Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.830.857
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
Psiho246 kaže...
Ti si sizofreni bolesnik.

S cim, nadi mi gdje sam ja to imao antiamericki stav?

Kakve veze moj post ima s icim anti americkim ili prokomunistickim?

Inteligencija i moc zapazanja su ti na razini velebitske degenije, skoro pa bi se moglo rec da si onda Degen Erik.

Slikaj ti sta hoces,ja se dobro sjecam tvojeg posta gdje si se pohvalio kako glasas za HDZ samo zato da bi isao na zivce socijalistima ili nesto jednako retardirano...

ROFL...inteligencija na kvadrat.

Za razliku od mene, tebi ja osobno predvidam jako kratko vrijeme na ovoj temi, a vjerojatno i na forumu, s obzirom na stavove i inteligenciju jel...

Opa....

Ti prijetiš ?! (opet)

Kao prvo, ne piše se sizofreni već ako hoćeš latinski, piše se schizophreni, ili "piši kako govoriš" (po Vuku) šizofreni.

I ti uspoređuješ moju zafrkanciju s tvojim postom gdje pišeš za Karamarka, citiram; .... "tog covjeka ne samo da treba udaljit od politike, vec ga treba udaljit sa slobode ako ne i zivota."

Razum nula, šiza, psihoza, depresija, anksioznost, sociopatija, psihopatija-opasan za okolinu (pronađi se u ponuđenom).

Nego reci ti meni kako je bilo na Zombi partyu u Kumrovcu ?

Jesi li i ti nosio zastavu SFRJ i plesao Užičko kolo ?

13 godina
neaktivan
Povoljni reketari.com kaže...
Psiho246 kaže...
Ti si sizofreni bolesnik.

Opa....

Ti prijetiš ?! (opet)

Kao prvo, ne piše se sizofreni već ako hoćeš latinski, piše se schizophreni, ili "piši kako govoriš" (po Vuku) šizofreni.

Ako već ispravljaš čovjeka onda ga ispravi točno. U standardnom jeziku skupina bolesti pod zajedničkim nazivom "Schizophrenia" se zove SHIZOFRENIJA (tako se i čita). Što znači da je bolesnik koji boluje od shizofrenije shizofreni bolesnik

Latinski naziv bolesti se ne sklanja i mora se koristiti puni naziv tako da ako ga želiš koristiti onda moraš napisati da on boluje od poremećaja Schizophrenia paranoids ili poremećaja  Schizophrenia simplex.

Sad se slobodno nastavite šamarati mudima 

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
15 godina

Povoljni reketar u akcij 

17 godina
ddarknessfairyy kaže...

Ako već ispravljaš čovjeka onda ga ispravi točno. U standardnom jeziku skupina bolesti pod zajedničkim nazivom "Schizophrenia" se zove SHIZOFRENIJA (tako se i čita). Što znači da je bolesnik koji boluje od shizofrenije shizofreni bolesnik

Latinski naziv bolesti se ne sklanja i mora se koristiti puni naziv tako da ako ga želiš koristiti onda moraš napisati da on boluje od poremećaja Schizophrenia paranoids ili poremećaja  Schizophrenia simplex.

Sad se slobodno nastavite šamarati mudima 

Da nisam zauzet, ja bih tebe ženio. 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
Psiho246 kaže...
Slobodno nabaci koji argument, ako imas intelektualnog kapaciteta da uopce srocis neku kompleksniju misao koja ide dalje od nazivanja drugih komunistima/srbima/udbasima itd. 

Nego reci ti meni kako je bilo na Zombi partyu u Kumrovcu ?

Jesi li i ti nosio zastavu SFRJ i plesao Užičko kolo ?

Znaci nemas, case closed.

(inace recenica koju je namjerno izostavio iz mog citata )

- Psiho246
18 godina
Bukva kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Dagadagadaga

Ja nisam zauzet!   

Gledam te!
17 godina

Jucer/prekjucer prvi puta skoro u dogo vremena sjednem na kauc pogledati malo TV... Kad ono neka sjednica HDZa ili sto vec. Gledam onog sasavog karamarka kako uzdize ove domoljube sa svojim rjecima "nasa hrvatska, hrvatski interesi" i ostali lijepi atributi i tako sam se fino nasmijao kako 'nas' vuku za nos pa to je strasno  Secer nakraju, onaj dinosaur brkati Pero Coric kada je doletio  'Mene je moj otac učio da se kuća nikada ne gradi na mostu. Bog i Hrvati!'  Jadni li smo sa ovima...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
18 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Čitam što se tu piše, a ni tiskovine i portali nisu dalje odmakli, te stječem dojam da žene odlaze na abortus kao da idu u slastičarnu. Da li metko, normalan i s dvije (zdrave) daske u glavi, misli da je to laka odluka za bilo koju ženu? Da li misli da žene nakon što su to napravile, nastavljaju po starom pa opet ispočetka?

Sama odluka je ženama traumatična, da ne pričamo o postupku te eventualnim komplikacijama. Zar netko misli da je lako donijeti istu? Zar netko misli da je ženi, kad sazna za to da je trudna a to nije planirala, prva misao "Nema beda idem na abortus". To je teška odluka i nitko je ne donosi na prečac, veseo i razdragan. Zato me ljuti cijela ova strka i gungula, posebice od strane ekipe koja je zašla u godine. Osobi koja se našla u takvoj situaciji je potrbna pomoć a ne stigmatiziranje. Pomoć koja će pomoći da se sagledaju svi aspekti a nemalom broju treba pomoć i nakon što se takvo nešto napravi.

Zašto ljudi imaju potrebu uplitati se u tuđe živote i krojiti prava i obaveze za druge?

Općenito su ovakve rasprave bezvezne, ljudi najčešće žele uvjeriti druge u svoje mišljenje a ne slušaju druge. Najčešće se napada drugog kao osobu a ne njegovo mišljenje.

"Zašto ljudi imaju potrebu uplitati se u tuđe živote i krojiti prava i obaveze za druge?"

Zato jer je bez toga nezamisliv život u zajednici. Država i pojedinci se svakodnevno upliću u svačiji život i određuju mu pravila. Zato postoji obavezno školovanje, zabrana samoubojstva, eutanazije, čekanje u redovima, zakoni i propisi, ideologije, kućni red, pravila ponašanja na bazenu, itd.

Dogma o tome kako je ženi traumatičan odlazak na abortus je ista kao o ženama u prostituciji kao roblju i prisili. Da, ima žena koje su prisiljene na prostituciju ali ih ima koje koje su dragovoljno izabrale taj posao a puno teže i traumatičnije bi im bilo raditi na blagajni dućana ili na tržnici. Jednako tako postoje žene kojima je abortus sredstvo kontracepcije i ne bediraju se zbog njega. Jednako kao što je dogma o pederima kao visokoobrazovanima, tolerantnima, kulturnim ljudima samo dogma. Među njima ima primitivčina i idiota kao i u svakoj drugoj  populaciji.

"Da li misli da žene nakon što su to napravile, nastavljaju po starom pa opet ispočetka?"

Da, ima takvih žena, koje serijski rade abortuse.

18 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Samo ne znam tko je više kriv? Žene, što su dale ili muški što su tražili i napravili dijete? Kako netko može osuđivati ženu a ne osuđivati muškarca koji je prosuo sjeme? I o kakvoj poslastičarnici govoriš do đavola! Pa abortus je neizmjeran bol! Raspitaj se malo o tome kako je abortirati!!!

Osim toga, kler mi stvarno počinje ići na živce jer na misama u oči lažu ljude. Pa svi znamo koliko svećenika ima ljubavnice i nezakonitu djecu. Pitaj Boga koliko puta su njihove partnerke abortirale!!!!

Nije bitna krivica, ideš u potpuno pogrešnom smjeru. Bitan je život a ne razbacivanje krivice i osuđivanjem. 

Recimo ja živim i neznanju pa ne znam koliko svećenika ima ljubavnice i nezakonitu djecu, hoćeš li mi otkriti te podatke? Najveći problemi društva nisu abortusi, partizani i ustaše, religije i ideologije nego niska razina svjesti društva i podložnost medijskoj manipulaciji. Svaki mladi čovjek koji pročita članak u novinama ili sasluša frenda u birtiji misli da razumije svijet oko sebe i ponosan je prepičavati trač koji je čuo ili pročitao jer se osjeća izabranim pojedincem, boljim od svoje okoline. Ljudi misle da "znanje" pokazuju napadanjem pojedinaca ili grupa, nesvjesni da samo kao papagaji ponavljaju ono što im je rečeno da misle. Zbog takvog mentaliteta i raspravljamo o partizanima i ustašama, zbog takvog mentaliteta ljudi vjeruju da mu politici postoji ljevica i desnica, vjeruju da je ljevica nešto napredno a desnica nešto opsceno i zbog toga se na vlasti izmjenjuju HDZ i SDP sa satelitima.

Zbog takvog mentaliteta nam je društvo baš ovakvo kakvo je i zbog njega je svijet baš ovakav. Jer je prelako izmanipulirati ljude da misle baš onako kako je to potrebno nekoj interesnoj skupini, da mrze Srbe, muslimane, pedere, zagrepčane, da glasuju za HDZ/SDP, da podržavaju milanoviće, krpine, karamarke, pusiće, mesiće, obame i busheve, da zagovaraju bacanje nuklearnog arsenala na Bliskom istoku ili pozivaju na istrebljenje određene grupe.

"Ako ne pratiš medije onda si neinformiran. Ako ih pratiš onda si dezinformiran."

Kada otkriješ pravo i puno značenje te tvrdnje onda si na putu da se odupreš manipulaciji.

18 godina
neaktivan
Edge kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Onda uleti kolega Edge pa izbaci biser kako se tolerira sve osim tuđeg mišljenja. Ne toleriraju se (u raspravi) stavovi bazirani na potpunom izostanku znanja, ljudi koji bi odlučivali o drugima, a nisu imali onu dozu elementarne pristojnosti da se poduče o temi. Što je tu za tolerirati? Da kažemo kako je neznanje ok i da ima istu težinu kao znanje? 

Da se mene pita ja nisam protiv abortusa, nek zena sama odluci zeli li pobaciti ili ne. Da je ovo normalna drzava bio bi prosvjed koji bi dao podrsku zenama koje zele pobaciti, tj. da se drzava vise posveti takvim zenama, s psiholoske, ali i financijske strane ako je potrebno.

Uostalom, malo je freaky ne dopustiti zeni da pobaci.

Ako se vec prosvjeduje bolje da se napravi prosvjed protiv prodaje udjela u Koncaru, Podravci, Suncanom Hvaru, itd... To je puno veci problem, a ovo prosvjedi oko abortusa su prosvjedi oko problema koji ne postoji, nego eto, samo se napravi da malo makne oci s pravog problema.

Taj problem i nastaje jer u drzavi nema znanja i obrazovanja, obrazovanje siri vidike,a takva osoba lakse prihvaca kompromis i usvaja misljenje drugih.

Da je ovo normalna država, kao i da takva postoji na kugli zemaljskoj, prosvjedi ne bi ni trebali. Ali nije normalna jer mi koji živimo u njoj nismo normalni. Prije nisam vjerovao u tvrdnju da narod ima vlast kakvu zaslužuje ali sve više vjerujem u nju. Doduše kada bi išli definirati što je normalno, zapeli bi već na tom prvom koraku.

"Da se mene pita ja nisam protiv abortusa, nek zena sama odluci zeli li pobaciti ili ne"

U stvarnosti to izgleda ovako: poševim se sa ženom, ona zatrudni i apsolutna je gospodarica sudbine mojeg i njenog dijeteta. Bez obzira jesmo li se po prvi puta poševili ili smo u dugogodišnjem braku, to je njeno tijelo i njena odluka hoće li ubiti plod. Ako se odluči roditi onda to više nije samo njeno dijete nego i moje, želio ga ja ili ne ali postaje i moja velika financijska obaveza za narednih možda i preko dvadeset godina. Ponekad toliko velika da si neću moći priuštiti drugi brak ili drugo dijete. Svrstavati muškarce u tek donatore sperme koji su potpuno nebitni dok gospodarica ne odluči o životu i smrti te hoće li muškarac nakon toga postati financijski rob za sljedećih četvrt stoljeća nije priča o jednakosti i pravdi.

"Ako se vec prosvjeduje bolje da se napravi prosvjed protiv prodaje udjela u Koncaru, Podravci, Suncanom Hvaru, itd... To je puno veci problem, a ovo prosvjedi oko abortusa su prosvjedi oko problema koji ne postoji, nego eto, samo se napravi da malo makne oci s pravog problema."

Ovakva rečenica je zanimljiva na dvije razine. Prva je što netko misli da je život vrijedan manje od ekonomije, manje od nekog minornog i upitnog ekonomskog boljitka. Bilo bi mi zanimljivo upoznati čovjeka koji bi rekao ubijte me ako će svaki stanovnik RH dobiti jednu kunu ovaj mjesec. Njega neću sresti iako bih na žalost mogao sresti nekog tko bi rekao ubijte bilo koga, to me se ne tiče samo ako ovaj mjesec dobijem pet kuna više.

Druga razina je što ćemo ovakvu rečenicu pročitati ispod bilo koje teme, na bilo kojem forumu, vezano uz prosvjed na bilo koju temu. Što hoće ti bezveznjakovići, zašto ne prosvjeduju protiv onoga umjesto ovoga, zašto im je ovo važno umjesto da im je ono važno.

Kada napišu takvu rečenicu pogrešno pretpostavljaju da prosvjednici protiv teme X ne prosvjeduju protiv teme Y. Ili sebe stavljaju u centar svemira koji određuje što bi nekome trebalo biti važnije.

Nemojte temu nekog prosvjeda omalovažavati time što je vama manje važna ili pogrešno pretpostavljati da im je samo to važno. U tom trenutku je ta tema u fokusu, ne znači da prije ili poslije toga nisu ili neće i o tim temama koje vi spominjete. Svi zazivaju promjuene a kada ih netko pokuša ostvariti odmah kreće baražna paljba jer je pokušao napraviti promjenu? Da si sposoban napraviti neki prosvjed, bi li želio da ti ljudi nabraju za što još sve postoji potreba za prosvjedom ili bi želio da ti se pridruže u prosvjedu, u pravljenju promjene.

"Taj problem i nastaje jer u drzavi nema znanja i obrazovanja, obrazovanje siri vidike,a takva osoba lakse prihvaca kompromis i usvaja misljenje drugih."

Ovo je također zanimljiva izjava na nekoliko razina a osvijetlit ću je iz jednog.

Načelno se slažem, obrazovanje širi vidike a osoba sa širim vidicima  lakse prihvaca kompromis i usvaja misljenje drugih. Problem je što nas povijest, učiteljica života koju nitko ne sluša pa je stalno prisiljena ponavljati lekcije, demantira. Pogledate li naš Sabor, Vladu, parlamentarne stranke, prepune su obrazovanih osoba ali bi bilo teško pronaći sličnu skupinu koja manje usvaja mišljenje drugih. Sve stranke su autistične i nikada ne prihvaćaju mišljenje drugih, svi političari su autistični i neće prihvatiti mišljenje nekog drugog osim ako promjenom ne ostvaruje vlastiti probitak.

Puno visokobrazovanih ljudi pače stručnjaka je prostituiralo svoje obrazovanje i stručnost također zbog svojih probitaka.

Dakle stupanj obrazovanja nije presudan da bi netko bio bolji čovjek, imao višu razinu svijesti ili bio koristan zajednici, društvu. Obrazovanje je stoga poželjno ali je pogrešno očekivati da sa njegovim stjecanjem postajemo bolji, kvalitetniji ljudi za zajednicu. Netko s niskom razinom obrazovanja će posjetiti Afriku, vidjeti i shvatiti puno o svijetu te pokušati potaknuti promjene na bolje, učiniti svijet boljim nego što je trenutno. Drugi visokobrazovani će posjetiti Afriku te smisliti način kako je dodatno opljačkati i zaraditi na njenoj muci a usput komentirati kako su ljudi koji tamo žive zmazani, odrpani, neuki insekti. Obojica žive u našem susjedstvu a o nama ovisi sa kojim ćemo postati prijatelji.

18 godina
neaktivan
tnakir kaže...
ihush kaže...

- loša usporedba, npr da je vojska obavezna?

- ubaci u priču npr eutanaziju, zakon regulira, danas si doktor, sutra novi zakon i što tad?

- zapravo preskočio bi, ali upotrijebio si riječ glupo, bez potrebe, razloga ... imaš drugačije mišljenje, ali to ti ne daje pravo.. ljudi imaju prava, ima i doktor.

- Zapravo je dobra usporedba, nitko ga nije tjerao da postane ginekolog. Što nije išao u dermatologe pa ne bi imao moralnih problema oko pobačaja i eutanazije.

Ginekologija je puno više od abortusa, čovjek ju je mogao poželjeti zbog tisuću razloga ili čak i nevoljko završiti u njoj te obavljati taj posao na svoje i pacijentovo zadovoljstvo ali imati problem kada trba rakomadati fetus. Ili ga u vrijeme studiranja abortus nije mučio ali je odrastanjem i sazrijevanjem shvatio da to ne može raditi. Previše pojednostavljujete stvari, život je daleko kompleksniji.

18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/svijet/1945235/strani-intelektualci-protiv-hasanbegovica-peticiju-za-njegovu-smjenu-potpisali-nobelovac-oskarovac-bivsa-premijerka/

Kolega Egde? Druze Edge?

Jesu li ovo ti prljavi komunisti o kojima govoris, koji utjecu na medije i "dizu medijsku hajku" na imaginarne ustase, ili si ti mozda upao pod utjecaj tih medija i vjerojatno okoline?

Jel shvacas da pusis glupu fasisticku foru glupih debila koji svaki razuman argument protiv njih prozivaju neprijateljskim?

Dok ti onu pudraju mozak komunistima, profuravaju svoju ideologiju, vracaju nas u fundamentalizam i unistavaju sve europske tekovine...

To rezultira sve losijim stanjem u drzavi, manjim slobodama...a cijelo vrijeme bacaju kost zvanu "komunizam" na koju ti i slicni skacete ko psi.

Jeste li vi psi? Ti zelis da oni iz tebe rade psa?

Zapravo da. Vlasnici i urednici te tiskovine su marksisti, kao i dobar dio društva s tog popisa a čak među njima i terorista u ime Marxa.

Zamijenio sam ključne riječi u tvom postu čisto da shvatiš kako manipulacija djeluje u oba smjera.

"

Jel shvacas da pusis glupu komunističku foru glupih debila koji svaki razuman argument protiv njih prozivaju neprijateljskim?

Dok ti onu pudraju mozak fašistima, profuravaju svoju ideologiju, vracaju nas u fundamentalizam i unistavaju sve europske tekovine...

To rezultira sve losijim stanjem u drzavi, manjim slobodama...a cijelo vrijeme bacaju kost zvanu "fašizam" na koju ti i slicni skacete ko psi.

Jeste li vi psi? Ti zelis da oni iz tebe rade psa?"

Kužiš?

18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
garnett5 kaže...
Kolega je ciljao na to da nije netko išao studirati veterinu s ciljem da eutanazira životinje. Ali bolje ga je preventivno razapeti.

Mislim da su kolege htjele skrenuti pozornost na to da se vojnik prijavljuje u vojsku s ciljem ubijanja Srba, no kada krene rat on mora ubijati Madare.

Koga briga sta vojnik hoce, treniran je i placen da radi ono za sto je treniran i placen.

Ali bolje se odmah osjecati napadnuto kada udari kognitivna disonanca i optuzivat druge za gluposti nego upotrijebit 3 mozdane stanice i malo razmislit jel da?

...tocno se i po ovom forumu vidi gdje ide drustvo koje pudraju Karamarko i slicni.

Na svaku kritiku se odgovara kao da se nekoga razapelo/napalo/udba/komunisti...strasno...sav razum pada u vodu...

"

Ali bolje se odmah osjecati napadnuto kada udari kognitivna disonanca i optuzivat druge za gluposti nego upotrijebit 3 mozdane stanice i malo razmislit jel da?

...tocno se i po ovom forumu vidi gdje ide drustvo koje pudraju Milanović i slicni.

Na svaku kritiku se odgovara kao da se nekoga razapelo/napalo/ustaše/fašisti...strasno...sav razum pada u vodu..."

Khm, khm, kužiš kolega?

13 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Pazi da te tvoja gospođa ne pročita 

Veliki Brat kaže...

Ja nisam zauzet!   

Prije ćeš kobilu natjerat da pleše valcer nego mene pred oltar. Al ima tu na forumu jedna još veća Grammar nazi koja bi se rado udala tak da još stigneš ispoljiti svoj fetiš 

gardist kaže...

Općenito su ovakve rasprave bezvezne, ...

..."Da li misli da žene nakon što su to napravile, nastavljaju po starom pa opet ispočetka?"

Da, ima takvih žena, koje serijski rade abortuse.

Da ima takvih žena, ali je postotak vrlo mali a upravo njih se koristi kao razlog za zabranu abortusa dok je stvarnost malo drugačija.

Na abortus najčešće idu žene u ranim srednjim godinama, koje su u braku i imaju već dvoje ili više djece. A jedan od razloga zašto idu(uz ne mogućnost uzdržavanja još jednog djeteta) jest taj što je zakazala kontracepcija.

Sad bi neki rekli da je gotovo nemoguće da zakaže kontracepcija...ustvari nije nemoguće. Ako izuzmemo sve žene koje ne smiju koristiti najpouzdanije metode i kontracepcijske pilule (a ima ih veliki broj) ostanemo na povećoj brojci žena/parova koji ovise o manje sigurnim metodama. Kondomi su dobro poznata stvar koja voli puknuti čim je akcija malo žešća, spirale su za*ebancija koju malo koja žena prihvaća i koja sa sobom nosi mnoge probleme, praćenje plodnih dana...mislim nemojte me...moraš bit profesor Baltazar da se ne zezneš barem jednom, ukratko sve te metode na kraju mogu rezultirati neželjenom trudnoćom.

Kad se sve stavi na hrpu i znajući podatak da je u zadnje dvije godine broj abortusa u naglom opadanju zbilja ne vidim svrhu te nagle zabrinutosti za život. Ne mogu shvatiti zašto se nisu prije radili mimohodi kad je broj abortusa prije 5 godina bio tri puta viši. Jedino logično objašnjenje je politički potez. Ili su hodači toliko sigurni u naš gospodarski oporavak pa se boje da će naglo skočiti broj trudnoća čim prođe kriza. U tom slučaju ne moraju se bojati, dok je naših političara da nas guze libido će nam ostati na razini panda- "Nemoj srećo, nemoj danas" 

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
16 godina
gardist kaže...

Ginekologija je puno više od abortusa, čovjek ju je mogao poželjeti zbog tisuću razloga ili čak i nevoljko završiti u njoj te obavljati taj posao na svoje i pacijentovo zadovoljstvo ali imati problem kada trba rakomadati fetus. Ili ga u vrijeme studiranja abortus nije mučio ali je odrastanjem i sazrijevanjem shvatio da to ne može raditi. Previše pojednostavljujete stvari, život je daleko kompleksniji.

Nismo previše pojednostavili stvari. To što ima dosta drugih razloga za bavljenje ginekologijom je potpuno nezavisno od toga da je abortus jedan od zahvata koji ginekolozi rade. Preme tome ako netko ide u ginekologiju, a zna da ne želi obavljati abortuse kojima će morati prisustvovati tijekom specijalizacije i onda poslije se zaposli na mjestu gdje se rade abortusi, onda je takvo ponašanje krajnje nelogično i licemjerno. Ako je netko sazrijevanjem i odrastanjem shvatio da se ne može raditi abortuse neka da otkaz i otvori privatnu ordinaciju pa tamo bira koje zahvate raditi, a koje ne.

Mogao je isto tako u međuvremenu postati jehovin svjedok i onda sazrijevanjem i odrastanjem shvatiti da je u stvarnosti transfuzija krvi protuprirodna i odbiti je obavljati. Bi li onda takvome doktoru trebali dozvoliti da bude kirurg ili liječnik hitne službe?

18 godina
neaktivan
Drago kaže...
KIKI3ooo kaže...
Izzy kaže...

Štoviše, SAD i njezini građani su se u WW2 borili za slobodu Europe i šire. Za tuđe domove, a sami su bili prilično sigurni. Svaka im čast i naklon do poda zbog toga...

Borili se za tuđe domove? Kako naivno. 

Oni su se borili za svoju guzicu, preventivno, jer su vidili koliko je štete napravila zakašnjela reakcija Engleza, a prije toga i Francuza, kod nisu ništa napravili kad je Hitler pokorio Poljsku.

Dečki, pokušavate dati svevremenske i generalne sudove, nimalo iznijansirane, o ljudima, narodima i državama, a to vam tako ne ide.

Amerika uistinu zadnjih 25 godina neprestance ratuje i ne skriva svoju namjeru da dominira svakim kutkom svijeta i ne poštuje nikakve vlastite ni međunarodne zakone i pravila ako tako odluči. To je varijanta njihovog nacionalnog šovinizma koji oni zovu ekscepcionalizam (exceptionalism) - pravila ne vrijede za SAD, ona su tu za druge. 

Amerika u Drugom svjetskom ratu uistinu jest dijelom iz praktičnih razloga, radi vlastite koristi, ali velikim dijelom i radi načelnih razloga, sudjelovala na strani antifašističke koalicije. Mogli su lako sklopiti separatni mir s Njemačkom i apsolutno nisu morali pomagati SSSR-u (materijalno) i za njih bi se vjerojatno malo toga promijenilo. Ali su odlučili (u prvom redu Roosevelt i njegova vlada) da se moraju suprotstaviti fašizmu. I to su uradili. Čak su i stali protiv svog velikog saveznika, Velike Britanije i bili su protiv Churchillove tendencije da Britanija zadrži svoje kolonije. Smatrali su to suprotnim vlastitim svojim slobodarskim idealima i duhu 20. stoljeća. 

Nakon rata su svoje najveće protivnike (Njemačku i Japan) odlučili obilato pomagati i pomoći im da se ponovo izgrade, bitno bolji nego su bili prije. Mnogi na njihovom mjestu se ne bi zadovoljili dok sve neprijatelje ne bi satrli, pobili, preorali im groblja i uništili svaki trag sjećanja na njih. 

Znači - credit where credit is due - američka povijest, kao i svačija druga, ima dobrih i loših strana i u raznim povijesnim periodima može biti dobra ili loša.

Američki imperijalizam je puno dužeg trajanja od 25 godina. SAD je imao izravne financijske i političke koristi od ulaska u rat a njegovo protivljenje britanskom kolonijalizmu također ima drugačiji predznak jer je od njih zahtjevao i dobio sve što mu je trebalo da postane kalif na mjestu kalifa tj. poticaj im nije bio altruistički. Njihovi "slobodarskim idealima i duhu 20. stoljeća." vrijedilo je kao i današnje demokratiziranje Afganistana, Libije, Iraka, Sirije, Irana. Odnos prema poslijeratnom Japanu i Njemačkoj također nije bio altruistički nego su imali druge motive a i pouku iz prvog svjetskog rata što se dogodi kada poniziš Njemačku.

18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Mi smo vec udani za SAD i NATO.

Poslije hebanja nema kajanja, glasi mudra narodna izreka.

To su govorili i kada smo bili dio habsburške monarhije, ničija nije gorjela do jutra.

16 godina
gardist kaže...

Zapravo da. Vlasnici i urednici te tiskovine su marksisti, kao i dobar dio društva s tog popisa a čak među njima i terorista u ime Marxa.

Pod pretpostavkom da znaš što znači riječ terorist, reci mi koji od tih ljudi su teroristi i njihove terorističke činove?

18 godina
gardist kaže...
Psiho246 kaže...

http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/svijet/1945235/strani-intelektualci-protiv-hasanbegovica-peticiju-za-njegovu-smjenu-potpisali-nobelovac-oskarovac-bivsa-premijerka/

Kolega Egde? Druze Edge?

Jesu li ovo ti prljavi komunisti o kojima govoris, koji utjecu na medije i "dizu medijsku hajku" na imaginarne ustase, ili si ti mozda upao pod utjecaj tih medija i vjerojatno okoline?

Jel shvacas da pusis glupu fasisticku foru glupih debila koji svaki razuman argument protiv njih prozivaju neprijateljskim?

Dok ti onu pudraju mozak komunistima, profuravaju svoju ideologiju, vracaju nas u fundamentalizam i unistavaju sve europske tekovine...

To rezultira sve losijim stanjem u drzavi, manjim slobodama...a cijelo vrijeme bacaju kost zvanu "komunizam" na koju ti i slicni skacete ko psi.

Zamijenio sam ključne riječi u tvom postu čisto da shvatiš kako manipulacija djeluje u oba smjera.

"

Jel shvacas da pusis glupu komunističku foru glupih debila koji svaki razuman argument protiv njih prozivaju neprijateljskim?

Dok ti onu pudraju mozak fašistima, profuravaju svoju ideologiju, vracaju nas u fundamentalizam i unistavaju sve europske tekovine...

To rezultira sve losijim stanjem u drzavi, manjim slobodama...a cijelo vrijeme bacaju kost zvanu "fašizam" na koju ti i slicni skacete ko psi.

Kužiš?

Kuzim kolega sto zelis reci ali si u krivu.

Pogotovo na nasoj politickoj sceni, ne postoje komunisti.

Da postoje, ja bih znao za njih.

Postoje zapravo da, zovu se "radnicka fronta" i potpuno su marginalizirani, bez ijednog zastupnickog mjesta.

Ja, kao obiljezeni kominist od strane nekih forumasa ovdje, nisam glasao za tu opciju jer mi se zapravo uopce ne dopada.

Ne postoji politicka opcija koja uopce predlaze bilo kakve zakone koje lice na komunisticke ili uopce propagira komunisticki oblik drzave, raspodjele dobara i planske ekonomije.

Najveca lijeva opcija se boji i ne zeli uopce previse spominjati komunizam u svojim obracanjima, te ne ide dalje od obracanja javnosti sa drugovi i drugarice, a jedino iza cega stoje je antifasisticka borba koja uopce nema komunisticki karakter, osim slucajno, lokalizirano kod nas.

Kao sto si i sam rekao u jednom od ovih postova, situacija je kompliciranija od jednostavnog izvrtanja rijeci u recenici kojom ti dolazis do zakljucka.

Ekstremizam u RH, kao i EU raste, desni ekstremizan fokusiran na oduzimanje sloboda, dijeljenje vlasti sa crkvom te diskriminaciji prema odredenoj skupini gradana.

Ne postoji nikakva tendencija rasta komunistickih ideja ili nesto slicno...kao sto vec rekoh, pogledaj koliko ekstremno desnih stranaka u RH ima zastupnicka mjesta i koliko, a koliko ekstremno lijeva opcija.

Rekao si da narod dobiva vlast kakvu zasluzuje?

Zar onda stvarno mislis da ta recenica koju si izvrnuo ima smisla u oba slucaja?

- Psiho246
18 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
gardist kaže...

Nismo previše pojednostavili stvari. To što ima dosta drugih razloga za bavljenje ginekologijom je potpuno nezavisno od toga da je abortus jedan od zahvata koji ginekolozi rade. Preme tome ako netko ide u ginekologiju, a zna da ne želi obavljati abortuse kojima će morati prisustvovati tijekom specijalizacije i onda poslije se zaposli na mjestu gdje se rade abortusi, onda je takvo ponašanje krajnje nelogično i licemjerno. Ako je netko sazrijevanjem i odrastanjem shvatio da se ne može raditi abortuse neka da otkaz i otvori privatnu ordinaciju pa tamo bira koje zahvate raditi, a koje ne.

Mogao je isto tako u međuvremenu postati jehovin svjedok i onda sazrijevanjem i odrastanjem shvatiti da je u stvarnosti transfuzija krvi protuprirodna i odbiti je obavljati. Bi li onda takvome doktoru trebali dozvoliti da bude kirurg ili liječnik hitne službe?

Ipak ostajem kod stava da ste previše pojednostavili jer nisi napisao ništa novo zbog čega bih promijenio mišljenje. Usporedba je apsolutno pogrešna jer su i vrste zahvata apsolutno različite, kod jedne se oduzima život kod druge spašava pa se ova potonja ne može i ne smije odbiti.

18 godina
neaktivan

S obzirom da je podatak lako pronaći na našim portalima, nemam potrebu guglati za tebe. Kao ni za potvrdu tvrdnje o marksističkom usmjerenju ostalih.

16 godina
gardist kaže...

Ipak ostajem kod stava da ste previše pojednostavili jer nisi napisao ništa novo zbog čega bih promijenio mišljenje. Usporedba je apsolutno pogrešna jer su i vrste zahvata apsolutno različite, kod jedne se oduzima život kod druge spašava pa se ova potonja ne može i ne smije odbiti.

Ti očito nisi u stanju odvojiti svoja osobna shvaćanja od općenitih. Dakle, usporedba je sasvim na mjestu jer sam usporedio dva zahvata koja dodatkom osobnih shvaćanja i dogmi postaju prolbematična. To da se abortusom uzima život jer rezultat tvojih subjektivnih pogleda. Isto tako će onaj koji je protiv transfuzije pronaći nešto problematično kao "uzimanje života" u tome na temelju svojeg religijskog svjetonazora.

gardist kaže...

S obzirom da je podatak lako pronaći na našim portalima, nemam potrebu guglati za tebe. Kao ni za potvrdu tvrdnje o marksističkom usmjerenju ostalih.

Kako sad guglati za mene? Pa ti si rekao da su neki od njih teroristi što znači da već znaš koji su pa bih trebao moći bez problema napisati. Uostalom ti si taj koji to tvrdi pa i ti to trebaš moći obrazložiti.

17 godina

Znaš da ti je država i ekipa u kurcu kad ti Afrikanac iz Konga da pedalu :D

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/430314/Odlucila-sam-se-u-Hrvatskoj-svima-obracati-s-vi.html

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
gardist kaže...
Psiho246 kaže...

Kolega Egde? Druze Edge?

"

Kužiš?

Kuzim kolega sto zelis reci ali si u krivu.

Pogotovo na nasoj politickoj sceni, ne postoje komunisti.

Da postoje, ja bih znao za njih.

Postoje zapravo da, zovu se "radnicka fronta" i potpuno su marginalizirani, bez ijednog zastupnickog mjesta.

Ja, kao obiljezeni kominist od strane nekih forumasa ovdje, nisam glasao za tu opciju jer mi se zapravo uopce ne dopada.

Ne postoji politicka opcija koja uopce predlaze bilo kakve zakone koje lice na komunisticke ili uopce propagira komunisticki oblik drzave, raspodjele dobara i planske ekonomije.

Najveca lijeva opcija se boji i ne zeli uopce previse spominjati komunizam u svojim obracanjima, te ne ide dalje od obracanja javnosti sa drugovi i drugarice, a jedino iza cega stoje je antifasisticka borba koja uopce nema komunisticki karakter, osim slucajno, lokalizirano kod nas.

Kao sto si i sam rekao u jednom od ovih postova, situacija je kompliciranija od jednostavnog izvrtanja rijeci u recenici kojom ti dolazis do zakljucka.

Ekstremizam u RH, kao i EU raste, desni ekstremizan fokusiran na oduzimanje sloboda, dijeljenje vlasti sa crkvom te diskriminaciji prema odredenoj skupini gradana.

Ne postoji nikakva tendencija rasta komunistickih ideja ili nesto slicno...kao sto vec rekoh, pogledaj koliko ekstremno desnih stranaka u RH ima zastupnicka mjesta i koliko, a koliko ekstremno lijeva opcija.

Rekao si da narod dobiva vlast kakvu zasluzuje?

Zar onda stvarno mislis da ta recenica koju si izvrnuo ima smisla u oba slucaja?

Razumijem tvoj način razmišljanja jer je ideološki obojen pa na taj način i tumačiš svijet oko sebe. Zato u RH vidiš brojne ekstremno desne, ne vidiš mane ni manipulacije lijevih a preuveličavaš mane i manipulacije desnih. Srećom meni su HDZ/SDP i njihovi sateliti kao braća blizanci pa sam imun na njihove manipulacije te mogu imati drukčiju viziju svijeta oko sebe. Vjerujem da ti se sviđa poklik Milanovića "mi ili oni" dok je meni to katastrofa za Hrvatsku. To stalno izmišljanje ugroza kako bi došao/ostao na vlasti izravno je usmjereno protiv države i njenih stanovnika, izaziva podjele i probleme koji nam nisu potrebni. U Hrvatskoj ne raste nikakav ekstremizam niti postoji opasnost od fašizacije koliko god nas mediji u to pokušavali uvjeriti. Hrvati nisu srbomrsci, homofobni, zatucani. To te samo lijeva/desna opcija pokušava uvjeriti kako bi razmišljao na njima poželjan način.

Baš svaki desničar će itekako vidjeti smisao u tvom postu sa po meni izmjenjenim riječima baš kao što ti vidiš smisao u svom izvornom postu. I jedni i drugi vidite aveti prošlosti koje samo što nisu počele ubijati po ulici.

U stvarnosti osim stranačkih manipulatora i onih koji im vjeruju i kao papagaji ponavljaju njihove riječi, realna opasnost ne postoji. Normalnom, običnom čovjeku je puna kapa i jednih i drugih zastrašitelja, zna da ga i jedni i drugi samo trebaju na glasovanju i da će ih nemilice pljačkati do novih izbora.

18 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
gardist kaže...

Ti očito nisi u stanju odvojiti svoja osobna shvaćanja od općenitih. Dakle, usporedba je sasvim na mjestu jer sam usporedio dva zahvata koja dodatkom osobnih shvaćanja i dogmi postaju prolbematična. To da se abortusom uzima život jer rezultat tvojih subjektivnih pogleda. Isto tako će onaj koji je protiv transfuzije pronaći nešto problematično kao "uzimanje života" u tome na temelju svojeg religijskog svjetonazora.

gardist kaže...

Kako sad guglati za mene? Pa ti si rekao da su neki od njih teroristi što znači da već znaš koji su pa bih trebao moći bez problema napisati. Uostalom ti si taj koji to tvrdi pa i ti to trebaš moći obrazložiti.

Ne nalazim zadovoljstvo u neprekidnom dječjem ponavljanju "jesi-nisam". Što ima subjektivno u stavu da trudnoća ishoduje rođenjem tj novim životom? Ponekad trudnoća neće uspjeti ali u svim ostalima imati će samo jedan ishod a ti to nazivaš subjektivnim pogledom.

Ne želim i neću pisati da bih tebe ili nekog drugoga uvjerio da je u krivu niti iz bilo kojeg sličnog razloga, jedina namjera mi je iznijeti svoje mišljenje za koje držim da je potkrijepljeno argumentima. Mogu ti odgovoriti ako izneseš nešto što mi je zanimljivo i što je također osnovano na nekim argumentima ali već sam ti odgovorio da je usporedba apsolutno neusporediva a nisi iznio ništa novo osim nekih prosudbi mojih svjetonazora pa ti nemam ništa novo za napisati. Ako imaš neke argumente za svoje tvrdnje ili koji osporavaju neku moju tvrdnju, sa radošću ću pročitati, nagađanja o mojim svjetonazorima nisu mi zanimljiva i nemam potrebu odgovarati na njih.

Naravno da bih mogao sa lakoćom pronači članak u kojem se spominju potpisnici iz tog lista te ime osobe koja je optužena za terorizam ali jednako lako to možeš i ti napraviti pa nakon pročitanog cijelog članka iznijeti mišljenje o istom. Ako bude zanimljivo i argumentirano odgovoriti ću na njega.

16 godina
gardist kaže...

Razumijem tvoj način razmišljanja jer je ideološki obojen pa na taj način i tumačiš svijet oko sebe. Zato u RH vidiš brojne ekstremno desne, ne vidiš mane ni manipulacije lijevih a preuveličavaš mane i manipulacije desnih. Srećom meni su HDZ/SDP i njihovi sateliti kao braća blizanci pa sam imun na njihove manipulacije te mogu imati drukčiju viziju svijeta oko sebe. Vjerujem da ti se sviđa poklik Milanovića "mi ili oni" dok je meni to katastrofa za Hrvatsku. To stalno izmišljanje ugroza kako bi došao/ostao na vlasti izravno je usmjereno protiv države i njenih stanovnika, izaziva podjele i probleme koji nam nisu potrebni. U Hrvatskoj ne raste nikakav ekstremizam niti postoji opasnost od fašizacije koliko god nas mediji u to pokušavali uvjeriti. Hrvati nisu srbomrsci, homofobni, zatucani. To te samo lijeva/desna opcija pokušava uvjeriti kako bi razmišljao na njima poželjan način.

Baš svaki desničar će itekako vidjeti smisao u tvom postu sa po meni izmjenjenim riječima baš kao što ti vidiš smisao u svom izvornom postu. I jedni i drugi vidite aveti prošlosti koje samo što nisu počele ubijati po ulici.

U stvarnosti osim stranačkih manipulatora i onih koji im vjeruju i kao papagaji ponavljaju njihove riječi, realna opasnost ne postoji. Normalnom, običnom čovjeku je puna kapa i jednih i drugih zastrašitelja, zna da ga i jedni i drugi samo trebaju na glasovanju i da će ih nemilice pljačkati do novih izbora.

Ovaj tvoj naratvi u kojem se ti izdižeš iznad ideolgije i lijevih i desnih je dobro poznat. To je bilo jedno od temeljnih načela MOST-ove kampanje pa vidimo kako je to završilo. Just sayin'

No imaš velikih problema s razumijevanjem pročitanoga. Iz članka je poprilično jasno da se ta peticija obrušila na konkrentnu osobu, ministra Zlatka Hasanbegovića. Ono u čemu Psiho246 vidi ekstremno desne je upravo koalicija na vlasti.

gardist kaže...

Ne nalazim zadovoljstvo u neprekidnom dječjem ponavljanju "jesi-nisam".

Ni ja pa ti to svejedno radiš.

gardist kaže...

Što ima subjektivno u stavu da trudnoća ishoduje rođenjem tj novim životom? Ponekad trudnoća neće uspjeti ali u svim ostalima imati će samo jedan ishod a ti to nazivaš subjektivnim pogledom.

Mijenjaš tezu. Rekao si da je abortus uzimanje života što je samo eufemizam za ubojstvo. Dakle tvoja tvrdnja da se abortusom ubija čovjek (jer u protivnom uzimanje života ne bi imalo smisla u tome kontektsu) je subjektivna.

gardist kaže...
Naravno da bih mogao sa lakoćom pronači članak u kojem se spominju potpisnici iz tog lista te ime osobe koja je optužena za terorizam ali jednako lako to možeš i ti napraviti pa nakon pročitanog cijelog članka iznijeti mišljenje o istom. Ako bude zanimljivo i argumentirano odgovoriti ću na njega.i

Laprdaš. Ti si iznio tvrdnju i nije na meni da ja guglam i tražim dokaze za nju već na tebi. I tebi koji valjda znaš na što si mislio i na koji članak je neusporedivo lakše to proguglati nego meni koji ne znam što točno da tražim. I osim toga malo prije si govorio o teroristima, a sad samo ublažavaš tvrdnju da je netko optužen za teorizam. Je li onda osuđen?

Osobno, mislim da si i ti shvatio da si lupio glupost i sad me dječjim forama pokušavaš vući za nos.

10 godina
neaktivan
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Antonio_Negri da vam skratim vrijeme obojici. Koliko su mediji kod nas točni u objavi informacija ne znam, ali dotičnog su naveli kao potpisnika.
18 godina
gardist kaže...
tnakir kaže...
ihush kaže...

- loša usporedba, npr da je vojska obavezna?

- ubaci u priču npr eutanaziju, zakon regulira, danas si doktor, sutra novi zakon i što tad?

- zapravo preskočio bi, ali upotrijebio si riječ glupo, bez potrebe, razloga ... imaš drugačije mišljenje, ali to ti ne daje pravo.. ljudi imaju prava, ima i doktor.

- Zapravo je dobra usporedba, nitko ga nije tjerao da postane ginekolog. Što nije išao u dermatologe pa ne bi imao moralnih problema oko pobačaja i eutanazije.

Ok, nek otvori privatnu ordinaciju pa nek ne radi abortus. Za sve postoji riješenje. Nametati svoje moralne i etičke postavke drugima nije riješenje.

Rvat katolik!
13 godina
neaktivan

Nevezano za dosadašnje teme...slušam sad pozadinsku buku iliti RTL dnevnik i skoro sam pala na guzicu. 

Voditeljica plačljivim glasom priča kako je oluja poharala Europu i kako se večeras kod nas očekuje oluja. Pa onda red patetičnih reportaža, pa izjava ljudi pa onda direktno uključenje meteorologa sa KRITIČNE točke u Hrvatskoj uz pitanje što da ljudi rade dođe li do oluje. Tu mi je odprilike bila granica gdje sam ih u stilu Mamića poslala u jedno nepristojno mjesto. 

Pa dobro imaju li ovi današnji novinari imalo mozga ili im je ona jedna stanica pokupila neki virus koji svaku vijest pretvara u žutilo??

Na takav način napraviti dramu od promjene vremena graniči sa kretenizmom. Nadmašili su čak i Bandićev ispad sa besplatnim podzemnim garažama za dvije kapi kiše prije par godina. 

Da je bar najavljeno iznimno opasno vrijeme, ali smo samo žuti na meteoalarmu.

Da, dolazi promjena vremena. Da, mjestimice promjena može biti jača. Ne, ne dolazi ista ciklona kao ona u Njemačkoj. Ne, ne dolazi armagedon. Dolazi hebena kiša i pljuskovi.

Zar stvarno nemaju pametnijih vijesti nego raditi drame od najobičnije (pro)ljetne promjene vremena kakvih će biti najmanje još desetak do kraja ovog ljeta? 

Zanimljivo je to da u ponedjeljak kad je u čitavoj Krapinskoj županiji i u zapadnom dijelu Zagrebačke županije padala tuča nisu beknuli ni slova a sad imaju izvještaje sa kritičnih točaka...ma nabijem ih sve na kritičnu točku  

16 godina
neaktivan
gardist kaže...
phoenix2003 kaže...

... Najveći problemi društva nisu abortusi, partizani i ustaše, religije i ideologije nego niska razina svjesti društvai podložnost medijskoj manipulaciji. ....

Isko Mujo pičke od Fate:"Bona Fato, daj mi malo."

"Ne dam, svršićeš u mene!" Odgovori Fata.

"Neću , majke mi!" Nastavi da moli Mujo.

"Paaaa ...eto hajde ako ćeš paziti evo ti."

I tako odrađuje Mujo Fatu i skuži fata da će Mujo svršiti.

"Vadi ga Mujo!" Uzviknu Fata.

"Joooj Fato, ne bi ga iz matere izvadio!

Naravoučenije: Ti isto da nikad nisi imao sex. Osim toga, veliki ako ne i najveći broj abortusa urade žene koje se već nalaze u braku. Treba da znaš da svaki sex (bez kondoma) nosi visok stepen rizika od trudnoće.

P.S. Ja osobno znam nekoliko žena koje imaju ljubavnike svećenike. Znam još štošta ali nije moje da ja o tome govorim. I ne znam samo ja to. Poznajem dosta ljudi koji isto to znaju a vjerojatno to zna i sam Kardinal. Tko sam ja (još i ateist)  da se miješa u unutarnje poslove Crkve?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice