Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.311.156
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Pohvalio bih izvore vijesti - anonymousnews.ru kao i samu vijest u kojoj niti ima imena osuđenoga, niti žrtava, niti bilo čega po čemu bi se moglo provjeriti bilo što. 

Oblače, jesi to ti? Nekako ćutim tvoj intelektualizam iz odabira tema i izvora...

Ako ćemo tako gledat svaka vijest na netu je nepovjerljiva.

Šta ti bgti to znači ?

18 godina
honor8 kaže...

Ako ćemo tako gledat svaka vijest na netu je nepovjerljiva.

Šta ti bgti to znači ?

To možda tebi - ja, recimo, vijest koja zadovoljava kriterije vijesti (odgovara na pitanja tko, što, gdje, kada, zašto ("5W" - who, what, when, where, why) mogu lako provjeriti - recimo pisanje o požarima ili o propucavanju Mamićeve noge. 

Vijest anonimnog autora na anonimnom portalu o (anonimnom) navodnom liječniku koji je navodno silovao (anonimne) pacijentice, a kojega je navodno osudio neki (anonimni) sud - ne mogu. 

Što ne mora značiti da nije točna, ali onda se potraži ima li još negdje ta vijest, ali s nedostajućim podacima koje bi je učinile vjerodostojnom. 

Ja znam da je to iznad tvog dometa, ali ton kojim dijeliš lekcije me ponukao da ti objasnim da ti je domet takav da to ne bi trebao raditi. 

Iako, s obzirom na tvoj minuli rad na forumu, to ionako nije bitno, osjećam da ćeš i pod ovim nickom svijetliti kratko, ali blještavo, kao najsjajnija zvjezdica na nebu...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.8.2017 18:01 (Drago).
16 godina

E upravo to donosi multikulturalizam, izumiranje naše kulture, a ne obogaćivanje.

phoenix2003 kaže...

Ja kao službeni Švabo ti mogu reći da pričaš gluposti. Njemačka industrija vapi za radnom snagom, ali ponajviše za visokokvalificiranom radnom snagom i nešto sitno za jako dobrim majstorima.

Najčešće multikulturalizam zagovaraju osobe koje ga nikada nisu niti vidjele niti proživjele.

phoenix2003 kaže...

Poznajem tipa koji je u pritvoru.....

Logika ti je glupa. Iskreno nemam više ni volje ni želje takvima kao ti objašnjavati zašto su u krivu.

Na desetine tisuća ljudi koji su napustli Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju te otišli trbuhom za kruhom u Njemačku mahom su zdravstveni radnici (koji peru guzice u staračkim domovima), kuhari, vozači (uglavnom teretnih vozila i autobusa). Stvarno ne mogu da se sjetim ni jedne osobe koja je ovdje radila u svojoj struci (VSS) i koja je u Njemačkoj dobila taj posao. Čak znam par slučaja ljudi koji su se vratili iz Njemačke jer nisu mogli podnjeti posao u staračkom domu.

Da! Ja zagovaram multikulturizam! Ja, koji sam rođen i odrastao među ljudima koji pripadaju različitim narodima i narodnostima. Ja, koji sam imao besplatno i vrhunsko zdravstvo i obrazovanje. Ja, koji sam položio Pionirsku zakletvu i koji sam išao na takmičenje iz Titovim stazama revolucije. Ja, koji sam nosio Štafetu mladosti. Ja, kome je majka mojuh drugova mazala krišku kruha i kojima je moja majka radila to isto kad smo bili gladni. Ja, koji je po snjegu u ponoć 1993 pozivao susjeda izbjeglicu da dođe kod mene na telefon jer ga zove rođak iz inostranstva. Ja, koji je pojeo tonu baklave za Bajram i kamion krmetine za Krsne slave. Ja, koji je okusio pičke raznih konfesija a ti i takvi kao što si ti nikada nećete!

Logika ne može biti glupa. Glupi mogu biti samo ljudi, samo ne znam imaš li kapacitet da to shvatiš?!

10 godina

kod nas u BiH nema nikakvih problema sa ljudima bliskoistocnog porijekla,to su situirani turisti koji trose ,ako im se nesto prihebe oni posteno plate usluznu djelatnicu

Zaobilaze nas ekonomski imigranti , a nismo privlacni ni izbjeglicama iz ratom ugrozenih  teritorija ! 

waaagh
18 godina

Pa nismo ni mi - ovi šta su prolazili ovuda htjeli su dalje u Njemačku i po zapadnoj Evropi, kao i 90% ovih u  azilu gdje su završili protiv svoje volje, tako da mi nije jasno čemu kmečanje.

This space for rent!
13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Na desetine tisuća ljudi koji su napustli Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju te otišli trbuhom za kruhom u Njemačku mahom su zdravstveni radnici (koji peru guzice u staračkim domovima), kuhari, vozači (uglavnom teretnih vozila i autobusa). Stvarno ne mogu da se sjetim ni jedne osobe koja je ovdje radila u svojoj struci (VSS) i koja je u Njemačkoj dobila taj posao. Čak znam par slučaja ljudi koji su se vratili iz Njemačke jer nisu mogli podnjeti posao u staračkom domu.

Da! Ja zagovaram multikulturizam! Ja, koji sam rođen i odrastao među ljudima koji pripadaju različitim narodima i narodnostima. Ja, koji sam imao besplatno i vrhunsko zdravstvo i obrazovanje. Ja, koji sam položio Pionirsku zakletvu i koji sam išao na takmičenje iz Titovim stazama revolucije. Ja, koji sam nosio Štafetu mladosti. Ja, kome je majka mojuh drugova mazala krišku kruha i kojima je moja majka radila to isto kad smo bili gladni. Ja, koji je po snjegu u ponoć 1993 pozivao susjeda izbjeglicu da dođe kod mene na telefon jer ga zove rođak iz inostranstva. Ja, koji je pojeo tonu baklave za Bajram i kamion krmetine za Krsne slave. Ja, koji je okusio pičke raznih konfesija a ti i takvi kao što si ti nikada nećete!

Logika ne može biti glupa. Glupi mogu biti samo ljudi, samo ne znam imaš li kapacitet da to shvatiš?!

Malo si se zeznuo, jer koliko sam shvatio ti multikulturalizam zamišljaš nešto kao Jugoslaviju. Malo si se žešće zeznuo jer Jugoslavija nije bila multikulturalna država. Kamo sreće da tako izgleda ono što nas čeka. A naši ljudi u Njemačkoj rade svašta jer bilo kakav posao u Njemačkoj nije problem naći, ali ako imaš diplomu tehničkog faksa biti ćeš najviše tjedan dana bez posla. Njemačka tehnička i IT industrija su u velikom zamahu i nikada više inženjera nije bilo potrebno nego sada. I naši ljudi barem rade, ajde vidi one linkove za ove migrante što sam ti stavio, koliko njih radi?

16 godina
King8 kaže...
phoenix2003 kaže..

Malo si se zeznuo, jer koliko sam shvatio ti multikulturalizam zamišljaš....

Ne zamišljam. Kultura ima svoju definiciju i ne, to nije bonton!

U Njemačkoj ne možeš dobiti dobar (čitaj bitan) posao u VSS struci ukoliko ne znaš odlično da govoriš jezik.

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Kultura

12 godina
neaktivan
King8 kaže...

Vjeruj mi, prolazak ženske osobe pored neke krčme pune pijanih lažnih branitelja u nekom prigorskom selu se ne može usporediti s onime što @i_rambo_plache priča.

Vidim da ti stalkanje jako dobro ide pošto ja nigdje nisam ni spomenula lažne branitelje a još manje prigorska sela.

Puna su ti usta pljucanja po ljudima koji bi se trebali maknuti od svojih kompova a tebi znalcu promiče ono što ti se doslovno pred nosom događa. Izađi ti malo van kasno navečer u grad pa promotri malo oko sebe kako se sve više "muškaraca" ponaša. Prođi noću Glavnim kolodvorom, Jarunom, Dubravom ili uđi u noćni autobus pa promotri malo. Misliš da su mi jednom dobacivali, pjevali da im "bacim sisu da se igraju" ili mi prepriječili put uz navodno zavodničke ulete opisivali što bi mi mogli raditi? Misliš da je ugodno vraćati se pješke iz grada i da ti pijani frajeri stanu i nude prijevoz a kad ih odbiješ da se voze za tobom i u stihovima opisuju što bi ti radili? Misliš da nikad nisam zbog takvih glumila da tražim ključeve jer sam kao došla doma? Ili da mi se nikad nije desilo da se frajer doslovno trlja uz mene u tramvaju? A da ne govorim o pacijentu s kitom u ruci koji je svojedobno vrebao iz grmlja u Vrapču svako yebeno jutro.

Ali naravno to je pi.kin dim naspram zurenja.

Imigranti ti smetaju a ne vidiš što se događa oko tebe. Licemjerje na razini.

Istina svakoga koji s takvim namjerama dođe ovdje treba deportirati po kratkom postupku, ali zatvarati oči na to što se događa po gradu a ovdje bacati floskule je gnjusno.

A za tvoju informaciju u "prigorskim selima" me nije ni najmanje strah hodati ni u 3 sata ujutro ulicom. Nitko ne fućka, nitko ne blokira put niti baca vulgarne upadice jer se svi međusobno znamo i nitko nije tolika seljačina da se sramoti na takav način znajući da mu poznajem roditelje, ženu i rodbinu. A svaku pijanu budalu cijelo selo zna i jako dobro znamo kako na kraj s takvima. Al taj podatak je očito velikom gospodinu Kingu nekako promakao jer šta se mi imamo buniti kad su nam u državi svi rođeni sa Bečkom školom.

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
13 godina
neaktivan

Da, znam što je kultura. I gdje je tu bilo multikulturalizma u Jugoslaviji? Uz neke sitne razlike sve je to više-manje europska kultura. A ovo za VSS posao u Njemačkoj nije istina, za 60% IT i tehničkih poslova nije potrebno znanje njemačkog jezika jer u svakoj velikoj firmi je službeni jezik engleski, ali naravno da se podrazumijeva da ga moraš naučiti kroz neko vrijeme. U ostalim strukama ne znam kakva je situacija, ali vjerojatno traže da barem nešto njemačkog znaš. Uglavnom diploma tehničkog faksa + radna dozvola + odličan engleski + volja za naučiti njemački i posao možeš naći u tjedan dana bez obzira odakle si.

13 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

...

Ispričavam se na izrazu "prigorsko selo", to sam skroz random rekao jer takvu sam neku sliku imao u glavi zbog toga što sam takve situacije najčešće na takvim mjestima viđao. Ja sam već rekao da sam potpuno svjestan svega što se događa, iako nikada baš tako kao što si ti opisala (valjda zato što sam muško pa ne primjećujem), ali nadam se da si svjesna da kulturnim bogaćenjem određenih kvartova, isti ti kvartovi postaju no-go zone za nezamotane žene. Valjda ćeš shvatiti da to što ti se sada događa nije ništa ozbiljno s obzirom na ono što će se događati kada ih 1500 relociraju u Novi Zagreb u državne stanove i kada još toliko nepodobnih EU deportira nazad nama. Uglavnom glupo je pričati dok sama ne vidiš jer sam siguran da mi ne vjeruješ.

14 godina

Brale - protiv multikultura može bit samo moron.

HR je spoj multikultura - od Mađe, Turske, Italije, Njemačke.

Ja sam zagovornik multikuluture.

Ja koji sam odrastao u mraku komunizma, pa mi je najbolja prijateljica iz djetinjstva u 80-tim bila crnkinja Bebe, pošto sam navedeno proveo u domu na Savi. U svom tom mraku tako sam dobio Indijansku kapu koju mi je napravio Koni (indijanac koji je svirao u Ritmo Locu), čuvao me Marokanac kojeg je stari šutnio nogom u dupe kad se klanjao (jel je mislio da traži nešto ispod kreveta) i Japanac (ili Kinez) koji je uništavao origami (imali smo papirnatog Labuda na ormaru jedno 5 godina). Sestrična mi hoda već dugo vremena sa Nizozemcem kojeg njen ćaća ne voli (zato jel nije rvat), a lik je duša koja kad dođe u Slavoniju uništi barem 3 janjića i 2 praseta. Mogao bih još....Ali za kraj, iako je stariji, jedan od najboljih prijatelja mi je Sirijac (bivši radni kolega), koji je isto došao 80-tih na razmjenu, te se oženio ovdje. Puno sam naučio od njega. Prvenstveno kuhinju.

Nemoj brkat nekulturu, fanatizam i radikalizam za kulturu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.8.2017 21:59 (DarthMarkus).
16 godina
King8 kaže...

Da, znam što je kultura. I gdje je tu bilo multikulturalizma u Jugoslaviji? Uz neke sitne razlike sve je to više-manje europska kultura

Da bi nastavili bilo kakav razgovor moraš naučiti razliku između pojmova "narod" i "nacija". KOJA , DO ĐAVOLA EUROPSKA KULTURA?! I što misliš koliko dovoljno dobrih stručnjaka proizvedu domaći univerziteti? Koliko takvih se odluči otići i okušati se među daleko jačom konkurencijom u Njemačkoj? Možda je bolje biti freelancer?

11 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže....

Imigranti su kod nas statistička pogreška, hvala Bogu. Pustimo političku korektnost, bolje rečeno licemjerje. Treba se prošetati noću Rimom, Milanom, Parizom.. pa i Venecijom (Mestre) pa ćeš imat doživljaj za pamćenje. U bilo kojem europskom velikom gradu žena/djevojka nema što tražiti bez muške pratnje noću po kolodvorima, tramvajima, metroima (ako voze noću) i nekim kvartovima. To nema veze s imigrantima nego jednostavno s populacijom koja se nakuplja tamo potaknuta istim porivima kao što se cucki lutalice okupljaju u čopore. Ne znam čemu snebivanje?

16 godina
maximilian kaže...
ddarknessfairyy kaže....

Imigranti su kod nas statistička pogreška, hvala Bogu. Pustimo političku korektnost, bolje rečeno licemjerje. Treba se prošetati noću Rimom, Milanom, Parizom.. pa i Venecijom (Mestre) pa ćeš imat doživljaj za pamćenje. U bilo kojem europskom velikom gradu žena/djevojka nema što tražiti bez muške pratnje noću po kolodvorima, tramvajima, metroima (ako voze noću) i nekim kvartovima. To nema veze s imigrantima nego jednostavno s populacijom koja se nakuplja tamo potaknuta istim porivima kao što se cucki lutalice okupljaju u čopore. Ne znam čemu snebivanje?

Ja ovaj post uopće ne shvaćam, tj. nema mi logike.

maximilian kaže...

Imigranti su kod nas statistička pogreška, hvala Bogu. Pustimo političku korektnost, bolje rečeno licemjerje. Treba se prošetati noću Rimom, Milanom, Parizom.. pa i Venecijom (Mestre) pa ćeš imat doživljaj za pamćenje. 

Ovde se otvoreno govori protiv imigranata.

maximilian kaže...

To nema veze s imigrantima nego jednostavno s populacijom koja se nakuplja tamo potaknuta istim porivima kao što se cucki lutalice okupljaju u čopore. 

Ovdje pak piše da to nema veze sa imigrantima (usput, piše isto što je rekla ddarknessfairry da nije to do imigranata nego imamo mi i ovde takvih koliko oćeš, a ovaj post bi trebao biti nekakvo demantiranje) nego sa nekim perverznjacima koji se okupljaju u čopore na određenim lokacijama.

maximilian kaže...

U bilo kojem europskom velikom gradu žena/djevojka nema što tražiti bez muške pratnje noću po kolodvorima, tramvajima, metroima (ako voze noću) i nekim kvartovima. 

Ovaj dio može pripadat prvom ili drugom dijelu, posta.

maximilian kaže...

Ne znam čemu snebivanje?

Ne znam čemu neodlučnost, zbunjenost, poniženje...?

Jer ovaj post valjda ima 2 djela, nekakav prijelaz i na kraju nekakvo pitanje. Ovaj post je kao Lynchov Mulholland Drive.

Jeli još nekome ovaj post nema logike?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 10:05 (KIKI3ooo).
15 godina
protjeran
Činjenica je da muslimani/imigranti popunjavaju određene dijelove većih europskih gradova, i da tim dijelovima nije ugodno prolaziti (pogotovo ženama).
Da, takvih dijelova gradova ima koji nemaju veze sa njima, ali nam (europi) ne trebaju još i oni.
16 godina
lovacmaki kaže...
Činjenica je da muslimani/imigranti popunjavaju određene dijelove većih europskih gradova, i da tim dijelovima nije ugodno prolaziti (pogotovo ženama).
Da, takvih dijelova gradova ima koji nemaju veze sa njima, ali nam (europi) ne trebaju još i oni.

Bujrum u Sarajevo na ćevape!

13 godina
lovacmaki kaže...

ne znam za druge gradove, no nedavno sam boravio u amsterdamu tjedan dana i odsjeo baš u kvartu gdje su upravo muslimani najbrojniji

inače uopće ne gledam kakva je "populacija", no nemereš ne skužiti da 90% žena u tom kvartu nosi tradicionalnu muslimansku odjeću - tako smo i skužili, jer muški se oblače uobičajeno

međutim, apsolutno po ničemu se nisam osjetio "ugroženim", nitko nije zurio u nas niti sam se osjećao iti malo neugodno ili neobičnije nego u centru gdje je populacija "europljana" daleko veća

žena je išla više puta sama do trgovine, nije niti jednom primjetila da netko zuri u nju, baš sam je sinoć pitao jel imala takvih zapažanja i nije to skužila

svaki dan bi odlazili do centra i vraćali se u sitne sate, također nikakvih neugodnih iskustava, dapače, bez problema bi nam pomogli u snalaženju kad bi pitali za smjer, baš kao da pitam bilo kojeg "fetivog" nizozemca

tako da te tvoje "činjenice", barem po mojem iskustvu i barem u amsterdamu, nisu niti blizu istini 

8 godina
protjeran

u tebe ne zure jer ti vjerojatno normalno izgledaš. 

Da, JA lično i osobno !
16 godina

Ne zure jer su spušeni! Amsterdam ima tradiciju! Najbolje ga je opisao/opjevao Bora Čorba!

11 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Šimleša, na godišnjem sam, nisam uzeo puno slova sa sobom pa ne mogu sada analizirati sam sebe, mora mi nešto ostati za slijedeće dane, OK.

Nemam niš protiv da si daš truda

17 godina
odjavljen
lovacmaki kaže...

Takvi dijelovi gradova su u pravilu rezultat getoizacije. Ako naguraš par tisuća migranata u najsiromašniju četvrt, stvaraju su grupe koje su sebi dostatne, zatvaraju se i izoliraju i predstavljaju prepreku za integraciju i plodno tlo za ekstremizam.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

ne znam za druge gradove, no nedavno sam boravio u amsterdamu tjedan dana i odsjeo baš u kvartu gdje su upravo muslimani najbrojniji

inače uopće ne gledam kakva je "populacija", no nemereš ne skužiti da 90% žena u tom kvartu nosi tradicionalnu muslimansku odjeću - tako smo i skužili, jer muški se oblače uobičajeno

međutim, apsolutno po ničemu se nisam osjetio "ugroženim", nitko nije zurio u nas niti sam se osjećao iti malo neugodno ili neobičnije nego u centru gdje je populacija "europljana" daleko veća

žena je išla više puta sama do trgovine, nije niti jednom primjetila da netko zuri u nju, baš sam je sinoć pitao jel imala takvih zapažanja i nije to skužila

svaki dan bi odlazili do centra i vraćali se u sitne sate, također nikakvih neugodnih iskustava, dapače, bez problema bi nam pomogli u snalaženju kad bi pitali za smjer, baš kao da pitam bilo kojeg "fetivog" nizozemca

tako da te tvoje "činjenice", barem po mojem iskustvu i barem u amsterdamu, nisu niti blizu istini 

Ne kažem ja da se to događa 100% vremena. Ali češće u određenim mjestima nego na nekim drugim. A često su ta mjesta dominantno muslimanska (dijelovi gradova).

15 godina
protjeran
Nisam ja protiv muslimana ili izbjeglica, ali jesam protiv toga da se tvrdi da je to miroljubiva vjera (a primjera u Kuranu koji nisu miroljubivi ima i ne dva, tri) a još veći problem je što nema druge religije u čije se ime po cijelom svijetu događaju takva djela kao što je Islam. Nekada je Kršćanstvo bilo u toj ulozi. A integracija izbjeglica je užasno riješena. I to će nam se obiti o glavu.
18 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...
Nisam ja protiv muslimana ili izbjeglica, ali jesam protiv toga da se tvrdi da je to miroljubiva vjera (a primjera u Kuranu koji nisu miroljubivi ima i ne dva, tri) a još veći problem je što nema druge religije u čije se ime po cijelom svijetu događaju takva djela kao što je Islam. Nekada je Kršćanstvo bilo u toj ulozi. A integracija izbjeglica je užasno riješena. I to će nam se obiti o glavu.

Nisam rasist ali mrzim crnce.

Do you understand life?! Do you?!
16 godina
maximilian kaže...
KIKI3ooo kaže...

Šimleša, na godišnjem sam, nisam uzeo puno slova sa sobom pa ne mogu sada analizirati sam sebe, mora mi nešto ostati za slijedeće dane, OK.

Nemam niš protiv da si daš truda

U potpunosti si u pravu. Ubuduće neću tražiti neki smisao u tvojim postovima. Sve je jasno 

14 godina
i_rambo_plache kaže...

Ili često na ovom forumu/temi: Nemam ništa protiv pedera ali...

15 godina
protjeran
Pa ne mrzim muslimane. Mrzim zataškavanje istine o Islamu. A istina je jednostavna, nema druge religije danas usporedive po krvoproliću koje se u njeno ime događa. Ali nisu svi muslimani zli, većina nije. Miroljubiva većina je nebitna ako manjina uz svu tu većinu radi takve grozote.
13 godina
lovacmaki kaže...
picajzla0707 kaže...

Ne kažem ja da se to događa 100% vremena. Ali češće u određenim mjestima nego na nekim drugim. A često su ta mjesta dominantno muslimanska (dijelovi gradova).

a ja ti pak kažem da se tako nešto nije dogodilo niti jednom u tih tjedan dana, što znači da ti pada u vodu tvrdnja kako "nije ugodno prolaziti tim dijelovima većih europskih gradova"

odnosno, ono što tvrdiš da je činjenica - nije činjenica i očito je da takve tvrdnje izvlačiš iz dupeta

15 godina
protjeran
Čemu takvo izražavanje. Drži se kulturne rasprave. To što se to tebi (tvojima) nije desilo je apsolutno nebitno. Ako se desi bilo kome u bilo kojem trenutku je previše. Zar da izvlačimo primjere iz Belgije, Francuske, VB, Švedske? Opet kažem to se događa i sa ciganima npr. Osim u jednom, cigani ne tvrde da su takvi radi religije.
16 godina

Svaka religija je nastala i iskorištava se radi moći i kontrole nad ljudima. Što je to u povijesti nastalo a da je moglo narasti bez blagoslova poglavica, vladara, kraljeva, careva i predsjednika? To je religija i novac. Svi su od uvijek u njoj vidjeli šansu. Kako siromašni, koji su tražili utjehu, bolesni koji su traźili lijek tako i vladari koji su kontrolirali strah i upravljali masama baš pomoću religije. Tako moćno oruđe/oružje se održalo do dan danas. Možda nije svemoćna kao nekada ali i dalje je veoma efikasna. Religija se koriristi samo da bi vlast ostvarila cilj. Nekada je u centru pažnje bilo Kršćanstvo i Judaizam a danas je to Islam. 

Zašto spominjete damo negativne primjere iz Belgije i Francuske? Zašto ne spominjete odlične i pozitivne primjere iz Bosne i Hercegovine. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice