Studenti štrajkaju

poruka: 240
|
čitano: 37.960
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Studenti štrajkaju
jastreb kaže...

Danas sam pročitao par dobrih tekstova koji su me još više uvjerili da nam treba besplatno školovanje.

Evo jedan primjer:

Ako se školarine plaćaju onda treba odabrati zvanje s kojim ćeš uloženo vratiti. Kakve su danas profesorske plaće ispasti će da se nitko neće htjeti školovati za profesora. I tko će onda učiti našu djecu? I što time dobivamo? Zemlju koja sve više tone u neznanje. To je samo jedan primjer a ima još puno takvih zvanja koja nisu profitabilna ali su važna za normalno funkcioniranje društva.

To što svi govorite o ljenjčinama i vječnim studentima samo pokazuje koliko nasjedate na propagandu vlade.

molim te nas prosvjetli i objasni linkovima ii poduzim slozenim tekstom (ne svrljaj ko lepi) i pokazi mi to kako to mislis da ljudi upisuju fax po isplativosti...
Ja sam upisao elektrotehniku zato jer se time bavim cijeli zivot, zato jer me to zanima i bavim se tim kao hobijem i kao zivotnom strukom.
Nisam ga upisao zato jer je placa dobra vani i negdje ovdje, kao i na brodu vec zato jer me zanimalo, da sam isao tvojom teorijom svi bi u korumpirane doktore i pravnike koji na kraju "karijere" udu u sabor
potpis :D
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
jastreb kaže...

Danas sam pročitao par dobrih tekstova koji su me još više uvjerili da nam treba besplatno školovanje.

Evo jedan primjer:

Ako se školarine plaćaju onda treba odabrati zvanje s kojim ćeš uloženo vratiti. Kakve su danas profesorske plaće ispasti će da se nitko neće htjeti školovati za profesora. I tko će onda učiti našu djecu? I što time dobivamo? Zemlju koja sve više tone u neznanje. To je samo jedan primjer a ima još puno takvih zvanja koja nisu profitabilna ali su važna za normalno funkcioniranje društva.

To što svi govorite o ljenjčinama i vječnim studentima samo pokazuje koliko nasjedate na propagandu vlade.

molim te nas prosvjetli i objasni linkovima ii poduzim slozenim tekstom (ne svrljaj ko lepi) i pokazi mi to kako to mislis da ljudi upisuju fax po isplativosti...
Ja sam upisao elektrotehniku zato jer se time bavim cijeli zivot, zato jer me to zanima i bavim se tim kao hobijem i kao zivotnom strukom.
Nisam ga upisao zato jer je placa dobra vani i negdje ovdje, kao i na brodu vec zato jer me zanimalo, da sam isao tvojom teorijom svi bi u korumpirane doktore i pravnike koji na kraju "karijere" udu u sabor
 Evo ti link pa čitaj (rubrika "tekstovi" s desne strane): http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr. Čujem jučer da je pravni fakultet započeo nastavu što samo potvrđuje ovu tezu koju sam naveo.
17 godina
Studenti štrajkaju

Studenti se trebaju buniti ako smatraju da nešto nije u redu, ali trebaju to i dokazati. Zahtjev za besplatnim školovanjem je glup. Koliko je meni poznato, na svakom fakultetu postoje studiji koji se upisuju besplatno (nazovimo ih takvima, jer mislim da se plati samo neka sitna upisnina). Izvanredni studiji se plaćaju - to mi je razumljivo samo po sebi.

Ako se studenti trebaju buniti zbog nečega onda je to bijedna kvaliteta studija, kriteriji/vrednovanje uspjeha, raspored (koji često 'satare' studente) i slične stvari.

Ke?
17 godina
protjeran
Studenti štrajkaju

@graba,meni je to idiJotska floskula za nekog ko tvrdi da zbog te floskule i trebash placati shkolarine

ako nisi citao ono shto sam ja pisao,ja u potpunosti stojim iza ovih studentskih zahtjeva

dapace,neshto se angaziram na poslu (skupih 50 potpisa kolega za njihovu peticiju),skoro svaki dan budem na plenumu,ponekad kazem neku za koju mislim pametnu

u italiji nema posebnog placanja katolickoj crkvi,pa mi je nash ugovor tim vishe smijeshan i nepozeljan

mi nismo katolicka drzava

a shto se tice ostalih novaca,osim tih koje si nabrojio,dajemo ogromne novce za nadzorne odbore,koji ne samo da ne nadziru (brodosplit,hrv.fond za priv...niti jedna prijava od strane NO-a) nego ocito sluze i kao politicko leglo kriminala u tim kompanijama koji ga iz pozadine podrzava i naravno prima svoj dio

nisi spomenuo penzije boraca NOB-a ili domobrana (cca 750 milijuna kuna skupa) svake godine...shto im unuci dobijaju mirovine?!?

Hacker-ri kaže...
 ja sam ti dao linkove,ali ih ti nici htio pratit i procitat
sad cu ti dati samo jedan
pogledaj i razmisli
nadalje,potrazi,na istom tom blogu imash masu grafova koji potkrepljuju sve ono shto sam ja tu pricao
grafovi su iz drzavnog zavoda za statistiku i nisu izmishljene brojke

shkval kaže...

Studenti se trebaju buniti ako smatraju da nešto nije u redu, ali trebaju to i dokazati. Zahtjev za besplatnim školovanjem je glup. Koliko je meni poznato, na svakom fakultetu postoje studiji koji se upisuju besplatno (nazovimo ih takvima, jer mislim da se plati samo neka sitna upisnina). Izvanredni studiji se plaćaju - to mi je razumljivo samo po sebi.

Ako se studenti trebaju buniti zbog nečega onda je to bijedna kvaliteta studija, kriteriji/vrednovanje uspjeha, raspored (koji često 'satare' studente) i slične stvari. 

koliko je tebi nepoznato,svake godine na pojedinim fakultetima (FER eto josh uvijek nije takav,a kad ce,ne zna se...) se smanjuje broj besplatnih a povecava sa placanjem (ne samo izvanredni),pa imash da manje od 30% studira besplatno(mislim da dio i linearno u tom postotku), a preko 70% se placa (pola redovni,pola izvanredni)
osim shto se smanjuje broj besplatnih,povecavaju se shkolarine iz godine u godinu,a da nije jasno zashto
primjer pravni i kregara koji hoce samoinicijativno,svojom voljom,podici duplo cijene shkolarina
prvo,taj fakultet nije njegova prcija,on ga nije izgradio,on ga nije opremio,izgradili i opremili su ga gradjani,svojim izdvajanjima,ko shto izdvajaju za njegovu placu
stoga,otkud njemu pravo dizati cijene kako hoce i kako mu se prohtije?!?
neka izgradi svoju zgradu,nekaju opremi sam il s kim hoce i neka onda tamo studentima naplacuje shto i kako hoce
ovo,ponavljam,nije njegov fax
nadalje,upravo ovim placanjem opada kvaliteta nastave
dovoljan ti je primjer da je od pocetka placanja broj studenata narastao 200%,a broj predavaona i profesora...sumnjam
time ti kvalitet opada
opada i kvalitet studenata,jer od 70% onih koji mogu upisati uz placanje dobar dio nema novaca,veliki dio,tako da se onda crta i kriteriji drasticno spushtaju
negdje sam vec dao primjer kako to cca izgleda na ekonomiji
ti isti loshiji studenti,koji se upishu na racun onih sposobnijih,imaju novaca,a ne i znanje,i divna su grupa visokopodloznih korupciji,tj kupovanju ispita
spoji ih sa profesorima koji ih zele prodati i imash akciju index,koja nije zagrebala niti po povrshini
eto,to sve se dobija placanjem studija kako sad imamo i kud tek idemo
zelim,hocu,mogu al neam koga
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2009 15:04 (lepi).
16 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

Lepi pa skrati malo te postove pa ćemo čitat..friendlyCool

"kapitalizam=barbarizam" kangrga
17 godina
protjeran
Studenti štrajkaju

moram svakom odgovorit (kad pogledash nije predugo)

a sa druge strane,moram sve to obavit u jednom postu,inace dobijem karton ako to raspodijelim na onoliko postova na koliko postova odgovaram

ebga :(

16 godina
neaktivan

Ja mislim ovako.

Trebali bi drzava platiti studiranje ali ako padnes godinu ti placas.

Jednostavno resenje.

Ako neko nece uciti onda mu ne treba davati besplatno skolovanje!

METALLICA
17 godina
protjeran
uljez kaže...

Ja mislim ovako.

Jednostavno resenje.

i to je konkretan stav :)
jedino shto neki zele da se i dozvoli jedna godina pada,a ti recimo ne
isto tako,da li da onda placa samo tu godinu koju je pao,pa ako i dalje bude redovan,opet ne,ili?
16 godina
neaktivan
lepi kaže...
uljez kaže...

Ja mislim ovako.

Jednostavno resenje.

i to je konkretan stav :)
jedino shto neki zele da se i dozvoli jedna godina pada,a ti recimo ne
isto tako,da li da onda placa samo tu godinu koju je pao,pa ako i dalje bude redovan,opet ne,ili?
 Studentu je placeno puno skolovanje, ali npr on opadne 1 g. (koju sam placa) dok je zavrsi ide na 2. koja mu je placena
METALLICA
17 godina
protjeran
uljez kaže...
 Studentu je placeno puno skolovanje, ali npr on opadne 1 g. (koju sam placa) dok je zavrsi ide na 2. koja mu je placena
 ok,a koliko on to treba platiti?
cijenu koju odredi fakultet,kako mu se sprdne ili prohtije?
16 godina
neaktivan
lepi kaže...
uljez kaže...
 To ne znam
METALLICA
17 godina
lepi kaže...

koliko je tebi nepoznato,svake godine na pojedinim fakultetima (FER eto josh uvijek nije takav,a kad ce,ne zna se...) se smanjuje broj besplatnih a povecava sa placanjem (ne samo izvanredni),pa imash da manje od 30% studira besplatno(mislim da dio i linearno u tom postotku), a preko 70% se placa (pola redovni,pola izvanredni)

osim shto se smanjuje broj besplatnih,povecavaju se shkolarine iz godine u godinu,a da nije jasno zashto
primjer pravni i kregara koji hoce samoinicijativno,svojom voljom,podici duplo cijene shkolarina
prvo,taj fakultet nije njegova prcija,on ga nije izgradio,on ga nije opremio,izgradili i opremili su ga gradjani,svojim izdvajanjima,ko shto izdvajaju za njegovu placu
neka izgradi svoju zgradu,nekaju opremi sam il s kim hoce i neka onda tamo studentima naplacuje shto i kako hoce
dovoljan ti je primjer da je od pocetka placanja broj studenata narastao 200%,a broj predavaona i profesora...sumnjam
time ti kvalitet opada
opada i kvalitet studenata,jer od 70% onih koji mogu upisati uz placanje dobar dio nema novaca,veliki dio,tako da se onda crta i kriteriji drasticno spushtaju
ti isti loshiji studenti,koji se upishu na racun onih sposobnijih,imaju novaca,a ne i znanje,i divna su grupa visokopodloznih korupciji,tj kupovanju ispita
spoji ih sa profesorima koji ih zele prodati i imash akciju index,koja nije zagrebala niti po povrshini
  Uopće ne čitam tvoje poruke sa tim sh-itom od pisanja...
Ke?
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2009 17:03 (shkval).
17 godina
neaktivan
uljez kaže...
lepi kaže...
uljez kaže...
 To ne znam
 aha... cekaj cekaj...
sad se vise ne bore za BESPLATNO SKOLOVANJE, nego samo za MANJU CIFRU ili??
Ako je fakultet stavio cijenu koja mu se sprdne onda treba trazit da je za svaki isti, iako troskovi nisu za svaki fax isti...
Primjenjena umjetnost u Rijeci placa 10.500 kuna godinu sa obecanim svim materjalim (boja, platno, papiri, razredivaci i slicno) ali 60% toga svega oni kupuju sami- platno papire i ajmo rec cesce potrosne materjale
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
 aha... cekaj cekaj...
sad se vise ne bore za BESPLATNO SKOLOVANJE, nego samo za MANJU CIFRU ili??
Ako je fakultet stavio cijenu koja mu se sprdne onda treba trazit da je za svaki isti, iako troskovi nisu za svaki fax isti...
Primjenjena umjetnost u Rijeci placa 10.500 kuna godinu sa obecanim svim materjalim (boja, platno, papiri, razredivaci i slicno) ali 60% toga svega oni kupuju sami- platno papire i ajmo rec cesce potrosne materjale
 Odlično, znači za 10.500 kn godišnje dobiju onoliko koliko sam ja dobivao kad sam išao na faks (igrom slučaja likovni smjer na tadašnjem Pedagoškom fakultetu) a ja nisam plaćao školarinu. I to je tebi u redu? To je ono što i Lepi govori, plaćaš a kvaliteta studija se čak i smanjuje. To je u ovoj državi normalno. Sreća da postoje hrabri mladi ljudi koji su rekli DOSTA!
17 godina
neaktivan
jastreb kaže...
 Odlično, znači za 10.500 kn godišnje dobiju onoliko koliko sam ja dobivao kad sam išao na faks (igrom slučaja likovni smjer na tadašnjem Pedagoškom fakultetu) a ja nisam plaćao školarinu. I to je tebi u redu? To je ono što i Lepi govori, plaćaš a kvaliteta studija se čak i smanjuje. To je u ovoj državi normalno. Sreća da postoje hrabri mladi ljudi koji su rekli DOSTA!
Ne, nisam rekao da je to u redu, ali isto tako nije u redu da ja moram placat tude skolovanje...
Isto tako, da su dali zakon za razmatranje smanjenja financijskog djela placanja ja bi se slozio, ali nisu, oni oce sve besplatno...
Jos malo pa ce se bunit da i ucim umjesto njih !
17 godina
protjeran
RE: Studenti strajkaju
2029.MN4 kaže...

Hrvatska ima IZVRSNE uvjete školovanja! Izvrsne! Imate stipendije, jeftin smještaj, jeftinu hranu! MI HRVATI SMO JEDNOSTAVNO SVE POČELI TRAŽITI OD DRŽAVE! SVE BI MI DA JE BESPLATNO!

Imamo besplatne udžbenike u školama, a sve mi se čini da čemo uskoro tražiti da nam se plaća da studiramo!

Od države se sve traži! Pa to ne može tako!

I stvarno moram reć, da se uvijek žale oni koji najmanje rade (a tih je uvijek i najviše). Oni koji rade - nemaju vremena za štrajkove, blokiranje fakulteta itd,itd.

Koliko košta godina studija medicine u Hrvatskoj i u SAD-u? Želite li da Vam kažem ili znate koristiti Google?

Slažem se. Neka mi država ne uzima od plaće za tamo neke poreze i neka se svatko sam brine o sebi. Neka ljudi prestanu dobrovoljno davati krv, svatko neka gleda svoja posla. Oni koji rade bi trebali dobivati redovitu plaću a u ovoj wannabe državi to nije slučaj.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2009 23:48 (the_tux).
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
...ali isto tako nije u redu da ja moram placat tude skolovanje...
Ali je u redu to što plaćaš za dijasporu, za dvorane u koje nećeš nikad ući kao korisnik, za ceste kojima se prikupljaju glasovi. Da se razumijemo, nemam ništa protiv gradnji cesta, ali ono što su neki dan napravili na otvaranju autoceste Zagreb - Koprivnica je sramota zbog koje bi vlast trebala pasti.

Studenti ne traže da ti dodatno plaćaš njihovo školovanje, samo da se iz toga poreza kojega već plaćamo novac boje rasporedi. Uostalom, to je netko već napisao na ovom forumu tako da ili ne želiš shvatiti ili ne pratiš što drugi pišu.
17 godina
protjeran
uljez kaže...
lepi kaže...
uljez kaže...
 To ne znam
 uglavnom,tvoj zahtjev je ok i tko god ga iznese,sigurno ce se raspravit o njemu
trenutni zahtjev,koliko ja znam,jest da svi koji zadovolje upis (redovni i izvanredni) imaju besplatnu shkolarinu
i dokle god imash sva prava,imash besplatnu shkolarinu
naravno,ona niti prije,a niti po bolonji ne mogu biti vjecna,vec je prije to bilo 6 godina,a po bolonji ne znam,no vele da je josh stroze
uglavnom
za ovo se oni zalazu,i meni se osobno i to cini ok
nema vjecnog studenta

nije mi nit tvoj prijedlog mrzak,ali bi cijena shkolarine trebala biti realna,tj onolika koliko ju placa ministarstvo,i placash samo onaj semestar koji si ponovo upisao
da ne bude ko sad slucaj da proizvoljno izmishljaju cijene dekani,kako im se digne
eto :)

tko je za prvi prijedlog?
tko je protiv?
suzdrzan?

tko je za drugi prijedlog?
protiv?
suzdrzan?
17 godina
neaktivan
RE: Studenti strajkaju
2029.MN4 kaže...

Koliko košta godina studija medicine u Hrvatskoj i u SAD-u? Želite li da Vam kažem ili znate koristiti Google?

Kada u Hrvatskoj budem imao uvjete studiranja kao u SAD-u, tek onda se može uspoređivati. Do tada su to floskule. 
17 godina
protjeran
shkval kaže...
lepi kaže...

time ti kvalitet opada
  Uopće ne čitam tvoje poruke sa tim sh-itom od pisanja...
 trebalo ti je kopiranje cijele moje poruke kako bi mi rekao kako ne citash moje poruke?
i,uostalom,mogo si jednostavno neprocitat moju poruku i zadrzat to za sebe
no,valjda si ovako htio ispast faca,bash si kewl,super si mi
volu li te kuci?
17 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

@lepi

ministarstvo plača preko 25.000 kn za svakog studenta (zato privatni fakulteti imaju otprilike tolike cijene za jednu godinu - jer je to otprilike realna cijena).

samo je stvar da za dio ljudi ministarstvo pokriva sve troškove, a za neke dio (redovni uz plačanje), a za neke ništa (izvanredni).

i tu je kvaka da za one najbolje (po rangiranju na upisu i po ocjenama) pokrivaju sve troškove.

a zasto bi izvanredni imali sve plačeno!? oni ionako mogu raditi jer nemaju obavezna predavanja, vec dolaze na ispite u popodnevnim satima.

a utopija o besplatnom visokom školstvu jednostavno ne može živjeti - nigdje u svijetu toga nema pa zasto bi bilo kod nas (pogotovo zato jer nismo financijski dovoljno jaki za to).

17 godina
protjeran
sasa kaže...

@lepi

ministarstvo plača preko 25.000 kn za svakog studenta (zato privatni fakulteti imaju otprilike tolike cijene za jednu godinu - jer je to otprilike realna cijena).

samo je stvar da za dio ljudi ministarstvo pokriva sve troškove, a za neke dio (redovni uz plačanje), a za neke ništa (izvanredni).

i tu je kvaka da za one najbolje (po rangiranju na upisu i po ocjenama) pokrivaju sve troškove.

a zasto bi izvanredni imali sve plačeno!? oni ionako mogu raditi jer nemaju obavezna predavanja, vec dolaze na ispite u popodnevnim satima.

a utopija o besplatnom visokom školstvu jednostavno ne može živjeti - nigdje u svijetu toga nema pa zasto bi bilo kod nas (pogotovo zato jer nismo financijski dovoljno jaki za to).

sasa,otkud ti taj podatak?
da li on ovisi od fakulteta do fakulteta?
shto tocno ministarstvo placa za studenta,koje stavke?
da li je to stvarna cijena troshka ili neshto shto su se tek tako dogovorili (jer ako nije stvarna,onda je to po meni tek tako cijena)?
meni se cini da si ti tu uracunao i cijenu prehrane i drugih stvari,shto se u ovom zahtjevu niti ne spominje
prvo,ono shto se tu zalaze,u ovoj inicijativi,je vrlo jednostavno,i to smo vec imali
imash kvotu koliko fax moze progutat (nazalost,uz placanje,oni tu kvotu uporno premashuju,pa kvaliteta nastave opada)
i svi koji mogu upast u tu kvotu,po svojim sposobnostima,mogu studirati besplatno
eto,to se trazi
pitanje je da li u tu kvotu trebaju uci i izvanredni?
izvanredan znaci da ne moze prisustvovati nastavi (shto nazalost,toliko danas rastezu,samo da upishu shto vishe studenata uz placanje,pa ih zovu i izvanrednima),da je zaposlen,stalno
on niti ne moze imat troshak koliko ima student koji svakodnevno prisustvuje nastavi i koristi sve resurse fakulteta,vec daleko manji
ne moze biti opterecenje niti za tu kvotu,iz istih razloga
velim,i tu bi se dalo raspravit,da li da izvanredni,stvarni izvanredni trebaju placat neku cijenu,i koja je to realna cijena,ne ona dogovorena odokativno
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2009 10:41 (lepi).
17 godina
neaktivan
sasa kaže...

"Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Grčka, Irska, Mađarska, Malta, Norveška, Poljska, Slovenija, Švedska, Škotska. Ne, to nije redoslijed na prošlogodišnjoj Euroviziji. Nije niti ždrijebanje skupina za Euro 2012. Nije niti popis zemalja najteže pogođenih ekonomskom krizom. To je popis evropskih država u kojima se ne naplaćuju školarine. Dakle 13 članica kluba EU-25 plus Norveška, a školarine ni od korova."

Iz teksta Jovice Lončara u Zarezu

17 godina
protjeran
Studenti štrajkaju

mislim da shkolarinu nema niti etiopija :)))))))))

17 godina
neaktivan
jastreb kaže...
sasa kaže...

"Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Grčka, Irska, Mađarska, Malta, Norveška, Poljska, Slovenija, Švedska, Škotska. Ne, to nije redoslijed na prošlogodišnjoj Euroviziji. Nije niti ždrijebanje skupina za Euro 2012. Nije niti popis zemalja najteže pogođenih ekonomskom krizom. To je popis evropskih država u kojima se ne naplaćuju školarine. Dakle 13 članica kluba EU-25 plus Norveška, a školarine ni od korova."

pa i kod nas se ne naplačuju - imas studiranje na teret ministarstva!
ja studirao tako kao i velika večina "starijih" na ovom forumu.... a opet, upisao sam i jedan fax izvanredno (bas sam tako zelio zbog poslovnih obaveza) i plačam ga i NE ŽELIM i ne vidim zašto bi mi ministarstvo to platilo?
svi izvanredni najvjerojatnije su negdje zaposleni i imaju stalne poslove i fax su upisali radi "bolje buducnosti"...
a ovi vjecni studenti traze da je SVE besplatno... zasto? da mogu diplomirati nakon 15 godina? i na teret ministarstva dok oni vec debelo rade i privreduju, ali i dalje imaju sva prava, x-icu i sl....
koliko su nekada, prije x-ica, ljudi jeli na stud. bonove - i to ljudi koji su imali radni odnos? da to opet placamo mi iz svojih placa? nema sanse!
redovni studenti sa najboljim ocjenama imaju besplatan studij i to je ok. a svi oni koji padaju godine, tulumare, voze audije i bmw-e... zasto bi oni imali besplatni studij?
pogledaj malo vozni park po nekim fakultetima!
17 godina
neaktivan
jastreb kaže...
sasa kaže...

pogledaj BDP tih zemalja! pogotovo skandinavskih....
17 godina
protjeran
sasa kaže...
 pa i kod nas se ne naplačuju - imas studiranje na teret ministarstva!
ja studirao tako kao i velika večina "starijih" na ovom forumu.... a opet, upisao sam i jedan fax izvanredno (bas sam tako zelio zbog poslovnih obaveza) i plačam ga i NE ŽELIM i ne vidim zašto bi mi ministarstvo to platilo?
svi izvanredni najvjerojatnije su negdje zaposleni i imaju stalne poslove i fax su upisali radi "bolje buducnosti"...
a ovi vjecni studenti traze da je SVE besplatno... zasto? da mogu diplomirati nakon 15 godina? i na teret ministarstva dok oni vec debelo rade i privreduju, ali i dalje imaju sva prava, x-icu i sl....
koliko su nekada, prije x-ica, ljudi jeli na stud. bonove - i to ljudi koji su imali radni odnos? da to opet placamo mi iz svojih placa? nema sanse!
redovni studenti sa najboljim ocjenama imaju besplatan studij i to je ok. a svi oni koji padaju godine, tulumare, voze audije i bmw-e... zasto bi oni imali besplatni studij?
pogledaj malo vozni park po nekim fakultetima!
 da li ti molim te citash shto ti se pishe?!?!?
fer nije jedini fakultet,fer je samo jedna sastavnica zagrebackog sveucilishta
brojka koji ne placaju se svake godine smanjuje
broj koji se upisuju opcenito svake godine raste
broj koji se upisuju na placanje,svake godine raste
cijena shkolarina svake godine raste
25.000 kn nije troshak shkolarine,ko shto  si htio podmetnut ili ne znash,vec sveukupna cijena studenta (prehrana i sl.)
vjecitih studenata NEMA,i to je LAZ
ponavljam ti,po starom sistemu si mogao imati studentska prava 6 godina,i gdje je tu vjeciti student?
vjerujem da nit po bolonji nije to bitno drugacije
dakle,ne bi se nikome nishta vjecito placalo,zashto lazesh?!?

ti koji voze bemveje i tulumare,ali placaju,upravo su na faxu zato shto placaju,jer su istisnuli onog prvog ispod crte koji je josh bio u kvoti,prvi na listi za placanje,ali nije imao novaca
daj molim te potrazi tu moj post koji objashnjava vrlo plasticno to sa brojkama primjera na ekonomiji kako to izgleda
aj,pa onda komentiraj,pliz
inace se cinish zlonamjeran a ne samo neinformiran
17 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

Lepi, mislim da je uzalud nešto objašnjavati ovdje jer nitko ne čita tuđe postove već samo trubi ono što su čuli od vlade. Svi su se uhvatili vječnog studenta k'o pijani plota i to im je jedini argument iako smo im i ti i ja objasnili da takvo nešto ne postoji, a ako postoji onta takav student nije na grbači društva već si sam plaća školarinu i sve ostalo. Mislim da je ovo moj zadnji post na ovo temi.

Sretno vam bilo!

17 godina
protjeran
Studenti štrajkaju
17 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

Ovdje sam agrumnte vidio u 2 posta i to one protiv blokadi i neplacanja...

Ostalo je sve rekla kazala NAGOVARANJEM nekakvim cudnim...

usporeduju se ceste, na kojoj sam trenutno (Rijeka-Zagreb) i koju koristim svaki dan, sa studentima koje nikad necu koristit, osim onih nekoliko studentica :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice