Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.040.696
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Nigerija (izvoznik nafte), nema goriva (uvoze, nema rafinerije), nema novca.. novca nema zato jer imaju naftu ili zato jer nemaju rafineriju(?), a mi imamo Sisak za primjer.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
ihush kaže...

Nigerija (izvoznik nafte), nema goriva (uvoze, nema rafinerije), nema novca.. novca nema zato jer imaju naftu ili zato jer nemaju rafineriju(?), a mi imamo Sisak za primjer.

@ ihush

Jel' ti to ozbiljno? Mislim jel' ovo neko pitanje, ili osvrt na nešto što mi je promaklo? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 21:37 (R2R).
15 godina

1. i 2. lipnja se održava Summit100 u Portorožu, Grand Hotel Bernardin

Summit100 – the largest gathering of the business leaders from the SEE countries: competitive potential of the entire SEE

Sav organizatorski tim je SLO-HR-RS-BiH i dobar primjer kako se može zajedno funkcionirat i to na obostrano zadovoljstvo.

...kad smo već kod zadovoljstva, ja mislim da je to prcanje na veliko 

:D

http://social.xfire.com/users/kiki3000
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 21:37 (KIKI3ooo).
16 godina
R2R kaže...
ihush kaže...

@ ihush

Jel' ti to ozbiljno? Mislim jel' ovo neko pitanje, ili osvrt na nešto što mi je promaklo? 

-vijesti.. pumpe za vodu ne rade, nema goriva.. uskoro će i posljedice, poljoprivreda.. kolaps? A imaju nafte ko mi vode.. po svemu ostalm smo isti, korupcija i nesposobnost.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 21:56 (ihush).
17 godina
phoenix2003 kaže...
rambox kaže...

....

Evo kako se to (iz osobnog iskustva ) radi najčešće:

U USA godišnje je veliki broj policajaca koji izgubi život na dužnosti. Problem je što medijima to nije vijest koju će prodati kao npr. policajci bijelci ubili crnca, itd...

A čuj postoji i statistika jel, pa pogledaj usporedbu kolko je policajaca poginulo direktno od vatrenog oružja, u usporedbi sa ostalim slučajevima ili situacijama.Eto recimo statistika za 2014 godinu, od 133 smrtna slučaja na dužnosti, 47 slučajeva otpada na direktnu smrt uzrokovanu vatrenim oružjem.Ak te zanima lista za druge prijašnje godine, samo upiši ranije godine pa vidi kakva je statistika u praksi.

https://www.odmp.org/search/year?year=2014

U praksi problem je vrlo jednostavan, Američka murija sve više liči i djeluje kao neka vojska tu je kvaka.Brzo potežu oružje i pucaju kad si rekel keks, zato imaš jako puno slučajeva kad murija na crnce puca brzopotezno, onako ko da su se crnci rodili sa pištoljem u ruci.

Pazi i u Kanadi isto tako ima puno tamnoputog stanovništa, ali oni nemaju niti deseti dio problema koje postoje u Americi.Uostalom Kanadska policija se ponaša sasvim drukčije, točnije kao normalna policija a ne kao neka vojna postrojba.

Valjda si gledal dokumentarac Ludi Za oružjem, dakle Kanada ima puno više oružja po glavi stanovnika neko Ameri.Ali u Kanadi nema niti blizu problema kao u Americi, to je razlika kao dan noč bez greške, ili kratko i jasno Kanada je normalna i ugodna država.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
 -vijesti.. pumpe za vodu ne rade, nema goriva.. uskoro će i posljedice, poljoprivreda.. kolaps? A imaju nafte ko mi vode.. po svemu ostalm smo isti, korupcija i nesposobnost.

Aha...pa Nigerija je hrvatska u Africi. Mislim, to je već ispričana priča. "Vođe" naroda su kao i kod nas, neuke i neobrazovane budale i  rasprodali su prava na korištenje izvora kojekakvim hohštaplerima (Shell, Exxon, Chevron....) i to za neku mizeriju (doslovno za par stanova ili automobila). Ovi su, čim su uboli prvu bušotinu, zdušno bacili zemlju na koljena (kao i kod nas...raz...li obrazovanje da ovi slučajno ne bi nešto naučili, potakli seksualne delikte, poinstalirali neke "svoje vođe"...i tako). A također potiču i bezvlašće tako da mogu raditi kojekakva sr..a po zemlji (od krađe do zaista teških ekoloških katastrofa...postoje u nigeriji čitavi hektari plodne zemlje uništene doslovnim natapanjem u nafti). Ostalo je...sve kao i kod nas. Mislim, to su sve, za Nigeriju, vijesti stare brat-bratu 20 godina.

Da nema pirata i te fronte za oslobođenje delte Nigera - to bi bila APSOLUTNA vlast korporacija i konglomerata. Doslovno im pale i gase svjetlo kad im se prohtije. Ljudi koji preskoče ogradu rafinerija se UBIJAJU NA LICU MJESTA, a njihova tijela bacaju u more (ili džunglu). Onda te korporacije vrše "cijepljenja" pod krinkom dušebrižništva...tobožnjeg, a zapravo se na tom jadnom narodu testiraju cjepiva i ljekovi dok ovi nemaju izbora - ili se cijepi ili umri od bolesti. Za muškarce je mecena onaj tko ima Taxi, a za žene je uspješna cura ona koja se pofuka po diskačima s posadama platformi i naftaškim radnicima. Užas živi kad čovjek ode dolje. Prestrašno. Kao hrvatska, samo na +50*C. Katastrofa. Ali i dalje - ništa novo.

Uostalom, to i nas čeka s vodom. Predsjednik Nestle-a je još prošle godine otvoreno izjavio kako voda nije ljudsko pravo već roba koja se najnormalnije proizvodi i prodaje. Pametnom dosta.

Mislim, nisu ovo nikakve teorije urote...to je jedan normalan tijek stvari...ljudi ima sve više...hrane ima koliko ima......i mi se kao rasa približavamo danu u kojem će jednostavno biti premalo hrane za sve. Ovaj planet nije dizajniran za neku nepreglednu brojku ljudi. Dizajniran je za toliko koliko može nahraniti i gotovo. Uostalom, mi samo imamo sreće da živimo između dva ledena doba...ništa spektakularno, zaista. A uzbuđivati se radi nekoliko desetljeća ljudske industrijalizacije je zaista protraćeno vrijeme.

Što bi rekao Toma Bebić - "Volite se ljudožderi". To je jedini način za očuvati zdrav razum i živjeti "normalan" život.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 22:29 (R2R).
15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Valjda si gledal dokumentarac Ludi Za oružjem, dakle Kanada ima puno više oružja po glavi stanovnika neko Ameri.Ali u Kanadi nema niti blizu problema kao u Americi, to je razlika kao dan noč bez greške, ili kratko i jasno Kanada je normalna i ugodna država.

Stvarno nisam znao da je broj ubijenih policajaca tako velik. Istina, nisam nikada ni gledao ovu statistiku ali u pravu sam kada kažem zašto mediji ne objave ovu informaciju. Za stotinu policajaca nikoga nije briga a za jednog kriminalca (usput medijski napumpano - crnca) odmah se digne frka. Zašto mediji ne objave vijest npr. o jednom ubojstvu u Los Angeles-u? I neće jer to više i nije vijest. žalosno. Zato, američko pravosuđe nikada neće donjeti presusu na štetu policije jer bi time stvorili presedan (na kojem se temelji njihov pravosudni sustav), za koji bi se hvatali svi budući slučajevi upotrebe smrtonosne sile od strane policije i sve bi otišlo do đavola. Ne kažem da ne postoje policajci koji svoju dužnost ne obavljaju sasvim profesionalno ali evo ja npr. nekoliko puta sam mogao izgubiti glavu i mogu ti reći da to nije nimalo lijep osjećaj. Evo, baš danas sam imao slučaj da sam se uhvatio za pištolj ali na kraju sve se dobro završilo.

Ne znam da li si gledao onaj snimak iz Beograda kada policajac udara šamar momku kojeg je sankcionirao radi prometnog prekršaja. Policajcu svaka čast! Zašto? Zato što onaj mali kreten misli da sam ja budala koja će povjerovati u njegovu priču da je kazna sama pala na tlo a u stvari on je istrgao papire policajcu iz ruku i bacio ih. Sam snimak počinje zvukom udarca šamarom a ne momenata koji su prethodili tome iz čega se vidi da je video snimak prilagođen potrebama "uvrijeđenog poštenog građanina". Link

Gledao sam Ludi za oružjem i nisam oduševljen tim filmom kao niti drugim filmovima istog reditelja. Njegove filmove, blago rečeno, ne smatram objektivnim.

17 godina
phoenix2003 kaže...

Stvarno nisam znao da je broj ubijenih policajaca tako velik. Istina, nisam nikada ni gledao ovu statistiku ali u pravu sam kada kažem zašto mediji ne objave ovu informaciju. Za stotinu policajaca nikoga nije briga a za jednog kriminalca (usput medijski napumpano - crnca) odmah se digne frka. Zašto mediji ne objave vijest npr. o jednom ubojstvu u Los Angeles-u? I neće jer to više i nije vijest. žalosno. Zato, američko pravosuđe nikada neće donjeti presusu na štetu policije jer bi time stvorili presedan (na kojem se temelji njihov pravosudni sustav), za koji bi se hvatali svi budući slučajevi upotrebe smrtonosne sile od strane policije i sve bi otišlo do đavola. Ne kažem da ne postoje policajci koji svoju dužnost ne obavljaju sasvim profesionalno ali evo ja npr. nekoliko puta sam mogao izgubiti glavu i mogu ti reći da to nije nimalo lijep osjećaj. Evo, baš danas sam imao slučaj da sam se uhvatio za pištolj ali na kraju sve se dobro završilo.

Ne znam da li si gledao onaj snimak iz Beograda kada policajac udara šamar momku kojeg je sankcionirao radi prometnog prekršaja. Policajcu svaka čast! Zašto? Zato što onaj mali kreten misli da sam ja budala koja će povjerovati u njegovu priču da je kazna sama pala na tlo a u stvari on je istrgao papire policajcu iz ruku i bacio ih. Sam snimak počinje zvukom udarca šamarom a ne momenata koji su prethodili tome iz čega se vidi da je video snimak prilagođen potrebama "uvrijeđenog poštenog građanina". Link

Gledao sam Ludi za oružjem i nisam oduševljen tim filmom kao niti drugim filmovima istog reditelja. Njegove filmove, blago rečeno, ne smatram objektivnim.

A čuj nema tu ništa objektivno ili ne,realnost u Americi je odavno vrlo jasna točnije siva kaj drugo.Kad vidiš kakve zakone o oružju ima puno američkih država, dojde ti da se zapitaš pa ko je tu lud fučkaj ga.Nema ništa ljepče kad u nekoj Američkoj banci, onako uz otvoren račun dobiš i neku pušku kao paket usluga jel.

Znači i ti si policajac jel, nisam to znal ali ok nije to niti bitno za ovu raspravu.

Realno gledano razlika između Amerike i Kanade je onako drastična, čim uđeš u Kanadu kao da si otišel na Mars i to u dobrom smislu jel.

Prekomjerno korištenje vatrenog oružja, i to pogotovo prema crncima to sudovi za sad nekak toleriraju ili bolje reč eskiviraju.No realno gledano kad brana pukne, bit če sranja do plafona i to ti je 10 000% sigurno.Sjeti se kaj se dogodilo u Los Angelesu 1992 godine, a povod tome je bilo na kameri uhvačeno suludo batinanje jednog crnca.To kaj se dogodilo u Los Angelesu, to če se opet ponovit ali u još večim razmjerima tu nema nikakve dileme.Samo je pitanje vremena, kad če se to dogodit i zbog čega a dalje je sve večinom jasno.

https://en.wikipedia.org/wiki/1992_Los_Angeles_riots

Eto jedan sumoran primjer, čak pet pandura protiv nenaoružanog skitnice(navodno je nekaj ukral), kojeg očito nisu mogli fizički svladat pa su ga jednostavno ubili.Zakaj bi se mučili dva tri metka i eto problem rješen, nema kaj vrlo efikasna policija dobro obavljen posao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 0:21 (rambox).
12 godina
neaktivan

neki dan sam gledao filmo o indijanskoj djeci koja su otimata od svojih porodica i slana u nekakve skole gdje su dobijali nova imena, zabranjeno im je bilo da govore maternji jezik a u slucaju da cuju idu u samicu. Na kraju filma obavjestenje da je Kanada se izvinula za svoje postupke prema njima i platila odstetu , dok velike demonkrate niti su se izvinuli niti platili

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
15 godina
neaktivan

Čuj, kad odeš iz Bosne u Hercegovinu - razlika; kada odeš iz Splita u Zagreb - razlika; U njemačkim pokrajinama postoji takva razlika u dijalektima da se jedva razumiju. Ne znam što bi trebali biti šokirani razlikom između mentaliteta u Kanadi i USA, kako je to Moore želio predstaviti? Nije mi jasno zbog čega se zamaramo rasizmom u USA (koji nikada nije niti nestao) kada imamo rasizam, nacizam i fašizam u svom dvorištu. Normalno nam je nositi  crne zastave sa lubanjom, U i arapskim natpisima a zabijamo nos tamo gdje mu nije mjesto!

BTW. Kada sam rekao da rasizam u USA nije nestao koristim prigodu da napišem zbog čega je robovlasništvo uistinu ukinuto u USA. U vrijeme građanskog rata Sjever se mudro sjetio kako su robovi kompletna radna snaga Juga i njegove privrede. Proglasili su ukidanje robovlasništva i svi robovi sa juga su pobjegli na Sjever i nije imao tko da radi a zatim je Jug propao.

17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Eto jedan sumoran primjer, čak pet pandura protiv nenaoružanog skitnice(navodno je nekaj ukral), kojeg očito nisu mogli fizički svladat pa su ga jednostavno ubili.Zakaj bi se mučili dva tri metka i eto problem rješen, nema kaj vrlo efikasna policija dobro obavljen posao.

Imao je poštolj. I ja smatram da je njihova policija malo "prerevna" odnosno preoprezna do mjere da zbog tog agresivnog stava iniciraju i eskaliraju puno previše slučajeva. No ovdje je čovjek izvukao pištolj. Da izvučeš pištolj na mene ne bi te puno pitao...tako da je ovdje konačno pucanje bilo opravdano, no ono što je dovelo do njega možda i nije. Teško je sad raspravljat o tome da li je i postupak bio u redu ili ne kad se ispostavilo da je čovjek imao pištolj i bio ga spreman izvaditi, a za pretpostaviti i upotrijebiti. 

17 godina
phoenix2003 kaže...

Čuj, kad odeš iz Bosne u Hercegovinu - razlika; kada odeš iz Splita u Zagreb - razlika; U njemačkim pokrajinama postoji takva razlika u dijalektima da se jedva razumiju. Ne znam što bi trebali biti šokirani razlikom između mentaliteta u Kanadi i USA, kako je to Moore želio predstaviti? Nije mi jasno zbog čega se zamaramo rasizmom u USA (koji nikada nije niti nestao) kada imamo rasizam, nacizam i fašizam u svom dvorištu. Normalno nam je nositi  crne zastave sa lubanjom, U i arapskim natpisima a zabijamo nos tamo gdje mu nije mjesto!

BTW. Kada sam rekao da rasizam u USA nije nestao koristim prigodu da napišem zbog čega je robovlasništvo uistinu ukinuto u USA. U vrijeme građanskog rata Sjever se mudro sjetio kako su robovi kompletna radna snaga Juga i njegove privrede. Proglasili su ukidanje robovlasništva i svi robovi sa juga su pobjegli na Sjever i nije imao tko da radi a zatim je Jug propao.

Pa ko se zamara rasizmom u Americi ili smo šokirani, samo ističemo kolke su razlike između Amerike i Kanade i njihove policije.Kratko i jasno Amerika=blagi kontrolirani kaos, a kaj se tiče Kanade=nema problema sve štima.Poanta svega je ovo, policijski posao u Americi je iznimno opasan otprilike kao da si u nekom ratu jel.

BlackDog22 kaže...
rambox kaže...

Imao je poštolj. I ja smatram da je njihova policija malo "prerevna" odnosno preoprezna do mjere da zbog tog agresivnog stava iniciraju i eskaliraju puno previše slučajeva. No ovdje je čovjek izvukao pištolj. Da izvučeš pištolj na mene ne bi te puno pitao...tako da je ovdje konačno pucanje bilo opravdano, no ono što je dovelo do njega možda i nije. Teško je sad raspravljat o tome da li je i postupak bio u redu ili ne kad se ispostavilo da je čovjek imao pištolj i bio ga spreman izvaditi, a za pretpostaviti i upotrijebiti. 

Ne nije imao pištolj, razmisli malo zašto bi se Američka policija išla fizički natezat sa naoružanim čovjekom. Pa več bi ga odavno ubili da su skužili, ili samo posumnjali da je naoružan sa vatrenim oružjem ili samo recimo nožem itd.

Kaj tebi još nije jasno da Američka policija brzo puca, čim imalo sumnjaju da je neko naoružan=nemaju oni milosti.

Pogledaj još jedan primjer fučkaj ga, dakle tip sa maskom i nekom metalnom štangom u ruci.Prvo su tipa opalili sa elektrošokerom, i nakon par sekundi su ga preventivno ubili tak to oni rade u praksi.

17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ne nije imao pištolj, razmisli malo zašto bi se Američka policija išla fizički natezat sa naoružanim čovjekom. Pa več bi ga odavno ubili da su skužili, ili samo posumnjali da je naoružan sa vatrenim oružjem ili samo recimo nožem itd.

Kaj tebi još nije jasno da Američka policija brzo puca, čim imalo sumnjaju da je neko naoružan=nemaju oni milosti.

Pogledaj još jedan primjer fučkaj ga, dakle tip sa maskom i nekom metalnom štangom u ruci.Prvo su tipa opalili sa elektrošokerom, i nakon par sekundi su ga preventivno ubili tak to oni rade u praksi.

U ovom konkretnom slučaju koji si stavio s youtuba, imao je pištolj.

http://ktla.com/2015/03/02/investigators-seek-additional-video-after-police-shoot-kill-homeless-man-on-skid-row/

17 godina
BlackDog22 kaže...

To se zapravo ne računa pod imao pištolj, jer kad neko uzme ili pokušava uzet pištolj od policajca to je druga priča.U praksi to znači da je pet policajaca nesposobno, kad nisu u stanju efikasno savladat samo jednog nenaoružanog sumnjivca.

Baš me zanima kaj bi tih istih pet policajaca napravilo, da moraju obuzdat našeg Mirkeca CroCop-a ili recimo Fedora, ali bez upotrebe pištolja/suzavca/elektrošokera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 14:53 (rambox).
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
BlackDog22 kaže...

To se zapravo ne računa pod imao pištolj, jer kad neko uzme ili pokušava uzet pištolj od policajca to je druga priča.U praksi to znači da je pet policajaca nesposobno, kad nisu u stanju efikasno savladat samo jednog nenaoružanog sumnjivca.

Baš me zanima kaj bi tih istih pet policajaca napravilo, da moraju obuzdat našeg Mirkeca CroCpo-a ili recimo Fedora, ali bez upotrebe pištolja i suzavca jel.

Pištolj je pišto, ubija jednako i onaj otet od policajca i onaj koji mu je mama poklonila za rođendan...a druga je stvar da li bi još i policajac trebao snositi posljedice jer je izgubio nadzor nad oružjem. Ali samo pucanje i ubojstvo je bilo opravdano. Ako pokušaš otet i otmeš pištolj policajcu logično je za očekivat da ćeš biti ubijen.

17 godina
moderator
BlackDog22 kaže...

Pištolj je pišto, ubija jednako i onaj otet od policajca i onaj koji mu je mama poklonila za rođendan...

Ne ubija jednako, ovaj ubija duplo brže:

Carry on.

17 godina
DrNasty kaže...
BlackDog22 kaže...

Pištolj je pišto, ubija jednako i onaj otet od policajca i onaj koji mu je mama poklonila za rođendan...

Ne ubija jednako, ovaj ubija duplo brže:

Carry on.

Fakat si nekulturan jel, kad ovako besramno reklamiraš ove egzotične Talijanske pištoljske dvocjevke.

S obzirom da smo na hrvatskom forumu, onda treba reklamirat hrvatsku pljucu HS 2000, ili na Američkom teritoriju pod Springfiled XD oznakama ili imenom kaj drugo. Navedena linija hrvatskih pljuca, ona spada u tri najomiljenija i najčešče korištena pištolja Američke murije.

15 godina
neaktivan

Rambox, volio bih te vidjeti u situaciji da čovjek iz grupe od dvoje djece od 2-3 godine, dva starca , jedne trudnice i još jedne osobe puca u tebe iz M48 sa 30 metara!

17 godina
phoenix2003 kaže...

Rambox, volio bih te vidjeti u situaciji da čovjek iz grupe od dvoje djece od 2-3 godine, dva starca , jedne trudnice i još jedne osobe puca u tebe iz M48 sa 30 metara!

A čuj ovisno gdje se nalaziš, o tome i ovisi težina policijskog posla dakle ili je opasnost vrlo mala, ili si nonstop s jednom nogom u grobu.Kaj se tiče BIH zna se kakva je tamo opčenita situaciju, uostalom kad si policajac onda i automatski prihvačaš rizik tog posla.

Zna se dobro kao radi policija u kojoj državi, eto Engleska policija večinom uopče ne nosi nikakvo vatreno oružje.Bez obzira na to njihov posao nije previše opasan, to je takva država gdje policajac po defoltu nije s jednom nogom u grobu.

Kako je kod Amera to znamo, ali Meksiko ili Kolumbija pa i Brazil pa to je živi užas ili pravi pakao na ulici. Njihovi policajci konstantno su u vrlo velikoj opasnosti, i vrlo lako se može dogodit da ih neko u zasjedi pobije ko zečeve.

U praksi tu imaš još jedan gadan problem, a to je AK47 kojeg po tim opasnim državama ima kao komaraca u močvari.Realno klasična policijska pancirka, to ne vrjedi apsolutno ništa kad te pogodi metak ispaljen iz AK47 točnije recimo 20-30 metara.Čak niti vojne pancirke ne znače previše, ako te neko iz AK47 izrešeta iz okvirne blizine, pancirka je samo još jedan malo teži modni dodatak=mrtav policajac.

http://www.latimes.com/world/mexico-americas/la-fg-mexico-police-killed-20150407-story.html

Jadni policajci po tim divljim državama, dakle Meksiko pa Kolumbija itd nema sad smisla dalje nabrajat. Mora se živit jel bez novaca na moš, a to je ipak sigurna državna plača ili prihodi, pa dokle preživiš to je surova realnost.Kaj se tiče naših Hrvatskih policajaca, nemaju baš neke ovlasti srečom pa im niti ne trebaju. U usporedbi sa tim raznim divljim državama, naši policajci su onako prilično sigurni, a tako je i u bilo kojoj drugoj EU državi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 17:08 (rambox).
12 godina
haha, da nasi policajci...
lik dva sata maltretira kafic pun ljudi s pistoljem, a tri patrole murije stoje vani i ne smiju uci

razgovor sa sefom smjene:
sefe, ima pistolj, sto cemo?
- razoruzajte ga
ali ima pistolj
- pa imate i vi
ali pucat ce
- jedan neka ga prati kroz prozor, vi drugi ga zaskocite
ne smijemo sefe, tip je lud...

klik, sef popizdio, ostavio postaju bez ikoga, usao u kafic, prislonio liku pistolj na tintaru i uzeo mu pljucu

hebote, sest murjaka ostali vani ko popisana djeca...
17 godina
rambox kaže...

Oba videa su ti izuzetno losi primjeri!

U prvom videu se skitnica opire hapsenju u guzvi izvlaci pistolj jednom od policajaca i oni ga ubiju. Jesu trebali cekati da propuca jednog od njih prije nego reaguju? Jesu trebali cekati da u naguravanju propuca jednog od prolaznika/promatraca da reaguju? Naravno da gledajuci vise hitaca djeluje kao "preterano" ali to je adrenalinska reakcija, u toj sekundi tesko je razluciti tko puca kolega ili kriminalac, nije to igrica da opalis jedan hitac pa cekas koji minut i gledas jesi ga onesposobio. . .

Drugi video kriminalac izlazi s pajserom u ruci iz radnje, vise puta se oglusuje naredbi da baci pajser, dobija tazer u lice i umjesto predaje zamahne na policajca i oni ga propucaju. Istina mogli su pustiti psa na njega ali u tom momentu covjek je spasavao svog kolegu.

U vecinih tih videa gdje gomila morona pametuje u komentarima o brutalnosti ne brani normalne ljude, postene gradjane vec kriminalce. Iskreno gade mi se ti prosvjedi koji se po Americi organiziraju kao podrska kriminalcima a onda jos dodatno se pljacka, lupa, razbija i puca u ime istih koji se velicaju kao da su Martin Luther King a ne obicni sljam koji je minut prije nego je upucao krao, pljackao. . .

Naravno ima tamo i manijaka koji se kriju iza uniforme pa se izivljavaju i kada to nije potrebno, kao sto je ubistvo kampera u Albuquerque, 

davljenje ne naoruzanog covjeka u pjesku dok su ga vezali u Key Westu, 

ili kad se onaj krete* popeo na haubu auta pa ispalio 15 metaka u ne naoruzan par. . . http://www.dailymail.co.uk/news/article-3026549/Indicted-cop-recall-shooting-suspects-hood-car.html

Ali svi kukaju i placu kada policija na duznosti propuca nekog kriminalca, organiziraju se protesti i dize buna a nitko da sagleda drugu stranu medalje. ., kako je tim ljudima sto svaki dan stavljaju glavu u torbu da bi sluzili i branili svoju zajednicu. Kako je bilo obitelji policajca iz zadnjeg videa kada su im rekli da je poginuo na duznosti jer nije potegao oruzje na vrijeme, jer ga je ubio neki idiot na nekoj zabacenoj cesti. . .

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
phoenix2003 kaže...

A čuj ovisno gdje se nalaziš, o tome i ovisi težina policijskog posla dakle ili je opasnost vrlo mala, ili si nonstop s jednom nogom u grobu.Kaj se tiče BIH zna se kakva je tamo opčenita situaciju, uostalom kad si policajac onda i automatski prihvačaš rizik tog posla.

E sad se stvarno gubiš..... Prvo kažeš kako trebaju biti sposobni savladati a sad kažeš ovisno.... pa onda kažeš da je to rizik. Prihvatiti rizik tog posla ne znači privatiti metak od svake budale. U svakoj zemlji prvo pravilo policijskog posla (a to su i meni prvo rekli na Policijskoj akademiji) - "Zaštiti sebe kako bi mogao da zaštitiš druge". Ako netko izvadi pištolj ili nož znači da ga želi i upotrijebiti. E ta osoba treba da zna šta je rizik ukoliko želi da upotrijebi smrtonosnu silu. Nije normalno hodati gradom i nositi nož ili pištolj u ruci. Ako vidiš takvu osobu sigurno je nećeš potapšati po ramenu ni ti niti bilo tko drugi niti ćeš ići na tu osobu da je savladaš borilačkim zahvatima. Stvarno bih volio da jedan tjedan provedeš pa patrolom pa da vidiš sa kakvim se budalama sve susrećeš. Sigurno bi, makar malo, promijenio mišljenje.

17 godina
D3ViL kaže...

Oba videa su ti izuzetno losi primjeri!

U prvom videu se skitnica opire hapsenju u guzvi izvlaci pistolj jednom od policajaca i oni ga ubiju. Jesu trebali cekati da propuca jednog od njih prije nego reaguju? Jesu trebali cekati da u naguravanju propuca jednog od prolaznika/promatraca da reaguju? Naravno da gledajuci vise hitaca djeluje kao "preterano" ali to je adrenalinska reakcija, u toj sekundi tesko je razluciti tko puca kolega ili kriminalac, nije to igrica da opalis jedan hitac pa cekas koji minut i gledas jesi ga onesposobio. . .

Drugi video kriminalac izlazi s pajserom u ruci iz radnje, vise puta se oglusuje naredbi da baci pajser, dobija tazer u lice i umjesto predaje zamahne na policajca i oni ga propucaju. Istina mogli su pustiti psa na njega ali u tom momentu covjek je spasavao svog kolegu.

U vecinih tih videa gdje gomila morona pametuje u komentarima o brutalnosti ne brani normalne ljude, postene gradjane vec kriminalce. Iskreno gade mi se ti prosvjedi koji se po Americi organiziraju kao podrska kriminalcima a onda jos dodatno se pljacka, lupa, razbija i puca u ime istih koji se velicaju kao da su Martin Luther King a ne obicni sljam koji je minut prije nego je upucao krao, pljackao. . .

Naravno ima tamo i manijaka koji se kriju iza uniforme pa se izivljavaju i kada to nije potrebno, kao sto je ubistvo kampera u Albuquerque, 

davljenje ne naoruzanog covjeka u pjesku dok su ga vezali u Key Westu, 

ili kad se onaj krete* popeo na haubu auta pa ispalio 15 metaka u ne naoruzan par. . . http://www.dailymail.co.uk/news/article-3026549/Indicted-cop-recall-shooting-suspects-hood-car.html

Ali svi kukaju i placu kada policija na duznosti propuca nekog kriminalca, organiziraju se protesti i dize buna a nitko da sagleda drugu stranu medalje. ., kako je tim ljudima sto svaki dan stavljaju glavu u torbu da bi sluzili i branili svoju zajednicu. Kako je bilo obitelji policajca iz zadnjeg videa kada su im rekli da je poginuo na duznosti jer nije potegao oruzje na vrijeme, jer ga je ubio neki idiot na nekoj zabacenoj cesti. . .

Nisu to ništa loši primjeri, to je realnost u americi pa eto očito niti pet policajaca ne može fizički svladat nenaoružanog nasilnika.Vrati se u surovu realnost, mnogi panduri u Americi su totalni isfrustirirani kreteni, koji u EU državama ne bi mogli nikako(ne bi prošli testiranje) dobit policijski posao i to je realnost.

Taj primjer koji sam pozelenil, pa to sam spomenul na prošloj stranici točno taj primjer.Navedeni pandur je sudski oslobođen krivnje, dakle dobro je postupio i nema frke ili u Americi ništ novo.

Pusti ti sad drugu stranu medalje, jer najbitnije je kako to policijski izgleda u normalnim državama kao recimo Engleska itd.Ko može bit sretan sa situacijom u državi/USA, u kojoj policija konstantno krši zakone, i puno puta bezveze maltretira ljude i prelazi u sivu zonu.Orjentiraj se prema normalnim državama, a ne gledat Američki divlji zapad gdje je policija brza na okidaču.

Eto to ti je Amerika, ajmo malo bez nekog smislenog razloga namlatit jednu osobu.Nema kaj to je dobar osječaj, boriš se za svoju državu u tuđoj zemlji, i onda te još na domačem terenu namlati murija onako došlo im pa udri.

Budi sretan kaj ne živiš u takvim državama, ili u još gorim državama kao ovaj divlji i neobičan Brazilski primjer.Dakle jedan navijač uleti u teren, i dojde murija i eto ipak malo pregrubo odradi svoj posao.Ono kaj se poslje dogodi, to je taman za filmski scenario, znači uleti nogometna rulja pa iscipelari nekoliko murijaka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 19:56 (rambox).
15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Nisu to ništa loši primjeri, to je realnost u americi pa eto očito niti pet policajaca ne može fizički svladat nenaoružanog nasilnika.Vrati se u surovu realnost, mnogi panduri u Americi su totalni isfrustirirani kreteni, koji u EU državama ne bi mogli nikako(ne bi prošli testiranje) dobit policijski posao i to je realnost.

Ja sam osobno doživio da je nas 5 jedva uspjelo savladati jednog čovjeka i to nije nikakvo čudo jer uvijek moraš koristiti silu srazmjernu otporu koji pruža neka osoba. Pazi, u takvim situacijama je osjetljivo kada čovjeku jako savijaš ruku kako bi ga vezao lisicama jer ruka se lako slomi a onda se dovodiš u situaciju da si prekomjerno upotrijebio silu. Strah je čudo kada pođe da upravlja čovjekom i daje mu nadljudsku snagu.

17 godina
phoenix2003 kaže...

E sad se stvarno gubiš..... Prvo kažeš kako trebaju biti sposobni savladati a sad kažeš ovisno.... pa onda kažeš da je to rizik. Prihvatiti rizik tog posla ne znači privatiti metak od svake budale. U svakoj zemlji prvo pravilo policijskog posla (a to su i meni prvo rekli na Policijskoj akademiji) - "Zaštiti sebe kako bi mogao da zaštitiš druge". Ako netko izvadi pištolj ili nož znači da ga želi i upotrijebiti. E ta osoba treba da zna šta je rizik ukoliko želi da upotrijebi smrtonosnu silu. Nije normalno hodati gradom i nositi nož ili pištolj u ruci. Ako vidiš takvu osobu sigurno je nećeš potapšati po ramenu ni ti niti bilo tko drugi niti ćeš ići na tu osobu da je savladaš borilačkim zahvatima. Stvarno bih volio da jedan tjedan provedeš pa patrolom pa da vidiš sa kakvim se budalama sve susrećeš. Sigurno bi, makar malo, promijenio mišljenje.

Nema tu nikakvog gubljenja, kad je sve jasno šta je policijski posao, dakle prihvati rizik ovisno u kojoj se državi nalaziš.

Ne moram ja bit policajac, da bi znao ili iskusio kakav je to zaheban i nezgodan posao u praksi.Meni je odavno jasno kaj je to policijski posao, ali policijski posao u Americi ili u Norveškoj(policajac u Norveškoj zašto ne može) ili recimo Švicarskoj pa to je dan i noč razlika.Ako me pitaš očeš prihvatit posao policajca i to recimo u Americi, ne fala rađe bi radio u firmi koja ispumpava septičke jame(imaju dobre plače), jer tu barem ne moram brinut o tome oče me sutra neko ubit ili neče.

phoenix2003 kaže...
rambox kaže...

Ja sam osobno doživio da je nas 5 jedva uspjelo savladati jednog čovjeka i to nije nikakvo čudo jer uvijek moraš koristiti silu srazmjernu otporu koji pruža neka osoba. Pazi, u takvim situacijama je osjetljivo kada čovjeku jako savijaš ruku kako bi ga vezao lisicama jer ruka se lako slomi a onda se dovodiš u situaciju da si prekomjerno upotrijebio silu. Strah je čudo kada pođe da upravlja čovjekom i daje mu nadljudsku snagu.

Danas nema potrebe za hrvanjem sa nasilnicima, zato jer ti tehnologija jako puno pomaže, pa je rizik sveden na najmanju moguču mjeru.Ok u nekim situacijama elektrošoker ne djeluje, ali u 90% slučajeva to je savršen alat za ciljano i precizno obuzdavanje nasilnika bilo koje vrste.

No opet imamo jedan problem, a to je da u siromašnijim državama policija ne koristi ovakve efikasne naprave.Eto recimo u tvojem slučaju, ako se ne varam vaša policija sigurno ne koristi ovaj vrlo efikasan elektrošoker.

Malo smjeha onak usput jel, ovo do je klasičan elektrošoker koji je ipak neusporedivo slabiji/manje efikasniji od ovog najnovijeg X26.

15 godina
neaktivan

Ne mora biti elektrošoker, može se koristiti npr. peper-sprej i slično. Ali evo primjer: Što ako koristiš elektrošoker prema osobi koja ima slabo srce?

17 godina
phoenix2003 kaže...

Ne mora biti elektrošoker, može se koristiti npr. peper-sprej i slično. Ali evo primjer: Što ako koristiš elektrošoker prema osobi koja ima slabo srce?

Klasičan suzavac je sve samo ne baš precizan, i čim je osoba malo dalje od tebe slaba korist od suzavca.Suzavac treba udarit s malo veče daljine, a to klasičan suzavac na plin ili mlaz ne može efikasno odradit.No eto i na tom polju postoji rješenje, ovaj dole Švicarski suzavac-pištoljček koji izbacuje suzavac brzinom od 430kilometara na sat.

Nema kaj vrlo efikasna naprava, koja ima i svoju cijenu dakle model sa laserskim nišanom i dva punjenja 2300kn.Kad potrošiš patrone onda kupiš još municije, nije to ispucaj pa baci varijanta kaj drugo.Inače postoji i verzija sa četri punjenja, dakle opet jedan vrlo efikasan alat za policijske potrebe, ali i za civilnu samobranu to sigurno.Uostalom to može kupit ko god hoče(kao i Tazer X26), samo moraš imat preko 18 godina i eto kupi i nosi pa ako zatreba tu je.

http://www.piexon.com/

Kaj se tiče elektrošokera i slabog srca, ili ako neko ima elektro stimulator srca e hebiga onda to te lako može ubit.Kad se to dogodi u praksi za posljedice niko ne odgovara, jer policija nema poima o nečijim eventulanim zdravstvenim problemima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 22:10 (rambox).
16 godina

Ovako deda policajac koristi elektrošoker, jer je bio neophodan i jer deda ima višegodišnje iskustvo u nošenju oružja. http://www.theguardian.com/us-news/2015/apr/12/video-shows-tulsa-police-pursuing-and-shooting-man-killed-in-alleged-mistake

A ovako se se treba ponašati prema sudionicima u prometnoj nesreći (piše u uputama prve pomoći, pokraj paprenog spreja)

17 godina
neaktivan

da se drže par naputaka ameri bi jako smanjili broj ovakvih stvari.

- na verbalno divljanje, vrijeđanje se nikako ne reagira fizičkom silom. Pustiš čovjeka neka urla, vrijeđa, psuje, divlja. Držiš ga na odstojanju i kad se smiri ili kad dođe dovoljan broj ljudi da ga možeš sigurno vezati onda ga vezeš. 

- posao policije nije da pošto poto mora ODMAH nekog privest, ako čovjek ima nož, palicu i sl. ili je jednostavno agresivan fizički zauzmeš defanzivni stav. Ako krene prema tebi ti se povlačiš, a ne pucaš. Opet držiš ga na odstojanju i čekaš da ga prođe koja god droga da ga puca.

- nema udaranja što se zna vidjeti i kod naše policije nekad i za to bi se meni automatski dobivao otkaz. Udaranje čovjeka s bilo čim osim pendrekom/štitom je nedopustivo. Udaranje čovjeka na podu da se smiri također, automatski otkaz. Ako se odupire 2 sjednu na njega i sjediš na njemu 2 sata ako treba nema udaranja, čekaš da se smiri i umori.

nekakvo pravilno postupanje po meni bi bilo:

-dolaziš do čovjeka i tražiš ga da napravi već šta želiš da napravi

-ako ne želi daješ mu do znanja da ćeš ga privesti i narediš mu da se okrene i stavi ruke iza leđa

- ako ne želi i počne psovat, vrijeđat odmakneš se izvadiš pendrek i zoveš pojačanje. ne pokušavaš privest niti ikako konfrontirat osobu nego ti izvađen pendrek/palica služi samo za slučaj da krene prema tebi

-kad dođe pojačanje opet narediš čovjeku da ćeš ga privesti ako je i dalje agresivan opet pričekaš 5-10min da ga pusti adrenalin/droga. do tad je već prošo 30-40 min i najvjerojatnije ga pušta što god da ga drži

- tek kad ima 3-4-5 policajaca onda možeš probat ga privest rušenjem na pod i legneš/klekneš na čovjeka. Ako se opire samo ga sputavaš svojom, odnosno težinom 2-3 čovjeka, iz toga se nitko ne može izvuči, a njegovo opiranje ga samo iscrpljuje. Pa neka opet traje 20min, nema udaranja ili nekakvog savijanja ruku da bi ruka mogla puknut i sl. Ako samo konstantno upotrebljavaš dovoljnu silu da on mora stalno biti napet iscrpit će se za 10-15min

normalno ovo bi moralo ići sa zakonima koji štite policiju:

-vrijeđanje policajca i nepoštivanje zapovjedi policije automatski mj dana društvenokorisnog rada, svaki sljedeći incident, verbalni, mj dana zatvora

-udaranje, napad na policiju automatski 6mj zatvora, makar si ga i fulao, a svaki sljedeći fizički incident godina dana (bez uvjetnog)

-svaki policajac obavezno kameru na opremi (čitao sam negdje da su nakon što su stavili kamere na policiju broj incidenata je drastično opao. Što zbog toga jer se policajci nisu mogli bahatiti, a što jer su ljudi znali da policija ima kameru pa su znali da im neće proči vikanje "policijska brutalnost")

17 godina
neaktivan
BlackDog22 kaže...

da se drže par naputaka ameri bi jako smanjili broj ovakvih stvari.

- na verbalno divljanje, vrijeđanje se nikako ne reagira fizičkom silom. Pustiš čovjeka neka urla, vrijeđa, psuje, divlja. Držiš ga na odstojanju i kad se smiri ili kad dođe dovoljan broj ljudi da ga možeš sigurno vezati onda ga vezeš. 

- posao policije nije da pošto poto mora ODMAH nekog privest, ako čovjek ima nož, palicu i sl. ili je jednostavno agresivan fizički zauzmeš defanzivni stav. Ako krene prema tebi ti se povlačiš, a ne pucaš. Opet držiš ga na odstojanju i čekaš da ga prođe koja god droga da ga puca.

- nema udaranja što se zna vidjeti i kod naše policije nekad i za to bi se meni automatski dobivao otkaz. Udaranje čovjeka s bilo čim osim pendrekom/štitom je nedopustivo. Udaranje čovjeka na podu da se smiri također, automatski otkaz. Ako se odupire 2 sjednu na njega i sjediš na njemu 2 sata ako treba nema udaranja, čekaš da se smiri i umori.

nekakvo pravilno postupanje po meni bi bilo:

-dolaziš do čovjeka i tražiš ga da napravi već šta želiš da napravi

-ako ne želi daješ mu do znanja da ćeš ga privesti i narediš mu da se okrene i stavi ruke iza leđa

- ako ne želi i počne psovat, vrijeđat odmakneš se izvadiš pendrek i zoveš pojačanje. ne pokušavaš privest niti ikako konfrontirat osobu nego ti izvađen pendrek/palica služi samo za slučaj da krene prema tebi

-kad dođe pojačanje opet narediš čovjeku da ćeš ga privesti ako je i dalje agresivan opet pričekaš 5-10min da ga pusti adrenalin/droga. do tad je već prošo 30-40 min i najvjerojatnije ga pušta što god da ga drži

- tek kad ima 3-4-5 policajaca onda možeš probat ga privest rušenjem na pod i legneš/klekneš na čovjeka. Ako se opire samo ga sputavaš svojom, odnosno težinom 2-3 čovjeka, iz toga se nitko ne može izvuči, a njegovo opiranje ga samo iscrpljuje. Pa neka opet traje 20min, nema udaranja ili nekakvog savijanja ruku da bi ruka mogla puknut i sl. Ako samo konstantno upotrebljavaš dovoljnu silu da on mora stalno biti napet iscrpit će se za 10-15min

normalno ovo bi moralo ići sa zakonima koji štite policiju:

-vrijeđanje policajca i nepoštivanje zapovjedi policije automatski mj dana društvenokorisnog rada, svaki sljedeći incident, verbalni, mj dana zatvora

-udaranje, napad na policiju automatski 6mj zatvora, makar si ga i fulao, a svaki sljedeći fizički incident godina dana (bez uvjetnog)

-svaki policajac obavezno kameru na opremi (čitao sam negdje da su nakon što su stavili kamere na policiju broj incidenata je drastično opao. Što zbog toga jer se policajci nisu mogli bahatiti, a što jer su ljudi znali da policija ima kameru pa su znali da im neće proči vikanje "policijska brutalnost")

Za ova tvoja pravila trebalo bi imati mnogo više uposlenih nego što sada ima za otprilike 100%, što povlači za sobom mnogo izdavanja iz budžeta za školovanje, upošljavanje i ostale stvari, te bi još tome mogao nadodati kupovinu dodatne opreme (uniforme, oružja, kamere, vozila itd.)

Također se raspitaj o omjeru angažiranih policijskih službenika na broj stanovnika koje pokriva policijska služba na tom terenu.

Možda se to naoko čini puno kada vidite da ima mnogo policije, no npr. ovdje gdje ja živim dođe 1 policijski službenik na 400-500 ljudi. 

Sva ova tvoja pravila su uredna za idealne uslove kojih je vrlo, vrlo rijetko, a sva tvoja pravila padaju u vodu kod narušavanja JRiM u većem obimu, masovne tučnjave, huligani na utakmicama i sl. 

Ukratko takvo postupanje je neefikasno. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice