Tajland putovanje

poruka: 12
|
čitano: 1.190
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Tajland putovanje

Dobar dan. Zena i ja razmišljamo ici na Tajland na mjesec dana. Pa nas zanimaju iskustva ljudi koji su bili tamo. Imamo. I dijete od 3i pol godine i vrijeme odlaska bi bilo od kraja 12 mj do kraja prvog. Ono sto nas najvise zanima su cijene smjestaja. Jer relativno dug period boravka bi bio, pa da nas ne odere smjestaj. Hvala

7 godina
Tajland putovanje

https://www.forum.hr/showthread.php?t=1168507

mislim da tu mozes pronaci puno odgovora 🍻🍻

15 godina
Tajland putovanje

Jedan kolga iz bivse firme je vodio ženu na Tajland, pol firme mu se rugalo da se to ne radi 

Zelenoidne aritmetičke metamorfoze zelenog konja u jednadžbi zelenojeda s travom zelenom.
12 godina
Re: Tajland putovanje

Hahaha... Ok, znam da ima tamo svasta. Ali eto,nama je stvarno zelja os uvijek bila da odemo tamo.Pa sada tražimo vise info od onih koji su išli vise obiteljski a ne onako solo 😜

12 godina
Tajland putovanje

Posjetio sam onaj forum.hr.Registrirao sam se, ali neda mi komentirati po forumu. Ne kontam

7 godina
Tajland putovanje

Predlozio sam forum.hr jer mislim da su sva pitanja u vezi Tajlanda vec obradjena, samo treba procitati. Ne moras nuzno i ti komentirati pa niti se registrirat ali s obzirom na broj upisa vjerojatno je pokriveno sve sto te zanima... lokacije, smjestaj, cijene, preporuke za posjetiti, sigurnost itd...

Vjerojatno i upis u google tipa:. "tajland putopis/savjeti/iskustva" ce ti izbaciti nekoliko clanaka u kojima ces pronaci odgovore.

Na zalost ja osobno nisam bio pa ne mogu iz prve ruke reci nista ali recimo kolega ide barem 2x godisnje po par tjedana dolje i kaze da je top.

Kaze da nije vise jeftino kao prije korone i da je poskupilo skoro i duplo ali opet naspram europe je jeftino. On sa ekipom bas cesto ide i ne bi isao da nije dobro i sigurno.

Opcenito ataj dolje dio posjecuje cesto tipa vijetnam, kambodza, tajland jel... i kaze da je sve top.

Drugi kolega bas sad ide u kambodzu na 3 mjeseca. Copvjek skupio godisnjeg i prkovremenih za 3 mjeseca biti off, kaze ovaj prvi da ima neku curu dolje pa ide kod nje :)

12 godina

A jel mozes pitati prijatelje,koliko para za cca 25 dana je dovoljno za solidan izlet tamo?Znaci posto idem sa zenom i malom,nece biti partijanja i nekih luksuznih restorana.Vise znsci njihova lokalna hrana i istrazivanje hramova i.plaža.

11 mjeseci
rampart kaže...

Predlozio sam forum.hr jer mislim da su sva pitanja u vezi Tajlanda vec obradjena, samo treba procitati. Ne moras nuzno i ti komentirati pa niti se registrirat ali s obzirom na broj upisa vjerojatno je pokriveno sve sto te zanima... lokacije, smjestaj, cijene, preporuke za posjetiti, sigurnost itd...

Vjerojatno i upis u google tipa:. "tajland putopis/savjeti/iskustva" ce ti izbaciti nekoliko clanaka u kojima ces pronaci odgovore.

Na zalost ja osobno nisam bio pa ne mogu iz prve ruke reci nista ali recimo kolega ide barem 2x godisnje po par tjedana dolje i kaze da je top.

Kaze da nije vise jeftino kao prije korone i da je poskupilo skoro i duplo ali opet naspram europe je jeftino. On sa ekipom bas cesto ide i ne bi isao da nije dobro i sigurno.

Opcenito ataj dolje dio posjecuje cesto tipa vijetnam, kambodza, tajland jel... i kaze da je sve top.

Drugi kolega bas sad ide u kambodzu na 3 mjeseca. Copvjek skupio godisnjeg i prkovremenih za 3 mjeseca biti off, kaze ovaj prvi da ima neku curu dolje pa ide kod nje :)

Super posao kada može skupljati godinama godišnji, meni svake godine ispočetka.

16 godina
Tajland putovanje

Na Tajland ili u Tajland?

14 godina
Tajland putovanje

Bio sam u Tajlandu krajem prvog mjeseca pa evo mojih 'dva centa':

- Bangkok - 3-5 dana. Dovoljno za obići hramove, kvartove, đir brodom po rijeci i sl. Ciljati na smještaj blizu 'sky traina' ako će se koristiti javni prijevoz. Skini aplikaciju Grab za taxi a i druge potrebe. 

- sjever Tajlanda, Chiang Mai, preporuka bar 2-3 dana. Otiđite vikendom, imaju odličan night market nedjeljom, biti će zanimljiv djetetu. Može se vidjeti slonove, otići na izlete na hramove po brdima i sl. Lokalne avionske linije su česte i jeftine.

- za plaže, najbolje naći smještaj negdje van turističkih (partijanerskih) središta, a da je opet povezano nekim trajektom, vlakom, busom i sl. Mislim da se može naći smještaj za sve cjenovne razrede, samo je pitanje koliko se ima para odnosno želi luksuza.

Početkom godine je baht (lokalna valuta) bio nešto skuplji pa su tako i cijene bile veće, ali svejedno je sve bilo jako jeftino. Sad vidim da je baht pao pa je sve još jeftinije. Cash is king, nešto se može plaćati karticama ali bolje imati gotovinu. Street food je jeftin, a sve što je pečeno ili kuhano je sigurno za jesti. Većina hrane je nasjeckana/skašena pa je pogodna i za djecu. Preporuka - proći neki youtube tutorial jedenja sa štapićima prije puta, kao i naučiti par osnovnih riječi/pozdrava, isto ima na YT, a super korisno. Ne pijte vodu iz slavine, samo flaširanu vodu.

To je par stvari 'OTOH'. Meni je svakako bilo predobro, nevjerojatna zemlja za razgledati, super ljudi, odlična hrana, niske cijene.

14 godina
Endymon kaže...

Dobar dan. Zena i ja razmišljamo ici na Tajland na mjesec dana. Pa nas zanimaju iskustva ljudi koji su bili tamo. Imamo. I dijete od 3i pol godine i vrijeme odlaska bi bilo od kraja 12 mj do kraja prvog. Ono sto nas najvise zanima su cijene smjestaja. Jer relativno dug period boravka bi bio, pa da nas ne odere smjestaj. Hvala

Pripremi se biti iznenađen i razočaran ako ćemo baš iskreno.

Znam puno ljudi koji su bili u različitim periodima (ne kao doba godine, nego u rasponu od par godina).

I iskustva su uglavnom da su puno bolje prošli i imaju bolja iskustva oni koji su bili nekoliko godina ranije.

Ogromna instagramizacija, natrpano, nabacano, lešinarenje na apsolutno svakom koraku.

Ali opet, sve jako puno ovisi što očekuješ od putovanja tamo.

Mjesec dana s 3.5 godine starim djetetom mi zvoni kao overkill iskreno.

Naravno, sve ovisi što želite vidjeti, koliko se planirate iscrpiti i kako će dijete podnijeti taj tempo.

Da je lijepo i da se ima što vidjeti - apsolutno, ali nije sve tako krasno gledano kroz ružičaste naočale.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
7 godina
Endymon kaže...

A jel mozes pitati prijatelje,koliko para za cca 25 dana je dovoljno za solidan izlet tamo?Znaci posto idem sa zenom i malom,nece biti partijanja i nekih luksuznih restorana.Vise znsci njihova lokalna hrana i istrazivanje hramova i.plaža.

uf kolega, prvo pitanje je gdje tocno ides? Dubrovnik, lika, slavonija istra?

uglavnom kaze kolega sto se tice lokalne hrane, Thai food, da je jako jeftino i da se za 2-3 eura moze jesti t.j 10e po osobi ako nije u pitanju luksuz nego klasika od hrane i restorane i ako ne skrkas 7 pivi :D

Prenociste isto jbg, tesko je to reci, od 5 eura po nocenju gdje pauci cine drustvo pa do 200e, doslovno. to ce ti najbolje booking odgovoriti. Uglavnom izbor je bas velik. Moze za kikiriki m,oze za bubreg :D

Ako se ne radi o luksuzu, nije skupo. Ako se radi o tome da se prodje sto jeftinije, onda je bagatela.

Inace, bas mi danas pokazuje kaj je bukirao.. htio je ici na 2 tjedna ali frend i zena mu idu na 4. Njemu je to malo puno pa je mislio 3 tjedna biti dolje al je na kraju i on uzeo 4 tjedna 🙈🙈

Novice kaže...

Super posao kada može skupljati godinama godišnji, meni svake godine ispočetka.

Malo je drugacije. Stari godisnji moramo iskoristiti do kraja treceg mjeseca ali zato sa prekovremenima se cuda rade.

On konkretno je prijavljen na 6h radno vrijeme ali dosta cesto radi 7-8h tj puno radno vrijeme.. jos kad dodje 10-20 minuta ranije (dosta mojih sa odrzavanja dodje prije 06:00 na posao a radimo od 06:30) i ode 10 minuta kasnije, skupi se tu brdo sati, plus subote koje odradi.
on tjedno skupi bez beda 6-7h prekovremenih i dvije tri subote mjesecno to ti je oko 40h mjesecno a prijavljen je na 30h tjedan. Znaci ima 7-8 slobodnih dana svaki mjesec...

naravno, moze birati isplata ili ostati doma. Isplatu nitko osim nas balkanaca ne uzima jer je porez na prekovremene preko 40% pa se ne isplati bas i bolje biti doma. Ja takodjer rijetko kada isplatim, sve vise koristim prekovremene kao godisnji.

To je ful super sa prekovremenima kod nas u firmi. Ja evo radim na full time job ali gledam da dodjem 15ak minuta ranije i kad ne moram po maloga u vrtic, ostanem 15-30 minuta duze a ne radim nista jer je popodnevna dosla i preuzela smjenu, a i da nije nebu nis stalo niti crklo u tih pol sata pa s odigram sah na kompu ili jednostavno surfam i tu se takodjer skupi par tjedana godisnje uz 30 dana klasicnog godisnjeg. pol sata dnevno preklovremenih plus subota jedna subota mjesecno su mi dodatna 2 slobodna dana. na 10 mjeseci je to 20 dana plus onih 30 i eto ga, tu smo :)

Doduse, ja ne koristim prekovremene iskljucivo tako za godisnji ili neku isplati nego tu i tamo odem ranije sa posla ili dodjem kasnije. 

kako imam dvoje malih klinaca, 30 dana klasicnog mi je sasvim dovoljno jer ne idem na velika putovanja i slicno a doma mi se bezveze sjediti ne da pa tih 30 nikada ni ne potrosim a kako sam sa satima u plusu uvijek, onda nekada odradim 5-6h dan i odem doma.

Evo bas danas sam dosao u 08:05 (isao vaditi krv)  i idem u 14:05h doma pa mi ode sat i pol prekovremenih ali to je isto super, kad god imam nekaj za obavit samo odem doma, mogu biti i sat dva na poslu pa otici pod uvijetom da nismo samo dvojica u uredu pa da kolega ostane sam, a skoro nikad nismo samo dvojica jer nas je 8 tehnicara i uvijek nas je dovoljno tu. Mislim, narvno ako je hitno da cu i onda otici ali necu biti supak pa otici eto jer mi se ide doma gledat tekmu i ostavit kolegu samog iako vjerojatno ne bude imao nista posla.

i za kraj, sad izracunaj koliko skupe ovi kaj skoro svaki dan nabiju 1h prekovremenih... ovaj kolega gore kaj ide na 4 tjedna ide za prekovremene🙈

sori ma ovom off-u al eto kad si vec prokomentirao, morao sam objasniti :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice