Suncani sat

poruka: 11
|
čitano: 10.157
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Suncani sat

Evo, za skolu moram napraviti suncani sat. I sad nigdje ne mogu naci koliko stupnjeva(ili u cemu se vec to mijeri) ima razmak između brojka(odnosno sati)?

Trebalo bi izgledati kao dolje na slici.

Ako netko zna molio bih da odgovori jer mi je stvarno vazno.

nema
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2009 17:32 (Yamayka).
17 godina
neaktivan
Suncani sat

Pa to je zapravo jednostavno. Imaš 12 sati, a krug ima 360 stupnjeva. Prema tome, razmak između jednog sata jest 30 stupnjeva.

Danas je teško biti glup. Konkurencija je prejaka! http://www.freewebs.com/horagio/
16 godina
Suncani sat

-dan ima 24 sata =15 stupnjeva = vremenske zone...

ali to zbog kuta nije teko jednostavno, kao i satelitska antena, svaka lokacija (visina-širina) ima svoj azimut..

-najjesnostavniji/precizniji način... potrošiš jedan dan za crtanje u pijesku.. stavi štap, i svaki puni sat označi mjesto... -dobio si sunčani sat.

-razlikuje se ovisno o godišnjem dobu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
RE: Suncani sat
ihush kaže...

-dan ima 24 sata =15 stupnjeva = vremenske zone...

ali to zbog kuta nije teko jednostavno, kao i satelitska antena, svaka lokacija (visina-širina) ima svoj azimut..

-najjesnostavniji/precizniji način... potrošiš jedan dan za crtanje u pijesku.. stavi štap, i svaki puni sat označi mjesto... -dobio si sunčani sat.

-razlikuje se ovisno o godišnjem dobu.

Glavno je da ima barem 3 sata označena da vidi kud bi kojeg trebao pomaknuti. E, onda od tuda treba početi s po 30 stupnjeva(klasični sat).
Danas je teško biti glup. Konkurencija je prejaka! http://www.freewebs.com/horagio/
16 godina
Horagio kaže...
 Glavno je da ima barem 3 sata označena da vidi kud bi kojeg trebao pomaknuti. E, onda od tuda treba početi s po 30 stupnjeva(klasični sat).
 -malo matemtike, onako na prste?
Sunčani sat može prikazivati raspon od cca 10 sati (matematički 12) -kao na slici gore...
s kutom od 30 između sata problem je što bi krug imao cca 720 stupnjeva. Izlanuo se
hint... ručni sat napravi dva kruga dnevno....
17 godina
neaktivan
Suncani sat

Pa normalno da sam mislio na 12 sati jer sunčani sat od 24 bi bio previše neprecizan. Ovaj isto nije dobar, ali siguran si da nije 2 ili 3 sata više/manje.

EDIT:  A ne znam kolko max. može pokazivat, nisam nikada to izrađivao, ovisi o godišnjem dobu... Kod mene dan traje cca 15 sati, ne znam dal je prije 6, ne ustajem se onda...

Life is like a next-gen game. Graphics are awesome but the gameplay sucks
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2009 19:56 (Horagio).
16 godina

"SUNČANI sat od 24 bi bio preciše neprecizan"...naravno da bi...zato jer poslije 20h nema sunčeve svjetlosti. majko.

17 godina
neaktivan
DaffyDuck kaže...

"SUNČANI sat od 24 bi bio preciše neprecizan"...naravno da bi...zato jer poslije 20h nema sunčeve svjetlosti. majko.

Ako je polarni dan na jedom od polova onda ima ;D Jesam se zeznul -.-'

P.S. sarkazam
Life is like a next-gen game. Graphics are awesome but the gameplay sucks
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2009 19:56 (Horagio).
16 godina
Horagio kaže...

Pa normalno da sam mislio na 12 sati jer sunčani sat od 24 bi bio previše neprecizan. Ovaj isto nije dobar, ali siguran si da nije 2 ili 3 sata više/manje.

EDIT:  A ne znam kolko max. može pokazivat, nisam nikada to izrađivao.

Lol, sunčani sat od 24, da bar sad ima hall of shame. lolčina
AMD Athlon x2 6000+(3100mhz) Asus M2N68 nForce 630a/GeForce 7025 XV GeForce 9600GT 1gb sonic(700/2000) 2x2gb DDR2(800mhz) Kingmax WD blue 500gb DVD+RW/-RW/RAM LG GH22LP20 Samsung DVD-ROM
16 godina
Suncani sat

off topic, iz humanih razloga. -ako je autoru teme sve jasno -lock jer me ubija (smijeh) čitanje...Smijeh 'polariziranog sata'

16 godina
neaktivan
RE: Sunčani sat

buhaaaa. Belji se šta vi mislite da je to tako lako napravi sunčani sat? Smijeh ako ne znate onda šutite! Viče 

nije to tako lako. sunčani sat se radi prema geografskoj širini i nadmorskoj visini na kojoj će biti postavlje itd

za to postoji program Shadows

kad svi stavljaju sexy avatare moram i ja
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice