Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.810
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Nisam baš siguran da je tako kod nas išlo, a mislim da je i vani to rijetkost. Imaš neki konkretan primjer da je novinar podijelio lovu s patnikom u nas?

Baš, ali samo ću spomenut "Lampaš" poznat po "profesionalnim novinarima" (ne svima) koji su besprijegornim radom zaslužili stanove i svaštanešto. Ovo je bila pinka za njih.

Klasični scenario: Patnik tuži novine, novinar do zadnje kapi krvi brani stav premda je jasno da gube spor, najčešće isprika anulira ili bitno smanjuje naknadu za duševne boli ali ovaj uz podršku urednika ide do kraja. Urednik nije vlasnik, boli ga tuki, ako i nije u talu ne može ništa, a najčešće je. Ovo ne ide nužno tim redosljedom, dogovor može pasti i tijekom sudskog procesa. Par takvih sporova i odu novine na bubanj. Nemoj bit naivan, ovo je bila javna tajna ne samo u branši.

Vani je to davno provaljeno, sankcionirano na način da je novinar suodgovoran za klevetu.

18 godina

Koji "Lampaš"?

This space for rent!
11 godina
neaktivan

Eufemizam

18 godina

Ništa ne kužim.

This space for rent!
11 godina
neaktivan

Imaš dalmoše u redakciji, kaj ne? Tjednika više nema.

*Zašto bi vi popušili neku tužbu, ako nema novina ima novinara

18 godina

Ja sam Dalmatinac. Stvarno ne razumijem. Jel misliš na Feral? 

Ta ekipa je ostala bez love totalno u tim desetinama parnica za duševne boli, tako da mi nije baš jasno odnosi li se to na njih?

This space for rent!
11 godina
neaktivan

Hebiga... netko ostao bez love, netko se opernatio. Netko zginuo pošteno, netko se "snašao"

18 godina
Drago kaže...

.../ a ja tvrdim da komentiranje fotografije na Fejsu nikako ne može biti prekršaj tog članka. 

Jednostavnije od ovoga ne mogu objasniti. 

Da ne citiram sve ono ispred... ovi nekakvi Jadni pokusaji spustanja rasprave na osobnu razinu ne zasluzuju nikakav kometar, mozda jedino odaju tvoj kucni odgoj.

Ti tvrdis ? A na osnovu cega ? Imas neke pravne skole ili si sudac mozda pa velis da to nije u skladu sa zakonom ? Ako tumacis kao laik onda jedino mozes misliti a ne tvrditi jer nemas ama bas nikakvo uporiste.

Dali je prekrsaj ili nije., niti ces ti ili ja to utvrditi nego jedno mozemo imati osobni stav ili misljenje.  Postojer sluzbene osobe koje ce nesto utvrditi ili donjeti presudu osim ako sebe smatras da si iznad kvalificiranih osoba zaduzenih za tumacenje zakona ?

18 godina

To ono - rekla meni moja baba, ili imaš ikakav link ili kakav drugi izvor?

This space for rent!
16 godina
neaktivan
spaljeni kaže...
Dali je prekrsaj ili nije., niti ces ti ili ja to utvrditi nego jedno mozemo imati osobni stav ili misljenje.  Postojer sluzbene osobe koje ce nesto utvrditi ili donjeti presudu osim ako sebe smatras da si iznad kvalificiranih osoba zaduzenih za tumacenje zakona ?

11 godina
neaktivan

Ako ti za Svjetioničare moram davat linkove, onda se pitam gdje ti živiš. Pa neki su se međusobno poklali oko ostataka kostiju i kožica. Milijun tužbi i protutužbi, opanjkavanja.

Za narihtane klevete.. ponavljam, javna tajna, more bit a i ne mora. Možeš bit naivan, a i ne moraš.  To kao da kažeš "pošten odvjetnik", pogotovo ako nije zadovoljan honorarom, onda počne pričat o kavama na Trnju poslije rasprava. E, jebiga sad.

18 godina
spaljeni kaže...

Da ne citiram sve ono ispred... ovi nekakvi Jadni pokusaji spustanja rasprave na osobnu razinu ne zasluzuju nikakav kometar, mozda jedino odaju tvoj kucni odgoj.

Ti tvrdis ? A na osnovu cega ? Imas neke pravne skole ili si sudac mozda pa velis da to nije u skladu sa zakonom ? Ako tumacis kao laik onda jedino mozes misliti a ne tvrditi jer nemas ama bas nikakvo uporiste.

Smiješno je od anonimnog nemuštog i nesuđenog špiclova da prijeti sudom kada ga neki post naljuti, a poziva se na "kućni odgoj" , ali s obzirom da ti je čitav post smiješan i nemušt, bilo bi valjda čudo da je drugačije. 

Nisam sudac, u pravu si, ni pravnik, ali to ne znači da "nemam uporište". Dakle, tvoja nesposobnost razmišljanja ponovo dolazi do izražaja i to u svađalačkom tonu, pa je onda još iritantnija - em bi se svađao, em si jadnik. 

Dakle, uporište za moj stav (a ja mogu imati stav o bilo čemu - od leta u svemir, preko Kolinde do policijskog poziva na obavijesni razgovor) o konkretnom slučaju je članak 17 Zakona o prekršajima protiv reda i mira (https://www.zakon.hr/z/279/Zakon-o-prekr%C5%A1ajima-protiv-javnog-reda-i-mira) koji glasi: 

"Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana."

Dakle, članak se uopće na bavi komentarima na Facebooku ili komentiranjem slike službenih osoba, pa iako post onoga tipa uistinu vrijeđa policiju (službene osobe), niti je to učinio prilikom vršenja službe niti u vezi s vršenjem službe ili zakonita naređenja, već posve nevezano uz vršenje službe i zakonito naređenje. 

Dakle, taj članak kako je sročen SIGURNO se ne odnosi na komentiranje policije na Fejsari. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 19:02 (Drago).
18 godina
maximilian kaže...

Ako ti za Svjetioničare moram davat linkove, onda se pitam gdje ti živiš. Pa neki su se međusobno poklali oko ostataka kostiju i kožica. Milijun tužbi i protutužbi, opanjkavanja.

Za narihtane klevete.. ponavljam, javna tajna, more bit a i ne mora. Možeš bit naivan, a i ne moraš.  To kao da kažeš "pošten odvjetnik", pogotovo ako nije zadovoljan honorarom, onda počne pričat o kavama na Trnju poslije rasprava. E, jebiga sad.

Pa imaš li onda ikakav izvor? 

Sve je moguće, ali čudi me d o tome nisam našao ništa nigdje ni na ekstremno desnim domaćim stranicama pa čak ni na hrvatskoj Wikipediji koja kao izvor sama sebe citira ili Poskok.info...

This space for rent!
14 godina
maximilian kaže...

Možeš dati primjer molim te...

14 godina

Katastrofa. Jedno je nekome prijetiti putem poruka ili bilo kojeg izravnog komunikacijskog kanala, a drugo je komentar na nečiji post/fotku nekoga trećeg, i to na faking fejsu. Izgleda da konačno dolazi na naplatu apsolutna informatička/internetska nepismenost spomenutih "organa".

Pa jbt, jel ne može netko posjest ekipu i objasnit ko faking trogodišnjaku : vidiš, ovo sve je internet, to ti je ko svijet, ima mjesta sa puno ljudi, malo ljudi, ulica većih-manjih, javnih i privatnih mjesta,...

Ovo stvarno postaje faking očajno, k'o da su propali kroz procjep u prostorvremenu. Sama reakcija, ironično, potvrđuje komentar tog tipa na fejsu. Smijeh i suze.

Tread softly because you tread on my dreams.
18 godina

Ali ovo je tipično za tebe - daš jednu vrlo specifičnu tvrdnju - da se tužitelj i novinar dogovore da prvi tuži ovoga drugoga pro-forma i da podijele lovu, a kada tražim konkretno daš tri linka gdje NITI JEDAN to ne spominje. 

Ali NITI JEDAN.

Spominje se utaja porez i pronevjera, ali ova šema s dogovornim tužbama za duševne boli od kojih se kasnije podijeli lova se ne spominje u NITI JEDNOM od ta tri teksta. 

This space for rent!
18 godina
ElektričnaOvca kaže...

Katastrofa. Jedno je nekome prijetiti putem poruka ili bilo kojeg izravnog komunikacijskog kanala, a drugo je komentar na nečiji post/fotku nekoga trećeg, i to na faking fejsu. Izgleda da konačno dolazi na naplatu apsolutna informatička/internetska nepismenost spomenutih "organa".

Pa jbt, jel ne može netko posjest ekipu i objasnit ko faking trogodišnjaku : vidiš, ovo sve je internet, to ti je ko svijet, ima mjesta sa puno ljudi, malo ljudi, ulica većih-manjih, javnih i privatnih mjesta,...

Ovo stvarno postaje faking očajno, k'o da su propali kroz procjep u prostorvremenu. Sama reakcija, ironično, potvrđuje komentar tog tipa na fejsu. Smijeh i suze.

Veći je problem što policija očito prati Pernara i to na Fejsu (LOL), glupog koliko već jest glup, ali je saborski zastupnik. 

Naime, kako ti možeš vidjeti komentar Pernarovog komentara ako nisi njegov pratitelj, prijatelj ili svjesno ideš (tajno - dektiva!) na njegove stranice i gledaš tko što tamo piše? Pernar je svoj komentar objavio na svojim stranicama, a ne na stranicama MUP-a ili PU, a policija onda češlja po komentarima ispod njegovoga i traži koji će ih uvrijediti.

Dobro je dok još nisu počeli hapsiti zbog lajkova. 

This space for rent!
13 godina
Drago kaže...

...niti je to učinio prilikom vršenja službe

kako znaš da lik kojem je rekao "ti si debilčina i očito glupi pandur" u tom trenutku nije "vršio dužnost" 

možda je pulicajac iz internetske postrojbe bio upravo na zadatku razotkrivanja internetskih trolova kad ga je ovaj izvrijeđao 

18 godina

Pa i to je dobro pitanje - je li tip kojemu je rekao da je glup ko kurac stvarno policajac pa je on uvrijeđen, ili se vrijeđanje odnosi na policajca sa slike koja se komentira? 

Tisuću pitanja na koja samo tisuću pendreka može dati pravi odgovor!

This space for rent!
14 godina
Dođeš u svoju postaju na posao, ulogiraš se u svoj službeni fejs profil (policajac Jozo recimo), na profilnoj obavezno fotka u uniformi, a cover fotka sa značkom. I onda fino 8 ili 12 sati trošiš virtualne đonove po fejsu (možda i tviteru, ako si išao na dodatno stručno osposobljavanje).
Tread softly because you tread on my dreams.
11 godina
neaktivan

Tražio si link na muljaže u Feralu, dao sam ti. Feral je ekstreman primjer lopovluka koji nikad nije procesiuran iz političkih razloga. Nigdje nisam u svojim postovima spomenuo da imam dokaz za namještanje tužbi za klevetu, a kamoli neki link, niti sam ga tražio. Napisao sam, možeš biti naivan, a i ne moraš. Ta priča se svojedobno vukla po pravosuđu i novinarstvu po kuloarima. Uz još neke spominjali su se i novinari Ferala.

Očekivati takav dokaz, link, znači da će netko ozbiljan to objaviti bez dokaza i eventualno snositi posljedice je neozbiljno.

Ti meni možeš vjerovati, a i ne moraš, tvoja stvar. I sam sam napisao, more bit, a i ne more. Ali da smrdi, smrdi. I da se smrad osjećao okolo dok je to bilo aktualno, je.

Ne znam gdje je to tipično za mene specifično tvrdim, a ne dajem dokaz. Navedi, molim te, ovako to se može primjeniti na tebe.

13 godina

hiljadu zašto, hiljadu šamara 

nešto se sjećam te zajebancije, jel to bilo u top listi nadrealista nešto tako?

18 godina

Ćaća nije hapsija zbog komentara na Fejsari...

Dobri naš Ćaća...

This space for rent!
17 godina

nije bilo fejsa... ali je bilo bircuza, razlika je u .. tehnološkom napretku? :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen
spaljeni kaže...

Ti tvrdis ? A na osnovu cega ?

Ovo što Drago tvrdi drži vodu, a tome u prilog ide i slučaj koji je bio prije par godina, kad su tek počeli postavljati fiksne kamere za nadzor brzine.

Frajer je pokazao srednji prst kameri, pa je završio pred sucem s optužbom da je kršio upravo spomenuti članak zakona o javnom redu i miru. Sudac je ustanovio da je tužba neosnovana jer srednji prst nije pokazan ciljano određenom policajcu koji je obnašao dužnost, već općenito sustavu i kao takav ne podliježe navedenom članku.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
protjeran
Drago kaže...

Sad me frend, odvjetnik, na Fejsari uvjerava da ovo nije maltretiranje jer tip nije uhićen nego je samo pozvan na razgovor o predmetu u kojem traje istraga. 

I istina - niti je optužen niti je uhićen - "samo" su mu ujutro došli i odveli ga u policiju (doduše pod posve lažnom izlikom) ali formalno nije prekršen ni jedan zakon od strane policije i formalno nas svakoga zbog bilo kojeg razloga policija u svakom trenutku može pozvati na razgovor i to ne spada u maltretiranje. 

Ako je taj razgovor tako bezazlen, onda se na njega nije morao odazvati ili?

13 godina
MrBlc kaže...

cijelo vrijeme gledam što mi je nelagodno kod tebe i onda se sjetim priče kako indijci vežu bogomoljke koncem i koriste ih da im žderu buhe, uši i picajzle... ŽDERU PICAJZLE

moraš pod hitno promijeniti slikicu, pritipliz

16 godina

Ovaj komentar je potpuno nepoštivanje službene osobe (hello). Jedino što je nemaju pravnu osnovu za reagiranje na ovakav komentar pa su slobodno interpretirali taj postojeći zakon - i to im nikako ne zamjeram. Neka su priveli tog mulca koji je tako hrabar online, čisto da mu se stisne shupcic i da malo manje sere online.

Tako i treba svim glupim ljudima koji ne znaju napravit fake profil. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 23:26 (KIKI3ooo).
10 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

kme

Tako i treba svim glupim ljudima koji ne znaju napravit fake profil. 

Rugala se sova sjenici.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice