Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.321.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Kad se razvila priča o odlasku idem i ja ća vani radit najvjerojatnije ko elektroničar ili automatičar na cruzeru, obavio sam razgovor super je prošao i sad kao čekam službeno.

Ja sam završio automatiku  i programiranje nije primarno u toj grani a svugdje di sam se zapošljava a to je trend koji je sve razgranatijida kad dodes da te ispitivaju znas li ovo znas li ono (obično te zaposle jer znaš jednkao ko neko iz firme koji radi 5 god). Neko ko studira NEMA baš vremena za buljit i učit 4-5 programskih jezika (jos ako nisi totalno vješt u programiranje)..

Nije da sam bio očajan student ali neke se stvari tamo ne uce, a ti ako prepoznaš potencijal zaposli me i omogući mi trening da ja steknem znanje i iskustvo u radu.

Prijatelj završio isto što i jate se  zaposlio u zagrebu u nekoj firmi ko programer ima 7500 kn plaće ali brate taru ga jedva čeka ić ća odtamo i nije jedini jer dođeš šef ti je uvjeren da ti sve znas sve možeš...

**I da hrvatski privatnici su najgora bagra koja postoji čast iznimkama ali 95% se ponaša ko bagra i želim im da propadnu skupa sa ovim glupim HDZ/SDP uhljebima i glupim političarima...**

12 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
ivan dragi kaže...

Pa zar nitko od vas ne vidi problem u tome što se crne vijesti čitaju? Zašto se crne vijesti čitaju? Zašto one generiraju lovu i klikove? Jer smo kreteni koji se očito hrane tuđom mižerijom i patnjom. Sam nek je njemu loše, meni je odmah bolje. Ja sam iz medija zbog toga i izašao. Sve mora bit BOMBA!!! BREJKING NJUZ!! Što više mrtvih, problema, korupcije, pesimizma to bolje. Nemojte ih čitati.

...

Odgovorit ću ti na prvi dio posta identično kako si ti meni odgovorio na drugi.

Crne vijesti kako ih ti zoveš se ne čitaju da bi se ti osjećao bolje jer je njemu lošije i opće mi nije jasno kako si došao do tog zaključka. Čitaju se jer ljudi žele informacije o događajima oko njih. Normalno da ljude iz Splitske županije zanima kad se netko spizdio u drvo kad nam je država veličine šipka i svi se poznaju. Tebi ako ti se ne sviđa nemoj čitati ili počni čitati vijesti iz države koja ima samo dobre vijesti. Tko bi trebao dati rješenje za crne vijesti? Ja? Novinarstvo me ne zanima. Nemam čarobni štrapić da promijenim sve loše vijesti na dobre. 

Koje su to vijesti koje bi stvarale isti broj klikova kao i crne vijesti? Ako ti znaš izvoli, napravi portal samo sa dobrim vijestima pa ćemo ga čitati. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
16 godina
neaktivan

Ja sam već o ovome nedavno pisao i ne želim sve da ponavljam. Ne moraju se isključivo prenositi samo loše vijesti iako je više nego očigledno je da urednici preferiraju loše vijesi makar se desila neka obična nesreća u dalekoj zemlji. Veći, ako ne i najveći, problem današnjice su lažne vijesti. Njima svjedočimo u posljednjih nekoliko godina kako ih vješto koristi Rusija u političke svrhe. Lažne vijesti se lako šire, čak i gotovo bez potrebe davanja mita novinaru da ih objavi dovoljno je samo da jedna uticajna osoba (čak i ne mora imati politički uticaj već određeni društveni uticaj iz bilokojeg kruga) nešto kaže i to je to, povratka više nema ili je veoma teško dokazati suprotno. Ispostavilo se čak da je lažna vijest i teroristički napad u Njemačkoj kojeg je izvela grupa izbjeglica na Novu godinu kada je objavljeno da je silovano više žena: https://www.nytimes.com/2017/02/16/world/europe/bild-fake-story.html?_r=0

Ovdje je zanimljivo kako ljudi (ne)prihvataju demant. Demant se gotovo i ne čuje niti bilo tko o njemu priča. Ukoliko dođe do razgovora na ovu temu bilo gdje, razgovaraće se o napadu kao da se uistinu i dogodio. Osim toga vijesti velikom brzinom stižu jedna drugu da se one prve malo ili nimalo sjećamo. Primjer toga je (navodni) puč u Turkoj. Da li ga se sjećate?

Nitko ne odgovara za štetu koja je učinjena. Lažne vijesti su veoma moćno oružje koje može koristiti širok spektar ljudi počev od moćnih političara do oportunista u firmama koji se žele riješiti konkurencije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2017 9:21 (phoenix2003).
18 godina

Pa normalno da Austrijanci i Nijemci imaju "najkvalitetnije zašečerene proizvode", a ovi ostali eto vam jedite to kaj vam gurnemo pod nos.Kod nas niko niti neče napravit slično precizno istraživanje, jer se realno kod nas niko niti ne usudi napast ove zvučne firme.Kak ono ide "Hrvate u cikcak vate" to je okvirna procjena Hrvatske situacije, šuti i trpi imaš svoju državu pa kaj ti sad još fali itd.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo-je-skandal-madjari-i-slovaci-dokazali-da-je-nutella-iz-austrije-i-njemacke-kvalitetnija/951490.aspx

Kaj se tiče Nuttele i svih ostalih zašečerenih govana, to je sve isti drek vrlo nezdrava industrijska debelo zašečerena hrana.Recimo marmeleda od šljiva ili marelice, pa to nije video šljive ili marelice=mrtva industrijska hrana nafilana sa šečerom.Ja sam več odavno prestal jest ta sranja, kaj se tiče slatkog večinom mlatim jabuke, i da mentol bombone toga se ipak neču rješit.

17 godina
odjavljen
rambox kaže...
Kaj se tiče Nuttele i svih ostalih zašečerenih govana, to je sve isti drek vrlo nezdrava industrijska debelo zašečerena hrana.Recimo marmeleda od šljiva ili marelice, pa to nije video šljive ili marelice=mrtva industrijska hrana nafilana sa šečerom.Ja sam več odavno prestal jest ta sranja, kaj se tiče slatkog večinom mlatim jabuke, i da mentol bombone toga se ipak neču rješit.

Hvala na ovom iznimno pametnom i "pronicljivom" osvrtu na "nuttelu". Nismo znali. Idem ju odmah bacit.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
neaktivan
rambox kaže...

Recimo marmeleda od šljiva ili marelice, pa to nije video šljive ili marelice=mrtva industrijska hrana nafilana sa šečerom.Ja sam več odavno prestal jest ta sranja, kaj se tiče slatkog večinom mlatim jabuke, i da mentol bombone toga se ipak neču rješit.

Ti ga isto sad kakaš pomalo. 

Normalno da je marmelada industrijska hrana sa šećerom kad se marmelada radi od pasirane pulpe citrusa sa dodatkom šećera (50dag do kile šećera na kilu pulpe). Ne možeš napraviti marmeladu ako u njoj nema šećera jer nemaš s čime ugustiti smjesu. 

Ovo što ti nazivaš marmeladom uopće nije marmelada već džem. Džemovi se rade od ukuhanog voća (šljiva, marelica,breskvi)  sa šećerom i opet moraš imati šečer da ugustiš.

Ako želiš voćni namaz bez šećera i dodataka onda kupuješ PEKMEZ. Pekmezi sadrže cijelo voće skupa sa kožicama, nemaju šećera ili imaju vrlo male količine ako se radi o kiselom voću, nemaju konzervanse već se kuhaju satima dok ih ne ukuhaš do tvrdoće za mazanje.

Na 100gr pekmeza ide 150 do 200g voća(prije nego se netko pametan nađe lupetati voda iz voća kuhanjem isparava pa se gramaža smanjuje a smjesa postaje gusta). Teglica od 300gr dođe od 20 do 30kn. Ako želiš kvalitetan pekmez onda plati a ne kenjati da je sve industrijsko smeće zato što je najzastupljenija na policama marmelada kojoj kila dođe 20kn.

I ako bježiš od marmelada onda ti ni jabuke nisu rješenje jer te tvoje jabuke nisu nimalo zdrave. Jabuke se u sezoni špricaju slovom i brojkom 15 puta. Od čega se samo u prvom špricanju koristi samo jedno sredstvo(protiv krastavosti ploda) dok se u svakom idućem špricanju koristi mix od najmanje 3 sredstva od kojih većina prodire u plod tako da ti ni guljenje voća ne znači ništa. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
18 godina
ddarknessfairyy kaže...

Ti ga isto sad kakaš pomalo. 

Normalno da je marmelada industrijska hrana sa šećerom kad se marmelada radi od pasirane pulpe citrusa sa dodatkom šećera (50dag do kile šećera na kilu pulpe). Ne možeš napraviti marmeladu ako u njoj nema šećera jer nemaš s čime ugustiti smjesu. 

Ovo što ti nazivaš marmeladom uopće nije marmelada već džem. Džemovi se rade od ukuhanog voća (šljiva, marelica,breskvi)  sa šećerom i opet moraš imati šečer da ugustiš.

Ako želiš voćni namaz bez šećera i dodataka onda kupuješ PEKMEZ.Pekmezi sadrže cijelo voće skupa sa kožicama, nemaju šećera ili imaju vrlo male količine ako se radi o kiselom voću, nemaju konzervanse već se kuhaju satima dok ih ne ukuhaš do tvrdoće za mazanje.

Na 100gr pekmeza ide 150 do 200g voća(prije nego se netko pametan nađe lupetati voda iz voća kuhanjem isparava pa se gramaža smanjuje a smjesa postaje gusta). Teglica od 300gr dođe od 20 do 30kn. Ako želiš kvalitetan pekmez onda plati a ne kenjati da je sve industrijsko smeće zato što je najzastupljenija na policama marmelada kojoj kila dođe 20kn.

I ako bježiš od marmelada onda ti ni jabuke nisu rješenje jer te tvoje jabuke nisu nimalo zdrave. Jabuke se u sezoni špricaju slovom i brojkom 15 puta. Od čega se samo u prvom špricanju koristi samo jedno sredstvo(protiv krastavosti ploda) dok se u svakom idućem špricanju koristi mix od najmanje 3 sredstva od kojih većina prodire u plod tako da ti ni guljenje voća ne znači ništa. 

Pa normalno da danas ništa nije idealno, ali bolje je jest bilo kakve jabuke+obavezno guljenje, nego bilo koji bezvezni pekmez pa i najskuplji=marmelada isto sranje drugo marketinško pakovanje.

To sam več ranije napisal pa nisi ništ odgovorila, šta če mi posrani pekmez ili skuhano voče kakva je korist od skuhanog voča?Voče se jede sirovo ako si ga moš priuštit, kuhanjem dobiješ samo mrtvace od voča=zamisli užitka jest šljivu/pekmez koja se kuhala satima.Opet jedan isti primjer od ranije, zašečereni kompot od jabuka ili šljiva pa to je glupost na kvadrat prve klase.As ti gospe pa pojedi "sirovu jabuku", pa ako treba kasnije popij čašu vode i to je to.

12 godina
neaktivan
rambox kaže...

Pa normalno da danas ništa nije idealno, ali bolje je jest bilo kakve jabuke+obavezno guljenje, nego bilo koji bezvezni pekmez pa i najskuplji=marmelada isto sranje drugo marketinško pakovanje.

To sam več ranije napisal pa nisi ništ odgovorila, šta če mi posrani pekmez ili skuhano voče kakva je korist od skuhanog voča?Voče se jede sirovo ako si ga moš priuštit, kuhanjem dobiješ samo mrtvace od voča=zamisli užitka jest šljivu/pekmez koja se kuhala satima.Opet jedan isti primjer od ranije, zašečereni kompot od jabuka ili šljiva pa to je glupost na kvadrat prve klase.As ti gospe pa pojedi "sirovu jabuku", pa ako treba kasnije popij čašu vode i to je to.

Nisam ti odgovorila jer ne mogu vjerovati kakve gluposti si u stanju napisati pa sam mislila da ti se omaklo. Ti tvoji "mrtvaci od voća" sadrže vitamine i minerale. Da dobro si pročitao, sadrže čak i vitamin C koji iako se kuhanjem uništava još uvijek ostaje u dovoljnim količinama. Jedna mala čajna žličica pekmeza sadrži 3% potrebne dnevne količine vitamina C. Vitamini B kompleksa se ne iskuhavaju i ostaju i u "mrtvom voću".  Minerali ne da ostaju u pekmezu nego su još koncentriraniji nego u friškom voću. Žličica pekmeza od kupina sadrži veću količinu željeza od šake zrelih friških kupina. 

Kompot od jabuka ili šljiva ne mora sadržavati šećer ako ti šećer ne treba, šećer se u kompot dodaje ako je voće prekiselo ili ukoliko ga želiš spremiti da traje i ne prokuha jer je šećer konzervans. 

Voće u kompotu ne gubi vitamine ni minerala.

I ne voće(ni povrće) se van sezone ne jede sirovo jer dobivaš industrijsku voćku, zatrovanu pesticidima koja nije vidjela ni sunca ni mjeseca, bez okusa i vitamina koja sadrži samo vodu već se jede konzervirano voće koje ako je dobro spremljeno ostaje zdravije i bogatije vitaminima i mineralima od plastike koja se prodaje pod friško voće.

17 godina

Sušeno voće, sokovi, džemovi, pekmezi, marmelade, kompoti -> sve to može biti i te kako zdravo, samo ako se tako napravi.

Ona kupljena obojena želatina po 10kn - to nema veze s voćem. 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
ddarknessfairyy kaže...

Nisam ti odgovorila jer ne mogu vjerovati kakve gluposti si u stanju napisati pa sam mislila da ti se omaklo. Ti tvoji "mrtvaci od voća" sadrže vitamine i minerale. Da dobro si pročitao, sadrže čak i vitamin C koji iako se kuhanjem uništava još uvijek ostaje u dovoljnim količinama. Jedna mala čajna žličica pekmeza sadrži 3% potrebne dnevne količine vitamina C. Vitamini B kompleksa se ne iskuhavaju i ostaju i u "mrtvom voću".  Minerali ne da ostaju u pekmezu nego su još koncentriraniji nego u friškom voću. Žličica pekmeza od kupina sadrži veću količinu željeza od šake zrelih friških kupina. 

Kompot od jabuka ili šljiva ne mora sadržavati šećer ako ti šećer ne treba, šećer se u kompot dodaje ako je voće prekiselo ili ukoliko ga želiš spremiti da traje i ne prokuha jer je šećer konzervans. 

Voće u kompotu ne gubi vitamine ni minerala.

I ne voće(ni povrće) se van sezone ne jede sirovo jer dobivaš industrijsku voćku, zatrovanu pesticidima koja nije vidjela ni sunca ni mjeseca, bez okusa i vitamina koja sadrži samo vodu već se jede konzervirano voće koje ako je dobro spremljeno ostaje zdravije i bogatije vitaminima i mineralima od plastike koja se prodaje pod friško voće.

Ja ti ponavljam opet isto, bolje je pojest bilo kakvu sirovu jabuku/ili razno voče nego neko kuhano pekmez sranje to sigurno.Znam ja dobro da se kuhanjem ne uništava C vitamin potpuno, nisam od jučer ali daj malo razmisli šta ostane ako se pekmez-šljive kuhaju par vuri.

Bilo koji vrlo kvalitetan pekmez nema smisla niti spominjat, ko si to može priuštit možda Todoričevi radnici ili Medicinske sestre u javnim bolnicama malo morgen.Ak si ti doma moš spremit kvalitetu, večina ljudi ne može jer nema vremena/znanja/love, dakle šta če izabrat Todoričev pekmez za 10-15kn, ili ipak klasične jabuke ili naranđe itd.

Kiselo zelje je još jedna zamka, dakle jesti ga sirovog a ne čušpajz od zelja to je samo masa za napunit želudac.Ko nema zube za friško kiseljo zelje, tu su električne sjeckalice za 120kn po komadu i eto usitniš zelje pa nema frke.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2017 15:53 (rambox).
12 godina
protjeran

@ivan dragi

Frende, slažem se sa tobom.
Neki ljudi previše kukaju, te stalno žele svoje probleme riješavati preko drugih.
Pronalaze sto i jedan izgovor zašto je njima loše. Krivo im je ovo, krivo im je ono, u prosjeku gledaju po 3 dnevnika, žive od danas do sutra, nemaju ambicija, želje za promjenom, previše su frustrirani, te ih stalno nešto koči da se osobno promjene, pa bi mijenjali druge...što ipak malo teže ide, te je ipak sebe najlakše promijeniti.

Uglavnom takvi su ljudi luzeri, te ne treba na njih trošiti vrijeme, energiju niti novac. Gdje su danas bit' će i za deset, dvadeset i trideset godina...

Osobno, držim da je svatko kovač svoje sreće, te da uvelike naši postupci u prezentu, određuju našu buućnost.

O.K., nemreš na neke stvari utjecati, postoji i šira društvena odgovornost za pojedinca, al' kada se nešto dogodi u životu, ne treba puno filozofirati, nego se sa tim uhvatiti u koštac u najboljoj mogućoj mjeri rješavanja takvog jednog problema. Ak' se društvo libo kifla za mene, tada i onda mene libo kifla za to društvo. Kako repa General Woo u jednoj svojoj pjesmi.

E, sada dal' će netko ostati, otići ili kaj već, manje mi je bitno, želio sam napisati da sam u tvojem pisanju pronašao misao koju sam gore opisao.
Treba poslušati prof.Spahića kojeg je ovdje na temi linkao kolega forumaš phoenix2003, što preporuča mladima, ako su vrijedi i ako imaju pameti...da, jednostavno odu, da se ne prepuste moralnoj i svakoj drugoj kaljuži koja vlada na područijima regije Adriatic.

@rambox

Totalno se slažem sa tobom. Nuttelu i slične proizvode ne treba konuzmirati, prije svega kaj je puna šećera, kao što će i reći svaki pošteni nutricionist. I doktor, koji će reći da ne treba jesti industrijsku obrađenu hranu ili pak što manje iste.

Primjerce, u istoj netto težini, domaći med kao zdravo alternativa dobro dođe kad čovjek poželi nešto jesti slatko. Priroda nam je dala dovoljno onoga što trebamo.

Ista stvar i slatkišima, bolji je konzumirati domaće orašaste plodove, nego obrađenu hranu koja ima u sebi sve i svašta, samo kako bi ljudima proradila osjetila, te kako ne bi mogli biti svoga tela gospodari.

E, ovo za tržišta, pa to je logično. Zapadni kupac kao potrošač je bolje obrazovan, nego neki neuki žitelj regije Adritatic, gdje za HR npr., treba pogledati koliko ljudi ima samo završenu osnovnu školu...Lako je takve ljude farbati....

Dakako, neka svatko jede kaj želi i koliko želi, ali priroda ima svoja pravila, koja su ljudi počesto izmjeili radi svoje koristi.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
18 godina

Dok se mi svadimo oko jela i pila, ova državna HRT krava muzara sklapa i dogovara još jednu ultraskupu seriju od koje niko neče imat nikakve realne koristi.Eto kaj ovce plačaju, umjesto da se masovno izađe na ulice kao Rumunji i zahtjeva 50% niži HRT harač.

Hm 1.6 milja kuna po epizodi, zakaj ne ima se love na bacanje zato jer su ovce iznimno poslušne.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-doznaje-hrt-bez-natjecaja-kupuje-jednu-od-najskupljih-serija-u-povijesti/951251.aspx

12 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ja ti ponavljam opet isto, bolje je pojest bilo kakvu sirovu jabuku/ili razno voče nego neko kuhano pekmez sranje to sigurno.Znam ja dobro da se kuhanjem ne uništava C vitamin potpuno, nisam od jučer ali daj malo razmisli šta ostane ako se pekmez-šljive kuhaju par vuri.

...

Ajde uključi mozak znam da ga imaš. Voće da bi dozorilo i da bi pretvorilo škrob u šećere treba toplinu i sunce. Tek kad krene zrioba se oslobađaju antioksidansi, vitamini i minerali. Ako je voće pobrano nezrelo i strpano u hladnjaču gdje su ti vitamini, minerali i antioksidansi i kako je to zdravije od voća koje je u potpunosti dozorilo, pretvorilo sav škrob i takvo spremljeno na zdrav način? Pa pyzdamumaterina prodaju jabuku zlatni delišes kao zelenu jabuku a samo ime govori da je jabuka ZLATNO ŽUTE boje kad je zrela, sve voće zimi ima škrobast okus a ti pričaš o nekakvom zdravoj hrani.

Pitaš koliko ima vitamina C u pekmezu od šljiva, čitaj umjesto da samo bezveze lupetaš jer sam ti napisala 3% RDA. Što znači da ima 3mg u žličici pekmeza što je dovoljno uz svu ostalu hranu koju pojedeš. Lupetaš o jabukama i narančama  a 100gr ZRELIH jabuka sadrži od 3,3mg  do 5mg vitamina C, što znači da unosom nezrelih jabuka dobivaš eventualno pola te količine. Naranče sadrže manje vitamina C od brokule i paprike. 

Zdrava prehrana nije hvaljenje kako pojedeš kilu jabuka ili mrkve i pljuckanje po svemu što ti misliš da je nezravo. Zdrava prehrana je uravnotežena prehrana koja sadrži sve što je organizmu potrebno. A to što ćeš se ti natovariti vitaminom C i misliti da ćeš biti ne znam kako zdrav objesi mačku o rep. Tijelo uzme potrebnu količinu vitamina C a ostatak ispišaš, tj pišaš novac koji si potrošio na unos vitamina C. 

17 godina
odjavljen
rambox kaže...

Dok se mi svadimo oko jela i pila, ova državna HRT krava muzara sklapa i dogovara još jednu ultraskupu seriju od koje niko neče imat nikakve realne koristi.Eto kaj ovce plačaju, umjesto da se masovno izađe na ulice kao Rumunji i zahtjeva 50% niži HRT harač.

Šta to netko plaća?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
rambox kaže... 

Bilo koji vrlo kvalitetan pekmez nema smisla niti spominjat, ko si to može priuštit možda Todoričevi radnici ili Medicinske sestre u javnim bolnicama malo morgen.Ak si ti doma moš spremit kvalitetu, večina ljudi ne može jer nema vremena/znanja/love, dakle šta če izabrat Todoričev pekmez za 10-15kn, ili ipak klasične jabuke ili naranđe itd.

Kontradiktoran si sam sebi - ako imaš za svježe voće, imaš i za pekmez i ostalo. Što misliš od čega se pekmez radi? Od bakalara sigurno ne.

Neke stvari organizam puno bolje podnosi kada su termički obrađene. Nije sve samo - koliko što sadrži nešto, daleko bitnije je - da li organizam to nešto može apsorbirati i u kojoj količini. Primjerice željezo ti je daleko bolje unositi preko sušenih grožđica nego svježeg grožđa. 

Osim toga, pekmez i slično se radi da se hrana spremi. Bobičasto voće (koje je jedno od najzdravijih voća uopće) imaš samo u jako kratkom periodu godišnje - i onda da njihove blagodati možeš uživati bilo kada radiš pekmez ili sok ili nešto treće.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
PzKpfw kaže...

Nuttelu i slične proizvode ne treba konuzmirati, prije svega kaj je puna šećera, kao što će i reći svaki pošteni nutricionist.

Znaš što ima još više šećera od Nuttele? Voće. I to fruktozu koja je najgori mogući šećer koji u tijelo možeš unijeti.

Kada sam bio aktivan sportaš doslovno sam se šopao Nuttelom. Krvna slika mi nikada nije bila bolja. Ovo zdrava vs ne zdrava hrana je, iskreno, bulll-shit. Zavisno o tvojim potrebama, trebaš unositi određenu hranu. Ako si doma cijeli dan na kauču i banana i riža su nezdrave.

Ako balvane preslaguješ, možeš komotno kompletnu veliku milku pojesti za uživnu i biit ćeš zdrav ko drijen (pod pretpostavkom da zadovoljiš svoje dnevne potrebe za mikronutrijentima).

12 godina
protjeran

@Bukva

Super.

Jel' si nastavio? Mislim s Nuttelom?

14 godina
Sum_of_all_fears kaže...
rambox kaže...

Šta to netko plaća?

Baš...Odjavite TV pretplatu i adio...

Ja jesam, došo čiča stavio naljepnicu na stari Quadro tv i aus.

TV program ne gledam i doslovno ga mrzim. Zamislite da cijeli dan gledate vijesti. Red crne kronike, red loših vijesti, sport, populizam. I tako stalno.

Koliko bi vam trebalo da ispalite ? 

Problem u HR je što svi kukaju, a nitko nije u stanju ništa napraviti dok mu voda ne dođe do grla. Čak i ovaj porast fašizacije, neinformiranosti i opće glupoće (da upravo to) gledamo sa strane. Jbte pogledajte HR wikipediju (izvori - kamenjar.hr)  - STRAŠNO !!!

Po meni, možda nije cilj otići, ali potpuno razumijem ljude koji su otišli. Jednostavno premalo je ljudi sa socijalnom svijesti da bi se išta napravilo. Doduše to je i svjetski trend...

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2017 17:29 (DarthMarkus).
18 godina
ddarknessfairyy kaže...

...

Ajde uključi mozak znam da ga imaš. Voće da bi dozorilo i da bi pretvorilo škrob u šećere treba toplinu i sunce. Tek kad krene zrioba se oslobađaju antioksidansi, vitamini i minerali. Ako je voće pobrano nezrelo i strpano u hladnjaču gdje su ti vitamini, minerali i antioksidansi i kako je to zdravije od voća koje je u potpunosti dozorilo, pretvorilo sav škrob i takvo spremljeno na zdrav način? Pa pyzdamumaterina prodaju jabuku zlatni delišes kao zelenu jabuku a samo ime govori da je jabuka ZLATNO ŽUTE boje kad je zrela, sve voće zimi ima škrobast okus a ti pričaš o nekakvom zdravoj hrani.

Pitaš koliko ima vitamina C u pekmezu od šljiva, čitaj umjesto da samo bezveze lupetaš jer sam ti napisala 3% RDA. Što znači da ima 3mg u žličici pekmeza što je dovoljno uz svu ostalu hranu koju pojedeš. Lupetaš o jabukama i narančama  a 100gr ZRELIH jabuka sadrži od 3,3mg  do 5mg vitamina C, što znači da unosom nezrelih jabuka dobivaš eventualno pola te količine. Naranče sadrže manje vitamina C od brokule i paprike. 

Zdrava prehrana nije hvaljenje kako pojedeš kilu jabuka ili mrkve i pljuckanje po svemu što ti misliš da je nezravo. Zdrava prehrana je uravnotežena prehrana koja sadrži sve što je organizmu potrebno. A to što ćeš se ti natovariti vitaminom C i misliti da ćeš biti ne znam kako zdrav objesi mačku o rep. Tijelo uzme potrebnu količinu vitamina C a ostatak ispišaš, tj pišaš novac koji si potrošio na unos vitamina C. 

As ti gospe zapela si za C vitamin, pa ko da nema ništa drugo osim C vitamina u raznom sirovom voču.A di su ti ostali sastojci, ti bokca pa po tvojem bi svi prek zime trebali samo mazat ultraskupe pekmeze.

Pusti sad Zlatni delišes jabuke, imal sam na dvorištu jednu jabuku takve vrste ali je prije par godina umrla od starosti.Normalno da industrijski uzgojena jabuka nema veze sa ovom domačom+okus+miris, ali opet daj mi bilo koje domače Hrvaške jabuke, a pekmez ide u školjku.

Ponavljam opet isto nema druge, bilo kakve jabuke su puno bolji izbor od svakog mrtvog trofaznog pekmeza.

A di ti je Češnjak na njega si zaboravila, mogli bi usput i njega malo zakuhat da otpadne smrad jel.Inače ja jedem samo domači češnjak, ako ga ne nađem dobar je i ovaj Kineski kaj se može ništa.Ti da vidiš kolko ja odjednom pojedem češnjaka, pa vjerojatno bi pala u nesvjest od čiste količine češnjova ili smrada.

Bukva kaže...

Kontradiktoran si sam sebi - ako imaš za svježe voće, imaš i za pekmez i ostalo.Što misliš od čega se pekmez radi? Od bakalara sigurno ne.

Neke stvari organizam puno bolje podnosi kada su termički obrađene. Nije sve samo - koliko što sadrži nešto, daleko bitnije je - da li organizam to nešto može apsorbirati i u kojoj količini. Primjerice željezo ti je daleko bolje unositi preko sušenih grožđica nego svježeg grožđa. 

Osim toga, pekmez i slično se radi da se hrana spremi. Bobičasto voće (koje je jedno od najzdravijih voća uopće) imaš samo u jako kratkom periodu godišnje - i onda da njihove blagodati možeš uživati bilo kada radiš pekmez ili sok ili nešto treće.

Nema tu nikakve kontradikcije, jabuke su jeftine dakle dvije kile 10kn, ali ti bi to znao da tu i tam hodaš po dučanima.Zaboravi na pekmeze one skuplje ili Todorič smeče, zapeli ste za te trofazne kuhane pekmeze ko da su super smrdljivac ili domači Češnjak fučkaj ga sad.

12 godina
protjeran

@DarthMarkus

Na tvoje posljednje pitanje...neki odmah, ali neki nikada to im je "duhovna" hrana, određena doza luzerstva, pesimizma..koju moraju primiti u sebe, da opravadaju sami sebi svoje živote

HRT i domaća politka je otrov za mozak.

14 godina

Najgore od svega, svi znaju da je to partijska tv, no ono što MENE boli jest da se trpaju i na internet - jedini slobodni medij gdje i mi obitavamo.

Dakle milenijum generacija ne gleda HRT u 90% slučaja, ali kad pročitam da je onaj Hasan (na HR Wikiji) domoljub i "budući lustrator" to me jako smeta.

Kako sam već rekao - žalim za vremenom 56k modema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2017 17:37 (DarthMarkus).
12 godina
neaktivan
rambox kaže...

As ti gospe zapela si za C vitamin, pa ko da nema ništa drugo osim C vitamina u raznom sirovom voču.A di su ti ostali sastojci, ti bokca pa po tvojem bi svi prek zime trebali samo mazat ultraskupe pekmeze....

Nisam ja zapela već si ti počeo drobiti o vitaminu C koji se uništi tokom kuhanja. Napisala sam ti i za ostale vitamine i minerale pa si to naravno igrnorirao jer ti je odgovaralo. 

Kad ti da netko primjer jabuke onda kenjaš pusti sad jabuke. Kad ti se napišu činjenice o tvojim divnim nezrelim jabukama opet odabereš ono što ti odgovara.

Raspravljamo o voću i marmeladama ti odeš na češnjak koji nema apsolutno nikakve veze sa voćem. Skačeš sam sebi u usta sa svakom novom rečenicom. Odustajem, ovo nema apsolutno nikakve veze sa raspravom već sa nabacivanjem idiotarija kako ti odgovara i okretanjem priče kako ti paše. Uživaj u uvjerenju kako su konzumne jabuke(ne mislim na jabuke iz konzuma) najdivnije na svijetu.

18 godina
neaktivan
Horatio_Hornblower kaže...

Kad se razvila priča o odlasku idem i ja ća vani radit najvjerojatnije ko elektroničar ili automatičar na cruzeru, obavio sam razgovor super je prošao i sad kao čekam službeno.

Ja sam završio automatiku  i programiranje nije primarno u toj grani a svugdje di sam se zapošljava a to je trend koji je sve razgranatijida kad dodes da te ispitivaju znas li ovo znas li ono (obično te zaposle jer znaš jednkao ko neko iz firme koji radi 5 god). Neko ko studira NEMA baš vremena za buljit i učit 4-5 programskih jezika (jos ako nisi totalno vješt u programiranje)..

Nije da sam bio očajan student ali neke se stvari tamo ne uce, a ti ako prepoznaš potencijal zaposli me i omogući mi trening da ja steknem znanje i iskustvo u radu.

Prijatelj završio isto što i jate se  zaposlio u zagrebu u nekoj firmi ko programer ima 7500 kn plaće ali brate taru ga jedva čeka ić ća odtamo i nije jedini jer dođeš šef ti je uvjeren da ti sve znas sve možeš...

**I da hrvatski privatnici su najgora bagra koja postoji čast iznimkama ali 95% se ponaša ko bagra i želim im da propadnu skupa sa ovim glupim HDZ/SDP uhljebima i glupim političarima...**

Čisto me ovako interesira što je to onda primarno u automatici ako ne programiranje?

Meni je sasvim normalno da te na razgovoru ispituju sve što znaš pošto firme obično imaju više odjela koji se bave različitim stvarima. Naravno da ne očekuju od tebe da sve znaš raditi, ali prema tvojim kompetencijama mogu skužiti što te interesira i u koje bi te timove mogli ubaciti ako te zaposle.

Što se tiče nemogućnosti paralelnog studiranja i samostalnog usavršavanja - ne bih se složio. Studiram na FER-u i imam dovoljno slobodnog vremena za samostalno usavršavanje (doduše da ganjam 5.0 bi stvar bila drugačija), jednako kao i svi ostali na mom smjeru, bar sad na diplomskom studiju. Po mom mišljenju, prilično je loše razmišljati na način da upisuješ faks kojeg ćeš odraditi po ps-u bez dodatnog zalaganja i nakon toga će se 10 firmi grabiti za tebe. Tome je tako zato što se na fakultetu stječe širok spektar znanja, a onda se ti sam kroz dodatno učenje, bilo samostalno ili na poslu, usavršavaš u specifičnom području. Dodatno se možeš usavršavati kroz projekte na faksu, praksu u firmama ili sam kreneš učiti nešto.

Do you understand life?! Do you?!
18 godina
Bukva kaže...
PzKpfw kaže...

Nuttelu i slične proizvode ne treba konuzmirati, prije svega kaj je puna šećera, kao što će i reći svaki pošteni nutricionist.

Znaš što ima još više šećera od Nuttele? Voće. I to fruktozu koja je najgori mogući šećer koji u tijelo možeš unijeti.

Kada sam bio aktivan sportaš doslovno sam se šopao Nuttelom.Krvna slika mi nikada nije bila bolja. Ovo zdrava vs ne zdrava hrana je, iskreno, bulll-shit. Zavisno o tvojim potrebama, trebaš unositi određenu hranu. Ako si doma cijeli dan na kauču i banana i riža su nezdrave.

Ako balvane preslaguješ, možeš komotno kompletnu veliku milku pojesti za uživnu i biit ćeš zdrav ko drijen (pod pretpostavkom da zadovoljiš svoje dnevne potrebe za mikronutrijentima).

Ovo zeleno je glupost na kvadrat, dakle svako voče koje sadrži fruktozu je smeče fučkaj ga sad.Fruktoza u prerađenoj hrani, pa to nije ista priča kao fruktoza u voču recimo jabuke koje ja papam kao kokice.Sa fruktozom u prirodnom okruženju dakle voče, tu nema nikakvih problema a ti i dalje samo hodaj očiju širom zatvorenih

Baš super jeo si Nuttelu kao lopatom, Ferrero-marketing se isplatio pa možda ti njihov CEO udjeli nagradno tapšanje po ramenu.

ddarknessfairyy kaže...
rambox kaže...

As ti gospe zapela si za C vitamin, pa ko da nema ništa drugo osim C vitamina u raznom sirovom voču.A di su ti ostali sastojci, ti bokca pa po tvojem bi svi prek zime trebali samo mazat ultraskupe pekmeze....

Nisam ja zapela već si ti počeo drobiti o vitaminu C koji se uništi tokom kuhanja. Napisala sam ti i za ostale vitamine i minerale pa si to naravno igrnorirao jer ti je odgovaralo. 

Kad ti da netko primjer jabuke onda kenjaš pusti sad jabuke. Kad ti se napišu činjenice o tvojim divnim nezrelim jabukama opet odabereš ono što ti odgovara.

Raspravljamo o voću i marmeladama ti odeš na češnjak koji nema apsolutno nikakve veze sa voćem. Skačeš sam sebi u usta sa svakom novom rečenicom. Odustajem, ovo nema apsolutno nikakve veze sa raspravom već sa nabacivanjem idiotarija kako ti odgovara i okretanjem priče kako ti paše. Uživaj u uvjerenju kako su konzumne jabuke(ne mislim na jabuke iz konzuma) najdivnije na svijetu.

Ništa ja ne ignoriram, nego ti previše mudruješ i pametuješ malo mi naličiš na naše političare.Zna se dobro kaj su jabuke, ti bokca pa od malena sam požderal domačih jabuka kao u priči.

Di piše da su konzumne jabuke najdivnije na svjetu, pa to niko nije spomenul niti napisal to sigurno.Ti čitaš ovaj ili neki drugi forum, pa viš da sam ranije napisal ništa nije idealno u praksi.Dakle ako ne moš do onih domačih jabuka, pa dobre su i naše domače konzumne i to je realnost.Ističeš te konzumne jabuke, kao da samo ti znaš o kakvim se tu zapravo jabukama radi.

Kakav sad trofazni pekmez, ja ti to mažem na zid da se muhe vataju fučkaš ti bilo koji pekmez. Daj mi sirovog voča da jedem, kakvi sad pekmezi te silno prekuhavanje i raskuhavanje da bi ljudi "imali kaj namazat večinom na šnitu bjelog kruha itd".

Pa ja spomenem kaj hoču, a Češnjak sam namjerno spomenul zato kaj je "super smrdljivac kojeg treba što više klopat i to sirovog".

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2017 18:26 (rambox).
12 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ništa ja ne ignoriram,...

Ok shvatili smo ne voliš marmelade. Ne moraš bojati postove u trihiljade boja da bi napisao kako ne voliš pekmez. Stvarno si naporan. 

17 godina
odjavljen

Ja dobijem mali epi napad dok čitam te njegove žvrljotine...

Kako mi je samo ovo promaklo, ovaj biser...

Horatio_Hornblower kaže...

Rođo, danas nikog nije briga za fax, pogotovo nije briga ljude iz branše za koju se ti školuješ. Znam jer radim u sličnom području. Kako misliš nemaš vremena učiti uz fax? Kojih 4-5 jezika? Pa dovoljno je da jedan znaš, ostatak ćeš pohvatati. "... ako prepoznaš potencijal"... Da, prepoznat će potencijal ako si pokušao naučiti išta van redovnog programa, ako si sjeo i sam radio na nečem. Meni je kompletno neshvatljivo da netko u takvoj polu-industrijskoj, polu-IT struci sjedi na dupetu i štreba neke gluposti napamet. Kakve veze što se te stvari ne uče na faxu? Uzmi sam i lupaj po tome, nauči osnove pa će netko "prepoznati potencijal". Ja te prvi ne bi zaposlio da mi dođeš sa ovim stavom "ali to nismo učili". Briga me. Ima onih koji jesu.

A taj tvoj prijatelj nek ode onda u kakvu državnu firmu raditi, zamisli, da 7500kn mora nešto raditi. Ja radim za nešto manje i dežurni sam 24/7 (na mobitelu, naravno) i ne žalim se. Dobro je, povišica i bonusi svako toliko, ljudi prepoznaju i cijene to zalaganje. Došao sam raditi za 4k, u manje od 2 godine sam dogurao do 7k. Sigurno nisam sjedio na dupetu i čekao da mi novci padnu sa neba.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2017 19:04 (Sum_of_all_fears).
18 godina
ddarknessfairyy kaže...
rambox kaže...

Ništa ja ne ignoriram,...

Ok shvatili smo ne voliš marmelade. Ne moraš bojati postove u trihiljade boja da bi napisao kako ne voliš pekmez. Stvarno si naporan. 

Da zaključimo jel, jedino se možemo složit da se oko klope ne slažemo i to je to.

Hm a jel ovaj Hribar fakat ponorel, ili se samo pravi lud jezuš kristuš on je kak ti neki sposoban i priznati režiser.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvoje-hribar-gostuje-u-emisiji-nedjeljom-u-2-1150733

Dakle "domoljubni filmovi ne postoje", pa kaj je Battle of Britain nego zapravo domoljubni film koji slavi ili veliča Englesku avijaciju.S obzirom na presudnu važnost te zračne bitke, pa sasvim logično ili očekivano da su Englezi snimili ovakav film.

http://www.imdb.com/title/tt0064072/

http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvoje-hribar-gostuje-u-emisiji-nedjeljom-u-2-1150733

17 godina
rambox kaže...

Ovo zeleno je glupost na kvadrat, dakle svako voče koje sadrži fruktozu je smeče fučkaj ga sad.Fruktoza u prerađenoj hrani, pa to nije ista priča kao fruktoza u voču recimo jabuke koje ja papam kao kokice.Sa fruktozom u prirodnom okruženju dakle voče, tu nema nikakvih problema a ti i dalje samo hodaj očiju širom zatvorenih

Baš super jeo si Nuttelu kao lopatom, Ferrero-marketing se isplatio pa možda ti njihov CEO udjeli nagradno tapšanje po ramenu.

E, sorry, ali ti si taj koji lupeta gluposti.

Prvo, komentar sa fruktozom je bio na zdrava vs ne zdrava hrana. Ne postoji, per se, ne zdrava hrana. Osim ako pod hranu ne mislimo živu i cijanid. 

Druga stvar što si se zabio u taj šećer, a ni sam ne razumiješ što je to.

Fruktoza je fruktoza - ne postoji "prirodna" fruktorza i neka tamo drugo. To je kemijski spoj. Ovo što si lupio je kao da si rekao - prirodna voda je zdrava, ali prerađena nije. Voda je kemisjki spoj  - H2O i točka. Ne postoji ova i ona voda, kao i fruktoza. To su sve kemijski spojevi.
Voće u sebi sadržai jedan od najgorih šećera za naše tijelo, međutim i pored tog šećera, voće se preporuča za jesti jer je mikronutrijenska bomba, a kalorijska vrijednost je uglavnom relativno mala.

Nuttela se smatra "lošom" hranom jer ima izuzetno veliku kalorijsku vrijednost, a nije toliko bogata ostalim mikronutrijentima, međutim to ne znači direktno da je loša. Ja sam jeo tu Nuttelu u trenutica kada sam trebao dobivati na masi, a nisam mogao "normalnom" prehranom zadovoljiti kalorijski cilj. Nuttela je tada bila savršena (isto kao, primjerice, maslac od kikirikija ili badema).
S druge strane, Nuttlea ima izuzetno super utjecaj na naše hormone jer izaziva sličnu hormonsku reakciju kao primjerice kod sexa (ne samo Nuttela, nego općenito sve kaloričnije "čiste" čokolade).

To što ti imaš problem s time da shvatiš da je šećer - šećer i da se on nalazi i u voći i u medu i u Nutteli, i da ti je također problem shvatiti da hrana kao hrana nije ne zdrava, već tvoj način života ju može učiniti ne zdravom, te da se moramo hraniti primjero za naš životni stil - to je isključivo tvoj problem.
Pogledam malo prehranu vrhunskim sportaša koju im slaže cijela vojska nutricionista, pa razmisli malo zašto je to tako. Zašto gotovo uvijek jedna od hrana za doručak sportašima su "american - style " palačinke (čokoladni namaz, kikiriki namaz, voćni namaz) ? Zato jer su ekstremno glupi i ne zdravo se hrane? Ne baš...

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2017 21:07 (Bukva).
16 godina
i_rambo_plache kaže...

Čisto me ovako interesira što je to onda primarno u automatici ako ne programiranje?

Meni je sasvim normalno da te na razgovoru ispituju sve što znaš pošto firme obično imaju više odjela koji se bave različitim stvarima. Naravno da ne očekuju od tebe da sve znaš raditi, ali prema tvojim kompetencijama mogu skužiti što te interesira i u koje bi te timove mogli ubaciti ako te zaposle.

Što se tiče nemogućnosti paralelnog studiranja i samostalnog usavršavanja - ne bih se složio. Studiram na FER-u i imam dovoljno slobodnog vremena za samostalno usavršavanje (doduše da ganjam 5.0 bi stvar bila drugačija), jednako kao i svi ostali na mom smjeru, bar sad na diplomskom studiju. Po mom mišljenju, prilično je loše razmišljati na način da upisuješ faks kojeg ćeš odraditi po ps-u bez dodatnog zalaganja i nakon toga će se 10 firmi grabiti za tebe. Tome je tako zato što se na fakultetu stječe širok spektar znanja, a onda se ti sam kroz dodatno učenje, bilo samostalno ili na poslu, usavršavaš u specifičnom području. Dodatno se možeš usavršavati kroz projekte na faksu, praksu u firmama ili sam kreneš učiti nešto.

Kod mene u firmi postoji tehnolog elektroodržavanja. Njegov posao obuhvaća i programiranje plc-a, dodavanje dodatnih senzora na neke custom made strojeve/uređaje (i ubacivanje istih u plc). Lik je izumio nekoliko uređaja za kontrolu proizvoda, automatizirao dio proizvodnje i sve kaj mu nije u opisu posla je naplatio. Njegov stvaran posao je ispitivanje tehničke vode evenutalno neka dijagnostika težeg kvara kojeg mi električari vulgaris ne mogu otkriti/rješiti, uhodavanje robota, neki veći projekt tipa izrada optičke infrastrukture, vanjske rasvjete i sl.
Programiranje u Siemenstovom Logu ili onom od S7 (ta dva znam) i samo simulirati me nekako ne drži. Ipak je neki prirodniji osjećaj imati PLC spojen na komp pa radit i isprobavat, dodaš neki relej i tak to (stvar je što su skupi) pa studentu nisu baš i dostupni ako ga ideš svojim novcima kupovat. Ne znam kako to funkcionira na faksu, dal možete vježbati u nekom dogovorenom terminu. Ono što sam htio reći nije automatika samo programiranje (dobrim djelom je), al kasnije ako ikad izrađuješ neki stroj i u praki on funkcionira onda samo dodaješ i dodaješ senzore (desilo nam se na poslu) 

18 godina
Bukva kaže...
rambox kaže...

E, sorry, ali ti si taj koji lupeta gluposti.

Prvo, komentar sa fruktozom je bio na zdrava vs ne zdrava hrana. Ne postoji, per se, ne zdrava hrana. Osim ako pod hranu ne mislimo živu i cijanid. 

Druga stvar što si se zabio u taj šećer, a ni sam ne razumiješ što je to.

Fruktoza je fruktoza - ne postoji "prirodna" fruktorza i neka tamo drugo. To je kemijski spoj. Ovo što si lupio je kao da si rekao - prirodna voda je zdrava, ali prerađena nije. Voda je kemisjki spoj  - H2O i točka. Ne postoji ova i ona voda, kao i fruktoza. To su sve kemijski spojevi.
Voće u sebi sadržai jedan od najgorih šećera za naše tijelo, međutim i pored tog šećera, voće se preporuča za jesti jer je mikronutrijenska bomba, a kalorijska vrijednost je uglavnom relativno mala.

Nuttela se smatra "lošom" hranom jer ima izuzetno veliku kalorijsku vrijednost, a nije toliko bogata ostalim mikronutrijentima, međutim to ne znači direktno da je loša. Ja sam jeo tu Nuttelu u trenutica kada sam trebao dobivati na masi, a nisam mogao "normalnom" prehranom zadovoljiti kalorijski cilj. Nuttela je tada bila savršena (isto kao, primjerice, maslac od kikirikija ili badema).
S druge strane, Nuttlea ima izuzetno super utjecaj na naše hormone jer izaziva sličnu hormonsku reakciju kao primjerice kod sexa (ne samo Nuttela, nego općenito sve kaloričnije "čiste" čokolade).

To što ti imaš problem s time da shvatiš da je šećer - šećer i da se on nalazi i u voći i u medu i u Nutteli, i da ti je također problem shvatiti da hrana kao hrana nije ne zdrava, već tvoj način života ju može učiniti ne zdravom, te da se moramo hraniti primjero za naš životni stil - to je isključivo tvoj problem.
Pogledam malo prehranu vrhunskim sportaša koju im slaže cijela vojska nutricionista, pa razmisli malo zašto je to tako. Zašto gotovo uvijek jedna od hrana za doručak sportašima su "american - style " palačinke (čokoladni namaz, kikiriki namaz, voćni namaz) ? Zato jer su ekstremno glupi i ne zdravo se hrane? Ne baš...

Jok, lupanje gluposti ostavljam tebi jer nisi uopče skužil kaj sam ja zapravo napisal.Uostalom pa ti si uspio izvalit i znatno veče gluposti, recimo ovaj dolnji primjer je neusporedivo težeg kalibra.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/37246.aspx?page=1473&jumpto=4306547&sort=asc&view=flat

Jel ti uopče znaš kaj znači Fruktoza u prirodnom okruženju, odi vidi opet da sam upravo to ranije napisal.Dakle kad ja jedem jabuke/i slično voče to je za primjer Fruktoza u prirodnom okruženju. Sve ostalo industrijski proizvedeno ili odštancano=dodatno nafilano sa Fruktozom je loš ili gadno pretjerani bučkuriš.Na kraju nije loše spomenut, da ja uopče ne pijem nikakve gaziranje sokove niti pod razno.To je sve ostalo zamrznuto u mladosti, kad sam u klasičnom stilu jeo i pio razno smeče i onda sam logično imal 10-12 kila viška.

http://www.poliklinika-analiza.hr/component/content/article?id=345:fruk

Ja nemam problema sa šečerom, ali ti očito imaš gadnih problema iz prve skužit kaj je to "Fruktoza u prirodnom okruženju".

Napomena, nemoj Med i bezveznu Nuttelu niti blizu stavljat u istu rečenicu, zna se jako dobro kaj je prirodni ili čisti Med.

Pa da bez tebe to ne bi znal, več godinama živim u neznanju da čokolada eto izaziva određene ili specifične hormonske reakcije.

Joj nemoj samo o profi sportašima, jer palačinke/čokolada/kikiriki jako bitno i presudno moš mislit za krepat od smjeha.S obzirom kud je danas otišel(puno predaleko) Profi sport, i kolka se lova vrti oko toga tu je sve samo ne čisto ili na prirodan način.Svi su čisti i niko se ne dopingira, osim problema u trenutku kad se otkrije da se ekipa gle čuda ipak dopingira.Lance Armstrong je idealan primjer, nekad živa legenda a eto šta je danas niko i ništa nakon priznanja da se godinama propisno ilegalno optimiziral.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice