Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.313.452
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?

Za ovo sam 99% siguran, jer sam neke druge riječi vidio u direktnom prijevodu prevedene na taj način.

ALi sam se poslužio ovim sajtom:

http://www.lexilogos.com/keyboard/russian_conversion.htm

Samo biraj gore Russian, kopiraj tekst, i kad ti prevede imaš dolje opis znakova u prijevodu na latinicu.

Kod nas se drže direktnog prijevoda, mislim da je i pravilo.

P.S. također - sretan dan žena tebi i svim ostalima na temi koji se tako osjećaju 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 10:26 (fer-de-lance).
18 godina
moderator

Ko će Vili to prevesti ako neće Lance

Sretan dan žena svima na temi.

10 godina
neaktivan

Ah, čuj, u slobodno vrijeme (dok se ne bavim kozmologijom), bacim oko i na ćirilicu:

P.S. idem peglat Star trek uniformu.... 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 10:38 (fer-de-lance).
16 godina
Ezio kaže...
KIKI3ooo kaže...
Drago kaže...

...a živi u divljem braku 

Ja živim u monogamiji već 13 godina i ne zanima me "eksperimentiranje", samo pitanje, zašto se u svakodnevnom govoru koristi taj katolički izraz "divilj brak" - zar se ne kaže "otvoreni brak"? Ili je to kao nekakva gradacija, tipa:

bilo katoličko ili nekatoličko, ovo ti je više stvar opće kulture

Iskoristit ću ovaj post da izjavim da barem jedno desetljeće ne čitam i ne gledam vijesti. Sve na tv je sa torrenta a od web portala samo bug i newscientist. To je sve. Informiram se u ovoj temi, žena mi kaže što se događa i otac/punac. To je po meni odličan filter.

18 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Ah, čuj, u slobodno vrijeme (dok se ne bavim kozmologijom), bacim oko i na ćirilicu:

P.S. idem peglat Star trek uniformu.... 

Do koje si točkice dogurao na uniformi? Ali pazi.. samo popunjene se broje!!

Također svim ženama na forumu sve najbolje za Dan žena.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
moderator
KIKI3ooo kaže...

nformiram se u ovoj temi, žena mi kaže što se događa i otac/punac. To je po meni odličan filter.

Naučićeš ti još i pucati, prateći ovu temu.

18 godina
KIKI3ooo kaže...

Iskoristit ću ovaj post da izjavim da barem jedno desetljeće ne čitam i ne gledam vijesti. Sve na tv je sa torrenta a od web portala samo bug i newscientist. To je sve. Informiram se u ovoj temi, žena mi kaže što se događa i otac/punac. To je po meni odličan filter.

I - jel ti kažu da je sve super?

This space for rent!
10 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Također, TV sam izbacio prije 7-10 godina (ne sjećam se više), vijesti ne pratim, osim povremeno nekaj kaj me baš zanima (u zdamje vrijeme jedino i jesam na Bugu).

Jedino kaj me ljudi uokolo gnjave dnevnopolitičkim temama i vrbuju me u stranke (nemaju pametnijeg posla).

Ignoriram skoro sve.

Roze naočele 100%.

Littlemanbeingerased kaže...

Do koje si točkice dogurao na uniformi? Ali pazi.. samo popunjene se broje!!

Bilo ih je poprilično, ali mi se pogubile u filteru od vešmašine....

Morat ću naručiti nove s Ebaya (jer tako Flota propisuje ).

Kruha i igala...
18 godina
KIKI3ooo kaže...

Ovo objasnjava mnogo stvari.

- Psiho246
18 godina

Danas nam je u firmu dosao John Romero, odrzat predavanje i Q&A. Ja imam day off, mail vidio 2 sata prekasno.

Zemlji otvori se!

/first world problems

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 15:27 (nixass).
14 godina

Šteta, sigurno si ga htio pitat za Daikatanu.

18 godina
neaktivan

Ma kakav Q&A... to on ide okolo i vraća pare koje su ljudi dali za Blackroom

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
neaktivan

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nakon-profesora-veterani-ce-o-domovinskom-ratu-uciti-i-turisticke-vodice/955652.aspx

Jako dobra inicijativa.

Mišljenja sam da bi i kretenoidski .. ovaj "domovinski" rat trebalo uvrstiti i u gradivo matematike u osnovnim školama. Učenicima bi se moglo demonstrirati matematičkim izrazima kolika je vrijednost svega pokradenoga u tim crnim godinama.

Isto tako moglo bi se to gradivo moglo ukomponirati i u biologiji u kasnijim razredima osnovne škole. Kroz prikaz domovinskog rata prikazati koliko je ljudska vrsta, posebice ljudi na ovim prostorima, zapravo malo napredovala od srednjega vijeka i samo nas centimetri dijele od barbarizma.

Pa onda psihologija ... teme poput "Patološka stanja nacije", "Promocija samozabluda kroz medije i propagandu", "Shizofrenija kao društveno poželjno stanje".

Sociologija... "Nacija i narod kao cripple factor razvoja svijesti i mogućnosti društva".

Ah .. tako divna tema za edukaciju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.3.2017 8:18 (Littlemanbeingerased).
10 godina
18 godina

Je li istina da se kod vas ovo smatra kao "neslužbenom himnom", kako sam negdje pročitao? Ovo mi je inače baš i dobra skladba i dobar aranžman - čini se kao neka pozitiva oko koje se ljudi mogu složiti. 

This space for rent!
18 godina
moderator

Kad sam (u (polu)šali, zagrada u zagradi, zagradaception) rekao prije nekoliko mjeseci da je ovo (pišem iz BiH) multinekulturna zemlja, pojedinci su se našli uvrijeđeni.

10 godina

budimo realni,nema razloga da se uvrijedimo,istina uvijek boli ali ako se prihvati ,tek tada ce se u nesto pozitivnije promijeniti

waaagh
12 godina
protjeran

@warhammer

Ma, bagra, talog ljudski...

"Super" su mi savjet na ovome linku...

O.K., slažem sa nekima, al' generalno držim da se kod takvog zlostavljanja, jednostavno počne vraćati zlostavljaču, nisam baš pacifist po tom pitanju...

Kao ono nemoj se sa njima sukobljavati, zakaj ne "napraviti lom". Bolje je tako, nego trpiti nečiji izd*kavanje....

Inače, neka lijepo svoju kčer upiše na neki borilački sport, te neka je poduči kada joj netko nešto kaže da odmah verbalno uzvrati triput gore, neka se pozove na majku od zlostavljača, oca, djecu,...i tako to.

Ako treba neka lijepo ona dođe u školu, neka pozove, angažira nekoga muškoga da riješi stvar....

Znam jednu djevojku kaj trenira jedan borilački sport, pa je jednog dečka podučila lijepo ponašanju, zato kaj joj je dirao frendicu....dečko je slomila dva rebra...

Tako su i nastajali najveći boksači svih vremena, krenuli su boks, radi zlostavlja...kao i velikan boksanja, Muhamed Ali koji je bio ljut, kad su mu ukrali bicikl, pa je htio prebiti kradivljca, al' su mu rekli da to ne može, jer se ne zna tući, pa je krenuo u boksačke vode, ostalo je povijest...

Znam i roditelje kaj su došli u školu zbog sličnog problema, pa je poslije reakcije sa njihove strane bio,zlostavljač i njegovi roditelji bili kuš...

Ne treba se bojati bare, nego ih pozvati na megdan, kada govorimo o real life...

Kaj se tiče Interneta, pa ako ne znaš tko su, jedonstavno ih ignoriraš, ništa lakše...

Ako pak znaš koji su, te ako znaš gdje još žive, jedonstavo i podsjetiš....

Nitko ti neće pomoći, ako si sam ne pomogneš. Sebi i svojem djetetu. 

Sa bagrom fašističkom treba onako partizanski, iza leđa, udri i bježi....

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
16 godina

http://www.vecernji.hr/hrvatska/od-hrvatske-traze-35-milijardi-dolara-odstete-za-srbe-rome-i-zidove-zrtve-ndh-1155625

Je li ikome jasno kakve veze Okružni sud u Chicagu ima veze s Hrvatskom? Koliko vidim taj je sud nadležan za sjeverne okruge Illionisa i kako netko može na njemu tužiti Hrvatsku?

14 godina

Kolko vidim, onaj Argentinski ministar se već usro i sad je veći NOB-ovac od Josipa Kraša...

Eh ti naši domoljubi....

Imam bratića koji je cijeli život u Rotterdamu. Mate Bulić, Tonson, Škoro, Niprije, NDH i ta spika. Priznaje rvat je.

Došo poziv za vojsku.....Activate the dual citizenship !!! Activate the dual citizenship  !!! Abort, abort !

Matere mi ako za određenu svoticu ne bi prihvatili Raspučina ko svog spasitelja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.3.2017 18:38 (DarthMarkus).
12 godina
neaktivan

Odličan članak o SCUM-u:

http://www.index.hr/black/clanak/hrvatska-video-igra-skupila-pet-i-pol-milijuna-pregleda-na-youtubeu-a-hrvati-o-njoj-nemaju-pojma/955903.aspx

Dečki su nam usput otkrili zašto igre sa ženskim likovima traže opake konfiguracije: "Kod simulacije žene nas brine malo jer s njima nemamo baš puno iskustava iz stvarnog života, plus kompleksnost ženskih procesa će znatno dići najnižu dozvoljenu konfiguraciju računala kako bi simulacija radila ispravno." 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
15 godina
ddarknessfairyy kaže...

Odličan članak o SCUM-u:

http://www.index.hr/black/clanak/hrvatska-video-igra-skupila-pet-i-pol-milijuna-pregleda-na-youtubeu-a-hrvati-o-njoj-nemaju-pojma/955903.aspx

Dečki su nam usput otkrili zašto igre sa ženskim likovima traže opake konfiguracije: "Kod simulacije žene nas brine malo jer s njima nemamo baš puno iskustava iz stvarnog života, plus kompleksnost ženskih procesa će znatno dići najnižu dozvoljenu konfiguraciju računala kako bi simulacija radila ispravno." 

Budimo realni, ne postoji niti jedno računalo (a neće postojati za moga života) koje je u stanju simulirati 10-15% ženskih procesa. Hebi ga, jednostavno ste prekompleksne (ili prekomplicirane).

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
PSN - darklydexter
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.3.2017 23:19 (Ezio).
18 godina

Imam osjećaj da misliš da bi za Bandićevu odluku da po svaku cijenu izgradi crkvu gradskim novcima i na gradskom terenu trebali biti krivi RF i Panzer, iako mi nije jasno kako? 

This space for rent!
16 godina
ddarknessfairyy kaže...

Odličan članak o SCUM-u:

konačno i na indexu nešto zabavno za pročitati

PSN - darklydexter
12 godina
protjeran

@Ezio

Poštovani bijeli Walthere, ne trebam ništa od nikoga. Imam sve što trebam. To je kaj se tiče zahvala i svega ostaloga.

Bogataši ako žele nekome pomagati imaju za koliko im srece želi prilika.

Slažem se sa Dragom.

Nego, well, pređimo na stvar....

Građani Savice, okupljeni oko incijative imali su samo želju da spase javni park od devastacije korumpirane, populističke, mafijaške politike Mikija Fontane.....

To su i uspjeli. Razloga je bilo 16, al' su bila sasvim dovoljna tri razloga, da naše instuticuije, koje su isto tako uvelike instrumentalizirane od svega i svačega, osim nažalost ponajmanje od pravde i zakona,  da sruše lokacijsku....

E, sada dolazi opet do izražaja lažov Bandić, tobožnji spasitelj, te nudi drugi lokaciju koja paše Kaptolu, te će otkupiti javnim novcem, neke privatne parcele, kako bi vjernici Savice mogli imati svoj mali Vatikan. Sama građevina crkve, dvorske odaje za župnika(kao da im nije dovoljan trosoban stan što imaju u jednoj zgradi u kvartu....) , hot-spot katoličkih talibana, preko 400 mjesta koliko ih ima primjercie ZG katedrala na Kaptolu, neka dvorana i tako to.....Znači to ne bi bila crkva za zadovoljavanje katoličkih potreba samih vjernika Savice, nego svojevrnsi regrutni centar za nove mistere koji ne zavlače ruku u svoje gaćice, te to mora znati svatko da oni eto ne mastrubiraju, za nove Ž.Markiće koje želi nas podučavat katoličkom nauku, a ona samo uživa u blagodatima smrtnih grijeha(neumjerenost u jelu i piću), te koja ima firma koja radi kontra nauka KC., i tako to...

Naime, u obližnjem kvartu na Borovju, već kleronacionalisti imaju svoje škole/vrtiće gdje odgajaju tobože katoličku elitu koja ima za cilj, nama ostalim, primjerice, obespravljenoj radničkoj klasi koja je živjela u paklu "komunizma", da objasni, da je eto park loša stvar, a da je Crkva i sve kaj ona radi super....Ne, samo po tom pitanju, nego po svim ostalim životnim pitanjima.....

To je puno širi kontekst, gdje mostaši u suradnji sa HDZ žele promijeniti cijelu društvenu paradigmu, te žele napraviti HR po uzoru na Francovu Španjolsku, gdje su upravo u nejgovoj vladi bili ljudi iz Opusa Dei, kao što imamo i sada u našoj vladi i oko vlasti jaki utjecaj katotalibana...primjerice, savjetnik Relković i tako to....

Badnić je običan političar koji mulja, laže, vjerojatno krade, izdajnik socijaldemokracije, te sve radi samo kako bi se održavo na vlasti....

Radnički narod kvarta Savice koji se gradio u zlatno doba jugoslavenskog nacionalizma postigao je svoj cilj. Spasio je kvart. Javnu stvar od mokrih snova katoličkih shizofrenika...

To je to! Ne može on biti kriv ako Badnić troši lovu građana samo kako bi se dodvorio Kaptolu i turbokatolicima.

Ista stvar sa Radničkom akcijom. Dapače, pogledaj program njezin, te ga usporedi sa Bandićevim, te njegovim stvarnim djelovanjem....

Svi ove koje si nabrojao, uključujući i mene misle totalno drugačije od ovoga kako radi Bandić.

Incijativa za park nije kontra građenja Crkve, osim da to nije u parku, te se ne slaže sa tom sadašnjom lokacijom nego predlaže drugu....

Osobno, držim da Vatikan u odnosu građane u HR ima lihvarski, vazalni odnos, gdje smo mi neposredno novcima vezani za želje njihove politike. 

Naime, kako KC radi svoje župe, tako im se više po ugovorima sa Vatikanom slijeva lova na njezin račun. Znači, Crkva može usitnjavati do mile svoje župe, iz većih raditi manje, samo kako bi dobila što više para....Bez obzira na pastoralne potrebe vjernika. 

U ZGB i obližnjim kvartovima oko kvarta Savice ima sasvim dovoljno crkvi, gdje vjernici, te svi oni koji žele mogu upražnjavati svoju vjeru do mile volje....

Al' ne oni žele megalomaniju, crkvu u centru kvarta, kao što su se i radile prije crkve u središtima sela i tako to.....

Međutim, nismo u srednjom vijeku...u povijesti su se dogodile ipak, neke promjene, revolucije, pa su i naši narodi regije Adriatic izišli iz okova crkvenog totalitarizma, te misle više svojom glavom, nego prije....

Osobno, sam stoga iz gore iznešenog kontra građenja bilo kakve crkve u mojem kvartu Savica, te sam za potpunu sekularizaciju našeg društva, neka svatko plaća u ono kaj vjeruje....Kaj se tiče crkvi kao povijesnih baštine, eh to se mora čuvati, ako narod tako želi....

Zanimljivo je da ja nikada nisam vidio vjernike u svojem kvartu da rade ono kaj Spasitelj preporučuje da se radi na Njegovu slavu, nego sam puno toga više lošega vidio kaj se radi kako su radili oni kaj su Ga i razapeli...politička moć, povlastie, nerad, lihvaranje, krađa, mržanja itd....

Jedino vidim ove iz crkve kada dođu svetiti stanove i po pare jednom godišnje al' ih ne puštam unutra. Naime, moj pas laje na nepoznate i prepoznaje opasnost.

Nikada me nije do sada iznevjerio po tom pitanju čuvanja mene i mojih ukućana, zašto mu ne vjerovati kada i crkvenjaci dođu po moju dušu....

Zašto da ne vjerujem svoje psu, ako već ne mogu vjerovati sebi i svojem životu, jerbo tako želi Markićka i njezina co.???

Naime, pas mi nije u skladu sa naukom Kat.Crkve. Zakaj? Pa, dobio je ime po jedome starogrčkome bogu. A, ZNA SE ako su kleronacionalisti i ustaše osjetiljivi na različitosti....

Dok nisu došli ovi sa građenjem crkve nisam ni znao da smo mi tobože komunjarski kvart, al' sad mi je drago kaj sam dobio veću svijest i istinu o tome, kaj je ustvari to bio socijalizam, te da je on u 20.stoljeću bilo nešto najbolje kaj  se dogodilo naših narodima na prostorima regije Adriatic...

Kad je došla crkva, samu nastaju nove podjele, nova zla....

Živjela radnička klasa i poštena inteligencija kvata Savice!!!

E da evo i jedan linkić, na anketu oko crkve u kvartu Savice...

E, kad smo kod već zahvali, hvala Titu, borcima NOB kaj ne moram više živjeti mračnom srednjom vijeku.

SFSN!

U vezi tužbe potomaka žrtvi ustaškoge terora i kame....

Eh, zanimljivo je kako se sada naše neoustaše sjete borbe NOB, sada nema podijeljene krivnje, sada su nam dobri i partizani, iako u partizanskom pokretu nisu sudjelovali samo Hrvati, nego i drugi narodi koji su tako mrski ustašama....

Well, na ovome linku' meni je bilo zanimljivo kaj mi imamo para za čuvare logora Jasenovac, a nemamo ovako nešto, kada ne želimo vratiti otetu imovinu....

Čak, štoviše da nelogičnost bude već ustaše, legionari, domobrnai se nazivaju "domovinskom vojskom"....

Kakva je to domovinska vojska koja ubija vlastite građane, te izručuje svoj suverenitet okupatoru.....?

Totalno, nelogično, ali za domaću mafiju kojoj je samo cilj zavadi, pa vladaj, da svađa narod i narode, te na njihov račun živi i parazitira, sasvim logično.....

Kao što i veli profesor Jakovina, nije baš moguće da u SR Njemačkoj pripadnik SS dobiva pare od države, al' u HR verziji nacifašizma to je itekako moguće....

Te onda još vele da u HR nema fašizma....Hm, pa im, čak i za izvoz....

SFSN!

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 9:24 (PzKpfw).
18 godina

Pocela opet iskapanja..

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/u-gracanima-pronadena-masovna-grobnica-iz-drugog-svjetskog-rata-20170313

Ono kaj je interesantno (nitko nista nije znao a mrtvih Gracanaca po sumi oko zicare i vile rebar kolko oces), na mjestu di su ta iskapanja vec desetljecima stoji stracara u kojoj je zivjela lokalna pijandura, ilegalna gradnja, u polu rusevnom stanju itd itd..

Nis me ne bi cudilo da "su znali" kaj mu se nalazi ispod kuce al nisu dirali jer bi se svasta pronaslo..

https://www.google.ie/maps/@45.8605523,15.982657,3a,75y,314.45h,79.09t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRHcipJCDHlOVQd30wd59WA!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
protjeran

@nixass

Hm, pa zna se da po Zagrebu ima više takvih rupa, gdje su nečije kosti.

Nije problem po meni iskopati, odati dužno poštovanje nečijoj žrtvi, nego manipulacija sa nečijim kostima u političke, mafijaške svrhe, što redovito čine neoustaše. 

Kao, ono vidiš tu su ubijeni ljudi, po defaultu nevini za ustaše, te onda odmah po ideološkoj matrici deru po onima drugima.

A, kada veliš za nepravdu npr. prema Srbima ili nekim drugim, eh onda to nije baš tako, onda ustaše imaju druge aršine....

Ne samo iz vremena WWII, nego i iz tzv. rata za Domovinu.

Tako da na ova iskapanja gledam kao na pokušaj cjelokupne promjene paradigme kleronacionalista u društvu i javnosti, samo kako bi izazvali nove podjele, te dizali kosture svojih ustaših zombija na javnu scenu.

Ne velim frende nixass da ti to radiš, nego na ove koji konstatno smišljeno plasiraju teme kompleksiranih poraženih ustaških snaga u javnost radi svojih niskih ciljeva.

Treba na primjer vidjeti kako se Nijemci(antifašisti, ne neka neonazi udruga) brinu za svoje poražene snage WH širom Europe...

Pa, je npr. ta organizacija(VDK) od '90 na ovamo već napravila eskumaciju preko 800 tisuća svojih pali vojnika širom Europe, al' zato nije se bavila politikom, poviješću, ideologijom....

Tako ovi naši ne žele raditi, nego ustaške zombije prevesti na pobjedničku stranu. Znači, nije problem u lešu, nego u onima koji žele taj leš oživjeti, opet mu dati oružje da se ide raditi zlo....

18 godina
PzKpfw kaže...

ovi nasi, ovisno o potrebama i ko je na vlasti, idu kopat okolo po grobnicama.

umjesto da se prime svega kak spada ili kompletno zaborave.

meni je od svega najsmjesnija ova stara baraka, dok su se cijeli gracani gradili i gore naseljavali bogatasi. ova stracara je tak slucajno ostala netaknuta a "urbane vile" na sve strane okolo, lol

18 godina
neaktivan

Ček.

Kakve veze ministarstvo branitelja ima sa mrtvima iz WW2 ere?

(hipotetsko pitanje. i ne, panzer, ne trebaš odgovorati na to :) )

Ovo je stvarno balvan država naseljena fašistioidnim bukvama.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice