Daj, picajzla, aj malo odmori s postovima da se i ja odmorim.
Braniteljske mirovine prima preko 72.000 ljudi, a braniteljska mirovina je preko 5.000 kuna što je u rangu s prosječnom plaćom.
Podatak o 130.000 dragovoljaca u borbenom sektoru je totalna laž, što zna svatko tko je 90-tih imao više od tri godine i vidio kako je sve izgledalo.
Ne da nema 130.000 dragovoljaca, nego sam siguran da nema ni 72.000onih koji imaju 6 mjeseci bilo kakvog vojnog staža u ratu i to kad se računa i Oluja kada je provedena jedina sistematična mobilizacija.
S obzirom da nam registar branitelja ima preko 500.000 upisanih, jasno je da se radi o totalnoj fantaziji. Franjo Tuđman, kojega stvarnost nije previše zanimala jer je živio u svom srednjevjekovnom poimanju vlasti, i ideji države iz kasnog 18. stoljeća, pao je na dupe kada je pred smrt 1999. čuo da (tada) ima 360.000 "branitelja". U međuvremenu ih se "otkrilo" 150.000.
Frend koji je preživio Vukovar umire od smijeha kad čuje sve te silne brojke.
Ne znam bi li se smijao ili plakao tvojim zaključcima i filozofiranju.
Ukratko, tko god je imao ikakvu mogućnost ili malo pomirisao rata, a poslije nije htio raditi ne da je dobio od tog rata, nego se namirio do kraja života.
Nisu dobili oni koji su mislili ok, sad je rat gotov, vrijeme je da radimo i stvaramo.
Najniža braniteljska mirovina sa 0 dana radnog staža je oko 2.500 kuna, veće od najniže mirovine iz rada, a nekoliko tisuća je obiteljskih braniteljskih mirovina od preko 8.000 kuna.

) od privilegija imam 70kn svaki mjesec izdvajam za udrugu branitelja hz-a dvaput godisnje pecanje(jede se prasetina ili janjetina),dobijem kalendar i 3 upaljaca(+2 bloka za jamb) e s to vam su privilegije (kolega dobar sef nema sta ni dana rata malo malo neka prekvalifikacija +jos manja skola nego ja)