Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.045.247
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
tunder kaže...
dad0r kaže...

Kolicina krezubih kozojeba i ljubitelja svastike na ovom forumu u zadnje vrijeme je to damn high.

pa Hitler je bio ljevičar i pod utjecajem sotone kaj ne.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina
neaktivan

Neznam čega se bojite svastike pa to izgleda kao djelo sdp-a 

ili da će lomače proraditi neki još imaju traume iz 16-tog stoljeća.

17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

i bolje da si pokriješ facu.

14 godina
tunder kaže...

Ne mora, on bi i onako svaki dan

tunder kaže...

A da nije sotona?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2015 17:06 (Ranko Kukumar).
17 godina
neaktivan
tunder kaže...
AA-d00d kaže...

Tebi bi bolje bilo da se educiraš. Najbolji si primjer da je sloboda govora loša stvar.

14 godina

Uvijek gledam poštivati vjernike i njihov izbor bez vrijeđanja, ali da mogu razumjeti to - ne mogu. Eto, da ga hebeš, ne ide mi u glavu kako u 21. stoljeću još ima ljudi koji ne mogu razlučiti nešto tako trivijalno. Po meni je religija equal djed mraz i slično, poslije 5. godine dođe vrijeme kad ti treba postati sumnjivo i kad trebaš početi uviđati neracionalnosti i nelogičnosti u cijelom tom sistemu. I onda, ipak, imaš ljudi koji imaju diplomu, dobar posao, a opet misle da je netko prije 2k godine pretvarao vodu u vino i ine stvari. 
No, in general, poštujem svačiji izbor, yeap..

17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
 A da nije sotona?

nezanima me koje, netko iz mase

17 godina
tunder kaže...

Točnije navodno se radi o jednom razularenom članu SDP-a indijskog porjekla.Čovjek se malo napil jel, pa je zabrijal da je na Indijskom stadionu i eto sranja do plafona.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
17 godina
neaktivan
tunder kaže...
AA-d00d kaže...

Tebi bi bolje bilo da se educiraš. Najbolji si primjer da je sloboda govora loša stvar.

Očeš li mi ti možda zabranit,

izgleda da je tvoj najveći domet knjiga

I bolje to nego tvoj limit

16 godina
neaktivan

Što mislite o situaciji u Grčkoj. Ako Grčka izađe iz eurozone da li je euro gotov? Evo gledam vijesti i svi se čude kako je Grčka u dugovima a izraz "Dužan ko Grčka" je star više od 150 Godina. U tih 150 godina nije bilo dana a da Grčka nije bila dužna i pred bankrotom.

15 godina
neaktivan

Mislim da je izraz "propao kao Grčka" nastao na kraju građanskog rata u Grčkoj 1949. godine kada su se razišli SSSR i Jugoslavija. Jugoslavija je do tada uveliko pružala pomoć grčkim komunistima-partizanima kojima su davali oružje i vršili obuku vojnika. Zapad je tada, obzirom da su se Tito i Staljin razišli, obećao veliku financijsku pomoć Jugoslaviji u zamjenu da prestane podržavati grčke komuniste. Dogovor je realizovan i (komunistička) Grčka je propala.

Elem, biću direktan. Cipras sere. Nije mi nitko doša sa strane i potrošio novac na kurve, alkohol i drogu. Ne znam da li vam je poznato ali uposlenici u državnom aparatu su imali 14 plaća godišnje, stimulaciju za redovne dolaske na posao () i druge šokantne odluke po kojima se dijelio novac. I sad hoće oprost dugova?! Ovo je sad natezanje do zadnje sekunde. Mislim da će Grci na referendumu odbiti Ciprasov prijedlog i privatiti prijedlog ECB i MMF-a a nakon toga Cipras mora podnjeti ostavku. Samo sve na stranu ali nije mi jasno kako nitko nije postavio pitanje zašto se troši toliki novac. Pa njihov dug iznosi 175% GDP-a ili 110 milijardi eura! Neki dan sam negdje pročitao da je čak Apple razmatrao otkup dugova ali su odustali (za sada).

http://www.bloombergview.com/articles/2015-05-11/apple-could-make-money-by-bailing-out-greece

15 godina

Ma Grci su samo jos gora verzija Hrvata. Mislim na mentalitet, visit na državnoj cici i nista ne radit. Živjet od turizma.

Tako ćemo i mi uskoro završit.

15 godina
agent_00klc kaže...

Ma Grci su samo jos gora verzija Hrvata. Mislim na mentalitet, visit na državnoj cici i nista ne radit. Živjet od turizma.

Ja ne znam o kome ti pričaš. Moje dnevno radno vrijeme je (prosječno) 10 sati. Nerijetko zaružim do kasno u noć dovršavajući neke poslove. Skoro svaki vikenda radim (ponekad u uredu a ponekad od doma). Ne sijećam se kada smo odrađivali neki posao za državu (tu i tamo odradim poneki posao za lokalnu upravu ali 90% poslova je za realni sektor). Rado bi zaposlili još po koju ručicu ali situacija je takva da nikad ne znaš da li će ti klijent preživjeti idući mjesec i kada ćeš dobiti svoje novce.

I, da, ne radim u turističkom sektoru.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina

Hehe da... niti ja neznam o kome pričam 

15 godina
agent_00klc kaže...

Hehe da... niti ja neznam o kome pričam 

Veći dio ekipe, koju poznam i s kojom se družim, funkcionira na sličan način (poznam io nekolicinu koji rade u državnim službama). Druga krajnost su oni koji nemaju posao ili su ga izgubili.

Generalizirati i pričati o tome da se ne radi nije pametno. Daj neke podatke i linkove (može i kakva fotka...).

15 godina
tunder kaže..., 

koji je Krist, naš Gospodin — put, istina i život« (Iv 14,6).

No more drugs for that guy

http://eu.battle.net/sc2/en/profile/294395/1/Chef/ http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Chef_cr0/
16 godina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hajdas-doncic-potvrdio-zracna-luka-zagreb-zvat-ce-se-po-franji-tudjmanu/827866.aspx

Nevjerojatno je koliko su prozirni. Opet se pokušavaju ulizati glasačima desnice za koje nema šanse da bi ikada glasovali za komunjare, a vlastite birače zanemaruju.

17 godina
neaktivan

Ne silim nikoga na ništa, svatko ima svoju slobodnu volju.

10 godina
neaktivan

Ode sve u k** :( Smak svijeta u rujnu, a ja imam godisnji u listopadu :(

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 12:15 (Fre3k).
17 godina
phoenix2003 kaže...

Zanimljiv je podatak koliko je poslovno-uspješnih ljudi, umjetnika i naučnika, gay. Taj podatak se ne može zanemariti niti smatrati greškom. Osobno, kada bih birao da li bi otišao u krevet sa Elton John-om ili Ružom Tomašić, birao bih Elton-a.

A izbora za seks... Ruža Tomašić ili Elton John... Takozvana "lažna dilema" zbog koje ljudi idu u samostane...

PS

Vidim da je i Picajzla detektirao ovo isto...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 9:36 (Drago).
17 godina
ihush kaže...

Drago kaže...
..

Homoseksualnost kao po svoj prilici urođena osobina, genetski i/ili epigenetski uvjetovana..

- filozofiraš. Bolje to izbječi i držati se znanstvenih činjenica, teorija, pravila.. (u raspravi).

npr homo je urođeno? OK, tad je to jednako tvrdnji da je obična greška, deviacija..

Ja bi se zadržao kod 'izbor', sex i sexualnost su stvar odraslih, samostalnih ljudi. Njihove odluke, experimenta, izbora. (točka).

Homoseksualnost nije "izbor", kao što ni heteroseksualnost nije "izbor".

Ovo što si napisao je totalna glupost - tko to "odabire" da ga se ponižava, vrijeđa i diskriminira (homoseksualnost je i dalje u mnogim zemljama svijeta zakonski kažnjiva, ponegdje i smrću)? 

http://www.natureworldnews.com/articles/10443/20141118/homosexuality-genetic-strongest-evidence.htm

http://news.sciencemag.org/biology/2014/11/study-gay-brothers-may-confirm-x-chromosome-link-homosexuality

http://www.newscientist.com/article/dn26572-largest-study-of-gay-brothers-homes-in-on-gay-genes.html

This space for rent!
17 godina
mario.L_hr kaže...
agent_00klc kaže...

Ja ne znam o kome ti pričaš. Moje dnevno radno vrijeme je (prosječno) 10 sati. Nerijetko zaružim do kasno u noć dovršavajući neke poslove. 

Pa - kad si stalno na Bugovom forumu!

This space for rent!
17 godina

Moderatorski molim bez vrijeđanja na vjerskoj osnovi (šizofrenija i tako to) jer za to nema nikakve potrebe.

Također, kome se nečiji post ne sviđa, neka ga prijavi, a moderatori će odlučiti je li za brisanje i kažnjavanje. Rasprave o sadržaju nečijeg posta u temi NISU prijava posta.

12 godina
Drago kaže...

...

Također, kome se nečiji post ne sviđa, neka ga prijavi, a moderatori će odlučiti je li za brisanje i kažnjavanje. Rasprave o sadržaju nečijeg posta u temi NISU prijava posta. 

vi ste dakle k'o naš dorh, reagirate tek ako netko prijavi...

tužibaba poticaj

17 godina

Ode čovjek jedan dan na ersoft i nema ga na forumu, kad se vrati, vrijeđanja na lopate...

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 9:58 (Drago).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
Edge kaže...

U evolucijskom smislu biti "gej" znaci biti evolucijski neuspjesan jer nemas mogucnost ostavit potomstvo jer cilj svake jedinke je razmozavanje.

Nije baš uputno filozifirati o evolucijskoj prednosti i nedostatku ovoga i onoga kada se nema nikakvog stvarnog znanja. 

Homoseksualnost kao po svoj prilici urođena osobina, genetski i/ili epigenetski uvjetovana, pa kao i mnoštvo drugih urođenih osobina sa sobom vjerojatno donosi i neke druge vezane osobine koje mogu biti KORISNE za opstanak vrste u cjelosti. 

Naime, evolucija u općenitom smislu funkcionira na razini vrste, a ne jedinke, pa tako to što netko može i želi imati 1000 djece, ali je sadistički ubojica i kolje sve oko sebe (pa ubije potencijalne majke prije nego mogu nastaviti vrstu njegovim potomcima, primjerice) na koncu ga čini evolucijski neuspješnim, slijepim crijevom, i s njegovom smrću nestaje i njegova grana evolucije i nova vrsta možebitinih jebežljivih ubojitih sadista koja je evolucijski neuspješna. 

Suprotno tome, primijećeno je da bi homoseksualci mogli imati osobine koje su korisne na razini čitave vrste i za čitavu vrstu. Treba, naravno, samo malo čitati i informirati se:

http://www.huffingtonpost.com/2014/11/26/homosexuality-evolution-social-bonding_n_6218406.html

"Various theories have been offered--from the notion that homosexual men make more diligent uncles than their heterosexual counterparts (and thus are better at ensuring the survival of their relatives) to the notion that the same gene that codes for homosexuality in men makes women more fertile.

Now researchers from the University of Portsmouth in England have put forth a controversial new theory. They say homosexuality evolved in humans and other primates because it helps us form bonds with one another."

Ukratko, opstanak ljudske vrste i korisne karakteristike njenih članova malo je složenije pitanja od opstanka bakterija ili žohara i iz razloga što imamo složenu društvenu strukturu koja je također dio evolucijskog razvoja. 

Evolucija funkcionira isključivo na nivou jedinke, nikako na nivou vrste...lava, srdelu ili plošnjaka ni najmanje ne zanima napredak ili raspostranjenost njegove vrste, niti se nekakav "skok u evoluciji" dogodio istovremeno na nekoliko jedinka iste vrste. Vrsta je samo skup uspješnih jedinki koje u principu imaju vrlo sebične ciljeve. 

17 godina
BlackDog22 kaže...

Evolucija funkcionira isključivo na nivou jedinke, nikako na nivou vrste...lava, srdelu ili plošnjaka ni najmanje ne zanima napredak ili raspostranjenost njegove vrste, niti se nekakav "skok u evoluciji" dogodio istovremeno na nekoliko jedinka iste vrste. Vrsta je samo skup uspješnih jedinki koje u principu imaju vrlo sebične ciljeve. 

Ne.

Pojedinačne promjene se događaju na razini jedinke, ali evolucija kao proces ima smisla samo na razini vrsta. Dakle, jedinke s evolucijski beneficijalnim promjenama imaju utjecaj na razvoj vrsta. Same jedinke koje svoje genetske promjene koje bi bile pozitivne za samu jedinku ne mogu prenijeti na vrstu su s evolucijskog stanovišta nebitne. Sterilna jedinka koja zahvaljujući genetskoj mutaciji može živjeti stotinama godina nema apsolutno nikakav evolucijski uticaj na svoju vrstu. 

Dakle - genetska promjena jedinke nije jednaka evoluciji vrste niti je ono što je dobro za jedinku nužno dobro za vrstu.

This space for rent!
15 godina
Drago kaže...

Pa - kad si stalno na Bugovom forumu!

Mora netko i to raditi kad se ti stalno zahebavaš s tim airsoftom i letuckanjem (polažem pravo na ovaj izraz i tko god drugi ga bude rabio može očekivati tužbu). 

Drago kaže...

Ne.

Pojedinačne promjene se događaju na razini jedinke, ali evolucija kao proces ima smisla samo na razini vrsta. Dakle, jedinke s evolucijski beneficijalnim promjenama imaju utjecaj na razvoj vrsta. Same jedinke koje svoje genetske promjene koje bi bile pozitivne za samu jedinku ne mogu prenijeti na vrstu su s evolucijskog stanovišta nebitne. Sterilna jedinka koja zahvaljujući genetskoj mutaciji može živjeti stotinama godina nema apsolutno nikakav evolucijski uticaj na svoju vrstu. 

Dakle - genetska promjena jedinke nije jednaka evoluciji vrste niti je ono što je dobro za jedinku nužno dobro za vrstu.

Ili još bolje i jednostavnije. Ono što je dobro za vrstu ne mora biti nužno dobro za pojedinca. Političari cijelog svijeta potvrđuju ovo pravilo svakodnevno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 10:56 (mario.L_hr).
17 godina
neaktivan

Ne znam zbog čega sam kažnjen i zašto je moj post obrisan kad nikog u njemu nisam uvrijedi niti sam se čak ikome osobno obratio. Ono što sam ja napiso je službeni stav KC. Nije čak ni stav nekog sumnjivog svećenika iz neke župe bogu iza nogu nego službeni stav KC. Organizacije koja sasvim normalno, legalno postoji i djeluje na području RH i nijedno njeno stajalište nije u konfliktu sa zakonima RH niti je isto protuzakonito iznositi. Malo sam i prelistao pravila foruma i nisam našao nigdje ni s čim bi možda moj post mogao biti u konfliktu s pravilima foruma.

Osim toga moj post je čak i pozitivno nastrojen prema homoseksualcima jer ukazuje na potpuno logičko neslaganje protivnika homoseksualizma sa samima sobom i onime u što vjeruju, odnosno što tvrde da vjeruju, jesu i pozivaju se na (op.a. katolici) pa se onda razbacuju raznoraznim etiketama koje su u potpunom raskoraku jedne s drugima.

Jedini razlog koji vidim je u onoj rečenici "Zabluda i maloumnost katolika..." s tim da nisam mislio na katolike općenito, ni čak na ljude osobno nego na njihov stav gdje se pozivaju na nekakav autoritet (katoličanstvo), a da ni sami ne znaju što sam taj autoritet kaže o tome. 

17 godina
BlackDog22 kaže...

Ne znam zbog čega sam kažnjen i zašto je moj post obrisan kad nikog u njemu nisam uvrijedi niti sam se čak ikome osobno obratio. 

Prvo, raspravljanje o moderatorskim odlukama u diskusiji je zabranjeno pravilima foruma i kažnjivo. S obzirom da si već dobio karton, neću ti davati još jedan. 

O tome kako nikoga nisi uvrijedio, neka kaže citat iz tvog obrisanog posta: 

"Prva zabluda i maloumnost tzv. katolika je kad govore o homoseksualizmu kao bolesti."

Ne možeš generalno sve katolike (ili bilo koju drugu religijsku, nacionalnu, spolnu itd. denominaciju) nazvati "maloumnom" i onda tvrditi da "nikoga nisi uvrijedio".

I to neposredno nakon istaknutog PLAVOG moderatorskog posta koji kaže da se prestane s vrijeđanjem na vjerskoj osnovi. 

Ukratko, vrlo dobro si prošao.

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice