Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.927.330
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
captain_soap_McTawish kaže...
 volimgradkojitece5 kaže...

Hvala Bogu da je Trump pobijedio, pogledajte sad samo ove liberale i ljevicare kako placu i vrijeđaju. Covijek je izabran legitimno demokratskim putem i njima nevalja, najbolje da je diktatura i da nema glasanja, odmah staviti na vlast nekoga podrzavaca pedera, pobacaja i takvih sranja

Naravno kad vi desničari vrijeđate, omalovažavate, pričate gluposti onda je to ok te se svi tome trebaju prilagoditi. Kad ljevičari izraze nezadovoljstvo protiv nečega onda se to gleda u negativnom kontekstu.

Stvar je da ste vi desničari, a uz manje više svi što vole kakiti po ljevičarima (stvarnim i onim za koje su umislili da jesu), krajnje neobrazovani po pitanju društvenih znanosti i nedovoljno razvijenih kognitivnih sposobnosti pa su vam razmišljanja puna kontradikcija. Posljedica toga je apsolutna i potpuna licemjernost jer stvari koje redovito zamjerate ljevičarima kod sebe smatrate sasvim normalnim i onda se tome ne smije ništa prigovoriti.

sorry ali ne sjecam se da se palilo okolo, unistavalo i prosvjedovalo od strane republikanaca i desnicara kada je Obama bio izabran. Nisam ti ja sad neki desnicar s obzirom da me boli briga za politiku i to sve, zivim svoj zivot i super mi je. Samo mi je smijesno do licemjerstvo od strane onih koji su kao liberalni i prihvacaju sve. I ti sada sudis o osobama s obzirom na obrazovanje, super

16 godina
volimgradkojitece5 kaže...

. I ti sada sudis o osobama s obzirom na obrazovanje, super

Pa kad se govori o načelima funkcioniranja i uređivanja društva, onda tu itekako sudim po obrazovanju.

A na ovaj primjer mogao bih ti dati milijun kontraprimjera kakve sve akcije desnica provodi kad im se nešto ne sviđa. No to nema smisla, jer ne vjerujem da itko ovdje radi nered (bio lijevo ili desno) tako da mi s tim nemamo nikakve veze.

18 godina
protjeran
AA-d00d kaže...
Deus ex machina kaže...

.....

Još malo pa će se i u Kanadi javiti netko sa "Make Canada Great Britain Again!"

Dizat će se snježni zid po uzoru na GoT

http://www.businessinsider.com/canadian-immigration-site-crash-election-2016-11

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 17:54 (tron).
10 godina
neaktivan
tron kaže...
AA-d00d kaže...
Deus ex machina kaže...

.....

Još malo pa će se i u Kanadi javiti netko sa "Make Canada Great Britain Again!"

Dizat će se snježni zid po uzoru na GoT

http://www.businessinsider.com/canadian-immigration-site-crash-election-2016-11

Sad će Drago reći da svi koji ne podržavaju Trumpov zid prema Mehiku, i ledeni prema Sorry-countryu nemaju pravo govorit, jer ne gledaju GOT 

Eh, da mi je i to vidjet, ne gledam(*) GOT i nije me sram.....

Kruha i igala...
15 godina
neaktivan

*

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 22:18 (McSimon).
18 godina

Kako ja vidim situaciju u Murrici i zašto i nisam zabrinut (DEFCON level: BMK). Napominjem da ne pratim detaljno sve, samo ono što mi je naletilo i na osnovu toga sam dobio grubu sliku:

Drumpf:

Rasist, seksist, lažov, demagog, debil.

Temeljio kampanju na hranjenju straha od imigranata, obećavao (ne)moguće stvari (zid, zabrane, deportacije) da dobije naklonost desnih konzervativaca, KKK redneka i ostalog neukog stanovništva. Želi voditi zemlju izolaciju, želi biti okrenut internim problemima u zemlji i tu vidi rješenje problema.

Pozitivna stvar je da bi Murrica mogla ohladiti u ulozi globalnog policajca i popustiti stisak oko Rusije kojoj se Drumpf divi.

Hilderbeast:

Glumi socijalu a sponzorirana je od krupnih kapitalista/banaka, nastavila bi s agresivnom politikom prema Rusiji (zar nije govorila da će fokus biti na obuzdavanju ruskom medvjeda?), ostala pajdašica s arapima, predstavlja puno veću opasnost globalno.

Na fejsu mi se iskočio video (Možda je Drago šerao) sa Chanel4News u kojem filozof Slavoj Zizek iznosi zanimljiv pogled:

https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154211377601939/

Opet kažem da ne pratim situaciju aktivno, pa ako sam fulao nešto i trebam podići DEFCON level, nek me neko ispravi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 18:32 (DrNasty).
16 godina
neaktivan

"Putin says Russia now 'ready and willing' to restore full relations with the USA"

dok vidim imbecile koji po fejsu uspoređuju Trumpa s Hitlerom i plaču 'ww3' mi se riga

One ring to bring them all and in the darkness bind them
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 18:43 (The Unforgiven).
17 godina

-meni je 'drago' u USA primjeru, vidjeti da (ipak) mediji i istraživanja-PR, ne odlučuju, nego građani, glas .. pa i rednekovski, ipak glas. Oni koji to ne mogu prihvatiti ... e to je demo-kracija, izbor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
ihush kaže...

-meni je 'drago' u USA primjeru, vidjeti da (ipak) mediji i istraživanja-PR, ne odlučuju, nego građani, glas .. pa i rednekovski, ipak glas. Oni koji to ne mogu prihvatiti ... e to je demo-kracija, izbor.

Clintonica je dobila više glasova od Trumpa, btw, na razini čitave Amerike. On je dobio više elektorskih glasova jer je više država glasalo za njega. 

Ukratko, pričaš napamet. (Inače nisam navijao za Hillary i u ovoj bici apsolutno nemam favorita i posve svejedno tko je pobijedio - američki Kerum ili ludača koaj bi pokrenula Treći svjetski rat.)

This space for rent!
17 godina
DrNasty kaže...

Na fejsu mi se iskočio video (Možda je Drago šerao) sa Chanel4News u kojem filozof Slavoj Zizek iznosi zanimljiv pogled:

https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154211377601939/

Opet kažem da ne pratim situaciju aktivno, pa ako sam fulao nešto i trebam podići DEFCON level, nek me neko ispravi.

Dobro čovjek govori. Očito da više ne može ovako. Tj. može, ali ne ide se u dobrom smjeru. Trump s obzirom na njegovu sirovost i grez, grub pristup, možda natjera na razmišljanje i stvaranje bolje alternative i puta kojim treba ići.

14 godina
neaktivan

Nebi se cudio, koliko god da zvuci mozda ludo i nerealno, da ga netko skine, jer vjerujem da ako pocne gazit globalizaciju da se to nece svidit zidovima, a znamo da zapravo oni kontroliraju gotovo sve, Rockefeller, Rothschild, Morgan pa i Bush....svi oni imaju i vise nego dovoljnu moc da i maknu jednog predsjednika. Zavisi dal ce "Pjevat" po njihovom ili ako krene kontra njih mogli bi bit svasta. Iako me cudi, posto im Trump ne odgovara, da su ga uopce i pustili tako daleko da stigne, i sad nakraju da postane predsjednik, dal su mozda mislili da nema sanse, ili jednostavno im je svejedno kad ga eventualno mogu maknut ako zagusti.

Origin ID: ReaLazio
14 godina

Meni se čini da je jedina činjenica koju možemo reći o dolasku Trumpa na mjesto potus-a ta da nemamo pojma što će se dogoditi. U tom generalnom neznanju moj prdac u prazno mi govori da se neće dogoditi ništa.

Osobno mi je smiješno očekivanje da će Trump biti protiv establišmenta i da je ovo svojevrsni rebell yell - ako je, onda bi Trump mogao biti najgore što se dogodilo svima koji su anti-establišment nastrojeni. Ja kontam da su moguća dva scenarija i oba su loša:

1. već navedeno, ništa značajno se neće promijeniti jer je lako moguće da je Trump nemilice lagao tijekom cijele kampanje;

2. Trump će pokušati isfurati neke nebulozne stvari, izbit će nekoliko afera i koječega - nedovoljno da se sustav generalno uzdrma, ali dovoljno da od*ebe sa mjesta predsjednika (uz povike ''eto vam vaš anti establišment'') i da na kraju balade opet dođe netko a la h.clinton. Ova je verzija gora nego da je Hilarija dobila ove izbore jer je u tom slučaju klaun s*ebao bilo kakvu šansu za promjenu u dogledno vrijeme.

Sve skupa, iako u manjoj mjeri, me više podsjeća na ono što se dogodilo kod nas - od silne frustracije naroda izrodila se treća opcija u vidu napušenog živog zida (most ne računam kao treću opciju).

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 19:33 (ElektričnaOvca).
18 godina
ElektričnaOvca kaže...

Meni se čini da je jedina činjenica koju možemo reći o dolasku Trumpa na mjesto potus-a ta da nemamo pojma što će se dogoditi. U tom generalnom neznanju moj prdac u prazno mi govori da se neće dogoditi ništa.

Osobno mi je smiješno očekivanje da će Trump biti protiv establišmenta i da je ovo svojevrsni rebell yell - ako je, onda bi Trump mogao biti najgore što se dogodilo svima koji su anti-establišment nastrojeni. Ja kontam da su moguća dva scenarija i oba su loša:

1. već navedeno, ništa značajno se neće promijeniti jer je lako moguće da je Trump nemilice lagao tijekom cijele kampanje;

2. Trump će pokušati isfurati neke nebulozne stvari, izbit će nekoliko afera i koječega - nedovoljno da se sustav generalno uzdrma, ali dovoljno da od*ebe sa mjesta predsjednika (uz povike ''eto vam vaš anti establišment'') i da na kraju balade opet dođe netko a la h.clinton. Ova je verzija gora nego da je Hilarija dobila ove izbore jer je u tom slučaju klaun s*ebao bilo kakvu šansu za promjenu u dogledno vrijeme.

Sve skupa, iako u manjoj mjeri, me više podsjeća na ono što se dogodilo kod nas - od silne frustracije naroda izrodila se treća opcija u vidu napušenog živog zida (most ne računam kao treću opciju).

Ma normalno. Američki Kerum "Kako je za sebe zaradija tako će i za Ameriku!". 

Smiješno je što ga domaće budale gotive iz posve nejasnog razloga jer je izolacionist i boli ga kita za neke tamo Hrvatiće koje ne može naći ni na karti svijeta. 

This space for rent!
18 godina
The Unforgiven kaže...

"Putin says Russia now 'ready and willing' to restore full relations with the USA"

dok vidim imbecile koji po fejsu uspoređuju Trumpa s Hitlerom i plaču 'ww3' mi se riga

Mediji odrade svoje i zaglupljuju ljude, nazalost posto imam posao gdje sam puno s ljudima ovo je cinjenica i kad ju dozivis ostanes zatecen koju moc ima TV i ostalo, ali najvise TV.

Takoder usporedivati Keruma polupismenog ridikula koji se obogatio kao i vecina poduzetnika u hrvatskoj i covjeka koji je stekao svoje bogatstvo kroz rad i sposobnost je smijesno i zalosno pokazuje necije znanje o temi. 

Trump je napisao vise knjig na temu ekonomije nek je vecina forumasa procitala knjiga...

14 godina
walentkane kaže...

Mediji odrade svoje i zaglupljuju ljude, nazalost posto imam posao gdje sam puno s ljudima ovo je cinjenica i kad ju dozivis ostanes zatecen koju moc ima TV i ostalo, ali najvise TV.

Takoder usporedivati Keruma polupismenog ridikula koji se obogatio kao i vecina poduzetnika u hrvatskoj i covjeka koji je stekao svoje bogatstvo kroz rad i sposobnost je smijesno i zalosno pokazuje necije znanje o temi. 

Trump je napisao vise knjig na temu ekonomije nek je vecina forumasa procitala knjiga...

Čovjek kojemu je, po njegovim riječima, startna pozicija 70-ih godina bila milijun dolara: Believe me, I started off with $1 million.. Ili toliko podcjenjuješ ovdašnje forumaše da misliš kako nitko ne zna koristiti google.

Ovo su trumpove knjige. Kad kažeš ''na temu ekonomije'', pretpostavljam da misliš na self-marketing i prodavanje magle sirotinji koja nije imala tu sposobnost da svojim radom stvori bogatsvo iz startne pozicije od 1 milijuna dolara:

• Trump: The Art of the Deal (1987.)
  • Trump: The Art of the Comeback (1997.)
    The America We Deserve (2000.)
    Trump: How to Get Rich (2004.)
    Put k vrhu: najbolji poslovni savjeti koje sam ikada primio (Trump: The Way to the Top: The Best Business Advice I Ever Received, 2004.)[29]
    Trump: Think Like a Billionaire: Everything You Need to Know About Success, Real Estate, and Life (2004.)
    Trump: The Best Golf Advice I Ever Received (2005.)
    Trump 101: put k uspjehu (Trump 101: The Way to Success, 2006.)[30]
    Zašto želimo da se obogatite: dva čovjeka, jedna poruka (Why We Want You to Be Rich: Two Men, One Message, 2006.)[31]
    Trump: The Best Real Estate Advice I Ever Received: 100 Top Experts Share Their Strategies (2006.)
    Razmišljaj na veliko i rasturi u poslu i životu (Think BIG and Kick Ass in Business and Life, 2007.)[32]
    Trump nikada ne odustajte: kako sam svoje najveće izazove pretvorio u uspjeh (Trump Never Give Up: How I Turned My Biggest Challenges into Success, 2008.)[33]
    Think Like a Champion: An Informal Education In Business and Life (2009.)
    Midas Touch: Why Some Entrepreneurs Get Rich-And Why Most Don't (2011.)
    Time to Get Tough: Make America Great Again! (2015.)
    Crippled America: How to Make America Great Again (2015.)[34]
Tread softly because you tread on my dreams.
18 godina

Ljudi moji treba bit realan, ne može naš smotani Kerum i Trump u isti koš to fakat nema nikakvog smisla.Nogometna usporedba je taman, to je kao da uspoređujemo Inter Zaprešič i onaj tamo Talijanski Inter Milan.

Jel neko ikad igdje čuo Keruma u ikakvom dužem smislenom govoru, koji recimo naliči na nekaj osim usputnog rasutog laprdanja za raju.Kak sam več rekel ili napisal, Trump ima koš loših karakternih mana+lajavost daleko je od idealnog, ali naša Kerum usporedba je skroz besmislena na kubik.Ovaj dole video je star pet mjeseci, pa eto sad tak je ispalo ljudi svoje rekli ili odglasali i to je to.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
16 godina

Ispričavam se onima koje sam uvrijedio svojim neukusnim postom. Imao sam raspravu na nekom drugom mjestu o nečem nevezanom za izbore pa sam neke stvari projicirao na sve koji su desno orijentirani.

No evo jedna domaća kolumna:

http://www.jutarnji.hr/komentari/jurica-pavicic-zasto-crna-knjiga-naseg-visokog-skolstva-nikoga-ne-zanima/5224939/

Autonomija sveučilišta, koja se u Hrvatskoj ne shvaća onako kako bi trebala - kao autonomija u kadrovskoj politici i kreiranju programa - nego kao autonomija u razrezivanju nameta, guljenju građana i izvlačenju ekstraprofita iz oligopolskog položaja

Ovo je stvar koju mnogi kod nas, čak ni dosta studenata, ne razumiju. Ovo je zaista jedan od rijetkih članaka gdje se prepoznaje da javne institucije moraju imati ograničenja u naplaćivanju svojih usluga.

18 godina
walentkane kaže...

Takoder usporedivati Keruma polupismenog ridikula koji se obogatio kao i vecina poduzetnika u hrvatskoj i covjeka koji je stekao svoje bogatstvo kroz rad i sposobnostje smijesno i zalosno pokazuje necije znanje o temi. 

LOL! :-)

This space for rent!
18 godina
neaktivan

Ko je registriran na Imgur, neka stane u red...

http://imgur.com/gallery/o8Kpq

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 21:15 (boxer).
16 godina
neaktivan

Poslje svega ja mogu samo da kažem da pored Trumpa i Hilary, Putin izgleda kao mala maca.

16 godina
phoenix2003 kaže...

Poslje svega ja mogu samo da kažem da pored Trumpa i Hilary, Putin izgleda kao mala maca.

Daj malo elaboriraj ovu svoju tvrdnju. Vjerujem da raspolažeš insiderskim informacijama i da si dobro upućen u lik i djelo svih troje.

Usput, od troje nabrojanih, jedino Trump nije bio na političkoj funkciji pa je teško uspoređivati početnika sa iskusnim igračima. Nije da ga branim i da slavim njegov uspjeh, dapače mislim da mi, koji smo potpuno izvan slike toga što se događa i što je bitno u USA, malo previše se uživljavamo u njihove izbore i pušimo raznorazne spinove. Sindrom realitija je i ovdje prisutan, virkamo i gledamo, ostrašćeno komentiramo i zauzimamo strane a nemamo nikakav utjecaj na isto. Jednostavno, izbor predsjednika USA je stvar državljana USA i to je tako. Oni su ga izabrali i oni će ga trpiti iduće 4 godine.

Vanjska politika USA će zadržati isti smjer, previše toga je u igri da bi samo jedan čovjek sve to izmjenio, s kozmetičkim korekcijama. Ono što će se možda značajnije promijeniti odnosi se na domaći teren ali to tek treba vidjeti.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan

Opet sam te iznervirao. Daj opusti se čovječe. 

16 godina
phoenix2003 kaže...

Opet sam te iznervirao. Daj opusti se čovječe. 

Otkud ti to da sam se iznervirao? Krivi dojam si stekao. Stvar je u tome da sam shvatio da tebi ima smisla odgovarati samo na ovaj način. Uz to samo upirem prstom na činjenicu da si formirao mišljenje na temelju podataka iz tko zna koje ruke a u biti nemaš pojma o bilo kome od njih troje. A znaš što kažu o mišljenju (ili barem što kaže Dirty Harry Callahan).

18 godina
odjavljen
captain_soap_McTawish kaže...

Pa kad se govori o načelima funkcioniranja i uređivanja društva, onda tu itekako sudim po obrazovanju.

A na ovaj primjer mogao bih ti dati milijun kontraprimjera kakve sve akcije desnica provodi kad im se nešto ne sviđa. No to nema smisla, jer ne vjerujem da itko ovdje radi nered (bio lijevo ili desno) tako da mi s tim nemamo nikakve veze.

Onaj tko zavrsi FER je neobrazovan, a onaj koji zavrsi filozofski je superioran na bilo koji nacin. 

Samo je stvar da je ovaj s FER-a par sto puta produktivniji nego ovaj s filozofskog.

18 godina
Drago kaže...
walentkane kaže...

Takoder usporedivati Keruma polupismenog ridikula koji se obogatio kao i vecina poduzetnika u hrvatskoj i covjeka koji je stekao svoje bogatstvo kroz rad i sposobnostje smijesno i zalosno pokazuje necije znanje o temi. 

LOL! :-)

LOL ! tebi i onim 7 koji su ti dali plus:

https://en.wikipedia.org/wiki/Bibliography_of_Donald_Trump

18 godina
protjeran

Oldie but goldie

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
18 godina
walentkane kaže...

LOL ! tebi i onim 7 koji su ti dali plus:

https://en.wikipedia.org/wiki/Bibliography_of_Donald_Trump

LOL!!! 

To su ove knjige koje ti je Ovca nabrojao. Koja je od njih "na temu ekonomije", molit ću i koju si ti pročitao?

This space for rent!
16 godina
Ako pogledaš na materiju očima ISK onda su sve o ekonomiji.😎
13 godina
picajzla0707 kaže...

za to vrijeme u hrvatskoj....

današnje izvješće fine:

Zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 30. rujna u blokadi je bilo 328 635 građana. Dug građana iz osnova iznosio je 40,42 milijarde kuna, što je za 0,5 % više u odnosu na prethodni mjesec

kad moram sam sebe citirati, ali jbga kad moram

još sam malo kopao, zanimljivo kako izvješće fine u detalje razrađuje podatke o pravnim osobama na nekoliko stranica jer se kod njih pomalo zaduženost smanjuje, dok za građane imaju jedan jedini pasus iz kojeg nemereš vidjeti ništa usporedivo

ali evo podatka iz rujna 2013., znači u samo tri godine

Zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 30. rujna u blokadi je bio 281.571 građanin. Dug građana iz osnova iznosio je 21,93 milijarde kuna, što je za 3,2% više u odnosu na prethodni mjesec.

usporedite to s gornjim podacima iz rujna 2016. - broj blokiranih veći za 47.000, a dug se skoro udvostručio sa 21 na 40 milijardi kuna 

a kad razmisliš da je dobar dio tih ovrha na relativno manje iznose, gdje troškovi ovrhe višestruko premašuju sam dug, jasno je zašto se ukupni dug ne smanjuje - zato jer sustav ovrha ponajviše služi onima koji u njemu zarađuju, a kad se to pretvori u biznis teško je zaustaviti želju za profitom

16 godina

Vedrana Rudan o izborima u Americi.

Ne čitati ako imaš manje od 18 godina.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice