Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.308.837
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
mario.L_hr kaže...

Kad je tema već krenula u ovom smjeru evo linka koji može pomoći.

Očekivala sam da će Rambox nakeljit taj link 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
14 godina

Drago na Rujanfestu (dok je bio na Bundeku) sam svojim očima doživio da vrijeđaju FAKING "GUSTAFE" baš na tu foru nehrvata. Nisam mogao vjerovati svojim očima.

GUSTAFE EJ !!! Ljudi napravili šou od kojeg su čak i bake i djedovi skakali i onda dođe skupina turbohrvata srati sa strane kako Istrijani nisu Hrvati.

Otvoreno tvrdim da ti seratori baš nisu sigurni u svoje porijeklo (koje je vrlo vjerovatno mixano kroz povijest) i da to rade iz nekog straha. Slično kao i najveći homofobi. 

Što reče moj pajdo iz gilde "Ja mogu hodat u roznoj majci i totalno me briga što neko misli vidi pedera kako se obukao . Toliko sam siguran u svoju muškost ."

Hurhurdur

mario.L_hr kaže...

Kad je tema već krenula u ovom smjeru evo linka koji može pomoći.

Znači kava protiv Alzhaimera i šlafenzi protiv raka ?

Geekovi će živjet vječno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 2:30 (DarthMarkus).
18 godina
ddarknessfairyy kaže...
mario.L_hr kaže...

Kad je tema već krenula u ovom smjeru evo linka koji može pomoći.

To sam i namjeraval, ali me Mario brzinski ili mučki preduhitril fučkaj ga sad.Kad smo več na toj liniji, još malo pa če žensko bočanje u Hrvatskoj postat vrlo popularan sport.

https://www.24sata.hr/sport/zbog-lijepih-sestara-bajric-i-bocanje-je-postalo-veliki-hit-530667

15 godina
ddarknessfairyy kaže...

Pa pogledaj broj stranice. Morao sam spektakularno završiti tu godinu (stranicu).

Stručnjak za odmaganje...
13 godina
Drago kaže...
DarthMarkus kaže...

Btw, od svih regija u HR po Istrijanima se najviše sere baš zbog tog jakog antifašističkog naboja. Pogledajte komentare na indeksu, u roku od 3 sekunde su ih prozvali djecom JNA oficira. Naravno, po svetom domoljublju, tamo žive samo srbi, talijani i bosanci.

Istra je izvrstan primjer...

istra je izvrstan primjer da tamo gdje se živi bolje, gdje ljudi imaju posla i bolje su plaćeni, odnosno tamo gdje narod živi bliže uvjetima razvijenijih zemalja, da su manje opterećeni pizdarijama i politikom

istra je izvrstan primjer hrvatske kakva je trebala biti već odavno

17 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Pa je...

Buzet: Titov trg
Labin: Titov trg (glavni)
Poreč: Obala maršala Tita
Rabac: Obala maršala Tita
Rovinj: Trg maršala Tita
Lovran: Šetalište maršala Tita
Matulji: Trg maršala Tita
Opatija: Maršala Tita
Veli Lošinj: Obala Maršala Tita
Rijeka: Titov trg

Inače @Pzk ja ti baš ne brijem na NOB nešto, niti me baš nešto grebe, više reagiram na licemjerje ovih pseudeseronja koji se busaju u prsa.

Btw, od svih regija u HR po Istrijanima se najviše sere baš zbog tog jakog antifašističkog naboja. Pogledajte komentare na indeksu, u roku od 3 sekunde su ih prozvali djecom JNA oficira. Naravno, po svetom domoljublju, tamo žive samo srbi, talijani i bosanci.

Ne bi se ni čudio da stvarno odjebu HR.

Počeli su srati jer više nemaju što. KAd je bio Sanader bila je manja doza radikalnosti od nacionalizma do fašizma svi su pljakili i svi su bili zadovoljni. Sad kad je ponestalo, sad su svi krivi sad su svi komunjare i četnici.  Gade mi se više ti Hdz-ovci.Sad su donjeli zakon o koncesijama da prodavaju manje otoke rusima i arapima boli nji ona stvar za hrvatske interese, kad su je jednom mogli prodati mogu je prodati opet. Ljudi bez karaktera i obraza. 
Rođenu bi majku prodali a kamoli ne se odrekli Istre i otoka. Ološ.  Kad vidim onog Hasanbegovića i Brunu život mi se gadi kad vidim kakvi fašisti su u saboru, sramota. 

Chill
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 22:13 (ris).
18 godina

Prodat sve šta imaš i odebat odavde. Glupost naroda i kriminal su očito prešli rub horizonta.

Rvat katolik!
18 godina
tnakir kaže...

Prodat sve šta imaš i odebat odavde. Glupost naroda i kriminal su očito prešli rub horizonta.

To im izgleda i jest cilj ... medije pune sa glupostima a istovremeno se skoro nezapaženo provlači porez na nekretnine, koncesije ili najnovije, povećanje ovlasti lokalnih šerifa.

Za one koji puše priče da porez na nekretnine samo mijenja komunalnu naknadu neka sagledaju malo širu sliku i probaju odgovoriti zašto se mijenja nešto što je strogo namjensko u veliku poreznu vreću iz koje se onda nemilice može krasti. Teze bankaroida i njihovih korumpiranih poslušnika da "imamo previše nekretnina" i da je "tako i u zapadnim zemljama" je vrhunac drskosti i poniženja za sve nas.

Budući da je ovo IT forum, ako su nekom i dalje važniji ustaše i partizani, neka se zapita kakav smo internet mogli imati danas da nije bilo veleizdajničke prodaje telekom infrastrukture :( .

18 godina
Mladen kaže...

Budući da je ovo IT forum, ako su nekom i dalje važniji ustaše i partizani, neka se zapita kakav smo internet mogli imati danas da nije bilo veleizdajničke prodaje telekom infrastrukture :( .

Iskreno, iz tadašnjeg iskustva s HPT/HT-om, imali bi katastrofalno stanje.

18 godina
Old Iggy kaže...

Mislio sam na odvajanje infrastrukture, nešto kao model OiVa.

Ne znam trenutno stanje ... u kom je sad statusu Digitalni grad u Zg ? Spominjalo se nešto da gubi sporove sa HT-om zbog stavki ugovora kojega javnost nikad nije smjela vidjeti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 12:12 (Mladen).
18 godina
Mladen kaže...
Old Iggy kaže...

Mislio sam na odvajanje infrastrukture, nešto kao model OiVa.

Ne znam trenutno stanje ... u kom je sad statusu Digitalni grad u Zg ? Spominjalo se nešto da gubi sporove sa HT-om zbog stavki ugovora kojega javnost nikad nije smjela vidjeti.

OiV je zadnji kojem bi takvo što dao, dapače.

Digitalni grad je bila zgodna priča, ugovori jesu tajni, ali mnogi mogu raditi bez kršenja ugovora, ja osobno ne vidim niti jedno tijelo koje je ozbiljno u stanju išta napraviti bolje / brže / jeftinije od standardnih telekoma.

13 godina
Old Iggy kaže...
Mladen kaže...

šbbkbb

ne možemo znati ono što se nije dogodilo, niti možeš prema iskustvu iz '91. (banaliziram) ocjenjivati kakvo bi stanje bilo desetljećima kasnije

možda bi se razvijali i bolje nego pod dt-om, možda bi ono što je dt izvukao kao profit bilo uloženo u infrastrukturu, a možda si ti u pravu - no to je, kao što sam rekao - šbbkbb

s druge strane priča oko privatizacije ht-a je puna sumnjivog materijala, tajnih ugovora, potencijalnog lopovluka i nikad odgovorenih pitanja

18 godina
picajzla0707 kaže...
Old Iggy kaže...
Mladen kaže...

šbbkbb

ne možemo znati ono što se nije dogodilo, niti možeš prema iskustvu iz '91. (banaliziram) ocjenjivati kakvo bi stanje bilo desetljećima kasnije

možda bi se razvijali i bolje nego pod dt-om, možda bi ono što je dt izvukao kao profit bilo uloženo u infrastrukturu, a možda si ti u pravu - no to je, kao što sam rekao - šbbkbb

s druge strane priča oko privatizacije ht-a je puna sumnjivog materijala, tajnih ugovora, potencijalnog lopovluka i nikad odgovorenih pitanja

Kako ne bi mogao, pobogu?

Vjerojatno nisi radio, ali zamisli najgoreg providera danas i multipliciraj ga u toj negativi stotinu puta. Što misliš zašto su stalo bili u minusu, bez usluga, bez napretka? kakv pobogu profit?!?

Imaš ideju da ima sumnjivog materijala / lopovluka / neodgovorenih pitanja?

18 godina
picajzla0707 kaže...

Pa glavni pregovarać na strani vlade RH bio je Ivica Mudrinić koji nikakvog prethodnog korporacijskog iskustva nije imao (došao kao goljo), a na kraju pregovora s T-Comom za nagradu dobio mjesto direktora. 

Šta tu uopće imamo više pričati?

This space for rent!
13 godina
Old Iggy kaže...

Vjerojatno nisi radio, ali zamisli najgoreg providera danas i multipliciraj ga u toj negativi stotinu puta. Što misliš zašto su stalo bili u minusu, bez usluga, bez napretka? kakv pobogu profit?!?

Imaš ideju da ima sumnjivog materijala / lopovluka / neodgovorenih pitanja?

to je tvoja pretpostavka, no još uvijek samo pretpostavka, a te priče o tome da je država loš gospodar i da će privatnik raditi bolje, objesi mačku o rep

možda to tako i jest općenito gledajući, no mi u ovom slučaju imamo samo privatiziranu firmu i sve ostalo su šbbkbb

naravno da imam ideju - zakon o privatizaciji ht-a predviđao je 35% dionica strateškom partneru, ostatak javnom ponudom hrvatskim građanima i domaćim tvrtkama, bez mogućnosti sudjelovanja strateškog partnera u tim natječajima

adeze je prodao prvih 35%, onih 16% što donose većinski udio prodao je račan i to tajnim ugovorom

imaš o tome priča koliko hoćeš, npr jednu od njih objavio je i novi list (nema više originalne stranice)

naravno, kao i većina privatizacijskih priča, niti ova nema jasan završetak, a još manje pravosudni

14 godina
Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 15:09 (ElektričnaOvca).
18 godina
Mladen kaže...
tnakir kaže...

To im izgleda i jest cilj ... medije pune sa glupostima a istovremeno se skoro nezapaženo provlači porez na nekretnine, koncesije ili najnovije, povećanje ovlasti lokalnih šerifa.

Za one koji puše priče da porez na nekretnine samo mijenja komunalnu naknadu neka sagledaju malo širu sliku i probaju odgovoriti zašto se mijenja nešto što je strogo namjensko u veliku poreznu vreću iz koje se onda nemilice može krasti. Teze bankaroida i njihovih korumpiranih poslušnika da "imamo previše nekretnina" i da je "tako i u zapadnim zemljama" je vrhunac drskosti i poniženja za sve nas.

I šta će kad im odu svi koji su punili proračun? Će jest pečate?

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

Bez brige, imamo i mi korumpiranih politicara koliko god hoces. Par godina nakon hipotetickog odcijepljenja, plakali bi da nas se primi natrag (iako bi vjerojatno plakali Italiji ili Sloveniji, da budem iskren).

U svakom slucaju, iako sam rodjen Istrijan i kao Istrijan se i osjecam (a ne kao Hrvat), taj "osjecaj" pripisujem cisto odgoju, i na osnovi povijesti se protivim ikakvim odcjepljenjima. I Norveska, kad se odcijepila od Svedske, nije im islo bas najbolje dok nisu otkrili naftu. Quebec desetljecima place da bi se odcijepio od Kanade, a kad vidis kakvi ljudi za to glasaju, dignu mi se dlake i na obrvama i na straznjici.

Uglavnom, izgleda da mi je bractvo i jedinstvo u krvi. Unija, ne separacija. Pogotovu ne kad zivis na trokutu koji ima povrsinu 100m2 / 2

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
18 godina
picajzla0707 kaže...

to je tvoja pretpostavka, no još uvijek samo pretpostavka, a te priče o tome da je država loš gospodar i da će privatnik raditi bolje, objesi mačku o rep

možda to tako i jest općenito gledajući, no mi u ovom slučaju imamo samo privatiziranu firmu i sve ostalo su šbbkbb

naravno da imam ideju - zakon o privatizaciji ht-a predviđao je 35% dionica strateškom partneru, ostatak javnom ponudom hrvatskim građanima i domaćim tvrtkama, bez mogućnosti sudjelovanja strateškog partnera u tim natječajima

adeze je prodao prvih 35%, onih 16% što donose većinski udio prodao je račan i to tajnim ugovorom

imaš o tome priča koliko hoćeš, npr jednu od njih objavio je i novi list (nema više originalne stranice)

naravno, kao i većina privatizacijskih priča, niti ova nema jasan završetak, a još manje pravosudni

Ništa od toga nije problematično. Ni prodaja, ni zadržavanje pozicije n godina ni način poslovanja. Jedino gdje je problem je netransparentnost ugovora i neriješena situacija s DTK.

Svakom tko "žali" što je DT preuzeo HT poželio bi da malo redi s pred-DT HT-om, u roku od par minuta bi promijenio priču.

18 godina
Deus ex machina kaže...
PzKpfw kaže...

Bez brige, imamo i mi korumpiranih politicara koliko god hoces. Par godina nakon hipotetickog odcijepljenja, plakali bi da nas se primi natrag (iako bi vjerojatno plakali Italiji ili Sloveniji, da budem iskren).

U svakom slucaju, iako sam rodjen Istrijan i kao Istrijan se i osjecam (a ne kao Hrvat), taj "osjecaj" pripisujem cisto odgoju, i na osnovi povijesti se protivim ikakvim odcjepljenjima. I Norveska, kad se odcijepila od Svedske, nije im islo bas najbolje dok nisu otkrili naftu. Quebec desetljecima place da bi se odcijepio od Kanade, a kad vidis kakvi ljudi za to glasaju, dignu mi se dlake i na obrvama i na straznjici.

Uglavnom, izgleda da mi je bractvo i jedinstvo u krvi. Unija, ne separacija. Pogotovu ne kad zivis na trokutu koji ima povrsinu 100m2 / 2

Di god da ti ugaziš ili se hoće odijepit ili su se odcijepili. Daj brate ne seli više.

Rvat katolik!
13 godina
Old Iggy kaže...

Ništa od toga nije problematično. Ni prodaja, ni zadržavanje pozicije n godina ni način poslovanja. Jedino gdje je problem je netransparentnost ugovora i neriješena situacija s DTK.

Svakom tko "žali" što je DT preuzeo HT poželio bi da malo redi s pred-DT HT-om, u roku od par minuta bi promijenio priču.

problematična je potencijalna korupcija ili nesposobnost i naivnost, nama sasvim svejedno koja od te tri stvari kad su adeze i esdepe rasprodali što se dalo rasprodati i pare zdrobili za vlastite političke interese, plus su se neki dobro omrsili na tim prodajama

ja ne kažem da bi situacija sigurno bila bolja, samo dajem mogućnost da možda opcija sa dt-om i nije najbolje ispala za nas i da bi neka druga opcija možda bila bolja, pa možda čak i ona gdje bi država zadržala vlasništvo

dosad baš nismo osjetili koristi niti od prodaje ine, niti od prodaje ht-a (da li bi šteta bila veća, o tom potom), a bogami ni od plive ili od prodaje banaka, jedinu korist imali su kratkoročno oni na vlasti i dugoročno oni koji su se omrsili

po tebi ispada da je bolje da smo se riješili ht-a, a od te prodaje ionako nismo imali koristi - jebeš onih parsto milijuna koje su ionako zapili šeks i linić

a što smo mi dobili s tom prodajom, a da ne bi dobili da nismo prodali, to je jedino pitanje 

14 godina

Kad spominjete popa Mudrinića, ne zaboravite hashtag "patenti".

Ako je itko direktno izmuzao naše buđevape na foru pseudotech unaprijeđivanja, to je onda dotični gospodin.

18 godina
picajzla0707 kaže...
Old Iggy kaže...

problematična je potencijalna korupcija ili nesposobnost i naivnost, nama sasvim svejedno koja od te tri stvari kad su adeze i esdepe rasprodali što se dalo rasprodati i pare zdrobili za vlastite političke interese, plus su se neki dobro omrsili na tim prodajama

ja ne kažem da bi situacija sigurno bila bolja, samo dajem mogućnost da možda opcija sa dt-om i nije najbolje ispala za nas i da bi neka druga opcija možda bila bolja, pa možda čak i ona gdje bi država zadržala vlasništvo

dosad baš nismo osjetili koristi niti od prodaje ine, niti od prodaje ht-a (da li bi šteta bila veća, o tom potom), a bogami ni od plive ili od prodaje banaka, jedinu korist imali su kratkoročno oni na vlasti i dugoročno oni koji su se omrsili

po tebi ispada da je bolje da smo se riješili ht-a, a od te prodaje ionako nismo imali koristi - jebeš onih parsto milijuna koje su ionako zapili šeks i linić

a što smo mi dobili s tom prodajom, a da ne bi dobili da nismo prodali, to je jedino pitanje 

Naravno da se rasprodalo, trebalo je brdo para (mirovine, obnova, dugovi nakon rata). Od svih rasprodaja u to doba donekle su mi samo INA i donekle ZABA problematični, sve ostalo je trebalo rasprodati (interesantno kako su se naglo od gubitaša pretvorili u firme koje zarađuju).

Prodaja HT-a bilo kome je bila dobra. Na stranu što baš i nije bilo ozbiljnijih kupaca. A kad prodaješ "pod mus" nemaš baš previše izbora.

18 godina
Old Iggy kaže...

Naravno da se rasprodalo, trebalo je brdo para (mirovine, obnova, dugovi nakon rata). Od svih rasprodaja u to doba donekle su mi samo INA i donekle ZABA problematični, sve ostalo je trebalo rasprodati (interesantno kako su se naglo od gubitaša pretvorili u firme koje zarađuju).

Prodaja HT-a bilo kome je bila dobra. Na stranu što baš i nije bilo ozbiljnijih kupaca. A kad prodaješ "pod mus" nemaš baš previše izbora.

Ti se šališ? Otfikarili su poštanski promet kojeg su ostavili da umre i snalazi se kako zna i umije (pa mi zato sada u pošti pokušavaju prodati privjeske, Malu Bibliju za djecu, kuharicu, osiguranje - dopunsko i za auto, kreditnu karticu) i pootpuštali 75% zaposlenih. 

Dakle, uzeli su ekstrakonjunkturni dio poslovanja, neprofitni otpilili, otpustili beskonačno ljudi - i "magično" su uspješni.

Čitava privatizacija PTT-a je bila skrojena po zahtjevima DT-a. 

This space for rent!
14 godina

I glavni argument im je uvijek "telekom je bio neuspješan, neefektivan, zastario. Mi smo ga unaprijedili."

Ovo vrijedi za sve tvornice koje su upropaštene i privatizirane.

Mislim da i dan danas Mudrinić i ekipa koja je direktno omastila brke baca iste floskule bez da itko zagrebe ispod površine koja je plitka kao tepsija za burek.

Žalosno da dobar dio ljudi to i popuši.

18 godina
Drago kaže...
Old Iggy kaže...

Ti se šališ? Otfikarili su poštanski promet kojeg su ostavili da umre i snalazi se kako zna i umije (pa mi zato sada u pošti pokušavaju prodati privjeske, Malu Bibliju za djecu, kuharicu, osiguranje - dopunsko i za auto, kreditnu karticu) i pootpuštali 75% zaposlenih. 

Dakle, uzeli su ekstrakonjunkturni dio poslovanja, neprofitni otpilili, otpustili beskonačno ljudi - i "magično" su uspješni.

Čitava privatizacija PTT-a je bila skrojena po zahtjevima DT-a. 

Nimalo se ne šalim. Naravno da se konsolidiralo otkazima, rezanjem svega neprofitnog i slično. Nego kako su trebali?

I naravno da se krojilo po zahtjevima DT-a, inače bi situacija bila svakim danom sve gora.

13 godina
Old Iggy kaže...

trebalo je brdo para i prije, mirovine i obnova su se financirali i prije glavne rasprodaje od '99 nadalje, a dug je ionako rastao nezaustavljivo

jedino što imamo da bi potvrdilo tu teoriju su priče političara da se nešto moralo prodati, a moralo se jer im je tako bilo najlakše doći do love

s druge strane pitanje je i koliko nam je love trebalo u kojem trenutku, koliko se moglu uštedjeti na drugoj strani i svašta nešto na tu temu

slažem se da država ne bi trebala imati u vlasništvu tvrtke poput ht-a (no trebala bi imati bar neki upliv nad razvojem infrastrukture), isto tako ne vidim razloga niti u vlasništvu nad podravkom ili nekom drugom tvrtkom koja treba biti na tržištu, no ne bih se baš pomirio s tim da je baš u nekom trenutku nešto bilo nužno prodati - ovo "pod mus" je ono što me muči, jer se ne radi o pečenjari u susjedstvu, nego o firmi koja drži gotovo pa monopol u telekomunikacijama i u bilo kojem trenutku kasnije vjerojatno bi se dala utržiti za puno više novaca, možda i pod drukčijim uvjetima gdje bi manje love dt izvlačio van, a više investirao u infrastrukturu

također, ima tu daleko više problematičnih rasprodaja od ine i zabe, jer je vrlo upitno zašto se baš morao ht prodati dt-u (bila je i još neka švedska tvrtka zainteresirana ako se dobro sjećam), jer u krajnjem slučaju mogli su prodati tih 16% dionica i javnom ponudom građanima i domaćim tvrtkama, kako je i bilo predviđeno

no, taj kontrolni paket je prodan tajnim ugovorom i "pod mus" baš dt-u... ne bih rekao da je sve tu čisto

a ima toga još, ne samo zaba, ima tu pitanje i splitske banke - koju je linić unovčio za pišljivih 50 milijuna eura talijanima i par godina kasnije su francuzi za nju iskeširali više od milijardu eura, pa da se sjetimo kontrolnog paketa plive itd. itd. itd... prije bi rekao da je više problematičnih privatizacija, nego li obrnuto

18 godina

Pa u čemu se tu onda vidi genijalnost DT-a, osim u zgrtanju love od retardiranih Hrvata? 

S takvim "genijalnim rješenjima" gdje iz firme pick and chose ono što valja i što je već profitabilno, uzmeš samo to, a ostalo ne - za to ti ne treba DT. To smo mogli i sami napraviti. 

S tim da se na takva otpuštanja u svom domicilnom telekomu u Njemačkoj ne bi usudili ni pod razno jer bi ih sindikati pojeli, ali ovdje su retarde (nas) dobro zajebali. 

Ja tu vidim direktnu štetu za narod i državu i nije mi jasno čemu se ti diviš, osim ako si dioničar DT-a i nemaš veze s tom nekom Hrvatskom.

This space for rent!
18 godina
tnakir kaže...
Mladen kaže...
tnakir kaže...

To im izgleda i jest cilj ... 

I šta će kad im odu svi koji su punili proračun? Će jest pečate?

Pa tragedija i jest u tome što u svojoj pohlepi ne vide više od par godina unaprijed ... njima je bitno sad i odmah oteti što više kroz poreze ili prisiliti ljude da se odreknu nekretnina kad više ne budu mogli plaćati porez na istu jer onda prelaze u državno vlasništvo pa ih mogu rasprodati. Takve nije briga tko će sutra puniti proračun.

13 godina
neaktivan
Nemogu virovat kad gledam koja smo sprdnja od drzave postali kakvi nam politicari donose zakone da smo drzava koja je postala prljavi krevet debelim i masnim europljanima da jedna rumunjska ide naprid a mi sve sto smo imali smo prodali porusili ili ne znan sto... Moj otac je 40 godina radio u skveru jbt ko zna proizvest da 200m celika ne tone moze proizvest sto god oce... Nama je profesor povijesti uvijek govorio da proizvodnju auta brodova i zrakoplova tj jedna od te tri industrije drzu da je industrija drzave mocna... Japan koreja njemacka francuska od susjeda mađari slovaci cesi svi imaju nesto od toga... Samo mi imamo oce se trg zvat trg druga tita ili milana bandica... Iskreno briga me za naziv ali ovo sto danas rade tj. Masovno iseljavnje ljudi je gore od bilo cega jer odlaze cile obitelji a situacija je takva da nemas politicara za kojeg bi glasa nemas...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice