Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.300.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

Ja sam za plaćanje poreza. 

Ali da porezom ne financiram glasačku mašineriju, uhljebe, rođake, audije, letove na Wimbledon i slično. 

Ja sam da se financira optimalan servis koji je na usluzi građanima i koji je tu radi građana, a ne obrnuto.

Naravno. Ali za to treba demokracija pametnih, ne ovo što imamo.

12 godina
neaktivan
Avensac kaže...

Nisam znao gdje da stavim pa eto

Sto se ovdje dogada? 

Ili je trol ili je F25...

18 godina
Old Iggy kaže...

Imamo deficit ovih boldanih.

Rvat katolik!
18 godina
tnakir kaže...
Old Iggy kaže...

Imamo deficit ovih boldanih.

Točno.

18 godina
Littlemanbeingerased kaže...
nixass kaže...

Nemoj tako.

I 'rvati su išli "razgovarati" o tome.. u njemačku, pa do nekih ministarstava po europi... i tako to... nakon toga muk oko te priče.

A baš jučer je negdje bio članak da "naš" vrli ministar nije bio do EMA-e osobno.

Možda ih hebe što ne mogu ubrati 10-30% od deala pa nemaju motivacije. 

A možda su ih samo vrućine shebale pa nisu jadni imali snage potruditi se više.

@old iggy

Ne plaćanje poreza se svakim danom čini sve razumnijom odlukom

gledao sam neku reportazu neki dan i cini mi se da se "nasi" najvise uzdaju u cinjenicu da EU nastoji imati po jedan ured u svakom clanici..

ako se u to najvise uzdaju onda ga ne treba ni biti u zagrebu..

vele da je bitna logistika, povezanost, obrazovne mogucnosti za djecu zaposlenih.. ne znam kaj zagreb od toga nudi u ondosu na konkurenciju (barcelona, dublin i ostali..).

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
18 godina
neaktivan
nixass kaže...

gledao sam neku reportazu neki dan i cini mi se da se "nasi" najvise uzdaju u cinjenicu da EU nastoji imati po jedan ured u svakom clanici..

ako se u to najvise uzdaju onda ga ne treba ni biti u zagrebu..

vele da je bitna logistika, povezanost, obrazovne mogucnosti za djecu zaposlenih.. ne znam kaj zagreb od toga nudi u ondosu na konkurenciju (barcelona, dublin i ostali..).

Banana republika funkcionira tako od prvoga dana.

Sjećam se još poznate izjave (e sada da me upucaš ne sjećam se od koga), parafraziram: kada uđemo u EU sve će krenuti na bolje čak i da ništa ne radimo.

A da ne spominjemo koliko je državna aparatura bila spremna s projektima i pomoći te edukacijom poduzetnika pri povlačenju sredstava iz raznih eu fondova - a uistinu se može za skoro svaki vrag povući nešto novca - samo ako projekt ima smisla i dobro je napisan (sestra se bavi time godinama i redovito dijeli savjete ljudima iz ministarstava). A to je samo kap u moru nesposobnosti i neznanja ljudi koji su na položajima.

Old Iggy kaže... 

To nije nimalo razumna odluka. Kad ponestane para država će samo generirati nove i tako u krug.

A onaj tko ne može plaćati poreze ne treba ni raditi.

Ja više ne vidim smisao plaćanja poreza u rh. *edit* Da ne bude zabune, mislim na plaćanje poreza ovakvoj državi s ovakvim vlastodršcima i ovakoj organizaciji *end edit*

Možda je to samo završni stadij mojega kompletnog gađenja koje osjećam prema ... ovome...  no jednostavno ne vidim smisao jer taj novac se samo baca.. i baca.. u rupu bez dna. .. na dnu koje je vječni plamen idiotizma i pohlepe bez granica. Tako samo produžujemo agoniju - svima.

Činjenica je da ova "država" nikada neće imati dovoljno para da sve uhljebe nahrani i da svi dobiju dio kolača. Nedavno je kolega napisao svoje mišljenje o porezu na nekretnine i jako dobro je to sumirao kao prebacivanje hrpe u drugu rupu koja više nije namjenska - mali trik, ali upalit će za dodatne mogučnosti osiguravanja uhljeba.

Btw.. kada smo već kod tog poreza na nekretnine.

Evo još jedan dildo građanima. 

Čestitam. Svaki građanin banana republike je zapravo zaposlen na sva mjesta - radiš negdje u firmi gdje si zaposlen i radiš posao državnih službenika. I još plaćaš porez da odradiš njihov posao. *thumbs up*

No dosta... povlačim se iz rasprava o ovoj naseobini. Previše mi se sve gadi da bih više mogao objektivno komentirati i sudjelovati.

peace

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.8.2017 22:59 (Littlemanbeingerased).
14 godina

Ja stvarno ne mrzim ni državu, ni zemlju, ni ljude - ali mrzim jebeni mentalitet ovih prostora !

Jednom je pokojni Malnar u rijetkim trenucima lucidnosti u njegovom obraćanju ljudima ispred tv-a rekao :

"Šta serete po političarima i vi mali miševi što buljite u tv bi isto krali da ste na njihovim pozicijama. Barem 70% vas !

Gonite se svi u pm !!! Prekidaj emisiju."

Po mom mišljenju to je beskonačna petlja uz već spomenut deficit inteligentnih ljudi. Dodajte još mržnju i primitivizam kojih imamo na tone i voila !

18 godina
odjavljen

Istina, ALI nismo skroz za baciti. Još "nedavno" se išlo nesebično mesom na čelik i odnjela se pobjeda. Ljudi su bili spremni jest travu samo da ima za ratnike koji su opet gubili živote i djelove tiijela ne pitajući za sutra. Nacija krajnosti, nikada neka normala. 

16 godina
XXX kaže...

.....Još "nedavno" se išlo nesebično mesom na čelik i odnjela se pobjeda. .....

Koja otrcana fraza!!! 

12 godina
protjeran

Išlo se, se išlo...Vidjelo se na primjeru VU '91 u jesen....Ko' miševi su se skrivali veliki Hrvati-katolici(Zlatko H., V.Bujanec, T. Karamarko, general Tolj, Tuđman-jedan, drugi i ne znam sve koji, Thomspon, ....) čuvali su Sljeme, te zagrebački Zrinjevac da ga ne okupiraju, zračnim destanom leteći četnici...

Kad se vratio onaj dezerter Gotovina iz Haaga, te bijah oslobođen krivnje pravnim smicalicama, onda je te godine u VU išlo oko 60 tisuća ljudi....

HR je pobijedila...Super! To najbolje znaju oni kaj lete sa tuđmana u ZGB u bolji život, te oni kaj odlaze sa autobusnog kolodvora, tamo gdje nema parazitsko-uhljebatorske ekipe koja voli HR, jer im to domoljublje puni džepove....

Evo ga, za koji dan bumo slavili tzv. Pobjedu, a u stvari možem slaviti uspješnu zamjenu teritorija(uzredno uz sva ostala zla što nam je donijela Oluja)...Bosanska Posavina za teritorij "oslobođen" u Stormu.

Ah, baš je divno "biti" Hrvat ovih dana, još smo nedavno u vaterpolu dobili mrsko neprijatelja, te kud će bolje....Samo treba izbornika mijenjati, jerbo se grli sa Srbinom. To nije pravi Hrvat....

Ipak, da nije sve tako crno, te da osoba ostane čovjek u nečovječnim vremenima, srećom postoji onaj zaboravljeni narodni blagdan, Dan ustanka.

Baš kalendarski zgodno pada u vrijeme kada počinje nacionalističko bunilo dobrog dijela zavedenog naroda.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.TMATIJA1.Leaving or dead, always ahead...
18 godina
odjavljen

Jadno. Mrtvi zaslužuju poštovanje.

17 godina
odjavljen
PzKpfw kaže...

Išlo se, se išlo...Vidjelo se na primjeru VU '91 u jesen....Ko' miševi su se skrivali veliki Hrvati-katolici(Zlatko H., V.Bujanec, T. Karamarko, general Tolj, Tuđman-jedan, drugi i ne znam sve koji, Thomspon, ....) čuvali su Sljeme, te zagrebački Zrinjevac da ga ne okupiraju, zračnim destanom leteći četnici...

Vukovar je žrtvovan taktičkom odlukom. Da se potupilo drugačije, možda bi bio obranjen, možda ne bi, možda bi se uspio smanjiti broj žrtava, a možda bi se komprimitirala obrana ostatka Hrvatske. Suosjećam s ljudima s tog područja, ali mislim da ipak ne trebaš biti general poslije bitke.

XXX kaže...

Baš me zanima tvoje mišljenje o Hitleru...

O mrtvima nije u redu pričati sitne tračeve (ok, nije u redu ni o živima...), ali da se suzdržimo od kritiziranja mrtvih kako bismo razjasnili neke događaje ili naučili za ubuduće? Ne, hvala.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
18 godina

Kako bi reko Franjo: "Imamo Hrvatsku!"

Eto ti je, jebala te ovakva Hrvatska.

Rvat katolik!
16 godina
XXX kaže...

Jadno. A živi ne zaslužuju?! Pa pogledaj što političari rade živima!!!

18 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...
XXX kaže...

Uopće mi se neda politizirati. Kad su padale granate da su ljudi politizirali svatko od njih bi spakirao kofer i otišao za Minken. Branilo se sa srcem, bespoštedno. Branila se vlastita obitelj, kuća, naselje, grad, država, narod. O tim ljudima pričam kao i o ostatku naroda koji se odricao od svega, primao izbjeglice, radio za čavle itd. To je po meni onaj svjetli dio našeg naroda, jer može se kad se hoće. Ne pričam o ratnim profiterima, kriminalcima, dezerterima ili ratnim zločincima. Pričam kad je bilo najteže i najgore dobar dio hrvatskog naroda je pokazao ono najbolje od sebe, za razliku od današnje situacije koja je otišla u drugu krajnost, nezainteresiranost i depresiju. Hebate ba ljudi su vani ostavljali dobre i uhodane poslove i dolazili ovdje ginuti. Evo ti npr. priča o malom francuzu, o takvim ljudima pričam kao i o njegovoj majci.

Ali danas nesmiješ iznositi nikakve pozitivne primjere bili oni iz nedavne prošlosti ili sadašnjosti jer odmah dobiješ po glavi drvljem i kamenjem, odmah ti svi ukazuju na današnju situaciju kao da si glup ili slijep. Tih ranih devedestih sam radio od 08-18 za 1200 hr dinara, današnja protuvrijednot oko 150eura za mjesec dana muške šljake. Ne samo ja, svi. Šutili, radili, odlazili na mobilizacije, u uniformu, sve kaj je trebalo...velika večina. Danas je u modi kukanje i bitchanje po svemu i svačemu. I kaj god da nam rade kaj je to prema onima koji su preko dvadeset godina dva metra ispod zemlje ili u invalidskim kolicima? Goli ____c! Jednom kad uposznaš stvarnu bijedu sve nakon toga je samo pozitiva i životno veselje.

Kaj se mene tiče ovaj porez na nekretnine je prva stvar koja me ozbiljno ljuti nakon duže vremena, predviđam peticiju i referendum.

16 godina

Dal se može mogućim referendumom zabraniti prodaja HEP-a i ukidanje budućeg poreza na nekretnine ?

16 godina
XXX kaže...
phoenix2003 kaže...
XXX kaže...

Uopće mi se neda politizirati. Kad su padale granate.... 

Podsjećam te da su, ne tako davno, granate padale po cijeloj Europi. To nije spriječilo građane da prevaziđu razlike, priznaju svoje greške i dignu ekonomiju iz pepela. Isti ti danas samo obilježavaju 9.maj i ništa drugo. Zato imaju vrhunski obrazovni sustav, vrhunsko zdravstvo, socijalnu pravdu i zaštitu radnika.

Upitaj tko bi opet išao u rat da kojim slučajem sutra izbije. Prvi bih ja spasio život svoje djece. Za koga i za što da ginu? Za Rojsa, Don Kaćunka i Sanadera ili možda Nives, Simonu i Thompsona?!

16 godina
protjeran
XXX kaže...

Lol, samo zato sta je neko mrtav da zasluzi postovanje? Smijesno...

17 godina
neaktivan
mac92 kaže...

Dal se može mogućim referendumom zabraniti prodaja HEP-a i ukidanje budućeg poreza na nekretnine ?

Ako bi skupili dovoljno potpisa bilo je na TV-u udruga lipa skuplja potpise.

18 godina

Za ovako važnu temu, nadam se da nikom neće smetati i konkretan link, http://www.manjiporezi.hr/peticija/

18 godina
odjavljen
ansha kaže...
XXX kaže...

Lol, samo zato sta je neko mrtav da zasluzi postovanje? Smijesno...

Smješno je što ti ne razumiješ kontekst u kojem je to izrečeno.

18 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...
XXX kaže...
Podsjećam te da su, ne tako davno, granate padale po cijeloj Europi. To nije spriječilo građane da prevaziđu razlike, priznaju svoje greške i dignu ekonomiju iz pepela. Isti ti danas samo obilježavaju 9.maj i ništa drugo. Zato imaju vrhunski obrazovni sustav, vrhunsko zdravstvo, socijalnu pravdu i zaštitu radnika.

Upitaj tko bi opet išao u rat da kojim slučajem sutra izbije. Prvi bih ja spasio život svoje djece. Za koga i za što da ginu? Za Rojsa, Don Kaćunka i Sanadera ili možda Nives, Simonu i Thompsona?!

Pa tko to spori? Gdje sam ja rekao da nije tako? Da li sam napisao da smo nacija krajnosti i da smo u jednom trenutko kao nacija slogom izvukli najbolje od sebe...a da danas imamo suprotnost. Ali ne vidim nikakvu svrhu daljnje rasprave ako ti vidiš sve kao negativno, čak i danas.

14 godina

Nažalost, jedino kad je mega sranje pred nama onda pokažemo da smo nacija, dok u miru to ne pokazujemo nikako.

18 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Nažalost, jedino kad je mega sranje pred nama onda pokažemo da smo nacija, dok u miru to ne pokazujemo nikako.

U principu da, ali nismo totalna govna. Npr. prilično smo humana nacija, pokazuje to statistika.

Donora nikada ne nedostaje ni krvi ni organa.

http://vijesti.hrt.hr/389869/hrvatska-meu-vodecim-u-svijetu-u-darivanju-i-presaivanju-organa

16 godina
XXX kaže...

Pa tko to spori? Gdje sam ja rekao da nije tako? Da li sam napisao da smo nacija krajnosti i da smo u jednom trenutko kao nacija slogom izvukli najbolje od sebe...a da danas imamo suprotnost. Ali ne vidim nikakvu svrhu daljnje rasprave ako ti vidiš sve kao negativno, čak i danas.

Pozitivno? Imamo Hrvatsku........i ništa više. Upitno je koliko će i ona trajati. Već se može izračunati kada će Hrvatska a i druge susjedne države ostati bez stanovništva. Kao što znamo temeljno obilježje jedne države je stanovništvo (teritorija i vlast). 

https://www.klix.ba/vijesti/bih/za-samo-dvije-godine-bih-napustilo-80-000-ljudi-sele-se-pripadnici-svih-konstitutivnih-naroda/160426048

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/iseljavanje-ne-jenjava-hrvatsku-je-lani-napustilo-gotovo-30-tisuca-ljudi---461002.html

http://www.telegraf.rs/vesti/2525690-alarm-srbiju-za-7-godina-napustilo-300-000-ljudi-u-vrhu-smo-po-raseljavanju-mladih-i-obrazovanih-ljudi

http://nap.ba/new/vijest.php?id=32208

18 godina
odjavljen

Kad bi rast stanovništva bio pokzatelj uspjeha i kvalitete života onda bi neke afričke zemlje glasile kao najuspješnije. Bijela kuga je upravo to, kuga.

16 godina

Problemi će se samo multiplicirati jer će zemlja ostati bez kvalitetnih inžinjera, doktora, profesora, stručnjaka svake vrste. Najgore još što se može desiti je propast mirovinskog fonda uzrokovan odlaskom stanovništva/radnika.

12 godina
neaktivan
XXX kaže... 

U principu da, ali nismo totalna govna. Npr. prilično smo humana nacija, pokazuje to statistika.

http://vijesti.hrt.hr/389869/hrvatska-meu-vodecim-u-svijetu-u-darivanju-i-presaivanju-organa

Netočno. Postotak donacija organa nema mnogo veze sa humanošću nacije već sa načinom i zakonima po kojima se organi doniraju. Sve zemlje koje koriste opt-out dozvolu imaju visok postotak donora organa zbog toga što su u tim zemljama svi ljudi donori dok to izričito ne zabrane ili dok njihova obitelj ne zabrani doniranje organa.

Opt-in zemlje traže da donatori organa izraze želju da im se organi doniraju i moraju potpisati suglasnost koja mora biti ovjerena i dokazana posebnom donorskom karticom. Ukoliko nemaju karticu ne smatraju se donorima i doniranje organa ne dolazi u obzir i kod njih je postotak donora vrlo nizak. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
18 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...

Problemi će se samo multiplicirati jer će zemlja ostati bez kvalitetnih inžinjera, doktora, profesora, stručnjaka svake vrste. Najgore još što se može desiti je propast mirovinskog fonda uzrokovan odlaskom stanovništva/radnika.

Na žalost to je največi problem, praktički nerješiv. Bude se radilo do smrti ili na grbaču tog jednog ili dva djetea ako si ih uopće imao. Mirovinski sutav je propao još devedesetih kad su propast firmi i prekobrojnu zaposlenost riješavali prijevremenim penzijama, lažnim invalidskim, braniteljskim...

18 godina
odjavljen
ddarknessfairyy kaže...
XXX kaže... 

Netočno. Postotak donacija organa nema mnogo veze sa humanošću nacije već sa načinom i zakonima po kojima se organi doniraju. Sve zemlje koje koriste opt-out dozvolu imaju visok postotak donora organa zbog toga što su u tim zemljama svi ljudi donori dok to izričito ne zabrane ili dok njihova obitelj ne zabrani doniranje organa.

Opt-in zemlje traže da donatori organa izraze želju da im se organi doniraju i moraju potpisati suglasnost koja mora biti ovjerena i dokazana posebnom donorskom karticom. Ukoliko nemaju karticu ne smatraju se donorima i doniranje organa ne dolazi u obzir i kod njih je postotak donora vrlo nizak. 

Znači mogu zabraniti ako to žele. Također zakoni se mogu rušiti na izborima, da se izbori mogu dobiti na večini koja ne želi donaciju organa siguran sam da bi to netko barem pokušao. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice