Svinjska gripa 1976. i propaganda (eng.)

poruka: 14
|
čitano: 3.163
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Naišao sam na zanimljiv dokumentarac trajanja 15. minuta koji govori o tajenju informacija o posljedicama cijepljenja cijepivom protiv svinjeske gripe 1976. godine. Mnogo je osoba ostalo paralizirano zbog tzv. Guillain-Barré sindroma. Neki od njih su odlučili tužiti vladu, no mnogo ih je posustalo.

Dokumentarac se uklapa sa vijesti od prije nekoliko dana o tajenju povezanosti cijepiva protiv H5N1 virusa sa Guillain-Barré sindromom.

U dokumentarcu ćete moći vidjeti i neke reklame iz 1976. koje promiču cijepljenje bez ikakvih naznaka o nuspojavama.

http://www.dailymotion.com/video/x9mh9f_swine-flu-1976-propaganda
I praise you, Father, Lord of heaven and earth, because you have hidden these things from the wise and learned, and revealed them to little children.
16 godina
neaktivan

Nažalost, izabrao sam loše vrijeme za otvaranje teme, pa evo jedan refresh iliti bump. Neću više, zadnja prilika.

I praise you, Father, Lord of heaven and earth, because you have hidden these things from the wise and learned, and revealed them to little children.
17 godina
neaktivan

Baš danas u Večernjem piše da su veće šanse od komplikacija u slučaju da bi se uzimalo cijepivo, nego da se samo preleži svinjska gripa.

Pošto još nema cijepiva (ispravite me ako griješim) za sadašnju vrstu svinjske gripe, sve farmaceutske tvrtke se natječu koja će prije stvoriti cijepivo pa u nedostatku vremena, cijepiva ne testiraju dovoljno dobro pa dolazi do neželjenih nuspojava, čak i komplikacija poput već spomenute paralize. Sve to samo da bi prodale kakti valjano cijepivo Svjetskoj Zdravstvenoj Organizaciji (WHO) i masno zaradile.

Ja samo znam da kad izađe cijepivo, nema šanse da ću se ja cijepiti. Od onih naših što su se na maturalcu zarazili, nijedan nije umro ili imao neke teže posljedice.

P.S. - sadašnji virus svinjske gripe je drugačiji od onog iz 1976. tako da će doći i drugačije i novo cijepivo. Svejedno, panika je prevelika.

God made man But he used the monkey to do it Apes in the plan We're all here to prove it I can walk like an ape talk like an ape Do what a monkey can do God made man But a monkey supplied the glue
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 21:01 (i_rambo_plache).
17 godina
neaktivan
RE: Svinjska gripa 1976. i propaganda (eng.)

Ma to je sve i izazvano da bi farmaceutske tvrtke zaradile i to big time.Meni to izgleda kao da su ljudi za njih potrosna roba i da oni zele samo pare...

17 godina
AmD kaže...

Ma to je sve i izazvano da bi farmaceutske tvrtke zaradile i to big time.Meni to izgleda kao da su ljudi za njih potrosna roba i da oni zele samo pare...

Upravo tak pogodak u sridu normalno da njih nije briga previse za ljude, neki sasvim drugi principi i zakoni su kod njih u primjeni uglavnom natrpaj đepove a ostalo kak bude pa to se moze vidjet svaki dan. Tak je uglavnom sa svim stvarima u svijetu i nece to na kraju dobro zavrsit unistavamo okolis i zemlju u strci za zaradom sve ipak ima svoje granice!Cool

16 godina
neaktivan

Ch3ck th!z, n00bs.

http://www.davidicke.com/content/view/25191

Namigiva

A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.
17 godina
neaktivan
!mpact35 kaže...

Ch3ck th!z, n00bs.

Namigiva

si ti poludio - ti ocekujes da netko ovo cita ili da gledamo slike?

16 godina
neaktivan
AmD kaže...
si ti poludio - ti ocekujes da netko ovo cita ili da gledamo slike?

Ne ocekujem, isto tako nisam ni lud. Ako ces citati citaj, ako ne ne znam sto si uopce usao u temu - sta, jesu ti drazi jednorecenicni sverijesavajuci i sveargumentirajuci odgovori na osnovu kojih se ne moze raspravljati???

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 22:48 (!mpact35).
16 godina
neaktivan
!mpact35 kaže...

Ch3ck th!z, n00bs.

Namigiva

Nećemo komentirati na taj način. Pokušati ćemo naći izvor kojeg većina poštuje. To ne možeš reći za Icke Davida. Možda i zna o svjetskoj politici, no sve to upropaštava njegov stav da su vodeći političari reptili (ako sam dobro razumio?).

16 godina
neaktivan

Pa tu si u pravu. Ja ga inace postujem i citam njegove knjige, i rekao je puno dobrih stvari, samo nije bas trebao spominjati reptile. No sto je tu je, ali nije mi jasno, ako je rekao neke stvari ispravne, ne mogu one odjednom postati neispravne nakon sto spomene neku nepovezanu glupost. Shvacas? Ovo sto Icke pise o injekcijama je sasvim konkurentan (u odnosu na ostale) izvor podataka, bez obzira sto ovaj prica o reptilima. Zbog toga sto je rekao jednu glupost (reptili) ne trebate zanemarivati 100 dobrih stvari koje je rekao.

Dapace, meni je zanimljiva ideja koju on propagira - da je farmacija industrija koja se trudi zaraditi, te zbog toga odrzava postojece i smislja nove bolesti. U tu pricu se odlicno uklapa cjepivo koje je dio zacaranoga kruga - odrzava postojece i proizvodi nove bolesti. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 9:30 (!mpact35).
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Isuse uvijek se mora naći neki nadubudni kvazintelektualac koji čita Ickea i gleda Zeitgeist i What the bleep do we know.

Koliko socijalno degradiran covjek moras biti da na osnovu jednoga posta, ma kakav on bio, nekoga nazivas nadobudnim kvaziintelektualcem??

Jadno, nepotrebno, nadobudno, ograniceno i nadasve IDIOTSKI. Svojstveno pametnjakovicima koji misle da znaju sve o svemu i koji ne vide dalje od svoga nosa. Mene bi bilo sramota, najiskrenije. Pokrij si tu svoju diplomu (pretpostavljam po tvom nicku da je imas) debelom dekom, kao i sebe samoga. I zamolio bih te da mi ne odgovaras na post (osim ako cemo raspravljati o temi) jer strah me sta ces napisati, a uz to me ni ne zanima.

Sto se tice Ickea, u ovom kontekstu on je sasvim revelantan izvor podataka jer i sam je donjeo neke zakljucke citajuci klasicnu literaturu (ocito je da ga nisi nikada citao), te nije jedini koji to govori, samo jel sve su to vjerovatno nadobudni pametnjakovici pa ni ne znas tko su. Ne znam da li su i ovi na DailyMotion-u takvi sto su stavili ovaj video??

http://www.dailymotion.com/video/x9mh9f_swine-flu-1976-propaganda_webcam

Farmaceutska kuca Baxter je 2 godine prije svinjske gripe imala cjepivo koje se danas koristi protiv te gripe! Americka i Engleska vlada su donjele zakon koji im daje imunitet u slucaju da da netko nastrada od toga cjepiva, pod opaskom da su se ljudi dosli dobrovoljno cjepiti, dok istodobno postoji zakon po kojemu su ti isti ljudi obavezni na cijepljenje.

U cjepivu se, izmedju ostaloga, nalazi ASPARTAM!! Da, aspartam, to je sigurno tamo zbog medijske eksploatacije.

Nije ovo rijec o kojekakvim zeitgeistima, reptilima itd. vec necemu puno prizemnijem i realnijem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2009 16:54 (!mpact35).
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
!mpact35 kaže...
(...)

(...)

Ispricavam se i ja,  jer pisao sam u afektu, i u tim trenutcima bio sam poprilicno revoltiran, nisam te bas tako grubo mislio napasti, u svakom slucaju isprika. Takva mi je bila reakcija jer i meni je pun kufer raspravljanja sa ljudima koji su maksimalno ograniceni svojim percepcijama i za njih ne postoji drugo misljenje. Nadam se da ipak nisi takav (iako su zbog Ickea mnogi postali). 

Sto se tice topica, vjerujem da je aktualna jedna od ove dvije price:

Teoreticarsko-zavjernicka teorija koju sam ja spomenuo, znaci odrzavanje i izmisljanje bolesti radi depopulacije stanovnistva i profita farmaceutskih kompanija, a tu se savrseno uklapaju stetna cjepiva.

Teorija koju si ti spomenuo, koju bi ja laicki nazvao logicnom (tako stvari stoje u svijetu i biznisu pa zato), u kojoj je gripa ipak nastala prirodnim putem i imamo cjepivo za nju, no istodobno farmaceutske kompanije pirjaju medije da eksploatiraju gripu i ucine ju opasnijom, sve radi profita.

Postoji i treca, a to je da nijedna od ove dvije nije aktualna, no u to ne vjerujem.

Vjerujem u drugu teoriju ponajvise. Stvari zbog kojih naginjem i k prvoj?

Pa, cemu ASPARTAN u cjepivu? Aspartan je poznat po tome sto se koristi kao umjetni zasladjivac u dijetalnim proizvodima, znaci oni bez secera. A aspartan je 200 puta sladji od obicnoga secera!!! Samim tim donosi mnoge stetne posljedice po ljudski organizam. A, iste farmaceutske kompanije koje su gurale aspartan u proizvode poput dijetalne cole tvrdeci da je to zdravo (dokazalo se da su dijetalni proizvodi upravo zbog aspartana jos nezdraviji od obicnih), znaci, svjesno su lagale, sad nam jamce kako njihovo cjepivo nije stetno za ljude!!

Postoji svjetsko zdravstveno povjerenstvo, koje provjerava stetnost cjepiva i daje im blagoslov. Oni su rekli kako je cjepivo savrseno zdravo. A njihov odbor sastoji se od direktora 4 najvece farmaceutske kompanije - Baxtera, Novartisa, GSK-a, i Sanofi Paustera, upravo onih koji su i sastavili to cjepivo.

Sad, ako je u pitanju samo medijska eksploatacija radi izazivanja panike, cemu onda ovakve igrice?

90% ljudi stavlja u potpis glupost poput ove. Ako si ti medju onih 10% koji ne stavljaju, kopiraj ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2009 18:07 (!mpact35).
16 godina
neaktivan

Znao sam da je stetan, no nisam znao ovo sto si mi sada rekao, znaci da bi ga trebalo uzimati konstantno da bi se nesta dogodilo. Ok, sto se tice cjepiva recimo da je ok, s obzirom da ga ne uzimas konstantno (kao ni tamiflu), i pod uvjetom da ga nema i u svim ostalim cjepivima(bez opravdanog razloga). No ja sam ciljao na to da kompanije koje su ga kao zdravoga stavljale u dijabeticarska pica (koja itekako konstantno koristis, tj. pijes), sto bi znacilo svjesno su izazvali ljudima jos vece probleme (kao sto si i rekao, barem prije), sada tvrde kako su ta cjepiva zdrava.

No, s druge strane to su vise stvari koje sam citao, osobno nisam nikada cuo da je netko imao uzasnih problema od dijetalnih pica, a ni od cjepiva. Tu bi se mogao pozvati da se ljudi sve vise cjepe i ljece, a sve vise su bolesni, no ne bih nista konstantirao dok ne vidim neke cvrste statistike, a to ne mogu.

Moj zakljucak, onako otprilike je da u tome, kao i u svemu ostalome ima prljavih igara radi profita, cak i naustrb ljudskog zdravlja - sto nije nista cudno, tako je to u svemu, ponekad i naustrb nekih gorih stvari. A radi raznih teoreticara zavjere i mozda par slucajeva krive reakcije nekoga na cjepivo, ljudi cesto pricaju o onome sto sam spomenuo pod prvom teorijom. Ne drzim to nemogucim, no u nedostatku materijala za raspravljanje, radje bih ostao na ovome zakljucku.

90% ljudi stavlja u potpis glupost poput ove. Ako si ti medju onih 10% koji ne stavljaju, kopiraj ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2009 18:35 (!mpact35).
16 godina
neaktivan

Ništa. Čekamo jesen.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice