Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.018.525
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
axos kaže...
BlackDog22 kaže...
axos kaže...

Ajde idemo onda polako. Imaš osobu A koja se iz nekog razloga nije mogla/smjela cijepiti  protiv bolesti X. Imaš osobu B koja se cijepila protivi bolesti X. Imaš osobu C koja nije cijepila protiv bolesti X. Ukoliko je osoba A u kontaktu s osobom B postoji šansa da se osoba A dobije bolest X iako osoba B nema bolest X jer je cjepljena. Ukoliko je osoba A u kontaktu s osobom C, osoba A se može razboliti jedino ukoliko je osoba C zaražena s X. Drugim rječima osoba B može biti prijenosnik zaraze X iako je cijepljena protiv te bolesti.

Dobro, i? 

Ne cijepiti se nije društveno odgovorno prema onima koji se ne mogu cijepiti jer potencijalno možeš zaraziti tu osobu. A ovi koji se cijepe mogu biti ujedno prijenosnici te bolesti. Kako je onda ova grupa koja se cijepila društveno odgovorna prema ovima koji se ne mogu cijepiti?

Lijepo, to ti je kao kad ribe plivaju u jatu. Brojnost jamči sigurnost. Neke će pojest veće ribe ali će kao jato prezivjet.

17 godina

Ok, neš se cijepit. Super. Onda odi u tu neku svoju hipijevsku-bezglutensku-negmo-antivaccination-chemtrails izoliranu zajednicu i tamo budi ne-cijepljen, nosi aluminijske kapice i sta ja znam sta.

Ja ne zelim da moj klinac jedan dan bude u vrticu/razredu sa necijepljenima. Sori klinjo, nemam nista protiv tebe, ali starci su ti idioti.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 13:19 (tnakir).
15 godina
ElektričnaOvca kaže...
axos kaže...

Imaš li kakvo istraživanje da ovo potvrdiš?

Mislim da bi pohrlili bez intervencije države.

ti to za ozbač pitaš? slobodno guglaj MMR vaccine risks, evo ti službene informacije od cdc-a:

http://www.cdc.gov/vaccines/hcp/vis/vis-statements/mmr.html 

Pitam zato jer je kolega citirao postotak za samo jednu navedenu nuspojavu.

Ako se sve skupa zbroji što lakših, što težih simptoma, to nije mali broj.

Ali nema se smisla truditi biti za ili protiv. Resistance is futile. I onako se nikoga od nas ne pita što mislimo kad se donose zakoni. Ako i jesmo za ili protiv s dobrim marketingom brzo se okrene javno mjenje. Tipa kad nas se prvi put pitalo da li smo za EU pa su ankete pokazale da veliki broj ljudi ne želi ulaziti. Nakon dovoljno kampanji ipak smo ušli. Tako bi bilo za cijepivo. Danas i već dugo vremena cjepivo je percipirano kod većine kao nešto pozivitno. U par godina dobre marketinške kampanje ljude bi se moglo uvjeriti u suprotno. Imate brdo preparata za mršavljenje i svi se kunu da su dobri a samo efedrin ima znanstveno dokazane rezultate koji je ujedno i zabranjen zbog nuspojava. Još i danas da pitate osobu na ulici što je dobro piti za srčane probleme bi rekli omega 3 masne kiseline, kao i u apoteci iako postoji studija na velikom broju ljudi koja je pokazala da omega 3 nema pozitivnih utjecaja na srce. Ne bi li trebalo svih kazniti koji lažno oglašavaju omegu 3? Evo članak o tome. Sjetite se i ekonomske krize... Bit će bolje, samo vi ulažite itd itd savjeti iz države. Prošlo je puno više nego su oni predvidjeli i oni koji su onda ulagali dobro su popušili para. Prema tome mislim da svak treba imati pravo izbora, ali i snositi posljedice za vlastita djela.

13 godina
axos kaže...
ElektričnaOvca kaže...
axos kaže...

Ali nema se smisla truditi biti za ili protiv. Resistance is futile. I onako se nikoga od nas ne pita što mislimo kad se donose zakoni. Ako i jesmo za ili protiv s dobrim marketingom brzo se okrene javno mjenje. Tipa kad nas se prvi put pitalo da li smo za EU pa su ankete pokazale da veliki broj ljudi ne želi ulaziti. Nakon dovoljno kampanji ipak smo ušli. Tako bi bilo za cijepivo. Danas i već dugo vremena cjepivo je percipirano kod većine kao nešto pozivitno. U par godina dobre marketinške kampanje ljude bi se moglo uvjeriti u suprotno. Imate brdo preparata za mršavljenje i svi se kunu da su dobri a samo efedrin ima znanstveno dokazane rezultate koji je ujedno i zabranjen zbog nuspojava. Još i danas da pitate osobu na ulici što je dobro piti za srčane probleme bi rekli omega 3 masne kiseline, kao i u apoteci iako postoji studija na velikom broju ljudi koja je pokazala da omega 3 nema pozitivnih utjecaja na srce. Ne bi li trebalo svih kazniti koji lažno oglašavaju omegu 3? Evo članak o tome. Sjetite se i ekonomske krize... Bit će bolje, samo vi ulažite itd itd savjeti iz države. Prošlo je puno više nego su oni predvidjeli i oni koji su onda ulagali dobro su popušili para. Prema tome mislim da svak treba imati pravo izbora, ali i snositi posljedice za vlastita djela.

Taj kolega sam ja, i to nije postotak za jednu navedenu nuspojavu, već za teže nuspojave - btw, taj postotak znači ujedno i da se ne zna može li se uopće pripisati cjepivu jer je toliko malen. Ne pokazuješ bazično razumijevanje, zašto bi se zbrajali simptomi, šansa da dobiješ više srednjih ii težih nuspojava su još mizernije. U nastavku teksta si na 3 teme odjednom i nigdje u isto vrijeme. Ništa od toga nisi suvislo pokrio i meni ostavljaš dojam nesuvislih trabunjanja. Mislim da ovakve rasprave nisu za tebe, a možda ti je jednostavno loš dan (vruće je i sve to).

Tread softly because you tread on my dreams.
13 godina

Vidim da i ovdje ima ljudi slabijeg IQa koji su protiv cjepiva. Meni je to drago, jer prirodna selekcija ce istrijebiti takve... Darwin na djelu. 

Cijepiti se moraju svi ( osim onih kojima je medicinski utvrdeno da im je imunitete preslab za cjepivo ). Jel bi ti bilo lijepo kad bi vrtic bio pun Difterije, Pertusisa i Tetanusa ? Ili da se oboljeva od Polio ? 

Sve su zapoceli retardirani amerikanci sa tim svojim nuspojavam, kad popijes lupocet imas sansu dobiti anafilaksiju i krepat na mjestu... pa ga i dalje pijes. Zasto pijes antibiotik kad imas gnojnu anginu ? Zasto ne jedes gljive i travu iz parka ? 

Cije dijete nije cjepljeno nema pravo na upis u vrtic, poslije u skolu... 

Svaki lijek ima nuspojavu, svatko moze umrijet od obicnog lupoceta... 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
15 godina
ElektričnaOvca kaže...
axos kaže...
ElektričnaOvca kaže...
axos kaže...

Taj kolega sam ja, i to nije postotak za jednu navedenu nuspojavu, već za teže nuspojave - btw, taj postotak znači ujedno i da se ne zna može li se uopće pripisati cjepivu jer je toliko malen. Ne pokazuješ bazično razumijevanje, zašto bi se zbrajali simptomi, šansa da dobiješ više srednjih ii težih nuspojava su još mizernije. U nastavku teksta si na 3 teme odjednom i nigdje u isto vrijeme. Ništa od toga nisi suvislo pokrio i meni ostavljaš dojam nesuvislih trabunjanja. Mislim da ovakve rasprave nisu za tebe, a možda ti je jednostavno loš dan (vruće je i sve to).

Kako se simptomi ne zbrajaju? Ako jedan od sto ima za simptom gubitak vida, a drugi krvarenje iz nosa, nije li to 2% da dobije neku nuspojavu. 3 teme odjednom s ciljem da kažem da danas kolega forumaš može izjaviti da ne želi da njegovo djete bude u vrtiću s osobom koja nije cijepljena, a da će možda za nekoliko godina situacija biti obrnuta. Možda osoba kojoj djete ne bude cijepljeno neće želiti da je njegovo dijete s djetetom koje je cijepljeno. Nekad mi izgleda da nije ni bitno što je dobro za nekoga nego se stvari vrte kako vjetar puše. Pogledaj kakv je pritisak bio na ljude prije 15 godina koji nisu pušili. Kad bi nekome rekao da ti ne puši u stanu/autu to je bilo nepristojno, a mnogi bi se naljutili. Danas je nepristojno ukoliko ta osoba ne pita može li zapaliti.

Ili ukratko mnogo stvari krenu kao nešto pozitivno/negativno i za godinu deset ili sto se pokaže da su sasvim suprotne. I zato inzistiram da se pojedincu da na odluku da postupi po svojoj savijesti.

17 godina
axos kaže...
ElektričnaOvca kaže...
axos kaže...

Imaš li kakvo istraživanje da ovo potvrdiš?

Mislim da bi pohrlili bez intervencije države.

ti to za ozbač pitaš? slobodno guglaj MMR vaccine risks, evo ti službene informacije od cdc-a:

http://www.cdc.gov/vaccines/hcp/vis/vis-statements/mmr.html 

Imaš dva problema:

Prvi problem je što je cijepljenje u igri nekoliko desetljeća, s rezultatima kojima se može rijetko pohvaliti ijedna ljudska akcija u povijesti i to na globalnoj razini.

Nuspojave? Koncentriraj se na ozbiljne, ove slabe su bezveze. A tih nuspojava ima mizerno malo, statistički preuzimaš veći rizik svakim buđenjem nego cijepljenjem.

Ovo s marketingom i slično - to ti je na nivou kemtrejlsa i aluminijskih kapica.

Drugi problem - znanost stavljaš u drugi plan, iza osobnog mišljenja / stajališta pojedinca. Razmisli malo.

15 godina
Old Iggy kaže...

Imaš dva problema:

Prvi problem je što je cijepljenje u igri nekoliko desetljeća, s rezultatima kojima se može rijetko pohvaliti ijedna ljudska akcija u povijesti i to na globalnoj razini.

Nuspojave? Koncentriraj se na ozbiljne, ove slabe su bezveze. A tih nuspojava ima mizerno malo, statistički preuzimaš veći rizik svakim buđenjem nego cijepljenjem.

Ovo s marketingom i slično - to ti je na nivou kemtrejlsa i aluminijskih kapica.

Drugi problem - znanost stavljaš u drugi plan, iza osobnog mišljenja / stajališta pojedinca. Razmisli malo.

Neznam foru s aluminijskim kapicama, ali marketing definitivno djeluje, inaće ga nebi bilo.

Znanost je sklona promjenama mišljenja i iako je najopipljiviji dokaz, ne mora znaćit da je sve što ona kaže istinito.

Iako kad malo sve sagledam imam jedan problem. A to je što ne razmišljam strateški. Teško mi se pomirit da netko može žrtvovati mali broj ljudi (cjepljenih s nuspojavama) da bi ukoliko se bolest pojavi spasio nepojmljivo veliki broj ljudi (sve one koji bi umrli da nije bilo cijepljenja). Lako je to odraditi u nekoj strateškoj igri, ali u RL nije sve jedno kad netko umre jer se cjepio, a ti si propisao tu obvezu. Niti kad je tvoje djete to koje riskira nuspojave da bi svi kao nacija bili imuni na tu bolest.

17 godina
neaktivan
axos kaže...

Pa da je broj i 100% kakve to veze ima ako se 99.99999999% nuspojava odnosi na povišenu temperaturu, privremeno krvarenje iz nosa ili blagu glavobolju? Čemu opće rasprava o tome? Nuspojave o kojima ima nekog smisla pričati su nuspojave sa dugoročnim ili trajnim posljedicama ili nedaj bože smrtonosnim. 

Znači konkretno što se tiće MMR cjepiva na koji je dan link možemo pričati o gluhoći, dugoročnim napadajima, komi, oštećenju mozga i smanjenoj svijesti (ili koji je već točan prijevod). Kako se vidi iz linka te nuspojave su toliko rijetke da nije uopće sigurno da li su bile posljedice cjepiva ili slučajnosti. Znači nekog cijepili i on završio u komi. On jedan jedini do sad od kad rade cjepljenje. I doktori nisu na kraju sigurni da li je to od cjepiva ili se 2 dana prije najeo nekih ludih gljiva. Nisu sigurni jer se nikom nikad prije ni kasnije to nije dogodilo, a svake godine se cijepe deseci milijuna već desetljećima.

17 godina
axos kaže...
Old Iggy kaže...

Imaš dva problema:

Neznam foru s aluminijskim kapicama, ali marketing definitivno djeluje, inaće ga nebi bilo.

Znanost je sklona promjenama mišljenja i iako je najopipljiviji dokaz, ne mora znaćit da je sve što ona kaže istinito.

Iako kad malo sve sagledam imam jedan problem. A to je što ne razmišljam strateški. Teško mi se pomirit da netko može žrtvovati mali broj ljudi (cjepljenih s nuspojavama) da bi ukoliko se bolest pojavi spasio nepojmljivo veliki broj ljudi (sve one koji bi umrli da nije bilo cijepljenja). Lako je to odraditi u nekoj strateškoj igri, ali u RL nije sve jedno kad netko umre jer se cjepio, a ti si propisao tu obvezu. Niti kad je tvoje djete to koje riskira nuspojave da bi svi kao nacija bili imuni na tu bolest.

Tako je. Ajmo ne vjerovati znanosti iako joj rezultati idu na ruku kontra teoretičarima zavjere koji nemaju nijedan ozbiljan dokaz, ali su protiv.

To što ti ne možeš zamisliti nešto (iako mi baš i nije jasno zašto ne možeš) ne znači da život nije igra vjerojatnosti i statistike.

17 godina
neaktivan

To valjda s roditeljima je tako da će oni rađe pristati na to da se netko iza zastora igra s djetetom ruskog ruleta iako ima 5/6 metaka u cijevi, nego da to moraju biti oni sa samo 1/6 metaka u cijevi. 

13 godina
axos kaže...

Kako se simptomi ne zbrajaju? Ako jedan od sto ima za simptom gubitak vida, a drugi krvarenje iz nosa, nije li to 2% da dobije neku nuspojavu. 3 teme odjednom s ciljem da kažem da danas kolega forumaš može izjaviti da ne želi da njegovo djete bude u vrtiću s osobom koja nije cijepljena, a da će možda za nekoliko godina situacija biti obrnuta. Možda osoba kojoj djete ne bude cijepljeno neće želiti da je njegovo dijete s djetetom koje je cijepljeno. Nekad mi izgleda da nije ni bitno što je dobro za nekoga nego se stvari vrte kako vjetar puše. Pogledaj kakv je pritisak bio na ljude prije 15 godina koji nisu pušili. Kad bi nekome rekao da ti ne puši u stanu/autu to je bilo nepristojno, a mnogi bi se naljutili. Danas je nepristojno ukoliko ta osoba ne pita može li zapaliti.

Ili ukratko mnogo stvari krenu kao nešto pozitivno/negativno i za godinu deset ili sto se pokaže da su sasvim suprotne. I zato inzistiram da se pojedincu da na odluku da postupi po svojoj savijesti.

Zašto bi zbrajao nuspojave, svaka nuspojava ima svoju frekvenciju pojavljivanja - nakon utvrđivanja svih nuspojava ih se klasificira u kategorije po težini i učestalosti. Ako se kaže da su teške nuspojave manje učestale od 1:1000000, jedna može biti zabilježena u 1 slučaju na 5 milijuna, a druga 1 na milijun i pol. 

Pa nije to stvar mode čovječe, i nije usporedivo sa omega3 kampanjom, niti s aloe verom, niti s ekonomskom krizom,... Ljudi su umirali na kamare od tih bolesti stoljećima. Umirali bi tako i danas, te još uvijek mogu umirati. Za viruse je cjepivo (odnosno stvaranje imuniteta) gotovo jedina mogućnost obrane i pravog lijeka. Kad se zaraziš mutiranom varijantom nečega što je donedavno bilo pred nestankom, onda ćeš se početi pitati je li nečija odluka bila isključivo stvar njegove savjesti i njegov problem. Sreća je što na svijetu ima ljudi s većim intelektualnim kapacitetima. Za mene je ovaj razgovor završen, nemaš ni podlogu niti mogućnost rezoniranja, a inzistirao bi - time si i glavni argument za obvezu cjepljenja, argumente nećeš razumjeti i živiš u iluziji da si nešto pokopčao i da možeš informirano odlučiti, a kada se drugima dogodi pizdarija jer si ti odlučivao jedino što ćeš imati je glupi osmjeh i ''sorry bro''.

13 godina
axos kaže...
Old Iggy kaže...

Imaš dva problema:

Bolje da svi pomremo nego da u nekoj vjerovatnosti umre jedan ili niti jedan covjek. Yep... slazem se sa tobom... Uvijek ce bit netko tko nije sa necim kompatibilan, Darwin stari moj... nista drugo. 

Jesi prezivio cjepivo ? Od rodenja kroz osnovno u srednju... jel bi ti bilo bolje da imas djeciju paralizu ili da si rikno od tetanusa na putu do sad ? Ne razumijem... jesi stvarno toliko zatucan ili sta ? 

13 godina

Počinjem se pitati koliko kolega ima godina..

17 godina
odjavljen

U stvari postoji način da se udovolji roditeljima koji ne žele cijepiti djecu. S obzirom da je znanost dokazala da cijepljenje učinkovito suzbija bolesti u velikoj većini slučajeva ali ipak postoji i rizik za zdravlje tijekom tog postupka, rizik je mali ali ipak postoji, nema mi smisla da me netko tjera zakonom da ja moram cijepiti svoje dijete. Neka mi daju izbor (inače ja sam dao cijepiti bez da sam uopće dvojio u postupak i razmišljao o njemu). Onaj tko ne cijepi u slučaju bolesti dužan je podmiriti kompletne troškove liječenja iz svog džepa...znači takvo liječenje ne bi pokrivalo osnovno zdravstveno osiguranje gdje je parktički sve besplatno kada su djeca u pitanju. Kada bi osoba postala punoljetna, ako ne bi provela naknadno cjepljenje, takođe bi morala osobno snositi troškove liječenja.

Mislim da bi to moglo biti OK. 

17 godina
XXX kaže...

U stvari postoji način da se udovolji roditeljima koji ne žele cijepiti djecu. S obzirom da je znanost dokazala da cijepljenje učinkovito suzbija bolesti u velikoj većini slučajeva ali ipak postoji i rizik za zdravlje tijekom tog postupka, rizik je mali ali ipak postoji, nema mi smisla da me netko tjera zakonom da ja moram cijepiti svoje dijete. Neka mi daju izbor (inače ja sam dao cijepiti bez da sam uopće dvojio u postupak i razmišljao o njemu). Onaj tko ne cijepi u slučaju bolesti dužan je podmiriti kompletne troškove liječenja iz svog džepa...znači takvo liječenje ne bi pokrivalo osnovno zdravstveno osiguranje gdje je parktički sve besplatno kada su djeca u pitanju. Kada bi osoba postala punoljetna, ako ne bi provela naknadno cjepljenje, takođe bi morala osobno snositi troškove liječenja.

Nemoguće, jer time direktno dovodi druge u opasnost.

Kao da kažeš "odobrite mi da vozim prebrzo, ali ja ću plaćati štete, ne osiguranje". Na stranu što 99% ljudi nema pare za takva liječenja plus što društvo gubi time što teško bolesni ne rade.

17 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
XXX kaže...

Kao da kažeš "odobrite mi da vozim prebrzo, ali ja ću plaćati štete, ne osiguranje". Na stranu što 99% ljudi nema pare za takva liječenja plus što društvo gubi time što teško bolesni ne rade.

Dovodi u opasnost isto takve koji su se odbili cijepiti. Samo njih, pa valjda su ti koji su odbili svjesni opasnosti. Troškove snose sami i mirna Bosna. Nema to veze sa odobravanjem brze vožnje jer tako bi se odvodili u opasnost i oni koji voze propisanom brzinom. Ako si cijepljen ne bi trebo biti u opasnosti, zar ne?

17 godina
odjavljen
XXX kaže...

....Onaj tko ne cijepi u slučaju bolesti dužan je podmiriti kompletne troškove liječenja iz svog džepa...znači takvo liječenje ne bi pokrivalo osnovno zdravstveno osiguranje gdje je parktički sve besplatno kada su djeca u pitanju. Kada bi osoba postala punoljetna, ako ne bi provela naknadno cjepljenje, takođe bi morala osobno snositi troškove liječenja.

A što kad to dijete zarazi neko drugo, jer ovo ima slab imunitet zbog npr. prehlade? Tko će platiti liječenje tog djeteta?

My name is Legion... For we are many!
17 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
A što kad to dijete zarazi neko drugo, jer ovo ima slab imunitet zbog npr. prehlade? Tko će platiti liječenje tog djeteta?

Znači ako zaraženo dijete zarazi nekog drugog  onda zaj valjda isto nije cijepljen. Ovo sa padanjem imuniteta mi je prvi glas, ako je to istina onda ovaj moj prijedlog nema smisla. Zar je moguće da se cijepljena osoba zarazi ako joj padne imunitet?

15 godina
Old Iggy kaže...
XXX kaže...

Pušać u opasnost dovodi sve oko sebe pa mu je sve jedno dozvoljeno pušiti.

A vi svi ostali koji govorite o mojim mentalnim kapacitetima, godinama i mojoj zatucanosti recite mi da li ste išta bolji od vjerskih fanatika? Tako je rečeno, mora da je tako. Bez ikakve misli da je nešto možda malo drugačije, ili da postoji još nešto. Da su svi tako prihvaćali stare teze, nikad se nebi makli iz kamenog doba. Ovdje smo da raspravljamo, iznosimo mišljenje, dolazimo do novih spoznaja, itd.  Nismo tu ni zbog vrijeđanja. Ako vas ne zanimaju moji argumenti/ideje koji mogu i nemoraju biti ono što ja stvarno mislim nego su to zbog propitivanja stavova i protuteže kako bi se nastavila rasprava i saznalo koje novo mišljenje, imate tipku da me blokirate i nema problema.

15 godina
XXX kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Znači ako zaraženo dijete zarazi nekog drugog  onda zaj valjda isto nije cijepljen. Ovo sa padanjem imuniteta mi je prvi glas, ako je to istina onda ovaj moj prijedlog nema smisla. Zar je moguće da se cijepljena osoba zarazi ako joj padne imunitet?

Navodno cijepljenje te ne čini 100% otpornim i plus možeš postati prijenosnik bolesti. Tako da ako se ti cijepiš protiv neke bolesti, tu istu bolest možeš dobiti od osobe koja je isto cijepljena. Malo debilno na prvu, ali tako je. Nedavno sam i ja to saznao. 

Zato i inzistiram da nije bitno tko zauzima kakav stav nego da se raspravlja i da se sazna nešto novo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 15:24 (axos).
17 godina
odjavljen
XXX kaže...

Imunitet je vrlo osjetljiva stvar... Malo otpornija mutacija gripe + loši vremenski uvjeti = slabiji za obranu od drugih infekcija, uključujuć i one od kojih si cijepljen. Tako nešto se kroz maglu sjećam sa jednog predavanja...

My name is Legion... For we are many!
17 godina
odjavljen
axos kaže...
XXX kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Navodno cijepljenje te ne čini 100% otpornim i plus možeš postati prijenosnik bolesti. Tako da ako se ti cijepiš protiv neke bolesti, tu istu bolest možeš dobiti od osobe koja je isto cijepljena. Malo debilno na prvu, ali tako je. Nedavno sam i ja to saznao. 

Zato i inzistiram da nije bitno tko zauzima kakav stav nego da se raspravlja i da se sazna nešto novo.

Ništa nije 100% u životu a pogotovu u medicini. Ali generalno stoji da u velikom postotku cijepljnje štiti od odrđenih zaraznih bolesti. Onaj tko ne želi cijepiti sebe ili svoje dijete zbog mogućih nuspojava, neka ne cijepi ali neka i snosi trškove liječenja ili neka se liječi sam. Ove ostale mogućnosti i varijable mi djeluju kako izuzeci a ne pravilo. Ako postoji mogućnost da se netko zarazi unatoč cjepivu onda nema nikave garancije ni da će 100% cijepljena populacija biti imuna na neku bolest.

15 godina

Ali kad žena u onom članku kaže "nakon deset dana proučavanja nismo našli ni jedan razlog" upišo sam se skoro u gaće. Ja neznam što ta novinarka u naslov ne stavi "evo još jedne budaletine".

Sad tu postoji šansa da će malom past jedna dlaka zglave i odmah "ja oću svoja prava". Pa i beba ima svoja prava, šta nek klinjo pobere neki drek sa 19-20 godina jer nije cijepljen i sad teoretski može tužiti državu jer je SUD!? donio odluku da ga njegova vlastita mater ne mora cijepiti (koja je evidentno veoma stručna i stručnija od svih doktora).

Na sudu treba biti zamolba kao za uknjižbu prava vlasništva. "Zatjevam zabranu cijepljnja mog djeteta Pere Perića. Preuzimam sve rizike i eventualne troškove od liječenja paralize, tuberkuloze ( i sad tu nek sud nabroji sve moguće bolesti i troškove liječenja), i potpisujem da nemam pravo zahtjevati odštetu u slučaju oboljenja od gore navedenih boleščina".

Biljega 50kn, kopija osobne i vozi.

@overhaul. Oprosti, točno si rekao. Kao što mi ide na jetra kada ovako neka baba zbog "vlastitog mišljenja" dovodi život svog djeteta u opasnost jer je negdje nešto čula, tako su mi bedaste štorije "vidio sam dinosaura kako jede psa". Životinja je životinja i toga svaki vlasnik svake životinje mora biti svjestan (i svih rizika) prije uzimanja životinje pod brigu. Ljudi možda na pse gledaju kao na bebice, ali to su nekad bili vukovi i potencijalno te svaki može zaklat. Kao što je proizvođač svinja odgovoran za svoje svinje i zaradu i štetu, tako bi i vlasnike pasa morali kontrolirati. A te kontrole nema. S obzirom koliko ljudi muče pse, koliko su psi upleteni i prisutni u životu čovjeka (neki spavaju u krevetu itd) - i kada uzmeš u obzir da su to na kraju ipak životinje, zapravo je nevjerojatno da mrtvih i izgriženih nema još više.

Nije mi cilj nikog osobno zaskočit, nedaj bog uvrijedit, nitko ovdje nije baš toliko glup i bezobrazan da to zaslužuje, ali šta nije totalno blesavo da netko zbog svog doživljaja, mišljenja, ukusa ili bilo čega donosi zaključke bez ijedne relevantne i znanstveno utemeljene činjenice. Eto dobermane treba zabranit jer je mog susjeda pojeo njegov doberman. Kakvo je to raspravljanje. Ja neću cijepiti svog balavca jer sam nakon 10 dana (ovo mi je brutalno smješno) pametniji od 4.000 doktora koji uče valjda svaki po 20 godina. To je pričanje gluposti i baljezgarenje, a ne neka normalna rasprava.

13 godina
axos kaže...
Old Iggy kaže...
XXX kaže...

A vi svi ostali koji govorite o mojim mentalnim kapacitetima, godinama i mojoj zatucanosti recite mi da li ste išta bolji od vjerskih fanatika? Tako je rečeno, mora da je tako. Bez ikakve misli da je nešto možda malo drugačije, ili da postoji još nešto. Da su svi tako prihvaćali stare teze, nikad se nebi makli iz kamenog doba. Ovdje smo da raspravljamo, iznosimo mišljenje, dolazimo do novih spoznaja, itd.  Nismo tu ni zbog vrijeđanja. Ako vas ne zanimaju moji argumenti/ideje koji mogu i nemoraju biti ono što ja stvarno mislim nego su to zbog propitivanja stavova i protuteže kako bi se nastavila rasprava i saznalo koje novo mišljenje, imate tipku da me blokirate i nema problema.

Pusac dovodi u opasnost, no to takoder prelazi u drustveno neprihvatljivo ponasanje... zato postoje prostori za pusace i ne pusace.

Vjerski fanatik vjeruje u nesto sta ne postoji... poput tebe, ne nas. 

Nista nije tako receno, dokazi ti pokazuju da je to tako i da cjepivo radi vise koristi nego stete. Ti nemas stav, ti si cuo da negdje grmi a ne znas gdje. Ocito nisi kapacitet da shvatis kako je cjepivo valjda najjaci ljudski izum poslije vatre i kotaca. Jer da nije cjepiva, nas nebi bilo ovoliko koliko nas ima. Tvoja teza ne drzi vodu jer nemas dokaze. Ljudi umiru i umirat ce. 

Ti ne iznosi misljenje ti govoris kako nesto sta je pomoglo covjecanstvu ne vrijedi i da te treba prestat sa tim jer je u zadnje vrijeme 3 ljudi umrlo a 2 dobilo temperaturu. Ti nemas argumente za to. Pandemija vodenih kozica i cigarete nejdu u isti kos i tu odmah gubis bitku sa svojim argumentom. 

Samo cu te pitat nesto. Da stanes na hrđavi cavao, da li bi primio cjepivo protiv tetanusa u bolnici ? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 15:54 (SimeKZ).
13 godina
axos kaže...
XXX kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Kakve su ovo pizdarije ? Jel ti znas da se u cjepivu vecinom nalaze mrtvi ili umrtvljeni patogeni... i sad mi reci kako mozes postat prijenosnik. Di si to procito ? Na 24h ili na necijem blogu ? 

17 godina
neaktivan
axos kaže...

Što si navalio na to da zdrave osobe mogu prenijeti bolesti. Uglavnom ne mogu. Sve bolesti protiv kojih se cijepimo ne prenose zdravi ljudi nego oboljeli. Postoji par bolesti, uglavnom spolnih u kojima su muškarci nosioci, a žene oboljevaju. HPV na primjer.

Uporno nam pokušavaš dokazati da si educiran, a cijelo vrijeme na prodaješ floskule s kojekakvih alter portala.

Par postova gore si zauzeo takav stav da sam se zamislio kako sam uopće preživio 45 godina bez da si mi ti otvorio oči.

15 godina
SimeKZ kaže...
axos kaže...
Old Iggy kaže...
XXX kaže...

Pusac dovodi u opasnost, no to takoder prelazi u drustveno neprihvatljivo ponasanje... zato postoje prostori za pusace i ne pusace.

Metnalno si zatucan, da. Vjerski fanatik vjeruje u nesto sta ne postoji... poput tebe, ne nas. 

Nista nije tako receno, dokazi ti pokazuju da je to tako i da cjepivo radi vise koristi nego stete. Ti nemas stav, ti si cuo da negdje grmi a ne znas gdje. Ocito nisi kapacitet da shvatis kako je cjepivo valjda najjaci ljudski izum poslije vatre i kotaca. Jer da nije cjepiva, nas nebi bilo ovoliko koliko nas ima. Tvoja teza ne drzi vodu jer nemas dokaze. Ljudi umiru i umirat ce. 

Ti ne iznosi misljenje ti govoris kako nesto sta je pomoglo covjecanstvu ne vrijedi i da te treba prestat sa tim jer je u zadnje vrijeme 3 ljudi umrlo a 2 dobilo temperaturu. Ti nemas argumente za to. Pandemija vodenih kozica i cigarete nejdu u isti kos i tu odmah gubis bitku sa svojim argumentom. 

Samo cu te pitat nesto. Da stanes na hrđavi cavao, da li bi primio cjepivo protiv tetanusa u bolnici ? 

Negdje postoje, negdje ne. Svi također moraju financirati njegovo liječenje ako se razboli zbog toga. Nebi bi bilo bolje zakonom zabraniti pušenje? Mentalno zatucan? Idemo sad na šale o roditeljima ili? Onaj koji vrijeđa druge govori puno o njemu samom. Jasno sam napisao da ovi postovi mogu ili ne moraju biti moje mišnjenje i da služe u svrhu razvoja rasprave. A ti se ponašaš kao da me poznaš.  Nisam spomenuo vjerskog fanatika nego samo fanatika. Fanatik nema veze s postojanjem ili ne postojanjem. Fanatik u smislu osobe koja vjeruje samo ono što želi vjerovat ili mu je rečeno da vjeruje, bez da to propituje. Kažeš: "Poput mene, a ne nas" Nema tu vas ili nas, svi smo samo sudionici u raspravi koji zastupaju neke teze.

Govorimo o istraživanjima. Duboko udahni i razmisli, govorimo o istraživanjima i tezama. U jednom istraživanju teza može biti potvrđena, a u drugom ista ta pobijena. Stvari nisu tako crno bijele. To što moja teza ne drži vodu je sasvim uredu jer kao što sam rekao tu sam zbog rasprave i novih ideja, a ne zato što moram biti u pravu.

A to s cigaretama i ostalim bolestima ide u isti koš jer su istraživanja koja ti toliko vrednuješ pokazala da cigarete uzrokuju dosta bolesti, od kojih su neke smrtonosne. Onaj koji puši u blizini nepušaća narušava njegovo zdravlje.

Da stanem na čavao informirao bi se o tome u kratkom roku i saznao da li cjepivo djeluje ako ga primim nakon uboda, i koje su šanse da dobijem tetanus. Ako nisu neke zanemarive tipa <0.0001% i da cjepivo djeluje i nakon uboda otišao bi se cijepiti. Ali nebi se preventivno cijepio da sam imun ako jednog dana nagazim na to.

13 godina
axos kaže...

Mda, još nadodaj da ti je rečeno kako si zmazan i da smrdiš.  Prestani trkeljati i pročitaj ovdje nešto s razumijevanjem, tebi je problem značenje onoga što ti se ovdje napiše ''po seljački''. Jel te vrijeđa to što na svijetu ima ljudi s većim intelektualnim kapacitetima i bolje educiranih od tebe? Kreni sa ''č'' i ''ć'', pa ''ije'' i ''je''. Da, smiješno je da misliš da možeš ravnopravno sudjelovati u raspravi. Metaforički rečeno, ti bi pričao o množenju i dijeljenju, a zbrajati ne znaš. Trebaš prvo razumjeti neke teze da bi ih stavio na kušnju. Od tvojih razmišljanja nema novih spoznaja i nema protuteže, samo gubljenje vremena. Pitao sam te za godine jer ako imaš 16 onda je ok, 18 ajd dobro, al' ako si stariji od toga onda si u debelom zaostatku za ovakve rasprave.

17 godina
axos kaže...

Negdje postoje, negdje ne. Svi također moraju financirati njegovo liječenje ako se razboli zbog toga. Nebi bi bilo bolje zakonom zabraniti pušenje? Mentalno zatucan? Idemo sad na šale o roditeljima ili? Onaj koji vrijeđa druge govori puno o njemu samom. Jasno sam napisao da ovi postovi mogu ili ne moraju biti moje mišnjenje i da služe u svrhu razvoja rasprave. A ti se ponašaš kao da me poznaš.  Nisam spomenuo vjerskog fanatika nego samo fanatika. Fanatik nema veze s postojanjem ili ne postojanjem. Fanatik u smislu osobe koja vjeruje samo ono što želi vjerovat ili mu je rečeno da vjeruje, bez da to propituje. Kažeš: "Poput mene, a ne nas" Nema tu vas ili nas, svi smo samo sudionici u raspravi koji zastupaju neke teze.

Govorimo o istraživanjima. Duboko udahni i razmisli, govorimo o istraživanjima i tezama. U jednom istraživanju teza može biti potvrđena, a u drugom ista ta pobijena. Stvari nisu tako crno bijele. To što moja teza ne drži vodu je sasvim uredu jer kao što sam rekao tu sam zbog rasprave i novih ideja, a ne zato što moram biti u pravu.

A to s cigaretama i ostalim bolestima ide u isti koš jer su istraživanja koja ti toliko vrednuješ pokazala da cigarete uzrokuju dosta bolesti, od kojih su neke smrtonosne. Onaj koji puši u blizini nepušaća narušava njegovo zdravlje.

Da stanem na čavao informirao bi se o tome u kratkom roku i saznao da li cjepivo djeluje ako ga primim nakon uboda, i koje su šanse da dobijem tetanus. Ako nisu neke zanemarive tipa <0.0001% i da cjepivo djeluje i nakon uboda otišao bi se cijepiti. Ali nebi se preventivno cijepio da sam imun ako jednog dana nagazim na to.

Prvo, zakonom i je zabranjeno pušenje na svim mjestima gdje može smetati drugima.

Nego, gdje su ta istraživanja kojima su pobijene prednosti cijepljenja?

Odabereš da ne želi cjepivo protiv tetanusa, što se zbiva ako dođe do problema?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice