan, jer tako kako izgleda na fotografijama, ne može izgledait ako ne leži na neravnom terenu. I taj brežuljčić na kojem leži ide ulijevo i jednim dijelom ispred sjene.
Uglavnom, imamo isti glavni artefakt snimljen iz dva kuta - na jednoj slici se vidi cijela sjena (dakle, sve je prirodno i ne naziru se nikakvi tragovi digitalne manipulacije), dok se na drugoj slici čini kao da fali dio sjene (također se ne naziru nikakvi tragovi digitalne manipulacije). Dakle, jasno je da se artefakt zaista nalazio na tom mjestu. Razlog zašto se kraj sjene ne vidi na jednoj od slika sam dao - zbog neravnog terena. Teren je neravan - to je činjenica. Ti tvrdiš da na tom mjestu ne vidiš razliku u visini terena - onda je red da obrazložiš zašto se na jednoj slici vidi kraj sjene, a na drugoj ne. Ako tvrdiš da teren nije neravan, to moraš i dokazati! Cijela tvoja tvrdnja da tu "nešto smrdi" bazira se na pretpostavci da je teren posve ravan i da nema ništa između objektiva fotoaparata i sjene što bi opstruiralo pogled. Dok to ne dokažeš, nemamo o čemu raspravljati - nemaš razloga ni opravdanja tvrditi da tu nešto smrdi. Ne možeš ni tvrditi da je riječ o digitalnom manipulaciji slike (pomoću Photoshopa?), s obzirom da nema očite ni jedne anomalije na slici, a ujedno ni jednu anomaliju ni sam nisi istaknuo.
Stoga - dokaži to što tvrdiš. Pogotovo kad si se već ponudio. Dokaži da je teren posve ravan i da nema nikakvih smetala koje bi skrivale kraj sjene iz jednog kuta gledanja i dokaži da je slika digitalno izmanipulirana (ako ti to zapravo ne tvrdiš, dakle da fotka nije digitalno izmanipulirana, o kakvom smradu onda uopće pričaš?). Teret dokazivanja je na tebi, jer postoji dobro prirodno objašnjenje toga što ti tvrdiš da je anomalija, stoga ako tvrdiš da jedna od te dvije slike smrdi, na tebi je red da to i dokažeš.
Zaboravih staviti linkove na fotke punih rezolucija:
PS vidim da pokušavaš nešto "dokazati" izradom modela u 3D programu - pa izradi model s malo neravnim tlom, s obzirom da tlo nije ravno ko daska. Vidi moje simulacije (nisam vješt u tim programima, ali mislim da je ovo sasvim dovoljno za dokazivanje poante) - dovoljno je vrlo malo uzdignuće ili uleknuće pa da sjena uskog objekta u potpunosti nestane! Dakle, dokaži da je tlo ravno!
ne volim vrijedat ali ti si bas debos..... oni koji su cistili rusevine pricali su da je i nakon 2-3 tjedna nakon rusenja bilo ispod rusevina otopljenog metala i da je vatra gorila....
To Niđo, udri u kost, balls of steel. Samo pazi da ti ne doleti kakav termitni karton, da ih otopi (hint: karton neće imati bijeli dim).
Pretpostavke su ti super, pokaži da si ekvivalent nicka_01 u poznavanju fizike, jer sve pršti od tvog znanja.
To Niđo, udri u kost, balls of steel. Samo pazi da ti ne doleti kakav termitni karton, da ih otopi (hint: karton neće imati bijeli dim).
Pretpostavke su ti super, pokaži da si ekvivalent nicka_01 u poznavanju fizike, jer sve pršti od tvog znanja.
Standardni crni dim ili ovakav?
da nisi ti slucajno amerikanac jer samo oni vjeruju da su ih napali teroristi i moraju ubijati neduzne ljude po afganistanu???
da nisi ti slucajno amerikanac jer samo oni vjeruju da su ih napali teroristi i moraju ubijati neduzne ljude po afganistanu???
Da li sad vidiš na čemu ti baziraš svoje teorije (za razliku od drugih forumaša) i zašto te niko ne shvata ozbiljno?
A jeste stvarno, inače na zgarištu, nakon što izgori kuća sav metal u armiranom betonu se rastali, i to totalno...
Da li sad vidiš na čemu ti baziraš svoje teorije (za razliku od drugih forumaša) i zašto te niko ne shvata ozbiljno?
ajde pobi onda moje teorije..... wtc 3,4,5,6 koji su blizu 1 i 2 nisu se sruslili kao wtc7......a zasto zato jer je tamo ured od CIA i mnogih drugih sluzbi....... naravno tamo su bile na tisuce stranica o planiranju napada i svega ostalog i sve je to nestalo u 6 i pol sekundi kontroliranog rusenja....
Bas iz razloga sto su niske. Manje naprezanje. Manje materijala padalo po nizim etazama i slicno. Ako vec mislis sudjelovati u raspravi onda podebljaj znanje iz fizike, mehanike, materijala i slicno.
jel ovakav celicni stup moze unistiti zamor materijala??? ja mislim da ne......
Znas kako kazu, misliti je drek znati.
ovo je jedino moguce...
Jesi li siguran? Pokrio si sve moguce teorije, ma kako lude i nemoguce mozda bile?
...sa thermitom koji se korsti za brzo rezanje i zavarivanje a na ovoj slici se vidi jasno vidi da je stup prerezan pod kutem i jos se vidi celik kako je curio.......
Postoji hrvatska rijec za to - termit. Cim koristis englesku rijec znaci da se s termitom nikad prije nisi susreo prije citanja ovih teorija zavjera. Pa naucimo sto je termit.
Sada mi je pala na pamet jedna luda ideja koja bi mogla objasniti tragove termita na mjestu rusenja WTC-a.
Dakle svi znamo da su kosturi zrakoplova nacinjeni od aluminija, dok je armatura zgrade celicna, tj. vecinski sacinjena od celika. Dakle imamo i aluminij i zeljezo i kisik i visoke temperature, sav potreban miks da bi se mogli stvoriti tragovi termita, a mozda cak i neka kolicina termita koja bi imala utjecaj na rusenje.
Ovo je inace jedna jako zgodna knjiga o teorijama zavjera i njihovoj sve vecoj popularnosti:
http://www.amazon.com/Counterknowledge-Damien-Thompson/dp/1843546752