Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.021.685
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
phoenix2003 kaže...
AA-d00d kaže...

Ja više ništa ne razumijem tu. Narod odbio mjere štednje na referendumu, zatim Cipras trijumfalno odlazi u Brisel sa namjerom da padne na sve 4 i naprči se nakon čega Grčka mora prihvatiti još gore uvjete za novu injekciju € (čitam negdje da su ju pretvorili u koloniju)? 

WHAT GIVES???

Hljeba i igara! Isto kao i kod nas. Da mase vide da se nešto radi. Jadan način da se osvoji vlast. Gdje je sad svevišnji Varufakis?!

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/388988/Varufakis-Cipras-je-prihvatio-nemoguce.html

Kritizira vladu i taj potez.

- Psiho246
15 godina
neaktivan

Zašto on nije nešto napravio? Mislim, što je uopće htio? Da mu se netko pokloni i kaže:"Mi ništa nismo znali o ekonomiji, mi samo izrabljujemo." Većina nas ima kredit. I što mi možemo promijeniti sad ako odemo u banku i kažemo:"Vi mene izrabljujete! Zašto ste mi odobrili kredit? Otpišite mi dug jer je to meni predugo otplaćivati."

17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Zašto on nije nešto napravio? Mislim, što je uopće htio? Da mu se netko pokloni i kaže:"Mi ništa nismo znali o ekonomiji, mi samo izrabljujemo." Većina nas ima kredit. I što mi možemo promijeniti sad ako odemo u banku i kažemo:"Vi mene izrabljujete! Zašto ste mi odobrili kredit? Otpišite mi dug jer je to meni predugo otplaćivati."

Zar nismo već zaključili da nije problem u tome što oni ne žele plaćati dug (kao dug), već u tome da ne mogu plaćati pod tim nametnutim izrabljivačkim uvjetima?

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 6:19 (AA-d00d).
12 godina
AA-d00d kaže...

Zar nismo već zaključili da nije problem u tome što oni ne žele plaćati dug (kao dug), već u tome da ne mogu plaćati pod tim nametnutim izrabljivačkim uvjetima?

nisam siguran koliko su to baš bili "nametnuti izrabljivački" uvjeti, obzirom da su kredite uzimali u vrijeme kad im je kreditni rejting bio fantastičan i uz vrlo povoljne kamate

mislim da je to više problem što su kredit koristili kao redovni prihod za podizanje i održavanje nerealnog standarda umjesto za razvojne projekte i podizanje gospodarstva, pa onda uzimali opet nove kredite za vraćanje starih i još viši standard i tako sve do trenutka kad se dug više ne može vraćati, a postignuti standard održavati bez novih prihoda koje oni nemaju

to je kao da dižeš kredit da bi mogao živjeti kao tvoj susjed poduzetnik kojeg vidiš samo kad kupi novog bmw-a ili dogradi kuću, ali ga inače ne vidiš jer radi od jutra do sutra, pa onda taj kredit iskoristiš za kupnju bmw-a i dogradnju svoje kuće, pa uzmeš novi kredit da pokriješ stari i pokriješ troškove jer si i pola prvog kredita spiskao na hajlajf, pa si navikao i malo više trošiti

i onda se odjednom nađeš u problemima, nemereš više vraćati kredit, kukaš da ti ga oproste, ali bi zadržao i bmw-a i dograđenu kuću, pa i povećani standard - ne ide to tako

17 godina
neaktivan

Ja ne vidim iskreno u cemu je problem sto su dizali tolike kredite jer su ih prije 2008. uredno otplacivali a onda je doslo tek sranje s one strane Atlantika. I ako jesu krivi, za tango je potrebno dvoje - koji vrag su im onda dali AAA rejting i niske kamate (a sigurno nisu davali na lijepe oci samo). I sada oni koji su davali te kredite su se nasli pametovat o nerealnom standardu i cak idu toliko daleko da od paketa pomoci koje im trenutno daju (Njemačka, Francuska), forsiraju da taj novac ide za spasavanje njihovih banaka (u Grčkoj) i spunjavanje narudžbi za vojnu opremu koje, gle čuda, su Njemačke i Francuske kompanije. Steži remen do bubrega, daj masovne otkaze ljudima ali nemoj samo da ti padne na pomisao otkazati narudžbu od miljardu €!

Ono sto zelim reci je to da ta pomoc nije uopce pomoc jer ce se sve opet vratiti u matične zemlje +  nove kamate na tu "pomoc". Uvjeti otplate su.jednostavno nerealni i stetni u svakom pogledu.

17 godina

Najgore od svega je sto ce se sad s Grckom desit politicki?

Vrlo je moguce da ce ekstremizam sada bujat u Grckoj. Ekstremizam su ljudi stavili sa strane u korist Syroze.
Na valu nezadovoljstva Syrozom mogu se ponovno probiti ekstremno lijeve i desne stranke/pokreti koje sada imaju priliku postat jace nego ikada.

Grcki narod je depresivan, jadan, ocajan i iznevjeren.

- Psiho246
15 godina
AA-d00d kaže...

Ja ne vidim iskreno u cemu je problem sto su dizali tolike kredite jer su ih prije 2008. uredno otplacivali a onda je doslo tek sranje s one strane Atlantika.

Zar nisu svemu kumovale olimpijske igre i stadioni?

17 godina
neaktivan

Pa narod će poludit sigurno, to nije normalno kako ih je Cipras prevario u tih par dana. Čekam samo vijest kako će ga doslovno razapet/kamenovat/fizički mucit. Je li se ikad igdje desio sličan slučaj gdje je premijer dao direktnu moć narodu (i još ktome molio ih da glasaju protiv) da bi bi sljedeći dan napravio dijametralno suprotnu stvar od rezultata glasanja??? Čovjek se pokazao pravim smećem, ovi naši političari su bar toliko pošteni da nam uopće nebi dali referendum jer bi ga ovako ionako ignorirali.

17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
AA-d00d kaže...

Ja ne vidim iskreno u cemu je problem sto su dizali tolike kredite jer su ih prije 2008. uredno otplacivali a onda je doslo tek sranje s one strane Atlantika.

Ja smatram da je problem nastao još u antici - krvavi Perzijanci majku im!

17 godina
ivan dragi kaže...
AA-d00d kaže...

Nisu bile jedini uzrok, ali su bile poprilično "zakucavanje".

AA-d00d kaže...

Pa narod će poludit sigurno, to nije normalno kako ih je Cipras prevario u tih par dana. Čekam samo vijest kako će ga doslovno razapet/kamenovat/fizički mucit. Je li se ikad igdje desio sličan slučaj gdje je premijer dao direktnu moć narodu (i još ktome molio ih da glasaju protiv) da bi bi sljedeći dan napravio dijametralno suprotnu stvar od rezultata glasanja??? Čovjek se pokazao pravim smećem, ovi naši političari su bar toliko pošteni da nam uopće nebi dali referendum jer bi ga ovako ionako ignorirali.

Referendum je bio emocionalna igra kojim su pokušali napraviti pritisak na ekipu koju grčke emocije interesiraju koliko i mene.

Nije ni on imao bog zna kakve opcije, doveden je pred zid, a odluka je ipak na njemu i vladi bez obzira što je narod "rekao". Tako se ne vodi država, tu smo i mi dobar primjer. S jedne strane nemamo para, a s druge "ne damo autoceste", "nećemo outsourcing", "besplatno zdravstvo i školstvo", "nećemo vađenje nafte u Jadranu", "ne damo radna mjesta u državnoj upravi", "ne damo plaće" i slično.

To jednostavno ne hoda, te suprotnosti se ne mogu spojiti u jedno. Potreban je kompromis, a kompromisi ne idu kroz referendume.

12 godina
AA-d00d kaže...

Ja ne vidim iskreno u cemu je problem sto su dizali tolike kredite jer su ih prije 2008. uredno otplacivali a onda je doslo tek sranje s one strane Atlantika. I ako jesu krivi, za tango je potrebno dvoje - koji vrag su im onda dali AAA rejting i niske kamate (a sigurno nisu davali na lijepe oci samo). I sada oni koji su davali te kredite su se nasli pametovat o nerealnom standardu i cak idu toliko daleko da od paketa pomoci koje im trenutno daju (Njemačka, Francuska), forsiraju da taj novac ide za spasavanje njihovih banaka (u Grčkoj) i spunjavanje narudžbi za vojnu opremu koje, gle čuda, su Njemačke i Francuske kompanije. Steži remen do bubrega, daj masovne otkaze ljudima ali nemoj samo da ti padne na pomisao otkazati narudžbu od miljardu €!

Ono sto zelim reci je to da ta pomoc nije uopce pomoc jer ce se sve opet vratiti u matične zemlje +  nove kamate na tu "pomoc". Uvjeti otplate su.jednostavno nerealni i stetni u svakom pogledu.

istina, za tango jest potrebno dvoje i svakako je dobar dio krivice na eu

no, kredite su dizale i druge države poput poljske, estonije ili češke gdje mirovina nije 800 eura, gdje su poticali proizvodnju i gospodarstvo, a ne uhljebljivanje i 14 plaća, pa što bi oni trebali

grčka je prosječna plaća još uvijek veća od naše za 50%, najniža zakonom određena plaća je više nego dvostruko veća, mirovine su im skoro trostruko veće

ušteda je bilo i to drastičnih, ali se oni još uvijek ponašaju kao da spadaju među razvijenije zemlje poput nizozemske ili njemačke, kojima za razliku od grčke prihodi to ipak omogućavaju

ne znam, teško je tu biti pametan, ako im oproste dugove ne valja, ako im ne oproste opet ne valja

u svakom slučaju čini mi se da se neće puno promijeniti u mentalitetu, navikama i politici grčke i da će problema biti sve više i više, pa hebate, za njih se već desetljećima govori "dužan ko grčka" i opet ništa, prvom prilikom diži kredite i živi ko pijani milijarder

doduše nismo ni mi ništa bolji, prvi su nas krali i upropastili, a ovi sad se zadužuju ko blesavi da održe cirkus - dug središnje države na kraju 2011. je bio 48 posto bdp-a, 2012. je bio na 50 posto, a sad je na skoro 88 posto bdp-a, a tek su ove godine odlučili zagrabiti u kredite - ovaj mjesec digli su 200 mil. eura kredita za hž, izdali 6 mlrd. kuna obveznica i gledaju kako još i gdje uzeti love da do izbora isfinanciraju kampanju preko državnog proračuna

pa ti vidi kud ćemo i mi za koju godinu

15 godina
ivan dragi kaže...

U istoj mjeri kao i kod nas rukometne dvorane.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
mario.L_hr kaže...
ivan dragi kaže...

Puno više. Neke procjene i do 15 milijardi dolara minusa.

15 godina
mario.L_hr kaže...

Prilično sam siguran da je tako bilo i da će tako biti sa svakim kreditom kojeg utrošimo u nešto što ne vraća lovu. Nije problem dignut trilijun dolara kredita ako će nam taj biznis kroz deset godina zaradit triljun i po. To što smo se zadužili je irelevantno ako smo s time stvorili 50.000 radnih mjesta ili omogućili bilo kakvu zaradu.

Ceste su same po sebi malecki problem. One nešto generiraju, ukupan priljev u državu zbog tih cesta je sigurno dovoljan da se pokrije trošak te ceste, (zbog svih nuspojava koje jedan autoput ima po neko područje), i da nam je to jedini dug uopće sada nebi bio problem dignut jeftiniji kredit, isplatiti stari skuplji i nikom ništa.

Al mi smo lovu potrošili na mirovine, naknade, božićnice, izmišljena radna mjesta, agencije, i te mutave dvorane kao da smo birali "što najmanje donosi zaradu, pa ajmo sad u to uložiti". Jedino Arena Zagreb koliko toliko radi.

Zato svima govorim, nikad nemojte dizat kredit za stan u kojem mislite živjet, nikad nemojte kupovat auto na kredit ako ne mislite od zarade ušparat bar 20% tog auta godišnje..Umjesto stana od 70.000€ možete otvoriti tvornicu specijalnih slamki za ispijanje mojita, a da ti ne ulazi prokleta menta i tako zaštropo mutavo crijevo kojeg ko kreten moš sisat po ure po ovoj prokletoj vrućini, još se oznojiš ko majmun dok ispljuješ sve te listove i koštice.. i sigurno bi imali posla, hebo me pas ako nebi svaki mohito na svijetu bio poslužen s tom slamkom.

17 godina
ivan dragi kaže...
mario.L_hr kaže...

Prilično sam siguran da je tako bilo i da će tako biti sa svakim kreditom kojeg utrošimo u nešto što ne vraća lovu. Nije problem dignut trilijun dolara kredita ako će nam taj biznis kroz deset godina zaradit triljun i po. To što smo se zadužili je irelevantno ako smo s time stvorili 50.000 radnih mjesta ili omogućili bilo kakvu zaradu.

Ceste su same po sebi malecki problem. One nešto generiraju, ukupan priljev u državu zbog tih cesta je sigurno dovoljan da se pokrije trošak te ceste, (zbog svih nuspojava koje jedan autoput ima po neko područje), i da nam je to jedini dug uopće sada nebi bio problem dignut jeftiniji kredit, isplatiti stari skuplji i nikom ništa.

Kredite možeš dizati i za "nepovratne" stvari, ako si to možeš priuštiti.

A Dalmatina ni u jednoj varijanti kalkulacija u ovakvom stanju nije rentabilna, gledajući ni primarne ni sekundarne prihode.

17 godina
odjavljen

Malo dalje od centra ZG-a, u jednoj vecoj ulici, radila se nova cesta. Pol godine nakon kaj je nova cesta napravljena pocelo se opet busit da ugrade neke cijevi, mislim da je bilo za kanalizaciju, i to su dosta veliku rutu iskopali, skoro pola ulice. Normalno cesta je vec bila u rasulu, em zato jer prekopana pa zakrpana, em zato jer je prolazilo 500 kamiona dnevno. 

Kad su vidli da je nova cesta vec "stara" tu polovicu su opet isli nanovo asfaltirat. Nakon toga je na par mjesta pukla cijev i opet je nova cesta na par mjesta grbava.

Malo dalje od te ceste se takodjer usput asfaltirala jedna druga (manja) ulica, u toj ulici svakih deset metara saht, svaki saht propo u cestu koji cm tak da opet auto ronda kad se vozi.

Ja ne znam ko je tu lud kod nas, al sumnjam da se to tak radi u Njemackoj. To su te sitnice koje odlucuju zasto se nema love, ovo je samo jedan primjer, sigurno ih ima jos na bacanje. U toj prici najbitnije je da je Bandic sklopio posao sa rodjakom, dobro Bandicu, dobro rodjaku, radnicima svejedno jer ce dobit isto love.

Sad sam se sjetio da je u toj istoj ulici kraj crkve napravljena takodjer nova ruta, malo veca ravnica, prosirili su je, prva liga, ali su nakon toga su naknadno kopali uz rub da se postave cijevi, al sva sreca je uz rub pa ne utjece tolko.

Kolko ima graba po cestama, auto iz Njem. sa predjenih 200k km je u boljem stanju nego kod nas isti auto sa predjenih 100k km, em zbog cesta, em zbog toga jer je bolje servisiran i na vrijeme.

Pogledajte na google slikama muzej suvremenih umjestosti u Zg, zgrada napravljena prije koju god., izgleda ko da je napravljena za vrijeme Tita 70.-tih. Po meni bi trebala uskoro obnova. (Jedino dobro izgleda po noci jer se upale svjetla)

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 15:45 (Edge).
15 godina
Old Iggy kaže...

Ja sam pisao o odnosu. Uzmi u obzir da su oni morali napraviti puno više objekata i da je u cijeloj priči bilo uključeno puno više ljudi.

ivan dragi kaže...

Al mi smo lovu potrošili na mirovine, naknade, božićnice, izmišljena radna mjesta, agencije, i te mutave dvorane kao da smo birali "što najmanje donosi zaradu, pa ajmo sad u to uložiti". Jedino Arena Zagreb koliko toliko radi.

Zato svima govorim, nikad nemojte dizat kredit za stan u kojem mislite živjet, nikad nemojte kupovat auto na kredit ako ne mislite od zarade ušparat bar 20% tog auta godišnje..Umjesto stana od 70.000€ možete otvoriti tvornicu specijalnih slamki za ispijanje mojita, a da ti ne ulazi prokleta menta i tako zaštropo mutavo crijevo kojeg ko kreten moš sisat po ure po ovoj prokletoj vrućini, još se oznojiš ko majmun dok ispljuješ sve te listove i koštice.. i sigurno bi imali posla, hebo me pas ako nebi svaki mohito na svijetu bio poslužen s tom slamkom.

Kao netko tko je sudjelovao u izgradnji dvorana tvrdim da su i dvorane mogle same vraćati kredite. Možda ne sve ali zagrebačka i spplitska su sigurno to mogle. U tu svrhu je bilo i ponuda (za upravljanje istima) od strane vanjskih spcijaliziranih tvrtki (za tu namjenu), koje su imale planove (realne i održive) koji su jamčili vraćanje kradita. Naši graditelji su imali druge planove. Dalje ne bi o toj temi.

17 godina
mario.L_hr kaže...
Old Iggy kaže...

Ja sam pisao o odnosu. Uzmi u obzir da su oni morali napraviti puno više objekata i da je u cijeloj priči bilo uključeno puno više ljudi.

Pa jedini odnos je realan omjer veličine država, stanovništva i ekonomija.

Naravno da su morali, zato ih je to i toliko zakopalo.

15 godina
Edge kaže...

...

To je sitnica. U mom mjestu (ulica dalje od mene) Prije nekih 5 godina idu raskopati cestu da stave kanalizaciju. To se radilo tipa pola godine. Nakon toga je zakkrpaju. Godinu iza je opet raskopaju jer stavljaju nekakve kabele i cesta par mjeseci zatvorena. Nakon toga je zakrpaju. Godina iza opet raskopavanja i popravci neznam što se radilo. Godina nakon toga cijelu cestu dignu i naprave ju ponovo iz temelja. Prošle godine mjenjaju/stavljaju šahte. Sve se moglo raditi odjendom ali radilo se kroz nekih 5 godina. I svaki put popravljaju da bi rušili i onda nanovo.

17 godina

Sve u svemu ipak nije tak strašno, eto naša murija barem brzo ne poteže oružje ko u Americi. Ali zato su naši panduri brzi na jeziku, izgleda da su i oni zaboravili da danas svako ima kameru u đepu.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/policajci-na-ultri-mala-idi-u-picku-materinu-uzmi-joj-osobnu-ajde-jebi-mater-svoju/830564.aspx

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
12 godina
ivan dragi kaže...

čisto za informaciju

dvorana u zadru također radi i to vrlo dobro te ujedno pokriva i minus koji generira zatvorene bazene koji je napravljen uz nju

bazeni su pak puni cijele godine s 20-ak plivačkih, vaterpolo, ronilačkih i drugih klubova koji ga koriste, školom plivanja za klince, školom za sinkronizirano plivanje, za nekoliko udruga poput one za djecu s posebnim potrebama, reumatičara i slično, školarcima, studentima, običnim građanima i drugima, održalo se 60-tak raznih natjecanja, turnira i utakmica, niz tečajeva za spasitelje, plivačke suce

uz glavnu dvoranu gdje se igra košarka i rukomet, održavaju se koncerti, postoje i četiri pomoćne dvorane, a u njima se cijele godine odvijaju aktivnosti također niza klubova i udruga, škola i sveučilišta, ali isto tako i raznih događanja za koje se iznajmljuju dvorane, od raznih izložbi, konferencija i slično

tako da su bazen i dvorane itekako korisni u zadru, a uz to imaju i oko 25 milijuna kuna prihoda i nešto sitno dobiti

nije da sad nešto reklamiram zadar, ali ovdje kod nas su to uspjeli jako dobro izvesti da funkcionira i koristi svima u gradu i nakon rukometnog prvenstva, no naravno, još uvijek se ta investicija nije otplatila

14 godina
axos kaže...

To je sitnica. U mom mjestu (ulica dalje od mene) Prije nekih 5 godina idu raskopati cestu da stave kanalizaciju. To se radilo tipa pola godine. Nakon toga je zakkrpaju. Godinu iza je opet raskopaju jer stavljaju nekakve kabele i cesta par mjeseci zatvorena. Nakon toga je zakrpaju. Godina iza opet raskopavanja i popravci neznam što se radilo. Godina nakon toga cijelu cestu dignu i naprave ju ponovo iz temelja. Prošle godine mjenjaju/stavljaju šahte. Sve se moglo raditi odjendom ali radilo se kroz nekih 5 godina. I svaki put popravljaju da bi rušili i onda nanovo.

Smiješno ali bogami istinito. Legalan način pranja love. Šef građ. firme sklopio deal, kopaj, para će sjest i ne pitaj. Ako para sjedne da mijenjaš 6 puta jedne te iste cijevi, mijenjaj i šuti. Bit će plaća.

Ne znam kako Vi ali ja kad vidim da se kopa u mom kraju / selu / mjestu, znam da smo u izbornoj godini :)

15 godina
picajzla0707 kaže...

čisto za informaciju

dvorana u zadru također radi i to vrlo dobro te ujedno pokriva i minus koji generira zatvorene bazene koji je napravljen uz nju

bazeni su pak puni cijele godine s 20-ak plivačkih, vaterpolo, ronilačkih i drugih klubova koji ga koriste, školom plivanja za klince, školom za sinkronizirano plivanje, za nekoliko udruga poput one za djecu s posebnim potrebama, reumatičara i slično, školarcima, studentima, običnim građanima i drugima, održalo se 60-tak raznih natjecanja, turnira i utakmica, niz tečajeva za spasitelje, plivačke suce

uz glavnu dvoranu gdje se igra košarka i rukomet, održavaju se koncerti, postoje i četiri pomoćne dvorane, a u njima se cijele godine odvijaju aktivnosti također niza klubova i udruga, škola i sveučilišta, ali isto tako i raznih događanja za koje se iznajmljuju dvorane, od raznih izložbi, konferencija i slično

tako da su bazen i dvorane itekako korisni u zadru, a uz to imaju i oko 25 milijuna kuna prihoda i nešto sitno dobiti

nije da sad nešto reklamiram zadar, ali ovdje kod nas su to uspjeli jako dobro izvesti da funkcionira i koristi svima u gradu i nakon rukometnog prvenstva, no naravno, još uvijek se ta investicija nije otplatila

Dvorana u Zadru je građena u drugom aranžmanu tako da nju ne treba gledati u okviru ovih dvorana. Ovdje treba gledati dvije Arene (Zagreb i Split) te dvorane u Poreču, Varaždinu i Osijeku.

12 godina
mario.L_hr kaže...

Dvorana u Zadru je građena u drugom aranžmanu tako da nju ne treba gledati u okviru ovih dvorana. Ovdje treba gledati dvije Arene (Zagreb i Split) te dvorane u Poreču, Varaždinu i Osijeku.

čuj, kakav god aranžman bio, a bio je različit posvuda, dijelom je rađena za rukometno prvenstvo i dio love je osigurala država

različita su financiranja bila od grada do grada, jer jedne su se financirale kroz javno-privatno partnerstvo, druge kroz kredite ili obveznice, dok je treće država u potpunosti financirala

no cilj je bio sve te dvorane nakon prvenstva staviti u funkciju za potrebe građana, što su u zadru i napravili u potpunosti

iako grad još duguje debele novce za obveznice kojima su financirali izgradnju, uspjeli su izvesti da kompleks višnjik bude pun tijekom cijele godine i da uspijeva sam sebe održavati bez minusa

17 godina
neaktivan

Počinjem stvarno razmišljati da pokupim prnje iz ove zemlje... 

Nemam smislenog komentara na ovu vijest, jer je prestrašno. 

http://depo.ba/clanak/133743/uzas-u-rs-u-pretucen-povratnik-nerko-hanific-na-stomaku-mu-urezali-cetiri-s

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
odjavljen

Imam jedno pitanje za ekipu a koje nije vezano uz uobičajene stvari...

Naime, slušam prekjučer ujutro na HR2 vijesti o promociji novih doktora znanosti. Između ostalog, bila je izjava jednoga koji kaže da mu je ovo treći doktorat. Koliko je to normalno i poželjno? Skidam kapu za kapacitet i upornost, ali zar smisao doktorata nije jako uska specijalizacija u nekoj stvari i daljnje istraživanje? Ovo mi nekako liči na "šaranje" u akademskim krugovima i definitivno ne vidim nikakvog opravdanog razloga za to. Koliko si onda uopće predan nečemu ako paralelno uz to radiš na dvije jednako teške stvari?

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 10:52 (Friday).
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Imam jedno pitanje za ekipu a koje nije vezano uz običajene stvari...

Naime, slušam prekjučer ujutro na HR2 vijesti o promociji novih doktora znanosti. Između ostalog, bila je izjava jednoga koji kaže da mu je ovo treći doktorat. Koliko je to normalno i poželjno? Skidam kapu za kapacitet i upornost, ali zar smisao doktorata nije jako uska specijalizacija u nekoj stvari i daljnje istraživanje? Ovo mi nekako liči na "šaranje" u akademskim krugovima i definitivno ne vidim nikakvog opravdanog razloga za to. Koliko si onda uopće predan nečemu ako paralelno uz to radiš na dvije jednako teške stvari?

Na faksu sam imao profesora koji je imao dva doktorata, imao je pečat Prof. dr. dr. i lupao ga je u indekse na ovjerama semestara. Tip izgledom liči na prof. Baltazara iz crtanog samo ne nosi šešir , ali frizura je ista. Skroz je bio munjen, predavao mi je filozofiju, a prvi ispit kod njega je bio Socijalna antropologija u kojoj oblasti je i stekao doktorat. U biti od svog doktorata je napravio "naučni rad" nazvao knjigu socijalna antropologija  i pred njim smo morali branit njegov doktorat. Molio sam Boga da završim i položim ispit i da počnem učiti neke "normalne" predmete koji su bliže vezani za moju profesiju. Da stvar bude gora, jer uvijek može biti gore, opet isti profesor me je dočekao u drugoj, pa u četvrtoj godini gdje nas je sistematski uništavao sa ispitom. 

Ljudi vole nauku, 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
odjavljen
boxer kaže...

Ljudi vole nauku, 

Ma OK, ali koliko si se stvarno prepustio tome ako "svako malo" skačeš na nešto drugo?

Freak Show Inc.
15 godina
Friday kaže...
boxer kaže...

Ljudi vole nauku, 

Ma OK, ali koliko si se stvarno prepustio tome ako "svako malo" skačeš na nešto drugo?

Mislim da je to jednako korisno. On će lakše sagledati širu sliku, a netko drugi će bolje odraditi pojedini detalj.

17 godina
odjavljen
axos kaže...

Mislim da je to jednako korisno. On će lakše sagledati širu sliku, a netko drugi će bolje odraditi pojedini detalj.

Možda je moja pretpostavka kriva, ali mislim da poanta doktorata nije proširivanje slike nego usko fokusiranje na određenu materiju.

Freak Show Inc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice