Studenti štrajkaju

poruka: 240
|
čitano: 38.010
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Studenti štrajkaju

Kavu ne pijem. A vjerojatno je demagogija po tebi i to sto na nasem faxu imamo kolektivna crtanja programa i ne prospavane noci apsolutno svi. Sto se radi citavu noc na faxu jer i oni najbolji a da ne govorim o losima ne stignu fizicki sve sto se trazi napravit. Ali da ti ipak znas najbolje jer si strucnjak u svim podrucjima zivota pa tako i u arhitekturi. Cinjenicno je stanje da postoje lakši i teži fakulteti, ako ti to smatras omalovazavanjem jako mi je zao, ali to je tako.

Posebno mi je zanimljivo sto tebe toliko zaboli za moju demagogiju da se osjecas pozvanim komentirat. To sto ja mislim da je ekonomija lagan i lakši fax od mog kao i filozofija ne vidim kao glupost i pricanje gluposti kao sto ti kazes, nego vidim kao stav stecen iskustvom na svom faxu i izmjenom informacija sa prijateljima koji studiraju filozofiju / ekonomiju i koji su sami takvog stava, a ti si ocito covjek pun iskustva i zavrsio si 10 faxeva pa znas sve o svemu, blago tebi.

I ono najbitnije, a to da smo otisli u debeli offtopic, reko sam sta mislim kako bi se trebalo i sto bi se trebalo trazit u ovoj blokadi. Over and out

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2009 22:43 (mislav_01).
16 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

"Ja sam student i ne podržavam ovaj štrajk. Besplatno da studiraš i onda kada postaneš visokoobrazovani radnik onda pobjegneš van jer su veće pare, a za državu ko je j..e."

...još jedan dobro ispeglan i ispran državotvorni um...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2009 22:40 (Jurra).
17 godina
neaktivan
Jurra kaže...

"Ja sam student i ne podržavam ovaj štrajk. Besplatno da studiraš i onda kada postaneš visokoobrazovani radnik onda pobjegneš van jer su veće pare, a za državu ko je j..e."

A ti si pametan koji želiš sve besplatno i servirano na pladnju i onda pobjeći van? Šta ćeš se onda ko ovi potomci hrvata u americi busati u Thompsona, domoljublje, patriotizam i govoriti sebi u bradu da si veliki Hrvat a hrvatske nisi vidio 30 godina (ili više)?

Činjenica je da što više mladih bježi u inozemstvo zbog bolje prilike dok država propada. Ako želiš besplatno obrazovanje u Hrvatskoj - dobit ćeš ga. I onda kanije pokaži svoje plodove znanja i pomogni državi koja ti je sve to omogućila.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali balkan nikako iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2009 22:50 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

To sto ja mislim da je ekonomija lagan i lakši fax od mog kao i filozofija ne vidim kao glupost i pricanje gluposti kao sto ti kazes

Demagogiju vezanu uz top komentiranja, ne sadržaj komentara koji je on-topic.

Kakva vražja "crtanja programa", kakve neprospavane noći ako učiš redovito i izlaziš na kolokvije?

Ne spavaš noćima onda kada učiš pred ispite; ako učiš gradivo kako ga slušaš, nema apsolutno teorije da moraš prodbjeti noć ne učeći.

Nisam stručnjak za sve, ne znam sve, ali iako postoji činjenica da su tu lakši i teži fakulteti, ne možeš reći da je "filozofski sranje".

Vis a vis ekonomije, po težini gradiva i količini kolegija, možda su neki smjerovi na ekonomiji lakši od drugih na samoj ekonomiji ili nekom drugom faksu, ali baš da je to tako lagano da i čimpanza prolazi, baš i nije. Prolaznost na EFST-u je nekih 30% dok je na FESB-u otprilike 30%. Razlika je minimalna kao i na filozofskom na mnogim studijima.

Nisam rekao da znam sve o svemu, ali dovoljno znam o svemu da znam da ne mogu i ne smijem podcjenjivati stvari o kojima ne znam dovoljno.

Sudeći po pismenosti mnogih na ovom forumu, na našoj televiziji (svim kanalima) i ostalim medijima, čak smo i s profesorima i znanstvenicima na području jezika u tragičnom deficitu. Imamo dva-tri jezikoslovca, uglavnom pijana nacionalista, koji brljaju po pravilima i (očito) hrpu loših profesora. O stranim jezicima da i ne govorim.

Filozofski fakultet NIJE STUDIJ FILOZOFIJE. Vidim kakva je razina tvog poznavanja problema...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2009 22:54 (naxeem).
16 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

evo ne znam da li je tko napomenuo, ali upravo sam cuo da je Noam Chomsky poslao pismo potpore hrvatskim studentima...

zanimljivo...

"Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno" Ulrike Meinhof
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
mislav_01 kaže...

To sto ja mislim da je ekonomija lagan i lakši fax od mog kao i filozofija ne vidim kao glupost i pricanje gluposti kao sto ti kazes

Kakva vražja "crtanja programa", kakve neprospavane noći ako učiš redovito i izlaziš na kolokvije?

Ne spavaš noćima onda kada učiš pred ispite; ako učiš gradivo kako ga slušaš, nema apsolutno teorije da moraš prodbjeti noć ne učeći.

Nisam rekao da znam sve o svemu, ali dovoljno znam o svemu da znam da ne mogu i ne smijem podcjenjivati stvari o kojima ne znam dovoljno.

Filozofski fakultet NIJE STUDIJ FILOZOFIJE. Vidim kakva je razina tvog poznavanja problema...

Toliki debil bas nisam, znam da postoji na filozofksom fakulteti vise smjerova, ne znam napamet koji su sve ali znam da postoje neki zaista cudnog naziva i primjene kod nas kao i neki koji to nisu. Šarolik spektar. Razni jezici i knjizevnosti npr.

A ja isto tako vidim kolika je tvoja raznia poznavanja problema. Naime crtanje programa. Imas predmet koji se zove projektni studio. Di dobijes zadatak da isprojektiras recimo poslovnu zgradu, ili školu, obiteljsku kuću, stambenu zgradu, salon namještaja (ovisi koji si semestar i postoje manje varijacije kroz zadatke kako nebi svake godine imali isti zadatak jer se naime potice kreativnost). Kada predajes svoj projekt predajs "program" tako se to kod nas zove. Pa kada crtas projekt crtas program, shvacam da ovo ne moze shvatit netko ko to ne studira iz prve pa zato objasnjenje. Neprospavane noci se ne odnose na ispite i kolokvije (jedna noc prije ispita nije neki problem ostat budan, jer se uci mjesec dana prije ispita). Ispita ima na svim godina dosta, kolokvija kako godina studija odmice manje jer se povecava opterecenje kroz semestar i povecava se kompleksnost zadatka kojeg moras izvrist. Pa kada u isto vrijeme imas u jednom tjednu predaju salona namještaja, stambene zgrade i 2 kolokvija. A onaj tamo iduci tjedan ti pocinju ispitni rokovi onda je logicno odakle neprospavane noci.

Recimo na primjeru salona namjestaja koji smo radili (predmet je bio trajao kroz 2 semestra, zvao se tehnicki studio i pod njega je upadalo osim izrade projekta jos 5 predmeta tj. ispita i ako zeznes jedan zeznuo si SVE). Ti ovdje moras smislit od nule po prvi put u zivotu. Faza programa je od idejnog projekta (1:200) do izvedbenog (1:50 i detalji u 1:10, 1:5 ili cak 1:1 pa si zamisli detaljnost). Moramo radit proračune nosivne konstrukcije, instalacija (kao i nacrte istih), slojeve zidova i proračune prolaska topline kroz te iste zidove, prozore i u skladu s time odabiranje izolacije i svega sto vec ide. I sada da ja ne duzim. Pa zamisli kad ti se naredaju predaje sve u isti tjedan a usminkavat arhitektonski nacrt i stvarat finese u ideji mozes 100 godina. I da zato smatram da je fax tezak tj. tezi. Pa trebas doc pred profesore redom poznate arhitekte koji ce te nemilice rastavit na tvojoj prezentaciji pred kolegama studentima. A dok si to sve radio štrebao si teoriju Nosivih konstrukcija III i IV (čelične i betonske), Instalacija, Fizike zgrade i tome slicno. Shvacas sada odakle "omalovazavane" tj. stav da su neki faxevi lakši a neki teži.

A onda uz sve to pozelis radit neki natjecaj, ili zaradit koju kintu jer si zelis nesta kupit, a bed ti ista vise starce trazit jer su te vec poslali u drugi grad da studiras, radeci i rascrtavajuci nacrte za neke firme ili rezuci nacrte jer se tako vecina tih firmi odnosi prema nama, a sve u zelji da steknes iskustvo i jednog dana budes dobar arhitekt.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2009 23:08 (mislav_01).
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
Jurra kaže...

A ti si pametan koji želiš sve besplatno i servirano na pladnju i onda pobjeći van? Šta ćeš se onda ko ovi potomci hrvata u americi busati u Thompsona, domoljublje, patriotizam i govoriti sebi u bradu da si veliki Hrvat a hrvatske nisi vidio 30 godina (ili više)?

Činjenica je da što više mladih bježi u inozemstvo zbog bolje prilike dok država propada. Ako želiš besplatno obrazovanje u Hrvatskoj - dobit ćeš ga. I onda kanije pokaži svoje plodove znanja i pomogni državi koja ti je sve to omogućila.

"dok svi tvoji besprizorni usrečitelji
i samozvani štovaoci onog što ne razumiju
i svi tvoji plaćeni nitkovi doušnici i sjecikase
i svi tvoji mutavi urlatori zvučnih titula
hrabro spletkare zaštičeni lopovskim kodeksom
koji štiti vjernike od zaraženih
a svaku duhovitost uvijek i na vrijeme
efikasno liječe u samom začetku
pa kakvo ime da ti damo gospođice od tri pedlja
krivo srastanje gospodine krivo srastanje
kao kad bogate prose za miraz
a talon nose ružni i opaki
s nečuvenom moći da tjeraju što zažele
mnogo ih je i strašno galame
obično razbiju sva ogledala na koja naiđu
da ne ostane ni pomen na ljepotu"

I još nešto... niti u ludilu se nebi buso u prsa Thompsonom, domoljubljem, patriotizmom ili bio veliki hrvat...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2009 23:23 (Jurra).
16 godina
Studenti štrajkaju

sta nije da ako upadnes na faks uz placanje postoje prosjeci koje moras zadovoljiti, npr. 3.5, i onda pises molbu i smanjuju ti skolarinu?

tako je barem bilo prije(6godina). osobno znam 2 cure na socijlnom radu koje su sa izvanrednih dosle zbog prosjena na redovne bez placanja a sad znam curu s filozofskog koja se trudi nabiti prosjek iznad 4,0 da bi joj smanjili skolarinu.

s druge strane...ovi koji su pokrenuli strajk...njima bih prvo uzeo indes i vidio prosjek...imas ispod 3.0 i studiras na trosak drzave...nemamo se kaj spominjati.

dalje...nisam studirao filozofski i nije da ih branim (ja ih isto osobno smatram cudacima) ali uzmite u obzir da oni zavrsavaju i hrvatski,engleski,njemacki (a ne samo tamo neke cudne stvari) i da su to sve predmeti u skolama, tako da lakse malo s tim o tome kolko je tezak taj faks jer ce vam danas sutra ti ljudi uciti djecu hrv,eng,njem...

moj glas...dolje strajkasi jer ne kuzim kaj bi oni...dajte besplatno studiranje!! nabijajte si prosjek pa necete morati placat ali cuj...nabijati prosjek = sjedenje i grijanje stolice = nesto raditi a tko je normalan vidio raditi u nasoj drzavi?

ili

uci za prijamni pa upadni bez placanja

P4 3.GHz 2*1GB Kingmax DDR400 GeForce 7600GT Corsair VX450W
17 godina
neaktivan
Jurra kaže...

"dok svi tvoji besprizorni usrečitelji
i samozvani štovaoci onog što ne razumiju
i svi tvoji plaćeni nitkovi doušnici i sjecikase
i svi tvoji mutavi urlatori zvučnih titula
hrabro spletkare zaštičeni lopovskim kodeksom
koji štiti vjernike od zaraženih
a svaku duhovitost uvijek i na vrijeme
efikasno liječe u samom začetku
pa kakvo ime da ti damo gospođice od tri pedlja
krivo srastanje gospodine krivo srastanje
kao kad bogate prose za miraz
a talon nose ružni i opaki
s nečuvenom moći da tjeraju što zažele
mnogo ih je i strašno galame
obično razbiju sva ogledala na koja naiđu
da ne ostane ni pomen na ljepotu"

Samo ti i dalje pjevaj Azru, pobjegni kao i Johnny u Nizozemsku. Nedaj bože da ostaneš ovdje i pokušavaš promijeniti nešto u ovoj državi, lako je otići u inozemstvo pa se onda derati: bando lopovska i slične parole.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali balkan nikako iz čovjeka.
17 godina
neaktivan

Super što si se pohvalio, ali tako se može ispričati i napričati za svaki fakultet. Pitanje je afiniteta, sposobnosti i organizacije. Koliko bih ja s računarstvom po tvojoj arhitekturi mogao pljucati tek.

Kako god, svejedno stojim kod toga da je to elitističko rangiranje fakseva i pljuvanje po filozofskom fašizam.

A ovo prosvjedovanje može biti OK, ali da se odnosi na one koji to zasluže radom, a ne na sve.

Većina ionako provjeduje samo da ne mora na predavanja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2009 23:33 (naxeem).
16 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

"Samo ti i dalje pjevaj Azru, pobjegni kao i Johnny u Nizozemsku. Nedaj bože da ostaneš ovdje i pokušavaš promijeniti nešto u ovoj državi, lako je otići u inozemstvo pa se onda derati: bando lopovska i slične parole."

...a ti se boriš da promjeniš nešto u ovoj državi negirajući pravo na protest...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2009 23:35 (Jurra).
17 godina
neaktivan

Aha sada se hvalim Smijeh genijalan si nema sta...

16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže..
 Samo ti i dalje pjevaj Azru, pobjegni kao i Johnny u Nizozemsku. Nedaj bože da ostaneš ovdje i pokušavaš promijeniti nešto u ovoj državi, lako je otići u inozemstvo pa se onda derati: bando lopovska i slične parole.
 paolo, ne poklapa ti se ova izjava s parolom iz potpisa..i pobogu zašto pišete takve traktate
"kapitalizam=barbarizam" kangrga
17 godina
neaktivan
Jurra kaže...

"Samo ti i dalje pjevaj Azru, pobjegni kao i Johnny u Nizozemsku. Nedaj bože da ostaneš ovdje i pokušavaš promijeniti nešto u ovoj državi, lako je otići u inozemstvo pa se onda derati: bando lopovska i slične parole."

...a ti se boriš da promjeniš nešto u ovoj državi negirajući pravo na protest...

Ja ne branim da protestiraš, ali opet tu ulazi realnost ostvarenja onoga zbog kojih protestiraš, opravdanost protesta, razlog protesta i mnoge druge stvari po čemu se razlikuje dobar protest od onog lošeg
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Dobar model, da. Ali u tom slučaju država bi ti morala osigurati i mogućnosti napredovanja.

Model s kreditnim financiranjem bi bio odličan; svatko može uzeti kredit za studiranje (namjenski naravno) i taj kredit mora vratiti nakon faksa ili po odustajanju.

Nije li to americki nacin skolovanja??
Za skolovanje dignes kredit(stipendiju) nakon toga potpisujes ugovor kojim nakon prvog posla to isto otplacujes nakon sta se zaposlis...
ne po MJESECNIM RATAMA vec RATAMA KAD TI STIGNE PLACA, znaci ako si nezaposlen ne placas taj kredit... Ako radis na crno nemoras ga placat ali nema ni penzije ni zdravstvenog itd...
Isto tako, ako padnes godinu kredit za tu godinu vracas+postotak kamada zbog pada ili prolaska ispod zadane-dogovorene kvote.
Isto tako imas u Svedskoj, gdje nakon zavrsenog fakulteta (financira drzava) moras ostat od 5-10 godina da bi vratio to drzavi kroz porez (neznam dali moras placati nesto kao kredit kakvu ratu).

Ili imas stipendiranje od firme sa kojom potpises ugovor o radu nakon zavrsetka skolovanja... imas rok u kojem moras zavrsit, kvotu koju moras ispunit...

ako to ne napravis u dogovorenom roku prestaju sa financiranjem i to si duzan vratit (neznam kako kod nas to ide) ali vani to ide na sud koji u HITROM postupku te osude i sjedaju na prvu placu koja ti dode..-- slicno onom americkom kreditu samo te tamo sud ne osudi nego si to automatski duzan...

potpis :D
16 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

...Ponavljam još jednom "Samo totalitaran um može braniti pravo na protest" služeći se totalitarnom retorikom:

Ja ne branim da protestiraš, ali opet tu ulazi realnost ostvarenja onoga zbog kojih protestiraš, opravdanost protesta,

razlog protesta i mnoge druge stvari po čemu se razlikuje dobar protest od onog lošeg

17 godina
Studenti štrajkaju

Kratko od mene.

Besplatno studiranje treba zaslužiti. Na ovaj ili onaj način. Moje konačno mišljenje je da bi svatko onaj tko položi prijemni trebao imati besplatno školovanje. Ne znam koliko je to realno - ali bi

tako trebalo biti. Kao što je netko pametniji od mene rekao - "obrazovanje je civilizacijsko nasljeđe i ne može se kupiti niti prodati".

Jednino što se meni ne sviđa je to što svi studenti ne štrajkaju samo zbog školarina nego štrajkaju radi štrajka! I ne sviđa mi se TKO štrajka.

http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=2094
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Aha sada se hvalim Smijeh genijalan si nema sta...

Mrvicu pogrešno si shvatio, ali ima istine u tome.:)
Hacker-ri kaže...
naxeem kaže...

Dobar model, da. Ali u tom slučaju država bi ti morala osigurati i mogućnosti napredovanja.

Model s kreditnim financiranjem bi bio odličan; svatko može uzeti kredit za studiranje (namjenski naravno) i taj kredit mora vratiti nakon faksa ili po odustajanju.

Nije li to americki nacin skolovanja??
Ne nužno.  Mi i dalje možemo zadržati kvalitetne javne fakultete.
Ne kužim što svi žele pod ovim "besplatno"?
Ne vidim koji to poslovni, logički ili socijalni model može funkcionirati tako da učini nešto besplatnim. Što bi vi? Studirali besplatno 10 godina?!
Nema džabe ni u stare babe.
16 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

ja sam doduše prestar da se miješam u te stvari ali mi se ipak čini da je Johnny dobro ovo napisao:

...rekoh sebi moj bože koliko demagogije sustavno poredane u artiljerijske salve, koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji ništa osim

mržnje sujete vlasti i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred naše noge i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare...

Laku noć svima u ovoj se je zemlji odavno smračilo!

17 godina
protjeran
Studenti štrajkaju

dugo pratim ovu temu nisam se htio ubacivat jer nisam student.

Ovako podržavam obe strane da razjasnim zašto.

Lijepo je ono da se neplaća svi idemo studirat potrat ćemo  babu i dida nek i oni imaju vakultet. haha

Želim samo reć sljedeće ŠTA ĆE FAKULTETIMA PARE fakulteti kao i mnoge druge ustanove dobivaju novac od vlade i ministarstva...

jednostavno im nije potrebno.

Ovde uopće nije bitan novac ne manjka ga po ministarstvima.

Ja sam zato da se usvoji ovi zako ali bi bilo dobro da država ovima sto ne idu studirat recimo kupi auto ili stan zar ne kolko bi vas onda islo studirat  hmmmmm

16 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

Ja jesam, 'a' student. Vidim da ima nekih koji su im starci davali savjete tipa; snađi se, niti meni moj stari nije pomogao (pa zakaj bi ja onda tebi, ne?). Šok! U školama nema reda, nema rada i nema stege. Uči se na ho-ruk, tek toliko da nešto znaš na ispitu a mjesec dana poslije nemreš se ni sjećati koja su bila pitanja iz ispita jer ima toliko gradiva koja se moraju obraditi po semestru bez obzira da li to nama odgovaralo ili ne. Tko te pita - vozi! Em nitko ne provjerava učinkovitost profesora na predavanjima, bilo je nekih anketa - pucanj u prazno. Neki zahtjevajuj baš definicije - i točka. Neki da to objasnite opširnije i svojim riječima - što je po meni ovakav oblik nastave mnogo praktičniji i studenti dolaze do izražaja - razmišljaju svojim riječima, izražavaju se i imaju svoje stavove o onome ili ovome. Sasvim ok jer ne volim biti i nisam papagaj koliko god to neki od mene zahtijevali.

Znanje bi trebalo uopće ne dovoditi u pitanje, pogotovo ne kad je riječ o nekakvom plaćanju za neko znanje. Znanje treba biti dostupno svakome tko to želi neovisno o tome iz koje ste sredine, koliko imate primanja i sl. Ja razumijem da su neki imali trnovit put do diplome a neki su se klizanjem doprli do nje ali to ne znači sada da svi po tome onda trebaju proći istu školsku torturu ili blagostanje.

I zadnje, čovjek uči dok je živ. Ne za ono vrijeme dok mu traje škola. Dakle, ono što nas uče po školama samo nas uče da podupiremo i podržavamo ovaj sistem, obmanjuju nas njime i to na onaj način na koji oni to žele, na jednu nestvarnu fikciju.

Učenjem kroz neki događaj, neko iskustvo, trenutak, inspiraciju, igru i veselje je neopisivo i ne može se uspoređivati sa nikakvim drugim znanjem.

Shes playing with love ...

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro
17 godina
neaktivan
Studenti štrajkaju

Ne podržavam štrajk.. I sam sam student.. Ali ovo je previše, blokiranje nastave zbog njihovih fix ideja.. Pa nismo u osnovnoj.. I da... Kažu da znanje nije roba?? Ako ti završiš fax, valda onda se kužiš u to što si završio i radiš u struci, poslodavac te plaća.. DAKLE.. On plaća tvoje znanje..

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 9:51 (Kruno_21).
17 godina
protjeran
pajic3 kaže...

Samo ovo ću nadodat:  SVI KOJI SU UPISALI FAX ILI ĆE GA UPISAT IMAJU/IMALI SU PRILIKE DA GA UPIŠU REDOVNO TJ. BEZ PLAĆANJA.

Ha, su mogli učit dobro za prijemni pa bi sve bilo u redu. Znam da ima puno konkurencije, ali *** miša imali su priliku koji su spušili..

Toliko od mene,

Pozdrav

pricash gluposti
pretpostavi da svi napishu 100% prijemnog
opet ce neki ostat bez potpore besplatnog shkolstva
kao shto ti ocito nije jasno,sa placanjem se upisuju oni koji imaju novaca,a ne oni koji su sposobni
placanjem studija se nece upisati onaj koji je bolje plasiran vec koji ima novaca
sa placanjem studija ce fakulteti diktirati cijenu,kao da su privatni,iako koriste sve resurse koje placaju porezni obveznici
kao da ja,recimo kao zaposlenik zracne luke,kazem kako cu povisiti cijene od cega cu sebi povisiti placu i primanja
smetje kregar je odlucio za 100% povecati cijenu shkolovanja
neka si izvole ta gamad izgradit svoj privatni fakultet,sa svojim privatnim novcima,neka ga sami opreme i onda mogu naplacivati kako hoce
a ne da se koriste onim shto smo svi mi porezni obveznici platili,da bi sami bezobrazno dizali cijene
slicno imamo sa odvjetnicima
sramota
JEDAN SVIJET,JEDNA BORBA!!!
----------------------------------------------------------------------------------

@mislav_01_a_mozda_i_manje - polu si shvatio text

ne razumijesh na jednostavnom primjeru kako placanjem studija dobijash slijedece nelogicnosti

1. fax sam odredjuje cijenu,a koristi resurse koji nisu njihovi...sramota...ako to ne kuzish,dalje ja i ti nemamo shto razgovarati,jer za neke stvari ipak treba mozak

2. fax se lakomi i upisuje prekobrojno studente...dokaz...otkad se placa studij,broj studenata se povecao 200%,a broj resursa niti priblizno tolko

3. prekobrojnoshcu studenata,naspram resursa,kvaliteta nastave drasticno opada

4. placanjem shkolarina,ne upisuju se oni najsposobniji,vec dio sposobnih i dio koji imaju novaca jer otpadaju oni koji nemaju,to je vrlo jasno...rezultat koji sam pokazao je drastican...uz pretpostavku da samo svaki drugi nema novaca,crta onih koji se upisuju pada za onolik broj koliko se placa...ako je svaki treci,onda je to 3 puta

5. upisom velikog broja nesposobnih,ali sa novcima,poticemo kriminal na studijima jer nesposoban koji ima novaca jedino placanjem i moze zavrsiht fax,a novaca ocito ima,kao i nesposobnost

6. mnoge drzave ne naplacuju studij,od najblizih i razvijenijih ti je primjer slovenija

7. ako se uz placanje ne upisuju svi najsposobniji,ocito ce broj onih koji zavrshe studij biti manji nego shto bi mogao bit,a time ce i broj visokoobrazovanih u ovoj naciji i dalje biti izrazito nizak,shto potkrepljuju sluzbene brojke

8. uz studente koji placaju,dobit cemo studente koji su placanjem i zavrshili pa ce izjavljivati kako je stradun u centru splita

9. neplacanjem studija cemo dobiti da se razlika tamo gdje je bitno znanje  radi samo sa znanjem i sposobnostima,a ne novcima

10. neplacanjem studija ce i siromashni ali sposobni studenti imati priliku studirati i zavrshiti fakultet i obogatit naciju

ma,mogao bih tako do sutra nabrajat

nije mi jasno kako neki izraziti fah idioti ne vide dalje od graficke kartice ili procesora

zalosno

-------------------------------------------------------------------------------------

naxeem kaže...

Mislave nemoj pričati gluposti i tako s visoka govoriti o filozofskom fakultetu jer taj fakultet ne nudi apsolutno ništa lošije ili manje bitne studije od onih na FER-u na primjer. Dapače, mnogi studiji na filozofskom su dvopredmetni, mnogi imaju i 50% više kolegija i više sadržaja pa su i teži.

Zbog hrpe razloga, besplatno upisati faks mora biti moguće svima koji zadovoljavaju uvjete u ocjenama i znanju (ocjene + prijemni), a za dalje, tko redovno polaže preko neke razine (npr. 3.5) treba također omogućiti daljnje besplatno studiranje.

Trenutni problem ja vidim samo u tome što je broj besplatnih studiranja ograničen, a nebi smio biti. Također, upisne kvote nebi smjele sadržavati "studiranje uz plaćanje".

potpis
meni je najsmjeshniji argument tipa "shto ce nama indolog?"
prvo,tim pljuvacima na znanje,indologija je jako tezak fakultet,i tko zna tko bi ga zavrshio
drugo,indolog ne samo da treba u kulturi jednog naroda,vec i ima jasno korisnu svrhu u ambasadi i raznim konzulatima na tlu,naravno,indije
trece,indolog moze pomoci i gospodarskom povezivanju jer moze savjetovati i uputiti u kulturne obicaje poslovne pregovarace
cetvrto,moze pomoci indijskoj ambasadi ili konzulatu na ovim prostorima
ma,ima toliko mogucnosti da mi jednostavno argument tipa "shto ce nama indolog?" spada u smijeshnu crticu nekog ko ne razumije i ne vidi dalje od vlastitog nosa
i josh jedna stvar,za razliku od bilo kojeg drugog fakulteta,FFZG ima i test kognitivnih sposobnosti koji utjece na rezultat prijemnog
samo tako da se zna

-----------------------------------------------------------------------

mislav_01 kaže...

Jel ti izgaras unutar sebe od potrebe da svakom covjeku na ovom forumu ides nametat svoje mišljenje? Ja imam svoje razmisljanje i svoj stav o nekim stvarima i tko si pak ti da ides svaki jeb.eni put uvjeravat ljude da si jedino i samo ti u pravu? Covjeca ma kako ti se samo da. A jos veci apsurd je tvoja prica o govoru "s visoka" a poprilicam broj od tvojih par tisuca postova je govor s visoka. Moje razmisljanje temeljim na cinjenici koliko ja moram ucit i nespavat noci i koliko moraju kolege s odredjenih fakulteta dok vise u kaficu jer ni na predavanja otic ne moraju.

a zashto si ti meni nametao svoj stav i svoje mishljenje?!?!?
u biti,tvoje pomankanje svijesti svijeta oko sebe mi je sada i potpuno razumljivo
vjerojatno nisi toliko intelektualno manjkav,bar ne mozda u svojoj domeni,ali si potpuno nesvjestan svega shto izlazi iz tvoje domene
u ovom buntu ti je mnogo studenata koji ne placaju studij,koji cak imaju i stipendije i koji prolaze sa izvrsnim
ali su svjesni drugih i problema koji se stvara placanjem studija
blago tebi u tvom malenom i skucenom svijetu gdje neciji pokushaj da udje u njega tako agresivno napadash i prozivash
eto tebi taj tvoj svijet,dokle god ne izlazish iz njega i nemash izlete u podrucja o kojima pojma ne znash

-----------------------------------------------------

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 11:03 (DrNasty).
17 godina
Studenti štrajkaju

Za ono kolko ćeš platit jednu godinu na pravu, tolko ćeš zaradit kao odvjetnik u nepunih 15min ako znaš radit kako treba.

17 godina
neaktivan
lepi kaže...
naxeem kaže...

Mislave nemoj pričati gluposti i tako s visoka govoriti o filozofskom fakultetu jer taj fakultet ne nudi apsolutno ništa lošije ili manje bitne studije od onih na FER-u na primjer. Dapače, mnogi studiji na filozofskom su dvopredmetni, mnogi imaju i 50% više kolegija i više sadržaja pa su i teži.

Zbog hrpe razloga, besplatno upisati faks mora biti moguće svima koji zadovoljavaju uvjete u ocjenama i znanju (ocjene + prijemni), a za dalje, tko redovno polaže preko neke razine (npr. 3.5) treba također omogućiti daljnje besplatno studiranje.

Trenutni problem ja vidim samo u tome što je broj besplatnih studiranja ograničen, a nebi smio biti. Također, upisne kvote nebi smjele sadržavati "studiranje uz plaćanje".

potpis
meni je najsmjeshniji argument tipa "shto ce nama indolog?"
prvo,tim pljuvacima na znanje,indologija je jako tezak fakultet,i tko zna tko bi ga zavrshio
drugo,indolog ne samo da treba u kulturi jednog naroda,vec i ima jasno korisnu svrhu u ambasadi i raznim konzulatima na tlu,naravno,indije
trece,indolog moze pomoci i gospodarskom povezivanju jer moze savjetovati i uputiti u kulturne obicaje poslovne pregovarace
cetvrto,moze pomoci indijskoj ambasadi ili konzulatu na ovim prostorima
ma,ima toliko mogucnosti da mi jednostavno argument tipa "shto ce nama indolog?" spada u smijeshnu crticu nekog ko ne razumije i ne vidi dalje od vlastitog nosa
i josh jedna stvar,za razliku od bilo kojeg drugog fakulteta,FFZG ima i test kognitivnih sposobnosti koji utjece na rezultat prijemnog
samo tako da se zna

Gluposti,štrajkaju zato jer im se ne da učiti, besplatno treba biti samo za redovne studente, ako padneš jedanput plaćaš i gotovo, po ovome šta oni traže, svaka budala će studirati 100 godina i samo mijenjati fakultete,a ovi "filozofi" su žešća glupost, kad se sjetim u srednjoj tog predmeta muka mi je, a tek kako je to sranje studirat,izmišljanje tople vode i sličnih gluposti, šta je mene briga šta je neki čoban mislio,napisao prije pun k godina,nisu imali pametnijeg posla nego se dobro napit i puno sr... To upisuju oni koji nemogu neki pametniji fakultet.
17 godina
protjeran
Lightning kaže...

Moje mišljenje je o ovom formirano istog trena kad sam vidio tko prosvjeduje...

Ja sam ZA besplatno studiranje na onim fakultetima koji imaju neku svrhu u svakodnevnom životu, recimo netko na medicinskom faksu, građevini, arhitektonskom faksu, strojarstvu, elektrotehnici... njima bi definitivno dao sve plaćeno, naravno mora postojat neka granica, ne može se sad studirat na grbači države po 7-8 godina (kao puno ljude koje ja znam)

A ovi tu neki filozofi, hrpa nekih alternativnih ljudi koji studiraju sanskrit ili latinski, ili štogod.

Koliko ja znam amerika se uzima kao neki standard obrazovanja (vjerojatno zbog silne love u svemu tome, a ne same kvalitete školovanja), a tamo baš i nema basplatnog školovanja. Tamo ako si dobar u nečemu dobiješ stipendiju, ili digneš kredit koji kasnije vraćaš.

tvoja profesorica ili profesor hrvatskog ti je zavrshio FFZG
isto kao i profesorica ili profesor engleskog,povijesti,filozofije,logike,etike,sociologije...
smuci mi se kada vidim ovakvu neku fobiju od nepoznatog
ne vidim cemu bi ti isti bili manje vrijedni od strojara (shto sam i sam) ili bilo kog drugog
kako su ovako skuceni intelekti jadni
samo moje je vrijedno i ono shto ja smatram vrijednim
vjerojatno si uz fer i strojare,sa kojima se ocito druzish,strpao medicinare jer doticne cesto posjecujesh pa ih i poshtujesh
bogatstvo jedne nacije ne cini znanje drvodjelstva,lemilica ili sharafa,vec jedna shira slika znanja

koliko ti ne znash,amerika ima skoro pa besplatno shkolstvo,zajedno sa onim koje se i masno placa
pa npr. imash UCLA,fax koji je skoro pa besplatan,a koji je jako kvalitetan i jako poznat
imash slovence,ciprane,maltezane,shvede,estonce,bugare,shkote,dance,fince,austrijance (gdje je cijena isto tako totalno simbolicna)
zelim,hocu,mogu al neam koga
17 godina
neaktivan
lepi kaže...

koliko ti ne znash,amerika ima skoro pa besplatno shkolstvo,zajedno sa onim koje se i masno placa
pa npr. imash UCLA,fax koji je skoro pa besplatan,a koji je jako kvalitetan i jako poznat
imash slovence,ciprane,maltezane,shvede,estonce,bugare,shkote,dance,fince,austrijance (gdje je cijena isto tako totalno simbolicna)
 Looool, mi nismo ni Amerika, ni ovi drugi koje si napiso.
16 godina
Studenti štrajkaju

ajmo u 100kn da ovi nadobudni so called "organizatori" strajka nece ni doci na nadoknade.

citiram jednu kolegicu s filozofskog:

strajk...pa jesu li oni normalni!! glupi su ko k***, ne pardon...gluplji su!ucim ko luđakinja da nabijem prosjek preko 4.0 i sad cu jos morati odrađivati nadoknade!!

mislim, naslo se 10 bisera...hmm...a da ihposaljemo u kinu? mozda tamo krenu strajkom protiv sexa pa ce smanjiti broj kineza pa nas nece biti 7 milijardi za mjesec dana...besplatno skolovanje...right...ja bi placu od 20k kn pa to nikog ne zanima.

znanje JE roba i inteligentni ljudi to skupo naplacuju...vidi se koliko ti studenti znaju cim su stavili da znanje NIJE roba.

P4 3.GHz 2*1GB Kingmax DDR400 GeForce 7600GT Corsair VX450W
17 godina
protjeran
Studenti štrajkaju

a ovim umishljenim ferovcima cu reci shto moj prijatelj,inace uvazeni i cijenjeni asistent na vashem faxu kaze na ovu temu (a i neke slicne prije):

ako cemo po sposobnostima,upisivali bi mozda 200 ljudi,sve ovo drugo je previshe

tako da si ne umishljajte neku velicinu,jer ona je davno iscezla

negdje otprilike ondje gdje se poceo naplacivati studij i gdje se izgubila inercija gospodarskog plana koji smo prije 90. imali

bez gospodarskog plana,nema jasnog programa u srednjim shkolama,pa nema kvalitetnog srednjoshkolca koji upisuje fakultet

i tu je jedan od osnovnih problema shkolstva

uz ovo placanje,naravno

zelim,hocu,mogu al neam koga
17 godina
protjeran
Paolo2612 kaže...

Ja sam student i ne podržavam ovaj štrajk. Besplatno da studiraš i onda kada postaneš visokoobrazovani radnik onda pobjegneš van jer su veće pare, a za državu ko je j..e.

Ja bi uveo ovo po pravilima kako sada financiraju kadate hrv. vojske. Kada završiš besplatno svoj faks minimum moraš odraditi toliko godina koliko si studirao faks (da vratiš preko poreza sve što je država investirala u tvoje znanje). Ako hoćeš ići u inozemstvo - isplati sve pare pa otiđi gdje god želiš.

pa to se da lako srediti
besplatno studirash i morash odredjeni broj godina vracati dug drushtvu
ako zelish otici ranije,platish
ako ostanesh,nishta ne platish
zashto jedan problem gurash pod drugi problem?!?!?
te dvije stvari nisu povezane kroz ovaj studentski bunt
sve te stvari se daju lako rijeshit i rijeshit kada dodje red na njih
jesi li sad za ovaj shtrajk? ;)

-----------------------------------------------------
naxeem kaže...

kredit moze,ali za stipendiranje,no ne za shkolarinu
taj primjer je recimo u shvedskoj
gdje cak i ne morash vratiti kredit za stipendiju (dakle,troshenje na hranu i smjeshtaj) ako si bio redovan student
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 11:04 (DrNasty).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice