Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.307.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?

@Littlemanbeingerased

Ma, frend nije problem, evo linkić.

Ma, da se spriječi politiziranje Zoki je to malo drugačije uredio.

Ne znam kaj to smeta ustašama, pa po njihovoj verziji ustaše, domobrani i ostali izdajnicu su borci za neovisnu Hrvatsku.

Tako da su u "dobrom" ministarstvu.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
18 godina
ddarknessfairyy kaže...

Odličan članak o SCUM-u:

http://www.index.hr/black/clanak/hrvatska-video-igra-skupila-pet-i-pol-milijuna-pregleda-na-youtubeu-a-hrvati-o-njoj-nemaju-pojma/955903.aspx

Dečki su nam usput otkrili zašto igre sa ženskim likovima traže opake konfiguracije: "Kod simulacije žene nas brine malo jer s njima nemamo baš puno iskustava iz stvarnog života, plus kompleksnost ženskih procesa će znatno dići najnižu dozvoljenu konfiguraciju računala kako bi simulacija radila ispravno." 

Ma fučkaš ti igrice, treba se pozabavit puno bitnijim ili zahebanijim problemima.U slučaju da recimo imaš WE-Vibe vibrič, eto ti idealne prilike za zgrnut pokoji dolarček nek se nađe.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/proizvodjaci-vibratora-moraju-korisnicima-isplatiti-4-milijuna-dolara-zbog-spijuniranja/956563.aspx

18 godina

LOL, super mi je ova fora s neželjenom aktivacijom vibratora kao potencijalnim silovanjem: prvo lijepo zamoliš komada da si gurne vibrator u picu, a onda joj ga "neželjeno aktiviraš"  :D

Gledam te!
12 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

LOL, super mi je ova fora s neželjenom aktivacijom vibratora kao potencijalnim silovanjem: prvo lijepo zamoliš komada da si gurne vibrator u picu, a onda joj ga "neželjeno aktiviraš"  :D

Čak i ako ga netko aktivira nije mi jasno kako to može biti neželjeno. Pa nema vibrator u sebi "na grijanju" cijeli dan pa da ga eto netko aktivirao kad ona nije htjela. Pa valjda turneš taj vibrator kad želiš da vibrira 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
15 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

Pa valjda turneš taj vibrator kad želiš da vibrira 

a možda se radi o postavkama.. recimo "žrtva" namjesti "mild cuddly love mode", a šaljivac prebaci na "bunny on duracel".

danas se hajka radi i od manjih stvari tako da me ništa više ne čudi 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
nine kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Pa valjda turneš taj vibrator kad želiš da vibrira 

a možda se radi o postavkama.. recimo "žrtva" namjesti "mild cuddly love mode", a šaljivac prebaci na "bunny on duracel".

danas se hajka radi i od manjih stvari tako da me ništa više ne čudi 

Vidim dragi gospodine da ste upoznati sa načinom rada istoga....

15 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Vidim dragi gospodine da ste upoznati sa načinom rada istoga....

heheh kaj da ti velim, muška mašta  kad pročitaš za vibrator upravljan aplikacijom na mobu, svašta ti prođe kroz glavu 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
15 godina
ddarknessfairyy kaže...

Čak i ako ga netko aktivira nije mi jasno kako to može biti neželjeno. Pa nema vibrator u sebi "na grijanju" cijeli dan pa da ga eto netko aktivirao kad ona nije htjela. Pa valjda turneš taj vibrator kad želiš da vibrira 

Možda je u pitanju ovaj model.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina

Koji opaki manevar uh, brzi skok sa Vibriča na Pajkane-pješake fučkaj ga.Koji "očekivani cirkus" na kvadrat, dok se oni opet motoriziraju lopovi če debelo iskoristit ponuđenu priliku.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-policija-ostala-bez-700-auta-ljudi-satima-cekaju-na-ocevid/956691.aspx

12 godina
protjeran

@phoenix2003

Zanimljiv i osebujan je ovaj tekst, kaj si ga linkao, frende. Al' zakaj fakat ne bi propao Agrokor, zašto ne bi propali pobjednici hrvatske tranzicije?

Zašto ne bi propala država? Pad sistema? 

Da, uhljebi odu malo raditi u privatni sektor, recimo negdje na more kao turistički radnici?? Zakaj, svi veliki Hrvati i domoljubi se guraju na državne jasle = grbaču naroda?

Zar, toliko vole Domovinu da žele samo od nje živjeti kao paraziti??

Hm, izgleda da branjene zapadnih vrijednosti ima cijenu(spike NATO-barbike o predziđu kršćanstva), Plenkyevo dociranje o situaciji u Ukrajini, slanje naše vojnika na ruske granice...

...hm, tko će ga znati, jel' to ima veze propasti Agrokora(....Sberbank....)

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
18 godina

Godinama koalicija HDZ-SDP stiti ratnog profitera, lopova i unistavatelja svega hrvatskog - Todorica. 

Sad kad je upropastio i pokrao sve sto se moglo poduzeca ce u stecaj sa miljunskim dugovima koje ce spasavati nasim novcem dok ce njemu na privatnom racunu i dalje ostati miljarde.

Gamad.

18 godina
walentkane kaže...

Godinama koalicija HDZ-SDP stiti ratnog profitera, lopova i unistavatelja svega hrvatskog - Todorica. 

Sad kad je upropastio i pokrao sve sto se moglo poduzeca ce u stecaj sa miljunskim dugovima koje ce spasavati nasim novcem dok ce njemu na privatnom racunu i dalje ostati miljarde.

Gamad.

Za sad kazu da ga se nece spasavati.

Ako promijene plocu...sta drugo...idemo na ulice.

- Psiho246
18 godina
Psiho246 kaže...
walentkane kaže...

Gamad.

Za sad kazu da ga se nece spasavati.

Ako promijene plocu...sta drugo...idemo na ulice.

Nije to baš tako jednostavno.

U slučaju "propasti" (iako ne može samo tako propasti, realnije je "neprijateljsko" preuzimanje) tu je brdo stvari problematično i ostalima. Dugovi dobavljačima, dug PDV-a, pad BDP-a, novi nezaposleni, vrijeme da drugi preuzmu tržište i to baš pred turističku sezonu...

Sama država će ga teško "spašavati" jer sumnjam da će se i EU s time složiti, a posebno u situaciji kad su naznake krenule prema boljem...

14 godina

Pevec 2.0 izgleda.

Što će biti sa njegovim privatnim posjedima, točnije 20% Hrvatske ? Hoće Ankica Tuđman doć na zatvaranje ?

18 godina

Znaci logika je zaposli cim vise ljudi i napravi cim veci dug a onda ti nitko nista nesmije napraviti jer je problem sto ce biti sa ljudima koje si zaposlio. 

Vulkanci bi rekli fascinantno.

18 godina
walentkane kaže...

Znaci logika je zaposli cim vise ljudi i napravi cim veci dug a onda ti nitko nista nesmije napraviti jer je problem sto ce biti sa ljudima koje si zaposlio. 

Vulkanci bi rekli fascinantno.

Točno tako. Na stranu što su ovdje zaposleni samo mali dio priče (ali je to najemocionalnije pa se možda i najviše spominje).

Na stranu sekundarni elementi.

18 godina
DarthMarkus kaže...

Pevec 2.0 izgleda.

Što će biti sa njegovim privatnim posjedima, točnije 20% Hrvatske ? Hoće Ankica Tuđman doć na zatvaranje ?

To se neće dirat. Ona žena nije platila 2000 kuna za pričuvu, ovršili joj čitav stan. Ovaj dužan milijarde, a kladim se u u svetog Tita da mu neće ni dirnuti u dvorac, a kamoli nešto drugo.

Kod takvih nikada ne dolazi do "proboja pravne osobnosti" - ko je jamio, jamio. Dobici privatni, saniranje solidarno na račun društva - kapitalistički socijalizam.  

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže... 

.... Dobici privatni, saniranje solidarno na račun društva - kapitalistički socijalizam.  

U srz! Moderni ekonomsko-socijalni sistem objasnjen u par rijeci!

Ovo ti trebao postati meme.

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
17 godina
DarthMarkus kaže...

Pevec 2.0 izgleda.

Kompletna imovina mu je  založena kod jednog od zadnjih kredita. S obzirom da su Pik, Ledo i Jamnica ( vjerovatno sve firme koje dobro posluju u krugu koncerna ) već opterećene velikim kreditima nije imao druge nego i gaće na štapu založit. :)

Mercator je očito bio prevelik zalogaj u ovom trenutku pošto trebalo uzet ogroman kredit,a isplativost na kraju upitna, s obzirom  da se morao ''prisilno'' ( agencija za borbu protiv monopola ) riješit dosta velikog djela trgovina...

Hebiga, to je bio rizik kao i u svakom drugom poslu.

Tko je ikad uložio neke veće novce u posao zna kako se ''divno spava'' nakon toga dok ti visi mač nad glavom.

I druge države su spašavale svoje ključne ( privatne, da privatne ) firme. Jedni od najpoznatijih u tome su Njemci, oni čak spašavaju i države po potrebi ako im o tome ovisi BDP.  Jer na kraju ispadne ''jeftinije'' nego da se ga pusti da potone, jer vuče sve i svašta za sobom.

Zato treba s Agrokorom oprezno, a ne ovako ''adhok'' po najavi Predsjednika sabora da se neće spašavat Agrokor. To samo govori o nesposobnosti o dotičnom, koji nema blage veze što znači grupacija  sa prometom do 50 miljardi kn na godišnjoj razini.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
DarthMarkus kaže...

Pevec 2.0 izgleda.

To se neće dirat. Ona žena nije platila 2000 kuna za pričuvu, ovršili joj čitav stan. Ovaj dužan milijarde, a kladim se u u svetog Tita da mu neće ni dirnuti u dvorac, a kamoli nešto drugo.

Kod takvih nikada ne dolazi do "proboja pravne osobnosti" - ko je jamio, jamio. Dobici privatni, saniranje solidarno na račun društva - kapitalistički socijalizam.

Tvrtka ili trgovačko društvo je pravna osoba i takva nema veze sa privatnom imovinom vlasnika. U iznimnim slučajevima fizička osoba može odgovarati, no taj korporativni "veo" se rijetko kad probija (no u zakonu je predviđeno da je moguće u slučaju da je pravna osoba kršila zakon, obmanjivala vjerovnike, svjesno uništavala imovinu ...).

Ukoliko je dvorac u vlasništvu pravne osobe, isti može biti predmetom potraživanja vjerovnika, kao i sva ostala imovina trgovačkog društva ako dođe do toga da sve ide na bubanj.

Nevezano za Todorića, nisam čuo da nekome sjedaju na privatnu imovinu zbog stečaja/bankrota tvrtke (osim ako istu nije založio ili opteretio) pa je točno da ni Todoriću neće sjest na privatnu imovinu (osim ako nije u vlasništvu tvrtke, odnosno ako nije založena ili opterećena).

Kako je on došao do dvorca je priča za sebe. Kako je došao do 26 tvrtki je također poseban predmet. Neznam šta su sudovi radili 25. godina, evidentno nisu. Ili je čovo nevin ko golubica pa nema putra.

Predstečajnim nagodbama omogućio se otpis ogromnih potraživanja, također "nauštrb" poreznih obveznika pa ne vidim zašto se to sad ističe. Male firme za koje nije nitko čuo pa im porezna otpisuje 30% dugova, razne im firme otpisuju 50% dugova itd.. osobno sam bio uključen u nekoliko slučajeva gdje porezna ili neko drugo državno tijelo oprosti po 100.000€ i nikom ništa, iako tvrtka raspolaže imovinom VEĆOM!! od ukupnih potraživanja. Zamisli, riješe predstečajnu nagodbu, od 500.000€ duga dođu na malo preko 260.000€, prodaju kuću za 550.000€, otplate 260.000 i sebi u džep resto. Sve po zakonu RH. "Da se spase radna mjesta". Njih 4.

Dobici također nisu privatni već se na iste plaća porez na dobit + dohodak (ukupno 30%) da bi postali privatni (ili isplata kroz plaće na što se opet plaćaju porezi)..

S idejom se slažem, no nažalost to svaka država radi kada riba postane pretovljena. Kad švabe nađu načina da s time izađu na kraj onda ću i ja tvrditi da se može drugačije. Za sada mislim da se nemože.

16 godina
neaktivan

No.

Nije problem bankrota Agrokora (samo) u Agrokoru i Todoriću već u svim kooperantima, malim privatnim firmicama koje on vuče sa sobom u blato. To su sudovi trebali rješavati kod prvog takvog slučaja kašnjenja s plaćanjem, a ne sad da svi moramo grist nokte i gledat oće li smrt jednog slona ubit i 5000 malih slonića.

18 godina

Normalno, sad treba stvoriti propagandu a što će biti sa njegovim radnicima?!

Jer dok se dug nakupljao nitko ni slučajno nije pomislio na to, recimo kad je bilo 600 miljuna kuna duga, pa da se netko pita kamo ovo vodi?

18 godina
Ako ima mjesta na trzistu za tih 40 000 radnika i N dobavljaca, onda ce biti mjesta za njih i kad Todoric ode.
Rvat katolik!
16 godina

Kladim se da će rat u Jemenu da se pojača u narednom periodu: https://www.rt.com/news/380929-yemen-russian-aid-arrives/

18 godina

Btw kako Todorić može imati parsto milijuna duga prema državi (ne znam jel riječ o PDV-u ili porezu) i nikom ništa, a sa druge strane ženi prodaju stanu bescjenje jer nije platila 2000kn nečega?

Rvat katolik!
16 godina
tnakir kaže...

Btw kako Todorić može imati parsto milijuna duga prema državi (ne znam jel riječ o PDV-u ili porezu) i nikom ništa, a sa druge strane ženi prodaju stanu bescjenje jer nije platila 2000kn nečega?

podijeli todorićev dug državi na 40000 zaposlenika i dobiti ćeš da je svaki dužan koliko i ta žena. 40000 stanova na bubanj i problem riješen.

zovem todorića

PSN - darklydexter
18 godina
tnakir kaže...

Jedno je privatni dug, drugo dugovanja firme. Pitanje je koliko je (i ako) imovine pod hipotekama i slično.

Ezio kaže...
tnakir kaže...

podijeli todorićev dug državi na 40000 zaposlenika i dobiti ćeš da je svaki dužan koliko i ta žena. 40000 stanova na bubanj i problem riješen.

zovem todorića

Agrokorov dug je oko 560 puta veći od te cifre (cca 80.000.000 kn), iliti oko 45 milijardi kuna. Da svi prodaju nekretnine po prosječno 100.000 eura, nije ni blizu dosta.

18 godina
Old Iggy kaže...
tnakir kaže...

Jedno je privatni dug, drugo dugovanja firme. Pitanje je koliko je (i ako) imovine pod hipotekama i slično.

Pa meni je to vrlo upitno u Todorićevom slučaju. Naime, baš na primjeru Kulmerovih dvora, koje je kao kupio i obnovio Agrokor kao "hotel s jednim rezidencijalnim dijelom za obitelj Todorić", da bi ih na kraju Todorić dobio od Agrokora, isto kao "hotel" jer tamo nije smio graditi obiteljsku kuću, da bi na kraju taj "hotel" u kojemu nikad nije nitko rezervirao sobu i odsjeo kao gost postao kompletno "rezidencija obitelji Todorić", a mišung tobožnjeg korporacijskog vlasništva, privatnog vlasništva, "hotelstva", rezidencije i slično je priča za malu djecu.

Isto vrijedi i za mercedese, helikopter,  jahtu i tako to gdje je pitanje vlasništva - korporativno ili privatno, vrlo fluidno. 

Ukratko - kad budem vidio da Todorić živi u iznajmljenom stanu na Peščenici, a ostalo je rasprodao da pokuša podmiriti dugove, ili su mu vjerovnici uzaptili, onda možemo pričati o nekakvoj evtl. pomoći države (indirektnoj, ne s lovom).

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.3.2017 13:50 (Drago).
18 godina

Zar bi državu trebalo bit briga je li riječ o fizičkoj ili pravnoj osobi?

Zakon bi trebao biti isti za sve.

Rvat katolik!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice