Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.312.334
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?

ono kaj se ne spominje, vani zna biti problema sa upisom u skole (nema mjesta, liste cekanja, blabla..).

ako placas "rimokatolicki" tax, odjednom lista cekanja bude drasticno manja, a vjerojatno i nestane.

naravno, pricam o public skolama.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
protjeran

Tko bi rekao Crkva i biznis.

Pa, ti šalji djecu na vjeronauk.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
15 godina
neaktivan

"crkva od sakramenta radi biznis"

ipak se radi o najbolje poslujućoj firmi svih vremena, sa preko 2000 godina iskustva 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
9 godina
protjeran

meni je jedna nudila neko katolicko hodanje....ne kontam ja sto ja ona oce, pa je pitao jel daleko idemo? Pogledala me iskosa na to, ko da sam s marsa pao. Kad san ubra sto je to katolicko hodanje, reka san joj da iden u talibane i pobiga ca...

grozim se nasilja nad sobom
13 godina
nixass kaže...

ono kaj se ne spominje, vani zna biti problema sa upisom u skole (nema mjesta, liste cekanja, blabla..).

ako placas "rimokatolicki" tax, odjednom lista cekanja bude drasticno manja, a vjerojatno i nestane.

znači i vani je na vlasti adeze, samo što su ovi "vanjski" adezeovci očito perfidniji 

18 godina

Mene sad nešto zanima, koliko vas je išlo na vjeronauk u školama. Čisto me zanima od svih koji tu pišete i za i protiv, koliko je išlo, a koliko ne.

30 Išao sam
13 Nisam išao
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina
neaktivan

evo da i obrazložim.. iako sam već u doba kada sam dosegao razinu relativnog razuma prestao vjerovati, starci su me i u osnovnoj i srednjoj upisivali na vjeronauk. znači odluka nije bila moja.

u 8. razredu sam se na užasavanje rodbine odbio krizmati, dok sa druge strane znam da je dobar dio klinaca na krizmu išlo ne iz vjere, nego da uberu neku pinkicu i poklone od rodbine.

u osnovnoj smo imali asocijalnu poremećenu babu, i nikada neću zaboraviti kada je kroz dva sata razdvojila dečke i curice kako bi pričala o spolnosti, kako je masturbiranje grijeh i kajtijaznam.. bila je crvena ko paprika koliko ju je bilo sram, a mi dečki joj nismo olakšali posao, naprotiv pokopali smo ju  od mlađih generacija sam čuo da je sa godinama postala živčana i netrepeljiva, pa se uredno izderavala na djecu.. ovom pričom samo želim dočarati koliko bi produktivniji bio spolni odgoj, a ne priča grijehu drkice koju u to doba i ovak i onak svi dečki prakticiraju.

u srednjoj smo imali fora lika koji je veći dio vremena pričao o masonima i sličnim gluparijama (teško očekivati da će učitelj vjeronauka pričati o skepticizmu i sam kritički razmišljati). koliko god je povremeno bilo zabavno, toliko danas smatram da je to vrijeme (a i resursi) moglo biti daleko bolje iskorišteno.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
Pero Dinamit kaže...

Mene sad nešto zanima, koliko vas je išlo na vjeronauk u školama. Čisto me zanima od svih koji tu pišete i za i protiv, koliko je išlo, a koliko ne.

Kad sam ja išao, Tito je još bio živ.

18 godina
Gorstak79 kaže...

meni je jedna nudila neko katolicko hodanje....ne kontam ja sto ja ona oce, pa je pitao jel daleko idemo? Pogledala me iskosa na to, ko da sam s marsa pao. Kad san ubra sto je to katolicko hodanje, reka san joj da iden u talibane i pobiga ca...

Kad si životinja koja bi odmah SVE!

Prvo 4-5 godina šetnjica (bez držanja za ruke!) s njenom prijateljicom među vama, onda eventualno odlazak u kino (odvojeni redovi ili barem sjedala, ni slučajno uzeti ona ljubavna! To je kao da si unajmio sobu u motelu!), pa molitvena zajednica, pa predbračni tečaj, pa brak, pa onda možemo pričati...

This space for rent!
13 godina
Old Iggy kaže...

Kad sam ja išao, Tito je još bio živ.

tu negdje sam i sam, osim što su mene starci pitali hoću li na vjeronauk, tako da ipak nisam išao jer mi draže slobodno vrijeme bilo provoditi u igri

ali ponekad sam išao u crkvu... naš je pop u sigetu bio poprilično mlad i moderan, pa je imao i kino u crkvi i tamo sam gledao ratove zvijezda 

a bio je pop moderan i na druge načine, pa se sjećam da bi često iz njegove bembure izlazile raznorazne lijepe tete, valjda na privatnu ispovijed na ulaz sa stražnje strane 

16 godina
neaktivan

U Splitu se broje listići: Spužva Bob dobio više glasova od Baldasara

Oh Split

Split je grad kojeg volimo jako, kontra Splita neće ići lako.

15 godina
protjeran

Smiješno mi je da se svi smijemo Kerumu a on ima više love nego što će većina na forumu zaraditi za života, bio na čelu Splita i saborski zastupnik. Opet, bio je što većina nas neće biti za života (u smislu utjecaja i slično). E sad je pitanje, kako on, Trump i slični budu bogati i moćni a mi pametniji nismo ni blizu. Dapače, takvi vladaju nama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.6.2017 16:19 (lovacmaki).
16 godina
nixass kaže...

Vani svugdje ili negdje konkretno? Po ovome što si rekao, mislim da opisuješ stanje isključivo u Irskoj gdje KC vodi preko 90% državnih škola.

18 godina
captain_soap_McTawish kaže...
nixass kaže...

Vani svugdje ili negdje konkretno? Po ovome što si rekao, mislim da opisuješ stanje isključivo u Irskoj gdje KC vodi preko 90% državnih škola.

znam za njemacku (iz druge ruke, stric ima klince osnovnoskolske dobi).

u irskoj je jedini problem kaj uvoze radnu snagu a ne grade smjestajne kapacitete ni skole.

kad zena zatrudni vec tada moramo ubacit dijete na listu za skolu da bi dijete eventualno imalo mjesto, ne do bog da se preselis na drugi dio grada u medjuvremenu..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...
E sad je pitanje, kako on, Trump I slični budu bogati i moćni a mi pametniji nismo ni blizu. Dapače, takvi vladaju nama.

zato što normalan i moralan čovjek ne teži ka moći nego ispunjenju nekih drugih vlastitih ciljeva.

dok nemoralan čovjek, pogotovo financijski potpomognut (kerum stari lopov, trump "samo" 1m $ početnog kapitala) je u stanju gaziti i levatiti sve pred sobom da bi korak po korak došao do svog željenog cilja - moći. a da bi gazio, krao, levatio i bio pokvareni gad, ne trebaš biti posebno inteligentan.

rijetki su oni koji u politiku npr. ulaze da bi nešto promijenili/poboljšali, glavni motivi su stjecanje, očuvanje i proširenje vlastite moći.

razlika između organiziranog kriminala i politike je jedino u tome što je jedno šatro legalno, a drugo ilegalno 

15 godina
protjeran

Što znaći normalan a što moralan čovjek.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.6.2017 16:32 (lovacmaki).
14 godina
Gorstak79 kaže...

Šuti, ja se u studenskim danima namarihuanizirao i našvikao Q packa (u stanu), zvoni zvono - BAM Kula Stražara/olitiga Jehovini svjedoci !!!

Dobar, dan jeste li zaniteresirani za spasenje duše ? JESAM PAJDAŠI UPADAJTE !  Naravno, pozvao sam ih zato što su me svi odjebali, a ja željan socijale (bilo kakve).

Uglavnom ušao "onaki" urokan u filozovsku diskusiju, bacio im nekih 300 sumnji u njihove tvrdnje, a oni meni : "Možemo doći sutra da to još detaljnije raspravimo HAHAHA"

Međutim, ujeo vuk magare - eto njih sutra -A JA TRIJEZAN. Horor. WTF did I do ??? A ništa - glumio duha idućih par dana, sakrivo se ispod vrata i tako. Poanta priče, oprezno sa

zajebancijom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.6.2017 2:53 (DarthMarkus).
15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Narkoman. 

11 godina

Vijest dana

25kn

18 godina
neaktivan
Fora su ti fanatici. Meni su isto na ulici uletili, spika tipa: Ove livade, cvijeće, to je tako lijepo da je to morao Bog napravit (ili omogućiti postojanje toga).. Reko' ja: Kako kome, meni je to odbojno jer mi svi ti mirisi izazivaju migrenu, a postoji i muha koja vise voli govno nego drek.
Nakon toga jos par takvih tema vezano za slucajnosti kao nemoguce je da smo slucajno ovdje. Reko' ja: Pa nema sanse da smo slucajno nastali, trebali su se posloziti milijun i jedan uvjet (brojka izvucena iz guzice) da smo sada ovdje.

Postale su im uocljive vene na celima kako sam im valjda dignuo tlak😄
pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
16 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
nixass kaže...

I u Njemačkoj je tako, znam iz prve ruke. Slobodno mogu reći da su oni koji plaćaju crkveni porez u Njemačkoj privilegirani.

Tu piše više o moći i utjecaju katoličke crkve u Njemačkoj (inače druga najbogatija katolička crkva na svijetu): http://www.lupiga.com/vijesti/kako-se-financira-crkva-u-europskoj-uniji

I nešto o najbogatijoj katoličkoj crkvi na svijetu, onoj u SAD-u (dosta zanimljivo, preporučujem pročitati): http://www.svejepolitika.com/zasto-je-katolicka-crkva-najbogatija-crkva-u-americi/

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
15 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...

Što znaći normalan a što moralan čovjek.

jbg brzinski sam natrackao post na poslu pa se možda malo izgubio smisao..

long story short, pitanje trumpa i keruma nije pitanje inteligencije i sposobnosti, nego životnih ciljeva i spleta okolnosti.

12 godina
protjeran

F*** you, I'm Millwall

Na muci se poznaju junaci. 

Navijač je pravi heroj koji je svojom rekacijom spasio mnoge ljude od stradvanja.

Na stranu njegov navijačka strast, al' frajer ima snažnu poruku za sve vjerske fanatike. One dvije riječi, prije I'm Millwall.

12 godina
protjeran

a koje to ostali vjerski fanatici rade gluposti po europi?

http://www.24sata.hr/news/hrvatskoj-profesorici-zabranili-da-predaje-srpskom-razredu-527666

18 godina
nj0fra kaže...

I u Njemačkoj je tako, znam iz prve ruke. Slobodno mogu reći da su oni koji plaćaju crkveni porez u Njemačkoj privilegirani.

Tu piše više o moći i utjecaju katoličke crkve u Njemačkoj (inače druga najbogatija katolička crkva na svijetu): http://www.lupiga.com/vijesti/kako-se-financira-crkva-u-europskoj-uniji

I nešto o najbogatijoj katoličkoj crkvi na svijetu, onoj u SAD-u (dosta zanimljivo, preporučujem pročitati): http://www.svejepolitika.com/zasto-je-katolicka-crkva-najbogatija-crkva-u-americi/

Pa ništa čudno jel, da se najbogatija katolična crkva=firma nalazi baš u Americi.Ipak je to modernizirani divlji zapad, pa kad se sve zbroji i oduzme eto sve štima jel.

12 godina
protjeran

@OBLAKprasine

Dakako da su joj zabranili kada nije po zakonu. Pa, i sama priznaje da je "mimo pravila".

Pravi vjernici bi trebali biti sretni kada se poštuju zakoni.

Al' izgleda je da je uvijek najlakše oplesti po manjinama u ovom slučaju po Srbima.

BTW, neka se javi V.Bujanecu...Naime, on obožava ovake teme.

12 godina
protjeran

aha sad je problem od jednom kad hrvat drzi nastavu srpskoj djeci, a lijepo pise u clanu da se zna uskakati medusobno kad fali koji ucitelj (sto je meni ok)

moze se javiti i pupovcu on takoder voli takve teme samo obrnute

16 godina

15 godina
protjeran
Oblak, ne bi bio problem da je učila djecu na srpskom.
12 godina
protjeran

@OBLAKprasine

Ne, Oblače nije problem u nacionalnosti koliko vidim, nego u tome što nije po propisu/zakonu.

Inspekcija došla u školu, te sama profesorica veli da iako krši zakon, da bi onda radila, al' eto prijavio ju Srbin. To je njoj problem. Zamisli. Ženska hoće raditi kontra zakona, te se još usudi to javno priznati, te cvili da joj se netko osvećuje, jerbo "netko" ima veze. 

Pa, kaj ne ode raditi u Konzum? Za takvo radno mjesto joj ne treba veza, a bit' će među svojim "Hrvatima".

U Konzum se danas brani Hrvatska. Svima nacionalistma su puna usta Hrvatske, a kada treba nešto učiniti za tu Hrvatsku onda bi svi živjeli na tuđoj grbači(poreznih obveznika). "Ne dao Bog", da netko živi na teret proračuna RH, a da nije Hrvat.

Tako da bi svi ovi kaj su vezani kao paraziti za državni proračun RH, trebali otići raditi u privatni sektor, da si spase tu svoju "Hrvatsku"

Pupovac je gospodin za narkodilera Velimira, čovjeka koji se kao mladić volio oblačiti u nazi uniforme, bacati stolice na nevine ljude(da, baš je on imao jedno takvo iskustvo u '90-ima, kada je upravo bacao stolicu na gosp. Pupovaca - a kaj će te, iznervirao ga Srbin), plaćao drogom žene lakog morala, svaki tjedan po par puta obučen u crno vodi svoje emisije u koji propagira mržnju, isključivost, idiotizam, aktivan je na FB.....

Dočim gosp. Pupovac ,sve to ne radi, nego se bori za politička prava Srba u Rh, koja su uvelike ugrožena od licemjernih i luzerskih velikih Hrvata.

Da, Pupovac puno bolje govori tzv. hrv. jezik od mnogih svojih kolega u Saboru, gdje je obavezno koristi služebeni jezik.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice