Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.285.590
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
lovacmaki kaže...

Tvoj tata očito ima uvjete da bi se borio. 

Pa normalno da ima, ne znam što je tu smiješno.

Da nema uvjete ili se ne bi borio ili bi se borio malo za Hrvatsku, malo Srbiju, Irak, USA, Sjevernu Koreju, dajštadaš...

Gledam te!
15 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...

Pa normalno da ima, ne znam što je tu smiješno.

Da nema uvjete ili se ne bi borio ili bi se borio malo za Hrvatsku, malo Srbiju, Irak, USA, Sjevernu Koreju, dajštadaš...

Pa pretpostavljam da je najnormalnije boriti se da oslobodiš svoju zemlju, svoje sugrađane, prijatelje, obitelj.. Ali izgleda da nije svima.

Neki imaju svoje uvjete pod kojima će se boriti..

18 godina

Ljudi koji se bore u ratu riskiraju svoj život za to da bi njima i njihovoj djeci bilo bolje, ne lošije. Ne znam što tu bilo kome može bit čudno. Tvoj pokušaj izvrdavanja toga je skroz bezvezan, baš me interesira da li bi se ti uopće borio da dođeš u priliku da moraš. Moja pretpostavka je da ne bi, nego samo sereš bezveze, kao i gomila klinaca fejkera domoljuba.

Gledam te!
15 godina
protjeran
Gle, ja nisam domoljub. Idem ča na kraju krajeva. Ali moj stari je imao jedan motiv. Zaštita sebe i drugih od napadača. To je i postigao. Po tvome ispada da su se branitelji zaista borili za privilegije, beneficije i određenu sliku zemlje. I da su znali da to sve neće dobiti ne bi se niti borili. Kao najobičniji plaćenici.
17 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...
ris kaže...

Moj tata je meni rekao  da je znao tada za kakvu će se državu i mafiju borit, nebi se borio ni sat vremena za nju. 

Tvoj tata očito ima uvjete da bi se borio. 

Ne nije imao uvjete jer danas nije pod penzijom od 8000kn kao pola branitelja koji muzu ovu državu s HDZ-om već 20 godina.

Chill
18 godina
lovacmaki kaže...
Gle, ja nisam domoljub. Idem ča na kraju krajeva. Ali moj stari je imao jedan motiv. Zaštita sebe i drugih od napadača. To je i postigao. Po tvome ispada da su se branitelji zaista borili za privilegije, beneficije i određenu sliku zemlje. I da su znali da to sve neće dobiti ne bi se niti borili. Kao najobičniji plaćenici.

Borba protiv napadača nema nikakve veze s kasnijim cuclanjem države i svim negativnostima koje su zadesile kad su došli "domoljubi",

Kao što ni svi koji su sudjelovali u DR nisu bili dobrovoljci, tako nisu ni desničari, obogatili se na račun države ili nešto treće.

16 godina
Old Iggy kaže...
lovacmaki kaže...

Borba protiv napadača nema nikakve veze s kasnijim cuclanjem države .....

Šališ se, a?!

15 godina
protjeran
Old Iggy kaže...

Borba protiv napadača nema nikakve veze s kasnijim cuclanjem države i svim negativnostima koje su zadesile kad su došli "domoljubi",

Kao što ni svi koji su sudjelovali u DR nisu bili dobrovoljci, tako nisu ni desničari, obogatili se na račun države ili nešto treće.

Ti nisi shvatio poantu? Ispada da se njegov otac ne bi branio da je znao kakvo će stanje sada biti.

Dakle, trebalo je pustiti da Srbi napadaju i rade zločine, jer zašto bi se borio za domovinu ako ona neće izgledati kako je on zamislio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 20:46 (lovacmaki).
18 godina
lovacmaki kaže...
Old Iggy kaže...

Ti nisi shvatio poantu? Ispada da se njegov otac ne bi branio da je znao kakvo će stanje sada biti.

Dakle, trebalo je pustiti da Srbi napadaju i rade zločine, jer zašto bi se borio za domovinu ako ona neće izgledati kako je on zamislio.

Malo se ljudi direktno branilo. Dio je bio dobrovoljaca. Većina mobiliziranih.

Da, dobar dio bi odustao da je znao na šta će ova katastrofa ličiti, a i to mnogi priznaju, čak i uz jak domoljubni naboj tog doba. Tih prijelaz iz socijalizma u neku smjesu socijalizma (država) i kapitalizma (realni sektor), privatizacija po HDZ receptu, jedna vlada gora od druge (s danas vjerojatno najgorim premijerom ikad na ovim prostorima) i daleko najveće iseljavanje ikad. Na začelju EU (i Bugari će nas skoro prestići). Crkva diktira politiku, o ZDS se raspravlja...

Pa sad vidi - javiš se na poziv / vojnopolicijski te privedu, a onda ideš negdje na front držati glavu u torbi za ovo danas?

@phoenix - ne šalim se, nažalost. Rojs je pravi primjer, o ostalima da ne govorim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 23:15 (Old Iggy).
16 godina

Znam. Ovo i jesu bile Rojsove riječi (upriličene njegovom izrazu lica) upućene k tebi.

13 godina
ris kaže...

Ne nije imao uvjete jer danas nije pod penzijom od 8000kn kao pola branitelja koji muzu ovu državu s HDZ-om već 20 godina.

malo pretjerujemo?

"pola branitelja" prema registru je oko 250.000, a braniteljsku mirovinu prima njih 70-ak tisuća

od toga ih imaš 800 koji primaju zajamčenu minimalnu mirovinu od 2500 kuna, oko 56 tisuća koji primaju invalidsku mirovinu i 14 tisuća koji primaju obiteljsku, dakle za poginule branitelje

znači branitelja koji "muzu" državu imaš oko 12-13%, najveći dio njih invalida kojima niti serijal neprestanih revizija posljednjih 20 godina nije uspio pronaći da su lažnjaci

na slici dolje imaš i koliko ih ih prima koju cifru, izvješće je za posljednji mjesec sa stranica hzmo-a - link

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 8:17 (picajzla0707).
13 godina
Old Iggy kaže...

većina u registru branitelja nisu bili u borbenom sektoru

većina onih koji jesu bili u borbenom sektoru jesu bili dobrovoljci - njih preko 150.000 - link

18 godina
picajzla0707 kaže...
Old Iggy kaže...

većina u registru branitelja nisu bili u borbenom sektoru

većina onih koji jesu bili u borbenom sektoru jesu bili dobrovoljci - njih preko 150.000 - link

Čuj, rekla vlada RH.

Preko 300k ljudi "neborbeni sektor".

Da mi je znati što je to bilo.

Većina brigada koje nisu bile na prvoj liniji punjena je mobilizacijom, npr. zagrebačke, istarske itd. Jesu li dobrovoljci klinci koji su 1991. pogibali kao muhe, bezveze? Npr. 102 u operaciji Vihor na Uni? Mobilizirani klinci bačeni u katastrofalno organiziranu vatru, vidi vraga 1991., vidi vraga nemaju status dragovoljca?

To što mi kalkuliramo nekakvim brojkama, volimo se pozivati na "volju i želju" su gluposti. Misliš da je VP šetala okolo iz dobre volje?

13 godina
Old Iggy kaže...

...

meni osobno se gadi što su ovi iz tzv. neborbenog sektora ušli u registar branitelja, no dobrovoljaca je itekako bilo

možeš se ti sprdati koliko hoćeš, no ta mobilizacija početkom 90-ih i nije bila mobilizacija u uobičajenom smislu niti je bilo posebnih kazni za one koji su ostali doma, privođenja od strane vp, traganja za dezerterima i slično 

to je bio svojevrsni poziv kojem su se mnogi odazvali, ne zato jer su strahovali da će ih optužiti za dezerterstvo i da će završiti u zatvoru

baš tu noć nakon što je završila ta akcija 102 "plivajuće" na kupi pojavio se prijatelj koji je bio tamo, šokiran i sjeban, sjeo je pored nas i nije htio pričati ništa, jedino je drugom prijatelju koji je izbjegao mobilizaciju rekao da je dobro napravio što je ostao doma... kasnije se vratio i ratovao dalje, a ovom što se nije odazvao apsolutno se ništa nije dogodilo

ja sam u to vrijeme bio na faksu, malo poslije prekinuo faks i prijavio se, a danas apsolutno nikakvih beneficija nemam na osnovu toga i velika većina koja je bila sa mnom radi kao i ja za neku mizeriju, od penzije su još desetljećima daleko i kad jednom odu u penziju, to će biti ona obična šljakerska od 2-3 soma kuna

zato me malo živcira kad se počne lupetati bezveze i kad se pokrene hajka na lažne branitelje kao što je bila ona prije uspostave registra, koja je btw. završila hvatanjem njih toliko da ti je dovoljna jedna ruka za nabrojati ih na prste, i još ti ostane koji prst za kopanje nosa

16 godina
Old Iggy kaže...

Čuj, rekla vlada RH.

.....

Siguran broj glasova na svakim budućim izborima!

18 godina
picajzla0707 kaže...
Old Iggy kaže...

...

meni osobno se gadi što su ovi iz tzv. neborbenog sektora ušli u registar branitelja, no dobrovoljaca je itekako bilo

možeš se ti sprdati koliko hoćeš, no ta mobilizacija početkom 90-ih i nije bila mobilizacija u uobičajenom smislu niti je bilo posebnih kazni za one koji su ostali doma, privođenja od strane vp, traganja za dezerterima i slično

Nema tu nikakvog sprdanja. Bilo je dragovoljaca, no da ih je bilo 150 k ne bi srbi napravili ništa, kamoli radili ovakve probleme.

A ove mobilizacije su bile standardne, potpuno normalne, nikakve "neuobičajene", znaš koliko je jludi moralo prekinuti studije, odlaziti s posla i slično?

Nemojmo se zavaravati "domoljubljem".

phoenix2003 kaže...¸
Old Iggy kaže...

Čuj, rekla vlada RH.

.....

Siguran broj glasova na svakim budućim izborima!

Bingo!

13 godina
Mobilizacija 90-ih sigurno nije bila standardna, neodazivanje na mobilizaciju inace vuce ozbiljne posljedice kojih onda nije bilo i to je bila vise neka vrst poziva na koji su se ljudi odazivali ili nisu

Sjecam se da je u ekipi u kvartu vise njih dobilo poziv, pa se raspravljalo hoce li ili nece ici i nije tu bilo nikakvog straha od posljedica, samo obicni strah od rata
18 godina
picajzla0707 kaže...
Mobilizacija 90-ih sigurno nije bila standardna, neodazivanje na mobilizaciju inace vuce ozbiljne posljedice kojih onda nije bilo i to je bila vise neka vrst poziva na koji su se ljudi odazivali ili nisu

Sjecam se da je u ekipi u kvartu vise njih dobilo poziv, pa se raspravljalo hoce li ili nece ici i nije tu bilo nikakvog straha od posljedica, samo obicni strah od rata

Je, je, evo idem reći kolegama da smo bili idioti, to je bilo u biti pozivanje na dječje rođendane pa tko hoće...

Ili kolegama iz VP da su samo uznemiravali ljude, možda im se ispričaju...

13 godina
Old Iggy kaže...

Je, je, evo idem reći kolegama da smo bili idioti, to je bilo u biti pozivanje na dječje rođendane pa tko hoće...

hoćeš reći da su oni koji se nisu odazvali završili u prdekani pod optužbom za dezerterstvo?

jer osobno znam bar nekoliko prijatelja iz kvarta koji se nisu odazvali i nije im dlaka pala s glave, niti ih je ikad posjetila vojna policija

18 godina
picajzla0707 kaže...
Old Iggy kaže...

hoćeš reći da su oni koji se nisu odazvali završili u prdekani pod optužbom za dezerterstvo?

jer osobno znam bar nekoliko prijatelja iz kvarta koji se nisu odazvali i nije im dlaka pala s glave, niti ih je ikad posjetila vojna policija

Kako gdje. Znam dvojicu po koje su došli.

Koliko ih je gdje završilo pitaj boga, ali da su svi prije 1992. dragovoljci je idiotarija svoje vrste.

Oda par stotina ljudi stvarnih dragovoljaca znam možda desetak. Ostalo sve po pozivu (kao i sve redovne brigade druge polovice '91.).

13 godina
Old Iggy kaže...

Koliko ih je gdje završilo pitaj boga, ali da su svi prije 1992. dragovoljci je idiotarija svoje vrste.

Oda par stotina ljudi stvarnih dragovoljaca znam možda desetak. Ostalo sve po pozivu (kao i sve redovne brigade druge polovice '91.).

pa jbga, ja ne znam niti jednog po kojeg su došli, niti sam ikad čuo da je bilo nekih ozbiljnih posljedica

ma jasno da nisu svi bili dobrovoljci, ali ih je itekako bilo

to po pozivu također treba cijeniti, jer si se mogao i ne odazvati 

možda ih ne možeš picajzla-precizno svrstati u dobrovoljce, ali ljudi su se odazvali na taj poziv i većina njih je to napravila iz nekog osjećaja dužnosti i potrebe, ne radi straha kakav je nekad bio u jugi za neodazivanje na vojni poziv

14 godina

gledajte, ima stvarno dosta primjera. npr. meni otac se prijavio za vrijeme dragovoljaca, no krivo su ga upisali, ugl. stavilo ga pod branitelje.

nakon rata nije prihvacao nikakve beneficije, jer kako kaze nisan isao radi njih.

ubrzo otvara obrt evo do dan danas hrani drzavu i par zaposlenika. Pitam ga ja jednom kroz salu kolika ce ti bit penzija s obzirom koliko radi, kaze on ako bude 2000 kn sritan san. e to se zove tragedija.

a od starijih ljudi sam slusao x primjera gdje je neke trazila vp a oni koliko ih noge nose (sve razumljivo, nije svatko ni za to), a danas primaju penziju (veliki heroji bili) koja je cesce veca od prosjecne place.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 11:13 (1950Killer).
18 godina
picajzla0707 kaže...
Old Iggy kaže...

pa jbga, ja ne znam niti jednog po kojeg su došli, niti sam ikad čuo da je bilo nekih ozbiljnih posljedica

ma jasno da nisu svi bili dobrovoljci, ali ih je itekako bilo

to po pozivu također treba cijeniti, jer si se mogao i ne odazvati 

možda ih ne možeš picajzla-precizno svrstati u dobrovoljce, ali ljudi su se odazvali na taj poziv i većina njih je to napravila iz nekog osjećaja dužnosti i potrebe, ne radi straha kakav je nekad bio u jugi za neodazivanje na vojni poziv

Većina ljudi je došla zbog poziva, straha je itekako bilo, o sramoti da ne govorim. "Dragovoljnosti" u tragovima.

Dolazili su, koliko se sjećam (ali godine čine svoje) po one sa specifičnim VES-ovima, ako se ne varam topništvo je bilo najveći problem. Tad je i bilo ono slavo seljakanje po brigadama.

13 godina
1950Killer kaže...

nakon rata nije prihvacao nikakve beneficije, jer kako kaze nisan isao radi njih.

pa koliko se sjećam nije nam nitko niti nudio neke beneficije da bi ih trebao odbijati

meni osobno je liječnik nakon što sam najebao rekao neka idem na komisiju za invaliditet i da ću dobiti najmanje 40%, što nisam išao dijelom iz lijenosti, dijelom zbog toga jer se nisam niti osjećao kao invalid, ali da mi je netko nešto nudio i nije, nisam imao što prihvatiti ili ne prihvatiti i također otkad sam se skinuo radim kao i svi drugi građani bez ikakvih pogodnosti ili beneficija

Old Iggy kaže...

Većina ljudi je došla zbog poziva, straha je itekako bilo, o sramoti da ne govorim. "Dragovoljnosti" u tragovima.

Dolazili su, koliko se sjećam (ali godine čine svoje) po one sa specifičnim VES-ovima, ako se ne varam topništvo je bilo najveći problem. Tad je i bilo ono slavo seljakanje po brigadama.

sramote je bilo naravno, straha se baš i ne sjećam

doduše mi smo bili klinci, pa mi je možda to i drukčije ostalo u sjećanju

13 godina
1950Killer kaže...

...a od starijih ljudi sam slusao x primjera gdje je neke trazila vp a oni koliko ih noge nose (sve razumljivo, nije svatko ni za to), a danas primaju penziju (veliki heroji bili) koja je cesce veca od prosjecne place.

sad sam tek skužio ovo, sorry zbog duplih postova

eto opet iste priče o lažnim braniteljima koji primaju goleme penzije...

gore imaš točnu statistiku o braniteljima koji primaju mirovinu, velika većina njih invalidsku i vjeruj mi da niti jedan od njih nije prošao bez barem nekoliko revizija i komisijskih pregleda kojim im se utvrđivalo jesu li doista invalidi ili ne, tako da ove tvoje priče o "nekima koji pričaju o nekima koji su lažnjaci" su prazne priče koje me živciraju više od ičega

imaš i pun kujac branitelja u normalnoj mirovini, kune jedne ne dobivaju za svoj status više od ostalih penzića, pa nas debelu većinu koji radimo i onih u radničkim mirovinama nitko i nikad ne spominje, nego uvijek neki fantomski lažnjaci ili se ističe onih par budaletina koji su si umislili da predstavljaju sve branitelje pa krepivaju pod šatorima

osobno znam tek nekoliko kolega koji su završili u vojnoj mirovini, neki bez nogu, neki s gelerima i rupama u cijelom tijelu, jesu li im mirovine prevelike ne mogu suditi, ali da su lažnjaci to je čista laž i bljuvotina koja se provlači poput nekih teorija zavjere već godinama

na istim takvim temeljima ja mogu tvrditi da takve priče šire šupci koji nisu imali muda kad je trebalo, pa sad pričaju gluposti kako bi se sami bolje osjećali 

ako netko zna lažnog branitelja koji prima mirovinu, neka ga prijavi i ja bih prvi to napravio da znam nekoga takvog

18 godina

Brat je otisel dobrovoljno u rat sa osamnaest godina jer je bil pitomac vojne akademije jna u zg i cim je pocel rat odma se pridruzil zboru narodne garde (ja sam bil klinac od 13 godina). Posto su ga u Varazdinu ismijali ili su imali strah da je kos-ovac posto je dosao iz jna vojne akademije, morao je ici u Zg kod frenda te su zajedno oboje osamnaestogodisnjaci otisli u rat. "Karijeru" je zavrsio na bolovanju nakon oluje kao casnik jer mu je dvoje ljudi poginulo i imal je puno ranjenih kad su ih cetnici istukli minobacacima na cistini. Nakon vise godina psihijatrijskog ljecenja su ga budale umirovile. Mogli su ga poslat na West Point i danas bi imali najboljeg generala u drzavi ili na neki fax jer je bil voljan uciti jer je oduvijek bil dobar ucenik, ali njima je bilo komotnije umirovit decka u njegovim dvadesetima!
On nije isel u rat s novcanikom, nije se smrzaval na Dinari za novce i nije svoju mladost ostavil u rovu ubijajuci cetnike da bi imal penziju.
Moj brat danas zivi u Njemackoj a ja u Austriji. Doma se vracamo kao turisti i dobro nam je.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 12:01 (NEW_MAN).
17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
ris kaže...

malo pretjerujemo?

"pola branitelja" prema registru je oko 250.000, a braniteljsku mirovinu prima njih 70-ak tisuća

od toga ih imaš 800 koji primaju zajamčenu minimalnu mirovinu od 2500 kuna, oko 56 tisuća koji primaju invalidsku mirovinu i 14 tisuća koji primaju obiteljsku, dakle za poginule branitelje

znači branitelja koji "muzu" državu imaš oko 12-13%, najveći dio njih invalida kojima niti serijal neprestanih revizija posljednjih 20 godina nije uspio pronaći da su lažnjaci

na slici dolje imaš i koliko ih ih prima koju cifru, izvješće je za posljednji mjesec sa stranica hzmo-a - link

Ne izvrči moje riječi molio bih te lijepo , normalno da teško ranjeni i oni koji su nekog izgubili bi trebali dobivati penziju. Ali isto tako rodbine od tih ljudi i djeca bi trebala pristojno završit školu i napisati maturu, a ne da se preko veze  dobivaju sve privilegije na osnovu prošlosti. Izričito socijalnim slučajevima bi se trebalo izaći u susret oni koji baš nemaju a neko im je teško stradao.

A taj HZMO  ne želim komentirati i njihove update patchove svaki mjesec...

Chill
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 12:36 (ris).
13 godina
ris kaže...
picajzla0707 kaže...
ris kaže...

Ne izvrči moje riječi molio bih te lijepo , normalno da teško ranjeni i oni koji su nekog izgubili bi trebali dobivati penziju. Ali isto tako rodbine od tih ljudi i djeca bi trebala pristojno završit školu i napisati maturu, a ne da se preko veze  dobivaju sve privilegije na osnovu prošlosti. Izričito socijalnim slučajevima bi se trebalo izaći u susret oni koji baš nemaju a neko im je teško stradao.

A taj HZMO  ne želim komentirati i njihove update patchove svaki mjesec...

izvrćem ti riječi? pa jel sam ja napisao da pola branitelja muzu državu s penzijom od 8.000 kuna ili ti?

ne želiš komentirati konkretne podatke iz mirovinskog?

ali ćeš zato uredno komentirati rekla-kazala budalaštine o "x primjera" u kojima su likovi bježali od mobilizacije i kasnije dobivaju braniteljsku mirovinu?

mensčini se se tebi nešto izvrće u glavi, jer mogao bi i navesti neki od tih "x primjera", recimo bar dva-tri obzirom da u tvom smislu x sigurno znači njih mnogo

isprika za ovaj dio, učinilo mi se da sam s tobom raspravljao o ovom dijelu

htio ti ne htio komentirati podatke hzmo-a, to su konkretni podaci koji točno govore koliko branitelja prima braniteljsku mirovinu, a to što tebi ti podaci sjebavaju filozofiju o desecima tisuća lažnjaka i stotinama tisuća branitelja koji muzu državu je tvoj osobni problem neprihvaćanja činjenica

i btw. imam dvoje djece u školi, baš nikakve privilegije preko veze ne dobivaju zbog toga, pojma nemaju u školi da im je otac branitelj

ono što je nekad bilo da se upisuju preko reda svakako ne podržavam, no to je već davnih dana ustavni sud ukinuo

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 12:58 (picajzla0707).
14 godina
Old Iggy kaže...

Moj pokojni tata je bio "neborbeni sektor" i za to nikada nije nista primio!

On je bio elektromonter i dok se pucalo on i njegova ekipa su odrzavali Slavoniju pod naponom-dokle god je to bilo moguće.

Svaka cast ostalim Hrvatskim monterima i elektricarima,ali njegova ekipa ima najmanji postotak vremenskoga perioda bez struje.

Iako se prijavio za gardu,nisu mu dopustili,jer je bio vredniji kao "neborbeni sektor".

Veliku ulogu su imali ti "sektoraši" i isto tako su riskirali glavu poput vojnika,no nikada nista od drzave nisu dobili.

Po zavrsetku rata,ekipa Elektroslavonije Osijek Landroverom je kod Ernestinova nagazila na minu,prilikom toga su poginula dvojica...nitko od obitelji poginulih nije nikada dobio nikakvu naknadu.

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
13 godina
Milka30 kaže... 

Moj pokojni tata je bio "neborbeni sektor" i za to nikada nije nista primio!

On je bio elektromonter i dok se pucalo on i njegova ekipa su odrzavali Slavoniju pod naponom-dokle god je to bilo moguće.

Svaka cast ostalim Hrvatskim monterima i elektricarima,ali njegova ekipa ima najmanji postotak vremenskoga perioda bez struje.

Iako se prijavio za gardu,nisu mu dopustili,jer je bio vredniji kao "neborbeni sektor".

Veliku ulogu su imali ti "sektoraši" i isto tako su riskirali glavu poput vojnika,no nikada nista od drzave nisu dobili.

Po zavrsetku rata,ekipa Elektroslavonije Osijek Landroverom je kod Ernestinova nagazila na minu,prilikom toga su poginula dvojica...nitko od obitelji poginulih nije nikada dobio nikakvu naknadu.

to je sve u redu, no sam sustav braniteljske statistike, registra ili kako to već nazvati je onda trebao biti drukčije napravljen, a ne da brojka od pola milijuna branitelja izaziva kaos u javnosti

doduše, neka prava bez obzira na braniteljski status tvojem ocu i sličnima nikad ne bi bila i neće biti dostupna, poput primjerice minimalne zajamčene mirovine za koju moraš imati minimalno 100 dana u borbenom sektoru, a mislim da još ima nekih prava koja se vežu isključivo na borbeni sektor

i bez ljutnje, ali i velika većina vojnika također nikad od države nisu ništa dobili

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice