Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.309.923
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

koliko je realna mogućnost da dobije 40g ?

13 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Skoro pa nikakva, dobit ce mozda 10 i uz dobro ponasanje izac za 4-5 godina, a u medjuvremenu ce ga prebaciti u neki poluotvoreni tip kaznionice gdje se treba javit samo na spavanje

I to ako ga ne ukljuce u program s narukvicom po doma, ovisi koliko ce tajo podmazat gdje treba
10 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Skoro pa nikakva, dobit ce mozda 10 i uz dobro ponasanje izac za 4-5 godina, a u medjuvremenu ce ga prebaciti u neki poluotvoreni tip kaznionice gdje se treba javit samo na spavanje
I to ako ga ne ukljuce u program s narukvicom po doma, ovisi koliko ce tajo podmazat gdje treba

Što me podsjetilo na slučaj koji smo imali u Velikoj Gorici prije 10 godina, kad je prijateljevu kolegicu iz razreda (poginula) i njenog dečka (ostao invalid) pogazio sin tajkuna i sutkinje i, naravno, "odležao" je siću i hrpa skandala oko toga, a kad je izašao van, samo je nastavio dalje po starome...

"Sve životinje su rođene jednake,

ali su neke jednakije od drugih."

George Orwell 
                                                     Životinjska farma, 1945.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 16:53 (fer-de-lance).
12 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

koliko je realna mogućnost da dobije 40g ?

Kao što je rekao Picajzla apsolutno nikakva mogućnost ne postoji. Sudit će mu se kao mlađem punoljetniku na sudu za mladež i ukoliko se prihvati optužnica za teško ubojstvo može dobiti najviše 15 godina zatvora. Ako se sjećaš i Srđan Mlađan je dobio 15 godina za ubojstvo policajca jer je bio mlađi od 21. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
16 godina
kažu sad na vijestima da je 40max zato sto se klasificira kao tesko ubojstvo ,inace bi bilo 15 ?
12 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...
kažu sad na vijestima da je 40max zato sto se klasificira kao tesko ubojstvo ,inace bi bilo 15 ?

Oni su klasificirali kao teško ubojstvo, ali pitanje dal će to proći ili ne. Ukoliko se ne dokaže teško ubojstvo i ne dobije presudom 20 do 40 godina, tj ne osudi ga se na "dugotrajni zatvor" kazna mu se smanjuje na do 15 godina zbog jednog divnog članka u zakonu koji glasi: "Osobi koja je kazneno djelo počinila kao mlađi punoljetnik ne može se izreći kazna zatvora u trajanju duljem od petnaest godina, osim za djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora ili za stjecaj najmanje dva kaznena djela za koja je propisana kazna zatvora dulja od deset godina."

A šanse da ga osude na teško ubojstvo su gotovo nikakve. Jedino ako ga neće loviti za ubojstvo trudnice makar je pitanje od kojeg mjeseca trudnoće se po našem zakon smatra kao ubojstvo trudnice a ako još uračunaš tko mu je stari i ostale "olakotne" okolnosti koje će obrana nadrobiti mali je do svoje 35 godine vani 100%

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
17 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

...Jedino ako ga neće loviti za ubojstvo trudnice makar je pitanje od kojeg mjeseca trudnoće se po našem zakon smatra kao ubojstvo trudnice ....

A cuj, to ti ovisi o kontekstu, jel?

Kad je u pitanju hrvatstvo, bog, abortus i sta-ti-ga-ja-znam - onda trudnoca pocinje cim pomislis na snosaj.

Kad je u pitanju tatin sin, drustveno prihrvatljiv 'rvat - onda se definicije daju rastezati kako ti vec odgovara.

Sta nisi pratila slucaj plagijator ? Super primjer relativizacije.

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
16 godina
loky4i4 kaže...

ddarknessfairyy kaže...
loky4i4 kaže...

Oni su klasificirali ...

Ispravan termin je kvalifikacija.

10 godina
neaktivan

Kruške i jabuke....

Kruha i igala...
18 godina
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
loky4i4 kaže...

ddarknessfairyy kaže...

Oni su klasificirali ...

Ispravan termin je kvalifikacija. 

Nope. Termin kvalificirano ubojstvo sinonim za termin teško ubojstvo. Tj u zakonu se koristi teško (kvalificirano) ubojstvo. Mi pričamo o klasifikaciji(podjeli, rasporedu, razvrstavanju) ubojstava na obično, teško, na mah i iz nehaja.

16 godina

Netočno. Svako kazneno djelo ima svoju kvalifikaciju koju određuje nadležni tužitelj. Ako, npr imamo neko kazneno djelo, kvalificira se kao takvo i predočava sudu uz dokaze. Ukoliko kojim slučajem dokazi budu potvrđivali da se radi o drugom kaznenom djelu, tužilac mora da mjenja optužnicu tj. kvalifikaciju kaznenog djela.

Teško ubojstvo, ubojstvo, ubojstvo na mah, ubojstvo iz nehata su kaznena djela koja spadaju u grupu kaznenih djela protiv života i tijela.

Osim toga imamo kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka, kaznena djela protiv spolne slobode i morala, kaznena djela terorizma, itd. ( vidi kazneni zakon).

12 godina
protjeran

@phoenix2003

Ma, ekipa piše samo da piše, nije bitna tema rasprave, nego da oni budu u centru pažnje...

Nego, zanima me baš tvoje mišljenje koliko bi ovaj mali fašistički gad mogao dobiti godina zatvora, pošto znam da u svojem poslu imaš doticaja sa ovakim ološem i sudstvom koje radi kako radi....te, si već vjerojatno imao doticaja i slične primjere iz prve ruke ili svojih kolega.....

Drugim riječima kužiš se u tematiku bolje od forumskog prosjeka...

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
10 godina
neaktivan

Ma da, kak da ne...

Shvati razliku izmedu kvalificiranja i klasificiranja.

I, k tome, kolega je iz Bosne, a oni koriste drugačije termine (i imaju drugačiju strukturu kaznenog zakona).

Uostalom:

https://www.mup.hr/UserDocsImages/statistika/2014/Statisticki%20preg2013_konacni%20prom_WEB.pdf

Poglavlje 2.2.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2017 10:49 (fer-de-lance).
12 godina
protjeran

@fer-de-lance

Da, koriste, al' više vjerujem forumašu phoenix2003, nego ovim google majstorima i majstoricama koji vole cjediplačiti oko nebitnih stvari i ne prate glavnu temu rasprave.

Meni je bitna grupnija slika oko tog malog fašistiškog gada koji je počinio zlo, nego tema terminologije.

Feniks se jednostavno bolje kuži u stvari, a drugima nije cilje rasprava, nego natjecanje u pameti. Formuski šampioni.

Znam jako dobro od kuda je, te to nije bitno, jerbo su zakoni i sa jedne i druge strane Save praktički isti. Bez obzira dal' mi primjerice pisali kazneni ili krivični zakon.

Puno mi je bitna kvaliteta rasprave od nečijih osobnih problema sa samim sobom. Zato se i isključim iz svake rasprave, ako vidim da je na drugoj strani sugovornik kaj ne prati temu rasprave, nego skreće u intelektualno kiflanje, odnosno nepoštenje.

10 godina
neaktivan

Daleko od toga, kolega je znalac, i super.

Ali, MUP RH koristi drugačije pojmove od onih u BIH, i gotovo.

U RH zakonskoj terminologiji kaznenih djela kvalifikacija≠klasifikacija.

Kruha i igala...
16 godina

Osim prava u Velikoj Britaniji svo pravo Europe ima korijen u Rimskom pravu. To znači da su zakoni veoma slični. Ostaje samo razlika u običajima naroda i nacija koje stvari su prepoznate da nose stepen društvene opasnosti, a samim tim su i propisane kao kazneno djelo, a koje ne.

Kazneni zakon HR i svi kazneni zakoni u BIH (državni i entitetski) su nevjerojatno slični jer su izvučeni iz Krivičnog zakona SFRJ.

Ne bih se usudio prognozirati presudu. Nisu mi poznate sve činjenice.

14 godina

Koliko sam uspio pohvatati (a nisam baš puno jer sam u sred selidbe) svi se trude što kvalitetnije ogradit od odgovornosti u slučaju ove nesretne cure. Jednostavno odvratno - em je sustav opet pokazao koliko je neučinkovit (ne želim reći da je zakazao jer bi to podrazumijevalo da inače funkcionira), em nitko nije skupio muda i rekao "svi smo zakazali, od policije do pravosuđa, mogli smo i trebali bolje". Nije da bi to nešto značilo nesretnoj djevojci i njenoj obitelji, ali bi javnost dobila poruku da je netko spreman preuzeti odgovornost i možda učiti na vlastiti greškama.

Pa mater im beskičmenjačku, cura je izbodena na smrt i postoje sve moguće indicije da se to moglo izbjeći, a oni u javnost šalju poruku osmogodišnjaka, optužujući jedni druge porukama tipa"on je prvi počeo!". Tuga i gađenje.

Tread softly because you tread on my dreams.
18 godina

Blame game. To je klasika kad su svi krivi, onda se ovako manevrira da se netko uspije izvući na račun drugih. 

This space for rent!
18 godina
phoenix2003 kaže...

Osim prava u Velikoj Britaniji svo pravo Europe ima korijen u Rimskom pravu. To znači da su zakoni veoma slični. Ostaje samo razlika u običajima naroda i nacija koje stvari su prepoznate da nose stepen društvene opasnosti, a samim tim su i propisane kao kazneno djelo, a koje ne.

Kazneni zakon HR i svi kazneni zakoni u BIH (državni i entitetski) su nevjerojatno slični jer su izvučeni iz Krivičnog zakona SFRJ.

Ne bih se usudio prognozirati presudu. Nisu mi poznate sve činjenice.

Da skratimo ovako je lakše,uz sitne razlike realno Bosna i Hrvatska nažalost spadaju pod klasične banana države.

- Hrvatska je u EU=baš nam je super

- u Hrvatskoj na placu ne moš kupit oriđiđi Windows 7+Daz Loader za recimo 100kn

Viš ja bum ipak odma opet dal presudu, kratko i jasno u Americi bi po zasluzi dobio doživotni zatvor.Ovisno o Saveznoj državi, vjerojatno bi opet po zasluzi lako i brzo dobio smrtnu kaznu i to je to.

Naši zakoni i korumpirano+izgubljeno prevosuđe su za posrati. Tip nožem iskasapi curu+ubije i njezino nerođeno djete, i sad da mi važemo hm zbog mladosti počinitelja možda najviše 15 godina itd.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2017 22:32 (rambox).
13 godina
rambox kaže...

Viš ja bum ipak odma opet dal presudu, kratko i jasno u Americi bi po zasluzi dobio doživotni zatvor.Ovisno o Saveznoj državi, vjerojatno bi opet po zasluzi lako i brzo dobio smrtnu kaznu i to je to.

Naši zakoni i korumpirano+izgubljeno prevosuđe su za posrati. Tip nožem iskasapi curu+ubije i njezino nerođeno djete, i sad da mi važemo hm zbog mladosti počinitelja možda najviše 15 godina itd.

baš si našao primjer američkog pravosuđa 

u jamerika s dobrim odvjetnikom, a takvi uvijek imaju dobre odvjetnike, mališa bi bi izašao van netaknut

naši zakoni i korumpirano pravosuđe su goli kurac za američko pravosuđe što se tiče izigravanja pravde

smrtna kazna u jamerika uglavnom je rezervirana za sirotinju, kruha i igara

12 godina
protjeran

Odličan tekst od V.Perišića koji je prenio preko TW gosp G.Vojković.

Radi se o "problemu" iseljavanja iz HR.

Meni se iz tog teksta najviše sviđa onaj dio gdje se odlazak u inozemstvo ne promatra kao "izdaja" Domovine, nego kao primjer osobnog rasta.

Vrijedi izdvojiti citate:

Citat:"Svaki pojedini građanin koji se odselio iskoristio je blagodat slobode kretanja i slobode izbora da bi suvereno – a suverenost pojedinca jedina ima i smisao i stvarnu svrhu – upravljao svojom sudbinom. Svaki pojedini iseljenik želi živjeti bolje (zapravo ne želi gladovati) i u ime tog boljitka traga za optimalnim okolnostima u kojima će svoj život graditi po vlastitoj mjeri, u skladu sa svojim odlukama, sklonostima i potrebama."

Citat:"Hrvatska je imala dvije stotine tisuća prisebnih pojedinaca koji nisu nasjeli na uvredljive izmišljotine poput 'rodne grude' i 'domovine'. Dvije stotine tisuća samosvjesnih građana koji u odricanju i žrtvovanju ne vide ništa negoli prijevaru pa kreću u potragu za slobodom, udobnošću, užitkom, ili barem plaćom koja nije ponižavajuća."

Citat:"Uostalom, i sâm život je jedno veliko, neprijateljsko i nepregledno inozemstvo, a svatko tko drži do svoga dostojanstva i svoje savjesti ionako je stranac gdje god se zatekao."

Nadam se da neću posljedni ugasiti svjetlo.

16 godina

UN je ne tako davno objavio rezultate studije kojom prognozira da za 300 godina na ovim prostorima nitko neće stanovati. Očigledno su promašili. Ukoliko ljudi budu ovim tempom odlazili a natalitet bude padao nestaćemo za 100 godina. Kad bolje razmislim, bolje i da se rasele po svijetu već da se poubijaju međusobno.

18 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

Nadam se da neću posljedni ugasiti svjetlo.

Ovdje 25 godina se nema što gasiti.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
11 godina
neaktivan

Moram da komentiram negdje s nekim. 

Ova cura kaj je ubijena.

Koja logika tu radi da uopce ides u vezu s nekim tko je toliko problematican i da nakon svega trazis zabranu prilaska i dobije je i onda ode s njim na veceru?

Ljudi se zivciraju pate placu tuguju zbog toga. I jedno i drugo su isto krivi.

18 godina
moderator
PzKpfw kaže...

Citat:"Hrvatska je imala dvije stotine tisuća prisebnih pojedinaca koji nisu nasjeli na uvredljive izmišljotine poput 'rodne grude' i 'domovine'

Živio mali crv u kanalizaciji, živio i pojma nije imao da neki žive i drugačije.
Jednog dana, nađe on neke stare raskiseljene novine, počne čitati, čita, pa zaprepašteno pita tatu:
- Tata, je li tačno da ima crva koji žive u jabukama?
- Tačno je sine.
- A je li tačno da neki crvi žive i u mesu?
- I to je tačno.
- A ima ih i u salami?
- Ima dijete moje, ima.
- Pa zašto zaboga mi onda živimo u ovim govnima?
- Zato, sine, što je ovo naša DOMOVINA!

18 godina
Kolacic kaže...

I jedno i drugo su isto krivi.

Ovakvo što reći je potpuni idiotizam.

11 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Kolacic kaže...

Dobro. Prvi komentar je vrijedanje. 

Nije idiotizam skociti u vatru? Nije idiotizam da njeni roditelji sad toliko pate? Nije idiotizam vracati se frajeru koji je tuce zbog novaca?

18 godina
Kolacic kaže...
Old Iggy kaže...
Kolacic kaže...

Dobro. Prvi komentar je vrijedanje. 

Nije idiotizam skociti u vatru? Nije idiotizam da njeni roditelji sad toliko pate? Nije idiotizam vracati se frajeru koji je tuce zbog novaca?

Naravno da je vrijeđanje kad se takav idiotizam rijetko viđa.

Misliš da je sama išla svjesno u smrt? Na stranu što je taj sociopat sve prije napravio, ovo se stvarno ne može očekivati od imalo normalne osobe.

Reći jednako su krivi stvarno može samo (umetni po svom nahođenju).

18 godina
Kolacic kaže...

Koja logika tu radi da uopce ides u vezu s nekim tko je toliko problematican i da nakon svega trazis zabranu prilaska i dobije je i onda ode s njim na veceru?

Ljudi se zivciraju pate placu tuguju zbog toga. I jedno i drugo su isto krivi.

Dafuq momenti na ovom forumu nikad ne prestaju...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2017 16:28 (Drago).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice