Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.123.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
moderator
Re: Što se događa s našim društvom?
mario.L_hr kaže...

Ja ti mogu samo reći jedno "Vježba čini majstora" a u vojsci vježbaš dok ti se jaja ne objese od vježbanja.

Ok vježba, ali šta je s teorijom, odnosno šta ako kamion zapadne nekog ograničenog koji nema pojma od ponašanja u prometu a još ispadne iz šume?

16 godina
m77 kaže...

Koliko histerije oko moguća tri tjedna vojnog roka.

Ako si normalna osoba nitko i ništa od tebe u tri tjedna nemože napraviti alkoholičara, drogeraša ili ovisika o nikotinu, a pogotovo ne stroj za ubijanje.

Ne vidim ništa loše u tome da se u tih dvadesetak dana osoba nauči nekim osnovama tipa kako reagirati na potres, poplavu i ostale nepogode, a u krajnjem slučaju i svladavanje baratanja oružjem. Švicarci su naoružani do zuba pa sigurno nisu nikakvi krvožedni psihopati.

Ovdje se raspravlja općenito o vojnom roku, a ne samo ta tri tjedna. Kolega gore je spominjao svoja iskustva sa roka koji je trajao 1 godinu. Da si malo pažljivije čitao, a manje pokušavao ispasti pametniji od ostalih, onda bi ti bilo jasno o čemu se govorilo.

I bunjenje na tri tjedna vojnog roka nije histerija, već normalna i razumna reakcija jer to prisiljava ljude da tri tjedna totalno bace u vjetar i potroše ih na vojni rok (i to u ljetu između faksa i srednje škole). I vidiš li ti išta loše u tome jer sasvim irelevantno jer ti nisi pogođen time.

18 godina
mario.L_hr kaže...

Jedina korist od vojske je u tome da se upoznaš s osobnim naoružanjem i borbenim sredstvima. Iskustvo je to koje mi je pomoglo par godina kasnije u ratu.

S tim da su profesionalni vojnici danas toliko svjetlosnih godina udaljeni od nas amatera-ročnika iz toga doba da se to uopće ne može uspoređivati. Ja sam u čitavom vojnom roku (isto mornarica, isto brod - DJČ) išao na gađanje tri puta, mislim da sam sve skupa ispucao možda 30 metaka. 

Moj frend s ersofta, profić iz Tigrova, u jednom posjetu poligonu ispali 50 40mm granata iz bacača na pušci, tonu metaka, ima posebnu obuku za masu taktičkih situacija (recimo čišćenje objekata od ljudstva - to kod nas ni murija ne zna kako se radi, a on je sa svojima to naučio u Afganistanu na posebnoj obuci)... njegova podoficirska škola je, zapravo, commando obuka jer to kod nas drže bivši narednici iz Legije stranaca. 

Ova spika sa tri tjedna nekakve civilne obrane i predvojničke na nepoznatim (i realno - nepostojećim) lokacijama je mozgovni proljev što nema veze ni sa čime, a kamoli s potrebama moderne vojske. 

"Prava", pak, obavezna vojna obveza za sve je, pak, totalno nemoguća jer nemamo nikakvih materijalnih uvjeta za to. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 13:43 (Drago).
18 godina
DrNasty kaže...
mario.L_hr kaže...

Ja ti mogu samo reći jedno "Vježba čini majstora" a u vojsci vježbaš dok ti se jaja ne objese od vježbanja.

Ok vježba, ali šta je s teorijom, odnosno šta ako kamion zapadne nekog ograničenog koji nema pojma od ponašanja u prometu a još ispadne iz šume?

ma ak svicarci imaju vojni rok, moramo i mi!

pogotovo ovo za vozit Dajca.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
fer-de-lance kaže...
m77 kaže...

Švicarci su naoružani do zuba pa sigurno nisu nikakvi krvožedni psihopati.

Ali, zaboravio si najvažnije; oni su relativno civiliziran narod, a ne hrpa balkanskih zatucanih krðana.

Premda, zatucani

balkanci su počeli i švicarsku potkovat, govorim iz iskustva..

Nismo baš na vrhu što se tiče civilizacije, ali sigurno nismo toliko užasni koliko lijevo orijentirani mediji prikazuju i budi siguran da nitko tko bi izišao iz trotjedne obuke ne bi jurcao po gradu s puškom u ruci i ugrožavao sigurnost ostalih građana...

18 godina
m77 kaže...

Nismo baš na vrhu što se tiče civilizacije, ali sigurno nismo toliko užasni koliko lijevo orijentirani mediji prikazuju i budi siguran da nitko tko bi izišao iz trotjedne obuke ne bi jurcao po gradu s puškom u ruci i ugrožavao sigurnost ostalih građana...

Koji to "lijevo orijentirani mediji" tvrde da će netko nakon trotjedne obuke "jurcati po gradu s puškom i ugrožavati sigurnost građana"? Daj link ili priznaj da kenjaš.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 13:39 (Drago).
12 godina
Drago kaže...
m77 kaže...

Koji to "lijevo orijentirani mediji" tvrde da će netko nakon trotjedne obuke "jurcati po gradu s puškom i ugrožavati sigurnost građana"? Daj link ili priznaj da kenjaš.

Objasni gdje sam ja rekao da mediji izjavljuju boldano?

Malo se smiri, udahni, pa onda prioni na tipkovnicu...

18 godina
moderator
Drago kaže...

Ja sam u čitavom vojnom roku (isto mornarica, isto brod - DJČ) išao na gađanje tri puta, mislim da sam sve skupa ispucao možda 30 metaka. 

Ovo je jadno, a tako je sad i u policiji, godišnje ispucaju 30ak metaka.

Dok da odeš na jedno kolo IPSC lige treba ti bar 200. Znači ja za 2-3 sata nedjeljom spalim koliko policajac ili vojnik u 5-6 godina (ili njih 5-6 u toku jedne godine). Šta će taj naučiti?

18 godina
m77 kaže...

Objasni gdje sam ja rekao da mediji izjavljuju boldano?

Malo se smiri, udahni, pa onda prioni na tipkovnicu...

"nismo toliko užasni koliko lijevo orijentirani mediji prikazuju i budi siguran da nitko tko bi izišao iz trotjedne obuke ne bi jurcao po gradu s puškom u ruci i ugrožavao sigurnost ostalih građana"

To nisi ti napisao?

This space for rent!
17 godina

-naveo je prikazuju, optužuješ ga da tvrde.. nijanse? Jednako kao tvoj napad džonom (u dupe) .. :)

-da, mediji to rade, kao što rade sve.. prikazuju u nekom 'svjetlu', ovisno o uredničkoj politici.. 'strujama'. To demantiraš? Ili ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
Što se događa s našim društvom?

ihush me preduhitrio...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 14:01 (m77).
9 godina
neaktivan

Premda, ako tako striktno gledamo, kod javnih medija bi moralo biti prikazano==tvrdnja.

Ali, očito ne poštuju nikakva etička načela, objektivnost i nepristranost 0 bodova...

Sramota u kaj se to pretvorilo.

Svi su oni mali dr.Ivo u osnovi...

Kruha i igala...
18 godina
ihush kaže...

-naveo je prikazuju, optužuješ ga da tvrde.. nijanse? Jednako kao tvoj napad džonom (u dupe) .. :)

-da, mediji to rade, kao što rade sve.. prikazuju u nekom 'svjetlu', ovisno o uredničkoj politici.. 'strujama'. To demantiraš? Ili ..

Isuse, nadam se da si na drogama, inače ne znam koje je opravdanje za ovakvo trabunjanje. 

Trčanje nakakvih manijaka s puškama se vezuje uz "lijeve medije", a ja je u niti jednom, "lijevom" ili "desnom" mediju nisam pročitao. Dakle, normalno je da tražim izvor. Gdje je tu problem?

This space for rent!
17 godina
fer-de-lance kaže...

Premda, ako tako striktno gledamo, kod javnih medija bi moralo biti prikazano==tvrdnja.

Ali, očito ne poštuju nikakva etička načela, objektivnost i nepristranost 0 bodova...

Sramota u kaj se to pretvorilo.

Svi su oni mali dr.Ivo u osnovi...

sramota? to je tak..

ili pitati se što je BUG, informatički časopis, što je BFS, .. tribina za pamflete trnoružica, dovoljno je u textu par puta upotrijebiti riječ informatika, pa može nakon toga flanci, politika, ptičja gripa..

-pitao bi 'tamo' oko čega se to Miro ne slaže.. ali, nije zgodno :)) a tu je ekipa..

preciznije, i tamo kažem, slažem se .. i blentav sam. Hoće li se Miro predomislit ukoliko kažem ne slažem se i pametan sam :))

Čisto zato jer eto baš sad se tipkamo o medijima, prikazivanju nečega.. i (ja) o moderiranju. .. pa i netiquette-pravilima foruma koje postavljaju upravo ... ah. Sorry. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 14:13 (ihush).
18 godina
ihush kaže...

sramota? to je tak..

ili pitati se što je BUG, informatički časopis, što je BFS, .. tribina za pamflete trnoružica, dovoljno je u textu par puta upotrijebiti riječ informatika, pa može nakon toga flanci, politika, ptičja gripa..

-pitao bi 'tamo' oko čega se to Miro ne slaže.. ali, nije zgodno :)) a tu je ekipa..

preciznije, i tamo kažem, slažem se .. i blentav sam. Hoće li se Miro predomislit ukoliko kažem ne slažem se i pametan sam :))

Čisto zato jer eto baš sad se tipkamo o medijima, prikazivanju nečega.. i (ja) o moderiranju. .. pa i netiquette-pravilima foruma koje postavljaju upravo ... ah. Sorry. :)

Dafuq?

This space for rent!
17 godina
odjavljen

Ja sam 100% siguran da on gleda nekoj tajnici u noge dok tipka ovo...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina

kolega, u sise... :))

ma slatki su mi, ono, neutralni, objektivni.. mediji. :)

no ipak BUG bi mi bio draži, da nije lijevo-desno, politički. Početi izbjegavati, birati teme...

edit: ipak, da Dragu riješim nedoumice, slaganje-neslaganje, ponekad nema smisla. Moj izbor sladoleda je čokolada i tu nema (ne)slaganja koje je smisleno. Dafuqasto, jednako ja ne razumijem takvo (ne)slaganje, koje se ne može argumetirati. Pa eto, slažem se s Dragom, nije mi jasno. Nije mi jasno po čemu je to informatički govor, kad na projektoru imamo hdz-sdp i pre(mosnik) .. primjeren čemu? Kada?

Jesam li ja pri tome, lijevo ili desno, nije stvar (ne)slaganja, sladoled.

edit2: .. eto napala me ajkula :)) joj, strašno nešto...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 14:31 (ihush).
12 godina
neaktivan
Drago kaže...

Koja je pozitivna posljedica dresiranja ljudi da bezpogovorno slušaju zapovjedi drugih ljudi bez obzira kako idiotske bile, tipa kopanje i zakopavanje te iste rupe; strojevi korak; zborno deranje na zapovjed i slično?

Isss koja ti bedasta pitanja postavljaš. Pa zna se koja je "pozitivna" posljedica. Dobiješ hrpu ljudi koji zaokružuju pravi broj na izbornoj listi jer su im tako "vođe" rekle. A kasnije sretno žderu jeftine kobasice i slave otvorenje 5km ceste koja se gradila 3 godine i koja je rađena odprilike kao što su i farbani tuneli.

Sum_of_all_fears kaže...

Ja sam 100% siguran da on gleda nekoj tajnici u noge dok tipka ovo...

Bilo bi vrijeme da netko izda rječnik Ihushologije. Drag momak, ali brate mili treba mi 10 minuta po postu da polovim njegov tok misli. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 14:57 (ddarknessfairyy).
15 godina
DrNasty kaže...

Hebi ga, ako ti ide u susret nisi imao sreće. Kad bolje razmislim imaš hrpetinu vozača kojima je takvo ponašanje normalno tako da bi bio "Svoj na svome".

Drago kaže...
S tim da su profesionalni vojnici danas toliko svjetlosnih godina udaljeni od nas amatera-ročnika iz toga doba da se to uopće ne može uspoređivati. Ja sam u čitavom vojnom roku (isto mornarica, isto brod - DJČ) išao na gađanje tri puta, mislim da sam sve skupa ispucao možda 30 metaka. 

Moj frend s ersofta, profić iz Tigrova, u jednom posjetu poligonu ispali 50 40mm granata iz bacača na pušci, tonu metaka, ima posebnu obuku za masu taktičkih situacija (recimo čišćenje objekata od ljudstva - to kod nas ni murija ne zna kako se radi, a on je sa svojima to naučio u Afganistanu na posebnoj obuci)... njegova podoficirska škola je, zapravo, commando obuka jer to kod nas drže bivši narednici iz Legije stranaca. 

Ova spika sa tri tjedna nekakve civilne obrane i predvojničke na nepoznatim (i realno - nepostojećim) lokacijama je mozgovni proljev što nema veze ni sa čime, a kamoli s potrebama moderne vojske. 

"Prava", pak, obavezna vojna obveza za sve je, pak, totalno nemoguća jer nemamo nikakvih materijalnih uvjeta za to. 

Ni ja nisam ispucao previše metaka iz puške možda 100-ak. Jedino sam (zbog bolesti) imao priliku pucati iz protuavionske strojnice na krmi na metu koju je vukao drugi brod. Hebi ga ipak sam ja bio na patrolnom čamcu (to ti je elita za ove s DJČ-a ili u žargonu kikirikija).

Neki dan sam linkao članak u temi vezano za bilo kakvu vrstu služenja vojnog roka gdje Igor Tabak lijepo i analitički obrađuje temu do u detalje. Ukoliko nam neka bogata tetka nije ostavila nemjerljiva sredstva na raspolaganju teško da će biti išta od toga.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
ddarknessfairyy kaže...

Bilo bi vrijeme da netko izda rječnik Ihushologije. Drag momak, ali brate mili treba mi 10 minuta po postu da polovim njegov tok misli. 

E tu ti je zaheb. Ni on sam ne može poloviti vlastiti tok misli.

17 godina

ne pomaže (zagorsko-fransuski tvorbeni riEčnik, pod utiEcaem Ljiljana&Pavelića) .. pokušao sam sam sebe čitati, odustao

pa možda ovako, 'neću politiku u svoju ..' (a samo politika se tamo i vodila, konkretno sad mislim na temu-BFG, i posljednje postove, politika&mediji).

-gadi mi se..

18 godina
m77 kaže...

S trotjednom obukom zadnje što bi mu dao jest oružje u ruke.

O ovima idejama o "spremanju kreveta" da ne govorim. Ima nas tu s JNA iskustvima, to je bila idiotarija, nikakve "muške" koristi tu nije bilo (osim ako si valjda iz južne Srbije). One rijetke koristi (a.k.a. C kategorija, kuhanje i slično za rijetke) su u odnosu na ostatak populacije nikakva korist.

DrNasty kaže...

Ovo je jadno, a tako je sad i u policiji, godišnje ispucaju 30ak metaka.

Dok da odeš na jedno kolo IPSC lige treba ti bar 200. Znači ja za 2-3 sata nedjeljom spalim koliko policajac ili vojnik u 5-6 godina (ili njih 5-6 u toku jedne godine). Šta će taj naučiti?

Neki dan sam računao da sam u karijeri ispalio oko 120 - 150.000 hitaca.

J*** te, 4.000+ godina za policajca. 

18 godina
mario.L_hr kaže...

Ni ja nisam ispucao previše metaka iz puške možda 100-ak. Jedino sam (zbog bolesti) imao priliku pucati iz protuavionske strojnice na krmi na metu koju je vukao drugi brod. Hebi ga ipak sam ja bio na patrolnom čamcu (to ti je elita za ove s DJČ-a ili u žargonu kikirikija).

Opet vrijeđanje, kolega Marijo.

Ja sam bio kormilar. Onaj koji vozi vas krmene gdje treba pucati. Mi smo na DJČ-u imali i kupolu s bacačem granata I (logičko AND!) 20mm PA top... Plus šta smo vozili punu štivu mornaričke pješadije po Brionima. 

Ukratko, da ste naletili na nas - najebali biste. (No homo!)

This space for rent!
15 godina
ihush kaže...

ne pomaže (zagorsko-fransuski tvorbeni riEčnik, pod utiEcaem Ljiljana&Pavelića) .. pokušao sam sam sebe čitati, odustao

pa možda ovako, 'neću politiku u svoju ..' (a samo politika se tamo i vodila, konkretno sad mislim na temu-BFG, i posljednje postove, politika&mediji).

-gadi mi se..

Ajde napiši još jednom ovo ali na razumljiv način (da se i mi malo informiramo što je to BFG). Duboko udahni, skreni pogleda sa sisa negdje u daljinu i razmišljaj o tome jesmo li sami u svemiru.

18 godina
moderator
Old Iggy kaže...

A ne, ti nisi prosječni, znam da si govorio da si bio neki instruktor ;)

12 godina
neaktivan
ihush kaže...

Netko je gledao Vidića prije dva dana 

mario.L_hr kaže...

Ajde napiši još jednom ovo ali na razumljiv način (da se i mi malo informiramo što je to BFG). Duboko udahni, skreni pogleda sa sisa negdje u daljinu i razmišljaj o tome jesmo li sami u svemiru.

Blagi fantastični gorostas? 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
18 godina
Old Iggy kaže...

Ima nas tu s JNA iskustvima, to je bila idiotarija, nikakve "muške" koristi tu nije bilo (osim ako si valjda iz južne Srbije). 

Nikad mi više na forumu nisu nedostajala srčeka u emođijima...

This space for rent!
18 godina
DrNasty kaže...
Old Iggy kaže...

A ne, ti nisi prosječni, znam da si govorio da si bio neki instruktor ;)

Ma lako za to, sada računam koliko netko ozbiljan (u smislu strijelca) ispali.

Ali 30 hitaca godišnje...

17 godina
mario.L_hr kaže...
..(da se i mi malo informiramo što je to BFG)...

- i najsavršeniji griješe.. BFS

a kad stalno o oružju, pa mi otišao BFG.

15 godina
Drago kaže...

Opet vrijeđanje, kolega Marijo.

Ja sam bio kormilar. Onaj koji vozi vas krmene gdje treba pucati. Mi smo na DJČ-u imali i kupolu s bacačem granata I (logičko AND!) 20mm PA top... Plus šta smo vozili punu štivu mornaričke pješadije po Brionima. 

Ukratko, da ste naletili na nas - najebali biste. (No homo!)

In Your dreams. Bofors s pramca bi vas razbucao ko beba zvečku. Ti su u principu bio traktorista na moru koji prevozi teret od točke A do točke B a ja sam bio u trkaćem bolidu opako naoružanom. Znam da boli i nije ugodno ali, hebi ga, činjenice su činjenice. Vidi sliku

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 15:08 (mario.L_hr).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice