Ajmo ispočetka pa se tako možda bolje shvatimo
Općenito su ovakve rasprave bezvezne, ljudi najčešće žele uvjeriti druge u svoje mišljenje a ne slušaju druge. Najčešće se napada drugog kao osobu a ne njegovo mišljenje.
Kakav ti je ovo početak rasprava. U startu tvrdiš da je rasprava bezvezna i na taj način diskreditiraš onoga kome odgovraša. To ti nije bilo dovoljno već dosoliš kao da sam napao drugog kao osobu a ne njegovo mišljenje. Na koji to dio citiranog posta (mog posta kjeg si ti citirao) se odnosi ova tvrdnja o napadanju druge osobe a ne mišljenja?
"Zašto ljudi imaju potrebu uplitati se u tuđe živote i krojiti prava i obaveze za druge?"
Zato jer je bez toga nezamisliv život u zajednici. Država i pojedinci se svakodnevno upliću u svačiji život i određuju mu pravila. Zato postoji obavezno školovanje, zabrana samoubojstva, eutanazije, čekanje u redovima, zakoni i propisi, ideologije, kućni red, pravila ponašanja na bazenu, itd.
Ja o jednom a ti o drugom. Ja pišem o stvarima koji bi trebali biti intima pojedinca a ne nešto o čemu treba razglabati pola nacije. I kakve veze ima ovo što si napisao na kraju s tako intimnim stvarima. Gdje bi po tebi trebala biti granica koju država ne bi trebala prijeći po pitanju prava pojedinca? Ako mi se upetljaš u kompletnu intimu, što mi kao jeedinki i čovjeku ostaje?
Traumatično je to iskustvo svakoj normalnoj osobi. Ne možeš generalizirati i podvući sve pod jedan nazivnik. Nisu sve žene istog psihičkog i fizičkog stanja. Ponekad abortus može dovesti do toga da ta žena više neće moći začeti. Zar misliš da im milijun stvari ne prolazi glavom prije odluke. Zar misliš da je postupak bezbolan i netraumatičan?
Zar bi ti npr. zabranio abortus ženi koju je silovao shizofreni nasilnik?
Da, ima takvih žena, koje serijski rade abortuse.
Phoenixu (koji se ponekad zna zanijeti u žaru borbe) si prigovorio da ti nije argumentirao i nabrojio slučlajeva koje poznaje a gdje su tvoji argumenti u ovom slučaju? Ovdje tebi trebamo vjerovati samo na lijepu riječ. Ne tvrdim da nema onih koje to rade jer ne znam ali ti tvrdiš da ih ima pa vjerujem da imaš nekakve podatke.

I onda se mi čudimo što nam je država u k kada ima ovakvih stavova i mišljenja.