Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.829.487
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/tiha-vecina-je-napokon-popizdila/897000.aspx

Uffff sto se komunjara skupilo...

Mozda je Karamarko bio u pravu, ovakva masa je stvarno opasna masa povampirenih komunista koji mrze Hrvatsku. 

Inace, ako je itko cuo Tonija Miluna kako prica, sve mu je jasno.

Nisam bas previse bio odusevljen govornicima.

Bili su to profesori koji su recitirali govore sto je zvucalo dosadno, kao da nam se obraca svecenik, cesto u formi nekih parola...

S druge strane Toni Milun je jedini koji je rekao nesto konkretno i vazno.

Objasnjavao kako funkcionira trziste rada vani, kako roboti preuzimaju ljudske poslove te kako nasoj djeci moramo fokus prebacit na informacijske tehnologije, kako moramo drzat korak s vremenom...

Ma sjajan covjek, inteligentan i karizmatican!

Sama njegova pojava i najava je razbudila publiku!

On i Mile Kekin su mi favoriti...Kekin, naravno kao bivsi panker jos uvijek ima energije kad treba, makar to ne bih mogao zakljucit iz njegovih zadnjih albuma...no tema nije njegova glazba... 

- Psiho246
17 godina
odjavljen

Da ne bi bilo da se samo žalimo....

Jučer sam bio na tehničkom na STP Škurinje (Rijeka). Inače se svi žale na kontrolore i generalno tehnički ali ja eto moram pohvaliti jednog izvjesnog mladog gospodina koji je sve odradio po PSu, fino objasnio što i kako, uputio da se neke sitnice riješe i cijelo vrijeme bio jako ljubazan i susretljiv. Auto je bio tehnički ispravan pa nije bilo nikakve potrebe za natezanjem i 100kn u prometnoj. Nikad nisam vidio kulturnijeg "državnog" službenika. Naklon do poda. Još mi je i upisao neke dimenzije u prometnu prema opcionalnim dimenzijama za taj auto.

Htio sam mu dati za kavu ali on se toliko zbunio i rekao "ne hvala". Ja sam valjda jedini koji je nakon tehničkog (uspješnog, iz prve) htio dati love

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
gardist kaže...

Znaš kako kažu, kakav moderator takva i rasprava. Možeš mi napraviti uslugu pa pokušati u postu koji si citirao pronaći dio gdje se kaže kako ne treba biti stručnjak da bi se o nečemu raspravljalo.

Jesam ja ali su ga, čini se, moderatori izbrisali (opet ti podli moderatori).

18 godina
neaktivan

Po meni jedini posao političara je što duže se zadržati na vlasti kako bi se što više okoristio, stoga ne mogu prihvatiti takva pravila ponašanja na forumu. Forum osim one svrhe za razmjenu mišljenja može poslužiti i u druge namjene ali ne bi smio pasti na takve niske grane kao što su političari. 

15 godina
Povoljni reketari.com kaže...

Ma što te briga što pišu ovi Kmeri..

To su ti sve permabanirani ekstremno ljevičarski forumaši s Foruma hr Željka Anderlona koji sad ovdje liječe frustracije pod Draginim zaštitnim plaštom.

Meni su baš zanimljivi.

18 godina
gardist kaže...

Znaš kako kažu, kakav moderator takva i rasprava. Možeš mi napraviti uslugu pa pokušati u postu koji si citirao pronaći dio gdje se kaže kako ne treba biti stručnjak da bi se o nečemu raspravljalo. Ako ga uspiješ pronaći, vjerujem da ćeš shvatiti da ako o nečemu pišem ne znači da sam stručnjak, baš kao što i ostatak ekipe nema stručnost za sve o čemu raspravlja, ti si također u to uključen. Shodno tome ne mislim da sam nešto posebno ali mogu shvatiti zašto drugi mogu nešto takvo pomisliti, to sam i najavio u početnim postovima, to je odlika prosječnog forumaša. Po meni problem leži u egu, ne može otrpjeti neslaganje pa neistomišljenike doživljava kao neprijatelje jer ako se netko ne slaže s njima a on o sebi ima jako visoko mišljenje, ego-triper zaključi da mu zapravo govori da je budala. Pa ga napadne porugama, uvredama, omalovažavanjem, itd.

To je jedini način na koji može odgovoriti na tu količinu blasfemije da netko uopće može pomisliti da je on u krivu. Nekada sam mislio da se radi o neinteligenciji, pomišljao na nedostatak obrazovanja ili znanja te na neke druge stvari ali vremenom sam ipak zaključio da iako mogu biti uključene sve ranije nabrojane stvari, ipak uzrok nije u njima nego u prenapuhanoj vrijednosti koju osoba ima o sebi. Iskustvo je pokazalo da takva osoba u RL ne iskazuje nužno jednaku razinu egotripa, niti usporedive reakcije onima na internetu, možda zato jer na internetu misli da je ostvario sliku samog sebe za koju zna da ne može postići u RL pa je automatski i agresivno brani ili zato jer u stvarnom životu u komunikaciji s drugima upotrebljavamo neverbalnu komunikaciju pa ispravnije shvaća poruku te možemo upotrijebiti iste riječi ali njih neće doživjeti kao napad no to je stvar za debatu i svakako bi riječ stručnjaka puno pomogla.

Ne, nemam nikakvu dijagnozu. Ne, ne mislim da je vi imate. Ne, ne mislim da ste stručnjaci za sve o čemu raspravljate po internetu. Ne, ne mislim da sam bolji od vas zato jer ne želim raspravljati na toj razini. Da, jako mi je žao što ne možete bolje od ovoga. Da, predstavljate tipične forumaše i raspravljate na tipičan način za njih. Ne, ne mislim da sam tipičan i što god napisali nećete me povrijediti i "povući". Da, jednom sam i ja pisao stvari poput vas, s nelagodom se prisjećam toga ali me hrabri nada da ako sam ja mogao, mogu i svi ostali prihvatiti da postoje neistomišljenici te se naučiti odnositi prema njima s poštovanjem te ne uzimati srcu njihovo neslaganje.

"Iako se ne slažem s Vašim mišljenjem, branio bih do smrti Vaše pravo da ga iznosite" Voltaire.

Tko god prigrli to geslo može napredovati u osobnom razvitku.

ROFL!

Ovo je kao ona Šimlešina emisija... :-) 

http://www.telegraph.co.uk/news/science/12031212/Scientists-find-link-between-people-impressed-by-wise-sounding-profound-quotes-and-low-intelligence.html

This space for rent!
18 godina
odjavljen
gardist kaže...

Po meni jedini posao političara je što duže se zadržati na vlasti kako bi se što više okoristio, stoga ne mogu prihvatiti takva pravila ponašanja na forumu. Forum osim one svrhe za razmjenu mišljenja može poslužiti i u druge namjene ali ne bi smio pasti na takve niske grane kao što su političari. 

Ne isplati se tu raspravljat, previse su produktivni postovi, pogotovo od @phoenix2003 -a, ima ulogu dvorske lude, ubaci tu i tam neku zanimljivu fotku ili isjecak iz yugoslavenskih serija (jako mastovit i nehumoristican nacin komunikacije). Osim toga voli se slozit sa svakom draginom izjavom, iako se s njom ne slaze, hobi mu je skupljat poene.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
16 godina

Može li mi netko potvrditi da u udžbeniku Povijest 8, autorice Snježane Koren, piše da je Domovinski rat nastao jer su srbi dobivali otkaze?

You have to be odd to be number one
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 20:25 (Top Bugovac).
18 godina
neaktivan

Dragi Drago mir i dobro ti želim.

16 godina
neaktivan

Srbi više nisu "In". In su indijanci! Bože sačuvaj kakve negativne premise usađuju u mlade glave!

18 godina
gardist kaže...

Dragi Drago mir i dobro ti želim.

Sklad i sreća nek nas prati svud!

This space for rent!
18 godina
phoenix2003 kaže...

Srbi više nisu "In". In su indijanci! Bože sačuvaj kakve negativne premise usađuju u mlade glave!

Đizas... odakle ti to? Nije valjda neki "udžbenik"?

This space for rent!
16 godina
Drago kaže...

Iskreno, ja bi povijest ukinuo u školama. Uz toliko povjesničara, oko nas, svakodnevno bombardiranje povijesnim temama (od stoljeća 7 pa naovamo) mogu si misliti kako je slušati povijest u školi. Još ako je nastavnik drugačijeg svjetonazora.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
neaktivan

Jebate ovaj HDZ ne može više na vlast doći a da ne padne njegov vođa. Evo još jedne potencijalne afere.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nova-prijava-protiv-karamarka-neistinito-prikazao-vlasnicku-strukturu-tvrtke-soboli-/897055.aspx

Ekipa iz povjerenstva za sukob interesa zaslužuje povišicu otkako je HDZ stigao na vlast.

Do you understand life?! Do you?!
18 godina
mario.L_hr kaže...
Drago kaže...

Iskreno, ja bi povijest ukinuo u školama. Uz toliko povjesničara, oko nas, svakodnevno bombardiranje povijesnim temama (od stoljeća 7 pa naovamo) mogu si misliti kako je slušati povijest u školi. Još ako je nastavnik drugačijeg svjetonazora.

Povjesničari diljem svijeta su svjesni problema povijesnih interpretacija. Postoji Preporuka Vijeća Europe Nastava povijesti u Europi 21. stoljeća koja pokušava adresirati problem nacionalnih povijesnih intepretacija koje su obično posve suprotne nacionalnim povijesnim interpretacijama susjednih zemalja (nitko u svojoj povijesti nema službeno periode totalnog kretenizma - svima se smjenjuju vremena velikih "uzleta" - zapravo tlačenja drugih i vremena "teških patnji i nepravdi" - kad drugi to isto rade njima). 

Pogledati primjer nas i Mađara (Zrinski/Zrinyi) ili nas i Talijana (bliža i dalja povijest), Bugara, Turaka itd...

Postoje i međunarodne kolaboracije, ali problem povijesti je što ona nije samo taksativna nego i intepretativna po svojoj suštini, a kako nema naroda koji nema neku svoju većinom izmišljenu povijest, ali baziranu barem dijelom na stvarnim događajima, nema teorije da ta povijest kakva se uči nije ideologizirana. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
phoenix2003 kaže...

Upisao sam u Google tražilicu pojam "povijest 8, autor Snježana Koren", i izabrao da mi pretraži slike. Radi se o udžbeniku "Povijest za dijasporu"

http://www.telegram.hr/price/svi-pricaju-o-reformi-kurikuluma-a-mi-smo-istrazili-kakve-sve-greske-pisu-u-skolskim-knjigama/

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 21:27 (phoenix2003).
13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Iduće veliko otkriće će biti da su hrvati zapravo gušteri koji su bili ovdje prije svih ostalih naroda, samo ne znam točno dal će nas povezat sa Siluriancima ili ćemo biti dio jednog od Saurok plemena 

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
18 godina
phoenix2003 kaže...
Drago kaže...
phoenix2003 kaže...

Upisao sam u Google tražilicu pojam "povijest 8, autor Snježana Koren", i izabrao da mi pretraži slike.

Hrvatska je zemlja mogućnosti - gdje još ima slučaj da netko s posebnim potrebama piše udžbenike iz povijesti?

This space for rent!
14 godina
17 godina
odjavljen

Netko dolje u komentarima napisao Karamol, još uvijek se valjam od smijeha

Najkraća i najnesposobnija vlada. Aj, bar su u nečem najbolji.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
Drago kaže...
Povjesničari diljem svijeta su svjesni problema povijesnih interpretacija. Postoji Preporuka Vijeća Europe Nastava povijesti u Europi 21. stoljeća koja pokušava adresirati problem nacionalnih povijesnih intepretacija koje su obično posve suprotne nacionalnim povijesnim interpretacijama susjednih zemalja (nitko u svojoj povijesti nema službeno periode totalnog kretenizma - svima se smjenjuju vremena velikih "uzleta" - zapravo tlačenja drugih i vremena "teških patnji i nepravdi" - kad drugi to isto rade njima). 

Pogledati primjer nas i Mađara (Zrinski/Zrinyi) ili nas i Talijana (bliža i dalja povijest), Bugara, Turaka itd...

Postoje i međunarodne kolaboracije, ali problem povijesti je što ona nije samo taksativna nego i intepretativna po svojoj suštini, a kako nema naroda koji nema neku svoju većinom izmišljenu povijest, ali baziranu barem dijelom na stvarnim događajima, nema teorije da ta povijest kakva se uči nije ideologizirana. 

E vi humanisti, kod vas se jedna te ista stvar može interpretirati na milijun načina i svatko će tvrditi da je u pravu.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
phoenix2003 kaže...

prvo sam bio WTF, a onda sam krenuo guglat https://hr.wikipedia.org/wiki/Croatan

Prvi puta da sam naletio na ovo. 

Još jedna trivia: poznate osobe kroatanskog (lumbeejskog) podrijetla:

• Heather Locklear (mmmmm)

Tread softly because you tread on my dreams.
10 godina
neaktivan
To je užasno glup način. Uostalom prema slici karamarka u medijima za takvu akciju bi znali on i još 2-3 čovjeka od kojih ni jedan ne bi bio izvor telegrama. Ovako oni objave ekskluzivno! Orešković daje ostavku. I za koji sat imaju zagarantiranu još jednu ekskluzivu Orešković ostaje. Ništa od toga ne mora biti istina, a što je napisano napisano je. Pojeo vuk magare.
18 godina
ElektričnaOvca kaže...
phoenix2003 kaže...

prvo sam bio WTF, a onda sam krenuo guglat https://hr.wikipedia.org/wiki/Croatan

Prvi puta da sam naletio na ovo. 

Još jedna trivia: poznate osobe kroatanskog (lumbeejskog) podrijetla:

• Heather Locklear (mmmmm)

Uf, očito nisi pratio teorije zavjere. To s Croat(o)an je obavezan stavka. Ali ova "hrvatska interpretacija" uvažene povjesničarke je novum...

This space for rent!
18 godina
garnett5 kaže...
To je užasno glup način. Uostalom prema slici karamarka u medijima za takvu akciju bi znali on i još 2-3 čovjeka od kojih ni jedan ne bi bio izvor telegrama. Ovako oni objave ekskluzivno! Orešković daje ostavku. I za koji sat imaju zagarantiranu još jednu ekskluzivu Orešković ostaje. Ništa od toga ne mora biti istina, a što je napisano napisano je. Pojeo vuk magare.

Pojašnjenje iz Središnjice.

This space for rent!
14 godina

Da, tanak sam na tom području. Čak nekako mislim da ga polusvjesno izbjegavam :D 

on topic:

http://news-bar.hr/foto/ostalo/stroga-zet-kontrola

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 22:24 (ElektričnaOvca).
10 godina
neaktivan
Evo sad mi iskreno reci Drago ne bi li to bio ekstremno glup potez? I do kada će trajati ta fora sa središnjicom? To bi bio glup potez da ga radi bilo koji političar. Vijest objavljena na portalu koji je protiv te političke struje i ni na koji način provjerljiva, a klikovi zagarantirani. Da je riječ o bilo kojoj stranci isto bi komentirao. Što ne mora značiti da se nešto ne događa.
14 godina

Zar vijest o mogućoj ostavci premijera nije potekla od direktno.hr, a ne od telegrama?

10 godina
neaktivan
Ne bih znao. Telegram piše da on ima svoj izvor zato sam to rekao. Moguće je, spominje se i direktno u tekstu. Kako god, mislim da bi takav potez prije koštao Karamarka pozicije nego Oreškovića.
10 godina
neaktivan
Večernji piše da je Orešković prijetio ostavkom ako se svi ne počnu baviti onim čime bi trebali. Jutarnji nema pojma gdje je premijer bio, a po njihovom je iziritiran svađama pa je sjednica pomaknuta.

A izgleda da je počela borba svih strana http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/mostova-pr-agencija-klijentu-nudi-sastanak-s-ministrima-iz-mosta-i-dizanje-kaznene-prijave/4126128/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice