Mislim da je ta svinjska gripa pobijegla iz nečijeg labosa.Jer vidjet čete kako če se brzo zaboraviti kada se proda cijepivo koje je trenutno u izradi.Baš kao ptičja gripa.
Do kraja tjedna je virus i u hrvatskoj... ako ga ima vec u veneciji kak se prica,onda nam je zbilja za vratom...
ali meni jedna stvar nije jasna... ta svinjska gripa je zapravo mutirana gripa,spoj ptičje,svinjske i ljudske... pa kakva vjerovatnost postoji da se te 3 gripe spoje same od sebe???? kakve su sanse toga?
ima jedan slican post gore,neko je rekel da je to napravljeno u laboratoriju...zvuci kao prica zavjere, ali jebite me,ako ta gripa nije napravljena u laboratoriju...
i jos jedna stvar...prosirila se iz meksika,tamo je zarazeno cca 1400 ljudi, cca 60 mrtvih... sad se prosirila cijelim svijetom, a niti jednog mrtvog,nije to isto malo cudno? i da, nema ljeka za tu gripu... zasto onda nas ministar zdrastva tvrdi da nemamo razloga za paniku,da je hrvatska spremna... cek, hrvatska je spremna? mi imamo lijek? vec se je pronasel? hmmm... neznam... malo je sve to cudno...
Zamisli Meksiko, siromašna zemlja srednje Amerike, Meksico City 20 miljuna ljudi koji zive na rubu egsitencije, zamisli uvjete života, sve na jednom mjestu goveda svinje ptice ljudi.. takav virus je vrlo lako mogao nastat rekombinacijom gena triju virusa (kao sto sam rekao RNA virus je veoma skoln promjenama/mutiranju pa cak i rekombinaciji sa drugim virusima). Tako da ako pričamo o teoriji zavjere.. nema smisla.
Koliko sam ja shvatio nije bas situacija za dizat paniku, još. Kazu da su ovi mexikanci umrli radi inace loseg zdravstvenog sustava, uvjetima zivota. Treba napomenut da jos u razvijenim zemljama nije bilo smrtnog slucaja. Kada se to pocne i njima desavat onda smo u panici...
Iako nisam pobornik teorija zavjere. Ovaj virus i njegovo tako naglo pojavljivanje, pa dizanje proizvodnje gotovo jedinog ljeka (tamiflu) i zbunjenosti vecine znanstvenika, moze covjeka dovest da se zapita o nekim stvarima:)
Ne znam zasto, ali ja u to ni malo nevjerujem. Ta svinjska gripa mi izgleda kao VELIKA farmaceutska laz, kao sto je bio slucaj i sa pticjom gripom. Sto je sad sa pticjom gripom?! NESTALA
Kako nesto tako snazno i rasprostranjeno moze nestat, i to u nekoliko mjeseci? Kad su farmaceuti prodali dovoljno lijekova za pticju gripu, "povukli" su ju. Ali, sad im je trebalo nesto novo pa su lijepo izmislili svinjsku gripu.
Evo jednostavnog pitanja, pošto čujem svakakve gluposti i tabue po netu, a izgleda da ovdje ima ljudi koji znaju što pričaju; može li se svinjska gripa pokupiti ako jedemo svinjetinu? Ja koliko znam nemože, ali kako kažem svašta se priča po netu pa više ni sam nisam siguran...
Svi misle da je ovo ko T-virus ili Uroboros iz Resident Evila, i da nam nema spasa... http://xkcd.com/574/
Po menu su sva ta strasenja populacije totalno pretjerivanje.
Sjetimo se samo par godina unazad tkz. Pticje gripe za koju su predvidjali da ce uzeti 30-50 mil. ljudi
Istina je da su ljudi umirali, istina je da se prosirilo svijetom ali dajte ljudi pa to nema nikakve veza sa gore predvidjenim brojkama.
Isto tako izgleda da virus kod prijenosa gubi na snazi jer do sada nitko izvan Mexica nije umro, sto bi dalje znacilo da virus i nije bas toliko opasan kao sto ga predstavljaju.
Evo jednostavnog pitanja, pošto čujem svakakve gluposti i tabue po netu, a izgleda da ovdje ima ljudi koji znaju što pričaju; može li se svinjska gripa pokupiti ako jedemo svinjetinu? Ja koliko znam nemože, ali kako kažem svašta se priča po netu pa više ni sam nisam siguran...
Svi misle da je ovo ko T-virus ili Uroboros iz Resident Evila, i da nam nema spasa... http://xkcd.com/574/
To je opet neki trik, kao i ptičja gripa itd. Najbolje bi sad bilo izmisliti lijek za svaku vrstu gripe(slonovska gripa, mačja gripa, pasja gripa.....itd)
Virus, Bilo ptičije ili svinjske gripe ne podnosi temp od -30 stupnjeva! Dakle idemo na antartik ili u sibir i nema problema! Eto još jednog riješenja!
Po menu su sva ta strasenja populacije totalno pretjerivanje.
Sjetimo se samo par godina unazad tkz. Pticje gripe za koju su predvidjali da ce uzeti 30-50 mil. ljudi
Istina je da su ljudi umirali, istina je da se prosirilo svijetom ali dajte ljudi pa to nema nikakve veza sa gore predvidjenim brojkama.
Isto tako izgleda da virus kod prijenosa gubi na snazi jer do sada nitko izvan Mexica nije umro, sto bi dalje znacilo da virus i nije bas toliko opasan kao sto ga predstavljaju.
To je opet neki trik, kao i ptičja gripa itd. Najbolje bi sad bilo izmisliti lijek za svaku vrstu gripe(slonovska gripa, mačja gripa, pasja gripa.....itd)
Ne znam ako niste primjetili da svakih 50-60 godina u prosjeku se pojavi ovakav visoko pandemični virus. Očito nas se sama priroda zeli rješiti..
ili nas zapravo s tom gripom zele odvuci od nekoga pravog problema... mozda je to samo nama maska za mazanje ociju... jer netko tko moze proizvesti takav virus,taj sigurno moze za svoje ciljeve poubijati stotinjak tisuca ljudi,ne?

ili nas zapravo s tom gripom zele odvuci od nekoga pravog problema... mozda je to samo nama maska za mazanje ociju... jer netko tko moze proizvesti takav virus,taj sigurno moze za svoje ciljeve poubijati stotinjak tisuca ljudi,ne?

Za praćenje širenja H1N1 Swine Flu - click here
Idemo svi na svinjsku gripu u obliku čevapa!
Se sijećate SARSa... Toliko panike sve dok zemlje nisu dale izdašnu donaciju WHO, onda se odjednom skužilo da obolit od te bolesti, čak i ukoliko mutira da se prenosi s čovjeka na čovjeka, može oboliti tek <1% svjetskog stanovništa... Fali im opet love...
Je to nama došao kraj ili ....
Kud brže to stiglo do Hrvatske... 
eh, vidi prije 10 minuta naručio 700 čevapa za 1. maj... pa ipak naručim čevape od soje ?
eh, vidi prije 10 minuta naručio 700 čevapa za 1. maj... pa ipak naručim čevape od soje ?
To ustvari nije tak opasno kak izgleda ta svinjska gripa ili kak se vec zove totalno svejedno tu se samo radi da ce opet industrija lijekova zaradit ogromnu lovu na panici bezveze sve se vrti oko love danas u tome je poanta, treba znat citat između redova a to ne mogu svi na zalost. Od obicne gripe ljudi umiru na sve strane pa niko ne panicari razumije se ovo je ipak drukcija vrsta gripe tj jaca ali uglavnom umiru oni koji su slabijeg imuniteta ili na neki nacin losijeg zdravlja djeca ili stari i nemocni uglavnom je tak a koliko vidim Tamiflu su vec razgrabili ko da je to sveti gral a zapravo nema od njega neke koristi no bitno da se lijekovi prodaju i da se lova okrece to je ipak najbitnije u tome je i poanta ove panike mene osobno nije uopce strah toga jer mi je jasno o cemu se tu radi zapravo!
ja mislim da je ekonomska kriza jako povezana s ovom svinjskom gripom, to je netko 100% pustio van da bi farmaceuti zarađivali i zarađivali i nekako mi je čudno kako to je je ta gripa izašla iz laboratorija, pa nema ona valjda noge?
Mislim da je ta svinjska gripa pobijegla iz nečijeg labosa.Jer vidjet čete kako če se brzo zaboraviti kada se proda cijepivo koje je trenutno u izradi.Baš kao ptičja gripa.
To ustvari nije tak opasno kak izgleda ta svinjska gripa ili kak se vec zove totalno svejedno tu se samo radi da ce opet industrija lijekova zaradit ogromnu lovu na panici bezveze sve se vrti oko love danas u tome je poanta, treba znat citat između redova a to ne mogu svi na zalost. Od obicne gripe ljudi umiru na sve strane pa niko ne panicari razumije se ovo je ipak drukcija vrsta gripe tj jaca ali uglavnom umiru oni koji su slabijeg imuniteta ili na neki nacin losijeg zdravlja djeca ili stari i nemocni uglavnom je tak a koliko vidim Tamiflu su vec razgrabili ko da je to sveti gral a zapravo nema od njega neke koristi no bitno da se lijekovi prodaju i da se lova okrece to je ipak najbitnije u tome je i poanta ove panike mene osobno nije uopce strah toga jer mi je jasno o cemu se tu radi zapravo!

Ko da će zaštitne maske pomoć,koja reklama samo da se kupuje.
Ko da će zaštitne maske pomoć,koja reklama samo da se kupuje.
ma to su pustili neki seljaci, i onda kasnije naprave ljek i zarade para, a vise ti svinjska gripa nema veze sa svinjetinom nego se prenosi s covjeka na covjeka