Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.306.840
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
ddarknessfairyy kaže...

Prijave ju za sukob interesa, dobije kaznu, plati kaznu i od idućeg mjeseca trgovina mijenja vlasnika te postaje vlasništvo kćeri te iste načelnice. Odluke o javnoj nabavi potpisuje zamjenik i stvar riješena. I vozi dalje. Jako dobro oni znaju kako i gdje gurnuti ruku i pri tome ostati čisti.

Nešto ne štima u tvojoj priči

Može potpisati i zamjenik portira ako ima ovlasti ali to ne daje imunitet načelnici od  sukoba interesa.

Uostalom jer ona postavljena carskim dekretom?

14 godina
neaktivan

Malo offtopic, ali moram staviti. Kakav kralj. 

12 godina
protjeran

Ma kod nas ne šljaka pravna država. Primjerice, radnik kojem krše zakonski propisana prava, praktički ništa nemre.

Imaš najljepše zakone na svijetu koji te štite i sve je tako krasno na papiru ,ali kad pokušaš nekaj napraviti sve je na tebi, moraš plaćati odvjetnika...državi i da prijaviš poslodavca, ona niš ne napravi...

I onda kak bu jedan radnik sa minimalnce plaćao skupe odvjetnike, te još čak poviše toga u toj branši u kojoj si tužio nekog nepoštenog gazdu, u stvari postaješ izdajnik, te će se brzo pročuti za tebe da si "nepočudan element".

Drugi primjer. Navijači Dinama već više godina vode borbu da se počne primjenjivati Zakon o udrugama, u našem klubu, jer je on orgaiziran kao udruga građana, ali on to nije, nego samo na papiru, nego praktički mamićeva prćija.

Jovanović je sve napravio da makne tu bagru iz našeg nogometa, al' na razini ZGB, gradski oci nisu dali sportskoj inspekciji da radi svoj posao, te je mamićev Dinamo izbjegao glasovanje svih članova Dinama o važim stvarim, tako da je zadovoljio zakonsku formu, da nekoliko povjernika za navijače sa najviše članova može biti dijelom skupštine, ali samo nekoliko njih, a cijela skupšitina ima oko 80 članova.

To vam je skupština gdje onda bira Izvršni odbor, a Izvršni odbor odbor klupsku skupšitinu.

Kaj god su navijači napravili, bilo zakonske ili neke manje zakonske akcije kontra mafije u nogometu, ništa nisu mogli kontra represivnih, sudskih i ostalih instutucija koje služe ne svojim građanima i javnom interesu, nego interesu uske kriminalne skupine ljudi upitnog morala.

Navijačima su ostale rane i ponos da su ipak nešto pokušali napraviti.

Ako su i pali, pali su u borbi, a ne bez borbe.

Kao što su i neki sjeverno američki Indijanci se predali svojim neprijateljima, te skončali u rezervatima i slično tome, a neke poglavice kao Ludi Konj pali su u borbi.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
12 godina
neaktivan
maximilian kaže...

...

Sve štima, po zakonu ništa nije sumnjivo. Bilo je ponovno prijavljeno i odbačena je optužba.

Ona više nema nikakav udio u trgovini, natječaje raspisuje, otvara i procjenjuje nekakvo kibidabi povjerenstvo i potpisuje zamjenik.

Uostalom ne kužim kog se vraga čudiš kad je ta ista osoba "po zakonu" općini prodala svoje građevinsko zemljište

i tko će molim te nju smijeniti kad će cijelo njeno selo glasati za nju jer svi imaju koristi od nje. Svake izbore isto.  

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
11 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

i tko će molim te nju smijeniti kad će cijelo njeno selo glasati za nju jer svi imaju koristi od nje. Svake izbore isto.  

Nije li to smisao državnog službenika

18 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

Ti fakat misliš da prijava ima ikakav učinak u našem korumpiranom društvu?

Da, mislim i tako treba raditi i vjerovala ti ili ne, prijava ima učinka, ti direktoričići znaju pasti ko kruške, ove veće ribe se znaju provući, ali nekada se i oni uhvate. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
PzKpfw kaže...

Ma kod nas ne šljaka pravna država. Primjerice, radnik kojem krše zakonski propisana prava, praktički ništa nemre.

Imaš najljepše zakone na svijetu koji te štite i sve je tako krasno na papiru ,ali kad pokušaš nekaj napraviti sve je na tebi, moraš plaćati odvjetnika...državi i da prijaviš poslodavca, ona niš ne napravi...

I onda kak bu jedan radnik sa minimalnce plaćao skupe odvjetnike, te još čak poviše toga u toj branši u kojoj si tužio nekog nepoštenog gazdu, u stvari postaješ izdajnik, te će se brzo pročuti za tebe da si "nepočudan element".

ne moraš plaćati odvjetnike, zato postoji prijava nadležnim institucijama, primjerice inspekciji rada

no da, najčešće je to pizdarija

sjećam se jednom, cura koju sam poznavao mi se požalila na problem s poslodavcem - radila je kod njega u birtiji par godina i posvađali su se oko godišnjeg, jer je htjela ići doma na par dana

na koncu je to završilo njezinim otkazom, odradila je još mjesec dana otkaznog roka i onda skužila u radnoj knjižici da ju je lik odjavio davnih dana i opet prijavio, pa da ima tek par mjeseci radnog staža

na moj savjet prijavila ga je radnoj inspekciji i koji dan kasnije inspekcija je došla u birtiju, no bivša kolegica ju je nazvala da je došao neki lik koji poznaje inspektoricu i gazdu i da su svi troje napravili neki dogovor

drugi put sam išao ja s njom kod inspektorice, s kopijom nekog inspekcijskog internog pravilnika ili kodeksa koji sam našao na njihovim web stranicama, da vidimo kako se odvija slučaj i tu inspektorica počinje spiku

fol je lik odjavio obrt i prijavio ga na ženino ime, pa sad više nije pravna osoba i ona tu nemre niš, kao fol - a ja ju pitam nije li on počinio neko kazneno djelo prevare, par godina nije plaćao poreze, prireze, mirovinsko i slično, falsificirao je njezin potpis na novom ugovoru i slično, a u pravilniku inspektorata jasno stoji da inspektor mora prijaviti nadležnim službama ono što nije u njegovoj nadlženosti, a zna da je prekršaj ili kazneno djelo i to pod prijetnjom strogih sankcija....

tu se inspektorica okomila na mene, da tko sam ja - ja joj odgovorim novinar, a ona gotova - pa zašto joj nisam rekao u startu, ja njoj postavljam zamke, ne smije ona ništa rći bez glasnogovornika bla, bla, bla

uglavnom sve ja to proslijedim glavnom državnom inspektoru, malo smo se dopisivali i kako je to trajalo više od mjesec dana, ja napišem članak sa zaključkom da ništa nisu napravili

slijedi demantij kako su oni napravili svoje i podnijeli kaznenu prijavu protiv vlasnika birtije, koju su mi i poslali, no s malim problemom - prijava je datumski išla poslije mojeg članka, tako da smo objavili demantij, uz dodatak kako isti nije baš točan, obzirom da je ipak trebao najprije članak u novinama kako bi ih potaknuli na ono što su obavezni napraviti prema vlastitom pravilniku ili kodeksu

rezultat je dakle bio kaznena prijava protiv bivšeg šefa, opomena inspektorici i... brisanje tog kodeksa s njihove web stranice 

pitanje je što bi bilo do svega toga da je ženskica sama pokušala doći do pravde, a sve zbog vlasnika lokalne birtije, ne todorića ili mamića

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.5.2017 8:16 (picajzla0707).
14 godina
Deus ex machina kaže...

Gle ovog Godine idu, nista se nije promjenio!

http://vijesti.hrt.hr/387234/zdravko-mamic-pojavio-se-na-suenju-i-izvikao-na-suca

Vidim prvu sliku, i vec ga cujem kako govori sucu - "Neopran si *mljac* prljav *mljac-njump* neskolovan *mljac-mljac* i smrdis *njum-gulp* eto sad si dobio svoje!"

Lopina prve klase, ima u dzepu koliko ja necu zaraditi u zivotu, ali drag mi je srcu jer barem me nasmije uvijek iznova

Pogledati do kraja

https://www.facebook.com/pretjerivac/videos/1897119547231617/

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.5.2017 13:09 (Et_Tu_Brute?).
14 godina
maximilian kaže...

Može potpisati i zamjenik portira ako ima ovlasti ali to ne daje imunitet načelnici od  sukoba interesa.

Uostalom jer ona postavljena carskim dekretom?

Izvrsno detektirano 

Tread softly because you tread on my dreams.
12 godina
protjeran

e upravo to. Najsmjesnije je sto ljudi automatski kazu todoric je pokrao sve, sanader je pokrao sve, ovaj,onaj... Nije mene briga ni kad mi netko na trznici ne izda racun ili u birtiji, nek si covjek skupi koju kunu, da zaradi tako milijune nebi sigurno se smrzavao na trznici, ali problem se ovi 'manji' poslodavci. Koliko ljudi ima sto tako ne rade prijavljeni, sto ga se prijavi na sto manju placu a ostatak se daje na ruke. I tako ne svi, ali odredni poslodavci skupe jako lijepu svotu novca.

Zakljucak je da mi kao drustvo nismo nesto posebno iako se volimo busati kako smo pametni, radisni ili posteni

12 godina
protjeran

@picajzla0707

Hvala na podijeljenom iskustvu.

Međutim, ponekad moraš poslodavca i privatno tužiti(recimo zbog kršenja ugovora), pa opet moraš plaćati odvjetnika.

Znači, ipak bez novinar, te medijske pompe, ne ide nikako. Znači, pojedinac je prepušten sam sebi, a država se pravi mutava kraj toliko kršenja Zakona o radu.

Kao, on prijavi razbu gazdu., pa  buš došao do pravice. Teško u ovom našem okruženju.

Prijaviš gazdu, dobiješ otkaz, dođeš do drugog istog takvog poslodavca, pa te pita za kaj je bilo sa onim prošlim, pa  ti reci istinu(a, i ne moraš, al'  potencijalni novi poslodavac lako provjeri tvoje prave razloge...), pa te neće zaposliti, jerbo tko je vidio da se mora poštovati zakon. Ni struci, ni dalje.

Ne velim da je svaki poslodavac takav, te da je tako u svakoj branši. Al' u ovim šljakerkim zanimanjima ili pak neatraktivnim poslovima ima toga kolko ti "srce želi".

Kada sam imao, svojedobno, samo jedno informativno pitanje za inspekciju rada, sjećam se da sam kao budala zvao bezbroj puta, da bi mi tamo neki uhljeb odgovorio u jednoj minuti ono kaj me zanimalo. A, na burzi rada kada sam ih išao pitati to isto pitanje uz veliki podsmjeh i cerkanje su mi odgovorili da je to pitanje za inspekciju rada, a te mi žele puno sreće da ih uopće dobijem telefonski.

Znam da su ljudi svoje poslodavce išli prijavit sindikatima koji služe kao službe za otkrivanje onih koji se žale na kršenje zakona, te su drugi dan ti ljudi bili pozvani da idu to poreći kod sindikata, kao ono u stili da izjave da su bili pijani, recimo.

13 godina
PzKpfw kaže...

@picajzla0707

Hvala na podijeljenom iskustvu.

Međutim, ponekad moraš poslodavca i privatno tužiti(recimo zbog kršenja ugovora), pa opet moraš plaćati odvjetnika.

Znači, ipak bez novinar, te medijske pompe, ne ide nikako. Znači, pojedinac je prepušten sam sebi, a država se pravi mutava kraj toliko kršenja Zakona o radu.

Kao, on prijavi razbu gazdu., pa  buš došao do pravice. Teško u ovom našem okruženju. 

mislim da su sve stavke ugovora o radu pokrivene zakonom o radu i samim time inspekcijom rada, te da po pitanju bilo kakvog kršenja ugovora o radu ne treba odvjetnik

doduše, nisam siguran jer nisam pravnik, ali vjerojatno postoji situacija i kad ga moraš tužii, ali tad je opet dobro imati inspekcijski nalaz koji potvrđuje kršenje ugovora

dakle, mislim da je inspekcija uvijek dobrodošla u takvim slučajevima

to je teorija (također upitna), a praksa je nažalost potpuno drukčija

sličnih iskustava imam poprilično, jer sam baš volio raditi ovakve priče + često sam surađivao s ekipom iz sssh, posebno s njihovim pravnikom, i pisao o tome

tako da otprilike imam dobar uvid u jadnu i nikakvu zaštitu radnika u hrvatskoj, pogotovo ovih koje ne pokriva niti sindikat

17 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...
...

Deuse nikako se ne mogu složiti sa tobom. Mene takav jedan primjerak ljudske vrste kakav je ZM nikako ne može nasmijati, jerbo je on društveno zlo, junak našeg doba, gdje  vlada načelo:Laži, kradi i ne radi.

On sa svojim stilom samo zašprehava ekipu, te sve čini da puno ljudima simpatičan, te im počesto gura nemalu lovu džep, samo kako bi što više voljeli, te podržali njegovo kriminalno djelovanje. Ljudi kakvi jesu labilna vrsta koja se voli tako jako prodati za sitne pare, vole se saginjati pred moćnicima, te to nije ništa novo. Međutim, to po meni nije moralno ispravno, te upravo zato i takvi likoviimaju prođu na ovim prostorima regija Adriatic.

Koliko mi se čini zbog takvih likova kao što je ZM si ti i završio u Kanadi.(???)

Da živiš u HR, možda ti ne bi bio toliko smiješan da moraš imati posla sa takvim tipovima.

Takvim poput njega ljudski život ne znači ništa, ako mu se stane na put kako ne bi mogao izvršavati svoje opake planove. Da, ne govorim kako će vrlo rado ZM platiti batinaše kako bi išli srediti stvar sa njegovim najvećim protivnicima. Čak, se ne libi koristiti državne službe i institucije kao bi obranili njegovi privatne intersi od ruke zakona i onih koji pozivaju da ipak taj nogometni manager ne radi baš sve po zakonu.

Pa, zbog njega se čak i pucalo u ZGB dvaputa svojedobno, dvoje ljudi su ostali invalidi zbog propucavanja, mnoge je smjestio u zatvor.....

Sve u ime svojih profita, a cijelo vrijeme se deklarativno poziva na najveće vrijednosti kao što je domoljublje i vjera. Javno je govorio da svaki dan "razgovara" sa Bogom i Majkom -Božjom, da djeluje onako kako želi Papa....a, svoje protivnike proziva sotonama, neprijateljima države....

...

Ma, nisam nikako mislio da je on netko kome bi ista oprostio. Zapaprio bi ga u zatvor prvom prilikom, da mogu.

Stvar je u tome da, osobno, imam vrlo slab zeludac za beskicmenjake i ljige koji se izmotavaju da bi ispali dobri i divni, a onda kad se kamere ugase rade iste stvari.

Mamic *BAREM* pokaze otvoreno da je sirovina i kriminalac, dokle trenutna ljigovina od premijera prodaje floskule na TV-u a ponasa se jos gore.

Kako rekoh, to je moja osobna boljka, tako da totalno kuzim da tebi to ne igra nikakvu ulogu, i to je OK.

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
12 godina
protjeran

samo da usput pohvalim proslu vladu na genijalnoj ideji da se uvedu razdjelnici,jer ne samo sto nemam ustete nego se i odrzavanje placa 75kn. takoder cekam samo da ova vlada dode na slicnu genijalnu ideju pa da smanje mirovine i povise rok godina za mirovinu.

Al neka mi cemo i dalje o ustasama i partizanima.

Usput samo zelim podrzati izlazak na lokalne izbore, samo izadite sto vise i glasujte, ja ne bih hvala.

Di mi zivimo....

12 godina
protjeran

@Deus ex machina

Ma, žikimo se Deuse.

Nego, Maminjos se barem prije ovih optužnica kaj su se digle contra njega, dok ga nisu otkrile US i Swiss sigurnosne službe, volio prikazivati kao veliki dobrotvor, bla, bla, sve divno krasno, a ustvari je licemjer samo takav, koje treba što prije poslati na zasluženi odmor u rešt.

@OBLAKprasine

Oblače, kaj se tiče razdjenika, mislim da je to više diktat ovih iz Europe, ne socijaldemokratske vlade koja nije baš na liniji socijaldemokracije.

Ovisno o stanu, te njegovom položaju moguće da netko više plača ili manje. Mi, osobno kao obiteljska komuna plaćamo nešto manje, nego prije nego kaj se mjerilo po kvadraturi stana. Bili smo na toplani, sada smo na Brunati. 

Moj kućepazitelj, čovjek na mjestu, uvodio je novu stolariju na prozore kao izolaciju, te veli da je uz racionalno trošenje ima 10-15% manje troškova grijanja. Netko se veli da mu je isto, netko da ima više, netko manje. Al' možda je ovako najpoštenije, koliko odvrneš toliko impulsa trošiš. Kada smo već živimo u slobodi, demokraciji, kapitalizmu i kaj ti ja sve već znam....

Prošloj vladi nema po tom pitanju nekaj preveć zamjerititi, al' imam onoj prošloj ka jerokala do '89, ništa za zamjeriti nego zahvalititi kaj imamo kao obitelj riješeno stambeno pitanje.

---------

Kaj se tiče lokalnih izbora, ne očekujem ništa posebno, osim toga da padne warhammer Badnić, te ako ne padne, daljnju borbu za park u mom kvartu Savica.

Najvjerojatnije ću na ovim izborima glasovati kontra sile, kontra maraka, jerbo je to za sada jedini legalni način kako da pokažem svoje prezir i otpor contra svega lošega kaj se valja po našim ulicama. Ak' bum glasovao bum glasovao za onu koaliciju u koju je uključena Nova ljevica. Mada ne stojimo potpuno na istim pozcijama, ja i ta opcija, ali to je jedini ozbiljni front kontra ovih kaj sada vladaju. Vjerujem profesoru D.Markovini(frajer odlično detekira probleme našeg društva), a i znam neke ljude ovako iz Nove ljevice. Mislim to ništa ne znači, jerbo znam ljude i sa drugih političkih pozicija, al' se ne slažem sa njima. Mada se znam družiti prije sa njima, nego sa ovim sa ljevice....

Ovo nije poziv za otvaranje stare teme(Zvijezda vs. slovo U), nego samo osvrt zakaj neću najvjerojatnije ostati pasivan kaj se tiče glasovanja. Mada dosad jesam po tom pitanju bio pasivan, radi mnogo stvari.

18 godina

Krizanje glasackih listica (cineci ih nevazecima) je sasvim ok, ne znam zakaj se ljudi vise ne koriste tom opcijom

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
nixass kaže...

Krizanje glasackih listica (cineci ih nevazecima) je sasvim ok, ne znam zakaj se ljudi vise ne koriste tom opcijom

Zato što na biračkim mjestima svaka politička partija ima svoje promatrače koji nadziru sam proces glasanja a tako i brojanja glasačkih listića. Zastrašivanje glasača je najjeftinije i najsigurnije. A uvijek ima rezervna opcija - bugarski voz (prvi birač u glasačku kutiju ubaci prazan komad papira koji donese sa sobom a iznese napolje sam glasački listić koji se napolju i popuni a zatim se preda sljedećem biraču koji taj listić ubaci u kutiju a prazan iznese van, itd, itd...)

17 godina
neaktivan

- Ćaća muljator

- Država jamac

- Od HDZ-a naslijedio privatizirano

- Single-handedly uništio tržište rada u maloprodaji (zašto bi Kaufland plaćao više ako državni protektorat porobljava ljude i dobiva poticaj)

- Stvorio vlastitu monetu kojom se čak i u općini može platiti komunalije.

Usprkos tome nagomilao 40+ milijardi duga. 

Parmalat je propao zbog 100 milijardi duga u državi sa 12 puta više stanovnika.

Dvije bitne stvari.

Prvo radi li ijedan ekonomist u ijednoj hrvatskoj firmi pa da je shvatio da se samo čeka trenutak u kojem će propasti firma koja usprkos proboljavanju ljudi i drastično višim cjenama u sezoni i dalje probija sve rokove plaćanja za duplo, koja komunalije plaća podmićivanjem općinara bonovima i kojoj su dobavljači primorani faktoringom namirivati nagomilane dugove. Ovo nije draganje šugavog psa, nadajući se izbjeći neku zarazu, to je bilo lizanje rana i moljenje za još. Odvratno, ali odvratno je ovo što zlo ovozemaljsko čini 4,5 milijuna ljudi. 

Drugo, na stranu moje ekonomsko laprdanje koje ima reach od 3 followera koje su me voljni slušati na kavi (nisam dobar influencer...), postoje li ekonomisti koji su mogli upozoriti dobavljače na katastrofu u financijama, jer očito je da su svi ti pokazatelji bili vidljivi nekome kome je to posao pratiti?

Čujem neki konzalting se spominje, pa ono, i mene upozore kad uleti gost koji nema za platiti rundu. Po ovom scenariju najbolje je da sam mu nastavio točiti i tapšati ga po ramenu.

Plus, klap klap svima koji mi od moje 15 godine govore da je Todorić pametan čovjek i da je za razliku od drugih lopina privatizacije bar zaposlio ljude.©®™

Za 40 milijardi nađem čovjeka koji će mi za 5 milijardi sačuvati ostalih 35. Da sačuva pola opet smo u K-plusu.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
phoenix2003 kaže...
nixass kaže...

Zato što na biračkim mjestima svaka politička partija ima svoje promatrače koji nadziru sam proces glasanja a tako i brojanja glasačkih listića. Zastrašivanje glasača je najjeftinije i najsigurnije. A uvijek ima rezervna opcija - bugarski voz (prvi birač u glasačku kutiju ubaci prazan komad papira koji donese sa sobom a iznese napolje sam glasački listić koji se napolju i popuni a zatim se preda sljedećem biraču koji taj listić ubaci u kutiju a prazan iznese van, itd, itd...)

Promatraci zastrasuju i paze da netko ne prekrizi listic ali ne primjecuju kad neko mulja sa listicima prokrijumcarenima i popunjenima vani? Koji je to film?

PSN - darklydexter
16 godina
neaktivan
wyks kaže...
 koji mi od moje 15 godinegovore

Već tada su tete kuharice za njim govorile "ovaj mali ce nas spasit od todorica" :))

16 godina
Ezio kaže...
phoenix2003 kaže...

Promatraci zastrasuju i paze da netko ne prekrizi listic ali ne primjecuju kad neko mulja sa listicima prokrijumcarenima i popunjenima vani? Koji je to film?

Američki igrani! Glasački listić se popunjava u izoliranom dijelu, dalje od pogleda nepozvanih lica. Tada se vrši zamjena. Da li si ikada uopće izašao na izbore?

14 godina
wyks kaže...

Plus, klap klap svima koji mi od moje 15 godine govore da je Todorić pametan čovjek i da je za razliku od drugih lopina privatizacije bar zaposlio ljude.©®™

Moj profesor ekonomije na faksu. Onako, malo je zrikav i sad predaje na V-siteu istu.

Dakle tamo negdje 2005./2006. bilo ti je trik pitanje (pošto je njemu Ićo heroj)  - "Da li je on pozitivna osoba ?"

Ja sam se udostojio usprotiviti mišljenju uvaženog i bijah popljuvan s toliko amoralnih kontrateza da boli. Ukratko on meni brojke, a ja njemu o ljudima, porijeklu imovine, privatizaciji, onako socijalistički u facu ...

Zapamtio me. Na usmenom ispitu ti je vlastitu ekonomsku bibiliju otvarao nasumce i onda postavljao pitanja iz poglavlja koje se otvori. Ja sam savršeno odgovorio 4 i na petom zapeo. On meni pojma nemate i šikne indeks sa stola.

Ja onako hladno, uzmem indeks, oprašim, otvorim, stavim pred njega i velim "Znao sam 4 od 5". On kao "DOBRO EVO VAM DVA, ALI SJETIT ĆETE SE VI MENE !!! ".

I jesam, čim je prva vijest o bagrokoru i ovim ljigavcima u vladi izašla na sunce.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.5.2017 3:01 (DarthMarkus).
16 godina
phoenix2003 kaže...
Ezio kaže...
phoenix2003 kaže...

Američki igrani! Glasački listić se popunjava u izoliranom dijelu, dalje od pogleda nepozvanih lica. Tada se vrši zamjena. Da li si ikada uopće izašao na izbore?

rekao si jučer da ljudi ne koriste metode križanja listića jer su svuda okolo promatrači zastrašivači... 

PSN - darklydexter
18 godina
Sta bi tebe netko mogao natjerati da glasas ovako ili onako? Takav moze dobiti jedino nogom u dupe.
Rvat katolik!
18 godina

Tebe ili mene vjerojatno ne, ali druge ljude u manjim sredinama koji rade za lokalne šerife vjerojatno da. Šef ti kaže da moraš glasati za tu i tu osobu i to dokazati slikom inače dobiješ otkaz. A ti sada uradi suprotno...

Tužno, ali vjerujem da je tako u svim manjim mjestima.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
11 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Tebe ili mene vjerojatno ne, ali druge ljude u manjim sredinama koji rade za lokalne šerife vjerojatno da. Šef ti kaže da moraš glasati za tu i tu osobu i to dokazati slikom inače dobiješ otkaz. A ti sada uradi suprotno...

Zvuči suludo ali ako si baš prisiljen uraditi tako nešto (zbog egzistencijalnih razloga, npr.), poslikaš listić i nakon toga nadopišeš kraj kandidata "majmun" s prigodnim crtežom. Stvar riješena.

.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.5.2017 11:05 (maximilian).
13 godina
maximilian kaže...
Pero Dinamit kaže...

Zvuči suludo ali ako si baš prisiljen uraditi tako nešto (zbog egzistencijalnih razloga, npr.), poslikaš listić i nakon toga nadopišeš kraj kandidata "majmun" s prigodnim crtežom. Stvar riješena.

lik koji traži fotku listića sigurno nije normalan, vjerojatno time ni nešto posebno omiljen, a ono malo ljudi što radi u općini ili lokalnom komunalcu, teško da mogu imati velikog utjecaja na izbore

imaš općine sa 10-ak zaposlenih, neke i manje, ugovor sklopljen s drugom općinom za odvoz smeća jer sami nemaju love ni za kamion, pa koliko tih 10 ljudi može njemu garantirati izbore

ne kažem da se ne događa, no sumnjam da je toliko često da bi uopće bilo vrijedno spomena, a kamo li da bude nekakav ogledni uzorak lokalnih izbora

16 godina
Ezio kaže...

rekao si jučer da ljudi ne koriste metode križanja listića jer su svuda okolo promatrači zastrašivači... 

Načiniti tuđi glasački listić nevažećim može samo član komisije, simpatizer jedne političke partije.

Znači, ja ili ti kao član komisije koji broji listiće možemo uništiti glas za političku partiju koju ne volimo.

Ja ili ti kao birači ne možemo doći u kontakt sa ostalim listićima. Nije nam cilj uništiti svoj glas.

12 godina
protjeran

ma da gdje bi bilo moguce da SDP na razdjelnike mrkne lovu ipak su oni postenjacine. Treba uzeti velik broj ljudi pa viditi dal su razdjelnici isplativi ili ne. Ja vjerujem da bi bilo dosta ljudi koji nisu primjetili manje cijene racuna. Pa samo uzmi NZG ili grad gdje ima zgada koje su gradene 60.ih i 70.ih. Di je tu prava izolacija. Ili uzmi racun od HEP-a pa kad vidis da placas naknadu za obnovljive izvore energije, kad ono vlada se sjeti pa mozemo raditi elektranu na fosilna goriva. Razno razne komunalne naknade koje ljudi placaju a i dalje imaju recimo crne jama, oborniske vode necu ni spomenuti. I onda svaka vlada jos doda koji namet.

Iskreno do sad sam naginjao desno ali kad vidis na sto ti zivot ovdje lici vise ne dam svoj glas nikom. Tek kad se pokaze u jednom mandatu da je vrijedio nesto onda mogu razmisliti za drugi

18 godina
OBLAKprasine kaže...

ma da gdje bi bilo moguce da SDP na razdjelnike mrkne lovu ipak su oni postenjacine.

Volio bi čuti tu konstrukciju po kojoj SDP ima financijske koristi od uvođenja razdjelnika. Kako si si točno ti to zamislio?

Gledam te!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice