Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.306.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
lovacmaki kaže...
Kakve veze ima? Poanta je ista. Ne vidim zašto bi itko razuman birao strane, niti lijeva strana nije u pravu u većini slučajeva kao niti desna. I jesi i drugi su u pravu u nekim stvarima i u krivu u drugim.

To je tvoja teorija za koju nisi podastro nikakav dokaz, plus što ne razumiješ razliku između lijeve i desne privatne afilijacije i pripadnosti bilo kojoj stranci.

Ti možeš biti pripadnik demokrata i biti 100% u krivu, a tvoj frend pripadnik republikanaca i također 100% biti u krivu. 

Ova ideja da ako ne odabereš niti jednu stranku (što nije isto što i izostanak bilo kakvog osobnog političkog stava), odnosno ako nemaš nikakav politički stav, (što je za tebe isto jer jednostavno ne znaš distinkciju između pripadnosti stranci i imanja političkih uvjerenja neovisno od stranke) - da si automatski 100% u pravu je totalni idiotizam, a koji se tebi bez ikakvog dodatnog objašnjenja čini valjda logičnim.

Ti ne moraš biti niti u jednoj stranci, a da su obje stranke (kad bi postojale svugdje na svijetu samo dvije koje se izmjenjuju na vlasti, kao u SAD) 100% u krivu i da si ti, koji nisi ni u jednoj, također 100% u krivu cijelo vrijeme. 

Ideja da si ti u svojoj neodređenosti na neku magičnu foru, koju nisi objasnio, valjda 100% vremena u pravu (jer ti je "samo" 50% vremena premalo) ako ne odabereš niti jednu stranku je izvučena iz dupeta. 

Ja znam da ti voliš one-linere koji su ti praktički isključivi modus izražavanja, ali bih ti savjetovao da barem intimno razmišljaš u višestrukim složenim rečenicama jer neki koncepti i teorije ne mogu biti sažeti na formu koja je tebi provarljiva. 

Ili se okani ćorava posla razumijevanja stvari za koje nemaš voljem, snage, vremena ili kapaciteta ako ti je to preteško. 

This space for rent!
17 godina
neaktivan

Super, oblak protjeran, a moja ignore lista sad vise ne radi svoj posao.

Dok je bio prisutan, barem sam bio siguran od citanja njegovih postova.

Sad sam opet na liniji vatre, dok ne skuzim pod kojim se novim nickom prijavio. Odnosno, dok mi ponovno ne povrijedi njezne osjecaje, uvrijedjujuci mi odgovarajuci na poruke pretezito konfliktnog sadrzaja.

P.S. Pisem kao da sam retardiran jer danas je izasao novi Overkloking pa sam pod Matakovicevim utjecajem

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
15 godina

Zna li tko od vas nekoga tko vozi za Uber? Prije koji tjedan sam čuo priču jednog Uberovog vozača (vozi jer je ostao bez posla) i s te strane je katastrofa. Nažalost čovjek nema izbora dok ne nađe neki posao. 

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Dok je bio prisutan, barem sam bio siguran od citanja njegovih postova.

ja koristim super naprednu tehniku za to.. jednostavno ne čitam postove 

mario.L_hr kaže...

Zna li tko od vas nekoga tko vozi za Uber?

ja znam jednog bivšeg, baš počeo raditi u firmi di i ja radim.. nisam ga još stigao puno propitati, jedino da je isto vozio jer je ostao bez posla..

i još dvojica poznanika..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
12 godina
protjeran

Eh, evo slika i prilika ovih živčenjaka taxista i šahista. 

Opet, su krivi ovi nešto sa Indexa, "smradovi i četn...", kako u navali bijesta veli ovaj živčenjaka....

HR policija nije zaštitila novinara.

Sjećam se iz štampe, kada se pojavilo liberalizirano tržište taxi usluga u ZGB, da su ovi šahisti komentirali da je to isto, kao da je netko došao šeik i uzeo mu naftno polje.

Hm, ne možemo kao zajednica biti taoci zakona i razine taxi usluga 20. stoljeća, vremena se mijenjaju, građani hoće i zaslužuju nešto bolje. 

Progresivna vlast(kad bi ista takva postojala), politička volja, treba bi spriječiti ovakve pokušaje retrogradnih snaga da zbog svojeg izgubljenog položaja koji im je omogućavao dosadašnji rad, paraliziraju urbane sredine. Dakako, treba se zakonski, te na sve druge način otvoriti novim načinima prijevoza kao uslužene djelatnosti.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.TMATIJA1.Leaving or dead, always ahead...
18 godina

Hrvatska cirkusna klasika, kad Žbirovi ionako ne rade svoj posel kak treba, onda se uhvate igre sa "bezobraznim pepelom".

http://www.index.hr/vijesti/clanak/imamo-dokument-policija-dize-optuznicu-protiv-gradonacelnice-siska-jer-ih-je-kritizirala/978261.aspx

15 godina
protjeran

Ne mislim nužno na stranke i njihove programe (koji se u većini slučajeva niti ne provode) nego o ideologiji.
To je isto vezano za ono ranije što sam napisao, kada republikanac glasa za republikanskoga kandidata, to ne radi zbog njegovog programa nego zbog ideologije koja ga veže sa tu stranku.

Nastavno na to, obje strane tvrde da one imaju riješenja i da je njihov način najbolji.

Što u velikoj večini slučajeva nije točno.

Zato sam naveo primjer onog komičara.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.6.2017 19:29 (lovacmaki).
14 godina
lovacmaki kaže...

Ne mislim nužno na stranke i njihove programe (koji se u većini slučajeva niti ne provode) nego o ideologiji.
To je isto vezano za ono ranije što sam napisao, kada republikanac glasa za republikanskoga kandidata, to ne radi zbog njegovog programa nego zbog ideologije koja ga veže sa tu stranku.

Nastavno na to, obje strane tvrde da one imaju riješenja i da je njihov način najbolji.

Što u velikoj večini slučajeva nije točno.

Zato sam naveo primjer onog komičara.

Jel toliko teško shvatiti da su ljudi kompleksna bića i da imaju motive malo dublje od kritički cijepljenih radikala koji se vode po rincipu "ako nisi s nama onda si protiv nas"?

Ovo tvoje vrijedi samo za ADZ i Rvacku, premda vjerujem da lojalnih ovaca i tamo ne manjka.

15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Jel toliko teško shvatiti da su ljudi kompleksna bića i da imaju motive malo dublje od kritički cijepljenih radikala koji se vode po rincipu "ako nisi s nama onda si protiv nas"?

Ovo tvoje vrijedi samo za ADZ i Rvacku, premda vjerujem da lojalnih ovaca i tamo ne manjka.

Ovo što si pisao je netočno.

U americi znaš da će npr. Texas glasati za republikanskog kandidata, a Kalifornija za demokratskog.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.6.2017 20:31 (lovacmaki).
14 godina

Ja ti govorim o ljudima, ne o ovcama bez kritičkog razmišljanja.

15 godina
protjeran
Većina su ovce po toj logici, velika većina, što znači da je to prirodno a ostali su iznimke.
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

.... i s te strane je katastrofa....

Na sto tocno mislis?

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
14 godina
Deus ex machina kaže...
mario.L_hr kaže...

.... i s te strane je katastrofa....

Na sto tocno mislis?

Možda je mislio na kritički odnos pojedinaca usmjeren prema takozvanoj "gig-ekonomiji" kojoj po svemu sudeći pripada i Uber.

Kažem "možda" jer mi samo to pada na pamet.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.6.2017 22:58 (pr0n_addict).
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Zna li tko od vas nekoga tko vozi za Uber? Prije koji tjedan sam čuo priču jednog Uberovog vozača (vozi jer je ostao bez posla) i s te strane je katastrofa. Nažalost čovjek nema izbora dok ne nađe neki posao. 

Vozio sam ja 2 tjedna. Nema tu zarade ako ne visis 12+ sati dnevno u autu i vozis. 25% ti ide Uberu, od onoga sto ti ostane 10% ide "firmi" koja te zaposljava. Ostalo tebi ide. Ja sam vozio svoj auto pa nisam morao placat rentacar, ali on je bi 700 kn tjedno.
E sad je uber digao cijene s 4 na 6 start i kilometre i vrijeme ( neznam koliko jer sam taman par dana prije prestao vozit ). Rentacar je skocio na 1000 tjedno, a "firmin" namet je skocio na 20%.

Moja racunica je bila prvi tjedan sam ima 400 kn prometa (je malo je, jer sam ima obveza i auto mi je treba na servis 2 dana), vecinom cash, od toga mi je ostalo 270 kn. Potrosio sam oko 3/4 tanka goriva, 2 puta oprao auto( kisa ga usere brzo).
Drugi tjedan je bilo 1500 kn. 1000 kn meni i onda 2 ipo tanka goriva, jedno pranje auta, zvake i takve stvari za klijente (vecinom s izlazaka idu doma pa im zvaka odlicno dode). Sve skupa ciste zarade je bilo skoro nista jer sam napunio auto 3 puta (450 kn tank). Spasili su ovi sta daju sa strane nesto.

15 godina

Na to da se jedva servisiraju troškovi. Ako želiš nešto zaraditi moraš odraditi jako puno sati dnevno. Na amortizaciju automobila zaboravi (ako imaš stariji automobil i sam znaš što to znači). Uglavnom u cijeloj priči zaradi samo Uber. 

Stručnjak za odmaganje...
11 godina
neaktivan

Kako vam je riješeno mirovinsko i zdravstveno osiguranje? Zaključio sam da je većini to full time job.

.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.6.2017 8:38 (maximilian).
18 godina

O Uberu sam vidio ovo prije godinu dana i sve izvrsno objašnjeno.

This space for rent!
15 godina
neaktivan
maximilian kaže...

Kako vam je riješeno mirovinsko i zdravstveno osiguranje? Zaključio sam da je većini to full time job.

.

Ha ha.

14 godina
12 godina
protjeran

Svima antifašistima želim sretan Dan borbe, kao jedini dan kada se ova država službeno sjeti da počiva na antifašističkim temeljima.

15 godina
protjeran
Zašto se zove antifašističke umjesto antinacističke? Nacisti su za fašiste bili gazde. Fašisti bez nacista ni Grčku nisu bili u stanju dobiti.
14 godina
Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina

Dj ne seri....

OMFG !!!

Inače - nova najveća muda u HR "Kristina Ikić Baniček " !!! Oprala onog idiota Sedlara do yaya. A i reakcija samoprozvanog antifašiste iz stranke solidarnosti  i rada je neprocjenjiva.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/video-sisacka-gradonacelnica-bandicu-u-facu-rekla-da-je-licemjer-pogledajte-njegovu-reakciju/978442.aspx

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.6.2017 19:18 (DarthMarkus).
15 godina
protjeran
ElektričnaOvca kaže...

E tako, nacisti su glumili savršenu rasu.
Fašisti su htjeli ponovno uspostavljanje rimskog carstva.
Potpuno je jasna razlika.
Nacisti (nijemci) su bili nadređeni fašistima (Talijanima).

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.6.2017 22:40 (lovacmaki).
11 godina
neaktivan
Zajeb kaže...
maximilian kaže...

.

Ha ha.

Ne znam na koji način te plaćaju. a da zaobilaze doprinose.  Ako ti se da napiši ukratko da i mi ostali kreteni (ne mislim na tebe) koji plaćamo te "gluposti" u raznim branšama počnemo tako raditi.

Pa onda kad usfali i flastera po bolnicama očekujem dodatne članke npr. na Indexu, Vojkovića i ostale ekipe sa 2 dkg. mozga o pizdunskoj državi koja neće platiti djeci onkološke lijekove, a Uber im je tak super jer to je model poslovanja budućnosti.

12 godina
protjeran

@DarthMarkus

Dragi, slažem sa tobom 100%.

Danas treba imati kružanosti reći kako stoje stvari. Treba jasno reći svoj stav u vremenima kada to nije baš popularno. Kada je većina naroda po političkom opredljenju zaokupljena svojim sitnim interesima, te je umrežena u institucionalnu mržnju.

Bandić je običan prevrtljivac kojem je samo bitna vlast i njegovo katastrofalno vladanje ZGB. Izfajnik socijaldemokracije.

Građani Savice su pokazali kako treba sa onima koji na silu žele mijenjati stvari. 

Ako dođe do promjene Trga marašala Tita, treba jednostavno doći tamo fizički čuvati table. Podignuti šator i organizirati dežurstva.

Jednostavno ako protivnici NOB budu i dalje nastavili svojim ustašovanjem, treba pokazati zube na pravi način.

Većina ljudi nije zločesta, al' su zaluđeni mantrama koje čuju od političara preko medija koji su u službi revitalizacije povijesti.

Stoga, svatko od nas ako želi reagirati u ovakvim vremenima na pravi način, može unutar svoje mikro zajednice napraviti što je u njegovoj moći. Zauzeti stav kontra filofašizacije društva, te jasno izreći da je na strani antife. Bilo da se radi o obitelji, školi, poslu, ulici....

Šutnja je najgora, te neopredljenost.

SF-SN! 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.6.2017 23:07 (PzKpfw).
14 godina
Nek' me ispravi netko ako sam u krivu, al ne plaća te Uber, tj. nije ti poslodavac. Ti si partner vozač, uber uzima svoju pinku od tvoje zarade otprilike kao kad paypal skine svoje proviziju, a ostalo je na tebi. Super ideja, zar ne? :D
Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina
PzKpfw kaže...

@DarthMarkus

Ako dođe do promjene Trga marašala Tita, treba jednostavno doći tamo fizički čuvati table. Podignuti šator i organizirati dežurstva.

Pa Banderas veli da će bit ref. a Hasan to ne želi. Inače, zvuči smješno, al i ja bi volio da se makne . Neka ga ni ne povezuju s ovim kriminalom danas. I onda kad cijela država ispadne iz ove distopije u mrtvilo, neka ga se sjete.

16 godina
ElektričnaOvca kaže...
Nek' me ispravi netko ako sam u krivu, al ne plaća te Uber, tj. nije ti poslodavac. Ti si partner vozač, uber uzima svoju pinku od tvoje zarade otprilike kao kad paypal skine svoje proviziju, a ostalo je na tebi. Super ideja, zar ne? :D

Da. Koliko sam shvatio iz razgovora s nekim uber vozačima, kod nas se za Uber ne može voziti kao fizička osoba već se mora preko tvrtke. Neki su otvorili jdoo ili imaju neku tvrtku otprije, a neki voze kao zaposlenici za plaću (ima ih čak i sa studentskim ugovorom).

11 godina
neaktivan

Fantastična ideja. Bio je jedan po kojem se takve i slične ideje zovu: Ponzi.

Ali ovi su ga prešišali u sistemu, definitivno.

.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.6.2017 23:46 (maximilian).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice