Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.285
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Kolko ocajan trebas bit da ti se Zivi zid ucini kao dobar izbor?

8 godina
protjeran

upravo cinjenica da sa politikom i politikanstvom imaju minimalno veze ih cini najboljim izborom...i to nije ocaj, to je razuman izbor, usudio bih se reci, za bilo kojeg postenog covjeka. Naglasak na postenog.

16 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
Gorstak79 kaže...

upravo cinjenica da sa politikom i politikanstvom imaju minimalno veze ih cini najboljim izborom...i to nije ocaj, to je razuman izbor, usudio bih se reci, za bilo kojeg postenog covjeka. Naglasak na postenog.

Jebeno je to ako nam razum i postenje nalazu da glasamo za hrpu redikula koji nemaju veze s vezom...

8 godina
protjeran

Krivo gledas na stvari. U modernom svijetu, ako zele da ne osvojis nesto bitno, onda te provuku kroz blato i prikazu te takvim da ti rijec realno ne vrijedi po pizde boba, pa makar bila i uber istinita. Nije ekipa iz zivog zida ni uber pametna, niti uber glupa, ali se bore za pravednu stvar, a to je mali covjek. I ktome, kao sto sam vec napisao, nemaju veze sa politikom, dakle nemaju veze sa 99% negativnoga vezanog uz politiku, sto su ostale stranke odavno usvojile jer su vec dugo u tome. To sto ce ih netko provuci kroz blato da bi ih prikazao kao imbecile me ne zanima, jer to je samo orudje mocnika. Vjerujem da kad bi proveo sat vremena na kavi s bilo kim iz zivog zida bi se uvjerio da su samo ljudi. Koji se bore za malog covjeka.

16 godina
protjeran

Borba za "malog covjeka" - bljuv... Jel to za prava kepeca i niskih rastom?

8 godina
protjeran

Ili trolas ili si neko deriste. Ako je potonje, lezi u krevet, da ti ispricam pricu.

John je covjek. John je otvorenog uma. Jedno jutro, John se budi sa bolnom guzom. Ide doktoru, doktor mu kaze je imao spolni odnos sa muskarcem. John se tog odnosa ne sjeca a i John je hetero. John kaze naglas sto mu se dogodilo. John bude predmetom sprdnje. John shvaca da su gej ekipa ljevica i na izborima glasa za desnicu. Izgleda da je vecina ljudi u Americi poput Johna jer desnica pobjedjuje. Trump je izabran, koji se Johnu ne svidja, ali John tvrdi da bi prije glasao za zohara, nego za ljevicu. Na tu izjavu, mediji iskopaju Johnovu proslost u kojoj je doticni napravio neku glupost. Cijeli svijet se obrusava na Johna. 

Eto, to ti je, dragi moj trolu, neka paralela na zbivanja u svijetu, a i blize. Pa razmisli o tome prije spavanja.

14 godina
ansha kaže...

Kolko ocajan trebas bit da ti se Zivi zid ucini kao dobar izbor?

Koliko ocajan moras biti da glasas za HDZ,SDP ili nedajBoze MOST?

Nevjerovatno je sta mediji Živom zidu rade.

U potpunosti ih ignoriraju (nekidan vele kako je HDZ najpopularnije stranka,sljedi ih SDP,a MOST je pao za jedno mjesto  ),pa dobro ljudi,barem im ime spomenite!Barem recite da se na trecem mjestu nalaze redikuli!Kada ih ne mogu ignorirati,onda se hvataju sitne gluposti samo da ih ocrne-tipa one Pernar kupio curi bicikl!

Ljudi ja se pitam jel moguce da inteligentan covjek moze opravdati cinjenicu da je ok kupiti Audija za po miliona kuna i pritome diciti HDZ-ovoga "kupca",a nije ok kada Pernar kupi bicikl?

Zaista koliko glup moras biti i glasati za bilokoju drugu opciju osim ŽZ?

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
17 godina
neaktivan

Nisu mi nikako jasni neki potezi vlade. Stalno se vrte vijesti da će francuska švedska finska itd da će cijela europa do 2025 pa nadalje sve manje prodavati aute na fosilna goriva ili ih potpuno zabraniti. Onda ovi idioti iz vlade objave vijest da će kupit natrag INU. Meni nije jasno koliko moraš bit glup da tako nešto napraviš. Za 20 godina INA neće postojati a ni 70% naftnih kompanija. Kome će to oni prodavati svoje gorivo i ulja za 10 godina. Umjesto da je sad prodamo do kraja dok još vrijedi. Isto je i sa HEP-om za 20 godina HEP neće postojati ako uzmemo u ubzir koliko padaju cijene solarnih panela i koliko se povećava učinkovitost. Uskoro dolaza bolje i jeftinije baterije i neće biti potrebe da ljudi koriste HEP. Na jadranu već hrpa ljudi koristi solarne panel isto tako i na otocima. Još ako se osvrnemo da cijene nafte sve se temelji na ponudi i potražnji i očito da su cijene tako niske jer se potražnja smanjuje i kompanije pokušavaju spasit naftnu industriju i odvarit pozornost od električne energije.

18 godina

Imali smo mi i vlade koje su npr. sanirale banke pa ih prodale za smiješne novce ... za samo 25 godina, ovih par frakcija SKH je napravilo toliko veleizdajničkih poteza i štete za građane da za to treba pokrenut poseban site da se mlađim generacijama može lakše linkati, meni više otpadoše prsti pišući jedno te isto :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2017 15:40 (Mladen).
16 godina
PSN - darklydexter
14 godina
neaktivan

Evo što se događa u našem društvu. 
Već sam prije bio spomenio u ovoj temi da mi roditelji imaju firmu i da si onoliki domoljub koliko plaćaš PDVa državi, što moji plate nekih 200 000kn godišnje.

Uglavnom, bio sam odsutan poslovno pa nisam bio neka 2 tjedna kući, jučer došao i pričaju mi roditelji kako im je došla inspekcija rada. Standardno tražili od svih radnika identifikacije, ugovore, i sa dva radnika koja su zaposlena ove godine obavili intervju. 
Pitanja su bila tipa: 
-kakvo je radno vrijeme? 
-radite li prekovremeno? 
-radite li subote? 
-ako radite prekovremeno bude li vam plaćeno? 
-dobijate li kakvu isplatu mimo plaće? 
i ne znam što još. 

I naravno, pošto to nije velika firma, ima 9 zaposlenih, svi su uredno prijavljeni, inspekcija rada nije našla nikakve nepravlinosti. Završile te dvije inspektorice sa intervjuima, pozdravile se sa starim i otišle.
Međutim, zove sutradan inspektorica i kaže da je našla nepravilnosti u ugovoru jedne radnice i da će slučaj predati sudu i pošalje izvješće (nalaz u prilogu).

Naime, radnica je sklopila ugovor o radu 20.03.2017. godine i kad sklopi ugovor o radu treba ju online prijaviti u sustav LANA MIROVINSKO što sam ja radio, jer roditelji nisu baš vični novijim tehnologijama, samo mail koriste. 
I sad 20.03. ja nju pokušavam prijaviti i ne mogu, updatam javu, popunio ugovor i neće da potipiše i gotovo. (uglavnom kad popunite ugovor zadnja stavka bude inicijalizacija potpisa koja često šteka radi Jave, a vjerojatno radi i browesera jer se jedino može potpisivati u IE). 
I nisam uspio 20.03., ništa, došao 21.03. ujutro opet ja popunim podatke od radnice, i sada dok popunjavam podatke označavam DATUM STJECANJA MIROVINSKOG 20.03.2017. (obrazac dopušta tjedan dana unazad prijavljivanje radnika) i poslije toga odem potpišem sve uredno i prođe potpis. 
Pošto se plaća za prethodni mjesec, npr za rad od 1.03. do 31.03., dobija 10.04. za radnicu je uredno plaćeno mirovinsko i svi porezi, prirezi i sve te stvari koje si obvezan državi uplatiti po datumu ugovora, jer se sve poklapa. Međutim ne poklapa se dan zaprimanja prijave u mirovinsko koji je 21.03. i sada nas žele kazniti za to jer radnica ima ugovor od 20.03. iako je prijavljena u mirovinsko od 20.03. Znači oštetili smo državu za točno 0,00kn, ali ipak nas žele kazniti. Da smo željeli izbjeći plaćanje poreza i tih svih uhljebskih stvari ne bi ju nikako prijavljivali, ali eto, mali čovjek je 0 u ovoj državi. 

U ovom našem području Gunja, Rajevo Selo je bilo 7-8 tvornica namještaja, sada smo samo mi ostali ovdje. Neki su trajno zatvorili Zunđa d.o.o., Amazona d.o.o., Alić d.o.o., Modea d.o.o., dok je najveći proizvođač namještaja Malagić d.o.o. preselio u susjedno Brčko u Bosnu jer se ovim uhljebima nije mogao izaći na kraj. 

Sad koliko je dobar taj sustav u ovoj državi, znači Malagić d.o.o. koji je zapošljavao oko 300 ljudi u Gunji preseli kompletnu proizvodnju u Brčko, Gunja ima 3000 stanovnika i 10% tih stanovnika je radilo u Malagiću. S obzirom da je se tvrtka još više proširila, tj da cvjeta otkad posluje u Brčkom sada zapošljava oko 450 ljudi koji rade u dvije smjene, tjedni promet milijun-milijun i pol kuna. Znači Hrvatska svojim zakonima namjerno odbija dodatni priljev novca u vidu PDVa, ali bitno da Todoriću ne smiju se pojaviti inspektori nigdje, bitno da je on zadužio cijelu Hrvatsku, dok ćemo male ljude globiti koliko god možemo. 
Politika Hrvatske vlade je što više otežati radi malim ljudim i poduzećima, uništiti im sve što mogu, pa da se i ti ljudi isele iz Hrvatske da bi ostale mase s kojima je lagano manipulirati, tj ljudi o 60+ godina. 
Evo nakon ovog i moj stari aktivno razmišlja o premještanju proizvodnje u susjednu BiH. 

Sry na dugom postu i ako ima pokoja pogreška, malo sam naživciran oko cijele situacije pa nisam baš kontrolirao što pišem. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.7.2017 16:49 (lithiumion).
18 godina
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
neaktivan
nixass kaže...

Da, baš to. 

"Drago mi je što pravna država funkcionira. Nadam se da će istu praksu nastaviti i na uhljebama, koje nas već nekoliko mjeseci maltretiraju, i to sve o trošku nas malih."

16 godina

Izvrstan članak.

https://www.newscientist.com/article/mg23531360-700-learning-to-be-fair-lessons-from-the-deep-past/

Mirne duše preporučujem ovaj site zato što ima puno profesionalnih članaka (a opet pogodnih za čitatelje van struke) objavljenih u cijelosti - a i oni članci za koje je potrebna pretplata da se mogu pročitat do kraja budu prekinuti taman kad se da otprilike shvatit što piše u nastavku... i nikad nisu bile gube pa napravili cliffhanger tako da navuću na pretplatu. Svaka baš važna vijest bude objavlljena u cijelosti. Ne služe se jadnim marketinškim sredstvima a ni čitanje weba ne srće nemilosrdno bateriju sa tonom animiranih bannera. Kupiti pretplatu nije problem ali je danas problem kupiti vremenske jedinice koje su potrebne za čitanje ovog časopisa pa preporučujem praćenje vijesti iz znanosti po ovoj metodi sa ove web stranice jer smatram da je to najkvalitetniji izvor za čitatelje van struke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 1:10 (KIKI3ooo).
18 godina
lithiumion kaže...

Sry na dugom postu i ako ima pokoja pogreška, malo sam naživciran oko cijele situacije pa nisam baš kontrolirao što pišem. 

Standardno Rvacki mentalitet. Syebi male, kazni ih bilo gdje i nemoj biti popustljiv prema njima, a onim velikima progledaj kroz prste. 

Pa se poslije čudi kako svi idu van. Fkt je čudno to.  Ipak je veliki prekršaj u pitanju. 

Iskreno se nadam da ćete proći bez kazne i proizvodnju preseliti van pa neka se ovi glavonje čude zašto je to tako. I da će vam se proizvodnja povećati, vani naravno. 

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
17 godina
odjavljen

Ne znam što da ti kažem na ovo osim da tamo nekom treba trisketinu odvalit da se nikad više ne oporavi od nje... Radim u računovodstvu, prijavljujem također preko lane (već neko vrijeme radi na Chromu, skini si extenziju) i koliko su naši obrtnici ažurni najbolje govori podatak (moje odokativno istraživanje) da barem 70% mojih klijenata zaboravi skoro pa uvijek prijavit radnika na vrijeme. Uvijek kasne ali ne krivim ih jer i debilna stvar što ga moraš prijavit čak i minutu nego je poćeo radit (zakon kao takav je debilan). Ali nitko od mojih klijenta nije imao problema s time, nekad se znalo desit da bi mjesec ili dva unazad vršio prijavu (kažeš da se sad više ne može?)

Glupaća se namjerila, došla je tamo da napie kaznu bez obzira na to koliko ste vi uredni. Evo ti primjer od pred koji tjedan kad je porezna sa jebenim vojnim brodom išla na Dugi Otok jer pazi sad, na trajektu ih prepoznaju pa znaju da dolaze i onda obrtnici kucaju račune u strahu?! 

Pa pička ti materina, jadni ljudi jednino što imaju je ta jebena sezona za preživit zimu i ti ga dolaziš jebat zbog eventualno 200-300 kuna što si pospremi u đep, dnevno?! A koliko vam je taj isti dao kroz sve poreze, prireze, naknade i ostale pičke materine?! Znači, brod obalne straže - koja je vojna organizavcija - na par obrtnika iz Salija. Trebalo ih je potopit odma... Što misliš jel na Zrču sve fiskaliziraju? Tamo su uredni kao?

Živim na otoku i to nije baš kako neki neupućeni kontinetalnci zamišljaju... I meni je kilo banana jebenih 18 kuna isto ko i tebi., kava mi je također 10 kuna - i ne nemam popust jer sam domaći.. I pazi sad, zimi mi najčešće ostanu ljetne cijene... I ne nije, da se od sezone da preživit zima - zima je duga isto ko u Game of thrones... Zimi većina radi u minusu ili u najboljem slučaju na pozitivnoj nuli, samo da izgura do sezone.

I onda ti dođe takav nekakav biser koji ti sere jer si zakasnio prijavit (boli njega kurac koji je razlog) a na ugovoru uredno piše kad poćinje datum rada... Neko će nekog takvog bisera jedan dan nabit i ne treba nam bit žao jer kad oni pogriješe nikom ništa a te njihove pogreške mogu koštat puno  više od par nefiskaliziranih računa ili kašnjenja prijave. Jebeni idioti,

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll tr
14 godina

Slušajte moju ispovjed.

Natječaj u IGH-u, moja draga (diplomirani inž. geofizike) se drznula poslati molbu (čitaj : bezobraznica bezobrazna).

Inače, nepisano pravilo je da se iz bontona ne šalju molbe ako im prije jave da je natječaj rezerviran za nekog i da je tu samo pro forme.

Sve obrnuto i degenerično (rvacka klasika), to nije neka novost, međutim...Netko se drznuo prijaviti sve to !!! Sramota neviđena !!!

Dolazi joj mail :

Poštovana !!! 

Zbog vašeg kolege (bezobraznika , bezobraznog, koji se drži zakona), VIŠE NI NEĆEMO IMATI NATJEČAJE  ZA ZAPOŠLJAVANJE !!!

Nisam vjerovao svojim očima. Ako ovo nije Alan Ford onda ništa nije.

18 godina
skank666 kaže...

Pa pička ti materina, jadni ljudi jednino što imaju je ta jebena sezona za preživit zimu i ti ga dolaziš jebat zbog eventualno 200-300 kuna što si pospremi u đep, dnevno?!

200 - 330 kn u džep dnevno? Pa naravno da takve treba po džepu. Svaki dan ako treba.

Dok iz naših glava ne ispari takvo razmišljanje nećemo daleko.

A i da bi inspekcija trebala biti stalna, bez kažnjavanja sitnica i slično, bi.

DarthMarkus kaže...
Netko se drznuo prijaviti sve to !!! Sramota neviđena !!!

Dolazi joj mail :

Poštovana !!! 

Zbog vašeg kolege (bezobraznika , bezobraznog, koji se drži zakona), VIŠE NI NEĆEMO IMATI NATJEČAJE  ZA ZAPOŠLJAVANJE !!!

Nisam vjerovao svojim očima. Ako ovo nije Alan Ford onda ništa nije.

Privatna firma ni ne treba raditi natječaje. Ako im je netko smjestio insprekciju radi toga, sasvim je jasno zašto neće.

14 godina

Ja se toplo nadam da se šališ.

Sve bi bilo pet da je to Mara sa još dvije čistaćice, ali IGH + poticaji + zakon, ne ide to tako sinko moj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 16:49 (DarthMarkus).
18 godina
Naravno da se ne šalim i naravno da je to točno tako.
Privatna firma zapošljava kog želi.
17 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

200 - 330 kn u džep dnevno? Pa naravno da takve treba po džepu. Svaki dan ako treba.

Ma puno sam i rekao... Kome može taj na otoku ne izdat račun? Strancu sigurno ne, jedino domaćem i to opet samo tu i tamo...  To koliko uplate u proračun i to što sve trpe i dokle god je država ovakva kakva je (nesređena i lopovska) nek si čovjek "uzme malo" ionako će te pare tu potrošit a ne u Monaku ili Maldivima...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll tr
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
lithiumion kaže...

Standardno Rvacki mentalitet. Syebi male, kazni ih bilo gdje i nemoj biti popustljiv prema njima, a onim velikima progledaj kroz prste. 

Pa se poslije čudi kako svi idu van. Fkt je čudno to.  Ipak je veliki prekršaj u pitanju. 

Iskreno se nadam da ćete proći bez kazne i proizvodnju preseliti van pa neka se ovi glavonje čude zašto je to tako. I da će vam se proizvodnja povećati, vani naravno. 

Hvala kolega na lijepim željama! Vidjet ćemo što će biti. Javim ovdje kako je se sve završilo. 

Old Iggy kaže...
skank666 kaže...

Pa pička ti materina, jadni ljudi jednino što imaju je ta jebena sezona za preživit zimu i ti ga dolaziš jebat zbog eventualno 200-300 kuna što si pospremi u đep, dnevno?!

Gle Old Iggy vjerojatno nisi nikad se bavio ničime privatno pa i ne razumiješ situaciju zašto bi netko uzimao od dnevnog prometa 200-300kn na crno. 

Dat ću ti primjer iz svoje firme kako je teško izaći na kraj sa financijama. 
Proizvodimo namještaj, i uzet ću kao mjerilo jednu kutnu garnituru. Znači, firma proizvede 1 kuntnu garnituru i na toj kutnoj garnituri (zavisno od modela) ima zaradu između 400-550kn. Krajnja cijena te garniture je oko 5500-6000kn. PDV od 6000kn je 1200kn. Znači firma proizvede garnituru i zaradi cca 500kn dok država ne uradi ništa i zaradi 1200kn. Izgleda li to pošteno? Znam koliko nam se puta desilo da se mora ići pozajmica staviti na račun firme jer treba platiti PDV 13000-14000kn, fali ti 2000-3000kn, a ne smiješ mašiti 30./31. u mjesecu za plaćanje PDVa iz prošlog mjeseca. 
I sad naravno radi takvog nepoštenog omjera ljude sve više i više privlači rad na crno, misleći, zašto bi se ja patio i svoju zaradu davao državi. 
No, sad ima tu i druga kvaka, s obzirom kakav je ovdje "balkanski" mentalitet, da je PDV i 5% neki bi ga pokušali izbjeći platiti i tih 5% bi pokušali opet nekeko usmjeriti sebi u džep. 

18 godina
lithiumion kaže...
 Gle Old Iggy vjerojatno nisi nikad se bavio ničime privatno pa i ne razumiješ situaciju zašto bi netko uzimao od dnevnog prometa 200-300kn na crno. 

Dat ću ti primjer iz svoje firme kako je teško izaći na kraj sa financijama. 
Proizvodimo namještaj, i uzet ću kao mjerilo jednu kutnu garnituru. Znači, firma proizvede 1 kuntnu garnituru i na toj kutnoj garnituri (zavisno od modela) ima zaradu između 400-550kn. Krajnja cijena te garniture je oko 5500-6000kn. PDV od 6000kn je 1200kn. Znači firma proizvede garnituru i zaradi cca 500kn dok država ne uradi ništa i zaradi 1200kn. Izgleda li to pošteno? Znam koliko nam se puta desilo da se mora ići pozajmica staviti na račun firme jer treba platiti PDV 13000-14000kn, fali ti 2000-3000kn, a ne smiješ mašiti 30./31. u mjesecu za plaćanje PDVa iz prošlog mjeseca. 
I sad naravno radi takvog nepoštenog omjera ljude sve više i više privlači rad na crno, misleći, zašto bi se ja patio i svoju zaradu davao državi. 
No, sad ima tu i druga kvaka, s obzirom kakav je ovdje "balkanski" mentalitet, da je PDV i 5% neki bi ga pokušali izbjeći platiti i tih 5% bi pokušali opet nekeko usmjeriti sebi u džep. 

Upravo obrnuto, preko četvrt stoljeća radim u privatnom sektoru i imam i svoju firmu.

Poštenje ne postoji u poslu, postoje obaveze. Na stranu što se skoro za svaku robu plaća isti porez i što se poslovanje mora planirati (firma ionako ne plaća cijeli taj PDV), rad na crno je stvar No.1 koju niti jedna država ne tolerira i to je jako jasno zašto.

Možeš plaćati porez po PS-u, možeš ga probati izbjeći. No ako te ulove, možeš samo pjevati borbene, a svakoj poštenoj firmi je itekako stalo da se takve ulovi i naplati kazna / zatvori firma.

Samo razmišljanje kako je "izbjegavanje poreza" OK je samo po sebi katastrofa.

11 godina

Nisam znao gdje da stavim pa eto

Sto se ovdje dogada? 

18 godina
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina

Redovna doza Dežulovića....

16 godina
Avensac kaže...

Nisam znao gdje da stavim pa eto

Sto se ovdje dogada? 

Dvije su opcije:

1. gost je sotona

2. netko nije popio tablete

PSN - darklydexter
18 godina
neaktivan
nixass kaže...

Nemoj tako.

I 'rvati su išli "razgovarati" o tome.. u njemačku, pa do nekih ministarstava po europi... i tako to... nakon toga muk oko te priče.

A baš jučer je negdje bio članak da "naš" vrli ministar nije bio do EMA-e osobno.

Možda ih hebe što ne mogu ubrati 10-30% od deala pa nemaju motivacije. 

A možda su ih samo vrućine shebale pa nisu jadni imali snage potruditi se više.

@old iggy

Ne plaćanje poreza se svakim danom čini sve razumnijom odlukom

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
Littlemanbeingerased kaže...

@old iggy

Ne plaćanje poreza se svakim danom čini sve razumnijom odlukom

To nije nimalo razumna odluka. Kad ponestane para država će samo generirati nove i tako u krug.

A onaj tko ne može plaćati poreze ne treba ni raditi.

18 godina

Ja sam za plaćanje poreza. 

Ali da porezom ne financiram glasačku mašineriju, uhljebe, rođake, audije, letove na Wimbledon i slično. 

Ja sam da se financira optimalan servis koji je na usluzi građanima i koji je tu radi građana, a ne obrnuto.

Rvat katolik!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice