Studenti štrajkaju

poruka: 240
|
čitano: 37.942
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Studenti štrajkaju
Hacker-ri kaže...

Ovdje sam agrumnte vidio u 2 posta i to one protiv blokadi i neplacanja...

Ostalo je sve rekla kazala NAGOVARANJEM nekakvim cudnim...

usporeduju se ceste, na kojoj sam trenutno (Rijeka-Zagreb) i koju koristim svaki dan, sa studentima koje nikad necu koristit, osim onih nekoliko studentica :D

pricash gluposti i s***sh do iznemoglosti
arene silne ne koristish,niti cesh ih ikad koristiti
no,imash ti i pravo
uz silne argumente,i dalje se gleda ocima,al se vidi mozgom /ovo je znanstvena cinjenica
uz zdrave oci,ocito je gdje je kod tebe problem /i ovo je znanstvena cinjenica
usput,ako ti zelja ikad dodje da stvarno argumentirano pokushash razgovarati,onda odgovaraj na pitanja i postavljaj pitanja na koja opravdano mosh cekat odgovor
toliko
zelim,hocu,mogu al neam koga
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2009 12:26 (lepi).
17 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

Kad argumenti prestaju pocne vrijedanje...

Neznam koliki je tvoj IQ ali ako te zanima mogu ti pokazat jednu clansku iskaznicu koja ce ti dovoljno pokazat, mogu ti pokazat isplatu mojeg skolovanja i mojeg posla paralelno sa skolovanjem, mogu ti pokazat i sadasnju placu i diplomu zavrsenog fakulteta...

Uz placanje, rad nocne smjene, danje smjene ucenje nakon toga i nadoknadivanja zaostataka sa predavanja...

Ja sam trenutno u odjelu i idem na sastanak na kojem ce se pricat talijanski, njemacki, spanjolski, ruski i hrvatski... i naravno engleski

Ako te zanima, mozemo popricat na jednom od tih jezika koje sam BTW ucio tokom skolovanja kojeg sam PLATIO i dok sam radio nocne smjene.

Covjek mora nekad i spavat, a ti vidi kad sam ja spavao...

Pozdrav moj prepametni prijatelju...

potpis :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2009 12:21 (Hacker-ri).
17 godina
protjeran

pa nisi procitao niti se ocitovao niti o jednom mom argumentu,o cemu mi pricamo?!?!?

zato te i vrijedjam,jer to u potpunosti zasluzujesh

ajde,ponovi jedan moj argument i reci da on ne vrijedi

JEDAN JEDINI

inace ovo tvoje je najgori oblik vrijedjanja,kada u raspravi ponavljash jedno te isto ne uvazavajuci trud sugovornika koji ti neshto govori i zeli rec

to je bezobrazluk od tebe

shto se tice mog IQ-a,ja ti mogu uzvratiti istom tom clanskom iskaznicom

dapace,mogu ti reci da bi ja mogao imati clansku iskaznicu za ove sa ISPRAVNOM clanskom iskaznicom,da ako bi to mogao pojmit

bit ce si tu clansku iskaznicu zaradio u onom periodu dok su javno bili dostupni i ispit i rjeshenja (na forum.hr npr. a i na josh nekim mjestima)

il u istom tom periodu dok je prolaznost bila preko 50% (ili cak 75%) jer su namjerno krivo mjerili rezultate kako bi shto vishe ljudi mogli imati tu i takvu clansku iskaznicu,jer ona znaci novac onima koji ju izdaju

kada su promijenili test,kada su ga ispravno poceli vrednovati,tada je odjednom prolaznost pala na vec unaprijed ocekivanih 25% (ocekivano od onih koji su i upozoravali na taj problem)

tako da ti je sa clanskom iskaznicom lazno ravno 50%,pa je moja clanska iskaznica za one sa clanskom iskaznicom josh i veci pojam,da ako i ovo mosh pojmit

ako te zanima,tu potrazi odgovore

ODGOVORI ZA NEKOG FALSHANOG

usput,svaka cast na jezicima koje govorish,al bilo bi lijepo kada bi znao pisati barem hrvatski...ne znam,barem tako mislim ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2009 14:02 (lepi).
17 godina
jastreb kaže...

Lepi, mislim da je uzalud nešto objašnjavati ovdje jer nitko ne čita tuđe postove već samo trubi ono što su čuli od vlade. Svi su se uhvatili vječnog studenta k'o pijani plota i to im je jedini argument iako smo im i ti i ja objasnili da takvo nešto ne postoji, a ako postoje onta takav student nije na grbači društva već si sam plaća školarinu i sve ostalo. Mislim da je ovo moj zadnji post na ovo temi.

Sretno vam bilo!

Kažeš: Vječni studenti ne postoje, ali ako postoje...WTF? Jel postoje ili ne?

Vlada sucks!

Tvoje poruke čitam, a od lepoga samo preskočim. Hop!
Ke?
17 godina
protjeran
Studenti štrajkaju

shkval,ne znam da li ti je to mantra ili kome zelish reci kako ti mene eto ne citash?

mislim,idiotske izjave poput te samo govore o onome koji ih izgovori

mosh me ne citat i bez da to itko mora znat

nije ti ovo BB

17 godina
Studenti štrajkaju

Čemu nervoza, lepi?

Ke?
17 godina
moderator
Studenti štrajkaju

Ili pruzite argumente u raspravi ili se povucite iz teme i ne pisite. Poruke kojima je cilj vrijedjanje i provokacija se nece tolerirati.

Resistance is futile (if < 1 ohm)
16 godina
protjeran
RE: Studenti strajkaju
Zippo kaže...
Escudo kaže...

Besplatna skola svima!!

ti si ocito samo ljubomoran jer si kao student morao raditi i sada bi da i ostali pate jer si ti morao..

na ovom forumu nije mjesto necijim frustracijama i prokletstvu.

i da ti nekazem jos sve i svasta neisplati mi se dobiti karton zbog nekoga kao ti.. sve je jasno sta mislim o tebi i ovako...

Esculdo u krivu si:
ako učiš i bit će ti kola besplatna,ako ne učiš ko te .......

Zašto nebi vrijedni i inteligentni učenici imali povlastica.
Sad je teško dat pare,a po kafićima visit za vrijeme predavanja - to nije teško...

Nemam daljnjeg komentara....
 a oni koji su prosecni koji se trude da uce koji putuju svaki dan na fax 100km pa nedaju sve ispite u roku ostane im 2 ispita od 10 jesu oni klosari...drugo je kad ti imas taticu i mamicu sa poslom a uz to i zavrseni koji fax pa znaju kak to ide i dat koji savjet sinu ili kad ti zapne nesto a nemas para da odes na konzultacije iz necega TAKVIM SE STUDENTIMA TREBA DAT BESPLATNO SKOLOVANJE koji nista nemaju od svojih roditelja a oni se trude da im sin izgura nesto zar ja nezasluzujem to a ne davat 8000kn za godinu +knjige+hranu+put= ??? puno a mesecno imamo 1500kn
Čik pogodi šta igrači imaju za večeru, buđav lebac, konobaru daj donesi za igrače malo mesa i kolače, a kod Dobrivoja u frižider uvek svega ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2009 22:09 (ro357ba).
17 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

studiram strojarstvo na FSBu pa svaki dan prolazim pokraj Filozofskog i mogu reći da u nekoj jako sitnoj mjeri podržavam njihove krajnje ciljeve, ali moram samo primjetiti da ili se ne znaju izražavati (što mi je čudno za njih) ili su ogromni licemjeri jer imaju barem 10 natpisa s parolom "znanje nije na prodaju" a studiraju s jednim ciljem: da mogu nakon dobivene diplome što skuplje prodavati upravo svoje znanje, baš me zanima koliko će ih poslje završenog fakulteta negdje volontirati ili će svi potražiti neki dobro plaćeni posao

netko je spomenuo da nam je amerika tj. SAD neki primjer u obrazovanju, ako je tome tako onda nam se loše piše jer mislim da je onaj njihov sustav No child left behind čista katastrofa jer se na kraju svega to svodi na spuštanje praga da ne bi bilo djece koja padaju razrede

po meni kod nas bi sve trebalo vratiti ili zadržati na starom sistemu od osnovnih škola do fakulteta, jer jedino održavanjem težine školovanja ćemo spriječiti oglupljavanje nacije u neobrazovanu masu koju je lako kontrolirati, a također zadržati ugled koji mislim da hrvatski visokoobrazovani stručnjaci imaju u svijetu i zbog kojeg tako lako nalaze posao u inozemstvu

a plaćanje bi trebalo zadržati iz razloga da je u ljudskoj (ili barem u hrvatskoj) prirodi da se sve napravi uz najmanji mogući uloženi trud, i onog časa kad nešto postane besplatno uloženi trud će pasti na minimum jer sve to i onako plaća netko drugi pa koga briga, a kranje znanje ljudi koji diplomiraju će se drastično smanjiti (naravno uz iznimke)

I have a dream! I have a dream that one day I'll be able to see white girls and black girls, playing with each other!
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Ili pruzite argumente u raspravi ili se povucite iz teme i ne pisite. Poruke kojima je cilj vrijedjanje i provokacija se nece tolerirati.

Evo....
Bio sam na pleumu (ako se tako kaze) i vidim ja nesto strasno.
Okupilo se 30 studenata od 500 studenata na fakultetu...

racunat znate...

PRVO SOK !

- citanje studenata poredanih po godini i smjeru studiranja koji nisu potpisali peticiju
- citanje imena i prezimena uz godinu i smjer studenata koji su odbili ista napraviti za strajk
- citanje imena i prezimena uz godinu i smjer studenata koji nijednom nisu "strazarili", nisu se prikljucili akciji ni na koji nacin
- citanje imena i prezimena uz godinu i smjer studenata koji su za vikend od 1.5 nadalje otisli svojim kucama (oni koji studiraju u drugom gradu)

Na kraju

tko je za nastavak strajka 30 ZA
tko je protiv NITKO jer bi i oni bili oznaceni kao ovi gore...

Lijepo je to kako ih se pljuje, kako se medusobno svadaju oni JUDE I IZDAJICE i oni ZA PROMJENU.

Oni koji imaju svoje misljenje i nakon sto su 2 studendice pokazivale svoje dekoltirane petice, bili su oznaceni nekakvim sramom i pljuvanju drugih...

To vi zovete nekim strajkom? gdje su ljudi oznaceni?
Nakon tog s.... pricao sam sa nekima od ovih 30, i nasao njih 8 koji se protive nastavku blokade jer vide da ih nitko ne j... 5-9 ali se jednostavno boje priznat jer su neki od onih ostalih 22 i nasilni kad im se proturjeci...

ISTINA SA FAKULTETA "JEDNIH OD ZNANOSTI" U RIJECI
potpis :D
17 godina
protjeran
shkval kaže...

Čemu nervoza, lepi?

a citash me,je li?
ts ts ts
znash,neak nisam niti sumnjao
ZC_Someone kaže...

studiram strojarstvo na FSBu pa svaki dan prolazim pokraj Filozofskog i mogu reći da u nekoj jako sitnoj mjeri podržavam njihove krajnje ciljeve, ali moram samo primjetiti da ili se ne znaju izražavati (što mi je čudno za njih) ili su ogromni licemjeri jer imaju barem 10 natpisa s parolom "znanje nije na prodaju" a studiraju s jednim ciljem: da mogu nakon dobivene diplome što skuplje prodavati upravo svoje znanje, baš me zanima koliko će ih poslje završenog fakulteta negdje volontirati ili će svi potražiti neki dobro plaćeni posao

prvo,'znanje nije roba' se ne misli na ono o cemu ti pricash,vec o obrazovanju,znanju tijekom studiranja,ali slazem se da moze zbuniti i zbunjuje
ZC_Someone kaže...
netko je spomenuo da nam je amerika tj. SAD neki primjer u obrazovanju, ako je tome tako onda nam se loše piše jer mislim da je onaj njihov sustav No child left behind čista katastrofa jer se na kraju svega to svodi na spuštanje praga da ne bi bilo djece koja padaju razrede

po meni kod nas bi sve trebalo vratiti ili zadržati na starom sistemu od osnovnih škola do fakulteta, jer jedino održavanjem težine školovanja ćemo spriječiti oglupljavanje nacije u neobrazovanu masu koju je lako kontrolirati, a također zadržati ugled koji mislim da hrvatski visokoobrazovani stručnjaci imaju u svijetu i zbog kojeg tako lako nalaze posao u inozemstvu

tocno,samo shto ja imam tezu da je upravo naplata pocela proizvoditi slabije studente,a ne postojanje jasne gospodarske strategije proizvoditi slabije srednjoshkolce (od kojih nastaju i slabiji studenti)
ZC_Someone kaže...

a plaćanje bi trebalo zadržati iz razloga da je u ljudskoj (ili barem u hrvatskoj) prirodi da se sve napravi uz najmanji mogući uloženi trud, i onog časa kad nešto postane besplatno uloženi trud će pasti na minimum jer sve to i onako plaća netko drugi pa koga briga, a kranje znanje ljudi koji diplomiraju će se drastično smanjiti (naravno uz iznimke)

besplatno nije vjecno i besplatno gubish ako dovoljno ne ulozish
znaci,upravo sam jucer cuo kako je to po bolonjskom (samo okvirne brojke) ali znam kako je bilo prije
dakle,ono shto se trazi jest da se ima besplatno dok imash sva studentska prava
prije si mogao max studirati 6 godina,i toliko si godina mogao (ali i nisi trebao) imati prava,pa samim time i besplatno shkolstvo
sada mosh 7 godina imat prava,nakon toga gubish prava i sve shto ti treba si placash,ali mosh josh 3 godine biti student,samo na nicijem teretu
eto,to je to
jel ti to ok?
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 13:54 (lepi).
17 godina
moderator
Studenti štrajkaju

Pretjerali ste. Spominjete zene, spustili ste se na najnize grane koje stablo jagode moze da ima. Dovescete do locka teme. Poruke izbrisane.

Resistance is futile (if < 1 ohm)
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 14:19 (DrNasty).
17 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

Evo, konačno je i to gotovo.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 1:00 (macak).
16 godina
neaktivan
RE: Studenti strajkaju
LUXX kaže...

Morat cete raspravljat ko ljudi inace ce letjet crveni a ne žuti kartoni.

Raprava da ali svađa i vrijeđanje samo zbog necijeg mišljenja ne.

Daj stvarno, ili lockaj temu, ili prestani prijetiti ljudima. Koji se ku.rac stalno razmećeš tim kartonima ko da te se netko boji. Samo mi daješ još materijala za redakciju BUG-a. Poštuj druge, da bi drugi poštivali tebe.
Kalea iz Križevaca.
17 godina
protjeran
macak kaže...

zashto konacno,kada cilj nije postignut?!?!?
koji isprazin komentar,ja nemrem vjerovat
17 godina
neaktivan
lepi kaže...
 Cilj nije postignut. Sami su shvatili da su njihovi zahtjevi nerealni i trenutno neispunjivi.  Pa su konačno donijeli ispravnu odluku, a ta je prekid blokade - kako ne bi ugrozili one koji žele studirati i kojima bi u slučaju daljnje blokade bilo onemogućeno ispunjavanje studentskih dužnosti, a time i nastavak studiranja.
- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
neaktivan
lepi kaže...
macak kaže...

kaj si ti ocekival da ce uspjeti nesto postići......ajde molim vas...
pa ak su sindikati popusili kod vlade, pa di nece studenti...
malu su se sepurili ko purani, i sad razlaz....
nek budu sretni ak ih sve ne sankcioniraju...na kraju su se i usrali sankcija.....
kome oni mogu prijetiti, dajte molim vas....ne treba fakultet njih, doci ce novi studenti koji ce htjet studirat posto poto,da nesto naprave od sebe, a ne folirat ko ovi....
oni trebaju taj fakultet, ne fakultet njih...
niko nece poslije pitat cuj, a zakaj nisi zavrsil faks-" pa znas, ja sam prosvjedoval za bolje..."
a-a, ljudi moji, gledat ce se koji ga ima zavrsen...
zivili...
Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

Nek' zavrijede besplatno školovanje. Znanje jest besplatno, ali samo ako ga učiš, a ne glupiraš se. Besplatno studiranje žele samo oni koji su na faksu po pet i više godina i koji uopće ne uče, već se glupiraju. Dobro da je ta blokada gotova, sad će oni kojima se uči i koji ZAVRJEĐUJU besplatno obrazovanje moći nastaviti sa svojom nadogradnjom znanja.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su za
16 godina
neaktivan
macak kaže...
lepi kaže...
 Cilj nije postignut. Sami su shvatili da su njihovi zahtjevi nerealni i trenutno neispunjivi.  Pa su konačno donijeli ispravnu odluku, a ta je prekid blokade - kako ne bi ugrozili one koji žele studirati i kojima bi u slučaju daljnje blokade bilo onemogućeno ispunjavanje studentskih dužnosti, a time i nastavak studiranja.
Tako je, cilj nije postignut, ali to svakako ne znaci kraj borbe, jer borba za ostvarivanjem tog cilja je zapoceta daleko prije blokade. Sto se tice zahtjeva oni su svakako realni i trenutno ispunjivi, jer
kako bi inace objasnio potpuno izbjegavanje tog pitanja od strane ministra obrazovanja poznat i kao D. Primorac, i stalno ponavljanje ispraznih fraza i lazi kao sto su ona o vjecnom studentu, koje 
sluze samo za "zastrasivanje" neupucenog puka. Svakako ne ugrozavanje semestra je bila jedan od razloga prekida blokade ali isto tako plenumi ce nastaviti radom i prikupljat ce se snaga za nove pothvate
sto je potrebno nakon 35 dana blokade koja je svakako pokazala da studenti nisu samo neka laprdala koji puno pricaju a malo djeluju.
angel of fire kaže...
lepi kaže...
macak kaže...

nek budu sretni ak ih sve ne sankcioniraju...na kraju su se i usrali sankcija.....
kome oni mogu prijetiti, dajte molim vas....ne treba fakultet njih, doci ce novi studenti koji ce htjet studirat posto poto,da nesto naprave od sebe, a ne folirat ko ovi....
niko nece poslije pitat cuj, a zakaj nisi zavrsil faks-" pa znas, ja sam prosvjedoval za bolje..."
zivili...
Da li ja u tvom postu citam rezigniranosti pred nacinom kako ova drzava funkcionira? Nema razloga za takav pesimizam!
Mozemo sve postici, nije vlada vladar ove zemlje iako se zove vlada, nego je narod, mi njima dajemo moc ali je isto tako mozemo oduzeti
samo to vladi u hrvatskoj za razliku drugih europskih zemalja ocito nije jasno. Jos ni jedna vlada na ovom svijetu
se nije uspjela zauvijek oduprijeti narodu pa tako nece ni ova samo treba biti ustrajan. Treba biti ponosan na studente i sve druge koji su
sudjelovali u ovome sto su napravili prvi korak i pokazali da se ne boje nasih izabranih ugnjetaca i to na ne-nasilan, civiliziran nacin.
Dragon wizard kaže...

Nek' zavrijede besplatno školovanje. Znanje jest besplatno, ali samo ako ga učiš, a ne glupiraš se. Besplatno studiranje žele samo oni koji su na faksu po pet i više godina i koji uopće ne uče, već se glupiraju. Dobro da je ta blokada gotova, sad će oni kojima se uči i koji ZAVRJEĐUJU besplatno obrazovanje moći nastaviti sa svojom nadogradnjom znanja.

Ja se nikako nemogu sloziti s ovako ocito neinformiranom izjavom. Znanje nije besplatno pogotovo za one koje moraju raditi da bi platili svoje skolarine
jer im roditelji nemaju dosta novaca da financijski pomazu, da ne kazem koliko je studenata sada doslo u takvu situaciju, nedavnim valom otpustanja i
nakon obavljenog posla idu uciti za ispite jer nisu upali medu prvih 40 u svom smjeru ali su se ipak odlucili studirati ono sto su izabrali. Nikako mi nije
jasno kako bi se moglo reci da imaju iste uvjete studiranja kao oni ciji roditelji imaju para ili ne placaju.
A sto se tice linearnog modela placanja evo citat jednog studenta koji dobro opisuje cemu je doveo takav nacin studiranja:
.
„Kolege s fakulteta na kojima je linearni model plaćanja na snazi, pa je samo mala manjina s najboljim prosjekom oslobođena plaćanja, podijelili su s nama zapanjujuću činjenicu.
Otkad je na snazi takav model plaćanja, prekinut je prijenos znanja među studentima. Studenti si više međusobno ne pomažu, ne savjetuju, ne dijele literaturu i preporuke,
niti raspravljaju o naučenome jer jedni druge izravno doživljavaju kao konkurente“
To nije nagrađivanje najboljih, nego kažnjavanje velike većine, misle prosvjednici i traže, jasno i glasno: „Tko zadovoljava upisni prag, mora imati mogućnost studirati
a da mu se to dodatno ne naplaćuje, sve dok redovno izvršava svoje obveze.“
.
Upravo ova zadnja recenica kaze ono sto studenti u cijeloj hrvatskoj traze, studiranje bez skolarina sve dok student redovno izvrsava svoje obveze!
Drugim rijecima, oni koji ne ispunjavaju obveze placaju, to nikada nije bilo u pitanju.
Na kraju sto se tice studenata koji su na faksu pet ili vise godina... jesi li ti svjestan da vecina studija traje pet i neki kao medicina 6 godina ???
.
EDIT: evo i link na tekst iz kojeg je citat, da nebi neko rekao da izmisljam nesto. A za sve one koje se jos uvijek nisu informirali o cemu se radi i zasto
je do ovoga svega doslo ponovno molim da procitaju sto studenti traze i zasto to rade
All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 15:47 (drnde).
17 godina
protjeran
macak kaže...
lepi kaže...
 nerealni i trenutno neispunjivi?
u kojem ti paralelnom svemiru zivish,majke ti?!?!?
pa shto je sa odlukom da se svake godine iznova kupuju udzbenici u iznosu od 500 milijuna kuna?
a do sada je izvrsno funkcioniralo da se lijepo cuvaju i uredno vracaju i predaju slijedecoj generaciji,i tako se fino ushtedi tih 500 milijuna kuna
to je tebi normalno?!?!?
to je tebi ono,realno i ispunjivo?!?!?
daj,ak komentirash prvo se informiraj,majke ti
angel of fire kaže...
lepi kaže...
macak kaže...

zivili...
 bili su silni pritisci na njih
shto mislish da je to lako?
je,tebi u fotelji mozda...radi se o njihovom zivotu,pobogu
a smrdljivci su im prvo obecavali da ih nitko nece nit krivo pogledat smjet
ali onda su dekan i fv dozivjeli pritisak rektorata,rektora i nadasve ministra primorca
a svi oni jedu iz iste zdjele
boli njih za studente,gamad
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 15:47 (lepi).
17 godina
protjeran
lepi kaže...
 nerealni i trenutno neispunjivi?
u kojem ti paralelnom svemiru zivish,majke ti?!?!?
pa shto je sa odlukom da se svake godine iznova kupuju udzbenici u iznosu od 500 milijuna kuna?
a do sada je izvrsno funkcioniralo da se lijepo cuvaju i uredno vracaju i predaju slijedecoj generaciji,i tako se fino ushtedi tih 500 milijuna kuna
to je tebi normalno?!?!?
to je tebi ono,realno i ispunjivo?!?!?
daj,ak komentirash prvo se informiraj,majke ti
 bili su silni pritisci na njih
shto mislish da je to lako?
je,tebi u fotelji mozda...radi se o njihovom zivotu,pobogu
a smrdljivci su im prvo obecavali da ih nitko nece nit krivo pogledat smjet
ali onda su dekan i fv dozivjeli pritisak rektorata,rektora i nadasve ministra primorca
a svi oni jedu iz iste zdjele
boli njih za studente,gamad
 Nema smisla objašnjavati onima koji ne žele shvatiti. To ti je slika današnjega društva u Hrvatskoj, svatko gleda svoju korist a ne dugoročnu isplativost za naprednije društvo. Političari kradu narod i smiju mu se u lice (a narod sadomazohistički plješće i traži novu dozu gluposti koju političari izbljuju iz svojih usta).
Glavno da se ima novaca za arene, Dinamo ZG, BMW (ZNA SE), javni WC od milijun kuna... sve plaćeno našim novcem, za ostalo, tu su političari, neprocjenjivo.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 23:44 (the_tux).
17 godina
protjeran
Dragon wizard kaže...

lazesh,mozesh biti prvi ispod crte kad upisujesh,i onda do vijeka placash,osim ako nisi u odredjenom postotku najboljih (shto opet nije svugdje slucaj,jer su negdje to cak i ukinuli)
dakle,ti cesh davati redovno sve do kraja,zavrshiti za 4 godine,i uredno placati
kako ti nije jasno da placanjem upisuju oni koji imaju slabije znanje,a ispadaju oni koji imaju slabije imanje?
ako to ne razumijesh,onda svaka shteta shto si neakav inzenjer,shteta po tebe,po posao koji cesh raditi i po onima koji ce te zaposhljavati

the_tux kaže...
 Nema smisla objašnjavati onima koji ne žele shvatiti. To ti je slika današnjega društva u Hrvatskoj, svatko gleda svoju korist a ne dugoročnu isplativost za naprednije društvo. Političari kradu narod i smiju mu se u lice (a narod sadomazohistički plješće i traži novu dozu gluposti koju političari izbljuju iz svojih usta).
Glavno da se ima novaca za arene, Dinamo ZG, BMW (ZNA SE), javni WC od milijun kuna... sve plaćeno našim novcem, za ostalo, tu su političari, neprocjenjivo.
ja bih josh dodao da se ima za katolicku crkvu (500 milijuna kuna), da se ima za nakladnike (500 milijuna kuna jer se bacaju svake godine udzbenici po novom prijedlogu hadezeja),da se ima za oprost hajduku i dinamu 800 milijuna kuna dok mamici i shtimci zaradjuju silne pare na tim istim klubovima koji nisu privatni al ko da jesu,da se ima 250 milijuna kuna za promicanje demokracije u afganistanu iako im mi nismo nishta napravili da bi se sad vadili i ima josh jako puno toga,al eto,niko nish
17 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

dao Bog da vam se djeca odluče na studiranje, pa češ vidjeti narodnog veselja kad ćeš ih morati uzdržavati :)

pa im ti reci "uči sine, uči!" ,a onda ga pošalji na rad u neko skladište....

mnogi ovdje zaboravljaju da studiranje nije samo plaćanje školarine, uz to treba i platiti život (stanarina, knjige,  hranarina, prijevoz, džeparac itd...)

sad će se javiti neki biser i reći neka rade-jesi li ti radio da bi otplatio svoj studij?

meni kao studentu koji plaća, je jasno da su ovi zahtjevi bili pomalo nerealni, ali da se školarina sada barem prepolovila bilo bi nam to veliko olakšanje. nažalost nije se išlo na nikakav kompromis...

naprotiv-na mojem fakultetu se šuška o poskupljenju školarina, JEJ!

vi koji ste bili protiv ove akcije, pretpostavljam da ste svoje već odstudirali pa vas trenutno nije briga za to, isto kao što mene nije briga koliko košta vrtić za djecu...

ali to ne znači da je to dobar način razmišljanja

afganistan, nato, "vrhunska" kenjara, bmw...-DA

besplatno školovanje-NE

--------------------------------------

logika za 10

edit: zaboravio sam se nadovezat na točku "neka uče pa će im biti besplatno"

na mojoj godini nas je 250-300, a već 100. na rang listi  plaća 9500 kn (nije privatni fakultet), a šuška se o poskupljenju na 12000 kn

realan omjer? bogme se ne bi složio

Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 13:38 (Gunner_V).
17 godina
protjeran
Studenti štrajkaju

koji je to fax?

i zaboravio si spomenuti 500 milijuna koji ce se svake godine troshiti na udzbenike,umjesto da se prenashaju sa generacije na generaciju

katastrofa

i ja sam davno svoje odstudirao,ali znam za shto se ovi bore,nisam fah idiJot

17 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

Samo ovo ću nadodat:  SVI KOJI SU UPISALI FAX ILI ĆE GA UPISAT IMAJU/IMALI SU PRILIKE DA GA UPIŠU REDOVNO TJ. BEZ PLAĆANJA.

Ha, su mogli učit dobro za prijemni pa bi sve bilo u redu. Znam da ima puno konkurencije, ali *** miša imali su priliku koji su spušili..

Toliko od mene,

Pozdrav

heh, ovo mi je upalo u oči i dokaz je koliko ne znate, koliko živite u zabludi :)
nažalsot nije više tako kako je nekada bilo (govorim iz vlastitoga iskustva), znači, kako si se upisao tako si odstudirao do kraja.
svake godine se formira NOVA lista plaćanja i nije ih uopće briga koji si bio na PRIJEMNOME i prošle godine. ne znam kakvo je stanje na ostalim fakultetima, al mislim da ovo postaje standardno
možda nekome nije ovo jasno pa da pojasnim:
recimo da sam upao na prijemnome bez plaćanja-ovo mi znači samo za tu (1.) godinu, sljedeće ću možda već plaćati punu školarinu, ovisi o položenim kolegijima.
i ja jesam za ovaj način jer nije fer da neko živi na "staroj slavi" i jedva se provlači i pada godine, ali studira besplatno, a onaj koji je jedva upisao i plaća punu školarinu nema mogućnosti to smanjiti
nadalje, možete se osvrnuti na moj post iznad koji se tiče te liste...
ali, je li ta lista postavljena ravnopravno i REALNO? NOT...
onaj koji da godinu u roku-besplatno  nek ima sve predmete 2, onaj ko ima stipendije i kredite nek ganja prosjek
onaj koji padne godinu-neka otplati tu godinu  >>> cijela mudrost
sad svi seru po tome, al svima će kasnije biti lijepo kad se jedna generacija izbori za besplatno školovanje, pa će njihova dječica besplatno studirati, ali će nažalost zaboraviti šta su ovdje sve pisali... :)
@ lepi: studiram FOI,vž
Can't find a better Jam!
17 godina
protjeran
Studenti štrajkaju

ja mislim da svatko ko ima studentska prava uredno studira i da je uspjeshan student

dakle,u studentska prava se ubace i shkolarine,i sve 5

drugo,da nakon shto pocnesh neshto placati nakon shto izgubish studentska prava,te cijene budu realne i da to ide u fond za stipendije siromashnih studenata

eto

17 godina
neaktivan
Gunner_V kaže...

afganistan, nato, "vrhunska" kenjara, bmw...-DA

besplatno školovanje-NE

--------------------------------------

logika za 10

edit: zaboravio sam se nadovezat na točku "neka uče pa će im biti besplatno"

na mojoj godini nas je 250-300, a već 100. na rang listi  plaća 9500 kn (nije privatni fakultet), a šuška se o poskupljenju na 12000 kn

realan omjer? bogme se ne bi složio

Ako već o nečemu raspravljaš, pristojno je o tome biti i informiran.
Afganistan je odlična zarada za profesionalne vojnike, a misije subvencionira Vijeće sigurnosti; NATO je pitanje nacionalne sigurnosti, politike i gospodarstva i pitanje koje je trebalo riješiti na isti način bez obzira na sve ostalo; "kenjara" je lokalni problem lokalnog šerifa (a izgleda da ga purgeri i opet žele), a blindirani BMW je problem idiota koji su pred neko vrijeme glasovali za HDZ.

Zahtjevi koje se tražilo su nerealni i neizvedivi, pogotovo u vrijeme recesije. "Blokada" nema efekta jer je naštetila samo studentima; ljudi koji su na vlasti u Hrvatskoj ne razumiju nikakve demokratske metode - blokirati je trebalo glavne prometnice, sukobiti se s policijom, blokirati Markov trg, zgradu Sabora, baciti suzavac u Saboru i sl. metode.
Ako mirne metode ne prolaze u jednoj Francuskoj, koja je demokratska zemlja, kako očekivati da prolaze u jednoj banana-republici poput Hrvatske? - Nemojte se zavaravati da se bilo tko 'tamo' boji blokade fakulteta, dok istovremeno na lokalnim izborima bez srama, bez kontrole i bez sankcija pripadnici mladeži HDZ-a umjesto glasača zaokružuju listiće i mrtvih i živih i onih živih koji to na svoje oči vide i ne smiju ništa jer dobiju šakom u glavu.

Ono jedino što bi moglo nešto promijeniti je nasilje i građanski neposluh, ali ovaj narod je stado ovaca koje je lako zavarati i zaigrati nogometom, lutrijom, rukometom, glupim aferama, humanitarnim akcijama koje su čista pljačka i sl. - Zato smo, uostalom, uvijek i bili robovi... rimski, francuski, njemački, mletački, mađarski, ugarski...

Stoga, umjesto da se i iduće godine kao djeca igrate demokracije i prosvjeda i izvodite show za medije, dopustite predavanja i završite fakseve da možete visjeti na birou ili otići u neku drugu državu i zaposliti se.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 18:21 (naxeem).
17 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

kaj se tiče natoa-zar ne bi bilo logično da se najprije pobrinemo za svoje "dvorište"?

taj vražji afganistan nas svejedno košta... i od velike nam je važnosti... nama... balkancima (sarkazam jel)... guramo se samo tamo gdje ne trebamo...

"Zahtjevi koje se tražilo su nerealni i neizvedivi, pogotovo u vrijeme recesije." - naxeem

s ovime se moram složiti kao što sam već i rekao u prvom postu i žao mi je što se nije pristalo na nikakav kompromis nego se glupo išlo do kraja...

bilo bi odlično da se sada dogovorilo da se barem smanje te školarine, pa kada se normalizira financijska situacija da se ode još korak dalje...

Can't find a better Jam!
17 godina
neaktivan

Kako ne kužiš da NATO jest naše dvorište!

Školarine se neće smanjiti, nego povećati, a ako nas udari inflacija (ja sam već prebacio svih par tisuća kuna:D u devize) što bi se lako moglo dogoditi i ako uz ovakav dug nastavimo, prijeti nam bankrot. Pogledaj malo poslovni klub; ja sam gledao jutros u 4...

17 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

nda, sad smo sigurni da nas Rusija neće napasti...

i sad samo nemoj reći da se bez NATOa ne može... =)

ali tema ionako nije NATO, pa da se ne vrtimo ukrug...

Can't find a better Jam!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice